22 Ekim 2011 Cumartesi




Haberlerimize önce alttaki haberimizle bağlantılı olan haberleri vererek başlamak istiyorum. Yamapi ve Ryo NEWS grubundan ayrılışlarını açıkladıkları duyurularındaki soğukluk, duygusuzluk ve özür dilememiş olmaları nedeniyle bir sürü eleştiri almışlardı. Geçtiğimiz hafta boyunca doğru düzgün ortalıklarda gözükmediler, sadece Ryo Kanjani8 le birlikte katıldığı bir programda NEWS hayranlarından özür diledi. Ayrıca Jwebinden bir önceki sözlerinin adeta fotokopisi olan açıklamalarla ayrışına kılıf uydurmaya devam etti.

Yamapi'nin Jwebi ise şöyleydi,


To all the fans who supported NEWS. I'm sorry if I caused sad thoughts with my decision. It was a decision that I took after lot of thinking and worrying. In the end we took two slighty different paths but I want NEWS members and my fans to feel good, I want them to stay hopeful, my feeling haven't changed. I think that from now on I'll experience difficulties I've never felt before, I want to cherish the experiences I had with NEWS activities and do my best.The rail is different but I want us to be nice rivals and be a stimulus to each others. Then, I want to give to all my fans the best of times, I will pile up and do my very best at each work. Thank you for following me. Then, I'm thankful to the members who understood my decision.


Ancak Yamapi yukarıdaki açıklamasıyla yine insanlara yaranamadı. Nedeni de doğru düzgün özür dilememiş olması. Dikkat ederseniz hayranlarım ve NEWS üyeleri diyor ama NEWS in kendine has fanlarından özür dilemiyor. Bu hayranları çok kızdırdı. Yamapi kariyerinin en berbat günlerini geçiriyor diyebiliriz. O kadar ki kızgın hayranlar kız kardeşi Rina'yı yakaladıkları yerde sataşıyorlarmış, soru yağmuruna tutuyorlarmış. En sonunda Rina kendi blogundan bir açıklama yayınlamak zorunda kaldı. Ağabeyinin işi konusunda kendisiyle neredeyse hiç konuşmadığını, verdiği kararlardan haberdar olmadığını ama üzgün hayranların duygularını anladığını söyleyerek içtenlikle özür dilemiş. Ne acı değil mi? Yamapi'nin özürlerini artık başkaları üstleniyor.





Tabii ki Jin de olduğu gibi tepki alan idollerine sahip çıkıp onu aşırı desteklemeye başlayan hayranlar da var. Zaten Yamapi'nin belirli bir hayran kitlesi mevcut. Çıkardığı her single veya albüm 150 binden az satmaz. Yani Amerika'da tutunamasa da aç kalacağını hiç sanmıyorum. O hala Japonya'nın altın çocuğu. Bütün bunlar olurken herkes Yamapi'nin en iyi arkadaşı olan Jin'den twitterinde falan bir şeyler yazmasını, ona destek olmasını bekledi ancak Jin'den hala ses seda yok. Ama biri açıklama yaptı, Kamenashi Kazuya. Yeni dizisi "Youkai Ningen Bemu" nun basın toplantısında Kame'ye Yamapi ve Ryo'nun ayrılışıyla ilgili neler düşündüğünü soruldu. Kame'nin cevabı,

" During work, he would say things like, ‘I have to do things this way’, so I’m not really surprised about this outcome. My feelings are half-and-half. If it’s what the members decide themselves, I think that’s fine.

It’s not my own group, so I can’t really say anything... but they’ve been active for many years, so they should have a bond that you can’t see. If everyone sincerely believed each other, then I think that would be the answer. I don’t feel like we’re the ones left behind, nor do I think it’s right or wrong. We each have a life of our own."


Bu cevabıyla NEWS hayranlarından takdir toplayan Kame'ye basın toplantısında sorulan bir soruya verdiği yanıtta hem kendi grubunun hayranlarını hem de cevabını duyanları memnun etti. Yamapi ve Ryo'nun ayrılışıyla Johnnys içindeki en popüler üyelerin teker teker solo çalışmalar yapmak üzere gruplarından ayrılacakları söylentisi hızla yayılmıştı. Tabii bunlardan biri de hiç kuşkusuz Kame. Basın mensuplarından biri de kalkıp " KAT-TUN dan ayrılıp solo çalışmaya yöneleceğiniz söylentileri doğru mu? " diye sorunca Kame sadece tek bir kelimeyle cevap verdi.

" Not at all. "


KAT-TUN hayranları muallak olmayan, kesin ve net bir cevap alabildikleri için gerçekten sevindiler. Bu " Elimden geleni yapacağım, gelecek neleri gösterir bilinmez, no comment " gibi laflardan çok daha iyi bir cevap sizce de öyle değil mi? :D





Madem Kame'yle başladık onunla devam edip bu kez KAT-TUN'la ilgili haberleri önce vereyim. Kame Aoki reklamlarının yüzü olmaya devam ediyor. Aynı zamanda da Panasonic kendisiyle sadece traş makinesi reklamlarının değil birçok ürünün de reklam yüzü olması konusunda anlaştı. Haberlerimizin sonunda Kame'nin yepisyeni reklam afişlerinden örnekler vererek postu kapatacağım zaten ehehe :D Kame'nin yeni Aoki reklamı da yayınlandı. Yine yürekleri yaktığını söylememe gerek yok sanırım.


