2 Haziran 2024 Pazar

Matsumoto Jun Starto'dan Ayrıldı!


Merhabalarrr~ Yeni bir güncellemeyle daha birlikteyiz.^^ Japonya eğlence dünyasında çok büyük skandalların kopmadığı ve sakin geçen bir ayın ardından, belli başlı önemli haberleri sizler için derledim. Açıkçası geçtiğimiz ay HYBE vs Min Hyhe Jin skandalı çok daha ilginçti ve takip etmesi de daha keyifliydi. Koca şirketin kendi içinde halledebileceği bir sorunu medyaya taşımasıyla kendi ayağını nasıl vurduğu konusunu sizlere en sonda özetleyeceğim. Ama önce Japonya eğlence dünyasına bir göz atalım~

Arashi grubu üyelerinden Matsumoto Jun, 30 Mayıs 2024'ten itibaren Starto'dan ayrılarak bağımsız sanatçı olarak çalışmaya başlayacağını duyurdu. Arashi'nin grup olarak Starto Entertainment ile menajerlik sözleşmesi devam edeceği için şu anda hala grubun bir parçası sayılıyor. Ancak grup aktif olarak faaliyet göstermediği için bu durum daha ne kadar devam edecek merak konusu. Japon forumlarına göre üyeler solo kariyerlerini idare etme konusunda deneyim kazandıktan sonra Starto ile anlaşmalarını yenilemeyecek ve grup olarak kendi şirketleri üzerinden çalışmaya başlayacaklar. Açıkçası üyelerin Starto'nun getirdiği avantajları bir kenara bırakacaklarını pek sanmıyorum, sonuçta Starto konser konusunda hala ülkenin en önde gelen şirketlerinden birisi. Sanırım zaman nasıl bir karar vereceklerini gösterecek.


Matsujun zaten şarkıcılıktan ziyade konser yapımcılığı gibi arka plan işlerine ağırlık vermeye başlamıştı. Starto'nun 30 Mayıs'ta verdiği " WE ARE STARTO! " konserinin prodüksiyonunu Matsujun üstlenmiş. Kyocera Dome Osaka'daki bu konser son resmi işi olmuş oldu. Matsujun bu ayrılışla ilgili olarak " Kendi geleceğimi şekillendirmenin benim için gerekli bir adım olduğunu hissediyordum. " derken ve yeni yolunun pürüzsüz olmayacağını kabul ederken, bunun yeni yaratımlar ve uzun süredir hayal edilen hayallerin gerçekleştirilmesi için fırsat sunduğunu söyledi. Matsujun bu haberin fanlara sürpriz gelebileceğini ancak bunu olumlu bir meydan okuma olarak düşünmek istediğini söyledi ve hayranlarından yeni yolunda ilerlerken desteklerini sürdürmelerini istedi. Yukarıdaki resmi büyütürseniz, şu anda hangi sanatçıların ve grupların Starto ile anlaşmalarını yenilediğini ve nasıl bir düzen içerisinde çalıştıklarını görebilirsiniz. Her şey karman çorman hale gelmiş durumda.


Artık düet olarak çalışan King & Prince grubu kendi şirketlerini kurduklarını ve Starto Entertainment ile grup temsilciliği sözleşmesi imzaladıklarını duyurdu. 23 Mayıs'ta yeni şirketleri " King & Prince Co., Ltd. " kurulduğunu ve resmi hayran kulübü aracılığıyla STARTO ile grup temsilciliği sözleşmesini yaptıklarını duyurdular. Grup ve bireysel faaliyetler için ayrı sözleşmeler imzalayan çoğu grubun aksine King & Prince, yeni şirketleri aracılığıyla STARTO Entertainment ile birleşik bir sözleşme yapmayı tercih etmiş. Fanlarına mevcut fan kulübü düzeninin değişmeden kalacağına ve fanlar için istikrarlı bir ortam sağlanacağına dair güvence verdiler. Nagase Ren ve Kaito Takahashi yeni şirketin hissedarları ve Nagase esprili bir şekilde " Kimsenin devralma endişesi yok. " demiş. Acaba Koredeki olaylara bir gönderme mi?^^


