30 Mayıs 2012 Çarşamba

AKB Kızları Rekora Doymuyor!


AKB48 kızları yepyeni rekorlarla döndüler. " Manatsu no Sounds good! " ilk gün 1.171.000 kopya satarak ilk gün satış rakamını kırdı ki zaten bir önceki rekor da onlara aitti. Bir hafta sonunda da toplamda 1,616,795 kopya satarak haftalık satış rekorunu kırarak yine müthiş bir başarıya imza attılar. Bu liderlerden Maeda Atsuko'nun beklenmedik mezuniyetinden önce son kez bir singleda bulunması. Bundan sonra solo olarak kariyerine devam edecek. Bu ayrılışın etkilerini de sanırım bir sonraki single da göreceğiz ama sanırım çok fazla bir etki olmayacaktır. Zira rakamın bu kadar yüksek olmasındaki en büyük etken yeni üye seçimleri için oylama kartlarını barındıran cdlerin piyasaya sürülmesi. Yani gruba katılacak yeni üyelerin seçiminde oy sahibi olabilmek için yapılması gereken bir cd almak. Ne kadar çok cd o kadar çok oy. Eğer bir sonraki singlelarıyla yine 1 milyon satış rakamını aşarlarsa ardı ardına 8. kez 1 milyon satış rakamını aşmış olacaklar ve böylece Mr. Children'i sıralamadaki yerlerinden edip ikinci sıraya çıkacaklar. Şimdiye dek sadece B'Z ard arda 13 adet 1 milyonluk, Mr. Children de 8 adet 1 milyonluk singlea sahip. 

Şarkılarının performansını koyayım bakalım bir de siz dinleyin :) AKB48 - Manatsu No Sounds Good




Mr. Children 3. haftasında da Oricon Album Chartı 1 numarada tamamlamayı başardı. " Mr.Children 2005-2010 <macro>  " 74,000 kopya satarak toplam satış rakamını 986,000 adete çıkarırken " Mr.Children 2001-2005 <micro> " 67,000 kopya satarak 954,000 adete yükseldi. Eğer satışlar böyle devam ederse haftaya grubun her iki albümünün de 1 milyon rakamını aşacağı tahmin ediliyor.




Yamapi Japon dramalarını takip edenlerin hemen tanıyacağı, etmeyenlerin de onu Hana Yori Dango'dan hatırlayacağı Inoue Mao'yla birlikte yeni bir reklam kampanyasını üstlendi. Reklamlarda ikisi birlikte rol alıyorlar ve inanılmaz şekerler. Ben bir kadını Yamapi'nin yanına yakıştırmakta genelde zorlanırım. Kitagawa Keiko ve Maki dışında yanına yakıştırdığım kadın pek yoktur. Ama meğersem Inoue ile ne harika bir kimyaları varmış. Keşke diyorum bir dizide oynasalar harika olur. Reklamlar çok salakça ama olsun şirinlikleri yeter. :) Japonlar zaten çok seviyorlar böyle aşırı abartılı mimiklerle dolu reklamlar çekmeyi :)

MAKING

INTRO

VERSION 1

VERSION 2


Arashi'nin beklenen DVD si piyasaya çıktı. "Arashi - ARASHI LIVE TOUR Beautiful World " adını taşıyan DVD Oricon Chartı toplamda 572.052 adet satmayı başararak 1 numarada tamamladı. Bu satışla birlikte toplam DVD satış rakamı 6.144.000 e ulaştı. Bu bir rekor. Oricon'da DVD klasmanında 6 Milyon satış rakamını aşan ilk sanatçı oldular.



KAT-TUN un yeni singleları hakkındaki detaylar da sonunda açıklandı. Track List şu şekilde,



Regular Edition

1 TO THE LIMIT
2 Sorezore no Sora
3 SPIRIT
4 TO THE LIMIT (Original Karaoke)
5 Sorezore no Sora (Original Karaoke)
6 SPIRIT (Original Karaoke)

Limited Edition

1 TO THE LIMIT
2 Walking in the Light
3 Walking in the Light (Original Karaoke)
[DVD] TO THE LIMIT PV and Making
Ben Regular Editionu sipariş verdim. KAT-TUN un işi bu kez gerçekten zor çünkü aynı gün Girl Generation'un da yeni singleı piyasaya çıkacak. Japonya'da şu anda kız gruplarının trendi yüksek ve satışları da gayet iyi. Kara ve Girls Generation da Japonya'da en iyi satan kız gruplarından ikisi. Bakalım KAT-TUN 18. singleında da 1. sırada yer almayı başarabilecek mi? Online satış sitelerinde şu anda 1. sırada ama Haziranın 27 sine daha çok var.




KAT-TUN üyelerinin bizler için hazırladıkları süprizler de birer birer ortaya çıkmaya başladı. Tatsuya Ueda CHAIN konser turunda yılın kalan yarısında onu meşgul edecek bir şeyle ilgileneceğini çıtlatmıştı. Bunun yeni bir drama olduğu ortaya çıktı. Tv Asashi'de yayınlanacak " Boys on the Run " adlı dramada bir boksörü canlandıracak ancak baş rolde değil yardımcı rollerden birince. Kanjani8 üyelerinden Maruyama Ryuhei dizide başrolü üstleniyor. Böylelikle Kame, Yamapi, Matsumoto'dan sonra Kanjani8 in de bir üyesi boksörü canlandırmış olacak.

Hanazawa Kengo'nun popüler mangasından uyarlanacak dizinin konusu ise şöyle, Sevdiği kızın aşkını kazanabilmek için pısırık halinden kurtulup bir erkeğe dönüşmeye çalışan bir adamı konu ediniyor. Bu yüzden boksör olarak kendine güvenini ve duruşunu sağlamlaştırmaya çalışıyor.


Ayrıca Nakamaru Yuichi de Fuji Tv de Temmuz ayında yayınlanmaya başlayacak olan yeni bir dramada baş rolü üstlenmeye hazırlanıyor. Henüz bir söylenti de olsa haberi bile hayranları heyecanlandırdı. Bu Nakamaru'nun Rescue'den bu yana ilk kez başrolü üstleneceği drama olacak ve ondan farklı olarak ilk kez romantik dramada rol almış olacak. Omoni naitemasu (Mostly Crying) adını taşıyacak drama da Nakamaru'ya sevilen aktristlerden Nanao eşlik edecekmiş.

Dizinin konusuna gelince Tokio üniversitesinde sanat okulunda okuyan Akamatsu Keisuke (Nakamaru) kendisinden derslerine yardımcı olmasını isteyen isteyen güzel öğrenci Konno Izumi (Nanao) yle vakit geçirirken ona yavaş yavaş aşık olmaya başlar. Ancak Keisuke kızın güzelliğinden korkar ve ona gay olduğunu söyler.

Hahaha tam da Nakamaru'ya göre bir rol. Kızdan korkma kısmı yani ama nasıl gay olacak onu hayal dahi edemiyorum ve diziyi meraktan çatlayarak bekliyorum.


KAT-TUN bir manganın daha sayfalarına konuk oldu. Omo ni naitemasu mangasında görüldüler. Ayrıca birkaç mangada daha adlarıyla yer aldılar bu ay.


