24 Nisan 2011 Pazar

Uzakdoğu Postası - 6

Haberlerimize önce japon halkının felaketten sonra sergiledikleri örnek davranışlardan bahsederek başlamak istiyorum. Bilindiği üzere inanılmaz bir felaketin ardından insanlar tek bir vücut gibi hareket ettiler. Bir tek taşkınlık, yağma girişimi olmadı. Gencinden yaşlısına, hastasından sağlamına kadar herkes kendisine dağıtılanla yetindi. (Bir ekmek, bir domates) Marketlerde kimse bir kerede bütün bir rafı boşaltmadı, herkes o anda ihtiyacı olan kadarını aldı ki kendisinden sonra gelen de birşeyler alabilsin. Elektrikler kesildiğinde marketin içinde olan insanlar aldıklarını raflara geri bırakıp marketten çıktılar. Sahillere vuran binlerce değerli eşya, mücevher veya madeni paralara kimse dokunmadı, bulanlar ise belirli noktala konulmuş kutulara buluntuları bıraktı. Kullanılabilir eşyaları kimse sırtına yükleyip götürmedi, herkes yetkililerin sırayla kendilerine birşey vermesine razı oldu. Şimdi bütün bunları kendi ülkemle kıyaslıyorum ve ne yazık ki eğer böyle bir felaket olursa ülkemin insanlarının japonlar gibi hareket etmeyeceğinden %100 emin oluyorum.

Felaketten sonra japonya halkı sığınmacılar için ellerinden gelen herşeyi yaptılar. Düzenlenen kampanyalardan toplanan paralar sayesinde şimdi kaldıkları spor salonlarında minnacık evlerinde oturuyorlar. Sahip oldukları azıcık eşyayı nasıl düzgün bir şekilde dizdiklerine, o durumda bile nasıl büyük bir düzene sahip olduklarına bir bakın. Okullarından olan öğrenciler de salonlarda kurulan geçici sınıflarda eğitimlerini sürdürüyorlar. Hiçbiri felaketin hayatlarını durdurmasına izin vermemiş.







Blogumu takip edenler japonca şarkı listemin 1 numarasına X-JAPAN grubunu koyduğumu biliyorlardır. İlk haberim grubun Hide'nin vefatından sonra en sevilen üye pozisyona rahatlıkla oturan Yoshiki'den geliyor. Yoshiki felaketlezedelere bağışlamak için neredeyse kariyerinin başından beri kullandığı kristal piyanosunu açık arttırmaya çıkardı. Bu öyle sıradan bir piyano değil adı üzerinde " Kristal Piyano " Yamaha tarafından sadece Yoshiki için üretilmiş bir piyano bu ve kristal olması yüzünden akort edilmesi de çalınması da çok zor. Yoshiki dünya üzerinde bu piyanoyu düzgün ve doğru notalarla çalabilen ender kişilerden biri. Anlayacağınız çok değerli bir parça. Zaten Yahoo sayfasındaki açık arttırma başladığı anda inanılmaz bir rekabete sahne oldu. Ancak fake teklifler yüzünden fiyat bir kaç günde 6 milyon yen (72 millon dolar) gibi inanılmaz bir rakama ulaşınca yahoo açık arrtırmayı durdurma kararı aldı. Teklif verenlerin araştırılmasının ardından fake teklifler çıkarıldı ve rakam 53 bin yen ( yaklaşık 650.000 dolar) a düşürüldü. Yakında arttırma tekrar açılacak. Ben de merakla sonucu bekliyorum ve sizlere de elbette bir sonraki haber listemizde bilgisini vereceğim.





Bu arada X Japan bu sene ilk kez Avrupa'da turneye çıkıyor. Londra'da temmuz 28, Paris'te Temmuz 1, Berlin de Temmuz 4 de konser verdikten sonra ülkelerine dönüp turneye oradan devam edecekler. Biletlerin satışa çıktığı gün tükenmesi sanırım nasıl bir hayretle beklendiklerini kanıyor. Arggg keşke Türkiye'ye de gelselerrrrrrr :(



Bir önceki haber postumuzda FT Island'ın yeni japonca singleının çıktığı haberini vermiştim. SATISFACTION adını taşıyan single japon hayranları tarafından pek beğenildi. Bu sayede grup 29 Temmuz da Nippon Budakan'da konser verecek ilk Güney Kore'li grup olmaya hak kazandılar.



