12 Eylül 2013 Perşembe

Music Bank İstanbul - En Başından Sonuna Kadar Bütün Macera!!!


Aslında biliyorsunuz haberleri part part atmak istiyordum ama gelişmeler öyle hızlı ve heyecan verici şekilde yaşandı ki buna fırsatım olmadı. Sonrasında da hem kafamı ve yazımı toparlamak hem de videoları Youtube a atmak için biraz zamana ihtiyacım oldu. Birkaç dakikalık videonun yüklenmesi saatler sürdü yafz O_o Şimdi en başından teaaaaa Kore'den başlayalım Music Bank haberlerine. Çünkü burası neticede bir haber ve dedikodu blogu olduğu için benim konser hakkındaki kişisel deneyimlerime hem haberleri hem de dedikoduları da sıkıştırmayı ihmal etmedim ;) Yukarıdaki resimlerde gruplar Türkiye'ye hareket etmek üzere hava alanına geldikleri görülüyor. Hepsi bir uçakla ülkemize gelmişler. Ben ve kardeşim zamanımızın da uyuşması sayesinde Atatürk Hava alanında yapılan karşılamaya katıldık.


Biz resim çekmek yerine video çektik çünkü hızlıca önümüzden geçip gideceklerini ve resimlerin net olamayabileceğini düşündük. Bu yüzden diğer fanların çektikleri resimlerden koydum yukarıya, resimler bana ait değildir ve çekenlerin ellerine sağlık diyorum. Ayrıca bu postta kullanacağım bazı resimler de diğer fanlara ait, kendi çektiklerimi ayrı atacağım ki karışmasın ;) Şimdiden uyarıyorum bu post bol resimli ve bol videolu bir post oldu. :)

Hava alanına gelince orada gerçekten büyük bir kalabalık vardır. Ben şahsen 400 e yakın kız olduğu kanaatindeyim ama daha fazla da olabilir. Ayrıca sadece Türk hayranlar değil bazı yabancı hayranlar da karşılamaya gelmişti. Benim hemen arkamda Romanyalı kızlar yanımda Fransız kızlar vardı. :) Topluluk heyecanlıydı ve kapıdan çıkan hemen herkese çığlık attıkları için heyecan da yükseliyor, kapıdan çıkanın da kalbi tekliyordu. Zavallı turistlerin hallerini görmeliydiniz. Ama onlar da meraklandılar çoğu genç turistin bavullarıyla kızların arka kısmındaki sakin yerlere çekilip gelecekleri beklediklerini gördüm. Acaba kim geliyor merakıyla soru soranlar, kızlara kendisi için de çığlık atmalarını isteyenler felan da vardı. Hava alanı güvenlikleri böyle bir kalabalık beklemediklerinden olsa gerek hazırlıksız yakalanmışlardı. Onlar bile kızlara kim geliyor diye sorup durdular :D Çoğu birkaç Asya'lı şarkıcının bu kadar seviliyor olmalarına inanamadı ve Kpop' u ilk defa duyduklarını dile getirdiler. Sanırım bundan sonra biraz zor unuturlar XD

İlk önce Super Junior çıktı. Ortam birden çığlıklarla inledi. Çok sakin, dingin görünüyorlardı. Eminim bundan daha kalabalık hayran kitleleriyle karşılanmışlardır. Bu yüzden olsa gerek kalabalık onları korkutmadı. Hemen hepsi bekleyen hayranlara el salladı. Dong Hae tam bizim bulunduğumuz grubun önünden geçerken belki de yabancı fanları da fark ettiği için olsa gerek direkt bizlere doğru el salladı. :D Süperdi tabe hepimiz çok heyecanlandık ve çığlıklar attık. *itirafediyoprumvepişmandeğilim* Onları binecekleri arabaya kadar ufak bir grup takip etti ancak işin garibi bekleyen kız grubunda büyük bir azalma olmamasıydı. Belki de korumaların planı Super Junior en fazla fana sahip olan grup olarak önce çıkınca fanları onları gördükten sonra oradan ayrılarak ortamı rahatlacakları yönündeydi. Super Junior'a özel muamele yapılıp onları ayrı kara camlı bir araçla göndermelerinin ve diğerleri için de bir otobüs temin etmelerinin böyle bir plan yapmalarında etkili olduğunu sanıyorum. Ama planları hiç de tutmadı.  Aksine orada en fazla Beast ve F.T.Island gruplarının fanları vardı. Ayrıca hemen herkes bütün grupları görmek istiyordu ve oldukları yerden ayrılmadılar.  Böylelikle planlarının başarısız ikinci aşaması başladı.

