25 Ağustos 2016 Perşembe

Beklenen Son! SMAP DAĞILIYOR!


Merhabalarrrr~ Dedikodular ve değerlendirmelerle dolu yeni güncellemeye hazır mısınız? KAT-TUN araya girdiğinden beri ilk defa bu kadar dolu bir güncelleme hazırladım sanıyorum. Olay çok büyük olunca konuşacak şey de çok oluyor haliyle^^ Uzun bir süredir SMAP konusunda yazdıklarımı buradan takip ediyorsunuz. Grubun yaşadığı çatırtılar aslında uzun süredir devam ediyordu ama özellikle iki yıldır zirveye ulaşmıştı. Çıkan bütün önemli dedikoduları sizlere taşıyan bendeniz bir kere daha haklı çıktım. 

SMAP grubunun 31 Aralık tarihi itibariyle dağılacağı açıklandı. 

Bu dağılma Johnnys içindeki en büyük olaylardan biri olacak. Şimdiye dek artık aktif olmayan grupları için bile dağıldılar demeyen Johnnys SMAP ın dağılacağını medyaya gönderdiği faksla onayladı. SMAP Japonya'nın bilinen en önemli pop gruplarından birisi. Şimdiye dek 35 milyon kopyadan fazla satmış, rekorlar kırmış, şirketin en fazla satan grubu. Grup üyeleri birbirinden ünlü ve sevilen kişilerden oluşuyor, sektörün sempaileri. En çok bilinen şarkıları olan " Sekai ni hitotsu dake no hana " sanki ulusal marşmış gibi Japonya'da ilk okullarda çocuklara öğretilen bir parça. Daha saymakla bitiremeyeceğim özelliklere sahip bu önemli grup ve Johnnys arasında neler oldu da bu noktaya geldiler? Üzerinden kısaca ilerleyerek geçelim ve bu arada günümüzdeki bilgilerle değerlendirmeyi yapalım,


SMAP grubu ve Johnnys şirketinin birbirinden bu derece kopmalarına neden olay olaylar silsilesi grubun satışlarının çok düşmesi sonrasında şirketin onlara önemsiz, sekreter seviyesindeki bir menajeri atayarak elini eteğini çekmesiyle başladı. Terk edilen SMAP ve çaylak Iijima Michi kendilerini kurtarabilmek için birbirlerine tutunmaktan başka çareleri kalmadığını fark ettiler. Iijima belki çaylak olabilirdi ama aileden bu sektöre hiç de yabancı olmayan, zeki ve yetenekli bir kadın olan Iijima kısa sürede birçok bağlantı kurarak SMAP'ı ayağa kaldırmayı başardı, bununla da yetinmedi grubun öncekinden de popüler olmasını sağlayarak zirveye taşıdı. Onlarla bir anne ve arkadaş gibi ilgilenen Iijima'ya grubun da derin bir bağlılık duyması kaçınılmazdı. Iijima başarılı olduğunu kanıtladıktan sonra Johnny-san tarafından kendisine başka gruplar da emanet edilmeye başlandı. Kisumai'nin geciktikçe geciken debutu ve sonrasındaki başarısı, Yamapi'nin hem grubu NEWS ten ayrılması hem de bulaştığı skandallar sonrası sektördeki yerini koruyabilmesi, Sexy Zone'un şu anda bütün üyelerinin sektöre hazır hale gelebilmiş olmaları, ABC-Z nin asla gerçekleşmeyecekmiş gibi görünen debutu hep onun sayesinde gerçekleşti. Eminim ki eğer Jin şirketten ayrılmayarak Iijima'nın koruyucu kanatları altında kalmaya devam etseydi onu şu anda bulunduğu noktadan çok daha farklı bir yerde görebilirdik.

Bu yetenekli menajerin gün geçtikçe artan gücü yüzünden şirketin veliahtı Julie Keiko Fukushima Kitagawa ile arasında gerginlik baş gösterdi. Bu durum öyle bir hale gelmişti ki Julie ve Iijima'nın temsil ettiği gruplar birbirlerinin katıldığı programlara katılamıyorlar, yan yana gelemiyorlar, birbirlerinden bahsedemiyorlardı. Şirket dışarıdan bir ama içeriden ikiye ayrılmış gibiydi. Özellikle de son iki yılda şirketin başındaki Mary ve Johnny Kitagawa'nın 85 yaşlarına gelmeleri şirketin geleceğini, gelecek başkanın kim olacağı konusundaki tartışmaları da beraberinde getirmeye başladı. Ailesinin desteği olmadan standart bir menajer olduğu söylenen ve yeteneğinin Iijima ile kıyaslanamayacağı kulislerde dile getirilen Julie yerine aileden olmamasına rağmen şirket için daha iyi olacağı düşünülerek Iijima'nın başa geçmesi gerektiğini düşünenler vardı. Elbette bu söylentiler artık iyice ayyuka çıktığında ve gazetelere taşındığında kızının koltuğunun tehlikeye girdiğini gören Mary Kitagawa bütün bu kaosu başlatacak olaya imza attı.



