5 Ağustos 2019 Pazartesi

Arkasında Bıraktığı Karanlık Geçmişiyle Johnny Kitagawa'ya Son Veda


Japonya eğlence sektörüne damgasını vurmuş bir isme veda edeceğimiz bir güncellemeyle geri döndüm. Bir önceki gönderimde zaten bu haberin geleceğini biliyordum ve tam da tahmin ettiğim gibi benim gönderimden birkaç gün sonra geldi haber. Hemen bir güncel hazırlamak yerine bütün haberleri derleyebileceğim, cenaze ve sonrasında gelecek haber ve dedikoduları toparlayabileceğim bir süre geçmesini istedim. Çünkü konuşulacak çok şeyin olacağı belliydi.

Japonya'nın en büyük yetenek ajanslarından biri olan Johnny's Ent'in kurucusu Johnny Kitagawa 87 yaşında hayatını kaybetti. Düştüğü için acilen hastaneye kaldırılan Johnny, oradan gizli bir şekilde başka hastaneye aktarıldı ve burada kaldığı üç günün sonunda beyin damarlarında meydana gelen tıkanıklık sonucu geçirdiği krizle hayatını kaybetti. 1931 yılında Amerika, Los Angeles'ta dünyaya gelen, Japonya ve Amerika arasında gidip geldikten sonra Japonya'ya yerleşen Johnny, izlediği " West Side Story " ( Batı Yakası Hikayesi ) müzikalinden çok etkilendiği için eğlence sektörüne atılmak ve Japonya'ya Broodway'i taşımak istemiştir. Bu yüzden konserlerinin planlarını dahi bir müzikal sahnelermişçesine gösterişli hazırlamıştır. Johhnny's grupları kıyafetleri, sahne dekorları, akrobatik gösterileri ve müzikali andıran şarkılarıyla benzerlerinden kolayca sıyrılabilir. Guinnes Rekorlar Kitabı'na da En Çok No 1 single çıkaran sanatçıya sahip olması ve En Çok Konser düzenleyen kişi olmasıyla girmişti. Johnny & Associates Oricon'a göre şimdiye dek 47 grup ile 439 No1 single çıkarmayı başarmış, şimdiye dek 148.2 milyondan fazla satmıştır.

Ne olursa olsun Johnny Kitagawa ve şirketi Johnny's sadece Japonya'ya değil, bütün Asya eğlence sektörüne ilham olmuştur. Yetenekleri henüz çocukken seçmeyi, onları eğitmeyi ve bir grup haline getirerek sunmayı geliştiren formülünü daha sonradan özellikle de Kore eğlence sektörü benimsemiş ve adımlarını takip etmiştir. Kuşkusuz Kpop üzerinde en fazla etkisi olan şirkettir Johnny's. Kpop sektörü birçok gelişmeyi Johnny's yeteneklerinden edinmiştir. Işıklı çubuklardan tutun da kayan platformlara, havai fişek gösterilerinden helikopterle yapılan gösterilere kadar Johnnys gruplarının konserlerinden esinlenmişlerdir. Bunu bizzat SM başkanı Lee Soo dile getirmiştir.

johnny's yeteneklerinin sergilediği fanservislerin ders niteliğinde gösterildiğinden bahsetmiyorum bile. Hatta Johnny'nin medyanın gücünü kontrol etmenin önemini çok güzel gösterdiğini de söyleyebilirim. Kendi gruplarına rakip olan grupların ayaklarını kaydırmaları, şirketlerinden ayrılan yeteneklerin önlerini tıkamaları, medyayı manipule edip sadece kendi yetenekleriyle ilgili olumlu haberler yaptırmaları ve skandalları örtbas etmeleri ve daha neler neler~

Hastaneye kaldırılmadan bir gün önce tekerlekli sandalyesiyle juniorların çekim yaptıkları sete gelen Johnny için şirketinin yaptığı açıklamaya göre kendinde olduğu son günlerini üst kademe ve alt kademe yetenekleriyle birlikte geçirip onlarla sohbet ederken, yeteneklerinin çıkardığı hit parçaları dinlemiş. Sizi bilmem ama bunlar bana tamamen uydurma şeyler gibi geldi. Zaten iddialara göre Johnny'nin özellikle 2018'in son aylarından beri iyi olmadığı, bu sene Tackey'in apar topar emekli olarak Junior grupların başına geçmesinin en büyük nedenlerinden birinin de bu olduğu söyleniyor. Şirketin başı boş değil imajı vermek için.


Johnny Kitagawa tarafından 1962 yılında kurulan ve o günden bu yana Japon eğlence sektörüne damgasını vurmuş bir çok müzik grubu ortaya çıkaran Johnnys Ent. cenazeyi tamamen basına kapalı bir şekilde gerçekleştirdi ve sadece sayılı, seçilmiş kişiler içeri girip saygılarını sunabildi. Ellerinde adamın son zamanlarda çekilmiş hiç resmi yokmuş demek ki yıllar önce Guinnes Rekorlar Kitabı'na vermek için çekilmiş resmini kullanmışlar cenaze için. :/ Johnnys için cenaze bile bir show alanıdır. Vermek istedikleri mesajın " Show must go on " olduğu, bu yüzden anma çelenginin önünde poz veren bütün yeteneklerin birazdan çifte telli oynayacakmışçasına mutlu mutlu sırıttığı, peace pozu verdiği, normalde lekesiz bir beyazlıkta olması gereken çiçek düzeninin grupların adını taşıyan gök kuşağı renklerinde plaketlerle süslendiği ve özellikle de tepedeki disko topuyla birlikte cenazede miyiz partide mi ikileminde kaldığımız bir cenaze oldu.