Miss A, MBLAQ  Beast, F.T. Island ve Ailee hep birlikte çıkarıldılar. İşte o andan sonra ortalık savaş alanına döndü. Neredeyse bütün kızlar grupların üzerlerine atıldılar. Bunu beklemeyen korumalar da grupları korumakta başarısız oldular. Pek çok kişi uzanıp grup üyelerine dokundu, fotoğraf çektirmek için ısrarcı oldu, en arkada kalan Beast üyeleri epey bir mıncıklandı. Korumalardan biri gözlerimin önünde dengesini kaybedip yere düştü sonra kızgınlıktan kıpkırmızı olmuş halde ayağa kalkarak önündeki kız grubunu hiç de nazik olmayacak şekilde geriye itti ama kızlar da hak etmişti bunu belirtmeliyim. Halbuki grupları ikiye falan bölselerdi böyle bir şey yaşanmayabilirdi. Mesela F.T. Island ve kızları bir grup, Beast ve MBLAQ bir grup olarak çıksaydı bu kadar karmaşa yine olmazdı. Binecekleri araç aynı olduğu için böyle bir şey denediler ama neyse ki kimseye bir şey olmadı.

Miss Nefertiti yani kardeşim tarafından çekilmiş videolar, kızcağız ezilme pahasına sizlere bu videoları çekti, bunun için ona binlerce kez teşekkür ederim :)

MissNefertiti'nin kamerasından Atatürk Hava alanında Super Junior çıkış yapıyor. Onların ardından F.T Island, Ailee, Miss A, MBLAQ ve Beast bir anda çıkıyorlar.


Bizim maalesef izleme şansı bulamadığımız basın toplantısında ise sorulara cevap vermeleri için her gruptan birer üye seçilmiş. Ailee solo olduğu için kendisi katılırken Miss A'yı temsilen de Min, MBLAQ adına liderleri Yang Seung Ho, Beast adına Jun Hyung ve Super Junior'u temsilen de Eun Hyuk oradaymış. Kendilerini tanıttıkları video çok şeker. Hong Gi, Min ve Ailee kendilerini Türkçe tanıtırken Chun Hyung Korece, son olarak Eun Hyuk ise İngilizce kendisini tanıtıyor. XD Bir tanıtımda 3 dil :) Onlara İstanbul'da en çok neyi sevdikleri sorulduğunda Hong Gi hemen atılıp " Kebab " deyince Min ve Ailee de peşinden " Ben de! " diye ona katılmışlar. :D
Kendilerini Tanıtıyorlar

Konserin öncesinden veya sonrasından olan şu resimde görüldüğü üzere Super Junior üyeleri tam 16 porsiyon kebabı lüplemişler. :D Afiyet olsun :) Söylentilere göre Dong Hae otellerine gider gitmez alışveriş yapmak için dışarı çıkmış. Ama sonucu belli değil. Ne sandı aceba? Bizim burda alışveriş merkezleri 22 de kapanıyor çocuğum yaa XD



Gelelim konser gününeeeee... Elbette Premium ve VIP bilet alanlar sabahın köründen hatta geceden Ülker Arena'nın önünde sıraya dizilmeye başlamışlar. Ama biz numaraları belli olan tribünlerden yer aldığımız için hiç kasmadık kendimizi. Buluştuk arkadaşlarla, yemeğimizi yedik ondan sonra Arena'ya gittik.  Arena'ya geçtikten sonra pen light satın alma arayışına girsek de maalesef stand kurulmasına izin verilmediği için sadece daha önceden internetten satın almış olanların haricinde kimse pen light alamadı. Biz de sarı renkli F.T Island balonlarından aldık. Orada fan grupları balon satışı yaptılar. ELF ler için mavi, Beast için gri ve Primadonnalar için de sarı renkli balonlar satıldı. Ayrıca Kore turizm orada bekleyenlere ücretsiz olarak paketler dağıttı. İçinde Kore'de gezilebilecek yerleri anlatan kitapçık ve şehir haritası var. Gerçekten çok güzel bir şey, kardeşim bayıldı, sanırsınız bavulu toplayıp yarın ilk uçakla gidecek XD Evet yukarıdaki resimde kardeşim ve ben yan yanayız ellerimizde de FT Island fan balonları var. :) Abla olan belli zaten di mi o benim işte ;)