AOKİ CM + Making





Kame'nin yeni dizisi bu hafta başlıyor. Herkes merakla beklemekte elbette. Özellikle de KAT-TUN ve Kame açısından önemli bir dizi olacak. KAT-TUN un çıkardığı dizi themlerini içeren singleları genellikle iyi satmıştır. Ancak şimdi ilk kez Jin'siz bir them singleı çıkaracaklar. Üstelik aynı gün hem DBSK nın japonya ayağı ikilinin ballad olan yeni yıl singleları hem de AKB48 in sub gruplarından birinin içinde handshake toplantı biletleri bulunan singleıyla aynı gün çıkacak. Bakalım KAT-TUN bundan önce bir kere alt etmeyi başardığı DBSK yı bir kere daha alt edebilecek mi? Üstelik KAT-TUN un çıkış parçası olacak olan Birth bir jazz/rock parçaymış. Bu şarkı için dünyaca dünlü müzisyenlerle çalışmışlar. Şöyle ki,


Drums: Dave Weckl (ex-Paul Simon/Chick Corea)
Bass: Nathan East (ex-Eric Clapton/Phil Collins)
Percussion: Giovanni Hidalgo (ex-Tito Puente/Dizzy Gillespie)


KAT-TUN Jazz nasıl söyler diye merak ediyorsanız sizi ŞURAYA alalım mest olun efem. Daha önce de QTP albümünde yer alan bir jazz parçaları vardı, Shot. Şahsen gerçekten severim. Bu videoda da belirtmeden geçemeyeceğim Kame inanılmaz güzeldir. Hele de Jin gözlerini bir türlü Kame'den sökemez, performans boyunca devamlı ona bakar, eh haksız da sayılmaz hani. Bakalım Jazz/Rock bir parçayla DBSK ile mücadele edebilecekler mi göreceğiz? :)





Diziye gelince aslında onunla ilgili yorumlarımı dizi yayınlanıp bittikten sonra dizinin tanıtım yazısı sırasında yapmak istiyorum. Ama dizinin reytingleri, ekipçe katıldıkları programlar, diziyle ilgili önemli gelişmeleri haberlerde vermeye devam edeceğim. Mesela dizide Kame'yle başrolü paylaşan Anna Watanabe ve Suzuki Fuku Kame'nin sunucularından olduğu Dramatic Games programına konuk oldular. Tam bir aile tablosu çizmeleri nedeniyle şimdiden Kame'yle Anna'yı yakıştıranlar oluyor. Ama kadın Kame'den en az on santim uzun yahu :D Üstelik orjinal animede Kame'nin karekteri en uzun kişi olmalıydı. :D Bunu yandan yandan çekim teknikleriyle örtbas etmeye çalışmışlar. Ama ufaklık var ya dünyalar tatlısı. Çok tatlı ya böyle yanaklarını sıkmak istiyor insan seyrederken. Zaten çekim arkalarının şebeği. Yani daha 7 yaşında çocuk ne bekliyorsunuz ki di mi? Kendi kendine eğlenmesi falan çok komik :D Hele Kame'nin aksiyon sahnelerini hayranlık ve şaşkınlıkla seyredip alkış tutmasına bittim.


Interwiew 1

Interwiew 2

Interwiew 3


Geniş trailer

Basın Toplantısından





Bu video çok şeker ama bundan önceki yazılarımda Kame'nin Zoom Sata adlı programın özel sanatçılarından biri olduğundan bahsetmiştim. Onu her çalışmasında takip edip özel programlar yaparlar. Kame'de programın sunucularını epey sever. Özellikle de Mocchi isimli bayan sunucunun Kame'ye özel bir hayranlığı olduğu bilinmekte. Kame'de bunun epeyce farkında olduğu için ciddi bir basın toplantısında kadın soru sorarken ikisi de ciddi olamıyorlar maalesef :D Kadın gülüyor zaten Kame de gülmemek için çabalasa da başarılı olamıyor sırıtıyor. Diğer basın üyeleri de eğlenerek izliyorlar bunları.


Kame Zoom Sata Mocchi


Bu arada güzel bir detay da 1968 de yayınlanmış animenin orjinal them parçasını Kame, Anna ve Fuku birlikte yeniden seslendirmişler. Yukarıdaki interwiewlerde bundan bahsediliyor. Şarkının temposu hızlandırılmış. Ama herkesi şaşırtan bu değil şarkıyı orjinalindeki gibi söyleyebilmek için Kame'nin sesini kalın bir tonda kullanmış olmadı. Dinleyen herkes şoke oldu resmen. Bu Kame olamaz diye iddia edenler oldu ama benim gibi uzun zamandır Kame'nin radyo programı Kase by Kase i takip edenler hemen sesini tanıdılar. Onun aslında konuşma sesi oldukça kalındır, şarkıya da çok yakışmış bence. Yetenekli biciriğim benim.






Kame Arashi grubunun tv programına konun olarak katıldı. Yeni dizisinde rol alan oyunculardan birinin de katıldığı program oldukça eğlenceliydi. Kame ve Arashi dostluğu pekişmiş oldu. Arashi grubunun Kame'ye ve KAT-TUN a Jin'in ayrılışından sonra verdikleri desteklerden bahsetmiştim. Kame üyelerle özellikle Matsujun, Nino ve Ohno'yle çok iyi anlaşıyor. Bu programdan önce Kame Matsujun'un kendi radyo programı Jun Style'a mesaj gönderek onu öğle yemeğine davet etmesi üzerine, Tv programına da katılacağı ilan edildiğinde Kame'nin biten radyo programının yerine başlayan yeni programı " Hang Out " Arashi hayranlarından bir çok mail aldı. Onun Arashi üyeleriyle iyi geçinmesi Arashi'nin hayranlarını da memnun ediyor. İzlemek isteyenler için,


KAME X Arashi


Kame'yi korsan kılığında gören hayranları elbette çıldırdılar. Bi insan evladı bu kadar mı şeker olur? Afiş ahanda şöyle olsa ben giderim la bu filme!





