25 Ağustos 2016 Perşembe

Beklenen Son! SMAP DAĞILIYOR!


Merhabalarrrr~ Dedikodular ve değerlendirmelerle dolu yeni güncellemeye hazır mısınız? KAT-TUN araya girdiğinden beri ilk defa bu kadar dolu bir güncelleme hazırladım sanıyorum. Olay çok büyük olunca konuşacak şey de çok oluyor haliyle^^ Uzun bir süredir SMAP konusunda yazdıklarımı buradan takip ediyorsunuz. Grubun yaşadığı çatırtılar aslında uzun süredir devam ediyordu ama özellikle iki yıldır zirveye ulaşmıştı. Çıkan bütün önemli dedikoduları sizlere taşıyan bendeniz bir kere daha haklı çıktım. 

SMAP grubunun 31 Aralık tarihi itibariyle dağılacağı açıklandı. 

Bu dağılma Johnnys içindeki en büyük olaylardan biri olacak. Şimdiye dek artık aktif olmayan grupları için bile dağıldılar demeyen Johnnys SMAP ın dağılacağını medyaya gönderdiği faksla onayladı. SMAP Japonya'nın bilinen en önemli pop gruplarından birisi. Şimdiye dek 35 milyon kopyadan fazla satmış, rekorlar kırmış, şirketin en fazla satan grubu. Grup üyeleri birbirinden ünlü ve sevilen kişilerden oluşuyor, sektörün sempaileri. En çok bilinen şarkıları olan " Sekai ni hitotsu dake no hana " sanki ulusal marşmış gibi Japonya'da ilk okullarda çocuklara öğretilen bir parça. Daha saymakla bitiremeyeceğim özelliklere sahip bu önemli grup ve Johnnys arasında neler oldu da bu noktaya geldiler? Üzerinden kısaca ilerleyerek geçelim ve bu arada günümüzdeki bilgilerle değerlendirmeyi yapalım,


SMAP grubu ve Johnnys şirketinin birbirinden bu derece kopmalarına neden olay olaylar silsilesi grubun satışlarının çok düşmesi sonrasında şirketin onlara önemsiz, sekreter seviyesindeki bir menajeri atayarak elini eteğini çekmesiyle başladı. Terk edilen SMAP ve çaylak Iijima Michi kendilerini kurtarabilmek için birbirlerine tutunmaktan başka çareleri kalmadığını fark ettiler. Iijima belki çaylak olabilirdi ama aileden bu sektöre hiç de yabancı olmayan, zeki ve yetenekli bir kadın olan Iijima kısa sürede birçok bağlantı kurarak SMAP'ı ayağa kaldırmayı başardı, bununla da yetinmedi grubun öncekinden de popüler olmasını sağlayarak zirveye taşıdı. Onlarla bir anne ve arkadaş gibi ilgilenen Iijima'ya grubun da derin bir bağlılık duyması kaçınılmazdı. Iijima başarılı olduğunu kanıtladıktan sonra Johnny-san tarafından kendisine başka gruplar da emanet edilmeye başlandı. Kisumai'nin geciktikçe geciken debutu ve sonrasındaki başarısı, Yamapi'nin hem grubu NEWS ten ayrılması hem de bulaştığı skandallar sonrası sektördeki yerini koruyabilmesi, Sexy Zone'un şu anda bütün üyelerinin sektöre hazır hale gelebilmiş olmaları, ABC-Z nin asla gerçekleşmeyecekmiş gibi görünen debutu hep onun sayesinde gerçekleşti. Eminim ki eğer Jin şirketten ayrılmayarak Iijima'nın koruyucu kanatları altında kalmaya devam etseydi onu şu anda bulunduğu noktadan çok daha farklı bir yerde görebilirdik.

Bu yetenekli menajerin gün geçtikçe artan gücü yüzünden şirketin veliahtı Julie Keiko Fukushima Kitagawa ile arasında gerginlik baş gösterdi. Bu durum öyle bir hale gelmişti ki Julie ve Iijima'nın temsil ettiği gruplar birbirlerinin katıldığı programlara katılamıyorlar, yan yana gelemiyorlar, birbirlerinden bahsedemiyorlardı. Şirket dışarıdan bir ama içeriden ikiye ayrılmış gibiydi. Özellikle de son iki yılda şirketin başındaki Mary ve Johnny Kitagawa'nın 85 yaşlarına gelmeleri şirketin geleceğini, gelecek başkanın kim olacağı konusundaki tartışmaları da beraberinde getirmeye başladı. Ailesinin desteği olmadan standart bir menajer olduğu söylenen ve yeteneğinin Iijima ile kıyaslanamayacağı kulislerde dile getirilen Julie yerine aileden olmamasına rağmen şirket için daha iyi olacağı düşünülerek Iijima'nın başa geçmesi gerektiğini düşünenler vardı. Elbette bu söylentiler artık iyice ayyuka çıktığında ve gazetelere taşındığında kızının koltuğunun tehlikeye girdiğini gören Mary Kitagawa bütün bu kaosu başlatacak olaya imza attı.



Gazetecileri şirketin gelecek başkanını açıklayacağını söyleyerek çağıran Mary aynı toplantıya Iijima'yı da emrederek çağırmış, onu gazetecilerin önünde küçük düşürerek kovmaktan beter etmişti. Kızının da gelecek başkan olacağını ilan etmişti. Bu olayın detaylarına daha önceden yer verdiğim için uzatmayacağım, neticede sektör Iijima'nın bu aşağılanmayı kaldıramayarak şirketten ayrılacağını konuşmaya başlamıştı bile. Sorun Iijima gittiğinde SMAP ve beraberinde temsil ettiği diğer gruplara neler olacağıydı? Herkesin beklentisi SMAP ve Iijima'nın birlikte ayrılarak başka bir şirkete geçmeleriydi. Bu sene başında beklenen istifa geldiğinde bu yüzden bütün gözler SMAP a dönmüştü. Iijima'nın istifasından kısa bir süre sonra grubun Kimura Takuya hariç diğer 4 üyesi Johnnys'den ayrılmaya karar verdiklerini duyurdular. Japonya kıyamet kopmuşçasına karıştı. Günlerce Twitterin ilk sırasını işgal eden, milyonlarca tweet atılan, haberleri ve gazeteleri dolduran haberler, tartışmalar sonrası ülkenin ekonomisi bile sarsılmış, Japonya başkanı Abe grubun dağılmaması konusundaki dileklerini dahi dile getirmişti. Bir hafta süren kaosun ardından şirket ne yaptı etti SMAP grubunu canlı yayında eğilerek özür dilemeye mecbur etti. Sanırım bu programdan sonra grubun Johnnys'te kalması imkansız hale gelmişti. 

Ben de burada grubun büyük ihtimalle Eylül sonu itibariyle şirketten ayrılacağını düşündüğümü paylaşmıştım sizlerle biliyorsunuz. Nakai ve diğerlerinin Iijima ile birlikte ayrılmak istedikleri çok açıktı ve olan bitenden sonra özellikle Nakai gibi bir adamın şirketle işinin bittiği her hareketinden belli oluyordu. Bu sene SMAP ın 25. kuruluş yıl dönümü olmasına rağmen bir albüm, single çıkarmayan, konser turu düzenlemeyen, hiçbir müzik programına gönderilmeyen, üstelik ellerindeki programları da yitirmeye başlayan grubun yavaş yavaş bitirilmeye çalışıldığı belliydi. Şirket bir de utanmazca grup üyelerine belirsiz bir süre ( bahsedilen en az 2 yıl, tanıdık geldi mi?) aktivitelerine ara vermelerini bile önermiş. Johnnys'in bu teklifine Kimura hariç diğer üyeler " araya girmektense dağılmayı tercih ederiz " şeklinde cevap vermişler. Zaten sene başındaki olaylardan sonra Kimura ve diğer 4 üyenin arasının inanılmaz derece açıldığı belliydi. SMAP X SMAP programında bile Kimura tek, diğerleri birlikte çekimler yapıyorlardı. Yardım organizasyonlarına Kimura başka Johnnys üyeleriyle, diğerleri birlikte gidiyorlardı. Birlikte çalışmalarının artık imkansız hale geldiğini söyleyerek tercihlerini grubun dağılmasından yana kullanmışlar. 

Johnnys'in yaptığı açıklamaya göre grup üyeleri solo olarak şirkette kalmaya devam edecekler. Grubun dağılması ama üyelerin halen şirkette kalmasının ne kadar mantıksız bir olay olduğunun hepiniz farkındasınızdır. İddialar grup için ayrı, solo olarak ayrı sözleşmelerinin bulunması ve grup için yaptıkları sözleşmeyi yenilemedikleri ancak solo sözleşmelerinin henüz bitmediği yönünde. Başka bir açıklama da çoktan giriştikleri projeler yüzünden (film ve dizi) 1 yıl daha solo anlaşma yapmak zorunda kaldıkları yönünde, yoksa bu projelerdeki zararı bizzat karşılamak zorunda kalacaklardı. Bu projeleri tamamlamak, promosyonlarına katılmak ve tanıtımlarını yaparak en iyi şekilde sonuçlandırmak zorundalar. Her iki durumda da elleri kolları bağlı bir şekilde şirkette kalmak zorunda kaldılar.


SMAP ın dağılacağı haberi elbette ki yine büyük yankı buldu. Twitterde TT listesine giren gruba 2 milyondan fazla tweet atıldı, Japonya'da ise 3 gün boyunca kendi gündem listesinin zirvesinde kaldı. Politikacısından sporcusuna kadar her daldan üzüntülerini bildiren yorumlar geldi. Başkan Abe yine Japonya ekonomisinin zarar göreceğini dile getirdi. SMAP ın dağılmasının Johnnys'e getireceği zarar ve külfetin 900 milyar yenden fazla olacağı söyleniyor. Kaybolan prestij de cabası. Japonya ekonomisine ise ilk etapta %2 küçülme yaratacağı düşünülüyor. O.o Grubun dağılacağı faxının geldiği gün içerisinde SMAP, şirketin web sayfasındaki grup listelerinin içerisinden çıkarıldı. Grup üyelerinin her biri ne kadar üzgün olduklarına dair birer özür mesajı yayınladılar ama bunlarda bile bir yılgınlık hissediliyordu. Peki bütün bu gümbürtü koparken Johnny Kitagawa neredeydi?