Şu noktada bir şeyi vurgulamak istiyorum ne hava alanındaki karşılamada ne de konser alanında Korea Fans üyelerinin sivrilik yapmadıkları hatta ortalıklarda bile görünmedikleri gözlendi. Bu fan eşyalarının satışlarını belki onlar organize edeceklerdi ancak izin verilmemiş. Aslında böylesine büyük ve önemli bir organizasyona karış-a-mamalarına, admini modu vs grup üyeleriyle resimler çektirip hava atamamalarına sanırım herkes çok sevinmiştir. :D



Konser alanına girdiğimizde gördüm ki biletlerimizi aldığımız yer gerçekten çok mükemmel bir yer. Hava alanı karşılamasında en öndeydik ve arkadan ittirenler yüzünden ezilme tehlikesi geçirmiştik, konserde bu sıkıştırma daha da fazla olacaktı şüphesiz. Hem boydan da kaybedecektim bu yüzden VIP almadığıma hiç pişman olmadım. Ancak VIP biletler de Premium biletler de sanırım tamamen satılmamışlardı çünkü VIP ler ile Premiumlar arasında bayağı bir mesafe vardı. Ayrıca Bronz tribünün sadece sahneyi önden gören yeri dışında bütün kısımları boştu. Oralara bakarken bir an hani kovboy filmlerinde olur ya böyle çölü gösterirler sonra bir çalı rüzgarla kumların üzerinden sürüklenip gider, hah işte aynen böyle bir manzara vardı bronz tribünlerde, ben böyle hissettim. XD Ama Gold, Silver tribünler tamamen doluydu. Beni en çok şaşırtan ise beklenenin aksine yabancı hayranların konsere olan ilgisinin az olmasıydı. Özellikle Bulgar, Romen ve İran'lı hayranlar dışında pek gelen yoktu. Halbukisi herkes yabancıların biletleri kapışacaklarını ve bilet kalmayacağını sanıyordu. Bu yüzden olsa gerek konser günü orada burada " Bilet temin edilir " pankartlı masalar koymuşlardı ve gişeler konser anına kadar açık kaldılar, bilet satışı yapıldı. Hatta söylentilere göre bedava bilet dağıtıldığı bile olmuş, konser sırasında da boşlukların dolması için dışarıda bekleyen bir grup kız içeri alınmış gibi şeyler duydum orada artık ne kadarı doğru bilemeyeceğim.



Haydi şehir dışında oturanlar neyse de İstanbul'da olup konsere gidemediği için ağlayanlara bütün sempatimi kaybettim o gün. Çünkü en azından bronz tribünden alabilirlerdi bilet. Orada o kadar çok annesi, babası, kardeşleri veya kuzenleriyle gelenler vardı ki... Kimisi konsere girmedi, kimisi onlarla birlikte içeri girdi. Zaman zaman konser sırasında tribünleri gözlemlediğimde gördüm ki babalar ve anneler bile ayağa kalkmış gruplara alkış yapıyorlardı. O anlarda o kadar mutlu oldum ki çocukları adına, çünkü onlar çocuklarının zevkini paylaştılar ve onlarla eğlendiler konserde, anladılar çocuklarını. İşte çocuklarını konsere götürmeyen ailelerle aralarındaki fark buydu. Ancak arenada öyle bir hava vardı ki bronz tribündeki boşluğu fazlasıyla kapattı. Çok coşkuluydu topluluk ama keşke onlar da gelseydi hem bronz tribün dolardı hem de arenadaki coşku katlanırdı. Bronz deyip burun bükmeyin bütün arena büyük keyif aldı konserden öyle bir havası vardı. Hem arena tepesine hem de sahne yanlarına 2 tane de dev ekran konulmuştu. İnanın hiçbir şeyi kaybetmezlerdi. Yazık oldu...