KAT-TUN un yeni tv programını start aldı. KAT-TUN no Zettai Manetaku Naru TV konsept olarak iş tulumlarını giyip görevlere gitmeleri, sonra görevlerindeki başarılarına, seçimlerine vs gibi şeylere oy verilip cezalandırılma veya başarılı bulunma gibi konu üzerinden ilerliyor program. Açıkçası ben Cartoon KAT-TUN programının sıkı bir hayranı olarak bu programdan şu an için tam anlamıyla hoşnut değilim. Hele maymunlu maskotu hiç sevmedim. Cartton KAT-TUN un masketo aslandı. Ama daha ilk program bakalım ilerleyen programlar neyi gösterecek. İlk programa gelince Nakamaru'cuğumuzu bir oyun parkına götürüyorlar ve bütün hızlı trenlere binerek resim çektirmesini istiyorlar. Çekilen resimlere göre oy alacak. Ah garibimmm göreceksiniz nasıl da çığır çığır bağırıyor. :D Zaten eleman iki metreden aşağı bakamayan bi insan evladı başka ne yapabilir ki hızlı trene binince. :D Yanlız cezalarına bayıldığımı belirtmeden geçemeyeceğim hahaha :D









İkinci görev Kame'nin ama onu dışarı göndermiyorlar. Lezzet testine tabii tutuyorlar. Anladığım kadarıyla üyelerin zayıf noktalarının üzerine gitme gibi bir stratejileri var. Bilmeyenler için söylim Kame'nin berbat bir tad alma duyusu vardır. :D Yani en sert ve yakıcı içkiyi su gibi içebilir gram etkilenmez, ağza alınmayacak denli kötü bir tadı olan bitkiyi çiğner çiğner sadece yavan birşey der geçer. :D Burada da değişik aromalarla yapılmış pilavlar içinde en beğendiğini seçenek olarak sunuyor. Bakalım beğeniliyor mu? İzlemek isteyenler için kochi kochi


KAT-TUN TV PROGRAM


Maru'nun popülaritesi her geçen gün yükseliyor. Geçenlerde bir başka şarkıcı Afra ile bir program için düet yaptılar. Nakamaru hayranları için işte BURADA Bu arada Ueda'nın hem Marchin J videosunda hem de bu yeni tv programlarında perukla sahne alması herkesi şaşırttı. Kelsin abi, herkes zaten saçlarını kazıttığını biliyor ne diye böyle perukla falan dolanıyorsun ki? Üstelik herkes traşlı halini bu kadar beğenip merak etmişken... Garibime gitti.





Şimdi de sıra yukarıda adı bol bol geçen Akanishi Jin'e geldiiii. Jin tarafından ard arda çok güzel haberler geliyor. Öncelikle Amerika'daki satış stratejilerini baz alarak ilk singleın digital ortamda satışa çıkacağı duyuruldu. 8 Kasım da yayınlanacak " Test Drive " singleında zaten sadece bu parça bulunacak. Şarkıyı ve Jin'in popülerliğini de radyolara gelen istekler ve İtunes'tan yapılacak indirilme sayısı belirleyecek. Mini albüm olarak da kabul edilen ikinci single ise ondan bir ay sonra 7 Aralıkta yayınlanacak. Single kapağını çok beğendim, tam Jin'e göre bir kapak olmuş, ayrıca ona üç boy büyük gelen kıyafetler içinde olmadığı için de sevindim. Şapkası duruyor ama ona katlanabilirim en azından. İçeriğinde bulunacaklar şöyle,





US single「TEST DRIVE featuring JASON DERULO」
Releasing on Nov.8th, 2011
1.TEST DRIVE featuring JASON DERULO (7th Heaven Mix)
2.TEST DRIVE featuring JASON DERULO (Main Mix)
3.TEST DRIVE featuring JASON DERULO (Funky Stepz Mix)
4.TEST DRIVE featuring JASON DERULO (Static Revenger Dub)
※Only in digital version, ie. no actual copy.


Limited Edition [CD+DVD] - Mini Albüm 07.12/2011
[CD]
01 TEST DRIVE featuring JASON DERULO(7th Heaven Mix)
02 TEST DRIVE featuring JASON DERULO(Main Mix)
03 TEST DRIVE featuring JASON DERULO(Funky Stepz Mix)
04 MY MP3
05 PAPARATS
[DVD]
「TEST DRIVE featuring JASON DERULO」(MUSIC VIDEO)
「TEST DRIVE featuring JASON DERULO」(MAKING OF THE MUSIC VIDEO)


Regular Edition [CD]
[CD]
01 TEST DRIVE featuring JASON DERULO(7th Heaven Mix)
02 TEST DRIVE featuring JASON DERULO(Main Mix)
03 TEST DRIVE featuring JASON DERULO(Static Revenger Mix Show Edit)
04 MY MP3
05 PAPARATS
06 TIPSY LOVE


