23 Ağustos 2013 Cuma

Matsumoto Jun & Inoe Mao Evleniyor Mu?


Uzun bir aradan sonra bir derleme haberler hazırladım sizlere arkadaşlar. Eylül'den itibaren biraz daha sık gelmeye çalışacağım malum Music Bank yapılacak ve bir dolu haber gelecek.Atabilirsem bir ara güncelleme daha atarım ama yoksa o zamana kadar bu güncellemeyle idare edin. ;) 

Haberlerimize Johnnys de üst üste çıkan yeni singlelar ve sonuçları hakkındaki raporlarla başlıyorum. İlk durağımız 1,5 yıl aradan sonra çıkardığı yeni singleıyla adından söz ettiren Akanishi Jin. Jin'in single'ı Oricon'u 114.121 adetlik satışla 2. sırada tamamladı. Tahmin edildiği gibi efsanevi bir grup olan SAS gayet güzel bir geri dönüş gerçekleştirdi. Sıralama şöyle,


1 ) SAS - 207.423
2 ) Akanishi Jin - 114.121
3 ) CHOSHINSEI - 102. 436

Jin'i özellikle Kore kökenli grup zorladı neyse ki net satışlarından gelen fark Jin'e 2. liğini korumakta faydalı oldu diyebiliriz. Özellikle Jin'in beşinci sıraya kadar gerilemesi hayranları çok endişelendirmişti. Elbette bu satış şişirilmiş bir satış neticede tepki alışları, çıkış parçasının yakalayıcı özelliği ile birleşince gelen bir satış grafiği oldu. Ben zaten en başından beri Jin'in ballad parçalar yerine daha çok bu tarz hareketli çıkış parçaları kullanması gerektiğini söyler dururum, şükela bir ballad parça da ekledim miydi o single süper satardı ama olmadı. Bu singelın diğer iki parçası maalesef ki çok zayıf. Single ikinci haftasında 6.653 adetlik satışla 120.774 adete ulaştı. 

Klip tam anlamıyla Jin'in tarzını yansıtacak şekilde çekilmiş. Elinden kadeh, ağzından içki eksik olmuyor. Artık hayranları bence onun bu alkol alışkanlığından vazgeçeceği hayallerinden vazgeçsinler zira adam kapı gibi mesaj vermiş beni sevecekseniz böyle sevin yoksa çok s.kimde diyor yani :D Ayrıca klipte hayranların bir kısmını ve beni de sinir eden bir de detay var ki o da Jin'in destursuz arkadaşı Josh'un yer alıyor oluşu. Bu eleman bilmeyenler için söylim kendisi Amerika'lıdır ve Jin gruptan ayrıldığı sıralarda KAT-TUN için " KAT-TUN hiçbir yere ilerlemiyor. Bitecekler " tarzında twitler atmış, gelen tepkiler üzerine silmiş, sonra bir kez de Kame için " Lanet gay " tarzında bir twit atmış ve bir saat içinde tepki bombardımanına tutulunca yine silmiş kişidir. Jin neden hala bu elemanla arkadaş bilmiyorum ama kesinlikle sağlam biri değil. Ayrıca kendisinin Amerika'lı olmasını kullanarak Japon kızları paçavra gibi kullandığı ve çok saygısız bir insan olduğu dillerden düşmezken bu adamı Jin'in yanına yakıştıramıyorum. :P Klibi AKB48 grubunun kliplerini çeken bir yapımcı üstlenmiş. Bu yüzden olsa gerek kalabalık ve eğlenceli bir klip. Jin'in alyansını klibinde de taktığı görülmekte.


Bu sahne de benim klipteki en sevdiğim sahne  <3


PV yi izleyebilmeniz için birkaç farklı link vereceğim çünkü kısa sürede silineceklerdir ancak siz yine de aynı adla klibi arayıp yeni yüklemelerden bulabilirsiniz. ;) Bu arada Jin Yellow Gold konser turu DVD sini bu kez de Blue-ray versiyonda çıkaracakmış. Gerçekten? Gereksiz buluyorum cidden çok gereksiz. Kim senin playback konserini bir de Blue-ray'a o kadar para ödeyerek dinlemek ister ki? Ayrıca gelen duyumlara göre Jin yeni bir albüm hazırlığında.


