28 Haziran 2011 Salı

Uzak Doğu Postası - 11

Aslında birkaç tanıtım güncellemesi yapmak istiyordum ama harika gelişmeler ve haberler dolayısıyla bunu erteleyip haberleri vermeye karar verdim.






TÜRK TELEVİZYONLARINDA İLK KEZ KAT-TUN!!!


Number One Tv'de yayınlanan YounGo isimli program her hafta facebook üzerinden aldığı istekleri değerlendirerek video klipler yayınlıyor. Asya severler bu programa istek yapmaya başladıktan sonra bir mucize oldu ve istekler dikkate alınmaya başladı. Önce Kore'li müzik grupları derken bugün ilk kez bir de japon müzik grubuna yer verdiler. Türk Hyphen'lerin haftalardır istek yağdırdıkları program sonunda insafa geldi ve KAT-TUN un bir videosunu yayınlayacağını açıkladı. Bugün saat 18 de başlayan programın son parması olarak KAT-TUN un Ultimate Wheels şarkısının video klibi yayınlandı. Böylelikle KAT-TUN ilk kez bir türk televizyonunda görüntülenmiş oldu.


Ben de anı olsun diye televizyondan çektim ehehehe


KAT-TUN - ULTİMATE WHEELS TURKISH TV


Program Çarşamba günü 18 de ve Perşembe 19 da tekrar edecek kaçıranlar izleyebilirler. KAT-TUN un şarkısı programın sonundaki özel " ASİANGO " bölümünde verilecek. Bu beni çok mutlu eden olayın hemen öncesinda zaten grupla ilgili çok güzel bir haber daha almıştım.






KAT-TUN un yeni singleının 3 Ağustos'ta yayınlanacağı açıklandı. Tam da Jin ve Arashi rüzgarının azaldığı, Kis-My-Ft2'in debut singleından önceki hafta çıkacak olan albüm umarım bir öncekinden daha iyi satar. Cdyi Amazon, cdjapan ve YesAsia gibi sitelerden alabilirsiniz. Şahsen ben hep YesAsia'dan alışveriş yaparım şimdiye dek hiçbir sorunla karşılaşmadım.


RUN FOR YOU [w/ DVD, Limited Edition]

1. [CD] RUN FOR YOU
2. [DVD] RUN FOR YOU (Video Clip & Making-of)


RUN FOR YOU [Regular Edition (First Press)]

1. RUN FOR YOU
2. COSMIC CHILD
3. DIAMOND
4. Untitled (A)
5. RUN FOR YOU Karaoke
6. COSMIC CHILD Karaoke
7. DIAMOND Karaoke
8. Untitled (A) Karaoke


RUN FOR YOU [Regular Edition]

1. RUN FOR YOU
2. COSMIC CHILD
3. DIAMOND
4. Untitled (B)
5. RUN FOR YOU Karaoke
6. COSMIC CHILD Karaoke
7. DIAMOND Karaoke
8. Untitled (B) Karaoke


Şarkılara bakarsak,

Run For You - Suzuki Solio CM Song
Cosmic Child - Wing 'Zurui Bra' & 'Zurui Panties' CM Song
Diamond - NTV Baseball Relay Image Song/Going!Sports&News Theme Song


hepsi bir reklamın them songu. Umarım KAT-TUN şu reklam şarkılarından sonra tamamen KAT-TUN tarzında tatlı sert bir albüm çıkarır. Lips'i, Hell No'yu düşünüyorum da ah aahhh... Ama bu yukarıdaki şarkıların kötü olduğu anlamına gelmez. Cosmic Childe'ı henüz dinlemedik ama Diamond ve Run For You gerçekten haraketli ve güzel parçalar.


( Üstten sondaki annesi, alttan baştaki babası- bakınca aynı baba değil mi? Sadece kaşları alınmış ehehe)






Geçtiğimiz günlerde Babalar Günü kutlandı bildiğiniz üzere. Kame'ye bu konuyla ilgili sorulan sorulara verdiği cevap babasıyla arasının ne kadar iyi olduğunu ve aslında babasını kendine ne kadar idealize ettiğini gösteriyor.