Cenazenin detaylarına gelirsek,


* Yaklaşık olarak 150 Johnnys yeteneği cenazeye katılmış.

* Cenaze töreni Johnnys'e ait bir binada düzenlenmiş. Normalde bu bina juniorların ders almak ve pratik yapmak için kullandıkları, NHK televizyonuna oldukça yakın bir binaymış.

* Medya tamamen dışarıda bırakılmış ve kesinlikle hiçbiri içeri alınmamış, hepsi genel olarak haberlerinde sadece Johnnys tarafından medyaya servis edilen yukarıdaki toplu resmi kullanmışlar.

* Cenaze töreni TOKIO grubu üyesi Taichi ve V6 grubu üyesi Inohara tarafından yönetilmiş.

* Övgü konuşması yapanlar Higashiyama Noriyuki, Domoto Koichi, Kondo Masahiro ve HiHi Jets grubu üyesi Takahashi Masato olmuş.


* Normalde ailenin ilk oğlunun yapması gereken görevi yani meftanın resmini taşıma görevini Tackey üstlenmiş. Medya bu durumu oldukça garip bulmuş nedense, yani adamın çocuğu yok, erkek yeğeni veya akrabası da yok. Ablası Mary'nin kızı Julie'nin de sadece kızı var. Bu yüzden her zaman oğlu gibi gördüğü söylenen Tackey'in bu görevi üstlenmesi şaşılacak bir durum değil bence. Ancak erkek akraba olmadığında kadın akraba da bu görevi üstlenebiliyor. Bu yüzden şirketin geleceği olacak Julie veya kızı yerine Tackey'in bu görevi üstlenmesi medyaya bir mesaj niteliğinde olabilir düşüncesi var, erkek varis olmasa da şirket bir erkeğin yönetiminde mesajı. Türkiye gibi erkek egemen bir toplum olan Japonya için hiç de şaşılacak bir durum olmaz. Hatta bazı medya kuruluşlarının Johnny'nin Tackey'i evlatlık almış olabileceğine dair spekülasyonlarda bile bulundular. 

* Resmi olarak doğrulanmasa da Johnnys Ent.'in yeni CEO'su olarak Johnny'nin ablası ve başkan yardımcısı olan Mary Kitagawa'nın (92) kızı Julie Fujishima Kitagawa (52) olarak açıklanmış. Bu bazı medya kuruluşlarında " Sonun Başlangıcı " olarak yorumlanmış.

* Johnny Kitagawa'nın ölüm haberi ile ilgili olarak Twitter'de 1 milyondan fazla tweet atıldı ve bütün bir gün boyunca TT listesinin bir numarasında kaldı.

* Kimi bulvar gazetelerine göre Johnny aslında beyin ölümü gerçekleşmişken başka bir hastaneye aktarılmış ve buradaki birkaç gün sadece makinelere bağlı yaşatılmış, nedeni de miras işlerinin ve yönetim organizasyonlarının yapılmasıymış.

Johnny'nin ölümünü kimi üzüntüyle kimi sevinçle karşıladı. Kabul etmek gerekir ki hakkında oldukça kötü iddialar gündeme gelmiş, bunların ardından kendini tamamen işlerin kamera/sahne arkasına atmış biriydi. Bilmeyenleriniz varsa eğer, Johnny Kitagawa birçok cinsel suistimal iddiasına konu oldu. 1999'da, Japon haftalık bulvar dergisi Shukan Bunshun, Johnny'nin kanatları altına aldığı çocukların istismar edilmesi ve cinsel istismar suçlamaları ile ilgili bir dizi yayınladı. Kitagawa, Shukan Bunshun'a dava açtı ve davayı kazanarak tazminat almaya hak kazandı, ancak mahkeme, derginin cinsel suistimal iddialarını yayınlamak için yeterli sebebi olduğuna hükmettiği için dergiye başka bir cezalandırma uygulatamadı. Kitagawa'nın daha sonra 2004 yılında yaptığı temyiz başvurusu da reddedildi. Bu demektir ki derginin iddiaları sadece kesin olarak kanıtlanamıyor ama göz ardı edilemeyecek kadar da şüphe uyandırıcı iddialar, kurbanlardan alınan ifadeler var. Bunshun dışında hiçbir magazin dergisi, gazete veya televizyon kanalı konuyla ilgili haber yapmadı ve Johnny resmen hüküm giymemiş olsa da mahkemenin kararı yüzünden ismine yapışan kötü imajla karanlıklara çekilmek zorunda kaldı. Bu konuda daha fazla bilgi isteyenler var mı bilmiyorum, isterseniz eğer bir sonraki güncellemede çok daha detaylı olarak olayların nasıl patlak verdiğini ve sonuçlarını anlatabilirim. 