Jin Akanishi - Hey What's Up? : http://v.youku.com/v_show/id_XNTkxNzM3MjM2.html



Jin'in 47 Ronin filminin traileri de yayınlandı. Japon trailerinde Jin yüzüm görüneceğim derken beceriksizce ok atarken görünüyor :D Abi oku nasıl tutmaktır öyle :P Anladığımız kadarıyla Jin filmde Keanu'nun arkadaşını değil arkadaşının oğlunu canlandırıyormuş yani aralarında öyle derin bir arkadaşlık ilişkisi kurulmayacak filmde. Rolünün abartıldığını biliyorduk ama bu kadarını beklemiyordum doğrusu. Umarım biraz olsun ekranda görme şansını buluruz onu ama içimden bir ses diyor ki dramatik! ölümü dışında pek bir etki yaratacak bir karakteri canlandırmıyor.


Jin singleının iyi bir çıkış yakalamasının ardından geçtiğimiz hafta içinde bir de fan event düzenledi. Eventten düşen bazı açıklamaları ve özetler.

a) Jin'in dediğine göre Meisa'ya hamile olduğunu öğrenmelerinden önce evlenme teklif etmiş. Bu açıklaması hem bazı hayranların kalbini kırdı hem de bazılarını kızdırdı. Jin'in Meisa ile sadece hamile kaldığı için evlendiğini ve eninde sonunda boşanacağı hayallerini kuran fanları tam anlamıyla yıkılmış görünüyorlar. Bir de Jin'in bu açıklamasıyla suçunu sıvamaya çalıştığını düşünüp bizi gerçekten o kadar saf ve ağzından çıkan her kelimeye inanan salaklar olduğumuzu mu sanıyor deyip tepki gösterenler var. Çok ilginç. Çocuk ne dese yaranamayacak anlayacağınız.

b) Jin gay değilmiş. Bir erkek fanla yaptıkları dilalog şu şekilde gelişiyor,

Jin : Hey nasıl gidiyor?
Fanboy : İyi. Ben gay değilim.
Jin: Benim bazı gay arkadaşlarım var.
Fan boy: İyi buna sevindim.
Jin: Ama ben gay değilim.

 :D Anca gülünür bu dialoga. İkisi de gay olmadıklarını ispatlama çabasıyla çırpınmışlar. Sanki ikisine de gay misin diye soran var. Haydi fan boyu anladık da Jin sen diye kabak gibi atlıyon sonuca be olum :D Baka yero :D

c) Jin Yamapi ile collab bir şarkı hazırlamış ancak sanırsam Johnny'den izin alamadıkları için Yamapi'nin yeni albümünde yer almayacak. 

d) Jin'in bazı açıklamaları ve single sırasında Johnny'sin hemen hemen hiçbir tanıtım yapmamış olması, her şeyin Warner tarafından üstlenilmiş olması acaba Jin tamamen bağları kopardı mı şüphelerine neden olmuş. Ancak fanlar Yamapi ile şarkı izni olayından bahsettiğinde hala Johnny's e bağlı olduğunu vurguladığı görüşünde birleşmişler.


Yamapi'nin yeni singleı Summer Nude'13 98,580 adetlik satışla birinci oldu. İyi ki Kim Hyun Joong'dan birkaç hafta sonrasını seçmiş yoksa gene ikinci olacaktı adam 110 binin üzerinde sattı. Singleın aksine dizinin reytinleri çakılmaya devam ediyor. Söylentilere göre bölüm eksiltmeye gidecekmiş ancak gelen bütün yorumlar dizinin çok sıkıcı bir konusu olduğunda birleştiği için şaşırtıcı olmaz böyle bir gelişme olursa. 


