7 Temmuz 2017 Cuma

Johnnys ENT Yetenek Kaybetmeye Devam Ediyor!


Merhabalarrr~ Geçtiğimiz ay yaşanan skandallardan sonra nispeten daha sakin bir ay geçirdik. Bir çok skandal sonuca bağlandı. Önemli gelişmeler yaşandı ama bunlar da beklenen gelişmelerdi. Tıpkı SMAP grubunun 3 üyesinin Eylül ayı itibariyle Johnnys Ent. den ayrılacaklarının açıklanması gibi...

Biliyorsunuz uzun bir süredir bu konuyla ilgili dedikoduları sizlere aktarıyordum. Geçen sene SMAP ın dağılacağı açıklandığında imzalanmış projeleri bitirmek adında grup üyeleri şirketle 1 senelik bireysel anlaşmalar imzalamışlardı. Eylül ayında bitecek anlaşmaları sonrasında neler olacağı üzerine de bir sürü dedikodu çıkmıştı ki birçoğunu sizlere aktardım biliyorsunuz. Aktardığım bilgilerde doğruluk paylarının olduğunu görmek hem üzdü hem sevindirdi. Gerçekten de SMAP grubu üyeleri Eylül ayı itibariyle Johnnys'ten ayrılıyorlar. Bunu da tıpkı grubun dağılacağının açıklanması gibi yazın ortasında ilan ettiler. Sadece herkesin beklentilerinin aksine Nakai şirkette kalmaya devam ediyor ki herkes onun da diğerleriyle birlikte ayrılacağını düşünüyordu. Peki ayrılan üyeler ne yapacaklar?


Inagaki Goro, Kusanagi Tsuyoshi ve Katori Shingo Johnnys Ent.'den ayrılarak solo kariyerlerine devam etmeye karar vermişler. Shingo'nun tamamen eğlence dünyasından ayrılarak sanatla ilgileneceği de söyleniyor. Bizzat Johnny-san tarafından ( her ne kadar inandırıcı gelmese de) medyaya çekilen faksla üyelerin şirketten ayrılacakları bildirilmiş. Eğer söylentilerdeki gibi Çin'e giden ve orada şirket kurmaya başlamış olan Iijima'yle çalışmaya başlarlarsa siz görün eğlenceyi.^^ Japonya da kalsalar Johnnys'in gücü çalışmalarına izin vermeyecektir. Çin'de şirketlerini kurup Japonya'ya geçişlerini bu şekilde yapmayı planlıyorlar olabilirler çünkü Çin'de bir kariyer sahibi olabilecek düzeyde popülariteleri yok. Orada ancak Kimura Takuya'nın borusu öter. Yaşına rağmen popülaritesini koruyan tek üye Kimura çünkü. Johnnys her sene bir skandalın altından kalkmaya çalışıyor. Geçen sene SMAP ın dağılmasıyla uğraştı şimdi de üyelerinin şirketten ayrılmasının etkileriyle uğraşıyor. Bu derece önemli, sevilen ve sempai gözüyle bakılan kişilerin Johnnys'ten ayrılması nereden bakarsanız bakın şirketin imajı için kötü etkiler yaratacaktır. 

Zaten son zamanlarda o kadar çok junior şirketten ayrılmış ki son zamanlarda dedikodu kulislerini bile meşgul etmeye başladı bu durum. Bu ayrılan juniorların bazılarını başka ajanslar kapmışlar bile. Bazıları bunlardan bi halt olmayacak düşüncesiyle istifa edip üniversite okumaya yönelmişler. Bazılarının da daha önceki iddialarda olduğu gibi Iijima'nın geliştireceği şirkete katılacakları düşünülüyor. Nakai'nin şirkette kalması en çok şaşırtan gelişmeydi ama aslında bir yerde mantıklı da. Önceden bu durumla baş etmekte zorlanan zayıf üyeleri gönderip Johnnys'de kalmaya devam ederek tehlikeli sular içerisinde neler olup bittiğini öğrenmeye devam edebilecek. Nakai zeki adam, belki Mary Kitagawa planlarına ve geleceğine çomak soktu ama bunun altında kalmayacağı SMAP ın eğildiği o sahnedeki duruşundan belliydi. Büyük ihtimalle yine 1 senelik anlaşma imzaladığını düşünüyorum. Nakai hala Johnnys içinde en çok kazanan kişilerin başında geliyor. Muazzam sunuculuğu ve esprili kişiliğiyle kolay kolay koltuğunu kaptıracak biri değil. Aslında Nakai'nin şirkette kalmaya devam edeceğine dair resmi bir açıklama da yapılmış değil. Bunu da unutmayalım. Hala şirketten ayrılma olasılığı var.  Hala Nakai'yi kalmaya ikna etmeye çalışıyor da olabilirler veya Nakai kalacakmış izlenimi verdiği için diğer üçünün ayrılışını açıkladılar. Bakalım bu savaşın sonu nereye varacak?^^


Kpop dünyasını sarsan uyuşturucu skandalında hızlı gelişmeler yaşandı. Big Bang grubu üyelerinden TOP un uyuşturucu kullandığı ortaya çıkmış, soruşturması devam ederken aşırı dozda sakinleştirici alması sonucunda hastaneye kaldırılmıştı. Polis ve TOP un yatırıldığı üniversite hastanesinin doktorlarını karşı karşıya getiren açıklamalar yapıldı. Polis TOP un durumunun iyi, bilincinin yerinde olduğunu söylerken doktorları komaya girmeye çok yaklaştığını ölümün kıyısından döndüğünü açıkladılar. Bu karmaşaya bir de YG Ent ile TOP un annesinin polisi suçlayan açıklamaları da karışınca ortalık iyice yangın yerine dönmüştü. İşin kötüsü bu durum yüzünden Kore vatandaşları TOP a olan sempatilerini fazlasıyla yitirmiş görünüyorlar. 