King & Prince ayrıca özellikle uluslararası hayranlar için heyecan verici bir hareketle, müziklerinin yakında dünya çapındaki yayın hizmetlerine geleceğini duyurdu. İkilinin müziği ilk olarak 20 Mayıs'tan itibaren yayın hizmetlerinde yer alacak. Double A singleları " Halfmoon / Moooove!! " ilk olarak mevcut olacak. " Halfmoon " Nagase'nin yeni TV Asahi draması " Tokyo Tower " ın tema şarkısı olarak seçilmiş. " moooo! " ise kendi yolunda ilerlemeyi anlatan bir hip hop dans şarkısı olarak tanımlanıyor. Ayumu Imazu tarafından yazılan bu şarkı, Kaito Takahashi'nin yeni TV Tokyo dizisi " 95 " in tema şarkısı olarak seçilmiş. Ayrıca aynı tarihte beşinci yıl dönümü için yayınladıkları en iyi albümleri olan " Mr.5 "i de yayına sunulacak. Toplamda 63 şarkı o gün yayınlanmış olacak. Single ilk haftasında toplamda 305.258 kopya satarak Oricon'u birinci sırada tamamlamayı başardı.


King & Prince「halfmoon / moooove!!」

82,173
154,404
22,579
12,088
18,514
15,500

TOPLAM :305,258


Bu kadar güzel haberin ardından bir kötü haber King & Prince'den Nagase Ren, 29 Mayıs'taki WE ARE konserine hazırlanırken sağ kulağından yaralanmış. Baş dönmesi geçirmeye başladıktan sonra hastaneye kaldırılan Ren'in iç kulağının da yaralandığı öğrenilerek hemen ameliyata alınmış. Doktor, Ren'in 2 hafta tedavi görmesi gerektiğini belirttiği için de Ren'in faaliyetlerini geçici olarak durduracağı açıklandı. Geçmiş olsun diyelim~


Bu arada grupları ve yetenekleri birer birer firar eden STARTO ENTERTAINMENT de yeni nesil yıldızları keşfedebilmek için genç yetenek işe alımının başladığını duyurdu. Bu duyuru resmi web sitesi aracılığıyla yapıldı. 10 Nisan'da faaliyetlerini hızlandıran şirket, " Junior Auditions Hakkında " başlıklı bir açıklamada genç yetenekleri yetiştirme ve teşvik etme planlarını detaylandırdı. Şu anda bünyesinde toplamda 295 yetenek bulunduran şirket, gelecek nesil yetenekler için şartlarını şöyle sıralamış.

Başvuru süreci, periyodik olarak düzenlenen seçmelerle yıl boyunca açık kalacak. Başvurular yalnızca şirketin resmi web sitesi üzerinden kabul edilecek.

Başvuru sırasında 22 yaşını doldurmamış olmak gerekmekte ve Tokyo veya Osaka'daki derslere katılabilecek biri olmalı.


STARTO Kansai grupları SUPER EIGHT, WEST ve Naniwa Danshi'yi bir araya getirerek " KAMIGATA BOYZ " adında yeni bir süper grup yarattı. Bu yeni birim çeşitli canlı performanslar düzenleyen " DREAM Island " projesinden kaynaklanıyor. " DREAM Island 2020→2025 ~Daisuki na Kono Machi kara~" etkinliğinin üzerinden dört yıl geçti ve bu nedenle KAMIGATA BOYZ'un yaratılmasına karar verilmiş. Grup 3 Mayıs'ta dijital single " Musekinin de Eejanaika LOVE " ile çıkış yaptı. 28 Temmuz'da şarkı yalnızca posta siparişi yoluyla CD olarak yayınlanacak. Grubun yapımcılığını Super Eight grubu üyesi Tadayoshi Okura üstleniyor. Açıkçası grupları birleştirerek yeni unitler oluşturulmasına karşı değilim. Ancak bilmeyenleriniz için Kansai grupları Jpopun en aşırı gruplarından oluyor. Nerde komik olduğunu düşündükleri saçmasapan bir kıyafet varsa giyerler, en akla gelmedik saçmalıklar konserlerinde olur. Biraz da bu yüzden olsa gerek daha eğlenceli gruplar olarak kabul edilirler. Çıkış parçalarının videosunu koyacağım, izleyin ve siz karar verin, eğer son anına kadar izleyeme dayanabilirseniz. Tabii Japonlar çok sevmiş o ayrı jksjsk Şimdiden yaklaşık 10 milyon izlenmeye ulaşmış ki bu bir Starto grubu için oldukça iyi.


