3 Aralık 2019 Salı

Arashi'den İlk Evlilik Haberi!


Merhabalarrr~ Yepisyeni bir güncellemeyle bir kez daha karşınızdayım efenimmm~ Bütün bir sene boyunca sizlere taşıdığım dedikoduların birer birer gerçekleştiğini görünce blogumla bir kere daha gurur duydum. En azından okuyuculara boş şeyler taşımıyormuşum ve bu durum ateş olmayan yerden duman çıkmaz deyiminin ne kadar doğru olduğunu bir kez daha kanıtlamış oldu.


Arashi grubu üyelerinden Ninomiya Kazunari (36) uzun zamandır birlikte olduğu kız arkadaşı Ayako Ito (38) ile evlendiğini açıkladı. Arashi fanlarının hatundan ne kadar nefret ettiğinden daha önce bahsetmiştim ama Nino hepsine kulak tıkayıp yine de onunla evlendi. Düşünün sinirden yaşanan erimeleri jksjsks Arashi sosyal medya hesaplarının tanıtım turundan döndükten hemen sonra, Kasım 11 itibariyle evlilik kağıtlarını imzalayarak teslim etmişler. 12 Kasım'da da Nino el yazısı bir bildiriyle evlilik haberini " faks " aracılığıyla basına iletmiş.


Ayako 2014 yılında Vs Arashi programına konuk olduğunda Nino ile tanışmıştı. TV sunucularından oluşan bir ekip Arashi'ye karşı yarışacaktı programda ve izleyenlerin yorumlarına göre - ne yazık ki ben bulup izleyemedim - Nino gözlerini program boyunca kadından alamamış. O bölümden sonra ikili çıkmaya başlamışlar. Şu an için herhangi bir düğün veya resepsiyon planları bulunmuyormuş.  Ancak 2021 yılında yurt dışında bir düğün seremonisi planladıklarına dair iddialar da var. Bulvar gazetelerine göre Ayako hamileymiş hem de ikizlere! Bu yüzden Nino yazdığı mesajda " sorumluluk alması " gerektiğinden bahsetmiş. Söylentilere göre Nino bu konuyla ilgili birkaç kez Kimura Takuya'yla buluşarak ondan fikir almış. Nasıl evlilik haberini verebileceği ve gelecek hakkında ona danışmış. 


Weekly Bunshun'un haberine göre Ohno, Sakurai ve Matsumoto evlilik fikrine karşılarmış. En azından gelecek sene Arashi tam anlamıyla araya girene kadar beklemesini istiyorlarmış. Evlilik haberinin verildiği gün çekilen Vs Arashi programında bu konuya hiç değinilmemiş. 


İşin en ilginç ve benim en hoşuma giden yanı Ayako bundan bir sene önce sunuculuk işini tamamen bırakarak " sıradan vatandaş " statüsüne geçtiği için adından hiçbir yerde bahsedemiyorlar. Nino ve Ayako'nun avukatları Japonya'nın en popüler forumları Girls Channel'de bile haklarında açılmış başlıkları bu sayede sildirmeyi başarabildiler. Bu yüzden bu forumların üyeleri kudurmuş durumda jjksjsk Ayako artık topluma mal olmuş figür değil, bir sivil olduğu için bulvar gazeteleri, televizyon showları ve bu forumların sakinleri kişisel hakları koruma kanunu sayesinde hakkında hiçbir şey yazamayacaklar lol Nino ve Ayako'nun oldukça güçlü bir avukat ekibi varmış. İtiraf edin, çok akıllıca bir hareket. Nino zaten grup içinde genelde aklını kullanmasıyla meşhurdur, dili zehir gibidir ama akıllıdır. Eşine gelebilecek tepkileri önceden tahmin ederek böyle bir önlem almasını gerçekten çok takdir ettim. Aslında bu durum evlilik konusunda bir sene öncesinde çıkan dedikoduların doğru olduğunu da gösteriyor. O zamandan beri bunun hazırlığı içerisindeymişler. Ayako işini bırakmış, Nino kendine yeni bir ev almış ve birlikte yaşamaya başlamışlar hatta evlenmeden önce Bahamalara tatile bile gittiler.^^