Gazetecileri şirketin gelecek başkanını açıklayacağını söyleyerek çağıran Mary aynı toplantıya Iijima'yı da emrederek çağırmış, onu gazetecilerin önünde küçük düşürerek kovmaktan beter etmişti. Kızının da gelecek başkan olacağını ilan etmişti. Bu olayın detaylarına daha önceden yer verdiğim için uzatmayacağım, neticede sektör Iijima'nın bu aşağılanmayı kaldıramayarak şirketten ayrılacağını konuşmaya başlamıştı bile. Sorun Iijima gittiğinde SMAP ve beraberinde temsil ettiği diğer gruplara neler olacağıydı? Herkesin beklentisi SMAP ve Iijima'nın birlikte ayrılarak başka bir şirkete geçmeleriydi. Bu sene başında beklenen istifa geldiğinde bu yüzden bütün gözler SMAP a dönmüştü. Iijima'nın istifasından kısa bir süre sonra grubun Kimura Takuya hariç diğer 4 üyesi Johnnys'den ayrılmaya karar verdiklerini duyurdular. Japonya kıyamet kopmuşçasına karıştı. Günlerce Twitterin ilk sırasını işgal eden, milyonlarca tweet atılan, haberleri ve gazeteleri dolduran haberler, tartışmalar sonrası ülkenin ekonomisi bile sarsılmış, Japonya başkanı Abe grubun dağılmaması konusundaki dileklerini dahi dile getirmişti. Bir hafta süren kaosun ardından şirket ne yaptı etti SMAP grubunu canlı yayında eğilerek özür dilemeye mecbur etti. Sanırım bu programdan sonra grubun Johnnys'te kalması imkansız hale gelmişti. 

Ben de burada grubun büyük ihtimalle Eylül sonu itibariyle şirketten ayrılacağını düşündüğümü paylaşmıştım sizlerle biliyorsunuz. Nakai ve diğerlerinin Iijima ile birlikte ayrılmak istedikleri çok açıktı ve olan bitenden sonra özellikle Nakai gibi bir adamın şirketle işinin bittiği her hareketinden belli oluyordu. Bu sene SMAP ın 25. kuruluş yıl dönümü olmasına rağmen bir albüm, single çıkarmayan, konser turu düzenlemeyen, hiçbir müzik programına gönderilmeyen, üstelik ellerindeki programları da yitirmeye başlayan grubun yavaş yavaş bitirilmeye çalışıldığı belliydi. Şirket bir de utanmazca grup üyelerine belirsiz bir süre ( bahsedilen en az 2 yıl, tanıdık geldi mi?) aktivitelerine ara vermelerini bile önermiş. Johnnys'in bu teklifine Kimura hariç diğer üyeler " araya girmektense dağılmayı tercih ederiz " şeklinde cevap vermişler. Zaten sene başındaki olaylardan sonra Kimura ve diğer 4 üyenin arasının inanılmaz derece açıldığı belliydi. SMAP X SMAP programında bile Kimura tek, diğerleri birlikte çekimler yapıyorlardı. Yardım organizasyonlarına Kimura başka Johnnys üyeleriyle, diğerleri birlikte gidiyorlardı. Birlikte çalışmalarının artık imkansız hale geldiğini söyleyerek tercihlerini grubun dağılmasından yana kullanmışlar. 

Johnnys'in yaptığı açıklamaya göre grup üyeleri solo olarak şirkette kalmaya devam edecekler. Grubun dağılması ama üyelerin halen şirkette kalmasının ne kadar mantıksız bir olay olduğunun hepiniz farkındasınızdır. İddialar grup için ayrı, solo olarak ayrı sözleşmelerinin bulunması ve grup için yaptıkları sözleşmeyi yenilemedikleri ancak solo sözleşmelerinin henüz bitmediği yönünde. Başka bir açıklama da çoktan giriştikleri projeler yüzünden (film ve dizi) 1 yıl daha solo anlaşma yapmak zorunda kaldıkları yönünde, yoksa bu projelerdeki zararı bizzat karşılamak zorunda kalacaklardı. Bu projeleri tamamlamak, promosyonlarına katılmak ve tanıtımlarını yaparak en iyi şekilde sonuçlandırmak zorundalar. Her iki durumda da elleri kolları bağlı bir şekilde şirkette kalmak zorunda kaldılar.