Şimdi itune olayı biraz garip olsa da ben şahsen Jin'in hayranlarına bu konuda güveniyorum. Eminim hatırı sayılır bir indirme sayısına ulaşacaklardır. Ancak bu digital single tam olarak Jin'i yansıtamayacak. İkinci single asıl Jin'in gücünü göstereceği single olacak bence. Zira satış rakamı olarak " toplam " alınacağı için hem japonya hem US satış toplamının rahatlıkla 300-400 binler civarını bulacağını düşünüyorum. Bu da Jin'in aradığı çıkış için yeterli bir rakam olacaktır. Ayrıca US de bilinen bir parçayla çıkış araması, tanınmış biriyle düet yapmış olması adından söz ettirmesi için de yeterli olacaktır. Ayrıca interneti çok iyi kullanması onun avantajına. Özellikle de Justin Bieber gibi bazı ünlülerle videolarının yayınlanması şeker gibi bir reklam olacaktır onun için. Bieber mi? dediğinizi duyar gibiyim. Sanırım bir araya gelmişler Jin'le, aynı zamanda Sean Kingston'la da biraraya gelmiş.


TRAILER BURADA







Pozitif etkenleri verdik. Şimdi negatiflere gelecek olursak, ilk olarak neden orjinal bir şarkıyı değil de zaten US listelerinde daha önce 1 numaraya oturmuş, üstelik bunun üzerinden fazla da geçmemiş bir şarkıyı remixleme ihtiyacı duydular ki anlamıyorum yani? Tamam şarkı tam Jin'in havai tarzına uygun, saçmasalak sözlere sahip olsa da kışkırtıcı, ilk versiyondan bence çok daha iyi de ama neden orjinal bir parça değil? Kişisel olarak Jin'in çok iyi bir söz yazarı olduğunu düşünüyorum. Gönül isterdi ki bu düet Jin'in kendi şarkılarından birine yapılsın. Ama sanırım marketing olayı yüzünden singleın dikkat çekmesini istedikleri için bu yolu tercih ettiler.






İkinci olarak klip... Ya hani bazı popçularımız ve pop/arabesk söyleyen şarkıcılarımız kızları erkekleri etraflarına alıp klip çekerler ya ahanda aynen böyle bir klip geliyor şarkıya. Ha eminim ki Jin çok seksi olacaktır, kızlar ona sarılıp dans ederken cool görünecektir de ama sevmiyorum ben bu tarz klipleri yahu, bir kere izledim mi bir daha hayatta açıp tekrar seyretmem. Umarım sadece Jin'in göründüğü sahneler çok fazladır da gözümüz gönlümüz açılır.

Üçüncü olarak singlelar ve albüm arasındaki zaman uçurumu sizin de dikkatinizi çekti mi? Yani uzun zamandır albümün 47 Ronin'in gösterime girmesini bekleyeceği söylentisi vardı ama ben ihtimal vermek istemiyordum. Ancak görünen o ki gerçekten öyle olacak. Anladığım kadarıyla iki single sonrası Kış/İlkbahar gibi Jin japonya'da bir single çıkararak aradaki boşluğu kapatmaya ve zaman kazanmaya çalışacak. Albümü bu yaz planladığı gibi doğum gününde de piyasaya sürebilir ama kulislere göre gelecek senenin kışına kalacakmış. Umarım öyle bir şey olmaz. Eğer Jin gerçek bir çıkış arıyorsa bu kadar zaman mesafesi bırakmamalı bana göre. Yavaş yavaş yükseleceğim diyor ama neredeyse 28 yaşına geldi. İşleri daha yavaşa almasa iyi olur ne dersiniz?

(Arka plandaki otuzikidiş kim demeyin ehehhehe :D )





Gelelim dedikodularaaaaaa Bazı dedikodu kazanlarına göre Jin için bu senenin sonunda düğün çanları çalacakmış. Amerikalı sevgilisi Lizzy ile dünya evine gireceği söylentisi var bir de bu kişinin sıkı fıkı olduğu BOA olduğunu iddia edenler var. Ama bence bunlar dedikodudan öteye geçmeyecek şeyler. Neden derseniz Amerika'da çıkış arayan bir adam olarak Jin'in bekar kalması gerekiyor, evli bir idol olursa çıkış felan hayal olur ahanda buraya yazdım.

(Ayyyh vallahi böyle bir adamı sokakta görsem dönüp ikinci kez bakmam. Bilinçli olarak mi böyle felaket giydiriyorlar bu çocuğu bilmem ki? Hayır onlar eline veriyor, senin gözlerin kör mü be JinJin? Bu kıyafet tek kelimeyle öğğh :D )






İkinci ama çok önemli dedikodu da aşağıdaki postta bahsettiğim Çin forumlarında fırlayıveren bir söylenti. Nerden çıktığı bilinmemekle birlikte sızdırıldığı iddia edilen söylentiye göre Jin'in You & Jin konser turuna davet edilen müzik firması sadece Worner değilmiş. Birçok müzik firması Jin'i izlemeye çağrılmış ancak büyük firmaların çoğu onu yetersiz buldukları için teklif getirmemişler. Birkaç küçük firmanınkini de Jin istememiş. Sadece Worner Jin'e ciddi bir teklifle gelen tek firma olmuş ancak onlarında çok önemli şartları varmış.