Kame son yayınlanan AnAn dergisinde değişik bir oylamada birinci oldu. " Gelinliğinizi seçmenize yardımcı olmasını istediğiniz en fashionable erkek " Okuyunca epey güldüm. Yani genelde damat adayları listelerinde birinci olur ya ondan :D Sonra baktım kızların nedenleri neymiş diye, genel neden şuymuş sıradan bir erkek gelinliğe baktığında " Herhangi biri bence senin için uygun " diye yorumlayabilirken Kame " Bence bunun deseni sana daha çok yakıştı. " diye yorumda bulunduktan sonra mutlaka " Ancak bence hepsi senin üzerinde harika duracaktır. " diye iltifat edermiş. Vallah bence de :D


F.T. ISLAND ın Japonya etkinlikleri son hız devam ediyor. Popülariteleri de çıkardıkları her singlela birlikte yükselmekte. Önceden ilk ona girmekte bile zorlanırken şimdi kesin ilk beş içinde yer alıyorlar. Henüz 1 numaradan giriş yaptıkları bir single olmadı ama böyle giderse bu amaçlarına ulaşacaklarına inanıyorum. Son olarak  " Space Shower TV " için özel bir yayın yaptılar. Akustik bir ortamda adeta sesleriyle gövde gösterisi yaptılar denebilir. Ne kadar yetenekli olduklarını sanırım bir kere daha dinleyicilere kanıtladılar. Boşuna en sevdiğim Kore'li gruplardan biri değil. Açık ve gözlerinizi kapatıp bu müzik keyfinin tadını çıkarın. ;)







Haberlerimi Kame'nin son dergi pozlarıyla bitiriyorum efemmm haftaya görüşürüz. KAT-TUN un singleını sipariş vermeyi unutmayın HYPHEN ler.


24 Mayıs 2012 Perşembe

18. SINGLE YOLDA!!!


Haberlerime güzeeeeeel haberlerle başlamak istiyorum. Geçen hafta KAT-TUN un PV çekimi söylentisinden bahsetmiştim. Sonunda bu doğrulandı. Sadece bu da değil, KAT-TUN un 18. singleını 27 Temmuz da piyasaya sürüleceği de açıklandı.「TO THE LIMIT」adını taşıyan single iki versiyon olarak piyasaya sürülecek. Bir versiyonda PV making DVD si bulunurken diğerinde Kame'nin GOİNG! programı için yapılmış yeni şarkıları SPIRIT ekstra olarak bulunuyor. 

CD
1. TO THE LIMIT
2. UNTITLED A
3. UNTITLED A (Original Karaoke)
DVD
TO THE LIMIT (Video Clip + Making)

CD
1. TO THE LIMIT
2. UNTITLED B
3. SPIRIT
4. TO THE LIMIT (Original Karaoke)
5. UNTITLED B (Original Karaoke)
6. SPIRIT (Original Karaoke)

Elbette single ilan edilip pre-ordere açıldığı anda  HMV Japan, CDJAPAN, TOWER RECORDS, Amazon ve YesAsia gibi büyük online sitelerinin satış listelerinin 1 ve 2 numarasına oturdu. Ama güzel haberler sadece bunlar değil, en güzel olanı「TO THE LIMIT」in heavy rock bir parça olduğu yönünde gelen haberler. KAT-TUN hafif rock ezgileri taşıyan çok parça yaptı ama uzun zamandır bir LİPS gibi rock parçaya hasret kalmıştık. Bakalım bu parça beklentileri karşılayabilecek mi? Ayrıca her bir üyenin kendi rap partı olacakmış ki ben bunu çok ilginç buldum, ilk defa KAT-TUN böyle bir şeyi deneyecek. Daha önce konserlerde Koki'nin partını şakacıktan çalmaya çalışmışlardı, BTR konserlerinde Kame Koki'nin rap partını bir güzel batırmıştı hatırlarsanız. Önce güzeldi sonra toparlayamayınca " DHGVRJHBVJGRKHK! " şeklinde ağzında yuvarlayıp herkesi güldürmüştü başta Koki olmak üzere :D Şimdi onun nasıl rap okuyacağını merak ediyorum. Bir de bu rap partları her biri kendi mi yazdı yoksa hepsininkini yine Koki mi yazdı onu da merak ediyorum. Çünkü eğer böyle bir şey olursa ilk defa KAT-TUN her bir üyenin katılımıyla yazılmış bir parça seslendirmiş olacak.

Şarkı hakkında söylenen bir diğer şey de şarkının birlikte zorlukların üstesinden gelerek geleceğe ve ortak hayallerine ulaşmakla alakalı olduğu söyleniyor. Acaba KAT-TUN un CHAIN konser turunda hayranlarına hazırladıkları büyük sürpriz bu single mıydı? Yoksa değil miydi? Bir de bunu merak ediyoruz tabii. Bize çıtlattılar şimdi de meraktan çatlatıyorlar. :) Bu arada CHAIN konserleri hakkında hala ufak tefek fan çekimleri düşmekte mesela Kame'nin sahneden inip konuştuğu küçük fan boyuyla görüldüğü bir gif dolanmaya başladı. Çok şekerler. :D


Sonracığıma öğrendik ki bizim zıpır Kame'ciğimiz Nakamaru felaketinden sonraki gün bu kez de Koki'nin poposunu dürtmüş. Başarılı olunca da yeaaaahhhh diye sevinmiş hahaha :D Tabe biliyor Koki ona kıyamaz Maru gibi :D


Kame'ye neden konserler boyunca Tinkerbel dediklerini sanırım aşağıdaki giften anlayabilirsiniz. Solosunun sonunda tamamen karanlık arenalarda havaya yükselen ışıltılar içinde bir Kame...


Bir de Tokio Dome konserleri öncesi paparazziler tarafından grupça yakalanmışlar. Hepsi ne kadar tatlılar ama ben Kame diyorum ve kenara çekiliyorum. 



Japonya'da 1 Nisan - 1 Mayıs arasında atılmış  1,125,389,710 tweet sonrasında şöyle bir popülerlik listesi oluşmuş. 

[Celebrity Ranking]

1. AKB48
2. Yunho
3. Tohoshinki (TVXQ)
4. Momoiro Clover Z
5. Changmin
6. Mr. Children
7. Maeda Atsuko (AKB48)
8. Kis-My-Ft2
9. KAT-TUN
10. Perfume
11. Jaejoong
12. EXILE
13. Junsu
14. KARA
15. SHINee
16. BIG BANG
17. JYJ
18. Yoochun
19. Aiba Masaki (Arashi)
20. SMAP


Kame Hang Out radyo programında Ore Ore filmiyle ilgili düzinelerce mail alıyor. İlgiden dolayı teşekkür eden Kame çekimlerin oldukça eğlenceli geçtiğinden bahsetti. " Bir saniye içinde üç ayrı karakteri bakışlarım ve duruşumla harmonize ederek canlandırmak zorunda kalıyorum. Bu gerçekten çok zor ama ben beni zorlayan işlerle uğraşmayı seviyorum. " diyor Kame. Ayrıca filmin kitabın birebir uyarlaması olmadığından ve senaryonun farklı olduğundan da bahsetti. Film daha çok kitabın Miki tarzında yorumlanması olarak tasvir edilebileceğini söyledi. Yani karşımızda bir komedi filmi bulma ihtimalimiz yükseliyor umarım öyle olur çünkü ben Kame'nin komedi potansiyeline inanıyorum.

Ayrıca yönetmen Miki Satoshi' nin filmin ilan edilmesinden bir ay önce bir sinema konulu internet sitesine verdiği rop yayınlandı. Orada söyledikleri cidden çok hoşuma gitti. Yönetmen Miki diyor ki, 


There aren’t many actors who can play comedy like Eri Fuse, or any of the other actors I regularly work with, so the choice is actually quite limited. There are some directors who think they can make a comedy with famous actors and it work because they’re famous, not because they are funny. Just because they’re famous, it doesn’t mean they can play comedy well.

So I find I have to choose the actors who can play my style of comedy. Unfortunately there just aren’t that many actors I can find in Japan who can do that. I guess it’s the same as the Coen brothers always using actors like John Goodman, of why actors like Peter Sellers where often picked to play in comedies.

Q : So have there been any actors who where keen to work with you, but you thought wouldn’t work out?