TOP un kendine gelmesi beklenirken polis gayet hızlı davrandı, önce TOP un askerliğini polis olarak yaptığı şubeyle ve askerlikle ilişiği kesildi. Sonra da hemen mahkeme tarihi belirlendi. Çünkü TOP un mahkeme sonucuna göre askerlik durumu yeniden ele alınacak. Bu sırada kendine gelen TOP un durumundaki düzelme sonrasında YG Ent onu özel bir hastaneye nakletti. Bir hafta sonra da mahkemesi düzenlendi. Mahkemeye oldukça kendinde gelen TOP defalarca kez eğilerek özür diledikten sonra mahkemede suçunu kabul etti. 2 kez şırıngadan olmak üzere 4 kez uyuşturucu kullandığını itiraf etti. Mahkeme TOP a 2 yıl askıya alınmış 10 ay hapis cezası verdi. Eğer bu 2 yıl içerisinde TOP aynı suçu işlemezse hapse girmeyecek ancak suçu işlediği anda cezai işlemi başlayacak ve hemen hapse girecek. TOP " Uzun süredir depresyonla mücadele ediyordum. Yanlış bir karar aldım ve geri alamayacağım hatalar yaptım. Bu bir hafta hayatımın en kötü zamanlarıydı. Gerçekten çok pişmanım. Kendimden utanıyorum ve cezamı kabul ediyorum. " şeklinde açıklama yaptı. 

TOP la birlikte uyuşturucuyu kullanan bayan stajyer Han Seo Hee'de TOP la aynı cezayı aldı. Sadece LSD de kullandığı için zorunlu danışmanlık alma cezası da var. TOP un askerlik durumuna ise psikolojik değerlendirmesinin sonrasında karar verilecek ancak büyük ihtimalle yeniden askere alınacağı düşünülüyor çünkü toplumda TOP a karşı büyük bir tepki oluşmuş durumda. Özellikle de basına yansıyan resimlerinde pişman değil gayet sakin görünmesi hatta gülümsemesi, saçlarının her daim yapılı ve bakımlı durması insanları durumu hakkında şüpheye düşürmüş, bu yüzden çok merhametsiz bir tavır sergiliyorlar TOP a karşı. Askere yeniden alınsa dahi artık polis olarak görev yapamayacak hatta en düşük rütbelilerden biri olarak askerliğini yapmak zorunda kalacak. Bir sonraki haberimde diğer uyuşturucu skandalının baş rolü Koki'den bahsedeceğim, ikisinin resimleri arasındaki farkı görünce neden bahsettiğimi anlayacaksınız.


INKT grubunun solisti, eski KAT-TUN üyesi Tanaka Koki de uyuşturucu skandalının Japonya'daki ayağını oluşturmuştu geçtiğimiz ay. Polisin Koki'nin evinde ve stüdyosunda yaptığı incelemeler sonucunda uyuşturucu yetiştirdiğine, bulundurduğuna veya sattığına dair hiçbir delil bulunamamış. Bunun üzerine polis ve savcılık Koki'ye suçlamada bulunmamaya karar vermiş. Yapılan açıklamada " Tanaka Koki'ye suçlamada bulunulabilecek derecede yeterli kanıt elde edemedik. " deniliyor. Söylentilere göreyse birlikte yaşadığı bayan arkadaşı polisin aramaya geleceğini tahmin ederek evdeki bütün delillerden kurtulmuş. Ayrıca Koki'nin LINE konuşmaları da sızmış. Ağırlıklı olarak bayan arkadaşlarıyla seks içerikli yazışmalar yapan Koki ayrıca ev ödemelerini artık yapamadığından dert yanıyormuş. Johnnys'deyken düzenli geliri olduğundan ev ödemelerini yapabilirken şimdi yeterince kazanamadığı için borca girmiş durumdaymış. :/ Koki polis merkezine giriş çıkarken görüntülendi ve eğilerek özür diledi. Fazlasıyla çökmüş ve zayıflamış görüntüsüyle dikkatleri çekti. Yazık etti kendine gerçekten çok yazık, cidden çok sevdiğim üyelerden biriydi, geldiği şu duruma bakınca içim acıyor. Bir insanın vereceği yanlış kararların onu nereye sürükleyebileceğinin canlı kanıtı adeta. :/


Yılın yarısına gelindiğinde yarı yıl sonuçları açıklandıktan sonra geleneksel olarak yayınlanan The Music Day programına bu sene Kame to YamaPi ( Kame ve Yamapi) damgasını vurdu. Twitterde dünya gündemine giren ikili programda yeni şarkıları Senakagoshi no Chance ve eski şarkıları olan Seishun Amigo'yu seslendirdiler. Seishun Amigo'da onlara arka plan dansçısı olarak SixTones ve Snow Man grupları eşlik etti. Bu iki grubun yakında debut yapacakları kesin gibi. Kame ve Yamapi'nin birbirine uyumlu kıyafetleri ve sahnede sergiledikleri samimi performans gerçekten de gecenin en iyilerinden biriydi. Zaten seyirci tepkilerinden ve TT listesine Music Day'den başka giren tek isim olmalarından belli sanırım. 