SMAP ın dağılacağı haberi elbette ki yine büyük yankı buldu. Twitterde TT listesine giren gruba 2 milyondan fazla tweet atıldı, Japonya'da ise 3 gün boyunca kendi gündem listesinin zirvesinde kaldı. Politikacısından sporcusuna kadar her daldan üzüntülerini bildiren yorumlar geldi. Başkan Abe yine Japonya ekonomisinin zarar göreceğini dile getirdi. SMAP ın dağılmasının Johnnys'e getireceği zarar ve külfetin 900 milyar yenden fazla olacağı söyleniyor. Kaybolan prestij de cabası. Japonya ekonomisine ise ilk etapta %2 küçülme yaratacağı düşünülüyor. O.o Grubun dağılacağı faxının geldiği gün içerisinde SMAP, şirketin web sayfasındaki grup listelerinin içerisinden çıkarıldı. Grup üyelerinin her biri ne kadar üzgün olduklarına dair birer özür mesajı yayınladılar ama bunlarda bile bir yılgınlık hissediliyordu. Peki bütün bu gümbürtü koparken Johnny Kitagawa neredeydi?

Dedikodu gazeteleri önce Johnny'nin SMAP üyelerini yanına çağırdığını ama kimsenin gelmediğini, ardından onları telefonla aramaya çalıştığını ama hep yanlış numaraları çevirmesi yüzünden!!! -malum 85 yaşında ya - bir türlü onlara ulaşamadığını ve bu karara engel olamadığını yazdılar. Hahahahahaha var ya ben bu mazerete kıçımla gülerim arkadaş! Neyse bu gayet komik haberlerden sonra aslında Johnny'nin olan bitenden, dağılmadan hiç haberi olmadığını, aynı gün herkesle birlikte televizyondan öğrendiğini ve çok sinirlendiğini yazdılar. Bütün bu açıklamalar olurken Kimura Takuya ve ailesi, Mary ve Julie neredeymiş dersiniz? Hepsi Hawaii de tatildeler.^^ Dolayısıyla kimse öfke püsküren yaşlı amca Johnny ile karşılaşmak zorunda kalmadı. Johnny'nin bunun olmasının mümkün olmadığını ve ne yapıp edip engel olunması gerektiğini söylediği gelen duyumlar arasında ama amcacım atı alan Üsküdar'ı çoktan geçti gibi görünüyor. Kardeşin ve kızı sen engel olamadan yaptılar yapacaklarını, sonra kimseyle muhatap olmamak için kaçtılar gittiler tatile. Ohh ne güzel~ Tabii teorileri de hatırlayın, sene başındaki olayı Johnnys'in sızdırması gibi bu dağılma olayını da Eylül gelmeden SMAP'ın sızdırmış olabileceği olasılığı da var. Tüm düşmanlar tatildeyken bombayı patlatmış olabilirler. Ama bundan kazançlı çıkabilirler mi? Bu onlara ne kazandıracak? Bu sorular da muallakta. Sorularımızın yanıtlarını da alamıyoruz çünkü SMAP bir basın toplantısı düzenlemedi. Böyle önemli bir açıklama için neden basın toplantısı düzenlenmediği de bilmiyorum. Ya grup üyelerinin şirketi zor durumda bırakacak bir açıklama yapmasından çekindiler ya da olayın iyice büyümesini istemediler.

Tüm bu kaosun ortasında Iijima neler yapıyor diye merak edenlere kendisi şu anda Japonya'da değil, Çin'de ve orada büyük bir şirket kurmaya çalışıyor. Kuracağı şirketle yeniden iş sahalarına dönmeyi planlayan Iijima'nın arada sırada gizli gizli Kimura hariç diğer SMAP üyeleriyle ve hatta Kisumai'nin üyesi Tamamori Yuta ile görüştüğü iddialar arasında. Tabii kendisine soru geldiğinde artık eğlence sektörüyle ilgilenmediğini ve SMAP le görüşmediğini söylüyor. Yukarıdaki gazete sayfalarında bölünen grupları görüyorsunuz. İlk sayfada Kitagawa ailesi ve Kimura, diğer sayfada Iijima ve kalan SMAP üyeleri. Solo fotodaki de Iijima, gayet sağlıklı görünüyor gördüğünüz üzere. Diğer taraftan başka bir iddia da Iijima'nın Çin'de, Nakai'nin de Japonya da birer şirket kurarak güçlerini birleştirecekleri yönünde. Böylelikle grubun en popüler olduğu iki ülkede birer temsilci şirketi olmuş olacak. Peki Aralık ayına kadar neler değişebilir? Görünen o ki artık Johnny Kitagawa'nın kendi şirketi üzerinde hiçbir hakkı, günü, kontrolü kalmamış durumda. Zaten söylentilere göre 2017 yılında emekli olmayı düşünüyormuş. Bu da aslında neden bu sene içerisinde bu kaosun yaşandığını bir nebze olsun anlamamızı sağlıyor.