Jin'in kontratına bile dahil edildiği söylenen maddelerin başında bundan sonra Jin'in " daha erkeksi " görünmesini istemeleri geliyormuş. Yani Jin belirli bir seksilik potansiyeline sahip ama " güzel " görünmesini kesinlikle istemiyorlarmış. Jin gruptan ayrılmadan önce verdiği pozlar ve ayrıldıktan sonra verdikleri yan yana koyulduğunda sanırım neden bahsettiğimi çok daha iyi anlayacaksınız.





Bu dedikoduyu neredeyse dikkate almayacaktım ancak tam da o zamanlarda Worner'in Jin'in singlelarıyla ilgili yayınladığı haber dökümanlarında şöyle bir ifadeye rastlayana kadar, " Akanishi Jin 47 Ronin'de rol alıyor ve o artık çok daha erkeksi. " WTF? diyebilirsiniz çünkü ben dedim. Bu ifadeyi görünce geri dönüp bütün iddiaları okudum ki bunlar gerçekten inanılmaz. Dediklerine göre Jin kesinlikle erkeklerle yakın temas halinde görülmeyecek (buna arkadaşı damgasıyla çoktandır yanında duran Pi, Ryo ve Yu gibiler dahil değil.) sahnede erkek dansçılarla oynaşmak yasak, el kol hareketlerine hakim olması gerekiyor, kızlarla ilgili dedikodular serbest hatta yüreklendiriliyor ama hakkında herhangi bir erkekle ilişki iddialarında bulunulmayacak, özellikle de adı anılmaması gereken bir kişiyle yan yana durması bile madde ihlali gibi görünüyor. Siz anladınız o kişinin kim olduğunu...


Hepsini şaşkınlık içinde okudum. Yani evet Jin'de özellikle son bir senedir erkeksi görünme gayreti olduğu açık zaten ama bunu ben yeni imajına bağlamıştım, zorlama bir şey olduğunu hiç düşünmemiştim. Kafam karıştı açıkçası. Bu adamcağız üzerinden ne çok oyun oynanıyor ya garipçiğimin böylesine zayıflaması şaşırtıcı değil. Son yayınlanan Marching J videosunda öyle zayıf görünüyordu ki inanamadım. Eskiden Kame ve Jin yan yana geldiklerinde Kame incecik, Jin kaslı gibi görünürdü. Şimdi kontratlar izin verir de yan yana gelirlerse durum tamamen tersine döndüğü belli olacak. Jin neredeyse Kame'nin Gokusen zamanlarındaki kadar zayıflamış durumda ve bunu ona kesinlikle yakıştırmıyorum. Ben seviyorum onun böyle mıncırılacak yanaklarını, tombicik vücudunu bu ne yaa... Hala çok sevimli ama erimiş gitmiş garibim.

Bir de Kame'ye efemine derler :P





Ama hala sevimli :)





Parmaklara bakın ne kadar zayıfladığını anlayacaksınız :/





***** Popüler dizi İkemen Desu Ne'nin soundtrack albümü piyasaya çıktı. İlk hafta toplamda 149,818 adet satış yapan albüm bir rekor da kırmış oldu. Takimoto Miori, Tamamori Yuta (Kis-My-Ft2), Fujigaya Taisuke (Kis-My-Ft2) ve Yaotome Hikaru (Hey!Say!JUMP) nun dizideki karakterleri adıyla çıkardıkları bu albüm en çok satış yapan soundtrack albümü olmuş durumda. Şu andaki satış rakamı ise 178,502.


TV Series Soundtrack ranking:

1. A.N.JELL WITH TBS Kei Kinyou Dorama 「Ikemen desu ne」 MUSIC COLLECTION, 2011/10/05, TBS, position 1
2. Long Vacation, 1996/05/29, FujiTV (Long Vacation), position 2
3. 101 Kaime no Propose, 1991//08/07, FujiTV, position 3
4. Fuyu no Koi Uta Original Soundtrack Kanzen Ban -Kokunai Ban-, 2003/09/10, NHK (Fuyu no Sonata), position 3



***** Geçen haber postumda haberini verdiğim başrollerinde koreli aktrist Kim Tae-hee ve 2PM den Taecyeon'un oynadığı dizi " 99 Days with a Star " için protestolar düzenlenmiş. Nedeni de aktrist Kim'in bir anti-japan olduğu iddiaları. Çünkü aktris ve erkek kardeşi daha önce katıldıkları bir tv programında Japonya'yı kötüleyen tişörtler giymişler. Kadını bu yüzden anti-japan olarak niteleyen bir grup diziden ayrılması için Fujitv'nin önünde protesto yapmışlar.


***** J-Rockun önde gelen ve dünyaca tanınan gruplarından biri olan L’Arc~en~Ciel Dünya Turuna çıkmaya hazırlanıyor. Grubun konser vereceği şehirler şöyle,

L’Arc~en~Ciel WORLD TOUR 2012

March 3rd – Asia World EXPO Arena / Hong Kong
March 7th – IMPACT ARENA / Bangkok, Thailand
March 10th – MERCEDES-BENZ ARENA / Shanghai, China
March 17th – TWTC Nangang Exhibition / Taipei, Taiwan
March 23rd – The Theater at Madison Square Garden / New York, USA
April 11th – indigO2 / London, England
April 14th – Le Zenith / Paris, France


***** Ryo'nun bundan sonra sadece Kanjani8 in aktivitelerine katılacağı açıklandıktan hemen sonra grubun yeni albümünün de yakında piyasaya sürüleceği duyuruldu. 16 Kasım'da piyasada olacak albüm üç ayrı versiyonda olacak ve her üç versiyonda da ayrı birer photobook bulunacak. 48 er sayfalık photobookların yanı sıra bir versiyonda da pvlerin makinglerini içeren DVD bulunacak. Yani anlayacağınız albüm iyi satacak.