Ayrıca Kame, Sho ve Koyama da bu seneki " 24-HOUR TELEVISION 40 "LOVE SAVES THE EARTH" için TOKIO grubunun " Hana Uta " isimli şarkılarını seslendirdiler. Onlara bütün sahne alan Johnnys grupları eşlik etti. Ayrıca bu seneki 24 Hours özel dramasının baş rolünü Kame'nin canlandıracağı açıklandı. Kame 2007 yılında üretral kanser yüzünden hayatını kaybetmiş Yu Aku isimli ünlü bir şarkı sözü ve kitap yazarının hayatını canlandıracak. " Sakushika Aku Yu Monogatari " isimli özel dramada ilk kez gerçek bir ünlünün hayat hikayesini işlenmiş olacak. Ağustos ayının 26 sında televizyonda yayınlanacak.

Part 1 de Johnnys grubu yok bilginize. Part 2 de Sexy Zone, ABC-Z, Johnnys West, Johnnys Medley part 1 ve Kis-My-Ft2 gruplarını izleyebilirsiniz. Part 3 de Kanjani 8, NEWS, Kame to Yamapi, Arashi, Hey Say Jump, Kinki Kids, Johnnys Medley Part 2, TOKIO ve finalde yine Arashi'yi izlyeyebilirsiniz.


MUSIC DAY PART 1

MUSIC DAY PART 2

MUSIC DAY PART 3

Kame to Yamapi

VİDEO

VİDEO

VİDEO

VİDEO

VİDEO

VİDEO

Kame to Yamapi


Johnnys yetenekleri bu ay yurt dışındaki önemli organizasyonlarda adlarından söz ettirdiler. Sırasıyla gitmem gerekirse Kanjani 8 grubu üyelerinden Shibutani Subaru ve Ohkura Tadayoshi yeni Spiderman serisinin ilk filmi olan " Spiderman : Homecoming " filminin L.A de düzenlenen galasına katıldılar. Kanjani 8 grubu film Japonya'da gösterime girdiğinde sadece Japonya versiyonuna özel bir them parçası seslendirdi, " Never Say Never " aynı zamanda grubun yeni çıkan albümü Jam da yer alıyor. İkili kırmızı halıda filmin baş rolü Tom Holland ve Robert Downey Jr ile bir araya gelerek resim çektirmişler. Özellikle Tom Holland ile olan resimleri resmen viral haline geldi. Zira aralarında neredeyse 15 yaş olmasına rağmen en az Tom kadar genç görünmeleri dikkatleri çekti.



Kanjai 8 grubunun yeni albümü JAM ilk haftasında toplamda 327.493 adet satarak Oricon'u 1. sırada tamamlamayı başardı. Bu rakam aynı zamanda grubun en yüksek ilk hafta albüm satış rakamı oldu. Demek ki neymiş reklam yapılınca grupların satışları da düzeliyormuş.^^

A2【関∞】   ジャム(3  元気(3  関ジャニ(3  JUKE(3  8EST(3
━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━
火       199,448  186,433  183,874  202,860  156,931
水       *61,728  *63,034  *52,596  *53,147  *51,287
木       *25,981  *26,428  *26,197  *27,207  *23,389
金       *15,465  *15,024  *11,679  *14,430  *19,347
土       *13,261  *10,536  **9,114  *11,356  *15,749
日       **9,088  **9,281  **7,479  *12,081  *11,488
━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━
推定売上          324,971  310,736  290,939  321,081  278,191
週間枚数          327,493  315,905  294,180  322,957  298,385


Kanjani8 ile birlikte singleı piyasaya çıkan grup Arashi de toplamda 389.311 adet satarak Oricon'u 1 . sırada tamamlamayı başardı. Grubun satış rakamlarındaki düşüş " Tsunagu " single ile birlikte az da olsa devam ediyor.


【嵐】  つなぐ(2 there(2   Power(2  seek/Day(3  復活(2 叫べ(2 青空(2
━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━
火        225,153 225,383   225,928   406,274     253,254    242,023   255,258
水        *77,959 *74,718 *85,708  147,450  *96,457 103,010   101,561
木           *35,216 *35,377 *42,659   *67,568 *51,176 *44,682 *48,610
金        *20,395 *18,342 *24,747 *41,889 *28,566 *27,635 *29,671
土        *17,087 *16,281 *17,788 *32,469 *25,362 *20,018 *25,907
日        *12,747 *11,342 *12,136  *23,889 *19,207 *14,438 *19,112
━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━
                388,557  381,443 408,966 719,539 474,022 451,806 480,119 
                389.311     393,555 422,418 737,951 485,006 462,550 501,010