I can’t name anyone, obviously [laughs], but I have turned down so many people because even if it’s a famous actor approaching me to be in my film, I don’t know how to bring this person into my next movie if I don’t know anything about them. Or maybe their character is just not suited to play against the other actors I use. So if someone approaches me sometimes I have to very, very politely say no [laughs].

Yani bu söylediklerinden yola çıkarak teklifi yapanın Miki olduğu da göz önüne alındığında yönetmenin Kame'deki potansiyele inandığını çıkarabiliriz sanırım. Komedi yeteneği olmayan ünlülerin sırf ilgi çekeceği düşünülerek filmlerine alınmasına karşı çıktığını söyledikten sonra gidip Kame'ye teklif götürmesi bence açık bir mesajdır. :)

Dün itibariyle  " Ore Ore " kitabının yazarı da seti ziyaret etmiş. Attığı twitlerde şöyle diyor,


A report from the filming set of "Ore ore" movie arrived from the editor. It's very interesting. Kamenashi-san plays almost all the important characters alone, so he's obviously going out without respite, and till late in the night he keeps playing many different "ore".
[The report also says that] "His acting is extremely firm" on "his presence of mind".'

'Since it's a sort of "one man show", probably it's not an exaggeration to say that Kamenashi-san's presence [as felt by others] is everything. When the presence eats and smashes the story and begins to overflow from the screen, then as a movie it will probably be a huge success.'


Yazarın da ortaya konulan işten ve Kame'nin oyunculuğundan memnun kalmasına sevindim. Çünkü yazarlar eserleri konusunda çok hassas oluyorlar. Bu Kame'n in moralini de yükseltmiştir umarım. 

Kame Hang Out'ta ayrıca turları sırasında insanların değişik lehçelerle Japonca'yı konuşmalarını dinlemekten çok hoşlandığından bahsetti. Bunun üzerinde 41 yaşındaki bir erkek hayranı ona kendi lehçesiyle yazdığı bir mail gönderince Kame okumaya çalıştı ama beceremedi. " Şimdi fark ettim ki lehçeleri okumak zormuş. " dedi gülerek. Turları esnasında 4 kilo verdiğinden bahsetti. Çünkü yemek yemeye çok az vakit bulabiliyormuş.

Anneler gününde üyelerin anneleriyle ilgili ufak tefek bilgiler yakaladık. Mesela Kame Hang Out'ta annesinin bir gün ona haber vermeden Dream Boys müzikaline geldiğini ve onun bunu tam da tepede atlayışlı o büyük hareketi yapmadan önce fark ettiğinden bahsetti. Annesini seyircilerin arasında görünce çok şaşırmış ve konsantrasyonu bir anlığına dağılmış, ekstra birkaç saniye harcayarak yeniden konsantre olmuş. Nakamaru da Shuuchi programında annesinden bahsetti. Annesinin onun işiyle hiç ilgilenmediğinden ve konser gibi şeylere gelmediğinden hüzünlü gözlerle bahsetti. Sonra elinde aldığı bir gülle kameralara bakıp annesinin anneler gününü kutladı. Öğrendik ki üyelerden en çok Junno'nun annesi konserlerine geliyormuş ve çok da eğleniyormuş. Eee kimin annesi canım ehehehe. Koki'nin annesi ise anneler gününde oğlu evde yokken gelip oğlunun evini temizlemiş, yemeğini yapmış, sonra kendine iyi bakması yönünde bir not bırakıp gitmiş. Koki bundan bahsettiğinde annesinin jesti Japonya'da twitterde trend listesine girdi ve çok övüldü.

Ayrıca Junno son radyo programında yıllar önce geçirdiği diz ameliyatının aslında ne kadar ciddi olduğundan bahsetti. Herkes dizini incittiği için ameliyat olduğunu sanıyordu ancak görünen o ki dizinde bir tümör varmış ve bu sonunda kemik kanserine dönüşme aşamasının sınırına geldiğinde ameliyat masasına yatmak zorunda kalmış. Ameliyattan sonra da oldukça uzun bir süre fizik tedavi görmüş.



Kame'nin Home Run projesi bir şokla sarsıldı. Bu haftaki denemesindeki ilk vuruşunda sopasını öyle kuvvetle salladı ki sopayı ikiye ayırdı. GOING programını veya benim Kame postlarımı takip edenler sopanın onun için ne kadar özel olduğunu biliyorlardır ama bilmeyenler için söylim bu sopa sadece Kame için özel olarak üretilmişti. Kame GOING in bir bölümünde profesyonel beysbolcular için sopa üreten bir yeri ziyaret etti. Kendisine de bir sopa yapılmasını istedi ama mekanın sahibi yaşlı amca sadece profesyonel beysbolculara üretim yaptıklarını söyleyerek onu redetti. Kame çok üzüldü tabii ama yine de bir sopa bir ağaç dalından nasıl bir vurucu sopası haline geliyormuş aşama aşama inceledi, bazı aşamaları bizzat kendisi deneyerek yapmaya çalıştı. Bu arada mekanın sahibi uzaktan uzaktan hep Kame'yi seyretti.

Sonunda Kame son aşamaya geldiğinde amca geldi ve Kame'ye senin için bir sopa yapacağım dedi. Nasıl mutlu olduğunu tahmin edebiliyorsunuzdur herhalde. Bu arada ekranda Kame'nin rededilişi büyük bir keyifle seyreden Ueda-San'ın bu gelişmeyle yüzünün aldığı ifade de şahanedir ahahaha! Neyse efenim amca Kame'ciğimiz için özel bir sopa yaptı, üzerine de adını kazıdı. Kame bütün projelerinde kendi sopasıyla çalıştı o derece değer verdi yani, diğer oyunculara da gururla gösterdi. Durum buyken sopa kırılınca zavallım sudan çıkmış balık gibi kalakaldı. Kame'nin stüdyodan şaşkınlık içindeki kendisini seyrederkenki tepkisi de müthiş ama yerim ki ben seni. :D

Şimdi neler oldu yeni bölümde öğreneceğiz. Kame de ancak şoku üzerinden atar zaten. Merak edenler için önce sopanın yapıldığı programın linkini sonra da kırıldığı programı koyuyorum. Yanlız videonun başında Ueda-San'ın şeytanlıklarına yer veriyorlar bunu da izlemenizi öneririm. Geçen hafta Kame 98 metreye topu atınca onu pek övmüştü ama meğer içten içe hala inançsızmış. Kameraların kapalı olduğunu sandığı bir anda rop yaptığı besybolculara " Kamenashi-kun asla başaramaz değil mi? " diye sorduğu belgeleniverince kıpkırmızı oluverdi. Neyse ki sorduğu her iki oyuncu da " Kamenashi-kun bence başarabilir. " diyerek onu affedersiniz g..t ettiler ahahaha :D

SOPANIN YAPILDIĞI BÖLÜM : http://www.tudou.com/programs/view/do4go4xR_0E/


SOPANIN KIRILDIĞI BÖLÜM



Arashi den haberlerle devam edelim. Hayranların beklentilerine rağmen bu sene canlı konser turu yapmayacakları konusunda bir açıklama bizzat üyelerden Aiba tarafından yapıldı. Nedeni de bütün üyelerin çok meşgul olması. Sho Olimpiyatlar için sunuculuk yapacak, Aiba, Ohno ve Nino'nun hali hazırda dizileri var. Matsumoto da yakında bir yaz dizisine başlar büyük ihtimalle. Durum böyleyken konser turu yapamayacaklarına karar vermişler. Ama hayranlar çok üzülmesinler geçen senenin konser turunun DVD si çıkıyor, en azından onunla avunabilirler.