Johnny'nin emekliye ayrılacağını ve başkan koltuğunun boşalacağını fark eden Mary 1 sene önceden rakiplerinden kurtulmaya başlamış diyebiliriz. Önce kızının en büyük rakibi olan Iijima'dan, ardından onun koruyucu kanatları olmadan ajans içinde açık hedef haline gelen SMAP grubundan şirketin prestijini iki paralık etme pahasına kurtuldu. SMAP grubunun üyeleri sadece şarkıcı değil yetenekli birer yönetici, çevreleri geniş, önemli bağlantılara sahip sevilen insanlar. Varlıkları Mary'nin kızına yardımcı olarak düşündüğü Matchy için büyük tehditti. Zira adamı Japonya'da seven sayan yok gibi bir şey. Sırf sempai diye saygı duyuluyor ama kibrinden kendi önünü göremeyen bu adamın yönetici olması demek Johnnys'i bitirecek dinamite bir fitil daha eklemekle aynı olacaktır diye düşünüyorum. Higashiyama ve Tackey'in de kendilerine göre şirket içinde güçleri var ama Nakai ve Kimura çok daha yetenekli kişiler bunu da kabul etmek gerek. Mary belki kendisine göre kızına rakip olabilecek en güçlü kişileri elimine etmiş olabilir ama Johnnys şu anda kaynayan bir kazan, çok güçlü adamlara karşı bir tek Julie'nin ayakta kalabileceğini hiç sanmıyorum. Yakuza desteğine rağmen hem de. Yakında müttefik kazanmak için evlilik yaparsa hiç şaşırmayacağım. Şimdiye kadar elime geçen bilgilerden bir derleme yapmaya çalıştım. Sizler bu konuda neler düşünüyorsunuz, teorileriniz nelerdir merak ediyorum.^^

New York Times Haberi


SMAP grubunun dağılacağı haberine çeşitli haber programlarının sunucuları arasında bulunan Johnnys üyelerinden de tepkiler geldi. Nakamaru neredeyse ağlamanın eşiğinde " Eminim üyeler bu zor kararı almadan önce uzun bir süre görüşüp tartışmışlardır. Kabul etmesi çok zor ama solo kariyerlerinde onlara başarılar diliyorum. Ayrıca solo olarak da olsa şirkette kalmaya devam edecek olmaları rahatlatıcı bir şey. " derken TOKIO grubundan Kukubun ve Yamaguchi kendi gruplarının da dağılma olasılığının pek çok kez gündeme geldiğini, pek çok kez tartıştıklarını ama bu olasılığı en sona bırakmaya karar verdiklerini, her şey kesin olarak sona ermeden önce bir mucize olması için dua edeceklerini söylediler. Ayrıca Ikuta Toma ve NEWS grubundan Koyama da grup üyelerine iyi dileklerini gönderenler arasında.

Nakamaru Shuiichi

Fuji TV de 1996 yılından beri devam eden SMAP X SMAP programının da Aralık ayına kadar devam eden bu süre içinde biteceği açıklandı. Bu süreç zarfında ise üyeler ya solo olarak ya da çalışmak istedikleri üyelerle birlikte ayrı çekimler yaparak programı hazırlayacaklarmış. Fuji TV nin bu program yerine Kinki Kids'in programını yayınlamayı planlıyormuş. Ancak bütün Johnnys üyelerinin katıldıkları programlara bakıldığında en yüksek reytingleri TOKIO grubunun Tetsuwan Dash ve NEWS grubundan Tegoshi'nin içinde bulunduğu ItteQ programları alıyor. Arashi'nin reytingleri SMAP X SMAP kadar bile değil, neredeyse yakın gidiyor ve her sene daha da düşüyor.

Dağılma haberi sonrasındaki gün Amazon sitesinde online satış sıralamasında 1-59 arasındaki bütün sıraları SMAP grubunun çalışmaları alarak bir ilke imza attı. Oricon'da ise gelen tepsi alışlarıyla oluşmuş listeye (ilk baştaki rakamlar Oricon'da yerleştikleri sırayı gösteriyor) bakıldığında ilk 100 içinde 8 single, 3 albüm görüyoruz. Grubun kampanya şarkısı Sekai ni Hitotsu dake no Hana 33.223 adetlik satışla Oricon'u 5. sırada tamamlamış.