Bir de başka bir Güney Kore'li gruptan başarılı haberler var. KARA çıkardıları Jet Coaster Love singleı ile Oricon Chartın açıklanmaya başladığı tarihten bu yana yani 43 yıldır ilk kez tamamen bayanlardan oluşan yabancı bir grup haftalık satışları 1 numarada tamamladı. Bu single aynı zamanda grubun en çok satış yapan singleı durumunda, şöyle ki ilk gün satışları bundan bir önceki singlelarından 55.000 adet fazlaydı.



GACKT'ın " SHOW YOUR HEART " kampanyasında da güzel gelişmeler var. Sanatçı dünya üzerindeki hayranlarından kampanyasını desteklemelerini ve bunu gösteren resimleri kendisine göndermelerini istemişti. En sonunda gelen resimlerden bir galeri oluşturmayı başarmış. Türkiye'deki hiçbir hayranının resminin olmaması garibime gitti çünkü ülkemizde bilinen ve gayet sevilen biri halbukisi. Eğer hala bu kampanyaya katılmak isterseniz yapmanız gereken kampanyayla ilgili hazırladığınız bir resmi " photo@showyourheart.net " adresine bulunduğunuz şehir ve ülkeyi not ederek göndermeniz.



Sıra geldi Yamapi hayranlarının merakla bekledikleri haberlere :) Yamapi Güney Kore'de ilk solo konserini verdi. Küçük bir hayran kitlesine (yaklaşık 4.000) konser veren Pi her zamanki gibi büyük bir ilgiyle karşılandı. Konserinden düşen en ilginç not sanırım Yamapi ne zaman ingilizce konuşmaya çalışsa hayranlarının buna tepki göstererek ondan japonca konuşmasını istemeleri. Kendisi de buna oldukça şaşırmış. Aşağıdaki videoda performanslarından kısa kısa görüntüler var. Ama açık konuşayım bu adamda eğlendirme potansiyeli çok düşük yani ne bileyim çok kasıyor kendini. Dansını rahat yapsa, kasıntı durmasa, şarkılarını içtenlikle söylese daha etkileyici olurdu. Ama bu haliyle ben konserine gitmiş olsan sıkıntıdan patlardım kesin. :D

VİDEO BURADA

Bunun haricinde özel hayatıyla ilgili düşen son dedikoduda Ikuta Toma ve Ogiru Shun'un eski nişanlısı olarak bilinen Yamada Ru adındaki bir modelle Okinawa'da görülmüş. Model ve Yamapi çok sarhoş olup birbirlerine oldukça açık saçık şakalar yapmışlar söylentilere göre.



Sıra geldi KAT-TUN un ex-memberi Akanishi Jin'den haberlereee... Evet sonunda official olarak 47 Ronin adlı filmin kadrosuna katıldığı doğrulandı. Hem Jin'în resmi Johnnys sitesinde hem de kendisinin twitter mesajlarında açıklandı. Demeci,

" The work of such an important theme to Japanese people to be brought to Hollywood's big screen, not to mention in 3D, I'm extremely excited. Being able to act together with Keanu and all the amazing casts, and creating a world-wide film with everyone, it gave me the feeling of fulfillment.

From now on I will examine in my own senses, being able to participate in both music and acting borderlessly world-wide, and extend my limits as I go."

şeklinde. Bu tabiki hayranları arasında büyük heyecan yarattı. Ben bu durum için şöyle bir değerlendirme yapmak istiyorum, şu anda Hollywood'da ciddi bir japon aktör sıkıntısı var. Yani Ken Watanabe'den bu yana Hollywood'a girebilmiş bir japon aktör çıkmadı. Hal böyle olunca genç yeteneklere daha fazla fırsat vermeye istekliler. Bence Jin bu durumu değerlendirmeli, elinden gelen en iyi performansı göstererek dikkatleri üzerine çekmeli. Böylelikle müzikal açıdan olamasa bile en azından bir aktör olarak orada kendine yer bulabilir. Ayrıca bence eğer yeterince dikkat çekerse aktörlüğünden kazanacağı ünün şarkıcılık kariyerine büyük katkısı olacağını da düşünüyorum.