" Ben çok küçükken devamlı polis olacağım der dururdum. (güler) Ama sonra beysbola ilgi duymaya başladığımda uzun yıllar kahramanlarım beysbol oyuncuları oldular. Şimdi geriye dönüp bakıyorum ve hayatımda yeri asla değişmemiş tek bir kahraman olduğunu görüyorum, o da babam. "

" Çok küçükken babamın beysbol seyredişini seyrettiğimi hatırlıyorum. Sanırım bu oyuna ilgi duymama neden olan buydu. Ben beysbolun kurallarını öğrenip daha fazla ilgi duymaya başladığımda babam bunu fark etti ve beni maçlara götürmeye başladı. Maçlar dönüşünde trenler aşırı derece kalabalık olurdu. Babam beni güvenli bir köşede, kollarının arasına alıp, bedeniyle bana yaratabildiği kadar alan yaratmaya ve ezilmeme engel olmaya çalışırdı. O zamanlarda ne zaman beni kontrol etmek için aşağı baksa ben de ona bakar, gülümserdim ve " Selam baba " (Hi Dad) derdim. Babam da o zaman rahatlar ve baba gülümserdi. "











Ayrıca Kame'nin radyo programı haber olmaya devam ediyor. Bir dinleyicisinden gelen mail Kame'yi epey şaşırttı. Kız diyor ki,

" Geç bir saatte evime gitmek için metro istasyonuna indiğimde 40 yaşlarında bir adamın Kame-Chan'ın AnAn posterini öptüğünü gördüm. İçinden woowww Kame-Chan giderek bir old-man killere dönüşüyor dedim. Hatta erkekler bile Kame-Chan'ın seksiliğini göz ardı edemiyor. Bu sence kabul edilebilir mi edilemez mi? "

Kame " Edilemez " diye cevap veriyor ama nedeni neymiş bakın,

Kame: Eeehhh! Gerçekten twitterde bunu mu konuşuyorsunuz?! Bence kadın veya erkek kimse metro istasyonlarında posterleri öpmemeli. Büyük ihtimalle adam sarhoştu ve benim kadın olduğumu sandı. (Yavruum o bile ne kadar güzel olduğunu biliyor yane) Adamın yaşında bir sorun yok çünkü ben bütün yaşlarda hayranlar edinmeyi istiyorum. Sadece poster öpmesinler.

Wuhahahahaha :D Bu bir şey mi? Kame'nin AnAn posterleri panolardan, duvarlardan hatta tabelalardan bile çalınıyormuş! Kame'nin olduğu sayı kısa sürede tükendiği için pek çok dükkan camına uyarı asmak zorunda kalmış.






Bir başka yayında da Arashi hayranı olan bir kızdan mail geldi.

" Kamenashi-kun geçen gün Nino-kun radyo programında lider (Ohno Satoshi) in seni aradığını ama senin onun telefonlarına yanıt vermediğini, liderin buna çok kızdığını söyledi. Hatta o senin için bir talbo bile yapmış. Bu doğru mu? "

Kame önce gülüyor ve ardından olayı açıklıyor.

" Bu neredeyse 10 yıllık bir söz. On yıl kadar önce, ben Arashi'nin backdanceriyken bir gün Ohno-kun'u çizim yaparken gördüm ve ona gerçekten iyi olduğunu söyledim. O zaman o da bana " Bir gün senin için de çizim yaparım. " dedi. O günden sonra karşılaştığımız zamanlarda bu benim ona takıldığım bir espriye dönüştü. Hala çizimi bekliyorum falan gibi. Sonra geçenlerde telefonuma bir mesaj geldi Ohno-kun'dan " Bu gece boş musun? Yemeğe çıkalım mı? " diye. Ben de meraklandım. Çünkü uzun zamandır ondan mesaj almamıştım. Yemekte bana kendisinin yaptığı benim suluboya bir resmimi hediye etti. Gerçekten çok güzel yapmıştı. Kendimi onun kız arkadaşı ya da onun gibi birşey gibi hissettim. Sonra bu duyulursa başkalarının yanlış anlayabileceğini düşünerek aramızda sır olarak saklamaya karar verdik.(İlla fanservis yapacak :D )

Geçenlerde Ohno-kun bana yeniden mesaj atmış. Ancak ben Going'in çekimlerinde olduğumda gece yarısından sonraya kadar telefonumu kontrol etmem. Bu arada sanırım bu mesajı attığında Nino-kun'un yanındaymış. Daha sonra telefonuma yine tanımadığım bir numaradan sesli mesaj gelince şaşırdım ve dinlediğimde Nino-kun olduğunu anladım. " Lider çok kızgın, burada kız arkadaşının ona geri dönmesini bekleyen bir aşık gibi dolanıp duruyor. Neden ona geri dönmedin? Üstelik o şu ana kadar içimizden kimseye suluboya bir resim bile yapmadı! " diyordu. (güler) Ohno-kun gerçekten hiç diva gibi davranan biri değil, çok iyi, benim için gerçek bir sempai. Onu en kısa sürede geri arayacağım. "