Gruplardan haberler vererek devam edelim, SUPER EIGHT grubu (eski adıyla Kanjani8), " SUPER EIGHT " adlı 14. albümlerini 31 Temmuz 2024'te yayınlayacaklarını duyurdu. Ayrıca yaklaşan arena turu " Super Arena Tour 2024 SUPER EIGHT " için de Ağustos ayından itibaren başlayacak program yayınlandı. Bu, grubun isim değişikliğinden sonraki ilk albümü ve aynı zamanda çıkışlarının 20. yıldönümünü kutlaması olacak. Albümün bir süper kahraman konsepti içereceği açıklandı ve bir hikayeyi bir araya getirecek çeşitli şarkılar içerecekmiş.


SixTONES grubu 10 Temmuz'da 13. single'ı " GONG / Koko ni Kaette Kite "ı yayınlayacağını duyurdu. " GONG ", Juri Tanaka'nın yeni NTV dizisi " ACMA:GAME " in tema şarkısı olurken, " Koko ni Kaette Kite " ise Taiga Kyomoto'nun başrolde olduğu " Ienai Himitsu " filminin tema şarkısı olarak seçilmiş. Singleın her iki sınırlı sürümünde de SixTONES'un " VVS " dome turunun bir parçası olan son Kyocera Dome Osaka konserlerinden ses ve video görüntüleri yer alıyor.


Travis Japan grubu ilk dünya turuna çıkacaklarını açıkladı. " Travis Japonya Dünya Turu 2024 Road to A " isimli tur bu yılın sonuna doğru Asya ve Kuzey Amerika'da altı şehri kapsayacak. Turun duyurulmasının ardından Taipei, Hong Kong ve Bangkok gösterilerinin tarihleri ​​ve mekanları da açıklandı. Kuzey Amerika'daki mekanlar 500-1000 kapasite arasında değişen oldukça küçük mekanlar. Bana Akanishi Jin'in ilk Amerika turunu hatırlattı. Jin de oldukça küçük kulüp ve tiyatrolarda konserler vermişti. Eğer Kuzey Amerika'da yaşıyorsanız ve konserlere gitmeyi isterseniz Seattle, Los Angeles ve New York'un tarihleri ​​ve yerleri ise şu şekilde,


24.10.10 Seattle, Washington Neptune Tiyatrosu'nda

14.10.24 Los Angeles, Kaliforniya, El Rey Tiyatrosu'nda

16.10.24 New York, New York, Sony Hall'da


Kis-My-Ft2 grubunun yeni albümü Synopsis ilk haftasında 125.971 kopya satarak Oricon'u birinci sırada tamamlamayı başardı. Daha sonraki haftalarda gelen satışlarla şu anda 134.948'e ulaşmış durumdalar.