Yukarıdaki tabloda Johnny's tarafından yayınlanmış ve şimdiye dek en çok satan singleları görebilirsiniz. Listenin hakimi elbette ki Johnnys'nin en sevilen düet şarkıcıları Kinki Kids, sonrasında ise şirketin en çok satan singleı, fanların kampanyaları sayesinde 3 Milyon kopyadan fazla satan Sekai ni Hitotsu Dake no Hana'yla birlikte SMAP grubunu görüyoruz. Geçici olarak kurulan Shuji to Akira (Kame ve Yamapi)'nin Seishun Amigo singleının başarısı da ortada. KAT-TUN grubu da debut singleları ile listede kendilerine yer bulmayı başarmış.^^

Johnny'nin ölümünün ardından elbette ki yetenekleri başkanları hakkında bir şeyler söylediler. Ben birkaç tanesine değinmek istiyorum. Yukarıda gözyaşları içerisinde gördüğünüz TOKIO grubu üyesi Taichi Kukubun beni hayretler içerisinde bıraktı. Neden derseniz ağlayarak " Bana eğlence dünyasının güzel ve zorlu yanlarını öğretti. Ona çok minnettarım." demesinden sadece bir dakika sonra gözyaşlarını silerek stüdyodaki herkes son derece ciddi ve üzgün görünüyorken gülmeye başlaması ve resmen yüzünde çiçekler açarak konuşmaya devam etmesi ekran başındaki beni olduğu kadar eminim stüdyodakileri de şaşırtmıştır. Abi böyle oyunculuk olamaz. Bari yavaş yavaş toparlanıyormuş numarası yap. O kadar belliydi ki yapmacıktan ağladığı şok oldum valla. o.O


Taichi dışında TOKIO grubunun solisti Nagase Tomoya'nın sözleri de fanlar tarafından ilgiyle karşılandı. Nagase " Johnny-san o kadar havalı ki bu yüzden Cehenneme gidecektir. Ben de Cehennemi hedef alan bir adamım. O halde cehennemde buluşalım!" gibi ilginç bir beyanda bulundu. Johnnys'ten ayrılan yetenekler de boş durmadılar. Tanaka Koki twitter hesabından bir taziye mesajı yayınlarken, Akanishi Jin kendisinden haberlerde söz edilmesine yol açacak kadar ilginç bir şeye imza atarak resmi twitter hesabında Johnny için bir şarkı yayınladı. Bu şarkı konusunda hayranlar ikiye ayrılmış durumda, kimisi Johnny'nin pedofili olmasına gönderme yaptığını, bir kısmı zaten elinde bulunan bir aşk şarkısını biraz değiştirip Johnny adını eklemesi yüzünden şarkının bu kadar garip geldiğini düşünüyor.

Şarkıyı twitter hesabından dinlemek isteyenler mutlaka yorumlara göz atsınlar, ben çok güldüm okurken jsksjsks BURADAN izleyebilirsiniz.

Jin'in bol bol dalga geçilmesine neden olan ve yukarıda da görebileceğiniz üzere klip sonunda beni bu hale sen getirdin mesajıyla sadece Johnnys'ten ayrıldıktan sonra çıkarmış olduğu single ve albümleri dizmiş olması yüzünden önce toplu unfollow ardından toplu follow yaşamasına neden olan " Johhny " isimli şarkısı


Sizlere bir önceki güncellemelerimde Johnny Ent'in araştırılacağına dair bilgiler vermiştim. Sonunda bu araştırmalar tam da Johnny'nin ölümüne denk gelecek şekilde sonuçlandı. SMAP grubunun eski üyelerinin kurduğu yeni grup Atarashii Chizu Johnny's ajansının gruplarının televizyona çıkmasına ve haklarında haber yapılmasına engel olduğuna dair şikayette bulunmuştu. Nadiren olabilecek bir şey olmuş, Japan Fair Trade Commission ( Japonya Adil Ticaret Komisyonu ) iddiaları ciddiye alarak Johnny's üzerinde bir araştırma başlatmıştı. Sonuçta elde ettikleri bulgular neticesinde ajanstan ayrılan üç eski SMAP üyesinin ekranlara gelmelerine engel olmak için büyük TV yayıncılarına baskı yapmaması konusunda Johnny's ENT.'e hafif derecede uyarı uygulanmasına karar verilmiş. 

Haber patlak verir vermez " Johnny's Jimusho " Twitter'de trend olurken NHK televizyonu da, Atarashii Chizu'nun TV kanallarındaki görünmesini engelleyen baskı şüpheleri hakkında haberler yayınladı. Kanalın verdiği bilgilere göre komisyon Johnny'in ticari TV kanallarına ve diğerlerine ajanstan ayrılan üç eski yeteneğin televizyon ekranlarında görünmesine izin vermemesi için baskı yaptığını düşündürecek delillere ulaşmış. Adil Ticaret Komisyonu, Johnny's ofisini tekelleşme ve kartelleşmeyi engelleyen Antitrust Kanuna ihlal yüzünden ceza alabileceklerine dair uyarmış.

Japan Times'in haberine göre ajans değiştiren sanatçılarla ilgilenen yasaya dayanarak komisyon tarafından bir uyarı alan ilk yetenek ajansı olmuş Johnny's. Johnny's ise web sitelerinde yayınladıkları bir açıklamayla, yayıncılar üzerinde herhangi bir baskı kullandığını reddetti ancak komisyon tarafından araştırıldıklarını kabul etti. 


“ Şirketimizin herhangi bir TV istasyonuna baskı uyguladığı ve Anitrust yasasını ihlal ettiği için Adil Ticaret Komisyonu'ndan idari önlemler ve uyarılar aldığımız doğru değil. Ancak komisyon tarafından araştırıldığımızı kabul ediyoruz ve bu durumu oldukça ciddiye alıyoruz, yanlış anlaşılmaları önlemek için hareketlerimize dikkat etmek istiyoruz."


