16 Eylül 2013 Pazartesi

MUSİC BANK HABERLERİ PART 2


Music Bank Haberlerinin ikinci ve son partındayız. Bu parta özellikle konser sonrasında grupların neler yaptıklarına ve konser hakkında çıkan haberlere yer vermek istedim. Çok fazla resim ve video materyali olduğu için de tek partta yığmam mümkün olamadı ;) Music Bank konseri beklediğimizden kısa sürdü aslında. 3 saat süren konser 22:00 gibi bitti. Bence gruplar, en azından çok favori olduğu bilinen gruplar Super Junior, FT. Island, Beast gibi bunlar 4 ten fazla şarkı söylemeleri gerekiyordu diye düşünüyorum. Bir şarkı fazla bile olsa bizim için güzel olurdu. Yine de buna da şükür diyelim, umarız bundan sonraki organizasyonlarda daha fazla seyirci daha fazla şarkı olsun :)


Konser Kore'de haberlere konu olurken ülkemizde de birkaç yayın kanalında haberleri çıktı. Bu organizasyona teknik desteğin yanı sıra sunucu desteği de veren TRT deki haberde gruplardan daha çok halk oyunu ekibinin gösterisi ön plandaydı. O_o Cosmogirl de Miss A grubunu 4 kişilik değil 3 kişilik bir grup diye yazmış. :P

TRT deki HABER : http://www.trtmuzik.net.tr/Gallery/Video/0/k-pop-istanbulda-firtina-gibi-esti/13475/k-pop-istanbulda-firtina-gibi-esti

ATV deki HABER : http://tv.gazetea24.com/index.php?y=1&z=2013-09-07+19%3A44%3A00&i=115004

Cosmogirl de çıkan HABER : http://www.cosmogirl.com.tr/Kulis/Muzik/2013/09/09/istanbul-kore-pop-muzigiyle-inledi


F.T. Island grubunun lideri JongHoon konser alanındaki coşkuyu kamerasıyla ölümsüzleştirmiş. Anladığım kadarıyla grup gördükleri ilgiden son derece memnunlar, diğer grupların gölgesinde kalmadıkları aksine ön plana çıkan bir grup oldukları için konser sonrasında hava alanının aksine son derece mutlu ve neşeli bir görüntü sergilemişler. Özellikle Jae Jin çok neşeli görünüyor. Ailee sağolsun onun sayesinde çocukların gezilerinden görüntüler elde etmeyi başardık. Anlaşılan Ailee de F.T. Island ile aynı gezideymiş zaten grupla arası çok iyi. Elinde kamera onları çekip durmuş.

Ailee'nin kamerasından yat gezileri : http://instagram.com/p/d_yJrbO6mO/

F.T. Island'ın davulcuısu Choi Min-hwan'da gezilerini kare kare resimlemiş. Onun çektiği resimlere şöyle bir göz atalım,

Grupların kaldıkları otelin bahçesinde çekilmiş, hamaktaki Jae Jin


Sahneye çıkmadan önce onlardan önce çıkan grupları seyredip salonun tansiyonunu ölçmeye çalışırlarken :) Hepsi de kafaları kaldırmış arenanın tepesindeki dev ekrana bakıyorlar. :)


Yat gezisinden önce topluca sahilde resim çekilme hazırlıklarındalarken


Yatta Türkiye'ye geldiklerini kanıtlamak? için hepsi bayrağımızın önünde resim çektirmişler :)


Yatta önlerine sanki Kore'delermiş gibi uzun uzun kesilmiş salatalık ve havuç bardakları konulmuş, bu da onların çok hoşuna gitmiş. 


Birbirlerini çektikleri veya bizzat kendilerini çektikleri resimler


Sahilde verdikleri resmi poz bu :)


Bu da yaramaz Hong Gi'nin konser esnasında kendisinin çektiği pozu, keşke seyircilerle birlikte çekilseydi demeden geçemeyeceğim.