MissNefertiti tarafından çekilmiş arena videosu


Konser başlamadan önce iki Kore'li vatandaş çıktı bayan olanı sanırım yönetmen gibi bir şey çünkü hava alanı karşılamasında da vardı ve yanındaki kameramana nasıl çekim yapmasını istediğini söylüyordu. Seyirciler içinde yabancı izleyiciler olup olmadığını Türkçe? sordular. Neden İngilizce değil hiçbir fikrim yok. Ayrıca konser boyunca çıkan bütün gruplar ve sunucular Kore'ce konuştular. Bir tek Türkçe çevirmen yoktu. Sanki biz otomatikman Kore'ce biliyoruz ya söylediklerini anlıyormuşuz gibi tepki beklemeleri felan eğlenceliydi. Seyirciler de onların sustukları boşluklarda bağırdılar böylece kör sağır anlaştık XD Hayır bir de yanlarına Türk sunucu koymuşlar ama sadece süs o kadar. Konser boyunca konuşulanlardan hiçbir şey anlamadık yani.




Açılıştan önce sahne alacak grupların video klipleri oynatıldı dev ekranlarda. Millet bunlarla bile öyle coştu ki hani sadece video klipleri oynatsalar yine de eğleneceklerdi sanki XD Video kliplerden sonra ise sahneyi Horon ekibi aldı. Arena Karadeniz ekibiyle coşarken ekip bir de sürpriz yapıp gösterilerinin ikinci yarısında Korece bir şarkıyla danslarını yaptılar. Gerçekten çok güzel bir gösteriydi. Herkesin çok çalıştığı belliydi. Sunucularımız Miss A'dan Suzy, Super Junior'dan Kyuhyun ve Beast'tan Dujun'du ve ben Dujun'u görür görmez OHA! dedim bir insan evladı ancak bu kadar Gong Yoo'ya benzer O_o Resmen Gong Yoo'nun delikanlılık haline benziyor. TRT televizyonundan da güzelce ve adının Ayşe olduğunu öğrenebildiğimiz bir bayan spiker vardı.

Gruplar selam verdikten sonra bizlere ilk sürprizlerini yaptılar. catwalk bölümünde ortaya kadar yürüdükten sonra ortadaki kısma geldiler ve TARKAN ın " Şımarık " şarkısı eşliğinde bize öpücükler gönderdiler.

MissNefertiti tarafından çekilmiş video


Bir başka fan tarafından çekilmiş bir fancam : http://www.youtube.com/watch?v=haOqbqe2_uU&feature=share





İlk sahne alan grup MBLAQ oldu. Ayrıca belirtmeden geçemeyeceğim. Bizler arenaya girip yerlerimizi bulmak için yürüyen merdivenlerden çıktık bir de baktık ki MBLAQ grup üyeleri asansörün önünde sanatçı odalarına çıkmak için bekliyorlar. Hemen makinelerimize sarıldık tabe onlar da bize el salladılar ve hemen asansöre bindiler XD Açıkçası bu konserde sahne alan gruplardan sadece üçünü tam olarak biliyordum. FT Island, Suju ve MBLAQ diğerleriyle hiç ilgilenmemiştim. Bu yüzden MBLAQ ın sunduğu performansı beğendim. Çocuklar ellerinden geldiğince güzel perfromans sundular. İçlerinden bazıları feci terledi resmen dev ekrana baktığım bir anda çenelerinden damlayan terleri gördüm. Sahnede biraz zorlanarak da olsa bir pankart açmayı başardılar. " En Güzel İstanbul! Sizleri Çok Seviyoruz! " yazılıydı pankartta ve onlar da ilk cümleyi tekrar ettiler.

EN NET FANCAM : http://www.youtube.com/watch?v=DoL5GU1XhgA



Ailee sahneye geldiğinde Türk hayranları için özel bir sürpriz hazırlamıştı. " Üskürada Gider iken " i canlı okudu ve gerçekten de çok iyiydi. Kadının yabancı dillere yatkın olduğu görüşündeyim bu kadar kısa zamanda bu şarkıyı böyle iyi söyleyebiliyorsa biraz çalışmayla Türkçe'yi kolayca öğrenebileceğinden hiç kuşkum yok. Şarkıya başladığı anda bütün salon ona eşlik etmeye başlayınca gözlerini açarak şaşkınlıkla baktı ve sonra daha bir şevkle okudu şarkıyı. Şarkı bittiğinde arena ona " Saranghe "tezerruhatları yapıldığındaysa gözleri doldu sanki. Ailee ne kadar güçlü bir sesi olduğunu bizlere gösterdi diyebilirim. Zaten ses sistemi biraz patlayarak çıkıyordu ve çoğu grubun söyledikleri şarkıları pek net duyamadık özellikle de Miss A'yı. Ancak Ailee tek kişi olmasına rağmen sesinin maşallahı vardı bir o bir de Hong Gi inlettiler Arena'yı. Ki ben de zaten böyle olacağını biliyordum. :)