İlginç başka bir detay da Matsumoto Jun Arashi'nin konserlerinden birinde daha yapacakları başka açıklamalar da olacağını söylemiş! Tahmin ettiğimiz gibi bakalım sıradakiler Aiba ve Ohno'nun evlilikleri mi olacak?^^


Arashi grubu açtıkları sosyal medya hesaplarının tanıtımı için bir tura çıktı. Evet, evet, yanlış okumadınız, bunu zaten ancak bir Johnny's grubu yapabilirdi lol Çünkü onlara göre bu gerçekten de çok büyük bir adım, tanıtılması gereken, olduğundan çok daha önemli bir şeymiş gibi reklamının yapılması gereken bir gelişme. Grup kendilerine tahsis edilmiş Arashi Jet ile birlikte Jakarta, Singapur, Bangkok ve Taipei'ye giderek ayrı ayrı basın toplantıları düzenlediler. İki gün boyunca süren bu macera boyunca hem hayranlarının bir kısmıyla buluşmuş, hem de basın sayesinde adlarından söz ettirmiş oldular. Grup her bir yolcuğunu birer seyahat Vlogu gibi belgelemiş ve Youtube kanallarında paylaşmışlar. Merak edenler oradan izleyebilirler. Ben beğendiğim anların videolarını indirmiştim, burada ayrıca paylaşacağım.

Bu arada sosyal medya hesaplarının gelişmesinden de bahsedelim. Arashi'nin Youtube kanalı 2 milyon 360 bin takipçiyi aşmış durumda ve önceden reklama kapalı kanal artık videolarına reklam almaya da başlamış.^^ Dijital platformlarda yayınlanan parçaları " Turning Up " şu anda 13 milyon izlenmeye ulaşmış durumda. Arashi'nin Twitter hesabı 2 milyon takipçiyi aşmış durumda. Instagram hesapları ise 3 milyon takipçiyi aşmış durumda. Yani sosyal medyaya girişleri şimdilik fena değil diyebiliriz. Ayrıca " Turning Up " ilk haftasında 27.680 adet satarak Oricon'un Dijital Single listesinin zirvesinde yerleşmeyi başardı. Bu Arashi için de bir ilk.^^

Singapur'daki hayranlarla resim çekilirken^^


Matsujun İngilizce olarak amaçlarını açıklıyor, yirim.^^


Jakarta'daki karşılama


Arashi'ye Jakarta'daki basın toplantısında ilginç bir soru geldi. Kpop'un popülaritesi ve Arashi'nin bu konuda ne düşündüğü sorulduğunda Sho ve Matsujun cevap verdiler. 

Sho " Bence Kpop oldukça havalı ve birçok kişi Kpop'tan hoşlanıyor. Bence de Kpop harika. Ama biz bunu Kpop'a karşı kaybetmek istemediğimiz için yapmıyoruz, kendi stilimizi yaratmak istediğimiz için yapıyoruz, Jpop stilini. Jpop'un benzersizliğini göstermek için. Daha fazla kişinin Jpop'u bilmesini istiyorum. Kpop ve Jpop'u birbiriyle kıyaslamaktan ziyade, biz insanların Jpop'a yeni bir gözle bakmalarını istiyoruz." demiş.

Matsujun ise " Benim izlenimlerime göre Kpop daha çok batı marketini hedef alıyor, biz ise şimdiye dek performanslarını zaten sunduğumuz şarkıları daha fazla kişiye ulaştırmak istiyoruz. Kendi kendimize meydan okuyoruz. Müzikal bakımından bence Kpop ve Jpop birbirlerinden farklılar. Önceden sınırlarımız vardı ama şimdi sosyal medya ve Youtube ile yeni sınırları deniyoruz. Şu anda yaptıklarımızın ileride Johnny'sin gelecek yeni nesilleri için yaratacağı dijital çağa önderlik edecek diye düşünüyorum. Şu anda hayranlarımıza ulaşabilmek için sosyal medyayı kullanıyoruz." diye cevaplamış.