Kis-My-Ft2「Synopsis」

89,100
12,597
6,813
8,384
5,083
3,994

TOPLAM : 125,971


Starto'nun çıkış yapan yeni grubu olan " Ae Grubu " çıkış teklileriyle ilk haftalarında toplamda 625.039 kopya satarak Oricojn'u birinci sırada tamamlamayı başardı. Bu rakamlar sizi şaşırtabilir ama Starto grupları çıkış yapmadan çok önce konserler vermeye ve ekranlarda kendilerini göstermeye başladığı için çıkışlarından önce bir fan kitlesi oluşturmayı başarabiliyorlar. Tabii bu daha ilk teklileri. Naniwa Danshi'nin yavaş yavaş satışlarının düşerek bir ortalamaya oturması gibi bu grup da yavaş yavaş bir ortalama yakalayacaktır diye düşünüyorum. Yukarıdaki tabloyu incelerseniz, çıkış teklileriyle en çok satan Starto grupları listelenmiş. Bu listeye göre Ae Grubu 625.044 adetlik satışlar 7. sıraya yerleşmiş. Toplamda sadece 3 grubun CD çıkışları 1 milyon satışı aşabilmiş. İlk sırada birlikte çıkış yapan Snow Man ve SixTones grupları, ikinci sırada Kinki Kids ve KAT-TUN'un REAL FACE'i ise 3. sırada yer alıyor.^^ Ae Grubu'nun çıkış teklisinin satışı şu anda 652.189'a ulaşmış durumda. Grubun Billboard Japan'daki sonuçları ise daha iyi. İlk haftasında 782.835 kopya satmış.


Aぇ! group「《A》BEGINNING」

478,092
59,013
25,090
21,383
18,634
22,827

TOPLAM : 625,044


Timelesz grubu ( eski adıyla Sexy Zone ) " Anthem " isimli yeni şarkılarının yapımcılığını Yamashita Tomohisa'nın üstlendiğini açıkladı. Timelesz'den gelen bir şarkı üretme talebini memnuniyetle kabul eden Yamapi, Starto'nun zayıflığından faydalanma konusundaki ilk adımları atıyor gibi. Bakarsınız Starto ile menajerlik/temsilcilik anlaşması bile imzayalabilir. Neden olmasın? Ayrıldıktan sonra kariyeri en istikrarlı devam eden tek eski yetenek kuşkusuz Yamapi. Starto'nun onu geri isteyebileceğini düşünüyorum açıkçası. Çok daha iyi şartlar sunarlarsa, Yamapi de bunu dikkate alabilir belki. Anthem'in de yer alacağı EP henüz açıklanmadı ama şarkıyı açıkçası ben pek beğenmedim. Bana çok kpopumsu geldi. Bakalım gruplarına yeni üyeler aldıktan sonra stilleri nasıl devam edecek.


HSJ grubu üyelerinden Yamada Ryosuke'nin Fuji TV'nin yaz dizisi " Billion × School " da başrol oynayacağı açıklandı. Hikaye, Japonya'nın önde gelen holding gruplarından birinin CEO'su olduğu halde kimliğini gizleyen ve özel bir okulda lise öğretmeni olarak çalışmaya başlayan bir milyarderin etrafında dönüyor. Dizi Temmuz ayında başlayacak.

Nikkan Sports haberine göre Kazuya Kamenashi ve Yosuke Kubozuka'nın başrollerini paylaştığı ilk " Gedo no Uta " canlı aksiyon uyarlamasının bu kıştan itibaren DMMTV'de dağıtılması planlanıyor. Kame sanırım şu anda Starto yetenekleri içerisinde dur durak bilmeden çalışan ve iş alan tek yetenek. *amannazardeğmesin* Kame'nin dizisi " Destiny " Netflix'e geldi ve TV Asahi'deki reytingleri de iyi gidiyor.


Ep 1 - 7.9%
Ep 2 - 7.3%
Ep 3 - 6.8%
Ep 4 - 7.5%
Ep 5 - 7.2%
Ep 6 - 7.6%
Ep 7 - 6.7%


Karşılaştırma yapmak gerekirse Yamapi'nin Fuji TV'de yayınlanan ve daha fazla aksiyon içeren yeni dizisi Blue Moment'in reytingleri

Ep 1 - 8.6%
Ep 2 - 8.4%
Ep 3 - 6.9%
Ep 4 - 5.6%
Ep 5 - 6.1%


Yamapi demişken eski yeteneklerden haberlerle devam edelim. Yaptığı işbirliklerini sadece Japonya ile sınırlı tutmayan Yamapi, HYBE gruplarından TxT'nin ( Tomorrow x Together) üyelerinden Taehyun ile bir digital single çıkarıyor. 5 Haziran'da yayınlanacak " Perfect Storm " isimli şarkı için Yamapi ve Taehyun ortaklaşa bir vlive düzenleyerek birbirlerini övdüler. Yamapi'nin HYBE yetenekleriyle arasını iyi tutması akıllıca.