Öğrendiğim kadarıyla F.T. Island gezileri sonrasında Kumkapı'yı biraz geçtiğinizde sahilde bulunan Kore yemekleri restoranına gitmişler. Daha önce oraya hiç gitmemiştim ama bu görüntüyü gördükten sonra bir gün kesinlikle gidip yemeklerini tadacağım. :)


Miss A grubu SultanAhmet'i gezip oradan Eminönüne geçmişler, balık ekmekle ara öğünü yedikten sonra denize karşı söz verdikleri gibi kebapların değişik çeşitlerini tatmışlar. Kızların hepsi pek sevimli ve okuduğum kadarıyla fanlardan gelen resim çektirme isteklerini de geri çevirmemişler, herkese el sallamışlar. Ülkemizden ayrılırken de Google translate yardımıyla mesaj atmaya bile çalışmışlar şekerler :)


Beast ve MBLAQ grubu özellikle vapur gezisinden büyük zevk almış görünüyor. Martılara yem atmayı ve onların yemleri havada yakalamalarını seyretmek çok hoşlarına gitmiş, onları izlerken hala ne kadar küçük olduklarını ve ne kadar toy olduklarını fark edebiliyorsunuz. Makyaj ve cool tavırlar olmadan onlar hala birer teen :)

VİDEO : http://instagram.com/p/d_srr5Eeao/


Super Junior'a gelince onlar hakkında tek bildiğimiz şey sahilde resim çektirdikleri ama ondan sonra ne yaptılar bilemiyorum. Ne bir resim var ne de söylenti. Büyük ihtimalle ya alışverişe gittiler ya da Ailee ve F.T. Island ile birlikte aynı özel yat gezisindeydiler ama resimlerinin çekilmesine izin yoktu bilemiyorum. Sahilde ki pozlarına ise koptum ama :) Tombişimizin saçları uçuşmuş ama Kyun Hyun çok şeker yaaav <3


Ayrılma zamanı gelindiğinde ise maalesef zamanımız uyuşmadığından biz gidemedik ama sanırım çoğu hayran da hava alanındaki uğurlamaya gitmemiş. Gerçekten çok tenhaymış ve daha çok yabancı hayranların resim ve video çektikleri söyleniyor. Ben de bir Romen hayranın videosunu buldum. Hong Gi'ye seslenip duruyor ve hemen her seferinde de Hong Gi dönüp bakıyor kızların olduğu tarafa doğru. Ona Romanya'yı seviyorum dedirtmeye çalışıyorlar ama Hong Gi inatla sadece " Teşekkürler Romanya " diyor o kadar XD Ama kızlara baya poz veriyor orası ayrı :P

 

Hava alanında Ailee yine boş durmamış bizi neler olup bittiği konusunda başka bir video ile aydınlatmış. Gruplar son kez dondurmamızın tadına bakmak için oradaki bir maraş dondurmacısının yanında almışlar soluğu -ki olmazsa olmazdır bu zaten- çok eğlenmişler doldurmalarını almaya çalışırken XD


Konserden 1 hafta sonra KBS kanalı konseri yayınladı. Ancak bayağı kesintilerle yayınladı. Mesela F.T. Island'ın sadece " I Wish " ve " I Hope " şarkıları yayınlandı diğer iki parçası kesilmişti. Super Junior'un bile Sexy, Free and Single şarkıları kesilmiş. 3 saatlik konser 1 saat 45 dakikada bitti. O_o Kimileri konserin 2. partının da yayınlanacağını söylese de henüz böyle bir açıklama yapılmadı. Böyle bir şey olsa da yayınlanacak çok bir şey kalmadı. Ancak ve ancak şu olabilir Super Junior'un sır dolu gezisinin detayları verilebilir. Mesela diğer grupların bazılarının gezilerinin detayları verilmişti ama F.T. Island'ın, Super Junior'un  ve Ailee'ninkiler yoktu. Belki bunlar da eklenirse yine bir o kadar saatlik program olabilir. Öyleyse seve seve seyrederiz :)

Konserin tamamını aşağıdaki linkten izleyebilirler.