Dedikodu gazeteleri önce Johnny'nin SMAP üyelerini yanına çağırdığını ama kimsenin gelmediğini, ardından onları telefonla aramaya çalıştığını ama hep yanlış numaraları çevirmesi yüzünden!!! -malum 85 yaşında ya - bir türlü onlara ulaşamadığını ve bu karara engel olamadığını yazdılar. Hahahahahaha var ya ben bu mazerete kıçımla gülerim arkadaş! Neyse bu gayet komik haberlerden sonra aslında Johnny'nin olan bitenden, dağılmadan hiç haberi olmadığını, aynı gün herkesle birlikte televizyondan öğrendiğini ve çok sinirlendiğini yazdılar. Bütün bu açıklamalar olurken Kimura Takuya ve ailesi, Mary ve Julie neredeymiş dersiniz? Hepsi Hawaii de tatildeler.^^ Dolayısıyla kimse öfke püsküren yaşlı amca Johnny ile karşılaşmak zorunda kalmadı. Johnny'nin bunun olmasının mümkün olmadığını ve ne yapıp edip engel olunması gerektiğini söylediği gelen duyumlar arasında ama amcacım atı alan Üsküdar'ı çoktan geçti gibi görünüyor. Kardeşin ve kızı sen engel olamadan yaptılar yapacaklarını, sonra kimseyle muhatap olmamak için kaçtılar gittiler tatile. Ohh ne güzel~ Tabii teorileri de hatırlayın, sene başındaki olayı Johnnys'in sızdırması gibi bu dağılma olayını da Eylül gelmeden SMAP'ın sızdırmış olabileceği olasılığı da var. Tüm düşmanlar tatildeyken bombayı patlatmış olabilirler. Ama bundan kazançlı çıkabilirler mi? Bu onlara ne kazandıracak? Bu sorular da muallakta. Sorularımızın yanıtlarını da alamıyoruz çünkü SMAP bir basın toplantısı düzenlemedi. Böyle önemli bir açıklama için neden basın toplantısı düzenlenmediği de bilmiyorum. Ya grup üyelerinin şirketi zor durumda bırakacak bir açıklama yapmasından çekindiler ya da olayın iyice büyümesini istemediler.

Tüm bu kaosun ortasında Iijima neler yapıyor diye merak edenlere kendisi şu anda Japonya'da değil, Çin'de ve orada büyük bir şirket kurmaya çalışıyor. Kuracağı şirketle yeniden iş sahalarına dönmeyi planlayan Iijima'nın arada sırada gizli gizli Kimura hariç diğer SMAP üyeleriyle ve hatta Kisumai'nin üyesi Tamamori Yuta ile görüştüğü iddialar arasında. Tabii kendisine soru geldiğinde artık eğlence sektörüyle ilgilenmediğini ve SMAP le görüşmediğini söylüyor. Yukarıdaki gazete sayfalarında bölünen grupları görüyorsunuz. İlk sayfada Kitagawa ailesi ve Kimura, diğer sayfada Iijima ve kalan SMAP üyeleri. Solo fotodaki de Iijima, gayet sağlıklı görünüyor gördüğünüz üzere. Diğer taraftan başka bir iddia da Iijima'nın Çin'de, Nakai'nin de Japonya da birer şirket kurarak güçlerini birleştirecekleri yönünde. Böylelikle grubun en popüler olduğu iki ülkede birer temsilci şirketi olmuş olacak. Peki Aralık ayına kadar neler değişebilir? Görünen o ki artık Johnny Kitagawa'nın kendi şirketi üzerinde hiçbir hakkı, günü, kontrolü kalmamış durumda. Zaten söylentilere göre 2017 yılında emekli olmayı düşünüyormuş. Bu da aslında neden bu sene içerisinde bu kaosun yaşandığını bir nebze olsun anlamamızı sağlıyor.

Johnny'nin emekliye ayrılacağını ve başkan koltuğunun boşalacağını fark eden Mary 1 sene önceden rakiplerinden kurtulmaya başlamış diyebiliriz. Önce kızının en büyük rakibi olan Iijima'dan, ardından onun koruyucu kanatları olmadan ajans içinde açık hedef haline gelen SMAP grubundan şirketin prestijini iki paralık etme pahasına kurtuldu. SMAP grubunun üyeleri sadece şarkıcı değil yetenekli birer yönetici, çevreleri geniş, önemli bağlantılara sahip sevilen insanlar. Varlıkları Mary'nin kızına yardımcı olarak düşündüğü Matchy için büyük tehditti. Zira adamı Japonya'da seven sayan yok gibi bir şey. Sırf sempai diye saygı duyuluyor ama kibrinden kendi önünü göremeyen bu adamın yönetici olması demek Johnnys'i bitirecek dinamite bir fitil daha eklemekle aynı olacaktır diye düşünüyorum. Higashiyama ve Tackey'in de kendilerine göre şirket içinde güçleri var ama Nakai ve Kimura çok daha yetenekli kişiler bunu da kabul etmek gerek. Mary belki kendisine göre kızına rakip olabilecek en güçlü kişileri elimine etmiş olabilir ama Johnnys şu anda kaynayan bir kazan, çok güçlü adamlara karşı bir tek Julie'nin ayakta kalabileceğini hiç sanmıyorum. Yakuza desteğine rağmen hem de. Yakında müttefik kazanmak için evlilik yaparsa hiç şaşırmayacağım. Şimdiye kadar elime geçen bilgilerden bir derleme yapmaya çalıştım. Sizler bu konuda neler düşünüyorsunuz, teorileriniz nelerdir merak ediyorum.^^

New York Times Haberi


SMAP grubunun dağılacağı haberine çeşitli haber programlarının sunucuları arasında bulunan Johnnys üyelerinden de tepkiler geldi. Nakamaru neredeyse ağlamanın eşiğinde " Eminim üyeler bu zor kararı almadan önce uzun bir süre görüşüp tartışmışlardır. Kabul etmesi çok zor ama solo kariyerlerinde onlara başarılar diliyorum. Ayrıca solo olarak da olsa şirkette kalmaya devam edecek olmaları rahatlatıcı bir şey. " derken TOKIO grubundan Kukubun ve Yamaguchi kendi gruplarının da dağılma olasılığının pek çok kez gündeme geldiğini, pek çok kez tartıştıklarını ama bu olasılığı en sona bırakmaya karar verdiklerini, her şey kesin olarak sona ermeden önce bir mucize olması için dua edeceklerini söylediler. Ayrıca Ikuta Toma ve NEWS grubundan Koyama da grup üyelerine iyi dileklerini gönderenler arasında.

Nakamaru Shuiichi

Fuji TV de 1996 yılından beri devam eden SMAP X SMAP programının da Aralık ayına kadar devam eden bu süre içinde biteceği açıklandı. Bu süreç zarfında ise üyeler ya solo olarak ya da çalışmak istedikleri üyelerle birlikte ayrı çekimler yaparak programı hazırlayacaklarmış. Fuji TV nin bu program yerine Kinki Kids'in programını yayınlamayı planlıyormuş. Ancak bütün Johnnys üyelerinin katıldıkları programlara bakıldığında en yüksek reytingleri TOKIO grubunun Tetsuwan Dash ve NEWS grubundan Tegoshi'nin içinde bulunduğu ItteQ programları alıyor. Arashi'nin reytingleri SMAP X SMAP kadar bile değil, neredeyse yakın gidiyor ve her sene daha da düşüyor.

Dağılma haberi sonrasındaki gün Amazon sitesinde online satış sıralamasında 1-59 arasındaki bütün sıraları SMAP grubunun çalışmaları alarak bir ilke imza attı. Oricon'da ise gelen tepsi alışlarıyla oluşmuş listeye (ilk baştaki rakamlar Oricon'da yerleştikleri sırayı gösteriyor) bakıldığında ilk 100 içinde 8 single, 3 albüm görüyoruz. Grubun kampanya şarkısı Sekai ni Hitotsu dake no Hana 33.223 adetlik satışla Oricon'u 5. sırada tamamlamış.


SINGLES


05 - Sekai ni Hitotsu dake no Hana: 33,223 - (total: 2,760,262)
16 - Arigatou: 8,353 (total: 361,539)
31 - Otherside/Ai ga tomaru made wa: 2,969 - (total: 181,274)
47 - Top Of The World/Amazing Discovery: 1,536 - (total: 169,966)
49 - Shareotsu/Hello: 1,481 - (total: 253,391)
51 - Yes we are/koko kara: 1,393 - (total: 170,110)
77 - Karei Naru Gyakushuu/Yuumoa Shichau yo: 867 - (total: 188,099)
88 - Joy!!: 763 - (total: 398,577)

ALBUMS

07 - Smap Vest: 4,285 - (total: 1,802,923)
26 - Mr.S: 1,951 - (total: 229,038)
57 - GIFT of SMAP: 893 - (total: 283,061)

CONCERT DVD:


10 - Mr.S: 789 - (total: 95,166)
12 - Thanks for Beijing: 676 - (total: 84,626)
27 - We are SMAP: 352 - (total: 209,903)
30 - GIFT of SMAP: 336 - (total: 181,065)

CONCERT BD:

08 - Mr.S: 798 - (total: 98,267)


Bu ay Johnnys sadece SMAP ın skandalıyla uğraşmadı, bir de şirket tarihinde nadir görünen bir başka olayla, boşanma haberiyle de uğraşmak zorunda kaldı. TOKIO grubu üyelerinden Yamaguchi Tatsuya 2008 yılında evlendiği, kendisinden 5 yaş genç eski model eşinden ayrılacağını açıkladı. Şirket tarihinde daha önce sadece 2 boşanma olayı daha yaşanmış. Otokogumi grubundan Okamoto Kenichi (Hey! Say! JUMP üyesi Okamoto Keito'nun babası) ve Shounentai grubundan Uekusa Katsuhide boşanan ünlüler. Ama ilk kez boşanan bir idol basın toplantısı yaparak bu haberi duyurdu. Toplantının yapılmasını isteyen kişinin Yamaguchi olduğu söyleniyor. Basını kapının önünde karşılayarak selamlayan ve oldukça rahat görünmesine karşın gergin olduğunu gizleyemeyen Yamaguchi çocuklarının ve eşinin özel hayatlarına saygı duyulmasını istedi. İki oğlu olan Yamaguchi'nin çocukları anneleriyle kalacakmış. 