Bu arada Sho'ya ilk atağını yapılmış durumda. Şöyle ki kendisinin konserler sırasında yakalanan bir pozuyla değişik bir suçlamayla karşılaştı. Pozu Nazilerin selamlaşmasına benzeten bloglar genç idole tepki yağdırıyorlar. Ama bence bu çok saçma zira sadece elini havaya kaldırmışken yakalanmış bir kareden yola çıkarak Nazi selamı verdi diye iddia etmek saçmalığın daniskası. Sho Arashi'nin en zayıf halkası evet, tutum ve davranışları nedeniyle saldırıya en açık kişi ama böyle basit şeylerle onu kötülemeye çalışmak sadece deneyenleri komik durumuna düşürüyor bence.

Kore'li idollerden eski SS501 grubunun lideri Kim Hyun Joong'un Japonya'da verdiği konserlerden derlemelerden oluşan DVD si yayınlandığı hafta Oricon Chartta 1 numara yer almayı başardı. Rakam az bile olsa önemli olan 1 numara olması ;)

Oricon Weekly - Music-DVDs (14/5/2012~20/5/2012)

*1 16,390 *16,390 Kim Hyun Joong – FIRST IMPACT



Japonya'nın sevilen ve adeta prenses muamelesi gören aktristlerinden Horikita Maki hakkında bir skandal koptu gibi. Gibi diyorum çünkü kanıtlanmış bir şey yok sadece iddialardan ibaret şeyler yazıldı. İddiaya göre Maki'nin lise zamanlarında bir erkek arkadaşı varmış ve ilişkileri de gayet ciddiymiş. Ancak adam ceza alıp hapse düşmüş ve bu arada bir fırsat yakalayan Maki ünlü olma yolundaki ilk adımlarını atmaya başlamış. Biraz tanınmaya başlayınca da adamla bağını tamamen kesmiş ve hiç iletişime geçmemiş. Bu içerideki sevgilisini çok kızdırmış. Şimdi adam serbestmiş ve Maki'nin kariyerini yerle bir etmeye antlar içiyormuş. Üstelik elinde bir de seks kasedi olduğunu söylüyormuş. Eğer böyle bir şey ortaya çıkarsa Maki'nin Japon medyasındaki erdemli bakire imajı büyük zarar görür, halk arasındaki beğeni de hızla yok olabilir. Zaten aynı ajansta yer alan Kuroki Meisa yüzünden çok sıkıntılı günler geçiren ajansı Maki'yi pamuklar içinde tutuyordu. Bu skandalı ne yapıp edip engellemeleri gerek eğer cidden böyle bir durum var ise. Bir yandan da Maki'nin mükemmel olmadığını ortaya koyacak bu skandalın kopmasını isteyenler de var ki asıl ben buna şaşırıyorum.

















Yamapi biten tv programı Route 66 için bir fan event düzenledi. Route 66 DVD olarka piyasaya sürülecek bu yüzden oldukça heyecanlı diyebiliriz. Hem bunun tanıtımını yaptı hem de hayranlarıyla güzel vakit geçirdi. Bu arada yeni saç stilini de hiç beğenmediğimi eklemek istiyorum.Kırık dökük ingilizcesiyle yaptığı söyleşileri özleyeceğiz :D



Bir de program için yapılmış fanvideo koyalım ve böylelikle haberlerimizi noktayalım ne dersiniz? Haftaya görüşürüz efeniiimmmm, yorumlar sevgiyle karşılanmaktadır.





18 Mayıs 2012 Cuma

Tarantallegra - Benim Bile Dilim Dönmüyor Yahu!


Arashi duyurduğum konuklarını ağırladılar. Will Smith ve Tommy Lee Jones yeni filmlerinin tanıtımı kapsamında Arashi'nin yarışma konseptli tv showlarına katılarak yarıştılar. Will Smith zaten Japon showlarını çok seviyor adam resmen kendini kaybediyor eğlenirken. Burada da durum değişmedi. Hele Sho'nun ödünü kopardığı yeri ben pek sevdim. Yalnız Sho biraz bozuk attı ama neyse :D

VİDEO PART 1 : http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=8kUIkvrjgvY#!

VİDEO PART 2 : http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=E5UM4JD2Ges#!


Will Smit daha önce de bir kere Cartoon KAT-TUN a konuk olmuştu. İzlemek isteyenler için o videoyu da koyayım. Eleman resmen ezdi bizim bicirikleri. Bir de Jin'in kendini tanımlaması felan var tam kopmalık haha :D


Bunda sub yok ama görüntü daha net.

Arashi'nin beklenen singleı FACE DOWN ilk haftasında toplamda 526.106 adet satarak Oricon Chartı 1. sırada bitirmeyi başardı. En yakın rakibi NMB48 İSE 375.785 adet satarak 2. sırada yer aldılar. Super Junior OPERA japonca versiyonu ise 159.789 adet satarak 3. sırada yer aldı ancak bu satış rakamı oldukça iyi. Kore'li bir grup oldukları düşünüldüğünde çok çok iyi hatta. Big bang, FT Island, Shinee gibi gruplar bunun yarısı kadar bile satamıyor şu anda Japonya'da. En çok satış yapan Kore'liler KARA, Tohoshinki ve Jang Geuk Suk.

Singleın ikinci haftasında da iyi satıp satış rakamını 600e taşıyacağını düşünüyorum. Zaten iki ay sonra yeni singleları YOUR EYES piyasada olacak. Ayrıca 23 Mayıs'ta Olimpik stadyumda verdikleri konserin DVD si çıkacak. Paraya para demeyecekler anlayacağınız.


SHO bir kere daha NTV nin spikerliğini yapmaya hazırlanıyor. Daha önce iki kere Olimpiyatlar için bu tv için sunuculuk yapan Sho bir kere daha 2012 Londra Olimpiyatları için NTV nin sunuculuğuna seçildi. Ancak bu arada bu ay Sho hakkında o kadar çok dedikodu patlak verdi ki hangisinden bahsedeceğimi şaşırdım vallahi. İlk olarak Sho'nun bayan hayranlarına karşı çok kaba olduğundan daha önce bahsetmiştim, işte bu yüzden kadınlar tarafından rahatsız edilip keyfinin kaçmaması için gay bara gidip eğlendiği söylentisi çıktı. Sho'nun yakın bir arkadaşının fısıldadığına göre genç idolün tamamen kendisine ayrılmış bir VIP odası bile bulunmaktaymış bu kulüpte ve kulübün yetkilileri de tam bir gizlilik veriyorlarmış. Böylece Sho da arkadaşlarıyla rahat rahat içip eğlenebiliyormuş. Ama bunu yaptığı yerin bir gay bar olması elbette bir sürü tartışmaya neden oldu.

Bir de bunun üzerine bir magazin gazetesinin çok yakında çok büyük bombaları ardı ardına patlatacağı yönündeki ilanı merakları ayağa kaldırdı. Peki bunun Sho ile ne ilgisi var diyecek olursanız en başından olayı şöyle özetlemem gerekecek. Johnny'nin bir zamanlar basın üzerinde çok büyük bir gücü vardı. Hem de öyle böyle değil, sıkıysa ondan habersiz idolleri hakkında bir haber yap, Johnnys seni bu piyasadan silerdi. Ancak yıllar geçip de Johnny yaşlanmaya başladıkça bu kontrolü azalmaya başladı. Özellikle son iki yılda bu kontrol dağılma sınırına geldi. Söylenenlere göre Johnny'nin bu baskısını kırıp uzun zamandır patlatmak için fırsat kolladıkları bombaları saklayan magazincilere de gün doğmuş oldu. Zaten Jin'in evlilik haberini gazeteden öğrenmiş olması bile Johnny'nin elinin altındakiler üzerindeki gücünü ne kadar kaybettiğinin basit bir göstergesi. Yerini alacak CEO ların onun kadar güçlü olamayacakları da zaten en başından beri belliydi ki adam 80 yaşına gelmiş olmasına rağmen hala görevinin başında.

