26 Şubat 2013 Salı

Gangnam Style Türkiye!


Güney Kore'li şarkıcı PSY nin ülkemizde vereceği ve merakla beklenen konseri sonunda gerçekleşti. 15 dakika süren ve PSY nin iki kere Gangnam Style şarkısını seslendirdiği mini konseri seyretmek için 20.000 kişi Tepebaşı'ndaki konser alanını doldurdu. Katılanların oldukça eğlendikleri, sanatçıya danslarda ve koro bölümlerde eşlik ettikleri konser uzun süre medyada yer buldu. 


Ardından Acun Ilıca'nın yarışma programı Yetenek Sizsiniz e katılan PSY burada da şarkısını seslendirdi, jüri koltuğuna oturdu ve hatta Hülya Avşar'a Gangnam Style dansını gösterdi. Bir kere daha Hülya'nın ne kadar yeteneksiz olduğunu hep birlikte görmüş olduk. :P Gönül isterdi ki kocaman bir pankart açıp Sergen ve Hülya'nın daha önce Kore'ce şarkı söyleyen kızlara söylediklerini yüzlerine çarpalım. Hani len böyle konuşarak sokağa bile çıkmayın diyordunuz. Nasıl elin Kore'lisinin oyuncağı oldunıuz ama! :D Ne oldum değil ne olacağım diyeceksin işte böyle ehauha :D Videolar kısa zamanda silinecektir hemen izleseniz iyi olur :)



Kazuya Kamenashi'nin merakla beklenen filmi " Ore Ore " nin basın toplantısı yapıldı. Toplantılar Kame'yle birlikte rol alan diğer iki oyuncu ve yönetmen Miki Satoshi(şapkalı olan) katıldı. Herkesin rengarenk giyindiği toplantıda Kame beni bile şaşırtacak derecede rüküş giyinmişti. :D Filmin yeni traileri gösterildi ve oyuncularla yönetmen basının sorularını yanıtladı. Kame film boyunca sayısız kez kıyafet değiştirmek zorunda kaldığını ama bir Johnnys olduğu için bunu zorlanmadan çok hızlı bir şekilde yapabildiğini ve Johnnys üyesi olduğuna minnettar olduğunu söyledi. Ore Ore'nin basın toplantısından videolar









Basın toplantısında Filmin yönetmeni Miki Satoshi  Kame'nin film için gerçekten çok çalıştığını, filmin son çekim haftasında onun bir hamak satın alarak sete kurduğunu ve orada uyuduğunu öğrendiğinde onun için endişelendiğinden bahsetti. Kame'nin filmi bitirebilmek için varını yoğunu ortaya koyan yapısı yönetmeni şaşırtmış ve endişelendirmiş. Eee tabii bilmiyor bizim turtle-chan ın ne çalışma delisi bir adam olduğunu :D Namakaru da yardımcı sunucularından olduğu programı Shuuchi'de Kame için " Kame yakınan bir insan değildir. " Bu iş çok zor, Bu iş çok yorucu " gibi şeyler ondan asla duymazsınız. Ama bu kez ilk defa " Biraz yoruldum. " dediğini duydum. " diyerek Kame'nin ne kadar yorulduğundan bahsetti. 

Bu arada filmin promosyonu için çok ilginç bir yöntem kullanmaya karar vermişler. Basın toplantısında açıklanmasıyla birlikte filmin resmi sitesinde de yer alan " 33 Missions " yani 33 Görev tanıtım için kullanılacak. Yani Kame'nin filmin gösterime girmesine kadar 33 adet görevi yerine getirmesi gerekiyor. Ore Ore'nin basın toplantısını yapmak görevlerden ilkiydi ve tamamlanmış oldu. Yukarıdaki videolardan birinde Kame'nin bir başka görevi daha başarıyla yerine getirmesini izleyebilirsiniz. Mezamashi TV görevler açıklanınca hemen en kolay olanlardan birini seçmiş, " 33 tane mumu tek nefeste söndüreceğim. " görevi için bir pasta üzerinde 33 mumla geliyorlar ve Kame eğlenerek başarıyla mumları üflüyor. :) Görevlerin kimi çok saçma, kimi çok komik, kimi garip. Henüz açıklanmamış ve sürpriz olan 6 görev daha var. Onları da merakla bekliyoruz. Görev listesi şu şekilde,


Mission 01: I'll declare that I'll do 33 missions! 
Completed: 2/21, shown on news shows

Mission 20: I'll blow out 33 candles in one go.
Completed: 2/21, shown on 2/22 news shows