Basın toplantısında iyi bir baba ve eş olamadığını, iş hayatının yoğunluğuna rağmen işi bittikten sonra dahi hobileri uğraştığı ve arkadaşlarıyla vakit geçirdiği için evine yeterince zaman ayıramadığını, haftanın sadece 2-3 günü evine uğradığını, her şeyle eşinin ilgilendiğini bu yüzden sık sık kavga ettiklerini, son zamanlarda ayrılmayı düşündüklerini, Nisan ayından beri ayrı evlerde kaldıklarını ve sonunda boşanmaya karar verdiklerini söyledi. Yamaguchi'nin sahip olduğu iyi aile babası imajına bu derece zarar verecek açıklamalarda bulunmuş olması çok ilginç. Ayrıca hemen basından gelen geçen ay bir gözü bandajlı, çenesi ve yanağı morluklarla kaplı bir şekilde programa çıkması hatırlatılıp boşanmayla ilgisi olup olmadığı da soruldu. Yamaguchi alakası olmadığını, motoruyla gözünde güneş gözlükleri varken hafif bir kaza geçirmesi yüzünden yaralandığını söyledi. Ama bu açıklaması basını da hayranları da tatmin etmiş değil. Herkes Yamaguchi'nin dövüldüğü konusunda hem fikir gibi görünüyor. Boşanma kararının tam da SMAP olayıyla ilgilenmeye hazırlanan şirket yetkililerini kızdırdığı ve hırsını ondan çıkarmış olabileceği, Yamaguchi'yi başka bir kadınla basan karısının yakınlarına onu dövdürmüş olabileceğine kadar bir sürü iddia uçuşuyor ortalıkta. Nedeni ne olursa olsun bu sene Johnnys bir çok negatif skandalla uğraşmak zorunda kalacakmış gibi görünüyor.


KAT-TUN 10TH Anniversary Live Tour 10KS! DVD si toplamda 81.243 adetlik satışla Oricon'u 1. sırada tamamlamayı başardı. Bu rakam gerçekten çok iyi özellikle de KAT-TUN un No More Pain konser DVD sinden sonra 6. yıldır elde ettiği en iyi rakam oldu. 2. ve 3. hafta satışlarıyla 100 bin sınırını aşacağını düşünüyorum. KAT-TUN uzun zamandır bu kadar iyi sonuçlar elde etmemişti. Fanlarının gruba böylesine destek olup sahip çıkmasına o kadar seviniyorum ki... DVD de yer alan bir 4U performansı var, hayran olan olmayan herkesi etkileyecek güzellikte. Kame, Ueda ve Nakamaru'nun çocukluklarından günümüze resimlerinin geçtiği bir görsel sonrasında ekranda 4U nun sözleri akarken bütün Tokyo Dome'un hep bir ağızdan, kendiliğinden şarkıyı söylemeye başlaması, ahenkleri, Dome'un büyüleyici atmosferini izlerken orada olamadığım için bir kere daha üzüldüm gerçekten. Unutulmaz bir an gerçekleştirmişler. ♥  Sonuçlar açıklandıktan sonra Ueda Jwebini güncelleyerek mutluluk içinde Hyphenlere teşekkür etti. Belli ki bu DVD nin satış sonucu onlar için gerçekten önemliymiş. Hyphenlerin hala onlardan vazgeçmediklerini bir kere daha görmüşlerdir umarım.^^

Shuuichi Özel Tanıtım


Kame sunucularından olduğu GOING programı kapsamında Olimpiyatların sunuculuğunu yapmak üzere Rio'ya gitti. Sadece birkaç gün kalsa da onun için unutulmaz anılarla geri dönen Kame birçok yarışmayı seyirci tribünlerinden veya basın locasından seyretme şansı elde etti. Zaten yüzünde güller açmasına bakınca ne kadar morali yüksek ve neşeli olduğunu anlayabilirsiniz. Gerçi programın ağır topu Ueda Shinya Kame'nin oraya gitmesine biraz bozulmuş gibi görünüyordu ve bu yüzden ikinci haftaki bağlantılarda Kame ülkeye dönmüş, Ueda'yı Rio'ya gitmiş görünce pek şaşırmadım hehehe XD Ağırlığı eşit olarak paylaştırmış gibi oldular böylece^^ Kame'nin sporcularla yaptığı içten ve sıcak sohbetleri herkes çok beğenmiş. Tipe baksanıza yahu! ♥ Ayrıca Kame'nin Latin Amerika'da epey popüler olduğu söyleniyordu, sık sık tribünlerde onu durduran bayanlar olduğu Japon medyasının dedikodu sayfalarını süsledi. XD Hatta Friday magazin Kame'nin flörtçü kızlar tarafından çembere alındığını falan yazmış hahaha XD

VİDEO

VİDEO


Yukarıdaki tablolarda Hey! Say! Jump! grubunun yükselen grafiğini görebilirsiniz. Grubun yeni albümü Dear bu haftaki sonuçlarla birlikte 283.480 adet, son singleı Maji Sunshine ise 301.814 adetlik satış rakamına ulaşmış durumda. Böylelikle HSJ albüm satışlarında 1 Milyon sınırını aşmayı başarmış oldu.^^ Maji Sunshine ise grubun debut singleından bu yana en yüksek satış rakamına ulaşmış durumda. Single satışlarında da 4 Milyon sınırı bu haftayla birlikte aşılmış durumda^^


Bu hafta yeni singleu piyasaya çıkan Kis-My-Ft2 ilk gün Oricon'da şok edici bir sonuç elde etti. İlk gün 147.461 gibi gayet iyi bir satış rakamı elde etmiş olsalar da normalde onları 1. sıraya yerleştirebilecek bu sonuçla 2. sırada yer aldılar. Çünkü Boys and Man isimli grubun yeni singleı Yamato Dancing 166.535 gibi beklenmedik derecede iyi bir sonuç elde ederek Oricon'un 1. sırasında yer almayı başardılar. Anlaşılan o ki bu hafka Kisumi için çok çetin bir mücadeleyle geçecek. Zira daha şimdiden iki grup arasında 19.074 adetlik fark var. Umarım Kisumai'nin diğer günlerdeki satış rakamları yüksek seviyede gerçekleşerek haftanın galibi olmayı başarır.^^ Kisumai'nin bundan önceki singleı I Scream toplam satış rakamını 278.097 adete ulaştırmış durumda.


Japonya müzik endüstrisi reseller olayına karşı gazeteye tek sayfa büyük bir ilan vererek birleştiler. Japonya'da konser olayı çok büyük bir gelir ve kar kapısı. Sadece geçen yıl 56.042 adet konser verilmiş ve bu konserlere 44.860.000 kişi katılmış. O.o Reseller olayını organize hale getirmiş kişiler ise birden fazla konser biletini normal fiyat üzerinden alıp online olarak kat be kat (10 katı fiyatına satan dahi var) daha pahalıya satıyorlar. Bu da şirketlerin zarara uğramasına ve normal fiyatıyla biletini alabilecek kişilere engel olunmasına neden oluyor. Biletleri bu yüksek fiyatlara yeniden satamayan kişiler yüzünden arenalarda boş koltuklar görülmekte oysa o koltukların biletleri satılmış görünüyor. Bu duruma engel olmak için Tenbai No ( Resale No) kampanyası başlatılmış. Japonya'nın en büyük iki gazetesine tam sayfa ilan veren gruba 116 müzik grubu, 24 müzik showu ve 4 müzik kuruluşu katılarak destek vermiş. Bu hareket ilk kez ciddi bir savaşın başlamak üzere olduğunu gösteriyor. Bu sene Arashi, Momoco Clover Z, Mr Children ve B'Z grupları yüz tarama sistemini uygulamaya koymuşlardı. Bu sistemin giderek yaygınlaşacağı ve mecburi kılınacağı söylentiler arasında. Bu iyi bir çözüm olsa da uluslararası hayranlar için sıkıntı yaratabilecek bir durum olabilir. Konser bileti alabilmek için Japonya'dan adresinizin, kredi kartınızın veya kimliğinizin olması gerekiyor. İnternet üzerinden bilet satışı sadece konserlere eşlik etmek için gelen yabancı fanlar için bir çözüm oluyordu. Yabancı fanlar için bilet edinme yolunu açmadıkları sürece bence bu resale olayına bir çözüm bulmaları mümkün olmayacaktır. Sonuçta talep olduğu sürece bu talebi doyurmaya çalışacak fırsatçılar her zaman olur.


Bleach mangası sonunda sona erdi. 15 yıldır devam eden Kubo Tite'nin efsanevi mangası hayranlarını devasa bir hayal kırıklığına uğratarak bitti. Geçen güncellemede filme uyarlanacağı haberini vermiştim. Manganın baş karakteri olan Kurasagi İchigo'yu genç oyuncu Fukushi Sota'nın canlandıracağı açıklandı. Filmin yönetmedi ise Sato Shinsuke olacakmış ki kendisini bir çok manga/anime (Gantz, I Am A Hero, Library Wars: The Last Mission, Oblivion Island: Haruka and the Magic Mirror, the new Death Note: Light Up the New World) uyarlamasından biliyoruz. 2018 yılında gösterime girmesi beklenen film hakkında hayranlar pek yüksek beklentiler içinde değiller öğrendiğim kadarıyla. Zaten manganın rezil sonundan sonra pek çok Japon hayran şimdiye dek aldıkları Bleach manga ve fan ürünlerini yakarak olayı protesto etmişti. Bleach aslında son yıllarda Japonya'da popülaritesi çok düşmüş bir manga olmasına rağmen Avrupa ve özellikle Amerika'da çok popüler olmasından dolayı yayınlanmaya devam ediyordu. Zaten film de büyük ihtimalle Naruto'dan bile daha popüler olduğu Amerika'ya pazarlanacak. Hayranlar başrol oyuncusunu da hiç beğenmediler, oyunculuğunu çok sıradan buldukları ve İchigo'nun karakterini yansıtamayacağı görüşündeler. Deneyimli bir yönetmenin elinde dahi olsa filmin patlama olasılığı çok yüksek. Bakalım bekleyip göreceğiz.^^