MUSIC BANK in İSTANBUL


 Bu haberin Music Bank ile ilgisi yok ama son olarak bunu da uca eklemeden edemedim zira bugün NU'est grubunun resmi twitterinden atılan bir mesajla grubun Türkiye gezisinin kamera arkası gibi bir video yayınlandı. Kısa ama oldukça eğlenceli bir video olmuş. Yukarıdaki resimde de Ren'i gezerken kendisine hediye edilen bilekliği takmış halde görüyoruz. <3

VİDEO :  http://www.youtube.com/watch?v=0ZzY5V5C7-Y&feature=youtu.be


EXPO etkinliği bu hafta son haftasına girdi, ilgilenenlere duyrulur. Biz de bu nedenle kardeşimle bu kez SultanAhmet'teki etkinliklere gitmeye karar verdik. Oradaki etkinliklerin çok daha güzel olduğu söyleniyordu. Gittik, gördük ve söylenenlere hak verdik. Gerçekten de Eminönü'ne gitmek yerine SultanAhmet'e gitmenizi tavsiye ederim. 2 adet gösteri sahnesinde eş zamanlı olarak farklı gösteriler sergileniyor.


Ayrıca İpek Yolu adını taşıyan bir de sergi yolu açılmış. Bu yolda bir tarafta Türki Cumhuriyetler kendi özel el işlerini veya ülkelerinde ünlü olan özel şeyleri (şarap, takı, şapka vs) tanıtırken diğer tarafında ise Kore'deki ünlü vilayetler için standlar açılmış. Kiminde kozmetik tanıtımı, kiminde doğal içkiler, yiyecekler, maskeler, minareller, taşlar, çalgılar vs gibi şeyler tanıtılıyor. Girişte büyük ekranda eş zamanlı olarak Kore'den bir TV kanalını izleme şansınız var. Ayrıca sevilen dizilerin tanıtımlarının yapıldığı bir standda var.


Ama en güzeli elbette Kore yemeklerinden örnekler satılan standlar. Bir standda kutu ramenler 4 TL, paket ramenler ise 3,5 TL den satılıyor. Dilerseniz parasını ödeyip kutu rameninizi hemen orada yiyebiliyorsuınuz, kaynak suyu onlar veriyorlar. Bir standda Tteokbokki yeme şansınız var. Kasesi'ni 5 TL ye satıyorlar. Kimchi kasesi 10 TL, Bulgogi 10 TL ve Kimbap 10 TL den satılıyor.


Biz orada bir kutu kimbap ve Tteokbokki'yi bir güzel midemize indirdikten sonra yanımıza da bir kutu kimchi, bir porsiyon daha kimbap ve aldığımız paket ramenlerle evimizde güzel mi güzel bir ziyafet çektik. Ayrıca yemek standında kimbap yapan ustanın Tebek Korean Restorant'ın ustası olduğunu da öğrendik. Bu da bizim en kısa sürede bu restoranı ziyaret etmemiz gerektiğini göstermiş oldu. Çünkü gerçekten kimbapları aceyip lezzetliydi. Yapılışını videoya bile çektik. Ayrıca ayrılmadan önce kardeşim " Ajusshi fighting! "  deyince adamcağız bayağı bir mutlu oldu, " Figthing! Figthing! " diye cevap verdi. Yanındakiler de bize el salladılar. XD

Bu da Kimbap'ın yapılış videsu bizzat MissNefertiti tarafından çekildi.


Bu da bizim evdeki soframız şahane de mi? XD Ramen, Kimbap, Tteokbokki, kimchi, pilav ve turşu :)


Gitmişken pazarda ben de bi Kame yüzüğü buldum dayanamadım aldım :) Kolyemle takım oldular <3



Böylelikle haber güncellememizin sonuna gelmiş bulunmaktayım. En azından artık Music Bank haberleri bitti. Bundan sonra Japonya tarafından gelen haberlere de yer verebileceğim :) EXPO ya hala gitmeyeniniz var ise bu hafta veya hafta sonu mutlaka gidin. Özellikle de SultanAhmet'tekine ;) Son gün 22 EYLÜL!!! Byssss :)