Mission 02: I'll memorize all the names of the 33 "Ore"s I play.
Mission 03: I'll reveal in a magazine the 1st place character of the popularity contest for the 33 "Ore"s I play.
Mission 04: I'll write a testimonial for the movie "Ore Ore" and send it to theaters where it will be released.
Mission 05: I'll make a tie-in CM for the movie "Ore Ore".
Mission 06: I'll report 33 things to note about "Ore Ore" with the feelings of the 33 "Ore"s.
Mission 07: I'll write 33 "Ore" [kanji] characters every day.
Mission 08: I'll recite "Ore Ore is a big hit!" every day.
Mission 09: I'll say "Ore" on the 3/3 TV program "Going".
Mission 10: I'll dash to a certain place in the metropolitan area carrying an "Ore Ore" flag on 3/3.
Mission 11: I'll wake up at 3:33 on 3/3.
Mission 12: I'll stop a stop watch (w/ my internal clock) at 33 seconds.
Mission 13: I'll make 33 hits in one day.
Mission 14: I'll cook a dish with 33 types of ingredients.
Mission 15: I'll go to the 333 meters tall Tokyo Tower.
Mission 16: I'll name 33 "aspects like this" of Kamenashi Kazuya.
Mission 17: I'll climb the stairs to the 33rd floor.
Mission 18: I'll eat 33 pieces of sushi in 33 minutes.
Mission 19: I'll scoop up 33 goldfish.

★ Mission from Director Satoshi Miki ★
Mission 21: I'll reveal in the media the 33rd place character of the popularity contest for the 33 "Ore"s I play.

★ Mission from Director Satoshi Miki ★
Mission 22: I'll think of a menu with 33 arrangements of  chilled Chinese noodles

★ Mission from Director Satoshi Miki ★
Mission 23: I'll remember the words "Ore Ore" in 33 languages.

★ Mission from Director Satoshi Miki ★
Mission 24: I'll make the mi (me = ore) sound with a recorder 33 times in succession.

★ Mission from Director Satoshi Miki ★
Mission 25: I'll light a lighter 33 times in succession.

Secret Missions -
Mission 26:
Mission 27:
Mission 28:
Mission 29:
Mission 30:
Mission 31:
Mission 32:
Mission 33:

Görevleri filmin resmi sitesinden de an be an takip edebilir ve tamamlanan bir görev olursa haberdar olabilirsiniz. 

33 Missionshttp://ore-ore.jp/mission.html


KAT-TUN un akrobatı ve en komik üyesi olan Junnosuke Taguchi " J Series Festival " kapsamında 2013.03.17 tarihinde Tailand'da olacak. Festival NHK, NTV, TBS, Fuji TV, TV Asahi ve TV Tokyo televizyonlarında yayınlanan dizilerinin pek çoğunun Tailand televizyonlarında da gösterilmesi nedeniyle düzenlenmiş. Bu TV kanalları geçtiğimiz sezonun dizilerinin tanıtımlarını yaparak kanallara satmaya çalışacaklar. Junno ile birlikte Miho Kanna, PIKO ve Tokyo Girls' Style da festivalde yer alacaklar. Junno da geçen sezon yayınlanan dizisi Legal High'ın tanıtımını yapacak. Tailand'lı Hyphen'ler haberin duyrulmasıyla birlikte mutluluktan havalara uçtular. Uzun zamandır KAT-TUN u yeniden ülkelerinde görmek istiyorlardı. KAT-TUN un tamamı değil ama sadece Junno'nun gelişi bile morallerini bozmadı. Daha şimdiden havaalanında yapılacak karşılama ve uğurlamanın planlarını yapmaya başlamışlar. :) Ne diyelim darısı bir gün başımıza :)


KAT-TUN un bir diğer üyesi Nakamaru Yuichi de yeni bir dizide rol almaya hazırlanıyor. Fuji TV de yayınlanacak olan Machigawarechatta Otoko isimli dizide yardımcı rollerden birinde izleyeceğiz onu. Dizi bir sushi restoranı, bir hırsız, bir şef ve onun yardımcısı(Nakamaru) ekseninde geçecekmiş. Hayırlısı diyelim bakalım :)


Yamapi'nin yeni singleının coverları ve detayları açıklandı. SMAP üyesi Inagaki Goro'nun başrolünde olduğu drama " Shinryochuu -in the Room " un them parçası olan şarkının bulunduğu single 13 Mart'ta piyasada olacak. Yamapi ilk performanslarından birini Shonen Club de 13 Martta yapacak. 4 farklı versiyonda piyasaya sürülecek singleın cover ve detayları,