Ueda Tatsuya'yle ilgili fazla haber yapma şansım olmuyor ama fırsatını yakaladığımda keyfini çıkarıyorum. Ueda bu sene rol aldığı dizisi adına Tayland'da düzenlenen J Series Festivali'ne katıldı. Johnnys her sene en az bir yeteneğini dizisini pazarlaması ve reklamını yapması için bu festivale göndermeyi gelenek haline getirmiş durumda. Geçen sene HSJ grubu üyesi gelmişti hatırlarsanız. Ueda'yı hava alanında ve festivalin düzenlendiği alanda yüzlerce hayran karşıladı. Zaten KAT-TUN un en popüler olduğu Asya ülkelerinin başında geliyor Tayland.^^ Hava alanında oldukça sportif ve cool bir görüntüyle görünen Ueda festivale şık bir takım ile katılmış. Kendisine yönelen ilgiden sooooon derece memnun göründüğü dikkatlerden kaçmadı. Ueda fanları selamlamak ve resim çektirmek için dışarı çıktığında çığlıklar çok yüksekti ama o birde elleriyle daha fazla bağırmalarını isteyince fanlar resmen kendilerinden geçtiler. Sanırım ses desibel rekoru falan kırılmıştır. Bazı insanların kulaklarını kapadıklarını gördüm pdfgdfgdf XD Yakışıklılığı ve cool tavrıyla fanların gönlünü çalan Ueda'dan yerel televizyonlar da bahsettiler. Ueda verdiği roplarda KAT-TUN la birlikte yeniden buraya dönmek istediğinden bahsetti.^^

VİDEO

VİDEO

VİDEO

VİDEO

VİDEO

VİDEO


Hey Say Jump! grubu üyesi Yamada Ryosuke baş rolünü canlandırdığı film olan FullMetal Alchemist'in tanıtımı kapsamında filmin yönetmeniyle birlikte Anime Expo organizasyonuna katıldı. Bu Yamada'nın ilk kez bu tarz bir organizasyona katılması oldu. Yamada'nın pozitif kişiliği, güler yüzü, neşeli tavırları söyleşiye katılan seyircileri ve gazetecileri epey etkilemiş. En çok hoşlarına giden kısım Yamada'nın oynadığı karakter olan Ed'ın koşma tarzını sahnede canlandırması ve " Aslında uzun biri değilim ve bu rol bana teklif edildiğinde sanırım chibi (ufak, tıfıl) olduğum için ödeme almak hiç de fena bir fikir değil diye düşündüm. " diyerek herkesi güldürmüş.^^ Filmin yönetmeni ve Yamada'nın çıtlattıkları en önemli bilgi filmin devam filminin geleceği oldu. Kaç tane olacağını bilmiyoruz ama devam filmi geleceği kesin. Yamada filde en zorlandığı kısmın CG olarak yaratılmış Alfonso karakteriyle karşılıklı oynadığı sahneler olduğunu söylemiş. Bir yerden sonra Alfonso'nun durması gerektiği yerde duran adamı Alfonso olarak düşünmeye başlamış. :D Yamada bu organizasyonun ardından zaman kaybetmeden Paris'te düzenlenen Japan Expo'ya yine filmin yönetmeniyle birlikte katıldı. Hemen hemen aynı cevapları vererek seyircileri güldürdüğü expodan pozitif eleştirilerle dönüyorlar. Umarım bu film gösterime girdikten sonra da devam eder.^^


Hep Johnnys skandallarına yer verecek değiliz ya bu kez de geçtiğimiz haftaların en çok konuşulan skandalından bahsedelim. AKB48 in yeni seçmeleri büyük olaylara sahne oldu. Öncelikle Sashihara Rino 9. elemelerin 1. oldu. Böylelikle 3. kez üst üste toplamda 4 kez 1 lik kazanmış oldu. Sashihara toplamda 246.376 oy alarak 1. olurken Watanabe Mayu toplamda 149.132 oy alarak 2. oldu. Sashihara bundan sonraki seçmelere de artık katılmayacak. 



1 ) Sashihara Rino – HKT48 Team H : (246,376)



2) Watanabe Mayu (AKB48 Team B) (149,132 votes)


3) Matsui Jurina (SKE48 Team S) (113,615 votes)

4) Miyawaki Sakura (HKT48 Team KIV / AKB48 Team A) (82,803 votes)
5) Ogino Yuka (NGT48 Team NIII) (73,368 votes)
6) Suda Akari (SKE48 Team E) (63,124 votes)
7) Yokoyama Yui (AKB48 Team A) (58,314 votes)
8) Soda Sarina (SKE48 Team KII) (52,475 votes)
9) Okada Nana (AKB48 Team 4 / STU48) (48,143 votes)
10) Kitahara Rie (NGT48 Team NIII) (45,684 votes)
11) Takahashi Juri (AKB48 Team 4) (42,663 votes)
12) Shiroma Miru (NMB48 Team M / AKB48 Team A) (41,491 votes)
13) Honma Hinata (NGT48 Team NIII) (41,230 votes)
14) Furuhata Nao (SKE48 Team KII) (40,202 votes)
15) Takayanagi Akane (SKE48 Team KII) (38,576 votes)


Yukirin, Sayanee, Tomu ve Happuri gibi önemli kızların katılmadığı seçmelere damgasını vuran iki olay yaşandı. Popülaritesini her geçen sene kaybetmeye devam eden ancak 2. liğini korumayı başaran Watanabe Mayu AKB48 den mezun olacağını göz yaşları içinde açıkladı. Sadece bir kez Sashihara'dan birinciliği almış ancak merkezde beklenen başarıyı gösterememişti. Toplum genelinde Sashihara'ya daha büyük bir ilgi mevcut. Bunun nedeni de varyete programlarındaki başarısı. Kız harbiden eğlenceli, dobra yorumlar yapıyor ve neşeli bir kişiliği var. Mayu'nun mezuniyeti aslında geceye damgasını vuran olay olmalıydı ama olmadı. Neden? Sürpriz bir açıklama geldi de ondan.