Hayranları durum açıklandığından bu yana Jin'in bürüneceği kılığı tartışıyorlar. Eğer eski zaman samurayları gibi olacaksa kendisinin yukarıdaki gibi saçlarını kesmesi gerekecek. Ama görünen o ki bu tarzda yapmayacaklar. İyi ki de yapmayacaklar çünkü Jin'i böyle gördüğüm her sahnede gülmekten çatlardım sanırım. :D Seçmelerde at binme ve kılıç kullanma yeteneklerini sergilemiş. At binme için bir şey diyemeyeceğim çünkü kendisini Cartoon KAT-TUN da ata binemezken izledikten sonra bunu hayal edemiyorum. Ancak kılıç kullanmada bütün japonlar gibi doğal bir yeteneği var. Kaldı ki Johnnys'e katıldığından bu yana pek çok kez kılıçlı kareografilerde yer aldı. Bunda üstün başarı gösterdiğinden kuşku duymuyorum.







KAT-TUN un yeni singleı olan WHITE 18 Mayıs'ta satışa çıkacak. Singleın resimleri ve içeriği yayınlandıktan sonra hayranları da hemen harekete geçtiler elbette. 15 Mayısta ve albümün satışa çıktığı 18 Mayısta KAT-TUN adını dünyada trendleyecekler. KAT-TUN hayranlarını projeye katılmaya bekliyoruz.



Kame'de sonunda yardımcı spiker olduğu Dramatic Game oyunlarına katıldı. Hem ülke çapında hem de dünyadaki spor kanallarında yayınlanan oyunların resmi şarkısı KAT-TUN un Dıamond'u. İlk gün katılan bütün oyuncular ve kişilerin imzaladığı bir aişf hazırlandı ve bu felaketin olduğu bölgeye gönderildi. Kame'de bir mesaj yazmıştı. " All For One, One For All " yani hepimiz birimiz için, birimiz hepimiz için. Nasıl da gurur duyarak kaldırıyor panosunu :D





Kame'nin rol aldığı reklamda gösterime girdi. Ama önceden uyarmadı demeyin hem reklamın kendisi hem de making kalp krizi nedenidir...


PANASONIC LAMDASH REKLAM

REKLAM MAKING



JpopAsia Music Awards 2010 - THE RESULTS



Toplamda 623,990 bin oyun kullanıldığı en büyük internet anketlerinden biri daha sonuçlandı efemmm. Sonuçlar KAT-TUN ve JİN açısından gayet güzel sonuçlandı. Beklenmedik bir ismin, Agnes Monica'nın süpriz yaparak pek çok alanda birinciliği alması şaşkınlıkla karşılansa da yine de sonuçlar gayet iyi.


JPOPSİA SONUÇLAR


Q1. Favorite artist/band - Agnes Monica
2. Arashi 3. KAT-TUN

Q2. Best male solo - Akanishi Jin
2. GACKT 3. Yamapi

Q3. Best female solo - Agnes Monica

Q4. Best PV 2010 - Change Ur World KAT-TUN

Q5. Best single 2010 - Love Yourself KAT-TUN
2. Change Ur World KAT-TUN

Q6. Best album 2010 - No More Pain KAT-TUN

Q7. Best boyband - Arashi
2. KAT-TUN 3. Super Junior

Q8. Best girlband - SCANDAL

Q9. Most promising artist/band - Agnes Monica
2. Arashi 3. KAT-TUN

Q10. Best musical ability (vocal, instrumental, etc.) - Agnes Monica
2. YUI 3. Akanishi Jin

