29 Mart 2021 Pazartesi

V6 Grubu Dağıldı! Kinpuri Üye Kaybetti! KAT-TUN 15. yıl Dönümünü Kutladı!



Merhabalarrr~ Yeni bir güncellemeye daha hoşgeldiniz. Güzel haberlerimin dışında ne yazık ki kötü haberlerim de var. Johnny's köklü gruplarından birine daha elveda dedi. Johnny Kitagawa'nın ölümünden sonra, Tackey'in başa geçmesinin ardından birer birer eski gruplara veda ediyoruz. Bunun anlamları üzerine çok konuştuk. Büyük ihtimalle ya gruplar zaten uzun zamandır gitmek istiyorlardı ama Kitagawa'ya olan saygılarından kalıyorlardı ya da Tackey'in başa geçmesinden kimse memnun değil. Şimdiye dek ayrılacaklarına dair söylentiler çıkan bütün gruplar ve idoller gerçekten ya ayrıldılar ya dağıldılar.


Johnny's V6 grubunun 1 Kasım 2021 yılında resmen dağılacağını duyurdu. 1 Kasım aynı zamanda grubun debut tarihi de oluyor. Morita Go aynı gün ajanstan ayrılarak oyunculuk kariyerine odaklanırken diğer üyeler şirkette kalarak solo çalışmalarına devam edecekler. Grubun alt unit olarak kurdukları iki gruptan 20th Century (Sakamoto Masayuki, Nagano Hiroshi ve Inohara Yoshihiko) aktif olarak çalışmaya devam ederken Coming Century (Morita, Miyake Ken ve Okada Junichi) dağılacak. Morita'nın da oyuncu eşi Miyazawa Rie'nin ajansına geçeceği konuşuluyor.



Açıklamaya göre bu istek, 2020 baharında 25. yıl kutlamaları hazırlıkları sırasında kendi aralarında daha fazla konuşma fırsatı bulduklarında ortaya çıkmış. İşte o zaman, Morita ajanstan ayrılma ve oyunculuk kariyerine konsantre olma niyetini gündeme getirmiş. Morita'nın kararı, üyelerin geleceklerini düşünmelerine yol açan katalizör olmuş. Hepsinin zaten 40'lı yaşlarında olmaları ve hayatlarının yarısından fazlasını grup içinde geçirmiş olmaları artık dağılma zamanlarının geldiğine karar vermelerini sağlamış. " V6 " 6 kişilik bir grubu temsil ettiği için de tamamen dağılmanın en doğrusu olacağını düşünmüşler. V6 grubu 1995 yılında " Music For The People " singleı ile çıkış yapmıştı. Kohaku Uta Gassen'de sahne almaları ancak 2014 yılında, 20. yıl dönümlerini kutladıklarında mümkün olmuştu. 

Bir ayrılık haberi de King&Prince grubundan geldi. 2018 Ekim'inden beri aktif olmayan üyeleri Iwahashi Genki (24) hem grubundan hem de Johnnys'ten Mart ayı sonu itibariyle ayrıldığını duyurdu. Genki 2,5 sene kadar önce panik atak ve odaklanma bozukluğunun tedavisine odaklanmak için tüm grup ve bireysel faaliyetlerini askıya almıştı. Genki 2 yıldan fazla bir süredir hala tedavi gördüğünü ve şu anki durumuna devam etmesinin zor olacağını belirtmiş. Hastalığının düzgün bir şekilde üstesinden gelmek için farklı bir ortamlar denemeye ve tedaviye kendi hızına göre devam etmeye karar vermiş. Henüz oldukça genç. Yeniden eğitimine yönelip kendine başka bir meslek edinebilir. Akıl ve ruh sağlığı her şeyden önemli. Bunca zaman zaten bunun üstesinden gelememişse, sahnelere dönmek onun için çok zor olacaktı. Bence en doğru seçimi yapmış. Bundan sonraki hayatında başarılar dilerim. Böylece King&Prince grubu 2018 yılında çıkış yapmalarından sonra bu kadar kısa sürede üye kaybeden yeni nesil ilk grup oldu.