Taipei'deki fan buluşmasından^^


Matsujun'un Jakarta'daki basın toplantısının ortasında sıkışması fanların eğlencesi oldu. Zavallım tuvaleti gelince süklüm püklüm dayanmaya çalıştı, yanındaki üyelere çıtlatınca hepsi kikir kikir güldüler ama sonunda dayanamayarak toplantının ortasında kalkıp tuvalete gidip geldi jksjks


Açıkçası Kpop'a rakip olmak istemiyoruz diyerek biraz iki yüzlülük yapmışlar. Senelerdir bulvar gazeteleri Johnny's yeteneklerinin popülaritesinin bırakın dünya genelini, Asya genelinde dahi düşmeye başladığını yazıp durdu. Sen yeteneklerini sadece Japonya'ya hapset, hiçbir şekilse sosyal medya çağına ayak uydurma, Asya ülkelerinde konsere dahi gitme sonra Kpop beni neden geçti? KAT-TUN zirvesinde olduğu zamanlarda ne kadar popülerdi, millet deli oluyordu, böyle bir potansiyeli çar çur ettikten sonra Kpop'un ardından ağlıyorlar şimdi. Sanki Kpop sadece batı ülkelerinde bu kadar popülermiş gibi konuşmuyorlar mı gülesim geliyor. Adamlar Japon sanatçılarını Asya ülkelerinde bile fersah fırsat geçti ve onlar da bunun bal gibi farkında. 

Her şeyin ötesinde Johnny Kitagawa için prestij çok önemli bir şeydi, eskiden gruplarının sadece kendi ülkesinin rekorlarını kırması yeterliydi ama şimdi BTS diye bir şey var, Amerika'nın rekorlarını kırıyor. Bunun gerisinde kalamazdı ve ölmeden önce de gruplarının şu anki adımlarını atmasını sağlayacak kişileri göreve getirdi. Eğer Arashi gerçekten batı marketini önemsemeseydi gayet batılı ezgiler taşıyan bir parçayla çıkış yapmaz, sırf sosyal medya hesaplarını tanıtmak adına böyle ülke ülke gezmezdi. Aslında amaçları ve onları bu adımları atmaya zorlayan ne olursa olsun en azından artık yavaş yavaş 21. yüzyıla ayak uydurmaya başladılar diye sevinmeliyiz.^^


Arashi'nin sosyal medya atılımı konusunda haberler yapan sadece gittikleri ülkeler değildi elbette, Güney Kore haber kanalları da grubun atılımının BTS ile rekabet etmek olduğu konusunda haberler yaptılar. Açıkçası Arashi'nin böyle bir niyeti olduğunu düşünmüyorum. Söz konusu olan bence BTS'yi geçmek değil ama BTS nin yaratmış olduğu etkinin bir benzerini yaratmayı istemek. 

Geçtiğimiz güncellemede grubun yeni imparatorun tahtı devralması kutlamalarında sahne alacağından bahsetmiştim. Arashi grubu yeni imparator ve imparatoriçenin önünde sahne alarak şarkılarını seslendirdi. Böylelikle ilk kez bir Johnny's grubu böyle bir onura erişmiş oldu. Bütün üyeler oldukça gergin görünseler de ellerinden gelenin en iyisini yaptılar. Bence böyle bir olaydan sonra araya girmeleri grup adına çok iyi oldu, iyi prestij, halk ve basından gelen pozitif geri dönüşlerle araya giren başka bir grup olduğunu pek sanmıyorum. 

Arashi grubu gelecek sene Beijin'de konser vereceklerini açıklamışlardı bu basın toplantılarında. Ancak görünen o ki daha ortada fol yok yumurta yokken bazı dolandırıcılar daha şimdiden konser biletlerini satmaya başlamış. Arashi fan kulübü gönderdiği bir mesajla fanları bu konuda uyardı. Henüz tarihin bile kesin olmadığını, hatta konserin gerçekleşeceğinin bile kesinlik kazanmadığını, bu konuda sadece resmi kaynaklardan gelecek açıklamaları takip etmeleri gerektiğini belirtmişler.