Q11. Best use of social media (facebook, twitter, etc.)- Agnes Monica

Q12. New artist/band of 2010 - Tokyo Girls’ Style

Q13. Sexiest male singer - Akanishi Jin
2. Yamapi 3. GACKT

Q14. Sexiest female singer - Agnes Monica

Q15. Most want-to-be girlfriend/boyfriend - Agnes Monica

Q16. Favorite artist/band - the GazettE

Q17. Best solo - Miyavi

Q18. Best rocking PV 2010 - SHIVER the GazettE

Q19. Best single 2010 - Pledge the GazettE

Q20. Best album 2010 - What’s my Name? Miyavi

Q21. Best rockband - the GazettE

Q22. Best rock act - the GazettE

Q23. Most promising artist/band - the GazettE

Q24. Best musical ability (vocal, instrumental, etc.) - Miyavi

Q25. New artist/rock band of 2010 - 9Goats Black Out

Q26. Sexiest rocker - Miyavi

11 Nisan 2011 Pazartesi

Uzakdoğu Postası - 5

Gelen gidenden ancak güncelleme yapmaya vakit bulabildim arkadaşlar. Şöööööyle güzel, son güncellemeden bu yana neler olmuş bir bakalım.











Johnny's Ent. in başlattığı projeden bahsetmiştim. " Marching J " büyük başarıyla tamamlandı. Nisan ayının 1-2-3 ünde düzenlenen fan buluşmasına ilk gün 101.000, ikinci gün 127.000 ve üçüncü gün 160.000 kişi katıldı. Toplamda küsuratları da ekleyince 389,000 kişiye ulaşmayı başardılar. Giderek artan fan katılımıyla çok güzel bir bağış topladıklarını söyleyebilirim. KAT-TUN grubu buluşmaların üçüne de katıldılar. İkinci gün " PERFECT " şarkılarını sadece Nakamaru'nun beatboxu eşliğinde seslendirerek kalabalığı coşturdular. Aşağıdaki videoda maalesef on saniyelik versiyonu izleyebilirsiniz. Diğer videoda da çok kısa Kanjani8 in üyelerinin her zamanki şebeklikleriyle teşekkür edişleri var. Seviyorum bu çocukları ya :D Akanishi Jin ise toplantıya bir video ile katıldı ve ailesinin Tokyo'da yaşadığını, durum için üzgün olduğunu ve işleri nedeniyle katılamadığını bildirdi.

KAT-TUN - PERFECT (acapella vers.)

KANJANİ8










Sempaileri olarak bu buluşmalara liderlik eden SMAP grubu da her buluşmada bütün üyeleriyle hazır bulundu. Ayrıca kendi tv programlarına da destek veren Johnnys üyelerini ( Kinki Kids, Hey Say Jump, KAT-TUN, Kis-My-Ft2 ) ağırlayarak onlarla birlikte şarkı söylediler. KAT-TUN grubundan Kame ve Koki orada hazır bulundular. Ayrıca bununla da kalmadılar SMAP grubunun üyesi Nakai 7 nisanda barınakları gizlice ziyaret ederek orada kalan insanlara moral destek verdi. Ayrıca yanında getirdiği yardım eşyalarını dağıttı.

SMAP & OTHERS

SMAP NAKAI


Ayrıca Johnny's bünyesindeki sanatçıların cd ve dvd leri yavaşlatılmıştı. Yani fabrikaların enerjilerini düşürmeleri neticesinde yeni albümler de piyasaya aralıklı olarak çıkacaklar. İlk çıkacak albüm 25 Nisan'da SMAP grubunun " you are not alone " mesajıyla piyasaya süreceği Marching J albümü. Satılan her CD den 100 yen direk bağış kutusuna gidecek.





Bir de bu bağış günlerinden birinde Kimura'nın giydiği kıyafet olay oldu. Millet feci dalgasını geçti. Ben ilk gördüğümde birazdan buz pistine çıkıp dans edecek gibi görünüyor diye düşünmüştüm ama millet neler demiş neler... Birkaç örnek vereyim,

İlk önce Kame'yi fark edemedim çünkü yanındaki şey çok parlıyordu.

Aaa Kame'nin yanında biri mi varmış ben onun gökyüzünün bir parçası olduğunu sanıyordum.

Kame why so pretty? Ve o yanındaki şey ne?