SINGLES


05 - Sekai ni Hitotsu dake no Hana: 33,223 - (total: 2,760,262)
16 - Arigatou: 8,353 (total: 361,539)
31 - Otherside/Ai ga tomaru made wa: 2,969 - (total: 181,274)
47 - Top Of The World/Amazing Discovery: 1,536 - (total: 169,966)
49 - Shareotsu/Hello: 1,481 - (total: 253,391)
51 - Yes we are/koko kara: 1,393 - (total: 170,110)
77 - Karei Naru Gyakushuu/Yuumoa Shichau yo: 867 - (total: 188,099)
88 - Joy!!: 763 - (total: 398,577)

ALBUMS

07 - Smap Vest: 4,285 - (total: 1,802,923)
26 - Mr.S: 1,951 - (total: 229,038)
57 - GIFT of SMAP: 893 - (total: 283,061)

CONCERT DVD:


10 - Mr.S: 789 - (total: 95,166)
12 - Thanks for Beijing: 676 - (total: 84,626)
27 - We are SMAP: 352 - (total: 209,903)
30 - GIFT of SMAP: 336 - (total: 181,065)

CONCERT BD:

08 - Mr.S: 798 - (total: 98,267)


Bu ay Johnnys sadece SMAP ın skandalıyla uğraşmadı, bir de şirket tarihinde nadir görünen bir başka olayla, boşanma haberiyle de uğraşmak zorunda kaldı. TOKIO grubu üyelerinden Yamaguchi Tatsuya 2008 yılında evlendiği, kendisinden 5 yaş genç eski model eşinden ayrılacağını açıkladı. Şirket tarihinde daha önce sadece 2 boşanma olayı daha yaşanmış. Otokogumi grubundan Okamoto Kenichi (Hey! Say! JUMP üyesi Okamoto Keito'nun babası) ve Shounentai grubundan Uekusa Katsuhide boşanan ünlüler. Ama ilk kez boşanan bir idol basın toplantısı yaparak bu haberi duyurdu. Toplantının yapılmasını isteyen kişinin Yamaguchi olduğu söyleniyor. Basını kapının önünde karşılayarak selamlayan ve oldukça rahat görünmesine karşın gergin olduğunu gizleyemeyen Yamaguchi çocuklarının ve eşinin özel hayatlarına saygı duyulmasını istedi. İki oğlu olan Yamaguchi'nin çocukları anneleriyle kalacakmış. 

Basın toplantısında iyi bir baba ve eş olamadığını, iş hayatının yoğunluğuna rağmen işi bittikten sonra dahi hobileri uğraştığı ve arkadaşlarıyla vakit geçirdiği için evine yeterince zaman ayıramadığını, haftanın sadece 2-3 günü evine uğradığını, her şeyle eşinin ilgilendiğini bu yüzden sık sık kavga ettiklerini, son zamanlarda ayrılmayı düşündüklerini, Nisan ayından beri ayrı evlerde kaldıklarını ve sonunda boşanmaya karar verdiklerini söyledi. Yamaguchi'nin sahip olduğu iyi aile babası imajına bu derece zarar verecek açıklamalarda bulunmuş olması çok ilginç. Ayrıca hemen basından gelen geçen ay bir gözü bandajlı, çenesi ve yanağı morluklarla kaplı bir şekilde programa çıkması hatırlatılıp boşanmayla ilgisi olup olmadığı da soruldu. Yamaguchi alakası olmadığını, motoruyla gözünde güneş gözlükleri varken hafif bir kaza geçirmesi yüzünden yaralandığını söyledi. Ama bu açıklaması basını da hayranları da tatmin etmiş değil. Herkes Yamaguchi'nin dövüldüğü konusunda hem fikir gibi görünüyor. Boşanma kararının tam da SMAP olayıyla ilgilenmeye hazırlanan şirket yetkililerini kızdırdığı ve hırsını ondan çıkarmış olabileceği, Yamaguchi'yi başka bir kadınla basan karısının yakınlarına onu dövdürmüş olabileceğine kadar bir sürü iddia uçuşuyor ortalıkta. Nedeni ne olursa olsun bu sene Johnnys bir çok negatif skandalla uğraşmak zorunda kalacakmış gibi görünüyor.


KAT-TUN 10TH Anniversary Live Tour 10KS! DVD si toplamda 81.243 adetlik satışla Oricon'u 1. sırada tamamlamayı başardı. Bu rakam gerçekten çok iyi özellikle de KAT-TUN un No More Pain konser DVD sinden sonra 6. yıldır elde ettiği en iyi rakam oldu. 2. ve 3. hafta satışlarıyla 100 bin sınırını aşacağını düşünüyorum. KAT-TUN uzun zamandır bu kadar iyi sonuçlar elde etmemişti. Fanlarının gruba böylesine destek olup sahip çıkmasına o kadar seviniyorum ki... DVD de yer alan bir 4U performansı var, hayran olan olmayan herkesi etkileyecek güzellikte. Kame, Ueda ve Nakamaru'nun çocukluklarından günümüze resimlerinin geçtiği bir görsel sonrasında ekranda 4U nun sözleri akarken bütün Tokyo Dome'un hep bir ağızdan, kendiliğinden şarkıyı söylemeye başlaması, ahenkleri, Dome'un büyüleyici atmosferini izlerken orada olamadığım için bir kere daha üzüldüm gerçekten. Unutulmaz bir an gerçekleştirmişler. ♥  Sonuçlar açıklandıktan sonra Ueda Jwebini güncelleyerek mutluluk içinde Hyphenlere teşekkür etti. Belli ki bu DVD nin satış sonucu onlar için gerçekten önemliymiş. Hyphenlerin hala onlardan vazgeçmediklerini bir kere daha görmüşlerdir umarım.^^