Gelelim genel Johnny's haberlerine~ En alttaki resimde en son güncellenmiş fan kulüp listesini görüyorsunuz. Bu liste ben bu satırları yazarken bile değişmeye devam ediyor çünkü artık SixTones ve Snow Man gruplarının kendilerine ait birer fan kulübü var.^^ Açıldıkları ilk hafta sonunda Snow Man grubu 80.000 üyeye, SixTones grubu ise 120.000 üyeye ulaştı bile. Beklentiler sene sonuna kadar her iki grubun da 300 bin üyeye ulaşması yönünde. Ayrıca bu güncellemeyle birlikte King&Prince grubu Kis-My-Ft2 grubunu geçerek bir üst sıraya yükseldi. Sexy Zone grubu 300 bin üye sınırını geçerken hala en az üyeye sahip Johnny's grubu A.B.C-Z grubu olmaya devam ediyor.


KAT-TUN grubu üyelerinden Ueda Tatsuya Domoto Koichi'nin bu sene 20. yıl dönümünü kutlayacak olan müzikali " Endless SHOCK 20th Anniversary" de sahne almaya hazırlanıyor. Bizzat Domoto'nun yönettiği ve baş rolünde olduğu müzikal fire vermeden yirmi senedir devam eden bir klasik. Önümüzdeki sene Şubat ayında sahne almaya başlayacak müzikalin şimdiden tanıtımlarına başlandı çünkü bu kadar uzun süre başarıyla devam eden bir müzikale rastlamak oldukça zor. Ueda hikayede Domoto'nun canlandırdığı karakterin rakibi/düşmanı rolünde oynayacakmış. 



Kis-My-Ft2 grubunun yeni singleı " Edge of Days " ilk haftasında toplamda 167.051 adet satarak Oricon'u birinci sırada tamamlamayı başardı. Grup üyelerinden Fujigaya Taisuke yeni bir diziyle ekranlara gelmeye hazırlanıyor. NTV kanalında yayınlanacak “ Yameru toki mo, sukoyaka naru toki mo ” isimli dizide baş rolü Nao ile paylaşacak. Kubo Misumi'nin aynı isimli kitabından uyarlanacak dizi 20 Ocak'tan itibaren yayınlanmaya başlayacak.



S5【キスマイ】  EofD(3
       2019.11
━━━━━━━━━━━━━━
火      107,620
水      *22,575
木      *15,243
金      **6,837
土      **7,154
日      **7,610
━━━━━━━━━━━━━━
推定売上      167,039
週間枚数      167,051

Bu sene NHK kanalında yayınlanan popüler sene showu Kohaku Uta Gassen'e katılacak Johnny's grupları da açıklandı. Kismuai kariyeri boyunca ilk kez Kohaku'da sahne alacak! Bu haber sonrasında grup Twitterde dünya gündemine girdi, hayranları pek sevindiler. Kisumai haricinde sahne alacak diğer Johnny's grupları ise  Arashi, Kanjani8, King&Prince ve Hey Say Jump! IZO*NE grubunun sahne alıp almayacağı merakla bekleniyordu ve açıklanan listelerde grup yer almıyor. Büyük ihtimalle de nedeni son çıkan oy skandalı. Zaten grubun dağıtılacağı konuşuluyor su sıralar. Ancak bütün iddialara rağmen TWICE grubunun 3. kez Kohaku sahnesinde yer alacağı açıklandı. Zaten sahne alacak tek Kpop grubu da TWICE.