Bu kıyafete 37. 000 yen ödemiş bir de kalkmış yardım organizasyonuna gelmiş. Pijamayla gelip parayı bağışlasaydı daha iyi olurdu.

Büyük ihtimalle stilisti kendisinden nefret ediyor olmalı.



Sadece Johnny's değil. UFA grubunun yetenekleri de birleşerek bir CD çıkaracaklar. Yanlız şarkı beğenilmesine beğenildi de izleyicilerden fazla hareketli bir şarkı olduğu yönünde eleştriler aldı. Oysa Taiwan'lı sanatçıların çıkardığı " Smile & Belive " çok beğenilmişti. Siz de bir dinleyin bakalım.


NİPPON VİDEO


Bir de Kore'li olup artık Japon'ya da daha fazla single çıkaran bir grup olan F.T Island'dan haberler var. Yeni singlaları çıkıyor ve bu albümün çıkış parçası One Piece animesinde de kullanılan parçaları " Satisfaction " oldu. Pv de hemen çıkmış ama KAT-TUN un slow motion olayından sonra pek hoşuma gittiğini söyleyemeyeceğim. Yine de Hong Gi'nin yeni saçları güzel olmuş. Şarkı da fena değil.


F.T. Island - Satisfaction


Bunun haricinde ufak bir haber, özel hayatının gizliliğiyle ün salmış Ikuta Toma'nın küçük erkek kardeşi de Fuji TV de spiker olarak işe başlamış.







Yamapi'den haber bekleyenlere de hemen bekledikleri haberleri verelim. Ashita no Joe 11 Şubatta önce kendi ülkesinde sonra aynı anda Hong Kong,Taiwan, Fransa, Malezya, Singapur, Thailand, Brunei'de gösterime girdi. İlk gün 2 billion yen (24 million dolar) hasılat elde etti. Ancak sonra bilinen nedenlerden seyirci sayısının düştüğünü söyleyebilirim. Yine de yurt dışından iyi bir hasılat elde edeceğini düşünüyorum.


Bu film için Yamapi sıkı bir diyete girmiş ve bir zaman sonra hayranlarını ve en yakın arkadaşı Ryo'yu bile korkutmuştu. Normalde vermesi gereken kiloyu verdikten sonra bile kilo vermeye devam edince diyetisyenleri duruma müdahele edip bu kez de biraz kilo alması için yeni bir program hazırlamışlardı. Vücudundaki yağ oranını büyük ölçüde kaybetmişti. Sanırım aşağıdaki resim farkı gösteriyor.





Yamapi'nin özel hayatıyla ilgili de süper haberler düştü. Kendisi ingilizce konuşan bir uzakdoğulu kızla birkaç kez orda burda yakalandı. Kitagawa Keiko'dan ayrıldıktan sonra ilk kez aynı kızla birden fazla yakalanması ilişkinin ciddi olabileceğini düşündürüyor. Ancak kızın ingilizce konuşması ve Yamapi'nin de onun yanındayken ingilizceyi tercih etmesi yerli bir uzak doğulu olmadığı yönünde dedikodulara yol açtı.







JpopAsia International Music Awards 2010


İnternet üzerinden yapılan en büyük oylamaya siz de katılın, sevdiğiniz grup ve sanatçılara oy verin. Böylece onları ödül törenince yüceltmiş olacaksınız. MTV den canlı olarak yayınlacak ödül töreninde onları görmek istiyorsanız hadi parmaklar klavyelere! Hem explorerden hem de Google chromedan ayrı ayrı twitter ve facebook hesaplarınızla giriş yapıp günde dört oy atma şansınız var. Şimdiden yaklaşık 500.000 oy atılmış durumda ve oylama bittiğinde sayının 1 milyonu aşacağına kesin gözüyle bakılıyor. Geriye oy kullanabileceğiniz sadece 5 gün kaldı. KAT-TUN severleri oy kullanmaya çağırıyorum şimdiden ;)



JpopAsia International Music Awards 2010






Sıra geldi KAT-TUN aaaa :D İlk haber sevgili şebeğimiz Junno'dan, News grubunun üyesi olan Ryo ile birlikte rol aldığı drama yayınlanmaya başladı. Junno bir doktoru canlandırıyor. Böylelikte KAT-TUN grubunda Kame'den sonra doktoru canlandıran ikini üye oldu.