Sonunda da Johnny's ve magazin gazetecileri arasındaki bu savaş silahları çıkarma sınırına gelmiş görünüyor. Bir gazete meydan okuyarak çok yakında Johnny's içinde saklanan çok gizli gerçekleri açıklayacağını ilan etti. Özellikle de tüm ülkece sevilen ve bilinen en ünlü gruplardan Arashi'nin üyelerinden Sho hakkında çok uzun zamandır skandal bilgileri ve resimleri toplayan özel bir muhabirle anlaştıkları da sızdırılan bilgiler arasında olunca hayranları aldı bir merak. Ne olabilir bu skandal diye? Akıllara gelebilecek en kötü olasılıklar neler? Sho'nun bir cinayete karışmış olması? Birine tecavüz etmiş olması? Gizli bir evlilik yapmış olması? Gay olması? Şu anda bütün fandom olasılıkları değerlendirmekte. Bize de nelerin patlak vereceğini beklemek düşüyor. Bakarsınız Johnny'de hala iş vardır da bu skandalların önüne geçmeyi başarır belli mi olur :P



Dağılan DBSK üyelerinden JYJ tarafından güzel bir haber var. Junsu'nun merakla beklenen albümü sonunda yayınlandı. Hayranlarının adeta nefeslerini tutarak geri sayım yaptıkları klip resmi youtube kanalında yayınlandığı anda izleyici akınına uğradı. 5 dakikada 4.000 likesa ulaştı. Twitterde dünya sıralamasında 1. numarada yer aldı. İkinci günde 1 milyon izleyiciye, 4. günde ise 2. milyona ulaştı. Bir hafta tamamlandığında 3 milyonu aşacağına şüphe yok. Yapılan yorum sayısı ise 30.000 e yaklaşmış durumda.

Peki klip nasıl bir klip? Şimdilerde her taraf yeni KPOP gruplarının pırıl pırıl ama fazlasıyla göz yoran, birbirinin kopyası kliplerle dolu. Açıkçası ben eskisi kadar zevk almıyorum bu klipleri seyretmekten. Ne bileyim artık " ruh " kalmadı kliplerde. Hep yanı şeyler, aynı robotik hareketler, kopya saçlar, kopya danslar, kopya melodoliler. Orjinallik yitiyor...

Ama bütün bunların arasından sıyrılmayı başaranlar da var. Zaten onları lider yapan ve zirveye çıkaran da bu. Mesela Junsu'nun klibi bunlardan biri. Daha ilk andan itibaren o özlediğimiz KPOP kliplerinden birini izleyeceğimizi damarlarımızda hissediyoruz. Şarkı çok değişik. İlhamı Harry Potter'ın büyülerinden birinden almış. Adı da bu yüzden Tarantallegra yani bu Harry Potter dünyasında yapıldığında kişiyi istemsizce durmaksızın dans ettiren büyünün adıdır. Klip ağırlıklı olarak danstan oluşmakta. Görsellik müthiş zaten. Rahatsız olduğumuz pek çok nokta var evet. Mesela dansçılardan kızların çok tombik olmaları, dikkatleri dağıtmaları, Junsu'nun sınırları zorlayan değişimleri gibi... Özellikle klibin bir noktasında göreceğiniz güzeller güzeli vatandaşa bakıp vayyy be ne güzel asyalı kız diye düşündüyseniz durup bir kere daha düşünün derim. Çünkü o bir kız değil. O Junsu'nun bizzat kendisi. o_o

Junsu anlaşılan klibin başında saçları omuzlarında uzun bir şekilde başlıyor sonra saçlar kısalıyor, kısaldıkça renkleri değişiyor. Önce esmer, kumral, sonra sarışın ve en sonda da kızıl oluyor. Bütün bunlar da Junsu'nun zaten halihazırda mevcut bulunan efemineliğini daha da ön plana çıkarıp onu daha fazla gay gösteriyor elbette. En fazla eleştirilen nokta da bu hatta şimdiye dek bunu inkar eden hayranların bazılarının klibini seyrettikten sonra bu olasılığı kabul etmeye başladıklarını gördüm ki bu çok ilginç. Şahsi fikrimi sorarsanız ben çoooook uzun zamandır onun gay olduğundan %98.9 şüphelenmekteyim. Ne zaman ağzını açsa kırım kırım kırılyor. Ama yine de insanın günahını almak olmaz. O kabul edene kadar da bize laf etmek düşmez. Şimdi susuyor ve sizi Junsu'nun video klibiyle baş başa bırakıyorum.



Japonya'nın en sevilen efsanevi müzik gruplarından MR. Children bir döndü pir döndü. Rekorlarla bu hafta Oricon Chartı alt üst etti diyebiliriz. Nedenine gelince MR. Children çıkardığı iki albümle bu hafta Oricon'un hem 1. sırasını hem de 2. sırasını elde etmeyi başararak müthiş bir başarıya imza attı. Bu 20 yıllık bir müzik grubunun kaydettiği en büyük başarı diyebiliriz. Üstelik her iki albümün satış rakamı toplamda 1.447.145 adet olarak gerçekleşti. Ayrıca bundan önce piyasa çıkardıkları albüm ve singlelar da satış listelerine geri dönerek bir çok sıralama kaptılar. Sonuç müthiş...


Oricon Weekly - Albums (7/5/2012~13/5/2012)


*1 - 731,589 731,589 Mr.Children - Mr.Children 2005-2010<macro>


*2 - 715,556 715,556 Mr.Children - Mr.Children 2001-2005<micro>

*9 - **7,042 *18,812 Mr.Children - Mr.Children 1992-1995 (Total since 11/7/2001: 2,362,866)

12 - **6,280 Mr.Children - Mr.Children 1996-2000 (Total since 11/7/2001: 1,797,663)


Oricon Weekly - Singles (7/5/2012~13/5/2012)


*5 - *21,977 253,117 Mr.Children - Inori ~Namida no Kido / End of the day / pieces


Oricon Weekly - Music-DVDs (7/5/2012~13/5/2012)


*2 **6,103 *75,658 Mr.Children - Mr.Children STADIUM TOUR 2011 SENSE-in the field-


Japonya'da faaliyet gösteren plastik cerrahi merkezlerinde yapılan araştırmaya göre Japon erkeklerinin en çok benzemek istedikleri ünlülerin bir listesi oluşturulmuş. Listede çok ilginç isimler var. Mesela genel olarak erkeksi değil de efemine görünüşe sahip, yakışıklıdan çok güzel olarak nitelendirilebilecek ünlülerin listeyi oluşturduklarını hatta bir de AKB kızının listede bulunduğunu görüyoruz. Listede 1. liği  L’arc En Ciel rock grubunun solisti HYDE almış. Tam liste şu şekilde,


1. HYDE (L’arc en ciel)
2. Yamashita Tomohisa
3. Miura Shohei
4. TAKAHIRO (EXILE)
5. Sakurai Sho (Arashi)
6. Mizushima Hiro
7. Okada Junichi
8. Sato Ayumu (Men’s EGG model)
9. Yamada Ryosuke (Hey!Say!Jump!)
10. Kamenashi Kazuya (KAT-TUN)
11. Fukuyama Masaharu
12. GACKT
13. Aiba Masaki (Arashi)
14. Miura Haruma
15. Kimura Takuya (SMAP)
16. Narimiya Hiroki
17. Ichihara Hayato
18. Ikuta Toma
19. Mukai Osamu
20. Matsuda Shota
21. Koike Teppei
22. Jaejoong
23. Sato Takeru
24. Oshima Yuko (AKB48)
25. Tsumabuki Satoshi


Geçtiğimiz yılın en çok kazanan aktristleri açıklandı. Dramalar, filmler ve CM lerden en fazla kazanan Japon aktrisler listesi pek şaşırtmadı. Ancak sanırım 2012 de bu listede artık Kuroki Meisa'yı görmeyeceğiz. Hatta birkaç yıl daha göreceğimizi sanmıyorum. Neyse en azından şimdi Jin'in borçlarına rağmen Meisa'nın bebeğine bakabileceğini biliyoruz. Ayase beni şaşırtmadı. O drama senin bu film benim bu sene hiç boş kalmadı. Ama beni şaşırtan bir isim var Maki'yi listede göremedim ki kendisi çok fazla reklam kampanyasını üstlenen bir isim. Demek ki dramalarda fazla yer almaması ona yaramamış.