Akanishi Jin yeni içki arkadaşı grubundan birçok dizi ve filmden hatırlayabileceğiniz oyuncu Yamada Takayuki ile birlikte bir düet single çıkarmaya hazırlanıyor. Geçtiğimiz 1 Nisan da Jin aslında Twitter'de en yukarıdaki resmi paylaşarak şaka bu olayın haberini vermiş ama herkes şaka olduğunu zannetmişti. Çünkü ikilinin Shirota Yu ile birlikte Yamapi ve Ryo'nun Jin'den uzaklaşmasının ardından kankiş olduklarını herkes biliyordu. Devamlı bardan çıkarken ya da partiden dönerken gazetelere yakalandıkları için bu poz çok garip gelmemişti, iki arkadaş yine dalga geçiyor diye düşündü hayranları. Ama işin aslı öyle değilmiş. Jin Takayuki ile birlikte baya baya single çıkarıyor! O.o Hani Jin'ciğim sen solo takılacaktın bundan sonra? Kimseye bağlı olmayacaktın? Artiz olacaktın? Ah ulan ah ben bunların olacağını teaaa ne zamanlar yazdım be! XD Bu adam yalnız olamaz demedim mi? Ahanda işte yanında kendini rahat hissettiği, onun adına konuşabilecek, sahnede sırtını dayayabileceği birini aldı yanına şimdi single çıkarıyor. Bakalım Takayuki istediğin, hedeflediğin gibi Kame'nin yerini doldurabilecek mi canımcım? Hoş onlarca dansçı ve Josh dolduramadıktan sonra Takayuki'den de emin değilim ama olsun denemekten zarar gelmez.^^ Gruplarının adı JinTaka olmuş, Choo Choo Shitain isimli single 3 versiyon halinde Eylül ayının 21 inde piyasada olacak. Aynı gün Koki'nin grubu INKT nın da yeni albümü " Life's Color " da yayınlanacak. İlgilenenlere duyrulur^^ Tabii dedikodu gazeteleri de boş durmadı, senelerdir Jin'le takılan Shirota'nın Jin'in sadece son bir senedir yakınlaştığı Takayuki ile single çıkarmasına bozulduğu söyleniyor. Ay götüm XD Jin'in umurunda bile olmadığınızı ne zaman anlayacaksınız acaba? Hepiniz asalaklık yapmaktan vazgeçip kendi kariyerlerinize odaklansaydınız şimdiye başarılı olmuştunuz belki.:P


Japonya'nın sevilen oyuncularından Tsumabuki Satoshi'nin (35) uzun süreli kız arkadaşı Maiko (31) ile evleneceği açıklandı! 2012 yılında birlikte rol aldıkları dizinin setinde tanıştıklarından  beri birlikte olan ikilinin henüz resmi evlilik tarihleri ve düğün resepsiyonunun yapılıp yapılmayacağı belli değil. Ancak Tsumabuki kendi el yazısıyla yazdığı açıklamayı çoktan basına faxlamış durumda. İlginç olan şu sıralar kendisinin bir gayi canlandırdığı filmi gösterime girerken bu haberin gelmiş olması.^^ Çifte mutluluklar dileyelim. Bu arada Kame'nin birlikte rol aldığı bir oyuncu daha dünya evine giriyor. Hayırdır Kame'ciğim ya şans muskası mısın nesin? XD


Bu sene 24 Hours programının sunuculuğunu üstlenen NEWS grubunun paçasını şanssızlıklar bırakmıyor. Geleneksel olarak o gün yayınlanmak üzere çekilen 24 Hours Movie'nin baş rolünde Shige ve Sawajiri Erika'nın rol alacağı açıklanmıştı. Ancak filmin diğer önemli oyuncularından Yuta Takahata cinsel taciz suçlamasıyla tutuklanınca bütün planlar alt üst oldu. Hızlı bir değişiklikle kadrodan çıkarılan Yuta yerine NEWS'ten Koyama getirildi. Çekimlere başlanmasına sadece 1 gün kalmışken yapılan bu değişiklik sonrasında film hakkındaki afişler de söküldü çünkü diğer adam afişlerdeydi. Yuta Takahata (22) ise 40 yaşlarındaki bir otel görevlisi bayana zor kullanarak cinsel tacizde bulunmaktan tutuklandı. Suçlamayı kabul eden oyuncu kadını gördükten sonra kendisine engel olamadığını söylemiş. :/ Japonya'nın sevilen oyuncularından Atsuko Takahata'nın oğlu olan ve genç yaşına rağmen şimdiden oldukça popüler olmuş oyuncunun kariyeri büyük ihtimalle bitmiş gibi görünüyor. 

Evettt şimdilik güncellememiz bu kadar^^ Kurban Bayramı'ndan önce yeni bir güncelleme gönderebileceğimden emin değilim bu yüzden eğer güncelleme gelmezse diye şimdiden bayramınızı kutlamak istiyorum.^^ Dedikodular ve skandallar hakkındaki fikirlerinizi paylaşın, bol bol kaynatalım^^


Ohno'nun samuray film kadrosuna İshihara Satomi, Chinen (HSJ) ve Yusuke Iseya gibi isimler katıldı. Bu filmin büyük ilgi çekeceğine şüphe yok.^^


NEWS Massu katıldığı bir programda birlikte zaman geçirdiği kişiler olarak Kame, Nakamaru ve ABC-Z grubundan  Ryoichi Tsukada'yı sıraladı.^^


Kame'nin seyahat dolabı. (❁´ω`❁) Sadece yolculuklarında kullandığı kıyafet, ayakkabı, şapka ve valizi için ayırmış bu dolabı. Yemin ediyorum adam ailemdeki herkesten daha düzenli. XD


Sunuculuk yaptığı maç sonrasında stadyumdan çıkarken arkasından gelen Olimpiyat şampiyonunu fark eden Kame, onu görmek için yığılmış hayranlarına arkasındaki bayanı işaret ederek, onu değil şampiyonu alkışlamalarını isterken ♥ 


Bahsettiğim kalabalık da şu şekil yani, erkek bayan onu sadece birkaç saniye görebilmek için doldurmuşlar koridoru :) 


Friday Magazin'in çektiği Kame resmi ♥ Hani bayanlarla falan çekseydiniz de inandırıcı olsaydı bari XD


ABC-Z grubunun konserinde görüntülenen Ueda... Allahım bu ne erkeklik hormonu fışkıran bi resimdir böyle O.o Resmen üzerine atlamalık. Sizce de tepeden tırnağa müthiş görünmüyor mu Ueda ? ☆*:.。.o(≧▽≦)o.。.:*☆


26 yorum:

  1. Böyle üzücü haberleri okurken birden karşıma aşırı erkeksi *öhöm öhöm* Ueda'nın çıkması! Cidden nasıl resimdir o <333 Kame-chan da kilo mu almış ne ? Yanaklar tombik tombik :D Yakışmış ama.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kame biraz kilo almış gerçekten de zaten adam kilo alınca direkt yanaktan alıyor hahaha XD Aslında normal kilosuna döndü desek daha doğru otuz yaşında adam bundan daha zayıf olmasın bi zahmet XD Biasım olmamasına rağmen Ueda'yı cidden çok beğendim bu resimde *_*

      Sil
  2. Adsız 01 (Kendime verdiğim kod. Karışmayayım diye. XD )
    Güncelleme için teşekkürler. İç açıcı haberler yok maalesef. SMAP olayı zaten çok belliydi. Üyeler birbirlerine tahammül edemez hale gelmişlerdi. Böyle bir haberi yine de duymak üzücü.

    NEWS grubunun başına gelenler de beni çok üzdü. Kırk yılın başı güzel bir şey yapacaklar başkaları yüzünden böyle bir şeyle uğraşmaları gerçekten sıkıcı bir durum onlar için.

    Bleach filmi için de yönetmeni görünce geçenlerde Gnatz mangakasının twitterda yazdığı açıklamalar aklıma geldi. Ichigo'yu oynayacak oyuncunun beğenilmemesi ve sadece yakışıklı olduğu için seçildiği yönündeki söylemler sonrası bunu hatırladım. Şöyle ki, bundan 2 ay önce FMA'nın filmi haberi çıktığında twitterda live action filmleri hakkında atıp tutmuştu. Bu tarz popüler filmlerin tamamen para için çekildiğini, tam bir saçmalık olduğunu, seyirci çekmek için boşrolde yakışıklı ve oyunculuk yeteneği olmayan birini seçtiklerini söylemişti. Ama unuttuğu bir şey var ki kendi mangası olan GANTZ da aynı kaderi paylaşmıştı. Yönetmeni ise Bleach'i çekecek olan yönetmen ne tesadüftür ki. Madem bu kadar karşıydın kendi serini niçin kabul ettin derler adama ki Gantz filmlerinin de çok sevilmediğini duymuştum. Yanlış düşünüyorsam kusura bakmayın ama FMA'nın kadrosu da gayet başarılı. Hatta Bleach filminin kadrosunda da sağlam oyuncular var. Filmleri görmeden yargılamayı da hiç sevmem. Bakalım nasıl olacak. Hep birlikte göreceğiz. Ama Japonlar LA çeke çeke bir gün ustalaşıp gidecekler gibi bir his var içimde. Film piyasasına bir şekilde girmek istiyorlar. O yğzden de popüler serilere yöneliyorlar. Evet her ne kadar ön yargılar büyük engel olsa da Hollywood, Bollywood ve hatta Kore gibi bir sektör karşısında da birden parlayamayacaklarını biliyorlar. Ondan kestirme yolları deniyor olabilirler. Ama ben Japon dizi ve filmlerini çok seviyorum. En azından bir çeşitlilik var.
    Yorumum için bir tartışma başlatmak istemem. Tamamen kişisel görüşlerimdir. İsterseniz görmezden gelebilirsiniz. :D

    Yeni güncelde görüşmek üzere.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Keşke hep birlike ajanstan ayrılsalardı, dağılmaları bu olasılıktan daha üzücü bence. Ama evet özellikle bu senenin başında beri beklenen bir gelişmeydi zaten :/ Gantz'ın mangakası da bir tuhafmış yani, belki kendi mangasının filmini beğenmediğinden bu tavrı almıştır. Tövbeli mangaka XD


      Şimdi Japonya film sektöründe şöyle bir durum var, en yetenekli görsel efekt uzmanlarını Hollywood'a kaptırmışlar. Kaptırmaya da devam ediyorlar. İyi ücretler ödemedikleri için adamlar kaçıyor. Japonya da geçinmek kendi vatandaşı için bile zorken sen böyle sıkı çalışma gerektirecek bir iş için iyi ücret ödemezsen yetenekleri kaçırırsın, bu her yerde böyledir. Ama en azından bu yetenekli insanların bazılarıyla çalışarak elindeki elemanların gelişmesini ve filmlerin daha iyi olmasını sağlayabilirsin. Kore ve Çin'den deneyimli efekt uzmanlarıyla çalışabilirsin Amerikalılar pahalı geliyorsa.