Seçmelerde 31.779 oyla 19. sırada yer alan Suto Ririka sahneye çıkıp mikrofon kendisine uzatıldığında önce hayranlarına teşekkür etti. Ardından kısa bir süre sonra evleneceğini ilan etti. Sunucu dahil olmak üzere salondaki kimse söylediklerine inanmadı. Şaka yaptığını düşündüler. Yemin ediyorum ben böyle bir şok, böyle soğuk esen rüzgarlar hayatımda görmedim. Kız büyük bir ciddiyetle evleneceğini söyleyip özür dilerken ve fanlarına teşekkür etmeye uğraşırken diğer kızlar sahte gülüşlerle " Şaka yapıyor! Doğru değil! " diyerek bağırıp itiraz ederken sunucu defalarca kez doğru mu gerçek mi diye sorup durdu. Rikika onayladıkça kızların bağıra bağıra itiraz etmeleri inanılmazdı. Ririka defalarca kez evleneceğini onayladıkça kızların yüzlerine şok yayıldı ve artık toparlayamayacaklarını anlamış olacaklar oturup kaldılar öyle. Olan da mezuniyet haberiyle gündeme gelmesi gerekirken Ririka'nın düşüncesizce evlilik haberini böyle bir organizasyonda patadanak açıklamasıyla balon gibi sönüp giden Watanabe Mayu'ya oldu. Bütün televizyon programları ve gazetelerin tek ilgilendiği haber Ririka'nın evlilik haberi oldu.

Aslında Ririka'nın sevgili yasağına uymamış olmasının büyük bir olay olması gerekiyordu ama tam tersi oldu. Çünkü 20 yaşında olan bu genç kızın annesi kanser hastası ve nişanlısıyla da bununla bağlantılı olarak tanışmış. Adam medikal sektörde çalışan bir psikoloji öğrencisiymiş. Daha henüz çok bilinen bir sosyal figür olan bayan bir sunucu göğüs kanserinden vefat ettiği için şu sıralar Japon medyası bu olaylara karşı daha hassas yaklaşıyor. Kızın durumu negatif yerine tamamen pozitif bir etki yarattı. AKB48 menajeri Akimoto evli bir kadın olarak kariyerine devam etmesini ve grupta kalmasını istese de ( artık ne kadar doğru bilemiyoruz) Ririka grubundan mezun olarak ayrılacak. Akimoto'nun daha önceden birileriyle çıkarken yakalanmış kızlara ne cezalar verdiğini biliyoruz. Birisi de saçlarını kazımıştı hatırlarsanız. Bütün bunları hatırlarken sırf medyadan müthiş bir destek aldı diye Ririko'nun kalmasını istemesi büyük iki yüzlülük olurdu. 

Bütün bunları bir kenara koyalım mezun olmuş eski kızlardan Yuko Oshima Ririko'nun müjdesine verdiği tepki yüzünden ateşleri üzerine çeken isim oldu. Yaptığı canlı yayın sırasında Ririko'nun açıklaması hakkında ne düşündüğünü soran hayranlarına " Şapkam düşüncelerimi açıklıyor." dedikten sonra başını eğerek şapkasındaki yazıyı gösterdi, şapkasında " FUCK " yazıyordu. Bu olay birden gündeme oturarak Yuko'nun eleştiri yağmuruna tutulmasına neden oldu. Birkaç gün sonra da Yuko'nun " yabancı dil çalışmak için " yurt dışına gideceği açıklandı. :D Fanların taktığı lakapla Riripon'a gösterdiği tepkinin çok kaba ve saçma olduğu düşünülüyor. Aslında tepkisi normal olsa da ifade ederken kullandığı kelimenin kaba olması tepki almasına neden oldu, Japon medyası bu tür şeyleri asla affetmez.^^


Merak edenler için Johnnys gruplarının fan club listesinin son açıklanan hali henüz bu ay ki elime geçmedi ama son durum bu şekildeydi. Görüldüğü üzere Kisumai ve HSJ arasındaki rekabet yine hız kazanmış ve HSJ bir kez daha Kisumai'nin üzerine çıkmayı başarmış. 