KAT-TUN un yeni singleı " WHITE " ın 18 Mayıs'ta satışa çıkacağı duyuruldu. PV nin de PERFECT e değil " White " a geleceği açıklandı. Böylece neden PERFECT i bu kadar erken programlarda seslendirmeye başladıkları da açıklık kazanmış oldu. Böylece her iki şarkılarının da popülaritesini yükseltmiş olacaklar. Ayrıca Japonya dışındaki hayranları büyük bir kampanya içine girmiş durumda. KAT-TUN un live journal ve bloglar üzerinden iletişime geçen uluslarası hayranları grubun 15. CD sini yine Oricon Chart'ta bir numaraya taşımayı planlıyor. Japonya'nın alım gücü zaten son satışlarda da kendini gösterdiği üzere düştü. Üstelik KAT-TUN un bu yeni singlelının çıkacağı hafta AKB48, SNSD, Arashi gibi grupların da albümleri listede olacak gibi görünüyor. Büyük bir rekabet yaşanacak. Eğer KAT-TUN a destek olmak isterseniz yapacağınız şey çok basit Amazon, Yessesia gibi internet üzerinden satış yapan sitelerden cdyi alacaksınız.

Kame'den de heyecan verici bir haber geldi. Geçen sene rol aldığı Panasonic Beauty reklamlarının bir ikincisi yolda. Çok yakında tvde yayınlanmaya başlayacak. Bu blogu takip edenlerin bildiği gibi Kame'nin geçen seneki reklam kampanyası çok başarılı geçmiş, traş makinalarının satış rakamı kısa sürede 1 milyon adeti aşmıştı. Bu yüzden firma ikinci reklam serisi için yine Kame'yle anlaştı. Resimler şimdiden fanları çarpmış görünüyor. Önceden uyarayım offff ki offffffff... Sizi bu resimlerle baş başa bırakıp çekiliyorum.








2 Nisan 2011 Cumartesi

Uzakdoğu Postası - 4

Önce annemin durumuyla ilgili haberlerle yazıya başlamak istiyorum arkadaşlar. Annemin beynindeki tümör üç saatlik bir ameliyat sonrasında alındı. Bir gece yoğun bakımda kaldıktan sonra durumu gayet stabil olduğu için ertesi gün odaya alındı, iki gün sonra da taburcu oldu. Doktorları durumunun gayet iyi olduğunu ve oldukça çabuk toparlandığını söylediler. Moralim gerçekten çok iyi. Şimdi geriye sadece patoloji sonuçlarını beklemek kaldı. Yani artık bir aksilik olmazsa, inşallah daha sık güncelleme yapacağım. ;)








Hemen Japonya'daki son durumla ilgili haberleri vereyim. Johnnys çabuk bir toparlanmayla yardım atağında sivrildi. Öncelikle yardım projeleri " Marching J " hayata geçirildi. Bu proje ilk etapta Johnnys ajansına bağlı yeteneklerin yardım toplamasını amaçlıyor. Şöyleki, yardım kutuları var, ünlü idoller bu kutuların ardında duruyor ve insanlar kutuların önünden geçerken hem onları görüyorlar hem de bağış yapıyorlar. İlk yardım gününde Masahiko Kondo, TOKIO, Arashi, KAT-TUN, KinKi Kids, NEWS ve Hey Say Jump hazır bulundular. İlk gün bağış kampanyasına gelen fan sayısının 101.000 in üzerinde olduğu söyleniyor. Bu Nisan'ın 2 ve 3 ünde de düzenlenecek. Ardından henüz hangi grupların yer alacağını bilmediğimiz bir de cd çıkma durumu var. Bu cdnin satışından gelen gelirin tamamı felaketzedelere gönderilecek. Arashi'nin bulunması büyük ihtimal zira şu anda Japonya'nın tartışmasız en sevilen grubu Arashi. Diğer gruplardan kimler katılabilir bilmiyorum ama eğer KAT-TUN bu projeye dahil olursa o albüm kaç milyon satar tahmin bile edemiyorum. Birbirlerine hep rakip gösterilmiş Arashi ve KAT-TUN bir albümde, aman aman. :D