#1 Haruka Ayase (5.10 million USD)

#2 Meisa Kuroki (4.03 million USD)
#3 Nozomi Sasaki (3.92 million USD)
#4 Michiko Kichise (3.68 million USD)
#5 Anne (3.48 million USD)
#6 Emi Takei (3.24 million USD)
#7 Aya Takashima (2.74 million USD)
#8 Masami Nagasawa (2.71 million USD)
#9 Mana Ashida (2.44 million USD)
#10 Nanako Matsushima (1.74 million USD)


Shinee Japonya'daki konserlerine üç gün ard arda verdikleri Osaka turlarıyla devam etti. Gün başına 9.000 hayranı ağırladıkları konserlerinden ve sahne arkasından görüntüler içeren bir sabah programına da konuk oldular. Taemin çok şeker bir şey ya, mıncırası geliyor insanın :D


Super Junior da Tokio Dome'da verdikleri ilk konserleriyle kendi ülkelerinden gelen tv programlarına da konu oldular. Elbette bol bol övüldüler. Popülariteleri giderek yükseliyor Japonya'da. Shinee ve Big Bang onlar kadar ilgi görmediler.


Kame'nin Home Run projesi büyük bir hızla devam etmekte. Son iki haftadır yayınlanan bölümlerde inanılmaz gelişmeler gösterdiğini gördük. Geçtiğimiz sene en çok 92 metreye kadar topu atabilmişti. Son iki bölümde önce 95 metreye son yayınlanan bölümde de 98 metreye attı topu. Top duvara çarpıp içeri düşüyor  baktıkça ben sinirden köpürüyorum gerçekten. Üstelik Ueda-San da nasıl yusuf yusuf izliyor görseniz, zira kendisi Kame'nin bunu asla başaramayacağını iddia ederek benim inatçı tospimin gururunu kırdı ve onu ikinci kez bu denemeyi yapmaya itti. Son yayınlanan bölümde Kame'nin Home Run projesi %7 lik bir reyting elde etmiş ki saat 23:35 te başlayıp bir saat devam eden bir spor programı için bu reyting gerçekten çok yüksekmiş sanırım, bütün spor gazeteleri bundan bahsediyordu. Ayrıca bu yüksek reyting sonrasi NTV nin bir başka spor programı " News Every " için Kame'ye sunuculuk teklifi götürdüğü de söylentiler arasında. Meraklılarına Kame'nin yayınlanan son iki Home Run projesi. Nasıl heyecanlı, nasıl yerinde duramıyor bir görseniz *kawaiiii* Özellikle ikinci videoda kararlı bir şekilde kameraya bakıp " Başaracağım. " dediği yere dikkat.



Hang Out'ta Kame filminin çekimlerinin çok eğlenceli geçtiğinden bahsetti. Çekim alanlarında Ikuta Toma'nın yeni filminin afişlerini gördüğünden bahsederek uzun zamandır arkadaşı Toma ile görüşmediğini söyledi. Ondan herhangi bir eklenti kullanmadan (kun ya da san) direk Toma diye bahsetti. Çekim alanlarından resimler ve videolar bekliyoruz. Bu arada Maru son manualinde grupça bütün bir gün çekim yaptıklarından bahsedince hayranlar heyecanlandılar. Acaba PV çekimi mi bu diye ama bir açıklama gelmedi. Ancak PV çekiminde yer alan bir kızın sızdırdığı bilgilere göre bu bir PV çekimiymiş, üstelik şarkı da gerçekten güzelmiş. Üyelerden biri onunla Rusya hakkında konuşmuş, (sanırım kız yabancı, belki Rus asıllı) Rusya hakkında tek bildiği şeyin bebekleri buzlu suya soktukları olduğunu söylemiş. :D

Son dergi roplarında birbirleri hakkındaki düşüncelerini çok beğendim. Özellikle de geçmişi düşünerek verdikleri cevaplar çok anlamlı.

Kame: Bir şekilde Nakamaru yumruklanacak bir insan değil. Eğer kötü bir anımda onu yumruklarsam büyük ihtimalle bütün bir yıl boyunca ona iyi davranırım. Öte yandan Taguchi'nin durumunda bütün üyeler onunla dalgasını geçiyor ancak sözcüklere dökmesek de o çok seviliyor.

Junno : Ben ve Kame aynı yaştayız. Bugünlerde ona çok saygı duyuyorum. Benim hiçbir şeyi düşünmediğim zamanlarda Kame pek çok şeyi düzgün bir şekilde düşünebiliyordu. Aynı yaşta bile olsak ona bu konuda saygı duyuyorum.

Ueda : O günlerde Kame'nin kalbinin derinliğini tam anlamıyla bilmiyordum. Çünkü çevremdeki üyeleri gerçek anlamda tanımaya çalışmıyordum. Sadece yüzeye bakıyordum ve " O çok rahatsız edici " diye düşünüyordum. Şimdi düşündüğüm zaman Kame'nin o günlerdeki konuşmalarını ve davranışlarını daha iyi anlıyorum.

Koki :  O günlerde bizi sadece serseriler olarak tabir edebilirdiniz. Ama şimdi kavga etsek bile ertesi güne bunun uzamasına izin vermiyoruz. Ertesi gün önceki gibi oluyoruz.


Kame hakkında çıkan son söylenti hayranlarını oldukça kızdırdı. Home Run projesi için kilo alıp kas yapan Kame aldığı kilolar yüzünden eleştiriyor. Yok çok şişkoymuş? da, yok gıdısı sarkmış da, yok göbeği çıkmış da felan falan... Abi ya bu insanların gözleri kör ya da Kame'nin son zamanlardaki atılımları ciddi anlamda birilerini rahatsız etmiş durumda. Adam 2006 yılında bir deri bir kemikti, herkes anaroksik diyordu, 1,70 boyundaki adam 40 kilocuktu çok mu iyiydi? Şimdi kilosu 64 ve adam 26 yaşında bir erkek yani ne bekliyorsunuz bu yaşta hala 17 yaşında bir teen vücuduna nasıl sahip olsun adam? Hem biz hayranları onun kilo alıp sağlığına kavuşmasından gayet hoşnuduz. Kame zaten proje için kilo aldığını ve sonrasında bunları vereceğini en başında söyledi. Burada 20 günde 5 kilo verebilen birinden bahsediyoruz. Hiç kendisini kasmamasının, rahat rahat projelerine odaklanmasının nedeni bu. Kame kafasına koyduğu zaman her şeyi başarabilir. Umarım en kısa sürede Home Run atıp bir hedefine daha ulaşacak, biz de onunla bir kere daha gurur duyacağız. Atamasa bile fark etmez, gösterdiği çaba ile zaten bizim takdir ve gururumuzu kazandı.

Haberlerimi Kame'nin CHAIN turundaki papa resimlerinden demetlerle noktalamak istiyorum. Haftaya görüşürüz, yorum bırakanlar daha fazla habere kavuşacaklar benden söylemesi :)


11 Mayıs 2012 Cuma

Johnnys'den Bir Yıldız Daha Kayıyor Mu?