Geçtiğimiz güncellemelerde söylentilerinden bahsettiğim Oguri Shun-Akanishi Jin projesi onaylandı! Netflix'in 2025 yılında yayınlanması planlanan romantik komedi dizisinin kadrosuna Oguri Shun, Han Hyo Joo, Nakamura Yuri ve Akanishi Jin'in katıldığı açıklandı. Yapımcılığını YONG FILM'in yaptığı, yönetmenliğini ise Tsukikawa Sho'nun üstlendiği yapımın ilk afişi bile yayınlandı. Fransız romantik komedi filmi " Anonim Romantikler " den uyarlanan bu romantik komedi, kişiler arası ilişkilerde sorun yaşayan bir erkek ve bir kadın arasındaki romantik ilişkiyi işliyor. Adam insanlara dokunamazken kadın da insanların gözlerine bakamıyor. İkisinin de sevdiği çikolata sayesinde tesadüfi bir karşılaşmayla tanışıyorlarmış. Bu, Jin'in 2007'de yayınlanan " Yuukan Club " dizisinden bu yana 17 yıl aradan sonra ilk kez bir Japon dizisinde yer alması olacak.


Artık solo kariyerinde Starto'dan bağımsız çalışmaya başlayan Domoto Tsuyoshi, yeni filmi " Maru " ile Ekim ayında beyaz perdeye geri dönüyor. Maru isimli filmde popüler bir sanatçının asistanı (Tsuyoshi), bir trafik kazasında yaralandıktan sonra işini kaybeder ve tuhaf bir olayın ortasında kalır.


Bu arada son zamanlarda ne kadar çok Japonya/Güney Kore sanatçılarının birlikte yer aldığı projeler yayınlanmaya başladı fark ettiniz mi? Daha fazlası da gelecek. Japonya'nın önde gelen medya şirketi TBS Group ile Güney Kore'nin önde gelen medya şirketlerinden CJ ENM, bir ortaklık anlaşması imzalayarak dizi ve filmlerin ortak yapımcılığını yapmayı kabul etti. Önümüzdeki üç yıl içinde en az üç dizi ve iki filmin ortak yapımcılığını üstlenecekler. Ayrıca TV Asahi ve Güney Koreli drama yapım şirketi SLL, 17 Mayıs'ta bir işbirliği anlaşması imzaladı. Birlikte küresel pazara yönelik içerik oluşturmayı hedefliyorlarmış. Bu bence en kötü durumda Japon sanatçıların uluslararası platform konusunda deneyim kazanmasını sağlayacaktır. Eğer bir iki tane de hit yapım çıkarabilirlerse, çok daha iyi. Her açıdan bence olumlu bir gelişme.


Hideaki Takizawa tarafından kurulan şirket TOBE kısaca " DeePals " adı verilen yeni bir grubun kurulduğunu duyurdu. Tackey bu yılın başlarında, TRAINEE grup sisteminin oluşturulduğunu açıklamıştı. TRAINEE bildiğiniz Johnnys Junior'un başka bir versiyonu. Yeni grup DeePals da hala stajyer grubu olarak listeleniyor. İlk fotoğrafta yüzleri şapkalarla gizlenmiş altı kişi görülüyor. Üyeler hakkında isimleri veya yaşları gibi daha fazla ayrıntı verilmedi ama henüz ufak çocuklar oldukları açık. DeePals'ın tıpkı Starto'daki juniorların sempai grupların arkasında dans etmeleri gibi, IMP ve Number_i grubu da dahil olmak üzere yaklaşan birçok etkinlikte sahne alması planlanıyor.