Değişik anketlerden sonuçlar^^


Romantik dramalarda izlemek istenilen Johnny's yetenekleri


1) Yamashita Tomohisa
2) Hirano Sho
3) Kamenashi Kazuya 

4) Yamada Ryosuke 
5) Kazama Shunsuke 
6) Nakajima Kento 
7) Tamamori Yuta 
8) Okura Tadayoshi 
9) Nakajima Yuto 
10) Fujigaya Taisuke


Johnny's yetenekleri arasındaki en iyi arkadaşlık ilişkisi anketi


① Aiba x Kazama 
② Mabo x Ohno 
③ Yamapi x Kame 
④ Nagase x Domoto Koichi 
⑤ Kokubun Taichi x Murakami Shingo 
⑥ KimuTaku x Nagase 
⑦ Aiba x Yoko 
⑧ Sakamoto Masayuki x Kokubun Taichi 
⑨ Yamapi x Yamada Ryosuke 
⑩ Massu x Nakamaru



GQ JAPAN düzenlediği bir basın toplantısıyla “ GQ MEN OF THE YEAR 2019 "  sonuçlarını açıkladı ve seçilenlere ödüllerini sundu. Seçilenler King & Prince grubu, Kemio, Yokohama Ryusei ve Kaku Kento olmuş. Kin&Prince grubu bu ödülü alan ilk Johnny's grubu oldular. Grup ayrıca " Pop Icons of the year " da seçildi. Kinpuri yeni yıla konser DVD lerini yayınlayarak başlayacak. " King & Prince CONCERT TOUR 2019 " 15 Ocak 2020 de yayınlayacak.


Kanjani8 grubunun yeni simgleı toplamda 260.005 adet satarak Oricon'u birinci sırada tamamlamayı başardı.


1. gün: 159,245
2. gün: 47,009
3. gün: 21,314
4. gün: 15,022
5. gün: 10,233
6. gün: 7,182

Haftalık Toplam : 260,005


SixTones grubunun çıkış parçasının yapımcısının efsanevi rock grubu X JAPAN'ın lideri Yoshiki olduğu açıklandı. Johnny Kitagawa vefat etmeneden önce (bu mazereti daha ne kadar uzun süre kullanmayı düşünüyorlar acaba?) Tackey'den bunu gerçekleştirmesini istemiş. Tackey'in asıl planı aslında Yoshiki'nin bu şarkısını grubun popülaritesini arttırmak için kullanmakmış ama sonradan çıkış parçası olarak kullanmaya karar vermiş. Nedeni de KAT-TUN'un yarattığı çıkış parçası fenomenini bir kere daha yaratabilmekmiş jksjsks Grup üyelerinden Jesse kpop grubu Blackpink ile collab yapmayı istiyormuş, tarzlarının birbirine benzediğini düşünüyormuş. Neremle güleceğimi bilemedim lol


Artık Japon televizyonlarının sene sonu eğlence programları yavaş yavaş yayınlanıyor. İlk ekranlara gelen Best Artist 2019 oldu. Arashi grubunun programın başında, ortasında ve sonunda olmak üzere üç kez sahne aldığı programda grup Turning Up şarkılarının performansını ilk kez sundu. KAT-TUN grubu da samuray gitarist olarak bilinen ünlü şarkıcı Miyavi ile yaptıkları düet ile epey ses getirdi. Hatta Twitter gündemine bile girdiler.^^ Miyavi'nin son derece yakışıklı göründüğü performansta Ueda ile kafalarının uyuştuğu açıkça belli oluyordu. Kamera işinden pek memnun kalmadım ve Nakamaru biraz kendinde değil gibiydi ama yine de güzeldi. Eski KAT-TUN olsaydı orası yıkılırdı kesin. :/

SixTones ve Snow Man grupları ilk kez çıkış parçalarını seslendirdiler. Açıkçası her ikisini de beğendim ama bence her ikisi de çıkış parçası olmaya müsait değil. Çıkış parçası dediğin grubun tarihi boyunca akılda kalacak ve sık sık seslendireceği bir parça olmalı. BKLZ : Real Face Ama her iki grubun parçası da böyle değil. Snow Man'ınki aşırı derece klasik, saçma sapa İngilizce sözlerin ortalığa saçıldığı anlamsız bir Johnnys şarkısıyken SixTones'un Yoshiki'nin ustalığını konuşturduğu piyano ağırlıklı bir ballad. Ballad parçayla çıkış yapmaya çalışmak zaten riski göze almak demektir. Yoshiki'nin adına ve SixTones'un fan kitlesine güveniyorlar demek ki. Şarkı bence Snow Man'ın parçasından daha güzel ve büyük ihtimalle ilgi de görecektir ama çıkış parçası olmaya uygun değil.