AİLEE - ÜSKÜDARA GİDER İKEN


Ailee'den sonra sahneyi benim o konsere gitme amacım olan grup yaneeeeee FT ISLAND sahne aldı. Ben teaaa bu organizasyon ilk açıklandığında FT gelmezse gitmem açık ve net demiştim. Ama sonra FT nin geleceği açıklanınca tıpış tıpış biletimi gidip aldım. Çok da iyi yapmışım. FT ISLAND kesinlikle ülkemizde bu kadar çok tanındıklarını ve şarkılarının bu kadar bilindiğini bilmiyordu. Zira konser boyunca 3 grubun performansı sırasında bütün arena coştu bunlar Suju, FT Island ve Beast. Ama özellikle Suju ve FT bütün grupların önüne geçtiler diyebilirim. Bir de sitemimi dile getirmek istiyorum. Neden sadece 4 şarkı NEDEN? Doyamadık biz onların harika şarkılarına. Hong Gi sırasıyla Severly, Like The Birds, I Wish ve I Hope'u söyledi.



I Wish'i " Keşke " olarak taktim etti ayrıca " I Hope " öncesinde de bütün konserlerinde yaptığı gibi seyircilere " Bareeee " kısmını söyletebilmek için cebinden çıkardığı bir kağıt parçasından " Benden sonra tekrar edin. " kısmını okudu. Normalde gözlük kullanan biri olduğu için de kağıdı yakından okumakta zorlandı biraz uzaklaştırarak okudu ama müthiş şekerdi. Hong Gi bunu neredeyse bütün konserlerinde yapar, seyircinin " Bare " kısmında şarkıya eşlik etmesini ister. Ancak biz onu epey şaşırttık çünkü neredeyse şarkıların tamamına eşlik ettik. Hong Gi tepkisiz seyirciyi sevmeyen biri seyirci ne kadar coşkulu olur ve performansına tepki verirse o kadar coşan ve eğlenen bir yapıya sahip. Biz de çok coşkulu bir kalabalıktık bu yüzden resmen kendini kaybetti sahnede. Topaç gibi bir o yana bir bu yana dönüp durdu. Seyirci de onunla birlikte hoplayıp zıpladıkça daha da memnun oldu. Zaman zaman sahneye baktığımda diğer grup üyelerinin de gördükleri ilgi ve sevgiye şaşkınlıkla baktıklarını gördüm. Özellikle JaeJin diğerlerine ağzını kocaman açarak bakıp güldü. :)



Hong Gi sarı balonları taşıyanların FT hayranları olduğunu idrak ettikten sonra özellikle sarı balonlu tribünlere ve seyircilere oynadı. Keretaaaaa <3 Bir fandan sarı renkli kaşkol veya tişört benzeri bir şey alıp elinde salladı ve omuzuna attı. Veda sırasında da bir fandan aldığı sarı renkli bir şeyi başına bağladı. XD Bir keresinde de hayranlara elini uzatırken düşecek gibi oldu XD Bu konserden sonra eminim pek çok kişi FT Island'ı daha yakından takip etmeye karar vermiştir. Ve umarım FT Island üzerinde bir sonraki dünya turlarına Türkiye'yi de dahil edecek kadar iyi etki bırakmışızdır  > <

MissNefertiti tarafından çekilmiş FT Island - I Wish




Miss A'nın performansını ise ne yazık ki beğenmedim. Bu kızlardan kaynaklanan bir şey değil ama onlar ellerinden geldiğince iyi performans sunmaya çalıştılar. Ancak ses sisteminin azizliğine uğradılar. Son şarkıları dışında ağızlarından çıkan neredeyse hiçbir kelime anlaşılamadı. Mikrofonları mı çalışmıyordu yoksa sesleri mi çok zayıftı bilemeyeceğim ancak bu grup maalesef konserdeki en zayıf gruptu diyebilirim. Ha güzellerdi, Suzy ha bire saçlarını savurup durdu, Min çok şekerdi ama o kadar. Sadece görsellik.