Kaynaklara göre ajans, eski SMAP üyelerini yayınlarda yer alması durumunda tüm Johnny & Associates yeteneklerinin kanalın programlarına katılmasına izin verilmeyeceğini ima etmek de dahil olmak üzere değişik baskı taktikleri kullanıyormuş. Kato Kouji gibi haber yorumcuları dahi bu durumun yalnızca insanların fark ettiği bir şey değil, aynı zamanda iş dünyasında bilinen bir sır olduğunu ve komisyonun verdiği kararın eğlence endüstrisinin şimdiki çağımıza uygun olmayan ve devam etmemesi gereken bu uygulamayı değiştirmesi için iyi bir fırsat olduğunu söylüyor.

Sadece kanallarda iş yapmaları değil, eski yeteneklerle ilgili hemen hemen hiçbir haberin yayınlanmasına da izin vermemeleri özellikle tepki topluyor. Örneğin geçenlerde eski SMAP üyeleri GQ dergisinin yayınladığı " Yılın Erkekleri " özel sayısının kapağında yer almasına rağmen kanallar sadece içerikteki diğer sanatçılardan bahsederek kapağa yer vermemişti. Grup fotosunu yayınlarken bile adamların durduğu noktanın sağını ve solunu gösterip onları yayınlamamışlardı. Ya da Paralymics spor etkinliklerini ele aldıklarında, organizasyonu gündeme getiren ana kişilikler olsalar bile onları kesmişlerdi. 

FRIDAY magazine göre, Japonya Adil Ticaret Komisyonu’nun önde gelen çalışanlarının aslında “ hafif bir uyarı ” seviyesinden daha yüksek bir “ uyarı ” vermesi için yeterli kanıtı vardı. Ancak, Johnny & Associates’in başkan yardımcısı Mary Kitagawa inatla iddiaları kabul etmeyi reddettiği için soruşturmayı hafif bir uyarı ile kapattılar. İddialara göre Johnny'nin Kōhaku'dan çekilmesi, muhtemelen Japonya Adil Ticaret Komisyonu'nun onlara vereceği en güzel uyarı olacakmış. 

Tabii böyle bir durumda eski bir yetenek olan Akanishi Jin ağzını kapalı tutar mı? :D Jin Twitter/Instagram hesabından konuyla ilgili yorumda bulundu. Özetlemek gerekirse eski yetenekleri engelleme uygulamalarının Japon eğlencesi için kötü olduğunu ve bu durumun giderek daha sıkıcı hale geldiğini, aynı zamanda genç yetenekleri öldürdüğünü ve doğrudan baskı biçimini sayılmayacak ama etkili olacak şekilde TV kanalları "seçim yapmak" için zorlamaların da kanunu ihlal ettiğini vurgulamış.

Genelde Johnnys gruplarına rakip olarak LHD grupları gösterilirdi. Ama işin aslı Johnnys onları asla rakip olarak görmedi. Çünkü LHD grupları genellikle 1-2 vokalist ve geri kalanı dansçıdan oluşuyor. Zaten Johnnys gruplarıyla aynı programlara çıkmalarından şirketlerin arasında bir sıkıntı olmadığı belli. Eğer bir gün LHD bütün üyeleri dans edebilen vokallerden oluşan 5-6 kişilik bir grup kurarsa o zaman belki Johnnys için ufaktan tehdit olmaya başlayabilir. Ama Kpop grupları için durum son derece farklı. Grup üyeleri vokalist ve rapperden oluşuyor ve hepsi oldukça güzel dans edebiliyor. Forumlarda bu konuyla ilgili dolanan söylentilere göre Johnnys BTS'yi programlara katılması konusunda bloke etmeye çalışıyormuş. Eğer BTS'nin ardından onun kadar popüler olabilen ve fan çalmayı başarabilecek başka gruplar da gelirse bu Johnnys için tehdit olabileceğinden başlamadan tehdidi söndürmeye çalışıyor diyorlar ama tişört meselesinin Japonya'da ne kadar büyüdüğünü unutuyorlar sanırım. Özellikle de son dönemde iki ülke arasındaki ilişkilerin giderek bozulmaya başladığını düşünürsek işin arkasında Johnnys'ten fazlasının olması bence daha olası. Yani anlayacağınız bu konunun devamı gelecek gibi görünüyor, ne demişler, ateş olmayan yerden duman çıkmaz. ;)


Bu sene 24 Hours TV programının sunuculuğunu üstlenecek olan Arashi grubu üyesi Aiba Masaki'nin geleneksel olarak programla birlikte yayınlanan özel dramanın baş rolünde yer alacağı açıklandı. Johnny's Arashi grubunu bütün gücüyle Olimpiyatlarla alakalı her şeye itmeye başlamış durumda. Üyeler devamlı olarak olimpiyatlara hazırlık yapan sporcuları ziyarete giderek genelde hiç yapmadıkları bir şey yapıp onlarla selfie çektiriyorlar. 

Ayrıca NHK kanalında " Stadium 2020 " adıyla yayınlanacak özel bir programda yer alacaklar. Arashi NHK televizyonu adına Olimpiyatların özel gezginleri olacaklar. Nino Johnny-san'ın cennetten showlarını izlemesini istediğini söylerken Sho, IOC Başkanı ile Lozan'da bulunan merkezde bir araya geldi. Zaten bu yüzden cenazeye de havaalanından direkt gelerek katılabildi. Program çerçevesinde Jun Osaka'da bulunan yüzme kamplarını ziyaret etmiş, Ohno Yamagata'da gönüllü faaliyetlere katılmış, Aiba Paralympic oyunlarının efsane oyuncularını ziyaret etmiş, Nino da 1964 yılında Nara'da olimpiyat ateşini taşıyan kişiyi ziyaret etmiş. Bütün bunları bu özel programda izleme şansı bulacak fanlar. 