Programın reytingi 14.9% olarak gerçekleşmiş.


BEST ARTIST FULL


SixTones - imitation rain

Snow Man performans

Hey Say Jump performans

Arashi - Turning Up

KAT-TUN x MIYAVI


Arashi grubu üyesi Aiba Masaki'nin sunuculuğunu yapacağı, 4 ve 11 Aralık'ta Fuji TV'de yayınlanacak FNS Kayousai müzik programında sahne alacak Johnny's grupları,



PART 1 - 12.04 


- KinKi Kids 
- Arashi 
- Kanjani8 
- NEWS 
- HSJ

PART 2 - 12.11

- Kamenashi Kazuya
- Kis-My-Ft2 
- King & Prince 
- Johnnys WEST 
- Sexy Zone 
- V6 


KAT-TUN nu sene yeni müzik yayınlamadığı ama Kame solo single yayınladığı için programda sahne alacak. Ayrıca BTS grubunun da Fake Love ve Boy With Luv parçalarının Japonca versiyonlarının performanslarını sunacağı açıklandı.^^


Music Station Ultra Super Live ise 27 Aralık'ta yayınlanacak ancak bu sene değişik bir düzenleme yapmışlar, 11 saat uzunluğunda olması planlanıyormuş. o.O


Bu ayın Japonya eğlence dünyasındaki en büyük skandalından bahsedeyim biraz da.^^ Ünlü oyuncu Sawajiri Erika uyuşturucu yüzünden tutuklandı. 16 Kasım da sentetik uyuşturucu (Ecstasy vb) uyuşturucu bulunmaktan tutuklanan Erika hakkında şu ana kadar detaylı bir bilgi alamadık. Gelen söylentilere göre gece dört civarında evine düzenlenen polis baskını sonucunda tutuklanmış. Erika polise verdiği ifadesinde on yıldan fazladır marihuana, MDMA, LSD ve kokain gibi değişik uyuşturucular kullandığını kabul etmiş. Ayrıca ifadesinde " Başka bir ünlünün bu nedenden tutukladığını her görüşümde korkuyorum ama yine de kullanmaya devam ediyorum." demiş.

İlginç olan Erika'nın uyuşturucu madde kullandığı uzun zamandır sektöre dahil olan kişiler tarafından bilinirken birden bile polisin şimdi harekete geçmesi. Bundan 10 yıl önce Erika Stardust Ent'in yeteneğiyken uyuşturucu testi pozitif gelince ve kullanmayı da bırakmayınca şirketinin bu yüzden onunla olan anlaşmasını feshettiği söylentileri hep vardı. Dedikodu forumlarına göre Erika'nın olayının patlatılmasının nedeni haklın dikkatini Başkan Abe'nin şu sıralar başına örülmüş ve defedebilmek adına devlet dairelerindeki kanıtları yok etmeye kadar vardırdığı büyük bir skandaldan çekmekmiş. Böyle şeyleri genelde Kpop fanlarından duyarım ben, ilk defa Japon forumlarında böyle iddiaların dolaştığını görüyorum, gerçekten çok ilginç.