Oricon yarı yıl satış sonuçlarını açıkladı. Buna göre single, albüm ve DVD listeleri şu şekilde,


ALBUM LİSTESİ 


Listenin zirvesinde SMAP grubunun 25. yıl albümü yer alıyor. Bu sene bu albümü geçebilecek bir albümün çıkacağını pek sanmıyorum. Kanjani8 listede yer almıyor, ancak grup satışıyla listede şimdiden 5. sıraya yerleşmiş durumda. Ayrıca bu hafta piyasaya çıkan HSJ albümü de ekli değil. Listedeki tek Koreli isim Big Bang olmuş.^^


1 ) SMAP 25 YEARS – SMAP (1,159,997)

2) Thumbnail – AKB48 (632,615)

3) Encore – back number (527,551)

4) THE JSB WORLD – Sandaime J Soul Brothers from EXILE TRIBE (451,728)
5) Umaretekara Hajimete Mita Yume – Nogizaka46 (377,481)
6) Ambitions – ONE OK ROCK (332,098)
7) Yuzu Iroha 1997 – 2017 – Yuzu (290,584)
8) MUSIC COLOSSEUM – Kis-My-Ft2 (234,226)
9) Ballad Selection – KinKi Kids (157,931)
10) THE KIDS – Suchmos (146,547)
11) ALL SINGLeeeeS ~& New Beginning ~ – GReeeeN (145,387)
12) NEVERLAND – NEWS (140,835)
13) WAY OF GLORY – AAA (135,299)
14) E.G.CRAZY – E-girls (133,445)
15) Kakumei no oka – SKE48 (126,720)
16) MADE – BIG BANG (122,246)
17) Fantome – Utada Hikaru (104,322)
18) La La Land OST – Various Artists (94,773)
19) 24K Magic – Bruno Mars (91,588)
20) LOVE, PEACE & FIRE – Superfly (85,876)


SINGLE LİSTESİ

AKB48 grubunun oylama singleı listenin zirvesine oturan single olmuş. Arashi kendine ancak 5. sırada yer bulabilmiş ki bu senenin devamında 48 gruplarının çıkaracakları singlelara bağlı olarak ilk 10 un dışına bile çıkabilir. :/ Kame to Yamapi listede 13. sırada kendisine yer bulmuş. *yay* Aslında liste açıklandıktan sonra Senakagoshi no Chance singleının satış rakamı 212.322 ye ulaşmış durumda.^^ Listedeki tek Koreli grup ise BTS oldu. Blood Sweat & Tears Japonca versiyonuyla 11. sıraya yerleşmişler.

1 ) Negaigoto No Mochigusare – AKB48 (1,350,963)

2) Shoot Sign – AKB48 (1,080,326)

3) Influencer – Nogizaka46 (997,519)

4) Fukyouwaon – Keyakizaka46 (742,748)
5) I’ll Be There – Arashi (434,037)
6) Boku Igai no Dare Ka – NMB48 (319,748)
7) Nagurigaki BEAT – Kanjani 8 (308,583)
8) OVER THE TOP – Hey!Say!JUMP (299,849)
9) Give Me Love – Hey!Say!JUMP (282,652)
10) Bagutte Iijan – HKT48 (267,065)
11) Chi, Ase, Namida – Boudan Shounendan (BTS) (257,621)
12) INTER (TONIGHT / Kimi no iru sekai / SEVEN WISHES – Kis-My-Ft2 (226,966)
13) Senakagoshi no Chance – Kame to Yamapi (205,034)
14) Seishun Tokei – NGT48 (189,441)
15) Michishirube – Busaiku (181,940)
16) PICK IT UP – Kis-My-Ft2 (174,484)
17) EMMA – NEWS (165,034)
18) Hikari no Atorie – Mr.Children (156,863)
19) ROCK THA TOWN – Sexy Zone (143,700)
20) Can’t Get Enough / Hanahirake – V6 (139,244)

DVD LİSTESİ

DVD listesinin zirvesinde yer alan isim Arashi olmuş. Bu şekilde devam ederse en azından DVD listesinin zirvesinde tamamlayabilir seneyi. Listedeki tek Koreli isim yine Big Bang^^

1) ARASHI LIVE TOUR 2016 – 2017 Are You Happy? – Arashi (334,897)

2) Clip! Smap! Complete Singles – SMAP (268,069)

3) Hey!Say!JUMP LIVE TOUR 2016 DEAR. – Hey!Say!JUMP (195,608)

4) CONCERT TOUR 2016 I SCREAM – Kis-My-Ft2 (176,775)
5) Kanjani’s Entertainment – Kanjani 8 (143,559)
6) HiGH & LOW THE LIVE – LDH Family (142,035)
7) EXILE ATSUSHI LIVE TOUR 2016 “IT’S SHOW TIME!!” – EXILE ATSUSHI (109,837)
8) Namie Amuro LIVE STYLE 2016-2017 – Namie Amuro (83,243)
9) GENERATIONS LIVE TOUR 2016 SPEEDSTER – GENERATIONS(74,244)
10) AAA Special Live 2016 in Dome – FANTASTIC OVER – – AAA (73,611)
11) Music Video Tour 2010 – 2017 – Gen Hoshino (73,278)
12) Shin Godzilla (71,529)
13) NEWS LIVE TOUR 2016 QUARTETTO – NEWS (70,544)
14) HiGH & LOW THE MOVIE (62,423
15) Johnny’s WEST 1st Dome LIVE 24 – Johnny’s WEST (55,854)
16) Nihon Zenkoku Ehagaki no Tabi 2 (comedy DVD) (54,177)
17) Resident Evil: The Final Chapter (51,743)
18) BIG BANG 10 THE CONCERT:0.TO.10 – THE FINAL – BIG BANG (45,642)
19) HiGH & LOW THE RED RAIN (43,212)
20) Okaasan to Issho Memorial Plus ~ Ashita mo Kitto Daiseikou ~ (39,922)