      Godzilla mesela, böyle iğrenç görsel efekt kullanımı olamaz. Sene olmuş 2016 adamlar hala maket kullanarak film yapıyor O.o Japonya'nın bir çok konuda dünyanın ilerisinde olmasına rağmen pek çok konuda izole bir yaşam sürüp dünyanın gerisinden gelmesi bence çok ilginç. Yapmasınlar demiyorum ama ısıramayacakları lokmaları da dişlemesinler. Neden Kenshin bu kadar iyiydi, onların kültürlerine uygun ve görsel efekt kullanımı daha az olan bir filmdi. A.Classroom da görsel efektlerde iyiydi mesela. Ama birkaç iyi elma için bir kasa çürük elma almak istemeyiz değil mi? Japon dizi ve filmlerini ben de çok seviyorum, sevmesem zaten ne burada ne de diğer blogumda bunlar hakkında yazarak daha çok tanınmalarını sağlamaya çalışmam.^^ Ben Bleach konusunda özellikle de başladığından beri takip eden bir fan olarak daha kişisel yaklaşıyorum, biraz da ondan memnuniyetsizliğim had safhada XD

      Sil
    2. Söylediklerin çok doğru şeyler. Dediğin gibi farkedip Çin ve Kore'deki bu alanda uzman ve başarılı kişilerle çalışmaya başlarlarsa önlerine geçemezler. Genelde anime ve manga sektörüne yatırım yapıldığı için film ve dizi sektörü o kadar da önemli değil onlar için. Aman yutrdışı da izlesin filmleri dizileri demiyorlar genelde. Evet içlerine çok kapanık bir millet. Ama Japonya'dan bahsediyoruz. İnsanların yapısı da bu şekilde. Kendi kendimize yetiyoruz biz diyorlar. Bir gün yetmemeye başladığında alternatif çözümler gelecektir. Ama şimdilik bunlarla yetineceğiz. Gantz'ın mangakası pişman olmuş olabilir ama birisi bunu dile geçirince gerçeğe uyarlanabilirliği olan bir seri idi Gantz diye de savunmaya geçmiş biri. XD

      Godzilla'yı görmedim. Ama komikmiş. Bleach konusunda da sonunu gerçekten batırdı mangaka. Gerçi ben başından beri başrol karakter gelişimini sevmem. Gereğinden fazla bi güç dengesizliği vardı. Filmi çok merak ediyorum. AoTitan gibi zorlama bir yapım olmadıktan sonra izlerim ben sanırım.

      Sil
  3. Sana da merhabaaaaa~ Güncel için teşekkürler^^ Yorum yapmak için anlamlı cümleler yazabilecek hale gelene kadar bekledim, şuan kendimi ifade edebildiğimi düşünüyorum hadi hayırlısı.

    Şimdi, ben “Iijima’non groploroylo oloşkosono koporoğono doşonmoyorom.” diye dolaştığım için Kisumai’yle ilgili dedikodular bir bakıma isabet oldu. ( ̄~ ̄)Lakin bunlar içinde bulunduğumuz dönemde herhangi bir şey olsa da olmasa da ortaya atılacak laflardı, SMAP’ın olayından sonra Haber sektörü her şekilde Kisumai’ye bir çullanacaktı, o yüzden pek ciddiye almıyorum. Özellikle Iijima Kisumai ve SMAP’ın dört üyesini Johnnys’ten çıkaracak haberi birkaç ay öncekinin ısıtılıp yeniden önümüze koyulmuşundan başka pek bir şeye benzemiyor. Ama görmezden geldiğim de söylenemez, malum her şey bir dedikoduyla başlıyor. Tama’nın Iijima’yla görüştüğü haberi mesela, ortada ne fotoğraf ne de kanıt sayılabilecek başka bir şey var, hiç inandırıcı değil ama neden olmasın da demiyor değil insan. Her şeyden önce görüşmek için çokça sebepleri var, özellikle Tama’nın. Onu çok tanımayan birisi için diğer üyelerdense onun görüşen kişi olması biraz tuhaf gelebilir ama aslında bu tarz durumlarda Tama ipleri eline alan kişi olmak için biçilmiş kaftan. Normalde Gaya ve Mitsu grubu yürüten kişiler olsalar da, böyle durumlarda Gaya depresif, Mitsu ise panik olan birisi. Tama ise aksine, ciddileşiyor ve ciddileştiği zaman da diğer üyelerin de söylediği biçimde yazmak gerekirse “güçlü” birisi. Ve yılın başından beri, grubun en popüler yüzü olmasına rağmen, alabildiği tek işler DB ile şu dublaj işi oldu. DB ile ilgili zaten konuşmuştuk, dublaj işi ise o kadar küçük bir şey ki! Ama görmen lazım, neredeyse başrol oynamışçasına promo yapılıyor. Neden? Çünkü çocuğun televizyonda gözükmek için başka bir şansı yok. Geçenlerde grupların üyelerinin bu yıl kaç kez televizyona çıktığıyla alakalı tablolar dolaşmıştı Twitter’da, Kisumai’den en az çıkan kişi Tamamori. Sanırsın cezalandırıyorlar çocuğu, ne günah işlediyse. Kendisinin de bu durumdan ne kadar nefret ettiğini tahmin edebilmek için de üstün zeka olmak gerekmiyor hani.

    Tabi tüm bunlarla alakalı, gönlümden ne geçiyor diye soracak olursan *haydi sor sor* böyle bir şey olmasını istemiyorum. Eğer gitmeleri onlar için iyi olacaksa tabi ki gitsinler, Johnnys’de kalmaları onlar için kötü olacaksa tabi ki gitsinler, ama asıl isteğim ajansın içindeki işlerin tam anlamıyla –TAM ANLAMIYLA- düzelmesi. Ben, bu şansı genel olarak nadiren elde edebilsek de, onları diğer Johnns’lerle bir arada görmeyi seviyorum, saçma sapan politikalarından çok çeksek de “Johnny’s” olmalarını seviyorum ve içten içe her şeyin düzelmesini çok istiyorum. Lakin şu anki duruma bakılınca, bu sadece bir fantezi gibi duruyor tabi :D

    SMAP üyeleri için bundan sonrası nasıl olacak merak içindeyim. Solo olarak devam etseler de rahat bırakılmayacaklardır. Hiç şüphesiz, ayrıyken birlikte oldukları kadar güçlü değiller -dağıldıktan sonra o kadar güçlü olmayacakları için böyle bir durumda bırakıldılar ya zaten- ama bu onların Mary ve Julie için hala daha bir tehdit oluşturmadığını göstermiyor. Dağılsalar da hepsi, özellikle Nakai, tek başlarına da ajansın içindeki birçok gruptan daha güçlü olan isimler. Nakai ile ilgili şu dedikodular da almış başını gidiyor zaten. Neyse, işlerin böyle kalmayacağı kesin, bakalım neler olacak. Özellikle hepsinin solo olarak sözleşme yenilemiş olma olasılığı bayağı bir korkutucu.

    Johnny’e Ali Rıza Bey muamelesi yapmaktan vazgeçebilirler mi acaba? “ONLAR BENİM ÇOCUKLARIM” falan, kalpten gitmediği iyi iki sezondur güzel dayanıyor. *evet, az önce eğlendim*

    Dağılma haberini Kisumai’nin turunun son gününden hemen bir gün önce aldık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yani Kisumai son konserlerine akıllarında bu kötü haberle çıkmak zorundaydı. Tabi ki, bu konuyla ilgili herhangi bir şey söylemeyeceklerini –söyleyemeyeceklerini- biliyorduk. Zaten durum böyleyken sırf bir şeyler söylemiş olmak için “her grup bir gün dağılır” gibi şeyler zırvalayacak son grup Kisumai. Bunun yanında kendi problemleri yüzünden performansın seviyesini düşürmeyecek kadar seyirciye değer veren kişilerden oluşmuş bir grup. Konseri de son günün hakkını vererek tamamlamışlar zaten. Lakin. “Re:” isimli, fanlara yazılan bir parçadan bahsetmiştim hatırlıyor musun? Aslında fanlara demek yetersiz bir tanımdı; fanlara, birbirlerine ve Kisumai ile ilişkili olan herkese yazılmış bir şarkıydı o. Tur boyunca bu şarkı esnasına ara ara ağlayanlar olmuştu, son gün ise birçoğu ağlamış. Elbette son gün olmasının da bir etkisi vardır ama… eh, şahsen modlarının düşük olmasını kesinlikle buna vermiyorum. Bunun dışında, Mitsu Busaiku’nun performansından hemen sonra sahnedeki yerini alınca, şarkısına başlamadan önce şöyle bir şey demiş:
      “Sizler, hepiniz Busaiku’dan hoşlanıyorsunuz, değil mi? Çoktan yeni bir şeyler çıkarmalılardı, Surume-san’ın planı nedir merak ediyorum.”
      Surume-san’ı tanıyor musun? Nakai’nin Busaiku MV’lerinde, Kisumai konserlerinde de girdiği karakterin adı. Geçen yıl Tokyo Dome’daki konserleri sırasında Nakai Surume-san olarak, kolları Busaiku’nun ilk albümünün çıkacağı yazılı olan el ilanlarıyla dolu bir şekilde seyirciler arasında ortaya çıkarak duyurmuştu bu albümü. Ne zaman oldu peki bu? Eylül’de. Anlayacağın bir aydan kısa bir süre içinde bu olayın üstünden bir yıl geçmiş olacak ve elimizde ne bir albüm, ne bir single ne de bu durumla ilgili herhangi bir açıklama var. İnsanlar bu durumu artık Busaiku’ya ihtiyaç olmayışına veriyorlar. Malum, bu dört üyeyi öne çıkarmak için başvurulmuş bir yoldu ve şimdi onlar da diğer üçüyle aynı rolü alır hale geldikten sonra bu bir bakıma gereksiz. Lakin bu bana pek anlamlı gelmiyor. Sadece gereklilik meselesi değil ki bu, insanlar onları, o saçma salak tarzlarını seviyordu. Hala seviyorlar. Hadi böyle bir karar almış olsunlar, üyeler hala bizimleyken o kadar da büyük bir kayıp değil. Fakat o halde neden bir duyuru, ya da açıklama sayılacak herhangi bir şey yok? O halde neden Mitsu böyle bir şey dedi? Ciddi anlamda, Nakai’nin Kisumai’nin işleriyle ilgilenmesinin engellendiğini düşünüyorum. Bence Busaiku’yu göremeyişimizin sebebi bu. Ijima’yı hallettikten, SMAP’ın kolunu bacağını kırdıktan sonra Iijima ve Nakai’nin şirket içindeki tek etkisi Kisumai olabileceği için onlardan uzak tutmaya çalışıyorlar. Artık son zamanlardaki ani değişimin de bu yüzden olduğuna inanıyorum.
      Bunun dışında, olayın gerçekleştiği gün Tama blogunu çoktan güncellemişti, o yüzden o gün yazdığı şeyler gayet normal. Ertesi günkü ise şöyle:
      “Konserler bitti.
      O halde…
      Sanırım sıkı çalışacağım.”
      Bu kadar. Üşeniyor olmasına rağmen her gün beni gülümsetebilecek bir iki kelime de olsa bir şeyler yazabilen çocuk sadece bunu yazdı. Bir de bugün, Music Station’da SMAP’ın görüntüleri verilirken neredeyse tüm süre boyunca hep Kisumai’yi çektiler. Şarkılarına eşlik ederken yüzlerinde oluşan ifadeyi bir görsen, o an o kadar mutlu hissediyor olmama rağmen oturduğum yerde büzüldüm kaldım öylece.