Number_i grubu mini albümleri " No.O -ring- " i 27 Mayıs'ta yayınladı. Mini albümün çıkışıyla birlikte Number_i, " BON " şarkısının müzik videosunu da yayınladı. Şarkının yapımcılığını Sho Hirano üstlenmiş. Şarkı ilk kez MUSIC STATION' da seslendirildi ve burada büyük ilgi gördü. Şarkının Japon teması var ve müzik videosundaki görseller de buna uygunmuş. Uluslararası hayran kitlesini kucaklayan müzik videosunda İngilizce, Tayca, Tagalogca, Endonezce, İtalyanca, İspanyolca, Fransızca, Portekizce, Mandarin ve Korece altyazılar yer alıyor. Ama şarkıyı ve klibi izlerken kendimi bir hız treninde hissettim. Her şey bir anda değişiyor, görüntüler, müzik... Sanırım eğer Ateez, Stay Kids veya NCT gruplarını seviyorsanız, şarkı hoşunuza gidebilir. Açıkçası ben pek beğenmedim. Belki performansta daha iyi etki bırakabilir. Şimdiden 20 milyon izlenmeye ulaşan şarkı,


Ayrıca grup Amerika promosyonları da yapmaya başladı. Number_i'yi Zach Sang Show'da görmek bir jpop fanı olarak cidden gerçeküstü hissettiriyor. Zach aslında normalde batılı sanatçılarla ve K-pop gruplarıyla röportaj yapan bir radyo programcısıdır, hatta BTS'ile yaptığı güzel söyleşiler sonrasında Zach'in radyo popularitesinde artma olmuştu, bu yüzden bir J-pop grubuyla röportaj yapması büyük bir olay. Röportajın tamamını BURADAN izleyebilirsiniz.


Geçtiğimiz ayın ilgi çeken tek skandalı Aragaki Yui ve Hoshino Gen arasındaki aldatma söylentisinin medyaya yayılarak tarafları söylentiyi inkar etmeye zorlamasıydı. 22 Mayıs'ta, Japonya'da haberleri, dedikoduları ve internet dramalarını haber yapmakla popüler olan Takizawa Gareso hesabı garip bir talepte bulundu. Şöyle ki,


" Son derece ünlü bir oyuncuyla bir TV dizisinde oynadıktan sonra onunla evlenen bir erkek sanatçı, söylentilere göre söz konusu oyuncuyu yakın zamanda birlikte rol aldığı bir NHK spikeri ile aldattı. Bu yılın başlarında magazin dergilerinin söz konusu söylentileri basması beklenirken, erkek yıldızın ajansı hikayeyi örtbas etmek için şok edici bir şekilde 1 milyar yen ödedi. Sanatçı ve oyuncu etkili bir şekilde ayrılmış olsa da, bunun her ikisinin de kariyeri üzerinde yaratacağı etki nedeniyle resmi olarak boşanmadılar. NHK spikeri yeni evli ve kocasıyla yeni evlilik hayatına yeni başladı, ancak ilişki ortaya çıktıktan sonra yeni evinden atıldı ve şu anda internet kafelerde yaşıyor. Şimdilik bu hikaye hakkında daha fazla bilgiye sahip olanların bizimle DM yoluyla iletişime geçmelerini rica ediyoruz. "


Tabii ki internet, parçaları bir araya getirmede son derece hızlıydı. Hesapta açıkça Hoshino Gen ya da Aragaki Yui'den bahsedilmese de, bir dizide birlikte rol aldıkları şarkıcılarla evlenen çok az sayıda aşırı ünlü aktris var ve bu yüzden bunları bir araya getirmek kolay oldu. Ayrıca, söz konusu NHK spikerinin, çeşitli haftalık yayınlarda bu yılın başlarında aniden boşandığı ve önemli bir haber sunucusu olmasına rağmen çeşitli manga ve internet kafelerde yaşadığı bildirilen Hayashida Risa olduğu tahmin edilmeye başlandı. Birkaç saat içinde, " Hoshino Gen Maji " (Gerçekten Hoshino Gen) gibi terimlerin Twitter'da trend olan kelimeler arasına girmesiyle, Japonya'nın her yerinde ve uluslararası alanda insanlar dehşete düştü. Sonuç olarak hem ilgili taraflar hem de şirketleri Amuse öne çıkmak zorunda kaldı.