Shuuichi Özel Tanıtım


Kame sunucularından olduğu GOING programı kapsamında Olimpiyatların sunuculuğunu yapmak üzere Rio'ya gitti. Sadece birkaç gün kalsa da onun için unutulmaz anılarla geri dönen Kame birçok yarışmayı seyirci tribünlerinden veya basın locasından seyretme şansı elde etti. Zaten yüzünde güller açmasına bakınca ne kadar morali yüksek ve neşeli olduğunu anlayabilirsiniz. Gerçi programın ağır topu Ueda Shinya Kame'nin oraya gitmesine biraz bozulmuş gibi görünüyordu ve bu yüzden ikinci haftaki bağlantılarda Kame ülkeye dönmüş, Ueda'yı Rio'ya gitmiş görünce pek şaşırmadım hehehe XD Ağırlığı eşit olarak paylaştırmış gibi oldular böylece^^ Kame'nin sporcularla yaptığı içten ve sıcak sohbetleri herkes çok beğenmiş. Tipe baksanıza yahu! ♥ Ayrıca Kame'nin Latin Amerika'da epey popüler olduğu söyleniyordu, sık sık tribünlerde onu durduran bayanlar olduğu Japon medyasının dedikodu sayfalarını süsledi. XD Hatta Friday magazin Kame'nin flörtçü kızlar tarafından çembere alındığını falan yazmış hahaha XD

VİDEO

VİDEO


Yukarıdaki tablolarda Hey! Say! Jump! grubunun yükselen grafiğini görebilirsiniz. Grubun yeni albümü Dear bu haftaki sonuçlarla birlikte 283.480 adet, son singleı Maji Sunshine ise 301.814 adetlik satış rakamına ulaşmış durumda. Böylelikle HSJ albüm satışlarında 1 Milyon sınırını aşmayı başarmış oldu.^^ Maji Sunshine ise grubun debut singleından bu yana en yüksek satış rakamına ulaşmış durumda. Single satışlarında da 4 Milyon sınırı bu haftayla birlikte aşılmış durumda^^


Bu hafta yeni singleu piyasaya çıkan Kis-My-Ft2 ilk gün Oricon'da şok edici bir sonuç elde etti. İlk gün 147.461 gibi gayet iyi bir satış rakamı elde etmiş olsalar da normalde onları 1. sıraya yerleştirebilecek bu sonuçla 2. sırada yer aldılar. Çünkü Boys and Man isimli grubun yeni singleı Yamato Dancing 166.535 gibi beklenmedik derecede iyi bir sonuç elde ederek Oricon'un 1. sırasında yer almayı başardılar. Anlaşılan o ki bu hafka Kisumi için çok çetin bir mücadeleyle geçecek. Zira daha şimdiden iki grup arasında 19.074 adetlik fark var. Umarım Kisumai'nin diğer günlerdeki satış rakamları yüksek seviyede gerçekleşerek haftanın galibi olmayı başarır.^^ Kisumai'nin bundan önceki singleı I Scream toplam satış rakamını 278.097 adete ulaştırmış durumda.