Yamapi singleın hemen ardından yeni albümünü ve konser turunu da ilan etti. 11 Eylül de piyasaya çıkacak albümün single ile bu kadar kısa aralıkla çıkması büyük olasılıkla satışlarını etkileyecektir ama rakipleri de görmeli eğer karşısında zayıf rakipler varsa yine de satışları yüksek kalabilir. Yamapi böyle giderse bir düet sanatçısına dönüşecek. Albümünde collab yaptığı kişilerin listesi şöyle,

AI, corin., STY, Jeff Miyahara, Taku Takahashi (m-flo), Nakajin (SEKAI NO OWARI), Passpied, Maeyamada Kenichi, MIYAVI, Mori Daisuke, MONKEY MAJIK, RYOJI (Ketsumeishi), Rake veTHE LOWBROWS.

Miyavi ile nasıl bir collab yaptığını merak etmedim değil. Miyavi şarkı düeti yapmaz Yamapi ile ama sanırım gitar olarak veya beste desteği vermiş olabilir. Albümün çıkış parçası " Genshiteki Janai to ~Analog Love~ " olacak ama " NEXTACTION feat. Fujigaya Taisuke (Kis-My-Ft2) " ve Smap üyesi ayrıca Yamapi'nin Monster'da düet yaptığı Katori Shingo'nun yazıp düzenlediği " PAri-PArA " da ilgi çeken parçalar arasında. Yamapi bu kez oldukça sıkı hazırlanmış albümüne. 3 farklı versiyonda çıkacak albüm elbette bir de konser turu ile desteklenecek. " TOMOHISA YAMASHITA LIVE TOUR 2013 -A NUDE- " isimli konser turu ile Eylül-Ekim aylarında turda olacak. Yamapi'nin de turunu açıklamasının ardından gözler KAT-TUN dan gelecek en ufak habere kilitlenmiş durumda. Umarız JE neden KAT-TUN un yaz konserlerini ertelediği konusunda bir açıklama yapar ama bu konuda pek ümitli değilim.


Kis-My-Ft2 nun yeni singleının 261. 159 adet satarak birinci olduğu haftaya denk gelmişti. Kis-My-Ft2 nın sartış grafiğini açıklamakta zorlanıyorum. Yani singleları arasındaki satış gapı neredeyse 100 bin adetten fazlasını bulabiliyor. Mesela bundan önceki singleları debut singlelarından bile fazla satarken bu singleları zorla 250bini aştı. Aslında hayranlarının özensiz işlere olan tepkilerini satışlara yansıtmalarından gayet memnunum zira bu singledaki iki çıkış parçası da işe yaramazdı gerçekten de. Hepsi de bir ton makyajla felaket çıkmıştı :P



AnAn dergisi bu sene de Johnnys den bir idolü soymayı başardı ancak bu bütün beklentilerimize rağmen Kame olmadı. Kis-My-Ft2 grubunun öne çıkan elemanlarından Fujigaya Taisuke AnAn'ın soyduğu isim oldu. Ancak beklendiği gibi resimleri beğenilmedi aksine eleştri bombardımanına tutuldu. Birinci neden Fujigaya'nın Kame ile aynı yaşta olmasına yani 27 yaşında olmasına rağmen kendini neden 17 yaşında gösterme çabası. Hatta çekimlerden önce de 4 kilo vererek iyice sıskalaşmış artık ne gerek varsa... Tamam grup daha debut yapalı yeni olmadı ve hedef kitleleri liseli kızlar bu yüzden yaşının 30 a yaklaştığını gizlemeye çalışmanı bir yerde anlıyorum da abi o ne biçim bir vücuttur. Erkek desen erkek değil, ergen desen ergen değil. Arada kalmış gibi durması çekimleri alt üst etmiş. Resimlerin kalanı bakmaya mideniz kaldırırsa bazı yerlerde de zaten çok efemine çıkmış,