      Kame'nin dolabını görünce aklıma direk Yokoo'nun titizliği geldi, bunlar üç kafadar hepsi böyle sanırım O.o Kame'yi böyle görmek hafiften garibime gidiyor benim ya, özellikle gözlüklerle, tam olarak eli yüzü düzgün vatandaşa dönüşüyor. Ben bu adamın sahnede kalabalığı coşturan haline alışığım ya, ondan herhalde. Yoksa Tama'nın da ne hallerini gördüm deee~ ( ̄ω ̄)

      Bu haftanın Kisumai için çetin geçeceği yok aslında ksldjsksnsj Şöyle ki, tahmin edersin ki, ilk gün ikinci olduğumuzu görünce hepimiz beynimizden vurulduk. Şok oldum. Çünkü ilk gün için satış rakamı gayet iyiydi, önceki tüm singlelarına bakarsak ilk gün bundan daha fazla satan sadece dört single var, ikisi 11 versiyonda çıkmış olan singleları, diğer ikisi ise Everybody Go *malum debut* ve My Resistance/ Unmei Girl *çok tutmuş bir single*.

      Sil
    2. Yani olay tamamen birinci olan grupta bitiyordu. Lakin BOYS AND MEN nasıl o kadar satmış koca bir muammaydı. Durum böyle olunca Kisumai fanları işin peşine düşmüş ve BAM. 12 version + Hand Shake Event biletleri. VERİSYON İŞİ BİRAZ DRAMATİK ASLINDA DEĞİL Mİ JSKFJSNFJD Ama bununla da bitmiyor, adamlar birinci gelebilmek için varlarını yoklarını ortaya koymuşlar. Singleları bazı yerlerde 300 yen gibi komik bir fiyata satılıyormuş, hatta kimi yerlerde bu fiyat 50-100 yene kadar iniyormuş. GERÇEKTEN. 50 YEN. İnanabiliyor musun? Taraflı olduğu iddia edilen bir mağaza da birinciliklerini kutlamak için tek seferde 300 adet single sipariş etmiş. Grubun üyeleri single için dışarıya bile çıkmışlar, dün gördüm resimleri AVM gibi bir yerde insanlarla konuşuyorlardı, ellerinde bir şeyler vardı falan. *TAMA’YI SOKAĞA SALMALIYDIK KEKSJEJFJD* Tüm bunları görünce, bu kadar kasmalarına rağmen ilk gün sadece 160 bin küsür atmış olmaları da onları bir tehdit olmaktan çıkardı doğal olarak. *ADAMLARA BAK BİR BİRİNCİLİK UĞRUNA BİR FANDOMU KARŞILARINA ALDILAR FANDOMDAKİ HERKES GRUBA KIL ŞUAN DGKCNDKDJSJS* Neyse, BOYS AND MEN hemen ikinci gün 8753 adet satarak üçüncü sıraya düştü. *ek verisyon etkisi, patlama hep ilk gün oluyor nedense* Kisumai ise bugünle birlikte 208.411 adete ulaşarak BOYS AND MEN’e 26 bin küsürlük bir fark atmış bulunmakta. Bu olay bizimkilere öyle bir gaz verdi ki, single üç verisyon olmasına rağmen bir ihtimal 250 bin sınırını aşabilir.

      VE VE VE VE (((o(*゚▽゚*)o)))

      BUGÜN. Kisumai Music Station’a çıktı. EVET. Muhteşemdi. Kisumai'nin gelmiş geçmiş en iyi MS performansıydı! o(*≧□≦)o Sadece Sha La La'yı değil bir medley *medorii sjfjsnsj* izledik ve çok çok ÇOK güzeldi. Ai no Beat ve Fire Beat için bu yılki turdan gerçekten sevdim diyebileceğim tek kostüm olan PSYCHO kostümlerini giymişlerdi ve HER BİRİ HARİKA GÖRÜNÜYORDU. Gerçekten, Tama'ya bir kez daha hayran oldum. Büyük bir kısmının kısa, kısa olmayanların genelinin de tıknaz yapılı olduğu Japonya'da ince uzun uzuvlarıyla, zarif hatlarıyla adeta altın gibi parlıyor çocuk. Bugün izlerken de, utanmadan uzun uzun bacaklarına baktım çocuğun (♥ω♥*) Ah ah. Neyse bunu uzatmayayım. Kostümlerde beğenilmeyecek tek şey Tama'nın kuyruğu, lakin ben onu da çok sevdim. Bacaklara dikkat çektiği için olsa gerek. *BACAKLAR*

      Performansın başında bir tık düşük girdiler, ama Fire Beat'ten itibaren her şey mükemmel bir hal aldı. O kadar harika bir şarkı ki, onları izlerken onların da şarkıyı ne kadar sevdiklerini görebiliyorsun resmen, çok farklı bir yönleri ortaya çıkıyor. Genelde Mitsu ve Gaya'da gözlemeyebilirsin bu durumu ama ben bugün Nika'nın da inanılmaz bir havaya büründüğünü gördüm, o şarkıyı o da çok sever aslında -hatta en çok seven o olabilir- ama bir havalıydı böyle, anlatabiliyor muyum. Bu yıl Nika'ya bir şeyler oldu zaten, albümde rap kısımlarıyla beni etkiledikten sonra bu singledan en sevdiğim şarkı da Senga'yla düeti oldu. *sorma, GayaTama düeti kendimi hazırladığım kadar mükemmel bir şey değilmiş*

      Veeee~

      GAYA'NIN KISACIK, SİYAH SAÇLARI.

      Valla kim ne derse desin, ben beğendim. Önceki gün ilk fotoğraflar geldiğinde pek emin olamamıştım ama bir de siyah kostümlerle... Yakıyordu efem, yakıyordu çocuk. Tabi Gaya bu, bir düşünüyor insan, nasıl oldu da saçını kısa kestirdi? Dizi için efem. Basketbolcu bir çocuğu oynayacakmış. Daha kesin bir haber değil ama doğru gibi duruyor. Başrol falan değil zaten anladığım kadarıyla ki bunun doğru bir karar olduğunu düşünüyorum. Özellikle MARS'tan sonra, Gaya'nın ciddi anlamda şöyle bir oturup oyunculukta tam olarak nerede olduğunu düşündüğünü seziyorum, umarım bundan sonra adımlarını doğru zamanda, doğru yöne doğru atar.

      Sil
    3. Tabi bu haber ve cezalandırılışımızın bitmesi bana bir Tama draması için de umut vermiyor değil Darkangel. Ellerinde çok iyi bir iş varsa eğer onu Tama'ya bırakmayacaklarını tahmin edebiliyorum ama ne olursa olsun, artık bir şeyler görmek istiyorum. Geçen yıl bizim için çabalayan bir Iijima vardı da ne oldu, gidip o hiçbir çekiciliği olmayan bir dizi, hoş bir konusu olsa da hiç bir iddiası olmayan bir filmde oynadı çocuk. Demem o ki neyin tutacağı neyin patlayacağı belli olmuyor.

      Konserlerin geri kalanından bahsetmekten şuan vazgeçtim çünkü aklıma sadece Mitsu'nun Miyata'nın kıçına attığı şaplak gibi şeyler geliyor bdhdnsjs *Bunlar hep yalan, MS'yi yine izledikten sonra Sha La La'nın eklerine dalacağım* O yüzden Tama'nın geçen gün bloguna yazdığı ve benim çok hoşuma giden şu satırlarla veda ediyorum efem. *Tamamori'den sözler köşemizden merhabalar.*

      "Merhaba.

      Dün, dikkatle güzel yıldızları izlediğim bir rüya gördüm. Fotoğraf çekmek için telefonumu arıyorken uyandım, tam telefonu bulmak üzereyken.

      Yıldızlar gerçekten, inanılmaz bir şekilde güzeldi.

      Ve rengarenk.

      Gerçek dünyada ise, sadece yağmur yağıyor.

      Güzel yıldızları görmek istiyorum.

      By!
      e!
      By!
      e!
      ♥"
      *Ben bu kadar güzel rüyalar görmüyorum efem, içinde Tama olmadığı sürece. GÜZEL KAFALI ÇOCUK*

      Sil
    4. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    5. Valla gerçekten aklımdakileri yazmışsın. Nakai Kisumai için Iijima ile birlikte ve onun kadar ciddi bir şekilde uğraştı. Ne kadar zeki olduğu, eğlence sektöründen ne kadar anladığı geri dörtlü için bulduğu çözümden belli zaten. Iijima da Nakai'ye güvenip desteklemese bu proje hayata geçmezdi elbette ki. Burada Iijima'nın SMAP üyelerinin kişisel önerilerine ne kadar değer verdiğini daha iyi anlıyoruz.