Arashi grubunun 20. yıl özel albümleri " 5×20 All the BEST!! 1999-2019 " 4. ve 5. haftasında Oricon'un albüm kategorisinin zirvesinde yer almayı başardı.


1. haftasında 1.304.251
2. haftasında 104,828
3. haftasında 52,026
4. haftasında 70,889
5. haftasında 34,792
TOPLAM : 1.566.786


Bir önceki güncelimde Naime'nin son albümünün haftalık satış sonuçları yer alıyordu. Ona göz atarsanız Arashi'nin onun oldukça gerisinde kaldığını göreceksiniz. 5 hafta sonunda ancak 1,5 milyon rakamına ulaşabildiler. Bakalım yeniden basılacak versiyonlar satış rakamlarının yükselmesini sağlayacak mı göreceğiz. Böyle giderse sene sonunda ulaşacakları rakam maksimum 2 milyon olacak. Bu da zaten Arashi'nin en yüksel albüm satışı olacağı için iyi kabul edilebilir sanırım. Ayrıca grubun " BRAVE " isimli yeni singleının 11 Eylül'de yayınlanacağı açıklandı.


Gelelim genel Johnny's haberlerine~ Hey! Say! JUMP! grubunun yeni singleı 21 Ağustos'ta yayınlanacak. Bildiğiniz üzere grup bu seneki arena turlarını hayranlarının taşkınlıkları nedeniyle iptal etmişti. Ancak dome turlarına ne olacağı henüz belli değildi. Dome turlarının iptal edilmediği ve yapılacağı açıklandı. Eğer yolunuz Japonya'ya düşecekse,


Hey! Say! JUMP DOME TOUR 2019-2020

Kyocera Dome: 11.29-12.01
Nagoya Dome: 12.20-22
Tokyo Dome: 12.28-30, 01.01
Fukuoka Dome: 01.11-13


Grubun yayınladığı " Hey! Say! JUMP LIVE TOUR SENSE or LOVE" konser DVD sonuçları,


*78,053 DVD
*83,771 BD
──────────
161,824 DVD+BD


Bu arada Yamada Ryosuke'nin yeni dizisi 4.0% gibi inanılmaz derece düşük bir reytingle başlayarak büyük hayal kırıklığı yaratmış durumda. Bakalım ilerleyen bölümlerde bu durum düzelecek mi?


Bu sene Eylül ayında yayınlanacak olan Dream Boys müzikalinin baş rolleri King&Prince grubu üyeleri Kishi Yuya ve Jingui Yuta'ya verilmiş. Müzikal bu sene tamamen junior gruplara emanet edilmiş durumda. Müzikalde yer alacak diğer junior grup üyeleri,

Takahashi Yuto, Inoue Mizuki, Hashimoto Ryo, Igari Souya, Sakuma Ryuto (HiHi Jets)

Iwasaki Taisho, Sato Ryuga, Fujii Naoki (Bi Shounen)

Nakamura Reia, Sugeta Rinne, Sasaki Taiko (7 MEN samurai)


King&Prince demişken grupla devam edelim, grubun " Koi Yawuzari " isimli yeni singleı 28 Ağustos'ta yayınlanacak.


NEWS grubunun "NEWS 15th Anniversary LIVE 2018 “Strawberry” isimli konser DVD si 11 Eylül'de yayınlanacak.


Johnnys West grubunun " Johnnys WEST LIVE TOUR 2019 WESTV!" isimli konser DVD sinin satış sonuçları,

DVD *44.4k
BD *41.6k

DVD+BD *86.1k


Ongaku no Hi müzik showu Johnnys yeteneklerinin Nakai eşliğinde Johnny'e vedası gibi geçti. Bu durumu sonuna kadar kullandıklarını söyleyebilirim hatta bence bu sene sonundaki müzik showlarda da bu durum devam edecek. 




Kamenashi Kazuya Johnny'sin junir gruplarıyla birlikte Music Station'da özel bir performans sundu. Kame Kizuna ve Seishun Amigo'yu solo olarak seslendirdi, açıkçası gözlerim Yamapi'yi aramadı desem yalan söylemiş olurum. Kizuna'yı da söylemeyeli epey olmuştu, çok nostaljik hissettim. ;_; Daha sonra Kame Kis-My-Ft2, HiHi Jets ve Bi Shounen gruplarıyla birlikte Ashita ni Mukatte ve Can do! Can go! şarkılarının performansını sundu. Gelen bilgilere göre Tackey junior grupların gelişmesinde Kame'nin yardımlarına çok güveniyormuş ve onun sergilediği temiz, skandalsız yaşam konusunda gruplara çok iyi örnek olacağını düşündüğünden juniorlarla birlikte çalışmasını istiyormuş. Hatta Kame Bi Shounen grubu için bir şarkı yazmış deniliyor. 