Şu sıralar Japon dedikodu köşelerinin en önemli konusu Johnny's içinde evleneceği söylenen süper idolün kim olduğu? O kadar çok tartışıldı ki benim bile kafam karıştı artık. Ama dedikoduların odaklandığı 4 aday var. Biri en büyük olan yaratacağı kesin teori Arashi grubunun en popüler üyesi Matsumoto jun ve Hana Yori Dango dizisinde birlikte rol aldığı, diziyle birlikte aralarında gerçek bir ilişki de doğan, iş ciddileşmeye başlayınca Johnny'sin müdahalesiyle ayrıldığı Inue Mao'nun yıllardır gizlice devam ettiği ileri sürülen ilişkilerini sonunda evlilikle noktalandırdıkları teorisi. Bilmeyenler için belirteyim haklarında düşen en son söylenti Ogiru Shun'un evlilik töreninden sonra sadece çok yakın arkadaşlarına verdiği özel yemeğe ikisinin birlikte katıldıklarını blogunda yazan bir arkadaşları sayesinde olmuştu. Gerçi hemen birkaç saat içinde yazı silindi ama bu sadece gerçekliğini pekiştirmiş oldu o kadar.

İkinci aday çift Smap üyesi Tsuyoshi Kusanagi ve AKB48 grubu üyesi Yuko Oshima arasında bir evliliğin gerçekleşmiş olabileceği. Üçüncü olasılık NYC grubunun henüz 17 yaşındaki üyesi Yuma Nakayama'nın yine kendisi gibi bir teen idol olan Sayaka Amemiya  ile evlendiği yolundaki iddialar ancak bunlar Sayaka tarafından hemen inkar edilerek gerçek olmadığı belirtildi. Son olasılık ki benim en olası gördüğüm geçen sene Jin'in evliliği nedeniyle zaten hazırlıklarına başladığı düğününü gerçekleştiremeyen Tokio grubun üyesi Kukubun'un ertelenmiş evliliği ki en gerçekçi olanı bu gibi görünüyor ama belli de olmaz de mi? :D 

Hürriyet Gazetesi'nde yayınlanan Miss A ve SUPER JUNIOR röportajları ses getirse de doğruluğu hayranlar tarafından şüpheyle karşılandı. Daha çok gazetecinin İnternetten öylesine toparladığı ve dikkatsizce düzenlediği bilgilerle hazırladığı sahte bir ropa benziyor. Çünkü inanılmaz derecede büyük hatalarla dolu. " Sevenleriniz size ELF diyor ne demek ya? " Super Junior hayranlarının adı ELF grubun değil ki. Haydi sen bunu salaklık yapıp sordun eminim ki eğer gerçekten grupta rop yapsaydın içlerinden biri bu kazma hatanı düzeltirdi. Kusura bakmasınlar ama bu ropun gerçekten yapıldığına bizler inanmıyoruz. Zaten bu konuda her yerde tepkiler ortaya konmuş durumda en kısa sürede Hürriyet'ten bir özür yazısı bekliyoruz hatta böylesine sahte rop hazırlayan gazetecinin de gereken cezayı alması gerektiği görüşündeyim.


Radikal gazetesinde de Kpop'un önlenemez yükselişiyle ilgili bir haber yayınlanmış. Konser zamanı bu tarz haberlerin daha da artacağını düşünüyorum. Ama en korktuğum şey ne biliyor musunuz? Bizim popçuların da Kpop'a özenmesi o_O


Geçtiğimiz aylarda ülkemizde gelen ve mini bir de konser veren grup Nu'est'in de Rolling Stones dergisinde bir ropu yayınlanmış. Bildiğin teen idol halleri halen bayilerden alınabiliyor sanırım ilgililerine duyurulur ;)


Big Bang grubunun üyelerinden SeungRi'nin yeni albümü epey ses getirdi. Tabii bunda " Let's Talk About Love " için hazırlanmış kışkırtıcı teaserinin de etkisi var. Mini albüm olarak gerçekten başarılı buldum. SeungRi hayranlarını memnun edecek bir çalışma olmuş. Benim Big Bang hayranları için şaşırdığım bir nokta da mesela G-Dragon hayranları diğerlerinin solo çalışmalarına hemen burun kıvırıyorlar. Aynısını Tae Yang hayranları da yapıyor. Ama grup söz konusu olduğunda hepsini seviyorlar bu nasıl iştir anlamadım ben. o_O

Meşhur teaser ve muhteşem parça, şarkı gerçekten sağlam ama hakkını yemeyelim.