      Aslında Nakai görünüşünün aksine sinirlendiğinde ciddi patlamalar yapan, öfkesini kavgaya dönüştürebilen biri. Bu yüzden özellikle son dönemde TV deki yüz ifadesini ve yapmacıklıktan yıkılan zoraki gülümsemelerini izlerken hep o bastırılmışlık hissini aldım ondan. O özür dileme sahnesinden sonra bence Nakai ve şirket arasındaki bağlar kopmuştu. Onu o hale getiren kimseyi affetmeyeceğinden eminim. Sivri dilli, lafını esirgemeyen, cesur ve kendine güvenli bir adam Nakai. İki yaşam boyunca harcayamayacağı kadar da para kazandı zaten ki kendisinin çok cimri olduğu rivayet edilir hep XD Para pul için değil sırf yarım kalan işleri ve büyük ihtimalle de Kisumai için yapabileceği son yardım, son dokunuşlar için vermiş olduğu bir karar olabilir solo sözleşme diye düşünüyorum.

      Şirket eğer Kisumai'ye destek olmayıp SMAP a yaptığı gibi bir kenara atacak, işinini ehli olmayan bir menajere verip kendi kaderine terk edecekse Kisumai de gitsin daha iyi. Ben de onların diğer Johnnys gruplarıyla ilişkilerini (özellikle KAT-TUN la elbette) seviyorum ama her zaman onların kişisel yaşamlarındaki huzuru daha önemli.

      Şimdi SMAP a sunulan 2 yıl ara ya da dağılma seçeneğini duyduktan sonra KAT-TUN un dağılmak yerine son şanslarına sarıldıklarını çok daha iyi anlıyorum. Kame'nin şirkete bunu önerenlerin kendileri olduğunu birçok kere tekrarlayarak şirketin imajını koruma çabasını, bu yüzden her yerde bir kere daha nefret dolu tepkileri çeken günah keçisi olduğunu daha iyi anladım. Bu adam daha grubunu kurtarabilmek için daha ne yapsın bilemiyorum. Şimdi ben gruptan ayrıldım dese bile hayatta kızamam böyle birine.

      Kisumai'nin sonucunu görünce ben de şoke oldum ama biraz araştırınca hatice netice ortaya çıktı. Diğer grubun singleı 12 versiyon halinde çıkmış ve handshake eki varmış. Ayrıca bir de aldığın CD kadar grup üyeleriyle solo resim çektirebiliyorsun. :P

      Sil
    6. Vaaaaa ben yazarken yazmışsın XD

      Sil
    7. Neyi sen yazarken yazdım anlamadım ama neyse sdfghjklş

      Evet, inan bana fandomun da şuan güvendiği tek kişi Nakai. Her zaman Kisumai’nin açık bir şekilde arkasında duran tek isimdi ve öyle olmaya da devam ediyor. Bunu sadece iş için yapmadığı da kesin, onları birlikte izlerken Nakai’nin onlara gerçek anlamda değer verdiğini bakışlarından tavırlarına kadar her şeyinde görebilirsin. Bunun SMAP’ın olayları başladıktan sonra baskınlaşan bir durum olduğu söylenebilir ama aslında bu olaylardan çok daha önce bir noktada, Nakai Kisumai’yi SMAP’ın önünde bir yere koydu. Elde edebileceği her rekoru elde etmiş, birçoğunu Johnny’s içindeki grupların hala daha tekrar edemediği başarılara imza atmış, kısacası yaşadığını yaşamış SMAP’tansa onları geleceğe taşıyabilecek en sağlam dal olan kouhalerine destek olmayı seçti ki her grubun bir noktadan sonra bunu yapması gerekiyor, elli yaşına gelip de yirmilik gruplarla sidik yarışı yapacak halleri yok sonuçta. Tama’nın röportajında “SMAP’ı geçmek onlara iyi kalpliliklerini geri ödeyişim olacak” dediğini hatırlıyor musun? Boru değil o laf. Gaya da kendi röportajında Nakai ile aynı odada kaldığı bir gün Nakai’nin ona “Bir gün, SMAP’ı geçin ve Johnny’s içindeki bir numara olun. Bize tehlikede olduğumuzu düşündüren bir etken olun.” dediğinden bahsetmişti. Bana göre, Nakai bu kadar seviliyorsa televizyonda yaptığı şebekliklerden falan değil dik duruşundan ödün vermeyen sağlam karakterli bir adam oluşundan dolayı seviliyor. Şirkette işleri yürüten elemanların hepsinin toplamından katlarca kez daha zeki birisi, öyle kolay kolay bastırılabilecek bir kişiliği de yok, şuan susuyorsa doğru zamanı bekleyecek kadar akıllı birisi olduğundandır.

      Eğer SMAP’ın bir zamanlar kaldığı durumda Kisumai de kalacaksa, buna kolay kolay boyun eğmeyeceklerini şimdiden söyleyebilirim, ellerinden tutacak birileri varken başka bir grubu bastıracakları gibi kolay kolay bastıramazlar onları. Bu çocuklar çıkış yapmak için canlarını dişlerine taktılar, yıllarca çabaladılar, şimdi “he” deyip oturacaklar mı sanıyorsunuz? Gaya hala daha çıkışları yıllarca geciktirildiği için ne kadar kızgın, bunu biliyor musunuz? Mitsu blogunda bir ara şöyle bir şey demişti: “’Whooosh!!’ diye zirveye çıkıp, hemen ardından yere çakılmaktansa uzun bir zaman boyunca durmaksızın yoluna devam etmek çok daha önemli.” Belirli bir şeyden bahsetmiyordu burada, hala daha aklımdan çıkmıyor. Tokyo Dome konserleri için basına röportaj verirken de Mitsu seneye Tokyo Dome’da beş gün konser vermek istediklerini söylemişti. Kisumai özellikle konserler açısından her yıl hızla ilerleyen bir grup, ilk yıllarında çıkıştan sonra en kısa süre içinde Tokyo Dome’da konser veren grup olmayı başardıktan sonra 2014’te Dome turları yapmaya başladılar, 2015’te ise Dome’lardaki gün sayıları arttı. Bu yıl ise her şey geçen yılkinin aynısıydı, hiçbir ilerleme olmadı. Eğer durduğun yerde kalmayı bir düşüş olarak görmüyorsan, bu bir düşüş değil. Ama öyle ve onlar da bunun farkındalar. Tama’nın tüm bu durumdan ne kadar memnuniyetsiz olduğunu zaten biliyorsun, üstte de bahsettim, grubun durumunun yanında, kendisinin de bunu engelleyecek bir şey yapamıyor oluşundan nefret ediyor.

      Şirketin KAT-TUN’a olan tutumunu anlayamıyorum. Hadi SMAP’a kininiz var, Kisumai’yi neden geri tuttuğunuz da belli, KAT-TUN’la ne zorunuz var? O seçenekler öldürdü beni ya, bir de araya girme seçeneğinden daha iyi bir seçenekmiş de, SMAP kötü olanı tercih etmiş gibi bahsetmemişler mi? İki ucu boklu değnek diyoruz biz buna.

      Sil
    8. Sen son yorumunu yazarken sanırım ben cevabı yazıyordum bu yüzden yazdığın son kısmı okuyamadan mesajımı göndermiş oldum, ondan aynı anda yazmışız dedim yane XD


      Kesinlikle haklısın, Nakai tek başına da büyük bir güç ama onu hem itibarıslaştırmaya hem de durdurmaya çalışan birden fazla güçlü kişi karşısında tek başına yeterli olabilecek mi? Kimura'nın solo debut yapacağı söylentileri dolaşırken Nakai bir yandan hem diğer grup arkadaşlarına, özellikle de psikolojik problemleri de olan Shingo'ya, destek olmaya hem de geleceği için detaylı planlar yapmaya çalışıyor. Bir tarafta da senelerce destek olup başarılarında büyük rol oynadığı ve yakınlaştığı Kisumai'nin belirsizlikleri var. Ne olacak gerçekten merak ediyorum.

      Gaya'nın debut yapamadıkları için bunalıma girip şirketten ayrılmayı düşündüğünü okumuştum bir yerlerde. KAT-TUN da çok fazla bekledi debut için ama Kisumai kadar değil, yaşları bayağı ilerlemişti grup debut yaptığında. Tama'nın grubu söz konusu olduğunda öne çıkacağından eminim. Dedikodu da olsa dediğin gibi sırt çeviremiyoruz çünkü Japonya'daki dedikodular genellikle zaten fotosuz falan patlar, sonradan ciddileşerek gerçeğe dönüşür. Neler planladıklarını gerçekten merak ediyorum.^^

      KAT-TUN konusu tam bir bulmacaya dönüştü. Bu kadar çok üye kaybeden ve toplum nazarında prestiji düşen bir grubun dağılması normal karşılanabilir. Ama şirket ne KAT-TUN u gözden çıkarabiliyor ne de dağıtıyor. İşin içinde Kame olduğu sürede dinamikler her an değişebilir grup içinde. Oysa şirket gruba kendi bünyesindeki debut yapmamış yetenekler arasından seçmeler yaparak yeni üyeler katıp grubu güçlendirebilir. Bu hem ilgi çeker hem de KAT-TUN için de taze kan olur ama neden böyle bir yola başvurmuyorlar cidden anlayamıyorum. Zaten Johnnys'in yönetim sistemini kim anlayabilmiş ki? XD

      Kame aslında normal hayatında gözlük kullanan birisi. Programlarda falan lens kullansa da gözlük de onun gibi kırık burunlu birine bence çok yakışıyor pdgpdfgpdfg XD Sahnede idol, sahada sporcu, sette oyuncu olabilmesi ve her türlü duruma şık bir şekilde uymasına bayılıyorum. Keşke kendini biraz daha salsa özellikle de saç konusunda, uzun saçını ve toplamasını össssledim. ♥