İlk gün toplantısının haberleri ve kuyruklar,


MARCHING J - 1





Japon Rock sektörü denilince ilk akla gelen isimlerden biri GACKT olur. O da felaketzedeler için tek başına bir kampanyaya başladı. " SHOW YOUR HEART " isimli kampanyaya bizzat katılan GACKT tren istasyonlarının bulunduğu 130 noktada bağış toplayacak. İnsanların en fazla kullandıkları alanları tercih etmesi çok akıllıca.

MTV de büyük bir girişimde bulunuyor. MTV Video Music Awards Japan bu sene 25 Haziran'da MTV Japan, MTV Korea, MTV China ve MTV Southeast Asia'da aynı anda yayınlanacak. Böylelikle 30 milyondan fazla eve canlı bağlantı yapılmış olacak. Ancak bundan önce MTV VIDEO MUSIC AID JAPAN adı altında yarım saatlik özel bir yayın yapılacak ve bu MTV nin yayınlandığı, 34 farklı dilin konuşulduğu, 550 milyondan fazla evde aynı anda izlenebilecek. MTV nin amacı insanların dikkatini Japonya'da insanların hala yardıma ihtiyacı olduğuna dikkat çekmek. AKB48 ve birçok grubun canlı performanslarının da yayınlanacağı söyleniyor.





Sıradaki haberimiz albümleri Japonya'da pek sevilen Kore'li bayan müzik grubuna ait. Bilindiği üzere Kore'li sanatçılar belki kendi ülkelerinde çok popüler olabilirler ama asıl büyük balık olarak gördükleri ülke Japonya. Çünkü japonlar emeğe saygıyı ilke edinmiş bir toplum olarak albüm ve DVD alımında gerçekten önde bir ulus. Dolayısıyla çuvalla para kazabiliyorlar. KARA grubunun da 31 Mart itibariyle 5 albümünün (Mister - Jumping - Girl’s Talk - Best Clips - KARA Best 2007-2010) toplam satış rakamı 1,080,000 kopyayı bulmuş. Bu Japonya'nın kendi müzik grupları için şaşılacak bir rakam değil elbette. Arashi bazen 1 veya 2 singlela bu rakama kolaylıkla ulaşabiliyor. Ama tamamen kızlardan oluşan KARA nın da bu satış rakamına ulaşmış olması Kore'li sanatçıları daha fazla bu pazara çekecek gibi görünüyor.





Akanishi Jin'den haberler yok mu? Elbette var. Kendisi Johnnys içinde bir ilke imza atarak Twitter'den bir hesap aldı ve bunu kullanmaya başladı. İlk gün 2 saat içinde 6000 in üzerinde kişi kendisini eklemişti. Ancak twitter hesabının gerçek olduğu bilinen Boa ve JaeJong gibi ünlüler de gelip mesaj bıraksa da hala hayranları arasında bir inanamamazlık var. Bunun bir nedeni de mesajların fazlasıyla teen bir kız tarafından atılmış hissi vermesi. Jin yakında kendi resmini twitlerse eminim herkes derin bir nefes alacaktır. Belki Johnnys içinde bu tür yasaklar var ama unutmamalı Jin artık hem Johnny's hem de Warner'in bir üyesi. Bu yüzden diğerlerinden daha serbest davranabilir.


JİN TWİTTER


Bunun haricinde Jin tarafında büyük sayılabilecek bir haber var. Kendisinin adı 47 Ronin adlı bir filmin kadrosuna eklenmiş. Filmin İMDB sayfasında başrolde Keanu Reeves'in olduğu görünüyor. Daha çok uzak doğulu oyuncuların yer alacağı bir filme benziyor gördüğüm kadarıyla zaten samuraylarla ilgili olduğu için bunu normal görüyorum. Ne olursa olsun Jin bu projede dikkat çekecek bir rol kaparsa süper olur. Ayrıca kendisini samuray olarak görmek phfhhefejahlbhgflkegfka....