Haberlerime elbette beni şu sıralar heyecanlandıran en önemli gelişme ile başlamak istiyorum. Kame'nin film haberiyle birlikte hayranları bir heyecan aldı gidiyor. Kame radyo programı Hang Out'ta film teklifinin BEM i çektiği sırada geldiğinden bahsetti. Böylelikle bazı şeyler de açığa çıkmış oldu. Neden KAT-TUN un turnesinin yılın erken zamanlarında gerçekleştiğini, neden Kame'nin BEM le ilgili tanıtımlarda birkaç karaktere birden girerek canlandırmalar yaptığını, neden yaz mevsimini boş tutmaya çalıştıklarını artık anlıyoruz. Çünkü bu gerçekten büyük bir proje ve Kame'nin başarılı olması demek KAT-TUN un da başarılı olması demektir. Kame'ye zaman yaratabilmek için alınmış önemli kararlar olduğunu anlayabiliyoruz.

Kame teklifi kabul ettiğinden beri dersler aldığını ve boş zamanlarının çoğunu karakterlerini prova ederek geçirdiğinden bahsetti. Çok eğlendiğini ve bol bol güldüğünden de. Ayrıca şimdiden çekimlerin yapılacağı alanlara El Sıkışmak Yasaktır ilanları asılmaya başlanmış. Malum Kame orada olunca hayranlar mutlaka el sıkışmak felan isteyecektir. :D Bu arada dün itibariyle ilk sahnenin çekimi gerçekleşti. Fanlardan biri " Ore! Ore! " dialogunu duyduğundan bahsetti. Ayh çok heyecanlandım. Ama sanırsam bu film bir düzenbaz filminden çok John Malkovich Olmak filmine benzer bir film olacak ki ben pek sevmem bu tarz filmleri, bakalım izleyip değerlendireceğiz.

Kame Hang Out'ta bir fanboyun mailini de okudu. Fanboyun kişisel bloguna bir sürü tebrik mesajı gelmiş ve hayran da " Adımı Kamenashi'den duymak o kadar heyecan vericiydi ki öleceğimi sandım. " demiş blogunda.  Bu arada geçenlerde aldığı ödül için de hayranlarına teşekkür etti Kame. Bu ödülle birlikte Youkai Ningen Ben dizisinin kazandığı ödüllerin bir listesini vereyim,

*Galaxy Awards (Monthly Awards) (December 2011) (100% Jury)
Youkai Ningen Bem

*71st Television Drama Academy Awards (Jury, Press & audience votes)
Best Actor : Kamenashi Kazuya - Youkai Ningen Bem
Best Supporting Actress : Anne - Youkai Ningen Bem

*15th Nikkan Sports Drama Grand Prix (2012.05) - Annual awards (audience votes)
Best Actor : Kamenashi Kazuya
Best Supporting Actress : Anne
Best Supporting Actor : Suzuki Fuku
Best Drama : Youkai Ningen Bem

*TV Navi Drama of The Year 2012 (Winter) (audience votes)
Best Drama : Youkai Ningen Bem
Best Actor : Kamenashi Kazuya - Youkai Ningen Bem
Best Actress : Matsushima Nanako - Kaseifu no Mita
Best Supporting Actor : Kitamura Kazuki - Youkai Ningen Bem
Best Supporting Actress : Anne - Youkai Ningen Bem
Best Newcomer of The Year : Suzuki Fuku - Youkai Ningen Bem

*15th Nikkan Sports Drama Grand Prix 2011 (Autumn) - Quarterly awards (audience votes)
Best Drama : Youkai Ningen Bem
Best Actor : Kamenashi Kazuya - Youkai Ningen Bem
Best Supporting Actor : Suzuki Fuku - Youkai Ningen Bem
Best Supporting Actress : Anne - Youkai Ningen Bem


Son dergi roplarında üyelere birbirleri hakkında neler düşündüklerini sormuşlar. Kame Ueda için " Eskiden Ueda MC lerde hiç konuşmazdı. On beş dakikada bir " Ueda orada mısın? " diye sorma gereği hissederdik. Şimdilerde MC lerde daha aktif ve istekli. Sonunda zihnini açtı. " demiş. Ueda da Kame için " MC lerde, konserlerde veya her şeyde Kame'nin duygularına bağlıyız. Kame bazen MC nin başında çok aktifken ortalarına doğru birden içine kapanıp katılımı azalabiliyor. Onun duygu değişimlerine hala alışamadık. Ancak Kame konser sırasında birden " ON " hale gelirse bu bütün arenayı da etkiliyor. İşte bunun için Kame'ye tam puan verebilirim. O zamanlar onun için gerçekten çok cool diye düşünüyorum. Ve bu adam sahne arkasında boş bulduğu odada uyuyan biri. (güler) Sanırım enerji depolamaya çalışıyor. " demiş.

Kame gerçekten de böyle biri. Günü o kadar yoğun ki genellikle dinlenmeye vakit bulamadığı için fırsat bulduğu boş vakitte hemen uyumaya çalışıyor. Mesela size tea Nabuta zamanından bi minik video vereyim. Kame o zamanlar ne yemeğe ne de uyumaya vakit bulamayacak kadar yoğundu. Çekim arasında onca gürültü ve patırtı arasında kıvrılmış kanepe gibi bir şeye uyuyor. Ya da çatıda mola esnasında büzülmüş uyukluyor. O zamanlar günde sadece 2 saat uyuyabiliyormuş düşünün.


Ueda manuelinde bu yılın ikinci yarısında onu meşgul edecek önemli bir şey yapacağından bahsetmiş. Ne olacağını bilemiyoruz ama ya bir solo tur düzenleyecek ya da bir dramada daha rol alacak. KAT-TUN şu sıralar çok sessiz. Turları yeni bitti ve bütün üyeler meşgul. Junno'nun yeni draması başladı. Kame film çekiyor bir yandan da Home Run projesi için çalışıyor. Maru Shuuji için çekimlerde. Koki de dizisinin çekimlerinde. Hepsi pek meşguller canım. Bir tek Ueda kalmıştı o da kendine bir meşguliyet buldu sanırım. Merakla yeni single haberlerini bekliyoruz. Ama sanırım bu yaz belki sadece bir single ancak çıkarabilecekler bu yoğunlukla. Kame çekimlerin çoğunu yazın tamamlamak isteyecektir çünkü Eylül ayı itibariyle 2012 Dream Boys başlayacak ve bütün bir ay sürecek.


Akanishi Jin hakkında değişik dedikodular gelmekte. Öncelikle fanları heyecanlandıran bir dedikodudan bahsetmek istiyorum. Jin'in Hugh Jackman'ın başrolünde oynadığı WOLVERİNE RISING SUN filminin Japonya'da geçecek macerasının castına seçildiği yönünde bir dedikodu var. Ancak bu sadece bir dedikodu. Henüz doğrulanmış bir şey yok. Zaten dedikoduda bile rol için -ki düşünülen karakter Silver Samurai imiş - en çok tanınan Japon aktörlerden Ken Watanebe ve son zamanlarda Hollywood'da çıkış yakalamaya başlamış olan GACKT ın da adı geçmekte. Jin bu ikisinin elinden rolü alırsa aceyip süper olur. Gerçi yine bir samurayı canlandıracak ama en azından daha fazla izleyiciye ulaşacak bir süper kahraman filmi bu ;) İyi şanslar dileyelim.