FULL PROGRAM

KAT-TUN grubunun yeni albümü IGNITE'nin satış durumu 6. günün sonunda 102.246 adet kopya satışa ulaşmış durumda. Kesin listeyi kendi oluşturduğum tabloyla bir sonraki güncelleme de yayınlayabileceğim.^^


FNS Music Fes. in Summer 2019 programında junior gruplardan SixTONES'un sergilediği performans ve Ayumi Hamasaki damgasını vurdu diyebiliriz. SixTONES ilk defa FNS de sahne alırken performanslarıyla Twitter'de dünya gündemine girmeyi başardı. Gelen duyumlara göre her ne kadar Tackey başka bir grubun önce debut yapmasını istese de SixTONES üyelerinin yaşlarının geçmeye başlamış olması, debut zamanları geciktikçe potansiyellerinin de azalması gibi nedenlerden önümüzdeki sene grubun debut yapması planlanıyormuş. Şirket gruba karşı temkinliymiş çünkü büyük skandallara imza atmış iki eski yeteneğin kardeşlerinin grupta olmasının yanı sıra daha debut yapmadan ufak çaplı skandallara bulaşmaları gruba karşı bir cephe oluşmasına neden olmuş. Bakalım Bakaleya dönemlerinde son derece popüler olan ve özellikle de KAT-TUN kopyası olmaları nedeniyle uluslararası fan edinmeyi başaran (ki bunların çoğu eski KAT-TUN fanlarıdır) grup debut yapabilecek mi?^^

Ayumi Hamasaki ise gösterdiği performansla beğeni topladı. Japon netizenlerden gelen yorumlara göre daha önceden katıldığı programlara göre sesi oldukça stabil ve güzelmiş. Ayrıca Ayumi Hamasaki Japonya'nın önde gelen müzik ajanslarından AVEX'in CEO'su Max Matsuura ile çıktığı doğrulandı, hem de Ayumi'nin bizzat yazdığı kitapta. Aslında ikisinin ilişkisi oldukça eskiye dayanıyor. Daha Ayumi debut yapmadan bulvar gazeteleri ikisinin öpüşürken resimlerini yayınlamıştı. Ayumi'de zaten debuttan önce çıktıklarını yazıyor ama dedikodulara göre ilişkileri Matsuura evlendikten sonra, evliliği sırasında ve boşandıktan sonra da bir ayrılıp bir barışarak devam etmiş. 


PART 2


Yamashita Tomohisa resmi Instagram sayfasından paylaştığı resimlerle tamamen İngilizce çekilecek olarak uluslararası yapım dizisinin çekimleri için İspanya'ya gitmiş. Oradaki yaşama alışmaya başladığını, 3 ay boyunca çekimler için burada kalacağını belirtmiş. Yanında çevirmen olduğu için biraz zorlandığını ama üstesinden gelmeye çalıştığını söylemiş. Bence bu dilini daha çok geliştirmesi için de çok iyi bir deneyim olacak onun için. Daha sonra çekimler için başka bir ülkeye daha gitme ihtimali var.


Kis-My-Ft2 grubunun ardarda çıkardığı singleların ikisi de Oricon'u birinci sırada tamamlamayı başardı. Grup öyle bir ayarlamış ki, BTS den önce ve BTS den sonra çıkacak şekilde tarihlendirmiş singlelarını. Aslında HANDS UP singleı tam da BTS'nin yeni singleının 2. haftasına denk geliyordu ve beklenenden çok yüksek satış rakamları gelmeye başlayınca fanlar biraz telaşlandılar ama bence gerek yoktu. Hatta bu konuyla ilgili bazı Kpop sitelerinde Kisumai'nin Tower Records gibi müzik mağazalarına giderek hayranlarından singleı almalarını istedikleri bile yazıldı ama aslında Johnnys grupları zaman zaman bu tarz promosyonlara, özellikle de Japonya'nın en büyük müzik marketi olan Tower Records'un yaptıklarına katılıyorlar. Çok da sıra dışı bir durum değildi yani. Kisumai belki BTS'yi ilk haftasında yenemezdi, bu açıkça görülüyor ama ikinci hafta satışlarında yenmesi beklenen bir şeydi bence.



S4【キスマイ】   君好(3   君僕(3  LOVE(3  果実(3   PICK(3
          2019.02  2018.10  2018.07  2017.11  2017.06
━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━
火        183,115  123,309  115,208  120,492  *86,053
水        *32,853  *33,048  *25,237  *34,460  *29,161
木        *43,935  *17,626  *11,142  *11,897  *40,288
金        *10,784  **9,562  **9,153  **5,764  **5,858
土        *13,006  **4,736  **5,244  **6,514  **7,435
日        *13,649  **6,481  **9,667  **5,441  **5,591
━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━
推定売上        297,342  194,762  175,651  184,568  174,386
週間枚数        297,413  194,768  175,655  184,661  174,484



S4【キスマイ】       HANDS(3  君好(3   君僕(3  LOVE(3  果実(3   
         2019.07  2019.02  2018.10  2018.07  2017.11  
━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━
火       114,683  183,115  123,309  115,208  120,492  
水       *26,795  *32,853  *33,048  *25,237  *34,460  
木       *10,801  *43,935  *17,626  *11,142  *11,897  
金       **9,027  *10,784  **9,562  **9,153  **5,764  
土       *17,213  *13,006  **4,736  **5,244  **6,514  
日       *17,908  *13,649  **6,481  **9,667  **5,441 
━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━
推定売上         196,427  297,342  194,762  175,651  184,568  
週間枚数         196,438  297,413  194,768  175,655  184,661  


Eski KAT-TUN üyesi Junnosuke Taguchi ve sevgilisi Rena Komine'nin davası arap saçına döndü. Rena uyku eksikliği ve yeme bozukluğu yaşadığını ve üzerine Junno ile olan ilişkisi medyaya yansıdıktan sonra hayranlardan gelen tacizler yüzünden girdiği bunalım sonrası uyuşturucuya başladığını kabul etti. Junno ise hayranlarına ve etrafındaki insanlara ihanet ettiğini, bundan sonra rehabilitasyona gireceğini ve düzgün bir insan olarak yaşamına devam edeceğini, Rena ile ilişkisini düzeltip oyunculuk kariyerine yöneleceğini söyledi. Altı aydan 10 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanıyorlardı ve 3'er milyon yen kefalet ödemişlerdi. Ancak mahkeme sunulan delillerin yetersiz olduğuna kanat getirerek kefalet parasının iade edilmesine karar verdi. o.O 