47 Ronin


Twitter demişken Jaejong twitterinde Yamapi'nin Kore'den ayrılmasının hemen ardından arkadaşlıklarını doğrulayan aşağıdaki resmi yayınladı. Hepsi sarhoş bunların ya :D Al birini vur ötekine :D








Veee sonunda KAT-TUN a geldi sıra. Onları en sona saklıyorum ama ne yapayım onlar benim için özeller :D Mart ayının 22 sinda KAT-TUN un kuruluşlarının 5. yıl dönümğ kutlandı. Dolayısıyla bütün Hyphenler (KAT-TUN grubunun fanlarına verilmiş unoficial isim) twitterde harekete geçtiler ve KAT-TUN u dünyada trendlediler. Zaten Mayıs gibi büyük ihtimalle dünya turları start alacak. Çok yoğun ve özel bir sene geçiriyorlar.






Geçtiğimiz hafta Johnnys kamyonlarına eşlik eden kişi Koki olmuş efem. Felaketzedelerin kaldıkları kapalı stadyumları ve alanları ziyaret eden Koki onlarla konuşmuş, getirdiklerinin dağıtılmasına yardım etmiş. Ama sanırım en önemlisi ajansının bütün yasaklarına rağmen hayranlarıyla kişisel resim çektirmiş ve onların istedikleri herşeyi imzalayarak onları mutlu etmiş. Herkez KAT-TUN içinde hırçın bir görüntü çizen Koki'nin ne kadar nazik, esprili ve sıcak bir insan olduğuyla ilgili yorumlar geçmişler.




Nakamaru da uzun süredir NEWS üyesi Koyama ile birlikte yürüttüğü Shouen Club sunuculuğundan ayrıldı. Aslında Koyama'yla ikisi ayrıldılar desem daha doğru. İkisinin uyumunu ben gerçekten beğeniyordum. Her ikisi de gruplarının çirkin kralları gibi bir şey. Konuşkan ve esprililer. Onlar ayrılırken juniorların bazılarının ağladığı dikkatimden kaçmadı. Hem çok nazik hem de sevecen insanlar ikisi de. Özleyeceğiz onları. İkisinin de gruplarının en yoğun dönemleri başlıyor bu karar üzücü de olsa doğru bir karar.





KAT-TUN dan beklenen haber de geldi. Belki albüm değil ama albüm öncesi 15. single yolda. " WHITE " adını taşıyan singleda White ve Perfect şarkıları yer alacak. Dıamond (Dramatic Game) ise büyük ihtimalle ya albümde ya da bir başka sürpriz singleda yer alacak gibi görünüyor. 18 Nisanda piyasaya çıkacak albümü şimdiden sabırsızlıkla bekliyorum.

PERFECT benim oldukça beğendiğim bir parça oldu. Gerçi biraz NEWS-ish bir parça olmuş ama neyse :D (NEWS Yamapi'nin liderliğini yaptığı, Johnnys içinde la la la parçaları yani genellikle hafif parçalar söyleyen bir grup.) KAT-TUN un alışkın olduğumuz sert tarzından uzak bir single olacağa benziyor. Zaten genellikle iki sert albümden sonra iki üç hafif single çıkarmayı adet edindi KAT-TUN. Yazın çıkaracakları albümde daha fazla KAT-TUN-ish işler görmeyi bekliyoruz.





PERFECT in ilk canlı performansını Music Station'un felaketzedeler için en sevilen müzik gruplarını bir araya getidiği 1 Nisan da yayınlanan programında sergilediler. Hem çok mutlu hem de çok uyumlu görünüyorlardı. İzleyenler şarkıyı oldukça beğenmişler her ne kadar NEWS-ish bir parça olsa da. Danslarına ve özellikle Koki'nin rap bölümüne bayıldığımı söylemeliyim. Birkaç link birden veriyorum çünkü silinebilirler. Hiçbiri çalışmazsa aynı isimden video sitelerinden aratıp bulabilir ve izleyebilirsiniz. ;)


KAT-TUN - PERFECT



KAT-TUN - PERFECT + Talk Part


KAT-TUN - PERFECT