Aragaki Yui'nin resmi Twitter hesabı, biyografisine 'söylentilerin sadece söylenti olduğunu' içerecek ve internete inanılmamasını belirtecek şekilde değiştirildi. Kendisi için endişelenen kişilerin bu kadar endişelenmemesi gerektiğini de sözlerine ekledi. Ajans Amuse daha güçlü bir yaklaşım benimsedi ve özellikle dedikodu hesabını ismiyle anarak Hoshino Gen ile isimsiz erkek şarkıcı arasında kesinlikle hiçbir ilişki olmadığını belirtti. Ayrıca bu dedikodudaki kişiyle sanatçısını birbirine bağlamaya yönelik her türlü girişimin bir tür karalama olduğunu ve gerekirse yasal yollara başvuracaklarını da belirttiler. Hoshino da saldırıya geçti, yorumun ekran görüntüsünü aldı ve bunu Instagram hikayelerinde şu başlıkla paylaştı " Gördüğünüz gibi (ajansım tarafından yapılan gönderiden), benimle isimsiz kişi arasında kesinlikle hiçbir ilişki yok. Takizawa'nın paylaşımındaki tüm söylentiler tamamen asılsız. " Dedikodu hesabına göre bu ayrılık eninde sonunda patlayacak, bu yüzden önümüzdeki zamanlarda doğru olup olmadığını göreceğiz sanırım.


Japon artistik patenci Uno Shoma (26), aktif yarışma patenini bıraktığını duyurdu. Dünyanın pek yerinden artistik buz pateniyle ilgilenen sporculardan destek mesajları alan Uno'ya geçtiğimiz sene emekli olan Japon artistik buz patenci Yuzuru Hanyu da destek oldu.


Johnny Kitagawa hakkındaki belgesellerinin çok ses getirmesi BBC'yi Asya ülkelerindeki eğlence dünyası skandalları konusunda heveslendirmiş görünüyor. Kitagawa skandalından sonra BBC Güney Kore'nin en büyük eğlence dünyası skandalı olan " Burning Sun " ı ele alan bir program yayınladı. Bu programda daha önceden bilinmeyen, Mesela Go Hara'nın gazetecilerle iletişime geçerek arka planda bu yapının ifşa olmasına nasıl yardımcı olduğu, detayların da yer aldığı programı izlemek isterseniz, BURADAN izleyebilirsiniz.


GENERATIONS grubu üyesi Sekiguchi Mandy'nin(33) gruptan mezun olacağı ve 25 Haziran'dan itibaren de LDH'den ayrılacağı duyuruldu. Son zamanlarda LDH'de birçok sempai yetenek şirketten ve gruplarından ayrılıyor.


Yapılan bir ankere göre Japon seyircilerin devamını İstediği 10 Efsanevi Dorama

① Unnatural
② VIVANT
③ Code Blue
④ Legal High
⑤ Futekisetsu ni mo Hodo ga Aru!
⑦ NigeHaji
⑦ Galileo
⑦ Silent
⑨ Hanayori Dango
⑩ Gokusen


BTS üyeleri dur durak bilmeden solo albümlerini yayınlamaya devam ediyor. Son olarak solo albümünü yayınlayan üye grubun lideri RM (Kim Namjoon) oldu. Oldukça deneysel şarkıların yer aldığı albümde benim en beğendiğim parça, çıkış parçası " LOST " oldu. " Right Place, Wrong Person " isimli albümü ilk haftasında Hanteo'da 560.000 kopya sattı. İlk albümüyle satış sonuçlarını kıyaslamak gerekirse,