Japonya müzik endüstrisi reseller olayına karşı gazeteye tek sayfa büyük bir ilan vererek birleştiler. Japonya'da konser olayı çok büyük bir gelir ve kar kapısı. Sadece geçen yıl 56.042 adet konser verilmiş ve bu konserlere 44.860.000 kişi katılmış. O.o Reseller olayını organize hale getirmiş kişiler ise birden fazla konser biletini normal fiyat üzerinden alıp online olarak kat be kat (10 katı fiyatına satan dahi var) daha pahalıya satıyorlar. Bu da şirketlerin zarara uğramasına ve normal fiyatıyla biletini alabilecek kişilere engel olunmasına neden oluyor. Biletleri bu yüksek fiyatlara yeniden satamayan kişiler yüzünden arenalarda boş koltuklar görülmekte oysa o koltukların biletleri satılmış görünüyor. Bu duruma engel olmak için Tenbai No ( Resale No) kampanyası başlatılmış. Japonya'nın en büyük iki gazetesine tam sayfa ilan veren gruba 116 müzik grubu, 24 müzik showu ve 4 müzik kuruluşu katılarak destek vermiş. Bu hareket ilk kez ciddi bir savaşın başlamak üzere olduğunu gösteriyor. Bu sene Arashi, Momoco Clover Z, Mr Children ve B'Z grupları yüz tarama sistemini uygulamaya koymuşlardı. Bu sistemin giderek yaygınlaşacağı ve mecburi kılınacağı söylentiler arasında. Bu iyi bir çözüm olsa da uluslararası hayranlar için sıkıntı yaratabilecek bir durum olabilir. Konser bileti alabilmek için Japonya'dan adresinizin, kredi kartınızın veya kimliğinizin olması gerekiyor. İnternet üzerinden bilet satışı sadece konserlere eşlik etmek için gelen yabancı fanlar için bir çözüm oluyordu. Yabancı fanlar için bilet edinme yolunu açmadıkları sürece bence bu resale olayına bir çözüm bulmaları mümkün olmayacaktır. Sonuçta talep olduğu sürece bu talebi doyurmaya çalışacak fırsatçılar her zaman olur.


Bleach mangası sonunda sona erdi. 15 yıldır devam eden Kubo Tite'nin efsanevi mangası hayranlarını devasa bir hayal kırıklığına uğratarak bitti. Geçen güncellemede filme uyarlanacağı haberini vermiştim. Manganın baş karakteri olan Kurasagi İchigo'yu genç oyuncu Fukushi Sota'nın canlandıracağı açıklandı. Filmin yönetmedi ise Sato Shinsuke olacakmış ki kendisini bir çok manga/anime (Gantz, I Am A Hero, Library Wars: The Last Mission, Oblivion Island: Haruka and the Magic Mirror, the new Death Note: Light Up the New World) uyarlamasından biliyoruz. 2018 yılında gösterime girmesi beklenen film hakkında hayranlar pek yüksek beklentiler içinde değiller öğrendiğim kadarıyla. Zaten manganın rezil sonundan sonra pek çok Japon hayran şimdiye dek aldıkları Bleach manga ve fan ürünlerini yakarak olayı protesto etmişti. Bleach aslında son yıllarda Japonya'da popülaritesi çok düşmüş bir manga olmasına rağmen Avrupa ve özellikle Amerika'da çok popüler olmasından dolayı yayınlanmaya devam ediyordu. Zaten film de büyük ihtimalle Naruto'dan bile daha popüler olduğu Amerika'ya pazarlanacak. Hayranlar başrol oyuncusunu da hiç beğenmediler, oyunculuğunu çok sıradan buldukları ve İchigo'nun karakterini yansıtamayacağı görüşündeler. Deneyimli bir yönetmenin elinde dahi olsa filmin patlama olasılığı çok yüksek. Bakalım bekleyip göreceğiz.^^


Akanishi Jin yeni içki arkadaşı grubundan birçok dizi ve filmden hatırlayabileceğiniz oyuncu Yamada Takayuki ile birlikte bir düet single çıkarmaya hazırlanıyor. Geçtiğimiz 1 Nisan da Jin aslında Twitter'de en yukarıdaki resmi paylaşarak şaka bu olayın haberini vermiş ama herkes şaka olduğunu zannetmişti. Çünkü ikilinin Shirota Yu ile birlikte Yamapi ve Ryo'nun Jin'den uzaklaşmasının ardından kankiş olduklarını herkes biliyordu. Devamlı bardan çıkarken ya da partiden dönerken gazetelere yakalandıkları için bu poz çok garip gelmemişti, iki arkadaş yine dalga geçiyor diye düşündü hayranları. Ama işin aslı öyle değilmiş. Jin Takayuki ile birlikte baya baya single çıkarıyor! O.o Hani Jin'ciğim sen solo takılacaktın bundan sonra? Kimseye bağlı olmayacaktın? Artiz olacaktın? Ah ulan ah ben bunların olacağını teaaa ne zamanlar yazdım be! XD Bu adam yalnız olamaz demedim mi? Ahanda işte yanında kendini rahat hissettiği, onun adına konuşabilecek, sahnede sırtını dayayabileceği birini aldı yanına şimdi single çıkarıyor. Bakalım Takayuki istediğin, hedeflediğin gibi Kame'nin yerini doldurabilecek mi canımcım? Hoş onlarca dansçı ve Josh dolduramadıktan sonra Takayuki'den de emin değilim ama olsun denemekten zarar gelmez.^^ Gruplarının adı JinTaka olmuş, Choo Choo Shitain isimli single 3 versiyon halinde Eylül ayının 21 inde piyasada olacak. Aynı gün Koki'nin grubu INKT nın da yeni albümü " Life's Color " da yayınlanacak. İlgilenenlere duyrulur^^ Tabii dedikodu gazeteleri de boş durmadı, senelerdir Jin'le takılan Shirota'nın Jin'in sadece son bir senedir yakınlaştığı Takayuki ile single çıkarmasına bozulduğu söyleniyor. Ay götüm XD Jin'in umurunda bile olmadığınızı ne zaman anlayacaksınız acaba? Hepiniz asalaklık yapmaktan vazgeçip kendi kariyerlerinize odaklansaydınız şimdiye başarılı olmuştunuz belki.:P