Söylentilere göre Erika'nın bu tür maddeleri birlikte kullandığı sosyete çetesinin üyeleri, Miyasako Hiroyuki (komedyen), Kohashi Kenji (DJ/aktör), Iseya Yusuke (aktör), Karasawa Toshiaki (aktör), Itou Hideaki (aktör), Wakatsuki Chinatsu (model), Nakagawa Shoko (showmen), Kashii Yu (aktris), Ueno Juri (aktris)


İsimlere bakın be! Kimisi harbiden çok meşhur ve tanınmış oyuncular. Özellikle de Iseya Yusuke. Diğerleri de ondan aşağı kalır değiller hani. Bu olay büyürse birçok ismi beraberinde götürebilir. " Betsu ni " skandalını bile zar zor atlatmışken Erika için eğlence dünyasına bir daha geri dönmek artık imkansız gibi bir şey oldu. Bakalım neler olacak?^^


EXILE Akira sonunda dünya evine girdi. Aniden gelen evlilik haberinden geçtiğimiz güncellemelerde bahsetmiştim. Ünlü Tayvanlı aktris  Lin Chi Ling ile dünya evine giren Akira'nın evlilik törenine ilgi büyüktü. Tayvan'da düzenlenen törene çiftin 100 kadar yakını ve arkadaşı katılmış. Tainan Art Museum'da düzenlenen resepsiyona ise yaklaşık 3000 kadar fan destek olmak için gelmiş. Akira gelinin ailesinin daha kalabalık olması ve kültürel farklılıklarını aşmak için düğünün Tayvan'da yapmaya karar verdiklerini söylemiş. Gelin ve damadın öpüşmeleri epey bir olay oldu yalnız var ya böyle bir öpüşmeyi en cesur Japon dizisinde görmemişsinizdir jksjsks


Eski KARA grubu üyesi Go Hara evinde ölü olarak bulundu. Polisin verdiği bilgiye göre geriye bir not bıraktığı için ölümü şu anda intihar olarak geçiyor. Eski erkek arkadaşından şiddet gören ve taciz edilen, habersizce videolarını çektiği için de dava ettiği ve çirkef bir dava süreci geçiren, sırf bu yüzden Koreli netizenlerin nefretinin hedefi haline gelmiş Hara bundan birkaç ay önce bir kere intihar etmeyi denemiş, menajeri tarafından bulunarak son anda kurtarılmıştı. Geçtiğimiz ay yine intihar ederek hayatını kaybeden Sulli'nin en yakın arkadaşlarından biri olan ve ölümünden sonra defalarca yanında olamadığı için özür dileyerek ağladığı bir yayın yapan Hara'nın psikolojik durumunun çok iyi olmadığı belliydi zaten. Böyle gencecik insanların gerçekten sudan sebeplerle nefret alması ve sonunda ölümü çare olarak görmeleri beni çok üzüyor. Sulli ve Hara IU'nun çok yakın arkadaşları olduğu için umarım birileri onun yanındadır ve destek oluyordur.


Bu senenin en büyük skandallarından birine imza atan ünlüler yavaş yavaş cezalarını almaya başladılar. Telefon skandalının baş ismi olan ve chat grubunun kurucusu olan Jung Joon Young 6 yıl hapse mahkum olurken, grup tecavüze eşlik ettiği için de F.T.Island grubu üyesi Choi Jonghoon ise 5 yıl hapse mahkum oldu. Gözler şimdi eski Bing Bang grubu üyesi Seungri'ye dönmüş durumda ama onun durumu daha özel. Polisin sorguladığı her suçtan masum olarak sıyrılan, delil karartan, arkasındaki güçlü isimleri kullanan Seungri'nin çok büyük ihtimalle bu davadan da elini kolunu sallayarak uzaklaşma olasılığı bulunuyor ne yazık ki. :/


Güney Kore'nin en büyük müzik ödülleri de yavaş yavaş sahiplerini bulmaya başladı. Melon Music Awards'ın bu sene kazananı BTS grubu oldu. Tam 37 dakikalık performansıyla ve seyircilerin neredeyse tamamının fanlarından oluşmasıyla ödül töreni tam bir BTS konseri havasında geçti. SM ve YG şirketlerinin önemli sanatçılarının katılmaması ve çok az sayıda grubun katılım göstermesi dikkatleri çekerken BTS bir gecede bütün daesangları toplayarak bir rekora da imza attı.