4 yorum:

  1. harika yazın için teşekkür ediyorum kame nin yüzüğü favorim oldu:) nerden de aklına geldi gülmekten öldüm evet beim vidyo ve resimlerden malum gidemediğim için twittrdn takip ettiğimden haberim var kore yemekleri bir harika size afiyet olsun bizim sarmaya benzetiyorum kimbapı bir an önce kame kattun haberleri gelsin lütfen özledik aşkısını ya:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kame benim aklımdan hiç çıkmıyor ki :) Kame'li bir de kolyem vardı Antalya tatildeyken almıştım, bununla çok güzel bir takım oldular :) Sarma gibi evet ama içine mezeler de konuluyor ve asma yaprağı yerine yosuna sarılıyor. Daha 1 hafta orada olacaklar hala gitmeyenler varsa kaçırmasınlar derim :)

      Sil
  2. Yazın için teşekkürler. En çok NU'EST grubunun videosunu beğendim.

    Herkes galiba Japonya'yla ilgili haberleri beklediği için bu yazıya ilgi göstermemiş olabilirler. Ama şimdi buraya uğrayanlar da Japonları sevdiği için Japonya'yla ilgili haber bekliyor doğal olarak. Karşılarına Kore çıkınca ilgilenmemişler galiba. Ki Kore'yle ilgili haberler her yerde var. Ama olsun ya gelmişler ülkemizi gezmişler. Hangi Japon şakıcılar, gruplar geldi de ülkemizi gezdi allah aşkına. Bir şu Zettai Kareshi'deki Hayami Mokomichi geldi. Başka gelen olduysa da bilemeyeceğim.

    Sultanahmet'e ben de gittim. O İpek Yolu'nu gezdim. Yemekler ilgimi çekti de almadım. Şimdi almadığıma pişmanım ama. Ayasofya'nın önündeki sahnede Çiftçi dansı gibi bir şey gösterdiler. Yaşlı Koreliler çıkmış şarkı söylüyordu. Ama bizim normal türden karşılayacağımız türden bir şarkı değildi o yüzden arkadaşlarım az dalga geçmedi. Yani türkü gibi ama değil, öyle bir şeydi işte. Hatta bir arkadaşım o şarkıyı dinledikten sonra Korelilerden soğudum dedi. Oradan İpek Yolu'na gittik. Bir arkadaşım senin bu Korelileri neden sevdiğini şimdi anlıyorum, Bizi tanımadıları halde güler yüz gösteriyorlar dedi... Yani ben gittiğim s-zaman diliminde güzel gösterilere denk gelemdim. Her şeye rağmen güzeldi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :))) Olabilir tabii ki haklı olabilirsin sonuçta burası ağırlıklı olarak Japonya Eğlence sektörü ve bu sektörde faaliyet gösteren yabancılar hakkında haberler yayınlayan bir blog bu yüzden iki post üst üste Korelilere yer verince garip kaçmış olabilir. Ama bu çok özel bir durum nedeniyle böyle oldu. Her zaman ülkemizde gelen Japon olsun Koreli olsun sanatçılar hakkında detaylıca bilgiler vermeye çalıştım. Jae Jong, Nuest ve şimdi Music Bank bu yüzden bu blogda nadir de olsa Japonlardan rol çalanlar arasında yer aldılar, nedeni de ülkemize gelmiş olmaları. ;)

      Sadece ülkemizden değil yurt dışından da bu blogu takip eden çok kişi olduğunu bildiğim için bu tür bir olay meydana geldiğinde yer vermeye çalışıyorum. Fotolardan özenmeleri için detaylara çok özen gösteriyorum. ;) Bundan sonraki güncellememiz tamamen Japonya odaklı olcek merak etmeyin ;)

      Her gün değişik gösteriler yapıyorlar sanırım, biz eğlenceli olanlara denk gelmişiz o halde :) 22 si son gün o zamana kadar yemeklerden tatma şansınız hala devam ediyor ;)

      Sil