Japonya'nın sevilen oyuncularından Tsumabuki Satoshi'nin (35) uzun süreli kız arkadaşı Maiko (31) ile evleneceği açıklandı! 2012 yılında birlikte rol aldıkları dizinin setinde tanıştıklarından  beri birlikte olan ikilinin henüz resmi evlilik tarihleri ve düğün resepsiyonunun yapılıp yapılmayacağı belli değil. Ancak Tsumabuki kendi el yazısıyla yazdığı açıklamayı çoktan basına faxlamış durumda. İlginç olan şu sıralar kendisinin bir gayi canlandırdığı filmi gösterime girerken bu haberin gelmiş olması.^^ Çifte mutluluklar dileyelim. Bu arada Kame'nin birlikte rol aldığı bir oyuncu daha dünya evine giriyor. Hayırdır Kame'ciğim ya şans muskası mısın nesin? XD


Bu sene 24 Hours programının sunuculuğunu üstlenen NEWS grubunun paçasını şanssızlıklar bırakmıyor. Geleneksel olarak o gün yayınlanmak üzere çekilen 24 Hours Movie'nin baş rolünde Shige ve Sawajiri Erika'nın rol alacağı açıklanmıştı. Ancak filmin diğer önemli oyuncularından Yuta Takahata cinsel taciz suçlamasıyla tutuklanınca bütün planlar alt üst oldu. Hızlı bir değişiklikle kadrodan çıkarılan Yuta yerine NEWS'ten Koyama getirildi. Çekimlere başlanmasına sadece 1 gün kalmışken yapılan bu değişiklik sonrasında film hakkındaki afişler de söküldü çünkü diğer adam afişlerdeydi. Yuta Takahata (22) ise 40 yaşlarındaki bir otel görevlisi bayana zor kullanarak cinsel tacizde bulunmaktan tutuklandı. Suçlamayı kabul eden oyuncu kadını gördükten sonra kendisine engel olamadığını söylemiş. :/ Japonya'nın sevilen oyuncularından Atsuko Takahata'nın oğlu olan ve genç yaşına rağmen şimdiden oldukça popüler olmuş oyuncunun kariyeri büyük ihtimalle bitmiş gibi görünüyor. 

Evettt şimdilik güncellememiz bu kadar^^ Kurban Bayramı'ndan önce yeni bir güncelleme gönderebileceğimden emin değilim bu yüzden eğer güncelleme gelmezse diye şimdiden bayramınızı kutlamak istiyorum.^^ Dedikodular ve skandallar hakkındaki fikirlerinizi paylaşın, bol bol kaynatalım^^


Ohno'nun samuray film kadrosuna İshihara Satomi, Chinen (HSJ) ve Yusuke Iseya gibi isimler katıldı. Bu filmin büyük ilgi çekeceğine şüphe yok.^^


NEWS Massu katıldığı bir programda birlikte zaman geçirdiği kişiler olarak Kame, Nakamaru ve ABC-Z grubundan  Ryoichi Tsukada'yı sıraladı.^^


Kame'nin seyahat dolabı. (❁´ω`❁) Sadece yolculuklarında kullandığı kıyafet, ayakkabı, şapka ve valizi için ayırmış bu dolabı. Yemin ediyorum adam ailemdeki herkesten daha düzenli. XD


Sunuculuk yaptığı maç sonrasında stadyumdan çıkarken arkasından gelen Olimpiyat şampiyonunu fark eden Kame, onu görmek için yığılmış hayranlarına arkasındaki bayanı işaret ederek, onu değil şampiyonu alkışlamalarını isterken ♥ 


Bahsettiğim kalabalık da şu şekil yani, erkek bayan onu sadece birkaç saniye görebilmek için doldurmuşlar koridoru :) 


Friday Magazin'in çektiği Kame resmi ♥ Hani bayanlarla falan çekseydiniz de inandırıcı olsaydı bari XD


ABC-Z grubunun konserinde görüntülenen Ueda... Allahım bu ne erkeklik hormonu fışkıran bi resimdir böyle O.o Resmen üzerine atlamalık. Sizce de tepeden tırnağa müthiş görünmüyor mu Ueda ? ☆*:.。.o(≧▽≦)o.。.:*☆