Melon kazananları,

Yılın Sanatçısı (Daesang) : BTS
Yılın Şarkısı (Daesang) : BTS - Boy With Luv
Yılın Albümü (Daesang) : BTS - Map Of The Soul : Persona
Yılın Kaydı (Daesang) : BTS - Map Of The Soul : Persona
Yılın Yeni Erkek Sanatçısı :  TxT grubu
Yılın Yeni Bayan Sanatçısı : ITZY grubu
Netizen Popülerlik Ödülü : BTS
Yılın En İyi Dans Şarkısı (Erkek): BTS - Boy With Luv
Yılın En İyi Dans Şarkısı (Bayan): Chunga - Gotta Go
En İyi Ballad : Taeyeon - Four Seasons
En İyi OST : Gummy - Remember Me
En İyi Müzik Video :  Kang Daniel - What Are You Up To?


BTS grubu hayranları büyük bir merakla GRAMMY adaylığı alıp alamayacaklarını bekliyordu ama ne yazık ki beklentiler bu sene için boşa çıkmış durumda, grup hiçbir adaylık alamadı. Bunun üzerinde grubun bütün albümlerini US Itunes listesine sokan hayranlar bu güzel tepkileriyle basının  pozitif yönde dikkatini çektiler. Forbes " Who Needs Who?" yani "Kimin Kime İhtiyacı Var?" başlıklı yazısıyla Grammy'nin her geçen sene prestij yitirdiğinden ve gençlerin ilgisini kaybettiğinden bahseden Forbes, bu sene BTS'ye adaylık vermemekle kendi ayaklarına sıktıklarını yazmış kısaca. Ancak Grammy'den eli boş dönse de Amerikan Music Awards (AMAs)'tan üç ödül birden almayı başardılar. Bu Güney Koreli bir grup için rekor.

Aldıkları Ödüller,

Favorite duo or group - pop/rock

Tour of the year

Favorite social artist



Haberlerim şimdilik bu kadarrrr~ Bir sonraki güncelleme bu senenin son güncellemesi olacak kısmetse. 2019 yılının son güncellemesinde görüşmek üzere~


Kis-My-Ft2 grubu ASIA Fashion Award 2019 in Taipei'ye katılmak için Tayvan'a gitti. Coşkulu bir kalabalık tarafından karşılanan grup Tayvan'a giden Johnny's yetenekleri arasında yerini almış durumda. Anlaşılan Johnny's Asya ülkelerine yeniden giriş yapma konusunda oldukça kararlı.^^


Arashi'nin basın toplantısı turundan güzel kareler.^^


KAT-TUN grubu da Tame Tabi programının çekimleri için Tayvan'a giden gruplardan biriydi. Ayrıca Kame'nin Joker Game filminin devamını çekmeye hazırlandığına dair söylentiler dolanıyor. Tayvan'da ünlü bir aksiyon filmleri yönetmeniyle bir araya gelen Kame tek başına birkaç kez Tayvan'a gidip gelirken görüntülendi. Bu gidiş gelişler kendisine birkaç fan site bile kazandırmış.^^


Kame'nin caddeden karşıya geçerken kendisini takip ettiği fark ettiği fanlara " Please stop " dediği ve elleriyle geride durmalarını istediği videolar^^ Yerim ♥


KAT-TUN grubu Shuuichi programında bu sene gösterdikleri gelişmelerden bahsediyor. Kame'nin zaten üç kişi kaldık, iyi geçinelim lafı jksjskjss Aşağıdaki çizimi da Nakamaru yapmış, onun çizimiyle KAT-TUN ♥


Ryan Reynolds promosyonları çerçevesinde Güney Kore'ye gittiğinde EXO grubuyla bir araya gelmiş. Kendisini grubun bir üyesi olarak editlediği resmi de Twitter hesabından paylaşmış jksjsks


Eski Amerika başkanı Obama Yoshiki'nin doğum günü partisine katılmış.^^


Ed Sheeran ONE OK ROCK grubunun Yokohama Arena'da verdiği konsere sürpriz konuk olarak katılmış. Grubun solisti Taka ile birlikte " Wherever You Are " parçasını seslendirmişler. 


Hyde... Ah Hyde... ♥


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder