22 Mart 2011 Salı

Uzakdoğu Postası - 3 - Felaketin Ardından...





Ara güncelleme hemen kaçıyorum. Annem henüz ameliyat olmadı halen yoğun bakımdan yer ayarlanmasını bekliyoruz. Zaten Allah'ın izniyle bir çıkalım hastaneden güzel bir yazı yazacağım bu konuda. Ama şimdilik kafamdaki bazı şeyleri atıp çıkayım. Nasıl olsa şu sıra haberler devamlı birikiyor. Japonya yaralarını sarmaya çalışırken acaba ünlüler cephesinde neler oluyor bir göz atalım.


Afetzedelere Amuro Namie 50 million yen (yaklaşık 615,000 dolar), Ayumi Hamasaki 35,000,000 yen (yaklaşık 450,000 dolar), Japonya'daki radyo kanallarından biri olan Nippon Broadcasting System (aka NBS) 12.1 million yen (yaklaşık 149,000 dolar) bağışladılar. Aynı radyo deprem gerçekleştiği andan itibaren tam 62 saat 17 spikeriyle kesintisiz canlı yayın yaparak felaketi ve ardından yaşananları dinleyicilerine aktardı.





Ülkenin en önemli ve büyük müzik şirketi Johnny's de hemen harekete geçti. Öncelikle piyasaya çıkması planlanan bütün albümler durduruldu. Ardından bu ay 6 artistin planlanan 18 performansı (TOKIO, Tackey & Tsubasa, Hey!Say! JUMP, and Yamashita Tomohisa) ve önümüzdeki ay için planlanan bütün konserler iptal edildi. (Yamapi ve Tackey & Tsubasa'nın Nisan ayı konserleri iptal edilmeyip ertelendi.) Satılmış biletlerinden elde edilmiş olan karın olduğu gibi afetzedelere erzak olarak gönderilmesine karar verildi. Konserler için ayarlanmış olan kamyonlar tamamen bu erzakların afet bölgelerine ulaştırılmasına ayrıldı.





İlk etapta benzin, su, diş fırçası, şampuan olmak üzere en temel ihtiyaç maddeleri gönderilmeye başlandı. Özellikle hastanelerde kullanılmak üzere seyyar enerji üniteleri gönderildi. Tackey & Tsubasa grubundan Takizawa Hideaki ve Imai Tsubasa ile birlikte NYC grubunun üyesi Nakayama Yuma ilk elden durumu görmek ve moral destek vermek için kamyonlara eşlik ederek afet bölgelerine gittiler. Ayrıca Nisan ayından itibaren Johnnys enerji sıkıntısını da dikkate alarak konserlerinde bundan sonra normalde kullanacakları enerjinin 1/10 ini kullanacaklar. Böylece şirket düşük enerjili konserler serisini başlatmış olacak.





Arashi bilindiği üzere Japonya'nın en sevilen müzik grubu. Çıkardıkları her single en az yarım milyon adet satıyor. Onların özel bir mesaj yayınlamalarını herkes bekliyordu ve öyle oldu. BURADAN izleyebilirsiniz. Mesajda üyeler şunları söylüyorlar,

Ohno Satoshi: “Everyone who has been affected by the recent disaster, please accept our condolences. This is the message from us, Arashi, to everybody who is watching this show, and to everybody who is not able to watch the show.”

Matsumoto Jun: “To Grandpas, Grandmas, fathers, mothers, big brothers, big sisters, little brothers, little sisters, and children who have been affected, and are exerting themselves to overcome the disaster. ”

Ninomiya Kazunari: “Only one thing we, Arashi can do for you now, is to do our best to show you ‘usual Arashi’.”

Sakurai Sho: “At the same time, we will also continue to do things we can do here in Tokyo, such as save electricity and participate in donations. We believe that a pile of tiny things can be big agent.”


Aiba Masaki: “Tonight, we will do our best with this show and our song to make everybody smile even for a moment.”


Bu da mesajlarının ardından yaptıkları özel performans,


ARASHI - Hatenai Sora







Neredeyse bütün Johnny's sanatçıları mesajlarını yayınladılar. Benim özellikle takip ettiğim grup olan KAT-TUN da yayınladı elbette. Onların ve hemen ardından şu anda Amerika'da bulunan Jin'in gönderdiği mesajlar,

KAT-TUN:

Something terrible is happening. Immediately after the earthquake, the members mailed each other at once, to confirm each other's safety. Fortunately, everyone was fine but now all of us are worried about everyone else's family, cherished people and other people who are suffering.

We are still concerned about after shocks and the like, but in this hour of need, let's behave calmly while efficiently preparing. About saving energy, etc. ... Even for one second would help. Now, with things we are familiar with what can we do?

There are still people who are suffering. This isn't someone else's problem. Everyone's feelings needs to change.

Everyone is connected, so let's come together as one.

So let's pray for the people who are in the disaster area and their safety from the bottom of our hearts.


Akanishi Jin:


Watching the news, something serious has happened and I am very worried about it.

Are you ok?

Because I'm doing my best, I want to become power for you, even if it is a little bit. So everyone in this harsh situation please also do your best.

Let's do what we can right now. From the bottom of my heart, I pray for the safety of your family and friends.







Deprem olduğu sırada bir beysboll maçının başlamasını bekleyen Kame herkesle birlikte stadda yakalanmış. Neyseki sağlam binalar ve geniş arazi sayesinde birşeyi yok. Ancak o saatlerde hatta depremden sonraki ilk dakikalarda nete düşen fotolarında yüzündeki şok çok açık bir şekilde okunuyor. Sonrasında telefonlara yüklenmemek için interneti tercih eden milyonlarca japon gibi o da telefonuyla mesaj çekerken görülüyor ama yüzünde büyük bir hüzün var. Depremden bir hafta sonra ilk kez Going! programında görülen Kame'nin hala solgun ama eskisinden de ciddi bir görüntü içinde olduğunu görünce aceyip oldum. Simsiyah takımı içinde jilet gibiydi. Sanırım ona bir kere daha aşık oldum ben ya :D





Johnny's yaparda diğerleri oturur mu? Watanabe Entertainment bünyesindeki iki yüzden fazla sanatçısıyla ortak bir çalışma yapma kararı aldı. Onlar tarafından imzalanmış eşyaların online satışından yaklaşık 100,000,000 yen (yaklaşık 1.2 million dolar) elde etmeyi amaçlıyor.

Ayrıca Johnnys satışından elde edileceği gelirin tamamen afetzedelere harcanağı bir CD çıkarmayı planlıyor. Ancak Japonya'nın ve Japonların en büyük hayranları Taiwan'lı sanatçılar onlardan önce bunu yaptılar bile. Afetten sadece 5 gün kadar sonra yapılan " Belive " isimli şarkıyı ülkenin önde gelen şarkıcıları bir araya gelerek seslendirmişler. Hatta göreceksiniz şu yetenek yarışmasında şarkı söyleyen velet bile var aralarında. Ben şarkıyı dilini garipsemiş olmama rağmen çok beğendim. Taiwan başkanı bile oldukça duygusal ve güzel olduğu söylenen destek mesajını da araya sıkıştırmış. Videonun sonuna da televizyonda yaptığı konuşmanın bir kısmını koymuşlar.


BELIVE - FIGTH & SMILE





Taiwan'lılar bu kadarla da kalmadılar. Bizzat Taiwan başkanı Ma Ying-jeou ve Firts Lady Christine Chow'un da katıldıkları telefonla bağış programından NT$788 million (yaklaşık 26.63 million dolar) para toplamayı başarmışlar. Aynı programa ünlü sanatçıları Vanness of F4, Jiro Wang & Calvin Chen of Farenheit , Fan Wei Qi de katılmış. Tam 120 telefon hattından aranan sanatçılar, bakanlar, başkan ve ünlüler sabaha kadar bağış topladıkları bu yardım organizasyonuyla çevre ülkelere ders vermiş oldular.





En etkileyici bağış ise başkanın cevap verdiği bir telefona kimliğinin açıklanmasını istemeyen bir bağışçı tarafından sadece şu anda radyasyon sızıntısı içindeki terminalde öleceklerini bile bile çalışan o cesur 50 işçinin ailelerine gönderilmesini şart koşularak yapılan NT$50 million olmuş.





Taiwan'lılar yapar da Kore'liler eksik kalır mı? Kendi ülekelerinde asla yakalayamayacakları satış rakamlarıyla Japonya'dan yenleri götüren ünlü Kore'li idoller de harekete geçtiler. İlk başta şu ufak destek mesajını gönderdiler. Öncelikle mesaj gönderenler kimler onları bir sayalım, Rain, Kim Hyung Joon (SS501), Brown Eyed Girls, TVXQ, Super Junior'dan Leeteuk ve Shindong, 2PM, SNSD, CNBLUE, MBLAQ, 4minute, B2ST, SHINee'den Minho ve Taemin sıra sıra mesajlarını gönderiyorlar.


MESAJ VİDEOSU


Ayrıca dağılan DBSK üyelerinin üçünün kurduğu JYJ 600 million KRW (yaklaşık 600,000 dolar) bağışlamışlar. Para çocuklar ve kentin yeniden inşaası için harcanacakmış. Yeni ve umarım çok daha güzel haberlerde görüşmek üzere...

12 Mart 2011 Cumartesi

Uzakdoğu Postası - 2

Aslında bir süre güncelleme yapmak istemiyordum ama Japonya'da yaşanan felaket sonrası bir güncelleme yapmak istedim. Annemin rahatsızlığı nedeniyle belirsiz bir süre güncelleme yapamayabilirim arkadaşlar şimdiden bilginiz olsun. Onun yanında refakatteyken haberlerde izlediğimde şok oldum. Çok büyük ve çok acı bir felaket. Bizim ülkemizde olsa milyonlarca kişinin can verebileceği bir felakette sözü geçen rakamlar binlerle ifade edilse de yine de bu acı verici olmadığı anlamına gelmez. Boşuna dememişler ateş düştüğü yeri yakar diye. Kalplerimiz japonya'yla birlikte.

Peki idollerimizin durumu ne diye merak edenler varsa hemen hepsinin durumlarının iyi olduğunu ve güvende olduklarını söyleyeyim. Ancak o bölgede evleri olan Ueda Tatsuya (KAT-TUN) - Go Morita (V6) ve Yamapi' nin evleri hasar görmüş veya yıkılmış. Ancak görünen o ki Yamapi gerçekten de ölümün kıyısından dönmüş. Kaçarken araba kazası geçiren Yamapi iyiymiş ancak köpeği bir hayvan hastanesine yatırılmış. Hey!Say!JUMP üyesi Hikaru Yaotome'nin ise evi tamamen yıkılmış.






KAT-TUN dan başlayarak haberlere başlıyorum efem. Bilindiği üzere şu sıra KAT-TUN adından fazlasıyla söz ettirmeye başladı. Önce kozmetik markasının reklamlarında parçaları " White " kullanıldı. Ardından Kame'nin Aoki reklamlarında başka bir parçaları olan " Perfect " kullanıldı. Şimdi de çok yakında Kame'nin sunuculuğunu üstleneceği NTV Beysboll oyunlarının resmi şarkısı olarak KAT-TUN un yeni parçalarından " DIAMOND " un seçildiği açıklandı. Burnuma albüm kokuları mı geliyor neeee :D





Yep Kame ikinci kez AOKİ için kamera karşısına geçti. KAT-TUN un yeni şarkısı PERFECT in them olarak kullanıldığı reklamda Kame ehemmmm *kötü günler için o görüntüleri hafızasına kazımıştır*


KAME AOKI

AOKI MAKING





Bunların haricinde Kame çok yakında NTV beysboll oyunlarının spikerliğini üstlenecek. Uluslararası kanallarda da yayınlanacak olan oyunlarda hem katılımcı hem de spiker olacak olan Kame birkaç gün önce bir basın toplantısında elinde besybol sopasıyla poz vererek duyuruya katıldı. Aynı zamanda bu oyunların resmi şarkısı olarak da KAT-TUN un yeni şarkılarından DIAMOND un seçildiği açıklandı. Böylece KAT-UN grubunun aldığu en yeni üç işin ikisi Kame sayesinde alınmış oldu.

KAT-TUN da yeni projelerde adı geçen sadece Kame değil. Junno da yeni bir dramada doktoru canlandıracak. Üstelik bu dramada bir diğer rolü de NEWS in Nishikido Ryo'su canlandıracakmış.







Geçen postumu editleyerek Jin hakkındaki haberleri verememiştim ama hemen onun singleının gidişatı hakkında da bilgi vereyim. Muhteşem ilk gün satışından sonra Akanishi Jin tabiri caizse çakıldı. İlk gün 161.387 adet satan Jin ikinci gün 24.011 adet satarak herkesi şoke etti. Şimdiye dek hiçbir KAT-TUN albümünde ikinci gün satışları ve sonraki günler de bu şekilde bir düşüş yaşanmamıştı. Bunun iki nedeni olduğu ortaya çıktı. Birincisi elbetteki Johnny'nin keskin ticaret zekasının ürünü olan promosyonlar. Her dört versiyona da dört ayrı postcard serisi seçeneği sununca, bu serilerin hepsine sahip olmak isteyen hayranlar aynı cdden dört adet almak zorunda kalmışlar. Bu yöntemi daha önce KAT-TUN un One Drop snigleı için de uygulamıştı. Ayrıca Jin'in bazı fanatik hayranlarının destek olacağız derken ne derece zapıttıklarını da ancak şu resimler anlatır diye düşünüyorum.







Artık ne yapacaksa bu kadar cdyi :D Şaka değil tam 1000 adet var sanırsam. Ekmek niyetine dağıtsın. :D Promosyon ve çılgın hayranlarının gazıyla ilk gün satışı patlayan Jin ikinci gün de başka türlü patlamış oldu böylece. Tüm haftaya yayılan satış grafiği aşağıda. Yine de pozitif olmak gerekirse son iki yıldır ilk haftada 200 bin satış rakamını aşan ilk solo artist olmuş tebrik edelim. Bir hafta sonunda toplam satış rakamı 217.000 civarında gerçekleşti.


1st Day : 161.387
2nd Day: 24.011
3rd Day: 10.850
4th Day: 7.408
5th Day : 5.761
6th Day : 4.263
7th Day : 2.569





Yamapi'den haberler yok mu? Olmaz mııııı :D Daha önceki haberde bahsettiğim düetin pvsi yayınlandı. Şarkı çok kötü, Pi ile hatun sadece dans etmişler zaten. Bir kere dinledim, pvyi seyrettim sonra unuttum. :D


Amuro Namie – UNUSUAL feat. Yamashita Tomohisa


Bunun haricinde Yamapi'nin Kore'deki ziyaretinin hemen ardından satışa çıkan albümü JPOP kategorisinde 1 numaraya oturmuş. Tebrik ederiz efem.





Bunların haricinde iyi mi kötü mü olduğuna karar veremediğim bir haber daha var. Kore'li bir yapımcı şirket HANA KİMİ yi yazın yayınlanması planlanan bir diziye uyarlama kararı almış. Şimdiye dek 17 milyon kopyadan fazla satmış olan aynı adlı mangadan uyarlanmış olan Japon versiyonu hepimizin gönlünde 1 numara biliyorsunuz. Kimse, üstüne basarak söylüyorum kimse, Ikuta Toma'nın Nakatsu performansını geçemez. Bu yüzden öyle aman aman hevesle bekleyeceğim bir proje olmayacak.

2 Mart 2011 Çarşamba

Uzakdoğu Postası - 1

Bundan sonra genel olarak verdiğim haberleri bu başlık altında toplayacağım. Böylece her seferinde ayrı ayrı başlık bulmama gerek kalmaz. :) Benim alanım Japonya biliyorsunuz. Zaten Kore'yle ilgili haberler taşıyan bir dolu yer var, burası biraz farklı olsun ama di mi? :) Başlayalım bakalım neler olmuş, neler olacak...

PS : Eğer videolar daha sonra kapanırsa aynı adla video sitelerinden aratıp izleyebilirsiniz.





KAT-TUN NEW SİNGLE?


KAT-TUN grubu haberini de yaptığım üzere henüz geçtiğimiz ay bir single çıkardı biliyorsunuz. Ultimate Wheels ilk haftasını 1 numarada kalmayı başararak tamamladı. Böylelikle KAT-TUN 14 singleı da haftayı 1 numarada tamamlayan ikinci grup oldu. KinkiKids 30 singlella bir numarada. İkinci haftalarının sonunda favori 20 şarkı listesinde 3 numaradaydılar ve bu gayet iyi bir sonuç. Daha bu singleın rüzgarları dinmemişti ki 15. singleın haberleri gelmeye başladı. Bir kozmetik markasının reklam themi için stüdyoya giren grup albümleri öncesi hayranlarına sürpriz yapıp bir single daha çıkaracak gibi görünüyor. Üstelik adı bile şimdiden belli. " WHITE "

Bu arada albümlerinin hazırlıkları da tam gaz devam ediyor. Bu sene Temmuz ayında KAT-TUN grubunun kuruşulunun 5. yıl dönümü kutlanacak ve bu kutlamalar çerçevesinde 5 büyük dome (stadyum) da konserler verecekler. Peki bunu nasıl başaracaklar? Bu yıl çok ilginçtir Temmuz ayında tam 5 cuma, 5 cumartesi ve 5 pazar olacak. Bu 823 yılda bir gerçekleşen çok nadir bir olay. KAT-TUN çok ballısınız vallahi :D

Veeeee KAME ilk defa JİN hakkında bir dergiye konuştu. Çok ufak bir detay ama ONE PIECE mangasından bahsederken durumlarını şöyle örnekledi,

“[One Piece] is about using the power to go straightforward and pass the barriers and this is the important message conveyed to me. Moreover, the aiming of the same destination, all crews traveling to the same direction, this connects to KAT-TUN members. When I face the hardest barriers in the group, the manga often helps me break away from that", Kamenashi-kun recited.

Like last year, when Akanishi began his solo, the manga really helped a lot. When I felt "wouldn't this look too separated?", "is it good being off this way ?", when I was distressed, it reminded me of the scenes when Luffy and Vivi having to go separately. In order to protect her own country, Princess Vivi, who had been fighting alongside Luffy's pirate gangs, although wanting to carry on going together, but she had to go back to serve her country. Luffy's gang wouldn't be able to stop sailing, just like the ship named "KAT-TUN" wouldn't either. For our goals, for our dreams together of people having been on the ship, although one having left, but our hearts remain connected to each other. I think our bond has never changed."



Bu sözleri bütün KAT-TUN hayranları sevdiler. Hatta Jin'in sorulduğunda bile grup ve üyeleri hakkında doğru dürüst birkaç kelam etmemesine karşılık Kame'nin kendiliğinden Jin hakkında böyle şeyler söylemiş olması fazlasıyla beğenildi.


Akanishi Jin - ETERNAL


Yeri gelmişken hemen Jin'le ilgili haberleri vermeye başlayalım. Öncelikle kendi ülkesindeki ilk singleı olan ETERNAL piyasaya çıktı. Ama bundan önce olan olaylar var ki önce bunlardan bahsetmek gerek. Pek çok hayrana göre Johnny-san Jin konusunda epey endişelendiği için single çıkmadan ekstra önlemler aldı. Öncelikle bir konser turu düzenlendi ve ne yazık ki bazı konserler beklenen ilgiyi görmedi ama genel olarak başarılı geçti. En çok eleştrilen nokta Jin'in konserlerinde sadece iki (Eternal ve Murasaki) japonca şarkı seslendirmiş olması. Seyircilerin çoğu söylediklerinden bir şey anlamadıklarını sadece o sahnede kendini yanlız hissetmesin diye ortama uyduklarını söylemiş.




Singleın ön siparişi tam bir buçuk ay önceden açılınca herkes şaşırmıştı. Ama sonra nedenler ortaya çıkmaya başladı. Bunun ardından singleın çıkmasına 2 hafta kala Jin özel bir tanıtım amacıyla Music Station'da sahne aldı. Aman tanrım... Herşeyiyle program berbattı. Sunucular onunla bir dakika bile sohbet etmediler, arka sırada oturan Tegomass suratına bile bakmadı hele Tegoshi'nin Jin konuşurken yüzünde öyle sert bir ifade vardı ki ben şok oldum resmen.




Bunlardan sonra Jin performansa çıktı. Bu benim şimdiye kadar Jin'den dinlediğim en kötü performanstı. Sonunda sesini kaybediyor dedikoduları iyice ayyuka çıkacak sanırım. Zaten Eternal'in cd versiyonunda da sesi bir garipmiş denilenlere göre. Bir iki yerde detone olduğu söyleniyor. Ama canlı performanta izlediğimde dondum kaldım resmen.

Zaten Jin öyle kötüydü ki şarkıya başladığında neredeyse sahnede ağlamaya başlayacaktı. Gözleri dolu dolu oldu böyle gözyaşlarını zorlukla bastırdı, sesi titredi, sesini gür çıkarmakta zorlandı, şarkının bittiğini kimse anlamadı, alkışlar gecikti, Jin devamlı öksürme güdüsü içindeydi, zaten şarkı esnasında bir kere bitişte de iki kere öksürdü. Ayrıca Eternal' e başlamadan önce dikkat edin dansçlılarından biri ona destek olmak istercesine omuzuna dokunup gidiyor. Off ya offf içim yandı bu çocuğu böyle görünce.

Bu performansın hemen ardından birkaç saat sonra Jin'in aslında hasta olduğuna dair bilgiler verildi. Ama arkadaşlarımla aramızda konuştuk bizce bu tamamen Jin'in gösterdiği berbat performansı örtebilmek için yapılmış bir kılıf. Dikkat ederseniz eğer MTV Iggy performansı sırasında da iki kere öksürmek için ağzını çevirip mikrofonu kapamıştı. Üstelik konserlerine giden uzak doğulu arkadaşlarım bunu konserlerinde de sık sık yaptığını söylüyorlar. Ayrıca konserlerinde playback destekli şarkı söylemiş ki büyük hayalkırıklığına uğramışlar. Jin sesini kaybediyor dedikodusunu uzun zamandır yapıyorduk ama hiç bu kadar güçlü ve çok sesli olmamıştı. Bu dedikodu teeeaa Break The Records zamanlarından beri fanlar tarafından tartışılan bir durum. O konser serisi esnasında pek çok kez Jin'in partları esnasında sesinin detone olduğunu, onun partlarının Maru veya Kame tarafından desteklendiğini, bir keresinde tamamen partını söylemeden es geçtiğini yazmışlardı. Eğer gerçekse çok yazık...


Akanishi Jin - ETERNAL MUSIC STATION PERFORMANS


ETERNAL singleında ayrıca Jin'in en sevilen konser sololarından biri olan Murasaki parçası da yer alıyor. Bu şarkı AKAME sevenler için çok özeldir bilindiği üzere. Bu yüzden bu single benim için de özel diyebilirim. İlk klip ETERNAL'e geldi, Murasaki'ye klip geleceğini sanmıyorum. Klibi orta karar beğendim. Nedeni de artık Jin'i o kapişonlu şeylerle görmekten gınalar gelmiş olması. Yahu ne güzel pırıl pırıl saçların var, yakışıklı bir yüzün var ne diye gölgelerle kapatıyorsun, depresyona girmişler gibi kendini salkıyorsun. Onu izleyince içim sıkılıyor bu yüzden.


Akanishi Jin - ETERNAL



Bunların haricinde Jin tarafında çooook önemli bir gelişme daha oldu. Jin'in temmuz ayında Amerika'da çıkaracağı albümü için Jason Derulo ile ile düet yapacak. Çoktan stüdyoya girdiler bile.


JİN & JASON


İşte bu Jin için gerçekten çok çok iyi bir gelişme. Dikkatleri üzerine çekebileceği bir çalışma olacak gibi görünüyor. GAMBATTE JİN-KUN! Sonuçta ETERNAL piyasaya çıktı ve tam da beklendiği gibi gayet güzel bir satış rakamı yakaladı. Bugün itibariyle ilk satış rakamı, 161.387.





Bu da şu anlama geliyor hafta sonuna kadar Jin kolayca 300 bin satış sınırına ulaşabilir. Bu mesajı haftalık satışlar açıklandığında editleyip tam rakamı ekleyeceğim. ;) Özel hayatına gelince şu sıralar dansçılarından biriyle kırıştırdığına dair dedikodular ayyuka çıktı. Sarışın olan Lizzy miydi neydi. Söylentilere göre ikisi önce bir barda eğlenmiş, sonra bir hotelde görülmüşler ve sabah birlikte ayrılmışlar. Zaten bir süredir Jin kız arkadaşım var, yok falan diye ağzında çelişkili bir şeyler geveliyordu, çıktı bakla sonunda. Ayrıca ayık bir fotosu daha nete düşmedi, bu konuda rekora doğru gidiyor. Son foto,








SUPER GOOD, SUPER BAD - Yamashita Tomoshisa (YAMAPİ)


En sona Yamapi'yi sakladım çünkü hakkında vereceğim o kadar çok haber var ki nereden başlasam bilemiyorum. İlk solo albümü olan Super Good Super Bad çıktığı ilk haftayı 101.792 satış rakamıyla birinci sırada tamamlamayı başardı. İlginçtir kendisi grubunun bazı albümlerinden çok daha iyi bir satış rakamı yakalamış görünüyor. Ancak yine de bu satış rakamını düşük buldum, bilmiyorum. Yamapi'nin bazı şarkılarının tamamen ingilizce oluşu, giderek daha solo takılmaya başlaması hayranlar arasında onun ikinci Akanishi Jin olacağı korkusu başlatmıştı. Şimdilik Pi bunu inkar etse de ingilizceye her zamankinden daha fazla ağırlık veren bir albüm çıkarması dedikodulara hiç de faydalı olmadı.

Konser turuna gelince Asya turunu büyük bir başarıyla devam ettiriyor diyebilirim. Hong Kong, Tayland ve Kore'de büyük ilgi gördü.


Tayland, amanın Pi resmen el üzerinde tutuldu. Ama ben özellikle bir programdan bahsedeceğim. Gül gül resmen karnıma ağrılar girdi. Nedenine gelince, bu elemanlar Yamapi'yi sözde ağırlıyorlar. Neler yapmadılar neler... Bir taiboks salağıyla Pi'ciğimize antrenman falan yaptırmalar, zorla yemek yedirmeler... Hele bir de çevirmen var ne çeviriyor acaba kendi de biliyor mu? :D Yamapi'ciğim ise mongol mongol etrafa bakınıp ne yapacağını tahmin etmeye çalışıyor zavallı. :D Hele o taiboksçuya bakarken gülmemek için kendini tutması falan, gerçekten geçirse elemanı iki seksen yere sereceğinden bir saniye bile şüphe etmiyorum :D Çok takdir ettim Pi'yi soğukkanlılığını ilk defa çok sevdim. :)


YAMAPİ TAYLAND


Tayland'da özellikle bir olay pek konuşuldu. Basın tanıtımı sırasında Pi onca insanın önünde ahanda şunu yaptı... :D





Hong Kong'a konser için gittiğinde bu kez korumalar hazırdı ve ezilmedi. Sevindirici hatta bayağı bayağı hava attı bizimki. Bunlar konserlerinden ve oralardaki geliş gidişlerinden resimler.












Kore'de her zamanki gibi büyük bir ilgiyle karşılandı ancak bu kez geçen sefer gittiğinde olduğu gibi ezilme tehlikesi geçirmedi. Kore macerası diğerlerine oranla daha çok konuşuldu. Bunun bir nedeni de Yamapi'nin yaptığı ilginç bir açıklama. Kore'den çıkıp bütün Asya'da ve dünyada büyük bir fan kitlesi edinen, ancak daha sonradan dağılan grup olan DBSK nın üyelerinden JaeJoong (Hero) ile tanıştığını ve arkadaş olduğunu, bir gün onunla Korece bir single çıkarmak istediğini söyleyince ortalık karıştı haliyle. Millet coştu. Pi Korece mi öğreniyor, single ne zaman çıkar artık haftalarca konuşurlar. Bu da Yamapi'nin Kore'de çıktığı Music Station benzeri bir program olan MCountdown'daki performansı.

Maalesef kendisini hiç beğenmedim, playback yapması bir tarafa şarkı da o kadar güzel değildi kanımca. Zaten herkes salakça falan demiş sözlerine :D Kendisi de bir kasıldı bir kasıldı, dans bile etmedi ya da etmek istemedi.


Yamashita Tomohisa - MCountdown - Party Don't Stop


Bu da son klibi ben beğendim ama şarkı, bilmiyorum beğenmekle beğenmemek arasında kaldığım bir parça oldu. Kendini dinlettiriyor ama kısa zamanda sıkıyor.

YAMAPİ - Hadakanbo


Bunun haricinde Pi'nin hayranlarına bir de sürprizi vardı. Mart ayında piyasaya çıkacak bir başka albümde Amuro Naie isimli bir başka bayan japon şarkıcıyla süet yapmıştı. Bunu da dinlemek isterseniz linki aşağıda ancak şunu söylemeliyim Akanishi/Cyristal Key - Wonder'i hala tek geçerim.


Amuro Namie - UNUSUAL feat. Yamashita Tomohisa





Kis-My-Ft2 - DEBUT


7 yıl aradan sonra nihayet grubun debut haberi geldi. Aslında kendilerinin bile haberi yoktu. Konserleri esnasında onlara bir zarf verildi, açıp okudular ve kelimenin tam anlamıyla havalara uçtular. Bir cd anlaşması yaptıkları zaman deput olmuş oluyorlar. Sahnede birbirlerine sarılıp ağladılar. Grubu KAT-TUN'un backdancer özelliğinden dolayı biliyorum ve seviyorum. Ama bir tek isimlerine gıcık kapıyorum. Abi ne biçim bir grup ismi bu böyle. Bazen kaptırıyorum " ayağımı öp " şeklinde okuyorum. :D





Üyeler

Hiromitsu Kitayama ( Seviyorum ama en kendini beğenmişi, Kame'ye fena hayran, aynı sahnedelerse gözü hep onu takip eder.)
Kyohei Iida
Kento Senga
Toshiya Miyata
Wataru Yokoo
Taisuke Fujigaya
Yuta Tamamori ( Favorim, Gokusen Movie'den hatırlarsınız, Kame'yle oynamıştı.)
Takashi Nikaido


ÖZEL ONE PIECE AYI


Japonya'da bu ay bütün dergiler ONE PIECE mangası için özel çekimler yaptılar. Tabii ki bu manganın bilinen en büyük hayranlarıyla yapmayı tercih ettiler. Şöyle bir bakalım,

Smap'ın Kimura'sı. Kalıp süper de çok suratsız bu karakter için, bir de kart kalmış elbette :D KAT-TUN grubu ve Kame harikalar, ama maalesef Kame'de çok güzel kaçmış karaktere :D Ikuta Toma ve Yamapi'de eksik kalırlar mı? Ikuta çok şeker olmuş bence role de yakıştırdım ama hepsi de yaşlı kalıyorlar yahu :D