MissNefertiti'nin kamerasından Miss A nın son şarkısının performansı




Beast FT Island'dan sonra salonu inleten ikinci grup oldu. Özellikle de son parçalarında tüm salon büyük bir coşku içindeydi. Grup üyeleri gri balonların kendi fanlarına ait olduklarını fark ettiklerinde gri balonları sahneden alıp hayranlara geri attılar. :) Beast maalesef takip etmediğim bir grup olduğu için sizlere şarkıları hakkında detaylar veremeyeceğim. Ancak belirtmeden geçemeyeceğim bir detay var ki şu Dujun harbiden fena halde Goong Yo'ya benziyor yaf.  O_o Performanslar sırasında dönüp dönüp arenadaki ekrana baktım şaşkınlıkla. Sanki Goong Yo bir zaman tüneline binmiş delikanlılık zamanlarına geri dönmüş bu kadar olur O_o Ayrıca elemanlardan biri de o saçlarını alnına paralel kesen elemanı da pek çok kişi gibi ben de Türk'e benzettim. :D
MissNefertiti'nin kamerasından BEAST performansı



Beast'tan sonra " SPECİAL STAGE " başladı. Böyle bir sürprizi beklemediğimiz için çok şaşırdık ama çok da sevindik. Suzy ve G.O düet yaparak sahneye başladılar onlara Ailee'yi koluna takmış bir vaziyette sahneye çıkan Hong Gi de eşlik etti. Birlikte " Dream High " dizisinin soundtrack parçasını söylediler. Zaten çok bilinen bir soundtrack parçası olduğu için bütün arena onlara bir ağızdan eşlik edince bayağı şaşırıp sevindiler. Sanırsam bu Ailee ve FT üyelerinin arası bayağı iyi. Hem konserde hem de konserden sonraki boş günlerinde Ailee devamlı onlarla birlikteymiş.

MissNefertiti'nin kamenasından Suzy ve G.O düeti





Sonra sahneyi en fazla beklenen grup olan Super Junior aldı. Siwon'un aralarında olmaması seyircilerde hayal kırıklığı yarattı, hep son ana kadar gelmiş olabileceğini ummuştuk. Onun tişörtünü çıkarmasını nasıl da sabırsızlıkla bekliyorduk oysa ki XD SUJU sanırım konsere damgasını vuran grup oldu her açıdan. Performans olarak, seyircilerle girdikleri etkileşimler olarak, bizlere yaptıkları jestler olarak gerçekten harikalardı. Sırasıyla Mr Simple, Sexy, Free and Single ve Sorry Sorry şarkılarını seslendirdiler. Şarkıları arasında ülkemizdeki fanlarının gönderdikleri resimlerden oluşan bir video gösterisi oldu, onlar da bizimle birlikte sahneden seyrettiler.

MissNefertiti tarafından çekilmiş SUPER JUNIOR MR SIMPLE



Hepsi birer pankartla bizlere terekkür (teşekkür) ettiler. Çok tatlılardı. Çıkan bütün idollerin en kolay ve rahat söyledikleri kelime " Merhaba " oldu. :D Kangin ilk başta dili dönmeyince seyircilerle bayağı sevimli etkileşimlere girdi. O yanlış söyledikçe seyirciler aaaaladı felan. Sonrasında sıra pankarta gelindiğinde pankartta en kısa kelimeyi almış akıllım sadece " Bugün " dedi. :D Suju fanlarına göre Kangin genellikle soğuk ve cool takılan biriymiş ama SUJU içerisinde sahnede en fazla eğlenen kişilerden biriydi hatta sahneden en son ayrılan kişi oydu. XD

MissNefertiti tarafından çekilmiş 2 video. İlkinde pankartları açmaları var. İkincisi de performans sırasında


Kyunhun olsun, Donghae olsun, Eun Hyuk olsun ya hepsi bir harikalardı. Ama konserin doruk noktası Dong Hae'nin bir hayrandan Türk bayrağını istedikten sonra onu sallaması ve ardından da öpmesiydi. O anda resmen ses desibelini aştık. Neredeyse sağır olacaktım yafz. Böyle bir çığlık olamaz. İnledi bütün arena. Yanlış biliyorsam SUJU hayranları beni düzeltsin ama daha önceden üyeler sahnede başka ülkelerin bayraklarını sallamış olsalar bile ilk defa bir bayrağı öptüler. Bu sanırım farkımızı ortaya koyuyor. <3