Ekim, Kasım ve Aralık aylarında Johnnys birçok single ve albümü piyasaya sürecek. Programa bakarsak KAT-TUN ve Jin'in singlelarının sadece 1 hafta arayla piyasaya sürülecekleri dikkatinizi çekecektir. Bu Johnny var ya iyice bunadı vallahi :P


2 Kasım Arashi

8 Kasım Akanishi Jin

16 Kasım Kanjani8

30 Kasım KAT-TUN

7 Aralık Akanishi Jin



***** Kendisini Hana Kimi'den hatırlayacağınız, aynı zamanda da Akanishi Jin'in de en yakın arkilerinden biri olan Shirota Yu Backstreet Boys grubunun üyesi Howie D ile düet yapmış efem. " If I Say feat. U " isimli şarkı Howie D in solo albümünde yer alacakmış. Aynı zamanda da Jackie Chan'ın kariyerinin 100. filmi olan "1911" de de kullanılmış. Açık konuşayım mı bu düeti Jin&Derulo düetinden daha fazla beğendim.


Wuhahaha adam Yu'nun yanında minicik kalmış ya :D


Howie D feat Yu

Şarkının tamamını dinlemek isteyenler BURAYA


***** Bu seneki Best Jeanist ödülleri sahiplerini buldu. Kamenashi Kazuya'nın 5 sene üst üste ödülü alarak eternal düzeye ulaşmasının ardından oylamadan çıkmasıyla birlikte her sene onun ardından ikinci olan Arashi üyesi Aiba Masaki bu sene birinciliğe oturdu. Aiba toplamda 11942 alırken ikinci olan JYJ sadece 3,052 adet oy alabilmiş.

***** Namie Amuro'nun yeni singleının adı belli oldu. " Sit!Stay!Wait!Down!" aynı adlı parçanın adını taşıyacak. Diğer şarkının adı da " Love Story "


Epeyce haber birikmiş ha? Bundan sonra sanırım Jin'in singleının çıkışıyla birlikte yeni güncelleme yaparım kısmetse ;) Haberlerimizi beenim biricik tospimle kapatıyorummm by-by-cyle!














8 Ekim 2011 Cumartesi

Kahin Miyim Neyim?




Aylardır sizlere sunduğum Uzak Doğu Postaları'nda Yamapi'yle ilgili çok ilginç dedikodulara yer vermiştim hatırlarsanız. Geçtiğimiz ay gazete ve dergilere yansıyan Worner'in Ceosu ve Johnny-sanla yediği yemekten çok önce Yamapi'nin NEWS grubundan ayrılmayı planladığına dair söylentiler olduğundan bahsediyordum. Sonunda dün herşey resmileşti. NEWS grubunun önde gelen seslerinden Yamashita Tomoshisa (Yamapi) ve Nishikido Ryo aynı gün ve zamanda gruptan ayrıldıklarını açıkladılar.

Herkes az çok Yamapi'den böyle bir açıklama gelebileceğini tahmin ediyordu ama Ryo'nun verdiği karar tam bir sürpriz oldu. Bu da uzun zamandır Ryo ve diğer üyeler arasında büyük anlaşmazlıklar olduğu, Ryo'nun sadece Pi grupta olduğu için NEWS'te durduğunu, özellikle Tego'yla büyük bir kavga ettiklerine dair forumlarda fısıldanan dedikodular acaba gerçek mi diye düşündürdü. Yamapi'nin açıklaması şu şekilde,





Tomohisa Yamashita:

“One of my biggest achievements has been to be able to work in a group called NEWS, and to have had so many fans support us. Going solo will be a challenge. I know that it’ll feel different and I’ll go through hard times unlike anything I’ve ever experienced, but I want to use the skills that I’ve learned in NEWS to each and every job I do from now on. I’ll do my best and stay focused so I hope I can stay good rivals with the other five guys.”



Ancak bu açıklama hayranlar tarafından hiç beğenilmedi. Fazlasıyla Jin'in verdiği ayrılma kararı mesajını anımsatsa da onunkinden daha soğuk olması nedeniyle ve hayranlarından " özür dilememesi " yüzünden daha şimdiden Yamapi kendisine tepkili olarak sırtını dönen yüzlerce exhayran edinmiş durumda. Jin de LA konserinin hemen öncesine kadar KAT-TUN dan ayrılmayı düşünmediğine dair mesajlar veriyordu, Yamapi de daha geçenlerde NEWS'ten ayrılmayacağını, hayranlarının rahat olmasını söylüyordu. Ama ne oldu? İkisi de yalancı durumuna düşerek hayranlarının aldatılmış hissetmelerine neden oldukları için birçok hayran kaybettiler. Ancak Jin'in durumu biraz daha belirgindi, özellikle son bir yılda KAT-TUN un yanındaki buzdolabı duruşuyla hayranlarını bu beklentiye itmişti. Oysa Yamapi'de böyle bir durum olmadığı için hayranları ona inanmışlar ve ayrılık kararıyla kendilerini aldatılmış hissetmişlerdi. İşte bu yüzden Jin affedilirken Yamapi aforoz edilmeyle karşı karşıya kaldı.