Kame ve Arashi üyelerinin gerçekten yakın oldukları biliniyordu ama bu olaydan sonra kesinlik kazandı. Nino devamlı Kame'yle uğraşır, Matsujun Jin'in ayrılışının ardından Kame'ye destek ve 5. yıldönümlerini kutlamak için mesaj gönderir, Ohno resmini yapar. Kame'nin Johnnys içindeki iki önemli grup Smap ve Arashi'nin üyeleriyle böyle iyi geçinmesi onlara olan desteği arttıracaktır.







Kis-My-Ft2 DEBUT


Kis-My-Ft2 grubunun debut singleı ve çıkış parçası belli oldu. Aynı zamanda da japonların " You're Beautiful " dizisinin uyarlaması olan " Ikemen desu ne " nin de tema parçası olan " Everybody Go " nun bulunduğu single Ağustos'un 10 unda çıkacak. Daha önceden bildirdiğim üzere grubun debutu deprem yüzünden ertelenmişti. Şimdi harekete geçtiler. Önce resmi WEB SİTELERİ açıldı. Buraya üyelerin bilgileri ve yaz konserleriyle ilgili takvimler yerleştirildi. Zaten iki öne çıkan üyelerinin dizisi de başlıyor güzel bir çıkış yapacaklarından ve çok satacaklarından hiç kuşkum yok. Ayrıca ilk kez debut yapan diğer Johnnys gruplarından farklı olarak grubun singleı Tayvan, Hong Kong, Thayland, Filipinler, Singapur, Malezya ve Kore'de aynı anda çıkacak. Yanlız şu " Everybody Go " öyle salak bir şarkı ki ben olsam para yatırmam :D Söz falan yok sadece bu kelimeyi söyleyip dans ediyorlar, poz atıyorlar o kadar.

Kis-My-Ft2 - Everybody Go





MTV VIDEO MUSIC AID JAPAN


MTV Music Japan'dan birkaç posttur bahsediyordum. Sonunda program gerçekleştirildi. AKB48 grubunun ev sahipliğini üstlenerek sunuculuk yaptığı program gayet başarılıydı. AKB48 üç şarkılarını birden performanslarında sergilediler ve Lady Gaga'dan sonra en fazla alkışı da onlar aldılar. Şöyle videolarına bir göz atabilirsiniz,


AKB48 basının önüne çıkıyor. BURADA


AKB48 Programı sunarken BURADA

AKB48 PERFORMANS - Beginner - Everyday - Heavy Rotation


Shinee ilk defa bu kadar büyük bir uluslarası gösteride sahne aldı. Kıyafetleri Japonya'da oldukları için midir nedir çok janjanlıydı. :D Beğenmedim. Sahne alan birkaç erkek gruptan biri olarak performanslarını sönük buldum açıkçası.


Shinee - 君は僕のeverything (Replay jp. ver.)


Monkey Majik grubunun depremden sonra yardımlara yaptıkları katkıları gösteren kısa bir video da yayınlandı. Şarkıları da fena değildi, ortalama bir performanstı.


Monkey Majik - Mahou no Kotoba


Nishino böyle latin havalarında bir parçayla bu yıl adından epey söz ettirmişti. Şarkısı da fena değil.


Nishino - Esperanza


Japonya'nın popüler gruplarından bir başkası Exile'ın performansı bana şu müzikle yapılan dövüşü, Capueramıydı neydi onu anımsattı. :) Payraklar falan sanki maça gidiyorlar gibiydi.


EXILE


Son olarak da sanırım en fazla beklenen performansı vereyim. Lady Gaga tam da ünvanına yakışır çılgınlıktaki gösterisiyle tartışmasız programın en iyisiydi.


LADY GAGA - THE EDGE OF GLORY & BORN THİS WAY





Arashi hayranları albüm için geri sayıma geçtiler. Ama bu arada grup başarılarına devam ediyor. Reklam araştırması yapan bir şirketin sonuçlarına göre ülkenin en iyi satan yüzü, markası ARASHI.