Dong Hae devamlı hayranlardan bir şeyler alıp durdu. Önce bir hayranın kamerasını alıp hem arkadaşlarını hem de kendisini çekti, sonra bir başka hayranın kalp yaptığı tabletini alıp inceledi. Kyunhun mavi renkli balonlarda Turkısh Elf yazılı olduğunu görünce bir tanesini aldı ve bir şarkılarının performansı boyunca elinden düşürmedi.
Dong Hae'nin kamerasını elinden alarak çekim yaptığı anlar bizzat o kameradan


   MissNefertiti'nin yakaladığı şu poza bakın, kimselerde yok yav maşallah kardeşime benim <3



Dong Hae performansları bitip kapanışta sahneden ayrılacakları zaman Kangin ve başka bi elemanın seyircilerin önünde resimlerini çekti. Mis Nefertiti'nin kamerasından çekiliş anı ve altında sonrasında açıklanan netice :)



Kapanışta bütün gruplar yine sahneye çıktılar. SUJU tam iki kere seyircileri Japon usulü yarı bellerinden aşağıya kadar eğilerek selamladılar. Diğerlerinden de daha uzun kaldılar. Önce herkesle birlikte selamladılar sonrasında diğer gruplar sahne arkasına giderken yeniden bir araya gelip tekrar seyirciyi selamladılar. Sanki onlar da gitmek istemiyor gibiydi gerçekten hele Kangin sahneden en son ayrılan o oldu. Dönüp dönüp seyircilere el salladı, bütün tribünlerle ilgilendiğinden emin olmak ister gibiydi, herkese el sallamaya çalıştı yavrusu <3 Bu yüzden bu konserde SUJU da Dong Hae ve Heechul'dan sonra ben bir favori eleman daha kazandım diye düşünüyorum. Kangin de bundan sonra Suju'da sevdiklerim arasında yer alıyor.

MissNefertiti'nin kamerasından kapanış anları



Böylelikle bu güncellemeyi tamamlamış bulunuyorum. Grupların konser sonrasındaki maceralarını içeren postu da bu postun ardından birkaç gün içerisinde atarım. Haber blogu da olduğu için burası bayağı bir derleme yaptım. Bu yüzden ikiye bölmem gerekti Konser öncesi ve Konser, ikinci postta da konser sonrası :) Elbette unuttuğum şeyler olmuş olabilir ama gerçekten çok heyecanlıydı ve çok eğlendik konser boyunca. Kardeşime de bana da büyük moral oldu diyebilirim. Adeta pozitif enerji bombasına tutulduk. Günlerdir konser üzerine konuşup duruyoruz ve daha çok konuşacağız sanırım. Hala bir hayal, bir rüyaymış gibi geliyor. Bir ara biletlerimizi iptal etmeyi falan düşünmüştük ama iyi ki yapmamışız. Çünkü gerçekten böyle bir şeye ihtiyacımız varmış.

Ayrıca SUJU nun lideri bizlere " Super Show " da görüşürüz diyerek büyük bir sürpriz yaptı. Böylelikle gelecek sene SUJU nun ülkemizde konser verecek olması olasılığı yüzünden coşmuş durumdayız. Söylenenlere göre hem gruplar hem de yetkililer gösterilen ilgiden son derece memnunlarmış ve ülkemizde potansiyel olduğu görüşündelermiş. Umarım bu tarz konser ve etkinliklerin devamı gelir. Böylelikle postun sonuna geliyorum byssssss *_*

SPECİAL THANKS MissNEFERTİTİ <3


13 yorum:

  1. Çok güzeldi. Rüya gibiydi. Yine gelsinler çok şukelaydı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bundan sonra da kısmet olursa bütün organizasyonlara birlikte gidelim ama bu kez koltuklarımız yan yana olsun XD

      Sil
    2. Ay inşallah. Bir de önlerden olsun yerimiz bunu da unutmayalım. Bu deneyimi sizinle yaşamak ayrıca güzeldi. :)