Gruptan ayrılan bir diğer üye Ryo'nun açıklaması ise şöyle,

Ryo Nishikido:

“It has been an amazing experience to have been given the chance to work in both NEWS and Kanjani8, and I want to say a huge thank you to all of my fans who supported the Nishikido in NEWS. Being part of two groups, there were scheduling conflicts that couldn’t be resolved no matter how hard I tried. I felt bad because it was getting very difficult to plan CD releases and concert tours on both sides, which ultimately lead to this decision. I wish Koyama, Kato, Masuda, and Tegoshi all the best in delivering a new NEWS.”





Açık konuşayım ben Ryo'yu hiç sevmem. (bkz yukarıya) Teaaaa junior zamanlarından beri sevmem. Bana her zaman iki yüzlü bir insan izlenimi verdi ve yaptığı, söylediği pek çok şey de kendisinden nefret etmeme yetti. Bu yüzden ona karşı pek de objektif olamayacağım hayranlarından şimdiden özür dilerim. Pek çok hayran Ryo'nun verdiği kararı doğru bulsa da bunun sadece mazeret olduğu gayet açık. 8 yıldır hem NEWS hem de Kanjani8 grubunun üyeleğini yapıp, en yoğun dönemlerinde sorunsuzca iki grubun da aktivitelerine katılabilirken, bir yıldır hiçbir aktibivite yapmamış, single çıkarmamış NEWS grubuyla " şimdi " sorun yaşaması garip değil midir sizce? Arkadaş nerde problem yaşıyor olabilirsin ki şu anda? Mazeretin daniskası ama hayranlarının bir kısmı öne sürdüğü gerekçeyi kabullenmiş görünüyor. Bize de Ryo'ya başarılar demek düşer.

Johnnys'in resmi sayfası ışık hızıyla güncellenerek bundan sonra 4 kişi olarak devam edecek NEWS grubunun sayfası düzenlendi. BURADAN da sayfayı inceleyebilirsiniz. Kalan üyelerin yaptığı açıklamalar ise şöyle,


Keiichiro Koyama:

“We talked over and over again until we reached this decision. We might be working separately now, but the four of us will carry on what we have all done for the past 8 years. We promise to work harder than we ever have, and we will move forward. I hope you will continue to support us.”

Shigeaki Kato:

“I want to take this decision in up front, and work as hard as I can to build a new NEWS. I hope that you will continue to support the two and four of us from now on like you always have.”

Takahisa Masuda:

“I love the NEWS we have built together, and all these guys will still be my best friends. And to all of the fans who have supported the group that I love, you’re still my best friends too. These two will be working separately from us now, but I promise to work as hard as I can so that you’ll continue to support us.”

Yuya Tegoshi:

“I want to say I’m sorry to all of the NEWS fans who have waited so long for us to get together again. But I want to think positively about this move, and work hard to be able to make great music because it’s for you, the fans who I love, and who have always supported us. We’ll be different, but I hope we can still love one another. I hope you will continue to support us.”



Aslında ben grubun tamamen dağılacağını düşünüyordum. Çünkü gerçekten Tego ve Massu kurdukları Tegomass grubuyla gayet başarılı bir şekilde kendilerine bir yer edinmişlerdi bile. Ben Koyoma ve Shige'ye üzülüyordum şimdi ne yapacaklar diye? Ama beklentilerimin aksine grup olarak devam edeceklerini öğrendiğimde sevindim. Çünkü Shige ve Koyoma gerçekten yetenekli şarkıcılar. Tipsiz olsalar da sesleri de gayet güzeldir. Nette yapılan tepkileri şöyle bir incelediğimde pek çok hayranın hatta NEWS grubunun hayranı olmayan kişilerin bile bundan sonra gruba destek vermeye devam edeceklerini söylediklerini görünce de sevindim. Evet satışlar büyük ihtimalle bir miktar düşecektir, tıpkı KAT-TUN daki gibi ama KAT-TUN gibi onlar da ayakta kalmayı başaracaklardır, ben buna inanıyorum.

Lafı gelmişken bir yorumu çok beğendim diyor ki " KAT-TUN Jin'in ayrılmasıyla yıkılmadı çünkü, hadi gerçeklerle yüzleşelim, Akanishi Jin KAT-TUN'un temel taşı değildi. Kuruldukları andan beri dramalarda rol alan sadece o değildi, grupta öne çıkan tek kişi de o değildi, fangirllerin deli oldukları tek üye de değildi. Akanishi Jin KAT-TUN demek değildi. İşte bu yüzden KAT-TUN yıkılmadı. Ama NEWS demek YAMAPİ demek, Koyoma'nın da dediği gibi NEWS Yamapi'siz bir hiç. Ancak bundan sonra grubun yapması gereken şey " Bir şey " olabilmek. " Gerçekten güzel, ben şahsen bu yoruma kelimesi kelimesine katılıyorum.