Ayrıca bu yılın ilk yarısında en çok kazanan gruplar listesinde çok az bir farkla AKB48 in gerisinde kalarak 2. olsular.


1. AKB48 – 6.66 billion yen (USD $82.6 million)
2. Arashi – 6.59 billion yen (USD $81.7 million)
3. EXILE – 4.68 billion yen (USD $58 million)
4. Amuro Namie – 2.7 billion yen (USD $33.4 million)
5. Shoujo Jidai (SNSD) – 2.6 billion yen (USD $32.2 million)


Bu paranın ne kadarı ne kadarı grup üyelerine gidiyor diye merak edenlere ufak bir açıklama yapalım. Japonya'da aynı grup içinde bile olsanız kazandığınız para bir diğer üyeden farklı olabiliyor. Mesela NEWS grubunda Yamapi ve Ryo diğer üyelerden daha fazla popüler oldukları için daha fazla para almaya hak kazanıyorlar. KAT-TUN da Tanaka Koki diğer üyelerden biraz daha fazla (Kame hariç) kazanıyor çünkü kendi yazdığı rap sözleri sayesinde telif kazanıyor. Kame ise kendi Cm, kampanyaları ve spor programlarından zaten ek olarak epeyce gelir elde ediyor. Arashi de bu pay Sho, Matsumoto, Nino olarak dağılım gösteriyor. Ama paranın çoğunluğu elbette bütün haklarını elinde bulunduran şirketlerine gidiyor.


**** GACKT hayranları da onu bir Hollywood filminde seyredebilecekler. Başrollerini Josh Hartnett, Woody Harrelson, Demi Moore, Ron Perlman ve Kevin McKidd ile paylaştığı filminin adı Bunraku. Film 1 Temmuz da gösterime girecek. Ülkemize gelir mi bilinmez ama böyle vurdulu kırdılı dövüşlü filmler genelde ülkemizde de gösterime giriyor. Bir şans diyelim...


GACKT - BUNRAKU Trailer


**** Becky'i sever misiniz? Japon eğlence dünyasını bilenler hemen kimden bahsettiğimi anlayacaklardır ama bilmeyenler için açıklayayım Becky hem komedyen, hem sunucu, hem şarkıcı çok yetenekli bir kadın. Şimdi ondan bahsetmemin nedeni artık onun da bir ofFicial bir Twitter hesabının olması. Hayranıysanız işte hesap buyrun karşınızda Becky ;)


BECKY TWITTER

BECKY FACEBOOK


***** X JAPAN ın yeni Jade PV si gösterime çıktı. IV Pv sini fazlasıyla andırıyor ama yine de çok süper elbette. Yarın dünya çapında satışa çıkacak. ve satış sonuçları elbette yine buradan duyrulacaktır ;)


X JAPAN - JADE


***** Oricon'un yarım yıl DVD satış listesi, KAT-TUN da Jin de listede :)


Top 50 Music DVD ilk on

1 785,410 Arashi - Arashi 10–11 Tour "Scene": Kimi to Boku no Miteiru Fūkei – Stadium
2 227,500 KARA - KARA BEST CLIPS
3 159,541 Amuro Namie - namie amuro PAST<FUTURE tour 2010
4 155,844 Kanjani8 - KANJANI8 LIVE TOUR 2010→2011 8UPPERS
5 154,030 NEWS - NEWS DOME PARTY LIVE! LIVE! LIVE! DVD
6 131,007 EXILE ATSUSHI - EXILE ATSUSHI Premium Live ~The Roots~
7 120,437 KAT-TUN - KAT-TUN -NO MORE PAIИ- WORLD TOUR 2010
8 114,746 EXILE - EXILE LIVE TOUR 2010 FANTASY
9 103,400 Perfume - Kessei 10-shūnen, Mega Debut 5-shūnen kinen!Perfume Live @ Tokyo Dome "1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11"
10 92,273 Akanishi Jin - Yelow Gold Tour

14 yorum:

  1. Türk tvlerinde bir ilk ha... ayıp etmişiz şimdiye kadar o zaman... sanırım japonlardan bahsedince aklımıza ilk teknoloji geldiği için ve çoğumuzun bilgisi "adamlar yapmış abi" düzeyinde olduğu için... birde dil faktörü var tabi... ama umarım KAT-TUN Türkiye'yi de fetheder yakında...