Indigo ㅡ 619,232
Right Place, Wrong Person ㅡ 560,000


Gaon Circle listesinde ise toplamda 585,381 kopya sattı (CD: 511,355 + Weverse: 74,026) Albüm Oricon'da toplamda 23.879 kopyayla 2. sırada yer aldı. BTS'nin en büyük üyesi Kim Seokjin, 10 Haziran itibariyle terhis olacak ve olur olmaz da aktivitelerine başlayacak. Solo albüm yayınlamayan tek üye olarak Jin'in bu sene bitmeden solo albümünü yayınlaması bekleniyor. Ekim ayı itibariyle de bir diğer üye J-Hope terhis olacak. J-Hope'un da yeni bir albüm daha yayınlayacağı ve bununla birlikte bir konser turuna çıkacağı söyleniyor. Yani fanları meşgul etmeye devam edecekler. Verdikleri ip uçlarına bakılırsa grup içerisinden unitlerle dolu bir albüm yayınlama planları bulunuyor. Ayrıca büyük ihtimalle de 2026 yılının tamamını konser turunda geçirecekler. Fanların beklentisinin aksine bunun ardından yine solo çalışmalarına döneceklermiş gibi görünüyor. Belki de grup çalışmalarına güzel ve büyük bir konser turuyla veda edeceklerdir.


HYBE gruplarının Japonya başarısı da devam ediyor. Seventeen grubunun best albümü <17 IS RIGHT HERE> ilk haftasında 333.000 kopya satarak Oricon'u birinci sırada tamamlamayı başardı. Bu onların art arda 8. ve toplamda 12. bir numaralı albümleri oldu. Albüm Billboard Japan'da ise toplamda 404.225 kopya satışla ilk sırada yer aldı. Oricon'da art arda en çok bir numaralı albüme sahip yabancı sanatçılar listesi şu şekilde,


TXT — 10 albüm
SEVENTEEN — 8 albüm [+1]
ENHYPEN — 7 albüm
BTS — 6 albüm
Mariah Carey — 4 albüm
TWICE — 4 albüm


HYBE JAPAN grubu &TEAM de 8 Mayıs'ta ilk single'ı " Samidare " yi yayınladı. Bu, daha önceden iki mini albüm yayınlayan grubun ilk teklisi. 11 versiyon halinde yayınlanan teklinin çıkış parçasını ben beğendim. Bundan önce yayınladıkları şarkıların konseptine uyan bir parça seçmişler. Samidare ilk haftasında toplamda 276.416 kopya satarak Oricon'u 2. sırada tamamlarken Billboard Japan'da ilk haftasında 440.615 kopya satmış. Grubun uluslararası fanı da bulunduğu için sanırım Billboard rakamları daha yüksek çıkıyor. 


Haberlerim bu kadar~~~Bir sonraki güncelle görüşmek dileğiyle~

Seventeen grubu üyesi Jeonghan ile Micchi birlikte yemeğe gitmişler ve ardından Jeonghan bunu instagram hikayesinde yayınlamış. Bunun ardından Micchi bir anda 100 bin takipçi daha kazanmış. 


Yeni çıkış yapan AE grubu üyelerinin yaşları. Starto'nun bir anda eski junior grupların çıkışlarına izin vermeye başlamasının nedeni ortada sanırım.


Kame'nin programdaki pozu çocukluk pozunu hatırlatmış. Şeker şey. ♥


Aragaki Yui söylentilerin odağındayken yeni filmi Ikoku Nikki'nin premierine katıldı. Bu ayın en kötü giyineni de böylece belli oldu.


Yamazaki Kento'nun yeni Netflix dizisi " Golden Kamuy: Hokkaido Shisei Shujin Soudatsuhen " den ilk görüntüleri yayınlandı. Yine süper bir diziyle geri dönüyormuş gibi görünüyor!


Kame son zamanlarda bu renkli lenslere pek bir düşkün olmaya başladı ama bakalım hayırlısı.