İlginç olan şey Yamapi'nin ayrılık kararından sonra pek çok kişinin tutup durumla hiç ilgisi olmayan Akanishi Jin'i suçlaması. Tamam hem Ryo hem de Pi'yle yakın arkadaş olabilir ama kararları veren Jin değil. Onu suçlamak çok saçma. Ancak geçenlerde sizlere yayınladığım dergi haberinde Yamapi ve Jin arasında doğan ve ilişkilerini bozmaya başlayan rekabet dedikoduları hayranları bunu düşünmeye itmiş olabilir. Yamapi'nin Jin'in Amerika'da şimdiye dek gayet iyi idare etmesi karşısında kendisi de Amerika'da şansını denemeyi düşünüyor sanırım. Zira Çin forumlarında oldukla ilginç dedikodular okumaya başladım. Korkutuyor beni bu forumlar ya ne dedikodusu düşse haklı çıkıyorlar, haber ağı müthiş. Bunları değerlendirip sizlere taşımak da bana düşüyor. :) Akanishi Jin hakkında düşen eeen son dedikodular şok edici ama bunlara bu postta yer vermeyceğim, zira onunla ilgili bir haber içinde değiliz, ama gelecek Uzak Doğu Postası'nı kaçırmamanızı tavsiye ederim. ;)

Yeri gelmişken söz verdiğim gibi tıpkı Akanishi'nin ayrılışının ardından başarı durumunu değerlendirdiğim ŞU POSTTAKİ gibi Yamapi'nin de başarı durumunu değerlendireyim. Göreceğiniz üzere Jin için ne öngörmüşsem hepsi gerçekleşmiş. Kahin miyim neyim yahu! :D Bakalım Yamapi için söylediklerim de gerçekleşecek mi? Başlayalım...





Pozitif 1 : Yamapi gerçekten yakışıklı, karizmatik, elmacık kemikleri ve büyük gözleriyle ilgi toplayan yakışıklı bir adam. Bu da kızları kendisine çekmeye yeter.

Negatif 1 : Ancak pek çok kişi Yamapi'nin soğuk duruşunu, duygusuz bakışlarını beğenmiyor. Bu arada belirtmeden geçemeyeceğim Yamapi'ya kimileri tarafından takılan lakap şudur: Mr. Dead fish eyes

Pozitif 2 : Yamapi Johnnys'in Golden Boy'u olarak uzun yıllardır müzik piyasasının içinde ve kendine kemikleşmiş bir hayran kitlesi edinmiş durumda. Sadece Asya'da değil tüm dünyada bilinen en ünlü JPOP sanatçılarından biridir. Benim bile Japonya'yla ilgili hiçbir şey bilmediğim zamanda bildiğim tek bir isim vardı, Yamapi. Oynadığı dramalarla denizaşırı ülkelerden de kendine oldukça fazla hayran edindi.

Negatif 2 : Şimdi eği oturalım doğru konuşalım Yamapi iyi bir şarkıcı değil, sesi yeterince güçlü değil, boğuk ve hayranlarından eleştri alan en büyük dezavantajı bu yüzden albümlerini daha çok audotune tarzında çıkarması. Maskelenmiş sesini beğenmeyen hayranları zaten kendisini eleştriyorlardı ama Amerika'da bu tarzla tutunabileceğini hiç sanmıyorum. Ayrıca Yamapi'nin dans edişini de pek şok kişi beğenmiyor. Onu izlerken bir robotu izliyormuşuz gibi hissediyoruz diyen kişi hiç de az değil. 2009 dan bu yana hiçbir dramada rol almadı. Kendisine teklif gelmediğine dair dedikoduları hepiniz hatırlıyorsunuzdur. Deprem felaketindeki skandal sonrasında popüleritesi de iyice düşmüştü.

Pozitif 3 : Şu anda Yamapi'nin en büyük avantajı yakın arkadaşı Jin. Önceleri Yamapi Jin'e kol kanat gerip destek oldu. Bakalım arkadaşı Jin ona Amerika macerasında destek olacak mı? Birbirlerine destek olurlarsa elde edecekleri fırsatlar da artabilir diye düşünüyorum. Ayrıca birbirlerine destek olmaları demek, hayranlarının da çaprazlama olarak diğerini desteklemesi ve böylece desteği arttırma şansını elde etmeleri de demek.

Negatif 3 : Ancak sanmasın ki Pi Amerika'ya gidince birdenbire yıldız olacak. Jin'in ingilizcesi eğer anlaşılmaz ise Yamapi'nin ingilizcesi için ancak öğütülmüş diyebilirim. Yamapi'nin bu yolda daha çook fırın ekmek yemesi gerek. Ayrıca Yamapi soğuk duruşu, hayranlarına karşı mesafeli hareketleri, konuşma konusundaki çekimserliğiyle Amerika'da tutunabilecek biri değil. Üstelik Yamapi'nin bir "tarzı" yok. Yani Jin'e bakıyorsunuz yapmak istediği bir müzik var, bir amacı var ve beğendiği tarzı yaptığı şarkılara yansıtabiliyor. Oysa Yamapi kendi şarkılarını yapmıyor, bir tarzı yok, bir amacı da yok. Jin kadar yetenekli bir ses sanatçısı da değil. İyisi mi o hiç kendini Jin'le mukayese edip Amerika rüyasına kapılmasın.

SONUÇ : Yamapi'nin Amerika’da başarılı olma şansını % 20 olarak gösteriyorum. % 10 YAKIŞIKLILIĞINA VE ÜNÜNÜNE, % 10 FAN DESTEĞİNE. Yamapi'ciğim iyisi mi sen hiç bavullarını toplama. Bence senin için en iyi yer yuvan. Bir an önce toparlan, hakkında çıkan haberler sonraki paramparça ettiğin imajını düzelt ve iyi bir adam ol. Kusura bakmasın ama eğer Jin gibi bad boy havalarında takılmayı düşünüyorsa havasını alır, Jin'de bunu kaldıracak potansiyel var ama Yamapi sarhoş bir pislik gibi davranırsa kariyerine by by der o kadar. Hadi sağlıcakla kalın.