      Sil
    9. Gaya'nın bu durumu hala atlatamadığını röportajından biliyorum, beş yıl sonra bile, hala daha yıllar önce çıkış yapmamış olmamalarının nasıl bir kayıp olduğundan, her şey için ne kadar geç kaldıklarından bahsediyor. *ki burada ne kadar depresif bir kişiliği olduğunu görebilirsin* Gaya'nın çıkmaya yeltenmesinin dışında, hepsi olmasa da diğerleri de zamanında bunu düşündüklerini geçtiğimiz yıllarda itiraf ettiler. Tama da, onun da "belki de artık gerçek bir iş bulmalıyım" diye düşündüğü bir zaman olmuş. Kisumai 2009'da çıkış yapmalarına yetecek popülariteye ulaşmış bir grup olmasına rağmen çıkışları tam iki yıl geciktirilmiş. Bunun sebebi olarak şirketin juniorları da izlenmeye değer seviyede dikkat çekici kılmak için popüler grupları çıkartmak konusunda aceleci davranmaması gösterilebilecek olsa da, Kisumai'ninki bununla geçiştirilemeyecek bir gecikme süresi ki bunun yanında, ta o zamanlardan beri, Mary/Julie'nin Iijima faktörü devreye girmeden çok önce bile Kisumai'yi sevmediği söylenir. Zaten pre-debut dönemlerine baktığın zaman, ne şirket, ne Iijima ne de SMAP var yanlarında. Nakai'nin şuan onlara gerçek anlamda değer verdiğini bilsem de Iijima devreye girene kadar o da yoktu, sen de biliyorsun ki o zamanlar yakın sayılabilecekleri tek grup KAT-TUN'du. Kisumai çıkış yapma ihtimalleri gittikçe onlardan daha da uzaklaşırken pes etmediyse, hiç kimseyi kaybetmeden yoluna devam edip sonunda çıkış yapabildiyse bu herşeyden önce onların önce birbirlerine sonda da fanlara olan güven ve sadakati sayesinde oldu. Ellerindekini zor elde ettiler, ne kadar değerli olduğunun farkındalar; anlık endişeler, korkular ya da umutlar uğruna onu bir belirsizliğin içine atmazlar. Bu yüzden ajanstan çıkma dedikodularını ciddiye almıyorum. Dediğim gibi, onlar için en iyisini istiyorum ve Iijima/Nakai/Her Kimse o şirketi kurup da Johnnys'in elini süremeyeceği kadar güçlenmediği sürece şirketten ayrılmanın onlar için iyi olabileceğini düşünmüyorum, onların da bunun farkında olduklarını ve kendilerini riske atmayacaklarını umuyorum. *Iijima'nın o güçte bir şirket kurup Kisumai'yi Mary'den kurtardığını hayal ettiğimi reddedemem ama eh, hayal işte* Bir de bunun dışında, son zamanlarda dedikodular da iyice komikleşmeye başladı. Daha dün Tama'nın Kisumai'yi bırakıp Iijima'yla gideceğiyle alakalı bir şeyler gördüm.

      TAMA,

      KISUMAI'Yİ

      BIRAKACAK.

      Götümle gülebilir miyim? Bu haberler sadece beni sinirlendirmeye yarıyor, bunları yazanların sadece prim peşinde olan insanlar olduğu o kadar belli ki! Şuan gerçek olma olasılığının olduğunu düşündüğüm tek haber Tama'nın Iijima ile görüşmesiyle ilgili olan, gerisi bir avuç saçmalık. SMAP'ın fırtınası bir dinsin, bakalım geriye bir şeyler kalacak mı.

      Bugünkü Oricon sonuçlarını gördün mü? Kisumai altıncı gününde tam 32.265 adet satarak toplam sayıyı 266,482 adete ulaştırmış durumda ;_____; Normalde 3 versiyonla 250.000 sınırını kolay aşabilen bir grup değiller ama haftalık birinciliklerin tehlikede olması onları seven herkesi ateşlemeye yetti ;_____; Onları seven herkes diyorum çünkü bu işte Kisumai fanlarının yanında başka fandomların, özellikle de SMAP ve Love Live! fanlarının da parmağı var ;_____; "Love Live ne alaka?" diyebilirsin diye diyorum, bunu bir Love Live! fanı olan Miyata için yapmışlar ;_____; Evet, ağlayan suratlarımdan şuan ne kadar duygusal olduğumu anlayabilirsin. *GİDİP LOVE LIVE İZLEYECEĞİM* Kisumai'nin kendi fanları dışında diğer fandomlar içinde de böylesine sevilmesi ve zamanı geldiğinde bu şekilde desteklenmesi beni o kadar mutlu ediyor ki. Umarım bu sayı geçirdikleri şu zor dönemde hepsine moral olur, umarım onları önemseyen ne kadar çok insan olduğunu görüp bundan güç alabilirler. Özellikle de Mary/Julie onları görmezden gelirken, bu haftaki rakipleri BOYS AND MEN'in 24Hour Tv'de singlelarının reklamını yapmasına izin verdikten sonra. *Sizinki Music Station gibi programlarda bile diğer grupları sabote eden bir şirketti oysaki, hanımlar, hayırdır imana mı geldiniz?*

      Sil
    10. Çok fazla kişinin dağılmalarını beklediği şu dönemde eğer KAT-TUN grup olarak devam etmeye karar verecekse ben de yeni üyeler eklediklerini görmek isterim. Dediğin gibi juniorlar içinde hala çıkış yapmamış onca yetenek var, bunların bir kısmının da popüler bir gruba düşecek kadar şanslı olmadığı için o durumda olduğu kesin. Içlerinden KAT-TUN'un tarzına uyum sağlayabilecek, yirmilerinin ortasında iki üç isim seç, bu sayede genç fan kazanma şansını da arttırmış olursun. Bir de bu isimleri dans konusunda kabiliyetli olanlardan seç, adamların sahnelerine level atlat, işte o zaman tadından yenmez. Kame bu konuda bir programda olumlu konuştuğunda birçok kişi bu konuda umutlanmıştı sanırım, değil mi? Kim bilir, belki de şirket içindeki dengelerin oynadığı bu dönemde bir şey olur, akıllı birisinin eline yetki geçer de bunun gerçekleştiğini görürüz^^ Ama diğer türlü, olur da grup olarak devam edemezlerse, ben hala daha Kame ve Yamapi'yi birlikte görmek istiyorum valla~

      Sanırım hepimizin idollerimizin bir zamanlarki "emo" hallerine bir zaafımız var be XD Ne yalan söyleyeyim, ben de Tama'nın sarı kafasını özledim :3 Genel olarak siyah saçlı halini daha çok seviyorum ama bir dizi-film falan olsun da bir süreliğine sarıya dönsün diye beklemiyor da değilim djsjchjdndj

      Sil
    11. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    12. YORUMLARIM NEDEN İKİ KEZ GELİP DURUYOR DJCNSNDHBD

      Sil
    13. Ben de diyorum neden devamlı silinen yorum var XD Çift mi tıklıyorsun aceba?


      Evet ya sonuçları görünce acayip sevindim. Zaten SMAP fanlarının Kisumai'ye destek vermeye karar verdiklerini okumuştum. SMAP fanları zaten şirket içinde bir Kisumai'ye bir de KAT-TUN a sempati besliyorlar. Kisumai SMAP için özel olduğundan, KAT-TUN da SMAP gibi devamlı şirket tarafından saçma politikalarla piç edildiği için. XD Bugünkü satışın bu kadar yüksek olmasına gerçekten sevindim çünkü hep son gün tehlikesi vardır ya bu ekli CD lerde, handshake eventi özellikle satışın son gününe alırlar ki diğer grup rahatladığını sanırken son günde geçirsinler. Arayı ne kadar açarlarsa o kadar iyi olur.^^


      Ortalık şu anda dedikodudan geçilmiyor ve inan bana buraya akla yatkın ve mantıklı olanları yazabilmek için iyice bir ayıklamadan geçiriyorum. XD Tama'nın bireysel olarak Kisumai'yi bırakacağına onu biraz takip etmiş olan kimse inanmaz bence de. :)))

      Kisumai'nin debutu geciktikçe ve grup içindeki sıkıntılar arttıkça gruba debut şansı tanınmayacağını anlayan Johnny'nin Kisumai'yi bizzat Iijima'ya verdiği söylenirdi. Zaten ondan sonra Julie/Mary Kisumai'ye dokunamamış ve önüne geçememiş, sadece dışlayarak tavır koymuşlardı. Kime tavır yapıyorsun salak? Sanki bu grup senin şirketine kazanç getirmeyecek. tsk tsk XD

      Sil
    14. Yorumu attıktan sonra geri geldiğim için oluyormuş -,-

      Son günkü değil de üçüncü gün mitarı bayağı uçuktu BOYS AND MEN'in, belki o gün yapılmış olabilir. Her neyseee~ Şuan resmileşti, Sha La La Kisumai'nin Oricon'u birinci sırada tamamlayan 17. ardışık singleı oldu. *alkış alkış* *kutlamak için gecenin köründe kendime çikolata izni verdim şuan dhdhdj* Umarım bu miktar onlar için ivme görevi görür de sıradaki singleda bir düşüş yaşanmaz~

      Çıkış konusunda yıllarca hakkı yenen Kisumai'nin yanında, Johnny'nin aynı zamanda çıkış için hiçbir zaman umutları olmayacağı düşünülen ABC-Z'yi de bayağı bir sevdiğini duydum ben de. Belki de şu adam işlerle ilgilenmeye devam edebiliyor olsa şuan, her şey çok daha iyi olabilirdi :P

      Geçenlerde kızgın bir fanın Mary'nin evinin girişine köpek dışkısı *chfjdjtsjrsjtsut* koyduğunu okudum bir yerde. Başka bir yerde de Mary'nin "neden herkesin onu suçladığını çözemediğini, bunların sebebinin medyanın yanlış yönlendirmeleri olduğunu" söylediğini XD Ne diyebilirim ki kadının her zaman diğer herkesten çok daha farklı bir bakış açısı var~

      Sil
  4. Ahh Kimura Ahh ne gerek vardı bu kadar para düşkünü ve korkak olmaya ne gerek vardı arkadaşlarını yarı yolda bırakmaya ne gerek vardı onlara arkanı dönmeye biraz cesaretin olabilseydi keşke

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kimura'nın aklından geçenleri gerçekten anlayamıyorum. Ya grubun Johnnys dışında hayatta kalamayacağına ikna oldu ya da gerçekten solo olmak istiyor. Başka bir mantık yürütemiyorum kararlarına. :/

      Sil
  5. http://aramajapan.com/news/63164/63164/

    Taguchi Junnosuke solo single çıkarıyor. Hatta Tanaka Koki bunun hakkında blogunda mesaj bile paylaşmış.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gördüm ne yazık ki... Artık bir sonraki güncele kaldı.

      Sil
  6. https://twitter.com/726maaaaa/status/772028366585143296?s=09

    Program ne zamandan bilmiyorum ama Ueda üç kişi kalmalarından bahsediyor. Izlemek istersin diye düşündüm.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İzledim merak etme^^ Ueda çok duygusal bir konuşma yaptı. ♥

      Sil