LİMİTED A
[CD] 
01. 怪・セラ・セラ (Ke Sera Sera)
02. そばにおいでよ
03. 怪・セラ・セラ (Instrumental)
04. そばにおいでよ (Instrumental)
[DVD] 
怪・セラ・セラ
(Music Video+Making)
LİMİTED B
[CD] 
01. 怪・セラ・セラ (Ke Sera Sera)
02. そばにおいでよ
03. 怪・セラ・セラ (Instrumental)
04. そばにおいでよ (Instrumental)
[DVD] 
01. LOVE CHASE スペシャルイベント-Digest Movie-
02. 山下智久 Cross Space 公開録音イベント-Digest Movie-
LİMİTED C
This edition includes a Tomohisa Yamashita joker card (subject to change)
[CD]
01. 怪・セラ・セラ(Ke Sera Sera)
02. 怪・セラ・セラ (Instrumental)
REGULAR
[CD]
01. 怪・セラ・セラ (Ke Sera Sera)
02. そばにおいでよ
03. Beating
04. 怪・セラ・セラ(Instrumental)
05. そばにおいでよ(Instrumental)

Single da bulunan şarkılara göz atmak isterseniz ;) Şahsen ben Beating'i daha çok sevdim.





KPOP yıldızları 2012 de Japonya'dan hatırı sayılır bir gelir elde etmeyi başarmışlar. Korea Music Copyright Association (KOMCA) dan alınan verilere göre Koreli starlar karaoke barlarda, televizyonlarda, radyo showlarında ve konserlerde çalınan parçalarından ödemesi tamamlanmış tam 11.03 billion won yani yaklaşık 10.1 million dolar kazanmışlar. En çok kazanan ünlüler ise Jang Geun Suk, Kara, TVXQ ve Girls Generation grupları. KOMCA dan gelen bilgilere göre bu kazanım Kore'li sanatçılar Japonya'dan  faaliyette bulundukları Hong Kong, Taiwan, Singapore ve Amerika'dan daha fazla kazanmışlar.


Eşi Kuroki Meisa'nın işlerine yavaş yavaş geri dönerken kendisi hala banlı bir halde sektörden uzakta duran Akanishi Jin hakkında da ilginç söylentiler dolaşmakta. Bir tabloid gazetesinde çıkan haberde bahsedilenler şunlar,  Jin'in en son medyada görüldüğü olay kardeşi Reio'nun doğum gününü kutlamak için arkadaşları Yamapi, Ryo ve Shirota Yu ile birlikte bir gece klübunde toplandığı haberiydi. Bu haber yüzünden Jin'le birlikte görülmeleri yasaklanmış Yamapi ve Ryo söylentilere göre yeniden sıkı bir azar yemişler. Şimdilerdeyse Meisa ve Jin arasındaki büyük fark dedikoduları dolaşmakta. Meisa'nın ajansının az da olsa on iş vererek destek olurken Jin'in ajansının onu hala ban listesinde tutmasıyla birlikte eşi iş ve para kazanırken Jin'in para yiyen eş duruma düşmesi dillerde. Meisa'nın yeni dizisinde baş rol değil sadece yan rol almış olsa bile bu gelecekte sektörden yine de iş alabileceğini gösteriyor. Meisa ve Jin arasındaki bu fark giderek büyüdüğünde Jin'in vereceği tepki ne olur diye düşünülüyormuş. Eskiden olsa kesinlikle Jin'in eşinin gördüğü ilgi ve ondan dana medyatik olmasını kıskanacağı ama evlendikten ve baba olduktan sonra olgunlaşıp büyüyen!!! Jin'in böyle bir şeyi asla yapmayacağı iddia edilmiş bu tabloid gazetesine göre. Jin'in eşinin aktivitelerinden çok memnun olduğu, onunla sık sık alışverişe çıktıkları, bu sırada etrafa lovey-dovey pozlar verdikleri, eşinin yokluğunda kızlarıyla ilgilenmekten şikayetçi olmadığı ve bu yüzden belki de Jin'in sektörü tamamen bırakacağı iddia edilmiş.

Bu tür haberler Jin hakkında hep yapılıyor ama ben hiç sanmıyorum Jin'in sektörü bırakacağını felan. O şu anda 47 Ronin'in gösterime girmesini bekliyor geri dönüş için. Bol bol da beste felan yapıyordur. Jin bir kere daha denemeden bu sektörden tamamen vazgeçmeyecektir bana göre. Karısını kıskanma meselesine gelince Jin biraz bencil bir adam, birinin kendisinden daha fazla ilgi toplamasına katlanamayan biri. Kim bilir belki de değişmiştir gerçekten de :) Bakalım bekleyip göreceğiz. 