Bir gazetenin iddiasına göre ise Akanishi Jin borç batağındaymış. Konserlerinin iptal edilmesiyle birlikte ortaya çıkan staff ücretinden kiralanan alet edevatın parasına kadar her türlü masrafı Jin karşılamak zorunda kalmıştı. Bu yüzden birkaç yüz milyon yen borç aldığı söyleniyor. Bir de üstüne imza attığı halde iptal edilen bir GTO kontratı var bunun için de 100 milyon yene yakın ceza çıkınca Jin yaklaşık 450 milyon yen kadar içeri girmiş. Bazı ücretleri eşi Kuroki Meisa'nın ödediği söyleniyor. Habere göre Meisa da şu günlerde oldukça ilginç teklifler almaktaymış. Dergiler kendisine hamile halinin çıplak resmini çekmek için teklifler götürmekteymiş. Ayrıca doğumdan sonra artık sadece çıplaklık içeren sahnelerde oynamak zorunda kalacağı film ve dizilerin teklif edileceği söyleniyor. Ne kadar kötü bir şey... Kadın evlendi ve çocuk sahibi oluyor diye  artık kariyerini giyinik devam ettiremeyecek mi yani? Bu kadar kolay mı insan harcamak? İnsan sinirlenmeden edemiyor yahu! Jin'e daha fazla sinirliyim. Adam gibi insanları hazırlasaydı, patroncuğunu haberdar edip düzgün bir şekilde evlenseydi de ne kendisi ne de karısı şu hallere düşmeseydi ne olurdu sanki! Off bak yine sinirlendim şimdi. Gerçekten Jin'i görecek ne istek ne de mide kaldı artık bende yani.


Bu arada GTO serisinde Jin'den boşalan pozisyona da Japonya'nın en sevilen bandlarından EXILE ın üyelerinden Akira seçilmiş. Pek çok hayrandan da olumlu tepkiler gelmiş. Zaten insanlar Jin'in rolde oynamasını istemiyorlardı. Çekimler Mayıs sonunda başlayacak ve dizi Temmuz ayında yayınlanmaya başlayacak. Ama ben size orjinalini tavsiye ederim.


Jang Geun Suk un yeni japonca albümünde bulunacak parçalardan biri olan " 200 Miles " bir animenin them müziği oluyor. Fairy Tail animesinde kullanılacak bu parça ile birlikte Suk'un albümünde toplamda 11 parça yer alacak. " Crazy Crazy Crazy " " Let Me Cry " " Bye Bye Bye (album version)" " Rain " ve " In My Dream "  parçaları da albümde yer alacakmış. Albüm 30 Mayıs'ta piyasada olacak ve bilgileri de elbette burada ;)


Johnnys'de şu sıralar bir başka evlilik haberiyle çalkalanmakta. Hayır hemen heyecan yapmayın evlenmediler ama her an bir açıklama gelebilirmiş. Geçtiğimiz yıllarda fırtınalı bir birliktelik yaşayan JPOP dünyasının kraliçesi olarak görülen Ayumi Hamasaki ve Johnnys'in en fazla dramalarda rol alan idollerinden, TOKIO grubunun solisti Nagase Tomoya'nın çok yakında evlenecekleri söylentisi ortalıkta dolaşıyor. 16 yaşlarındayken tanışan Ayumi ve Nagase birbirlerini tamamlayan eş dövmeler yaptıracak kadar birbirlerini seviyorlardı ancak Johnny-San'ın grubu yüklenen üyenin evlenmesine izin vermemesi şartı dolayısıyla Nagase evliliğe yanaşmayınca Ayumi onu terk etti ve Avusturya'lı genç aktör Manuel Schwarz ile şok bir evlilik gerçekleştirdi. Ancak evlilik sadece birkaç hafta sürdü zira hemen iptal edildi. Gerçi evliliğin hala geçerli olduğuna dair iddialar olsa da Ayumi'nin ajansına göre evlilik bitti hatta hiç gerçekleşmedi çünkü Japonya sınırlarında imzalanmayan evlilik belgeleri geçerli sayılmıyor.

Ayumi'nin yabancı ve sevilmeyen biriyle evlenmesiyle Johnnys'in Jin'le yaşadığı şoka benzer bir şok geçiren ajansı Johnny-San'ın CEO larıyla oturup yemek yemiş ve iki idolün geleceğini tartışmışlar, sonuçta ikisinin evlenmesinin gelecekleri açısından olumlu olabileceğine ve hayran kaybının daha az olacağında birleşmişler. Böylelikle Ayumi ve Nagase'ye evlilik izni çıkmış. Burada olaya el atıp ortalığı karıştıran kızımız olmuş anlayacağınız. Ancak kulislerde dönen dedikodulara göre Ayumi bunu kafaya uzun zaman önce koymuşmuş. Ayrılıkları da pek hoş olmamış zamanında. Ayumi'yi bir hastanenin önünde hıçkıra hıçkıra ağlarken görenler olmuş ve o zaman hamile olduğu, ayrılık nedeniyle bebeğini aldırdığı için çok üzgün olduğu söylenmiş. Bu yüzden de ne yapıp edip ajansı evliliğe ikna etmiş. Vayy eğer gerçekse korkulur bu hatundan vallahi! :D

Aslında TOKIO hayranları kendilerini üyelerden Taichi'nin evlenmesine hazırlıyorlardı. Jin'in evliliği yüzünden ertelenmişti. Ama şimdi Nagase de evlenirse grubun durumu ne olur o da bir soru işareti? Şimdilik beklemedeyiz. Ne de olsa hepsi sadece dedikodu :D


Arashi'nin yeni singleı FACE DOWN ilk gün 250.415 adet satarak 1 numaradan giriş yaptı. Singleları AKB48 in yan kuruluşlarından ve son zamanlarda iyi satmaya başlayan NBM48 kız grubuyla aynı gün piyasaya çıkacağı için endişeler vardı ama gereksiz olduğu görüldü. İlk gün NBM48 in satış rakamı da 231.200 olarak gerçekleşti ve 2. sırada yer aldılar. Aynı gün piyasaya çıkan SUPER JUNIOR OPERA Japonca versiyon ise 54.331 adet satarak 3. sırayı kaptı. Böyle güçlü rakiplerle aynı gün piyasaya çıkması büyük dezavantaj elbette yoksa bu rakamlarla 1.liği almanın zor olmadığı haftalar da gördük.

İkinci gün satışlarında ise Arashi ağırlığını koydu. 115.799 adetlik satışlar toplam satışlarını 366.214 e yükselttiler. Yani bir hafta sonunda 500bin sınırını aşacaklarını tahmin etmek hiç de zor değil. NBM48 ise müthiş bir düşüşle 2. gün 21.837 adet satarak yine 2. sırada yer aldı.


Önümüzdeki hafta Arashi'nin TV Showlarına Will Smith ve Tommy Lee Jones birlikte katılacaklar. Arashi programlarında yabancı ünlüleri ağırlamasıyla tanınıyor. Will Smith daha önce KAT-TUN la bir araya gelmiş ve onlarla bilek güreşi yapmıştı zamanında ki benim çok eğlendiğim bir bölümdü. Şimdi Arashi'de neler yapacaklar merakla bekliyorum.

Programın tanıtım videosu,

http://www.fujitv.co.jp/GPplayer/e/GPplayerJMe.html?variety/vs_arashi/120517_vsarashi_4218&type=flv




Kame'nin Home Run projesinden  bahsedip duruyorum vevya GOING programından. Ben bu programdan önce ciddi söylüyorum beysbol nedir bilmezdim daha doğrusu kurallarını felan. Ama Kame programda yer alamaya başlayınca ve her hafta düzenli olarak seyredince sevmeye başladım. Üstelik Kame o kadar seviyor ki bu oyunu ve sevgiyle oynuyor ki onu izlemek zaten ayrı bir zevk. Çok gülüyor, çok çalışıyor. Arada sırada bahsettiğimde ya bu Dark neden bahsediyor diye düşünmeyesiniz diye Kame ve GOING için hazırlanmış birkaç video koymak istiyorum. Videolarda sık sık duyacağını " Douzou " buyrun  anlamında kullanılıyor ;) Kame ve tatlılıklarııyla sizi baş başa bırakıyorum ama unutmayın O BENİM! Ehehehe  :)