Bir üye ayrılığı, yeni bir ilişki skandalı ve bir de bebek haberiyle devam edelim.~ Super Junior grubu üyelerinden Kangin gruptan ayrıldığını açıkladı. İki kere alkollü araba kullanma yüzünden ceza alan ve bu skandal yüzünden  yıllardır grubunun aktivitelerine katılamayan Kangin hala SM Ent'e kontratıyla bağlı ancak şu an için gelecekte bir aktivitede bulunacakmış gibi görünmüyor. Çok büyük ihtimalle şirketle kontratı bitene kadar sessizce bekleyecek. :/ Umarım hatalarından ders almıştır ve o lanet alkolü bırakıp rehabilitasyona girerek bu illetten kurtulur. Buna aslında Güney Kore'nin neredeyse tamamının ihtiyacı var.^


Produce 101 programında yapılan oylamalar sonucunda kurulan WANNA ONE'un merkez idolü ve oylamaları 1. olarak kazanan Kang Daniel grubun dağılmasından sonra fırtına gibi solo sanatçı olarak sahnelere geri döndü. Önce haklarını gasp ettiğini iddia ettiği şirketiyle anlaşmasını fesh eden ve büyük bir cesaretle kendi şirketini kurarak solo çıkışını gerçekleştiren Daniel hem eski şirketinin mahkeme mahkeme dolaşarak peşini bırakmamasından hem de solo albümü hazırlıklarından pek ortalıklarda görünmüyordu. Solo albümü bir haftada yarım milyon kopya satışı aşarak başarılı bir çıkış gerçekleştiren Daniel Güney Kore'nin FRIDAY Magazin şubesi Dispatch tarafından yakalanmış! Dispatch Daniel'in kpop dünyasının en sevilen ve Japonya'da da büyük başarılara imza atan kız grubu TWICE'ın merkez kızlarından ve ana vokallerinden biri olan  Jihyo ile çıktığı açıladı! TWICE grubunun ajansı JYP ENT. ve Kang Daniel'in kurduğu ve CEO'luğunu yaptığı şirketi KONNECT ENT. ilişki haberini doğruladı.

Tabii bu haber bomba gibi ortamlara düştü diyebiliriz. Değişik iddialar ortalıklarda dolaşıyor. Kimi Daniel'in eksi şirketinin başarısını baltalamak için ilişki haberini patlattığını söylüyor. Kimi Daniel'in daha fazla gündeme gelebilmek için reklam ilişkisi yaşadığını iddia ediyor. Ancak bu ikinci olasılık bana pek doğru gelmedi yani Daniel zaten bir sürü şeyle uğraşırken ona en çok destek olmasına ihtiyacı olduğu fanlarını kaybetme pahasına neden böyle bir hamle yapsın ki? Şahsen ben ikiliyi yakıştırdım birbirine. Jihyo çok yetenekli ve vokali güzel bir kadın, Daniel de solo olarak başarılı olabileceğini kanıtladı. Eğer birbirlerine olan duygularında samimilerse umarım sıkıntı yaşamadan ilişkilerine devam ederler. Bakalım sonları Kai ve Jenny'e benzeyecek mi göreceğiz.^^



Ueto Aya ve HIRO ikinci çocuklarını kucaklarına aldılar! 2012 yılında evlenen ve 2015 yılında ilk çocukları olan kızları dünyaya gelen çiftin ikinci çocukları bir erkekmiş. Annenin ve bebeğin sağlık durumu iyiymiş. Tebrikler~



SM Entertainment bünyesi içinde bulunan üç grubun popüler üyelerini alarak " Super Boy Group " kuracağını açıkladı. Kpop dünyasına bomba gibi düşen haber sonrasında bütün fandomlar karıştı diyebilirim. Çünkü bu grubun bünyesinde bulunacak kişiler,



SHINee Taemin 

EXO Kai 
EXO Baekhyun 
NCT Mark 
NCT Taeyong 

WayV Lucas
WayV Ten 



Taemin zaten Japonya'daki solo projeleri yüzünden oldukça yoğun. EXO üyeleri için fandomu neredeyse bir senedir yeni albüm gelmesini bekliyorlar. SM bu üç ismi alarak popülerliğini arttırmaya çalıştıkları gruplar olan NCT ve WayV'nin üyeleriyle bir araya getirmeyi, birçok fandoma satış yaparak hem kazanmayı, hem de tanınmayan üyelerin diğer fandomlardan ve genel dinleyicilerden fan toplamasını amaçlıyor. Haber yayınlanır yayınlanmaz SM'in borsa hisseleri büyük düşüş yaşadı. Fandomlar bir araya gelerek bu grup fikrinin iptal edilmesi için Twitter'de tag başlattılar ve bu tag saatlerce dünya gündeminin birinci sırasında kaldı. Herkes grup daha kurulmadan boykot edeceğini söylüyor. Aslında belki geçici bir grup olsa şahsen ben Kai ve Taemin'i bir grupta görmekten mutlu olurdum. Çünkü zaten çok yakın arkadaşlar ve müthiş dans ettikleri için muhteşem dans sahneleri izleyeceğimizden eminim. Ama kalıcı bir yan grup olarak lanse edilmesi SHINee ve EXO gruplarının artık gözden çıkarıldığı imajını veriyor ki fanlar bundan hiç memnun değil, özellikle de son albümleri kendi en yüksek albüm satış rakamlarına ulaşarak 1 milyon kopyayı aşmayı başarmış EXO fanları. Çok haklılar da. Grup üyeleri kendi istekleriyle artık EXO olarak devam etmek istemediklerini açıklamadıkları sürece de bu durum devam edecektir diye düşünüyorum.