Bazı hayranlar f(x) grubunun üyesi Victoria ve TVXQ grubunun üyesi Changmin'in çıktıklarını düşünüyorlar. Bunun nedeni de birkaç kez samimi bir şekilde görüntülenmeleri ve çift eşyalar kullanmaları. Zamanında ben de Akame için bunları toplarken bununla çift olduklarını kanıtlayamazsın diyenler vardı hatırladım da şimdi ehahuheaaa :D Ama bu kez fanlar ohalık bir başarı göstermişler. Victoria'nın Weibo'da paylaştığı yemek resimde kaşığı üzerine yansıyan resimde Changmin'i yakalamışlar :D 


SM Entertainment'ten rekor hızda gelen açıklamada resimdeki kişinin gerçekten de Changmin olduğu ancak iki yıldızın yalnız olmadıkları yanlarında Shim Jae Won ve diğer personelin de bulunduğunu, grupça yenilen bir yemek olduğunu, ikilinin sadece arkadaş olduklarını söylenmiş. Tabiii yerseniz :) Yalnız olmadıkları zaten resimden belli ama ikilinin sadece arkadaş olduklarına da pek kimseyi inandırabileceklerini sanmam.


AKB48 grubunun yeni singleı " So Long " 1.036.000 adetlik satış rakamıyla Orcion Chartt'ı 1 numarada tamamlamayı başardı. Bu AKB48 grubunun 10. 1 Milyonluk satış rakamına ulaşan singleı. Anceaaaakk Maeda Atsuko zamanında 1.800.000 lere dayanan single satışının onun ayrılmasından sonra bir anda 1.200.000 ler civarında düştüğü dikkatlarden kaçmamıştı. Şimdi de grubun liderliğini ondan devralan Minami mezun olacağını açıkladı. Bu açıklamanın ardından satışlar 1 Milyon satış rakamına ancak ulaşabildiğini görüyoruz. Bu da AKB48 grubunun en kısa zamanda yeni ve grubu sırtlayabilecek bir lider arayışına girmesi gerektiğini gösteriyor sanırım. Ama ne olursa olsun 500 bin bile satsalar yine de 1. olurlar. O kadar da kasmaya gerek yok yane :D

Haberlerim şimdilik bu kadarrrr :) Haftaya umarım yine güzel haberlerle birlikte oluruz. Kame o zamana kadar kaç görev tamamlayacak bakalım :)

12 yorum:

  1. Kame'nin görev bayağı ilginçmiş ya. Kulağa çok eğlenceli geliyor. Şu kaşıktaki yansımayı fark eden hayranlara da maşallah diyorum valla. Onu bile görmüşler. İyi güldüm akşam akşam. Teşekkürler haberler için :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Görevler çok ilginç gerçekten de eğer hepsini kameralar önünde gerçekleştirirse süper olur :) Kaşıktaki yansıma artık epic seviyede bir şey haline geldi süperler gerçekten :D

      Sil

  2. Jin bu işleri bırakmaz bencede ,dediğin gibi beste falan yapıyordur:D Ajansı bırakırsa yazık etmiş olur yeteneğine.
    Jin'in sesini seviyorum, çok farklı bi sesi var, dinledikçe daha çok dinleyesim geliyo.^^

    Kore fanarı CIA ajanı gibi mubarek,ama fotoları görünce bende bayağa işgillendim,olur mu olur yani,gönül bu:D

    pi'nin cd kapakları Kawaiii^^

    Haberler için çok teşekkürler^^


    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Niyonun mesajını okuyunca benimde aklıma geldi,Pî'ye ero konserinde sormuşlar Jin ne yapıyor diye,o da iyi en son görüştüğümüzde el güreşi falan yapmıştık demiş"nerde okuduğumu hatırlamıyom ama böyle bişey okumuştum^^

      Sil
    2. Bilek güreşi yazacağıma el güreşi yazmışım resmeeenn:DD

      Sil
    3. Jin zaten bir şekilde hayatını kazanmak zorunda ve o şarkı yapmakta iyi. Kendisi söylemese bile şarkılarını satarak da para kazanabilir ;) İstedikten sonra para kazanmaması için her yol bulunabilir ;) Pi ile ilgili haberi de büyük ihtimalle burada okumuşsundur çünkü haberini yazmıştım. Ama üzerinden çok zaman geçti bu olayın daha kızı doğmamıştı Jin'in Ondan sonra Reio'nun partisinde de birlikte görüldüler ;)

      Sil
  3. "Gönül isterdi ki kocaman bi pankart açıp Sergen ve Hülya'nı Korece şarkı söyleyen kızlara söylediklerini yüzlerine çarpalım. Hani böyle konuşarak sokağa bile çıkmayın diyordunuz? Nasıl elin korelisinin oyuncağı oldunuz ama!"