Bir önceki güncellemeyi postaladıktan sonra haberi geldiği için geçen ay ki güncellemede yer almıyordu. Ama haberini yine de yapalım. Akanishi Jin ve Meisa Kuroki 2. çocuklarını kucaklarına aldılar. Erkek olan çocuğun adını halen açıklamış değiller ama hem anne hem de bebek iyi durumdaymış. Daha birkaç gün önce Jin doğum günü için canlı yayın yapıp içki falan içti işte her zamanki gibi, bundan önce de konserinin ortasında sahnede içki yuvarlamıştı, 2 çocuk babası olmuş olması bir şeyi değiştirmiyor anlaşılan. Dilim varmıyor ama bence alkolik Jin, yani cidden bu belirtileri gösteriyor. Normal bir durum değil yani konser ortasında sahnede sırf gergin diye içki içmek. Gazete resimlerine bakarsak Theia'da bayağı büyümüş.^^


Bir de güzel evlilik haberi verelim.^^ Geçtiğimiz senenin en popüler dizisi Descandes of the Sun'un baş rollerini paylaşan Song Joong Ki ve Song Hye Gyo Ekim ayında dünya evine girmeye hazırlanıyorlar. Geçtiğimiz ay oldukça lüks bir semtte büyük paralar dökerek kendisine özel bir villa satın alan Joong Ki'nin böylelikle evlilik hazırlığı yaptığı anlaşılmış oldu. Çift böylelikle yeni evlenen  ve ilk çocuğunu kucağına almayı bekleyen Rain'e komşu olacak.^^ İkilinin uzun zamandır görüştüklerine dair dedikodular dizi yayınlandığından beri ortalıklarda dolaşır durur. Ama ilk kez Bali'de tatil yaptıkları ortaya çıktıktan sonra insanlar inanmaya başlamışlardı. Sonunda çift durumu onayladı. Song Hye Gyo'nun Joong Ki'den 4 yaş büyük olması ve daha önce de birlikte rol aldığı aktörlerle ilişkiye gitmiş olması yüzünden ilişkilerini onaylamayan insanlar var. Ama aileleri kabul etmiş, onlar da birbirlerini sevmişse kimseye bir şey demek düşmez. Zaten birbirlerine ne kadar yakıştıklarından bahsetmeye bile gerek yok.^^ Düğün Ekim ayında yapılacakmış, epey büyük bir organizasyon olacağı şimdiden belli. Bakalım evlilik işlerine nasıl etki yapacak?


Anime Expo'ya konuk olan bir başka film ekibi de gösterime girmeye hazırlanan Tokyo Ghoul'un ekibiydi. Filmin baş rolü Kubota Masataka yönetmenle birlikte katılmıştı ama nedense haberlerde daha çok FMA ya ve Yamada'ye yer verilmiş. Tokyo Ghoul'un gösterime gireceği açıklanan ülkeler şimdilik, Tayvan, Hong Kong, Macao, Singapur, Malezya, Brunei, Endonezya, Vietnam, Tayland, Filipinler, Almanya, Avustralya, İsviçre, Yeni Zellanda, Avusturya, Amerika, Kanada, Güney Kore, Çin, İspanya, İtalya, İrlanda ve İngiltere. Bu kadar geniş gösterim imkanı bulan filmin de gişesi bayağı yüksek olacaktır diye düşünüyorum. Bakarsınız ülkemizde de gösterime girer.^^ Şu sıralar ard arda manga uyarlamaları gösterime giriyor. Büyük bir rekabet olacağı belli. FMA, Tokyo Ghoul ve Gintama gösterime girecek, bu üçü de büyük hayran kitlelerine sahip mangalardan uyarlandı, bakalım yorumlar nasıl olacak.^^

Filmin Traileri

BTS grubu şu sıralar isim değişiklikleriyle gündemde. Aslında isim değişikliği değil. Grubun Korece adı " Bangtan Sonyeondan " bu isim İngilizceye çevrildiğinde " " Bulletproof Boy Scouts " yani " Kurşungeçirmez Çocuklar " oluyor. Kısa isimleri ise BTS ama daha önce BTS nin dayandığı isim konusunda bir açıklama yapmamışlardı. Uluslararası ünlü oldukları için şirketleri isimlerine İngilizce bir anlam vermeye karar verdim. Her zaman BTS nin " Behind The Scene " ile karıştırıldığından bahsedilir. Buna gönderme yaparcasına bundan sonra BTS nin açılımının " Beyond The Scene " olduğunu açıklamışlar. Yani grubun artık 3 adı var,

Bangtan Sonyeondan (Bulletproof Boy Scouts)
BTS (Beyond The Scene)
Boudan Shounendan (Japonca İsimleri Korece isimleriyle hemen hemen aynı anlama geliyor.)