BTS grubunun yeni Japonca singleı ilk haftasında 620.670 adet satarak Oricon'u birinci sırada tamamlamayı başardı. Lights/Boy With Luv singleı 4 versiyon halinde ve 2 hi five event çekilişi koduyla yayınlandı. Bu tabii ki satış rakamlarını fırlattı bunu unutmamak gerekir. Ancak geçtiğimiz ay Japonya da biletleri tamamen tükenmiş 4 stadyum konseri vererek grup Japonya'daki popülariteleri hakkındaki şüpheleri parçalamış bulunmaktalar. Şunu kabul etmek gerekir ki grup henüz tüm Japonya'da tanınmalarını sağlayacak bir hit parça yapabilmiş değil. Ancak fan kitleleri Korece albümlerini dahi seven bir kitle ki böyle bir fan kitlesini Japonya'da toplayabilmek de her yiğidin harcı değildir. Single 


İlk Haftasında 620.670
İkinci Haftasında 129.856
Üçüncü Haftasında 3.651
Dördüncü Haftasında 2.215


TOPLAM : 756.392




Yukarıdaki tabloda da görebileceğiniz üzere single şu anda bu senenin en çok satan single listesinde 4. sıraya yerleşmiş durumda. Bu sırlamada büyük ihtimalle gerileyeceklerdir. AKB, NG46 kızları yeni single çıkarabilir ve Arashi'nin yeni singleı geliyor. Bakalım sene sonunda ilk on içinde kalmayı başarabilecekler mi? Bence kalacaklar çünkü halen ufak ufak satmaya devam ediyorlar. Örneğin geçen sene Kanjani8 ile kapıştıkları albümleri Face Yourself hala satmaya devam ediyor ve geçen hafta 350.366 satış rakamına ulaştı. 


Grubun kendilerini konu alan ve telefona indirilebilen oyun için yaptıkları oyun OST albümü ilk haftasında 498.455 adet satmayı başardı. Sadece oyun OST'uyl bu satış rakamlarına ulaşabiliyorlar. o.O

Grubun lideri RM sürpriz bir şarkı iş birliği ile adından söz ettirdi. Bu sene Amerika'nın patlayan şarkısı olan Old Town Road'ın remix versiyonu için Lil Nas X ile iş birliği yapmış. Seul Town Road adıyla yayınladıkları şarkı fazla ilgi görmese de RM için bir vizyon niteliğini taşıyor. Artık bu tür işbirliklerini oyun OST ları için ya da keyfi olarak yapıp yayınlamaya başladılar.^^



Bir güncelin daha sonuna geldiik~ Bir sonraki güncellemede görüşmek üzere~

Tegoshi Yuya zevki sefada~Fanlar ayak bileğinde görülen dövmenin geçici olup olmadığını merak ediyorlar.


Arashi'nin Music Station performansında o kadar çok çiçek konfetisi bırakılmış ki grup adeta görünmez olmuş. Fanlar bununla doyasıya dalga geçtiler lol


Ueda ve Sho birbirlerine çok yakınlar, Sho Ueda için adeta bir idol gibi bir şey olmuş. Aniki Aniki diye dolanıyor. Kame'nin cevabı jsksjsks

Fanlar Kame ve Yamapi'nin yeni saç stillerinin neredeyse birbirinin kopyası olması konusunda epey eğleniyorlar. Açıkçası ikisine de yakışmış bence ♥


Kame yine kameraya muzur bakışlar atmakla meşgul yirim ♥


Super Junior Suudi Arabistan'da konser veren ilk Kpop grubu olmayı başardı. BTS de sonbahar da ilk stadyum konserini veren Kpop grubu olmaya hazırlanıyor. Suju'nun konserinden görüntüler^^


EXO üyeleri Xiumin ve Kyungsoo'nun askerden ilk görüntüleri^^


BTS üyeleri Jungkook ve Taehyung şehirlerin başkentlerini bilmelerinin gerektiği bir oyun oynarken defalarca kez Türkiye'nin başkentini de oynadılar ve çok güzel bir tellafuzla " Ankara " olduğunu bildiler. Tabii Türk hayranlar bununla bile coştular.^^



6 yorum:

  1. Nakajima Kento ve BTS V dans benzerliği ve tüm olanlar hakkında yorumunu çok merak ediyorum! :D Johnny's hayranları bayağı eğleniyor gibi... #SexyLawsuit

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir Johnnys yeteneğinin böyle bir olaya karışacağını hiç düşünmemiştim ama en azından bana yazacak bir şeyler çıktı. :D

      Sil
  2. Öncelikle güncellemen için sağ ol. Birçok haberi bilsemde senden bilmediğim ayrıntıları öğreniyorum. Johnny'nin sübyancılık olayını derinlemesine yazar mısın gelecek güncellemende.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilemiyorum bu konuyu işlemem için sadece bir istek geldi. Eğer güncelin çok boş kaldığını düşünürsem yapabilirim.

      Sil
    2. Bence biraz da olsa değin insanlar Jpop karanlik yuzunu görmeli

      Sil
  3. Merhaba six tunes in karıştığı skandallar neydi? Bu detayı yeni yazıya günler kala farketmis olmam peki? :)

    YanıtlaSil