    Güzel nokta:D Katılıyorum:)

    Kamenashi'nin Nobuta setinde sandık gibi bir şey üstünde uyuyan bi fotoğrafına epey bakmıştım. Gözüme çok sevimli görünmüştü ama üzücü de bulmuştum durumu. Canları çıkıyor olmalı bu insanların.

    Ryo ve Yamashita'nın Jin ile görüşmesini tasak olduğunu önceden duymuştum ama bu geröekten gerçek mi? Bu olay için sormuyorum, böyle yasaklar getirilebiliniyor mu? Buna nasıl hakları oluyor ki, tuhaf. Bir de sebep nedir?

    Kaşıktaki yansıma,ha?! Vay anasını, dedektif gibiler.
    Weibo benim internette en sevdiğim ortam:D Canım weibo <3 Orada ünlülerin hesapları mı var? Japon da var mı?

    Yazın için teşekkürler. 2 adet soru sordum, cevapları biliyorsan ve beni cevaplarsan minnettar olurum^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hele o Hülya bir yalvardı, bir ezildi büzüldü ki PSY karşısında şarkı dilenirken midem bulandı resmen. Daha geçtiğimiz sene Korece şarkı söyleyen kızlara laf yetiştiriyordu şimdi ne ayaklara düştü Oh olsun :P

      Kame gerçekten de o zamanlar felaket derecede yoğun çalıştığı için ne yemek yemeğe ne de uyumaya yeterli vakit bulamadığından 40 kiloya kadar düşmüştü garibim. Nobuta'dan sonra toparlandı bereket.

      Evet Ryo ve Yamapi'nin Jin'le görüşmeleri yasak çünkü Jin'in artık halk gözünde kötü bir imajı var. Yani sorumsuz, bir kadını evlenmeden hamile bırakan ve sonra şirketine haber vermeden evlenen, şirketinin onun üzerinden imzaladı anlaşmaları bu sayede kırdığı için onları zarara sokan biri durumunda. Dolayısıyla şirket daha fazla zarara girmemek için Jin'in bütün aktivitelerini askıya aldı. Bir sürenin geçmesini ve Jin'in aile babası imajının oturarak toplum içine yeniden dönebilecek hale gelmesini bekleyeceklerdir diye düşünüyorum. Bu yüzden de kötü imajı hala üzerinde olan Jin'le diğer idollerin yan yana görülmeleri yasak. Mazallah yarın öbür gün Ryo'da birini hamile bırakıp evlenirse kim suçlanacak sanıyorsun? ;)

      Kore'li ünlülerin Weibo hesapları var. Ama Japon'lardan hiç duymadım sanırım.

      Sil
    2. Hülya'ya kesinlikle oh olsun :D

      Cevaplar için çok teşekkürler :) Japonların weibo hesabı yoktur diye tahmin ediyordum, sen de duymamışsın, yoktur o zaman.

      Yorumumda biraz fazla hatalı yazmışım. Çok yorgundum, kusura bakma^^

      Sil
  4. Ay ne berbat bir durum. Sırf arkadaşlarıyla buluştular diye azar işitmek (YamaPi-Ryo). Ben annemden babamdan böyle azar işitmiyorum. Ki bu adamlar benden bir on yaş büyük insanlar... Ama şimdi kendimle kıyaslamayayım bu da iş hayatı sonuçta patronları kızabilir. Ayrıca söylemeden geçemeyeceğim YamaPi'nin bu son albüm kapakları bu sefer iyiydi. Geçenki gibi kötü değil.
    Bu arada
    Jin sizin deyiminizle banlandı. Ama ben keyfi yüzünden evde oturmadığını düşünüyorum. Doğru zamanın gelmesini bekliyor ki bu da çalıştığı ajans yüzünden oluyor.Ona çalışma fırsatı tanımıyorlar. Patronları bu kadar katı kuralcı olmasa olmuyor yani... Bu Johonny denen adam hiç evlendi mi? Çocuğu var mı? Eğer bu saydıklarımı hayatında hiç yaşamadıysa Jin'e neden bu kadar katı davrandığı belli...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yukarıda da dediğim gibi şu an Jin imajını düzeltme evresinde. Bu yıl sonunda yeniden aktivitelerine döneceğini düşünüyorum. Soruna gelince hayır Johnny evlenmedi ve çocuğu da yok. Sadece kız kardeşi ve onun çocuğu mirasçısı konumunda şu anda.

      Sil
    2. Evli olmadığnı bilmiyodum bak o_O yeğen yaşadı desene:DD

      Sil