      Sil
    3. Yerimiz güzeldi ya önlerde olsak ya ezilirdik yada göremezdik doğru düzgün :) Bir sonraki showda yerimiz en azından yanyana olsun ;)

      Sil
  2. Çok güzel derleyip paylaşmışsınız. Çok teşekkür ederim.
    Ayrıca ben İstanbul'da yaşayıp da gidemeyenlerdenim. Çünkü ben üniversite için yetenek sınavlarıydı sonra kayıttı diye uğraşıp dururken baya bir zaman geçti. Kayıt için Ankara'ya gittim döndüğümde 7 Eylül'dü. 7 Eylül de konserin olduğu gündü. Tamam ya... Aslında biraz da gitmek istemedim. Ki kendimi biliyorum çok gitmek isteseydim kimse bana engel olamazdı.

    Sonra bir internete girdim. Grupların bizler için yaptığı jestler, Siwon'un gelemeyişi, Bayrağımızın öpülmesi gibi haberler gördüm.

    Bu konser sayesinde Koreli grupların artık turne yaptıkları zaman ülkemizi es geçmeyeceklerini düşünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayyhh çok şekersin :) Önce mazeretleri sıramalamışsın sonra da tamam yaa gitmek isteseydim giderdim deyip kabullenmişsin XD Bir dahaki sefere kesinlikle kaçırma, gerçekten çok çok eğlenceliydi ;) Umarım Super Show gelir ve yine hep birlikte eğleniriz ;)

      Sil
  3. Yanıtlar
    1. Kıskan ki bir dahaki sefere geldiklerinde kaçırma ;)

      Sil
    2. Ahhhh, nasıl isterim hatta gelsinler hiç gitmesinler...Şaka bir yana çok güzel bir yazı olmuş devamını heyecanla bekliyorum...

      Sil
  4. Merhaba, o anları tekrar yaşıyormuş gibi anlatmışsınız çok güzeldi. Tekrar tekrar gelirler umarım, hep böyle güzel anılarımız olsun.

    Ufak bir düzeltme; Beast Chun Hyung değil, Junhyung.
    B2uty hassasiyeti :)))

    Bu güzel yazı için teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler, yazıyı beğenmene sevinim :) Ok oradaki hatayı gördüm, Jun Hyung olarak düzeltiyorum şimdi ;)

      Sil
  5. Yazın herzamanki gibi harika ötesi 3 gün önce okudum yazını fakat köyde çayda olduğum için yorum yapamadım seni hergün kame içim takip ettiğimi biliryorsun:)Allahım yok böyle birşey ya eunhyuk donghae lee hongki sırf sizin için gidilirdi fakat 18 saat ve hazırlıksız yakalanmak utansın böyle bir konser olamaz dizi izlediğimiz sayfalarında konserin tamamını yayınladılar yani ağlamadım desem yalandır inşallah devamı gelir siz konserde bizde twitter de tt yaptık 2 gün uyku yemek hayatım bozuldu istanbulun yada kendilerinin resimlerini atıp teşekkür mesajları yazdılar tabi bizde karşılık verdik olmayan googleye emanet kore çevirileriyle:)hayranların vidyolarıyla an ve an oradaydık diyebilirim çok güzeldi donghae bayrak öpmüş resimleri dediler biz o anda kendimizden geçtik ve bir kez daha ağladık gidemediğimize:(kardeşin varmış ben seninde yüzünü bilmiyorum görmedim görmeden sevdim diyebilirim kardeşine de vidyoları için teşekkür ederiz gittiğiniz iyi olmuş annenizde istemezdi hep mutsuz görmeyi tebessümünüz onuda rahatlatmıştır inanıyoum yeri mekanı cennet olsun tekrardan amin:):)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol canım yorumun için :) Kaçıranlar en azından konserin videolarını izleme şansını buldular. Bence böylece bir sonraki organizasyonları kaçırmazlar, nasıl güzel bir organizasyon olduğunu görmüş oldular. Özellikle de aileler için yazdım bu yazıyı getirsinler çocuklarını çünkü onlar da en az çocukları kadar eğlenecekler, bu garanti :)

      Dileklerin için de sağol, gerçekten moralman çok kötüydük, arkadaşlarımızla böyle bir konserde vakit geçirmek bize çok moral oldu.

      Sil