Çıkış için seçtiği parça ise daha sakin bir parça. Daha çok SeungRi'nin sesini ön plana çıkaran bir parça, dans parçası değil klas bir klip ve dinlenesi bir parça olduğunu söyleyebilirim. SeungRi her ne kadar giderek daha olgun bir hava verse de hala biraz çocuksu kaldığı da bir gerçek. 


Goo dergisinin yeni anketi " Yeniden bir drama için collab yapmasını istediğiniz ikili? " sonucunda 1. liği unutulmaz ikili KamePi almış :) Nobuta Wo Produce dizisinde birlikte rol alan ve them parçası " Sheishun Amigo " ile 1,5 milyonun üzerinde satış yapan ikili Kamenashi Kazuya ve Yamashita Tomohisa'yı yeniden bir dramada ve aynı sahnede şarkı söylerken görmeyi çok isterizzzzzz  <3 Anketin tamamı,

10. Aiba Masaki x Ohkura Tadayoshi (331 votes)
9. Takizawa Hideaki x Imai Tsubasa (421 votes)
8. Kamenashi Kazuya x Akanishi Jin (658 votes)
7. Ninomiya Kazunari x Nishikido Ryo (799 votes)
6. Okada Junichi x Sakurai Sho (841 votes)
5. Nagase Tomoya x Okada Junichi (870 votes)
4. Ohno Satoshi x Ikuta Toma (1321 votes)
3. Ninomiya Kazunari x Sakurai Sho (1853 votes)
2. Domoto Tsuyoshi x Domoto Koichi (2089 votes)
1. Kamenashi Kazuya x Yamashita Tomohisa (2911 votes)

Ankette ilgimi çeken bir detay da Akame ikilisinin de sıralamada olması. Ancak Gokusen'de birlikte rol almalarına rağmen Kame ve Jin birlikte them parçasını seslendirmediler bunu not düşeyim. Canlı performanslarda çoğu zaman KAT-TUN üyeleri veya Jin Kame'ye eşlik etse de " Kizuna " nın orijinal kayıtlı versiyonunda şarkısı seslendiren sadece Kame'dir. ;) Bir de Kinki Kids zaten 2 kişiden oluşan resmi bir grup neden listede diye düşünebilirsiniz ancak ikisinin dudaktan öpüştükleri dramadan beri Kinki Kids hayranlarının en büyük arzusu Domoto'ları bir dramada görmek :D

" Bir kere daha konserine gitmek istediğiniz grup? " şekildeki soruya gelen yanıtlar sonucunda oluşmuş listede Arashi 1. sırada yer alırken Kanjani 8 2. sırada ve KAT-TUN da 3. sırada yer almış. Yaaaa gördün mü JE? 


Music Station yarım yıla geldiğinde bir tüm zamanlar listesi yayınlar. Bu seneki listede görüyoruz ki KAT-TUN Smap'ın üzerine çıkmayı başarmış. Aralarında oldukça az bir satış farkı var. Bu sadece DVD satış rakamları. Yani KAT-TUN toplamda 2. 134.000 adet DVD satmış ;) Ama Arashi'yi yakalayabilecek bir babayiğidin çıkabileceğini pek sanmıyorum. (Single+Album+DVD) satış toplamında ise listede 23. sırada kendine yer buluyor, KAT-TUN un toplam satışı 11.410.000 kopya. Elbette bu listede AKB grupları ve diğer milyon satışlık sanatçılar da bulunuyor ;)