    YanıtlaSil
  2. Önce Güney Kore'li gruplar keşfedildiği için ülkemizde bu gruplara ilgi büyük, istek faktörü de büyük. Ama son zamanlarda japon grupları da ilgi çekmeye başladı. Başta KAT-TUN, NEWS, Hey Say Jump!, Arashi gibi grupların ülkemizde takipçileri giderek artmakta. Bu da bu artışın bir sonucu ;)

    YanıtlaSil
  3. Merhaba yazılarınızı zevkle takip ediyorum.Japon grup ve sanatçılar ile ilgili yazılar yazan nadir bloglardan birisiniz.Bunun içinde ayrıca teşekkür ederim.Benim ricam Amuro Namie ile ilgili haber vs şeylerde paylaşmanızdır.

    YanıtlaSil
  4. Teşekkür ederim blogumu beğenmene ve takip etmene sevindim. Ben ülkemizde hayranı olduğunu tahmin ettiğim veya bildiğim grup ve sanatçılara yer veriyorum. Vermediklerimin hayranları var ise lütfen bana yorum, istek olarak sizin gibi yazsınlar. Elbette bunu dikkata alıp bu sanatçılarla ilgili bir habere rastlarsam onu da güncellemelerimde yayınlarım ;) Bundan sonra Amuro Namie hayranları da blogumu takip edebilirler ;)

    YanıtlaSil
  5. birşey soracağım dark sen bilirsin. cartoon kattun da jin'in final fantasy cosplay yaptığı bölüm kaçıncı bölüm..
    (bu arada kendimi tanıtmadım ben *ne yüzsüzüm* isim zaten aşikar, antalyada yaşıyorum ,öğretmenim, 30 yaşındayım. yoroshiku onegai shimasu.

    YanıtlaSil
  6. Memnun oldum ;) Yaşımız yakınmış ben de 31 im, Tıbbi temsilciyim ;)

    Bahsettiğin bölüm şu olsa gerek, sadece Jin'in olduğu kısım

    http://www.youtube.com/watch?v=l9H26qFQ7yc&feature=related

    Tüm bölüm

    http://www.tudou.com/programs/view/uKoPJOOk86Q/

    YanıtlaSil
  7. kattunu tv de izlemek müthiş bişi!!! sana ne kadar teşekkür etsek az vallaha... sayende haberimiz oluyo herşeyden.. kame'nin babasıyla ilgili söylediklerine acayip duygulandım yaa tek kelimeyle müthiş. :)

    YanıtlaSil
  8. Sayemde KAT-TUN hayranlarının bundan haberi olmuşsa çok güzel, gerçekten de pek çok kişinin haberi yoktu. LiveJournal, twitter ve face dahil heryerden yaydım haberi :D Bence de çok güzel bir histi onları kendi tvmizden izlemek.

    YanıtlaSil
  9. Amerika saati itibariyle Akanishi-san'ın doğum günüydü. bizde onu seven herkes gibi iyi dileklerimizi ulaştırdık. sevinmiştir umarım.. faceboktan son baktığımda ilk mesajına 4 bine yakın tebrik gelmişti. :))

    YanıtlaSil
  10. jin'in ekibi tarafından hazırlanan doğumgünü videosu.. erken haberim olsa bende video çeker gönderirdim. :((
    http://www.youtube.com/watch?v=Fx_ZSX3dxeQ&feature=share

    YanıtlaSil
  11. neden bilmem çok içimi acıttı şu video...
    http://www.youtube.com/watch?v=-OjF3Hfd4gs

    YanıtlaSil
  12. Sanırım bu video Jin'in Facebook hesabına gönderilen videolarla hazırlanmış. Ama gerçekten çok hoş olmuş beğendim. Eminim Jin de izlerken gülümsemiş ve mutlu olmuştur. Ben de onun doğum gününe özel bir güncelleme yapacağım birazdan ;)

    YanıtlaSil
  13. jin'in ekibi kampanya başlatmıştı. doğum günü mesajınızı yazın veya videoya çekin, hangi dili kullandığınız farketmez bize ingilizce tercümesini de gönderin altyazı yapabilelim diye. tabi son gönderim tarihi 30 haziranmış çok geç gördüm ben. ama iyi iş becermişler, sevindim jin adına. birde twitter da yürüttükleri #HappyJinday olayı var. :D

    YanıtlaSil
  14. Bu benim VTR. Inceleyiniz.
    http://www.youtube.com/watch?v=r5McGB552Dc

    YanıtlaSil