Parantez içindekileri de sayarsak 5 isim oluyor ki gerçekten kafa karıştırıcı bir durum. Korede Bangtan Sonyeondan, Japonya'da Boudan Shounendan, Amerika ve Avrupa'da BTS (Beyond The Scene) oldular. :D

Geçtiğimiz aylarda ünlü youtuber Pewdipie ile sevili atışmalara giren BTS için ünlü reaksiyon kanalı Fine Brothers'da bir reaksiyon videosu hazırlamış. Şu sıralar BTS nin dahil edildiği her türlü oylama platformunda değişik fandomlardan hayran çalan BTS bu video sayesinde yine kendine yeni hayranlar edinecek anlaşılan.^^


BTS nin Japonya'daki bütün konserleri ve hand shake eventleri başarıyla, hiçbir sorun yaşanmadan gerçekleşti. Böylelikle düzenledikleri dünya turunu da bitirdiler. Sonradan konserlerine yeni duraklar ekleyeceklerine dair söylentiler var ama henüz kesin bir şey yok. Verdikleri her konserde Japon kanallarından da yoğun ilgi gördüler. Programların videolarını koyuyorum silinmeden izleyin derim. ;) BTS aynı zamanda yeni albümünün hazırlığına da başlamış durumda. 

Burada programın sunucusuyla aralarında uzun zamandır devam eden şakalaşmaya çok güldüm. Adamın giderek kelleşmesiyle dalga geçiyorlar ( Sayenizde saçlarımıza daha iyi bakmamız gerektiğini anladık gibi) adam da onlara karşılık veriyor falan XD





G Dragon'un solo albümü " Kwon Ji Yong Untitled, 2014 " İTunes listesinde 40 ülkenin 1 numarasında yer almayı başararak rekor kırdı. Ancak bu albüm tartışmaları da beraberinde getirdi. Çünkü G Dragon albümünü USB olarak piyasaya sürmüştü. Buraya kadar bir problem yok ancak USB nin içi boş, sadece USB yi taktığınızda karşınıza şarkılar değil şarkıları indirebileceğiniz bir bağlantı çıkıyor. Durum böyle olunca USB yi fiziksel albüm olarak nitelemek mümkün olmuyor. Kore'nin en büyük değerlendirme kuruluşu Gaon'da albümü fiziksel albüm olarak değil digital albüm olarak kabul edeceğini açıklamış. Her ne kadar YG Ent. bu durumdan memnun olmasa da GAON un verdiği karar son derece doğru. Hatırlarsanız Oricon'da sanatçıların satışlarını arttırmak için Music kart uygulaması yapmalarını durdurmak için bunu saymayacağını açıklamıştı. Oricon da G Dragon'un albümünü fiziksel kategoride değil digital albüm kategorisinde saydı. Eğer ki USB nin içinde şarkılar olsaydı fiziksel albüm olarak kabul edilecekti. Sanatçılar içi boş bir USB yi fiziksel albüm fiyatından bile daha pahalıya satıyor ( üstelik full albüm olmamasına birkaç şarkı, foto çekimlerinden başka bir şey içermemesine rağmen) ve bunun fiziksel albüm olarak sayılmasını istiyor olabilirler ancak neyse ki karşılarında kuralları denetleyecek insanlar var.^^


Haberlerimiz şimdilik bu kadarrr~ Fazla büyük skandallar kopmasa da yine de gıybet kesemizi dolduracak bir şeyler gelmiş.^;^ Bir sonraki güncellemede görüşmek üzereeee~


Performanslarına başlamadan önce Kame Yamapi'ye dönerek selam vermiş. Jeste bakar mısınız? ♥


Performans sonrasında da Kame'nin parmak ucunda yükselerek Yamapi'yle boylarını eşitleme çabası çok şekerdi. yirim ♥ 


Kame profesyonel göz kırpıcı olarak Sho ve Koyama'ya nasıl göz kırpılacağını gösteriyor pdfgpdfgdf İkisinin Kame'yi taklitlerine koptum ya XD


Bleach filminin ilk afişi geldi. İçime sinmedi sinmiyoooooorrrr~

Bu hareketi yapmayan bir sen kalmıştın Ohno yani XD


Korelilerin herkese karşı şu resmi dili kullanmalarına hastayım. Voldemort sunbae-nim ne ya XD


Ya Suga sen niye böylesin? :D


Hangisi daha tatlı karar veremedim. ♥


Galiba kendime başka bir deli grup daha bulmayı başardım heheuuehe




2 yorum:

  1. Johnys gruplarını hiç bilmiyormuşum bee.
    Bu arada skandallar deli etti beni.48&46 grupları da yine listeleri ele geçirmiş maşallah.
    Tsunagu'yu çok beğendim,ama AKB48'in yeni şarkısını pek sevmedim ben.Shout Sign daha iyiydi bence.
    Bu arada onu eklememişsin ARMYnin de artık bi logosu var :D
    Ben gideyim de Kame To Yamapi dinleyeyim en iyisi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. AKB48 in son zamanlarda zaten şarkıları pek beğenilmiyor ve satışlarında da düşüş var. Bu oylama singleının bu kadar çok sattığına bakmayın şişirilmiş bir rakam. Artık eskisi gibi ilk haftada 1 milyonu aşamıyorlar.

      Army Logosunu eklemek hiç aklıma gelmemişti 956846169 tane ismini yazmak daha eğlenceli geldi sanırım.^^

      Sil