KAT-TUN üyelerinden Ueda Tatsuya'nın da küçük bir rolde oynadığı yeni filmi Eienno Zero'nun trailerleri yayınlandı. Kamikaze pilotlarını konu edinen filmin trailerleri müthiş, gerçekten sağlam ve fevkalade bir filmin bizleri beklediği belli. İzlemek isteyenler için resmi sitesi,

EİENNO ZERO : http://www.eienno-zero.jp


Kame'nin yeni dizisi " Tokyo Bandwagon " ın uyarlandığı kitap serisinin kapaklarına Kame'nin resimleri eklenmiş. :) Daha kastın kalanı belli değilken her yerde dizi ile ilgili reklamların sadece Kame'nin resmi ile asılmış olması da cabası.  Merakla castın tamamının açıklanmasını bekliyorum ama gelen söylentilere göre şu anda Yamapi'nin dizisi Summer Nude'da ona eşlik eden Karina bu dizide Kame'ye eşlik edebilirmiş. Diziyi izleyenlerden yorumlar bekliyorum hatun nasıl durur Kame'nin yanında sizce?

Bu arada hala Ore Ore hakkında kritikler gelmeye devam ediyor,

Ore Ore kritik : http://www.efilmcritic.com/review.php?movie=25343&reviewer=371#.UhHnG8YFcBM.twitter

Ore Ore'nin bugün Tailand premieri var. Biletler satışa çıktığı gün söylenenlere göre sıcak kek gibi satılıp tükenmiş. Bu da Singapur'lu film şirketini ikna etmeye yetmiş ve Ore Ore'nin Singapur'da da gösterime gireceği kesinleşmiş durumda. Ancak Kame'nin katılması beklenen Rusya premierine katılmayacağı söyleniyor. Rusya'dan katılımda bulunan arkadaşlar bir bilginiz var mı konuyla ilgili?


Bir gazetedeki habere göre Kamenashi Kazuya'nın Brezilya'daki popülaritesi giderek yükseliyormuş. Brezilya'dan Facebook'a üye olan kişilerin kendi adlarına ekledikleri isimler içinde en fazla seçilen Japon ünlü ismi Kame, Kamenashi, Kazuya ve benzeri isimlermiş. Yapılan yorumlarda da Kame için " İkemen " yani yakışıklı iltifatları yapılıyormuş. Kameeeee yanına da koymuşlar bi Brezilya'lı hatun resmi bu kadar cuk oturur hani :D

Takım elbisenin en fazla yakıştığı ünlü şeklindeki bir ankette Kame 1. sırada yer almış. Yavaş yavaş üst sıralara çıkıyordu zaten artık onu 1. sıralarda da göreceğiz. :) Kame'nin Going'de giydiği takım elbiselerden ve Aoki'nin reklam yıldızı olmasından da kısaca bahsedilmiş.

Kame'nin saçları yine kısaldı. :( Drama için kullanacağı saç şekli midir bilmiyorum ama kısalmasına rağmen saçlarını kabartmayıp düz bıraktığı için onu affediyorum. Çünkü bu tarz ona felaket yakışıyor <3 Öncesi ve sonrasıyla Kame'ciğimin saçları ile sizlere veda ediyorum. Bir sonraki güncelleme büyük ihtimalle Music Bank ile ilgili olacaktır, takipte kalın ;)

Önce...


 Sonra...

3 Ağustos 2013 Cumartesi

Başımız Sağolsun

26 Temmuz Cuma günü annemi kaybettik arkadaşlar. Çok uzun zamandır kanserle mücadele ediyordu, çok büyük ameliyatlar geçirdi, acılar çekti ama huzur içinde vefat etti. Acısız, inlemeden ve çırpınmadan, bizler başında, Kur'anlar ve ezanlar kulağındaydı. Bu acılarımızı biraz olsun dindiriyor. Bu yüzden bir süre güncellemeleri yapamayacağımı bildirmek istiyorum. Bayramdan sonra duruma göre yine uzun aralıklı güncellemeler yapabilirim ama bir süre vaktimi tamamen aileme ayırmak istiyorum. Şimdiden dostlar sağolsun diyorum....