KAT-TUN grubu 3 yıl aradan sonra çıkardıkları " ROAR " isimli singleları ile 252.953 adet satmayı başararak Oricon'u birinci sırada tamamladı. Yayy~ Yukarıdaki tabloyu tıklarsanız resim büyüyecektir, böylece bir önceki singleların satışlarını da görebilirsiniz. Roar KAT-TUN'un şimdiye kadar ki en yüksek ilk gün rakamıyla açılış yaptı ve Love Yourself singleından bu yana da ilk kez ilk haftalarında 250 bin sınırını aşmayı başardılar. Tabii bu, 6 (+2) versiyonda çıkmış bir single için az, KAT-TUN gibi üyelerinin yarısını kaybetmiş ve 3 yıldır hiçbir şey yayınlamamış bir grup için iyi bir sonuç denilebilir. Singleın güncel rakamı şu anda 258.827' ye ulaşmış durumda. Ayrıca Roar'ı Spotify'den bulup dinleyebilirsiniz. KAT-TUN'un ilk global olarak yayınlanan şarkısı oldu.


2021 yılı KAT-TUN grubunun 15. yıl dönümünü kutlayacağı yıl olacaktı. Eminim bunun için birçok hazırlık yapmışlardı. Konser turu yapamayacak olmaları en büyük sıkıntı. Japonya'nın aşı programına göre belki bu sene içerisinde konserler yeniden başlayabilir. KAT-TUN yıl dönümünü kutlamak için nadiren yaptıkları bir şeyi yaparak yayın açtılar, pasta ve şampanya eşliğinde hayranlarıyla birlikte kutlama yaptılar. Bu arada belki söylemeyi unutmuşumdur, yeni fan ürünleri arasında alkol kadehi vardı KAT-TUN'un ve kısa sürede sold out olmuştu. Japon fanların çeşitli yemekler ve yanlarında bu kadehler içerisindeki içecekleriyle yayını seyrettikleri resimleri paylaşmaları çok güzeldi. Ayrıca iki günlük online konser de verdiler. Ancak ücretli olduğu için hayranlar hesaplarının kapanmaması için hiçbir şey paylaşmadılar. ;_; KAT-TUN'un eski üyelerinden bahsetmişken Junnosuke Taguchi ve Tanaka Koki'de grubun 15. yıl dönümü için Twitter hesaplarından paylaşımlarda bulundular. Sadece Akanishi Jin hiçbir şey paylaşmadı.


Ancak paylaştıkları şeylere bakarsak üç üye de göz yaşlarını tutamamış, özellikle de fanlardan gelen mesajların yayınlandığı sahnede. Ueda Kame'nin solo kariyer seçeneklerinin çok olmasına rağmen grupta kalmasına duyduğu minnettarlığı paylaşması, Nakamaru'nun Ueda'nın Kame'ye çok fazla güvendiğinden bahsetmesi gibi güzel konuşmalar geçmiş. Eğer DVD olarak yayınlanırsa bu sahneleri görebiliriz.^^ Kame şu sıralar gayet iyi gidiyor. Dizisinin reytingleri gayet iyi, son filmi başarılarına başarı eklemeye devam ediyor ve ayrıca bir de müzik programı sunuculuğu kaptı. 24 Mart'ta başlayan " Premium Music " isimli programın sunuculuğunu Matsushita Nao ile birlikte yaptı. 4 saatlik bir müzik festivali formatında yayınlandı. Programın reytingi 11.9% olarak geldi. Kame'nin son 10 yılın en çok gişe hasılatı elde etmeyi başaran korku filmi " Stigmatized Properties " Nisan 8 'den itibaren Tayvan'da gösterime girecek.




KAT-TUN grubunun senelerdir devam eden TV programı Tame Tabi sona eriyor. Ama aynı kanalda ve zaman diliminde bu kez " KAT-TUN no shokuhou gettun " (KAT-TUN's food treasure get on?) isimli başka bir programları başlayacak. Görünüşe göre grup olarak veya ayrı ayrı içerik yapacaklar. Bol bol yemek yediklerini göreceğiz. Ayrıca program içerisinde veya sonunda kendi seçtikleri bir KAT-TUN şarkısını seslendirecekler. Program 22 Nisan'da başlayacak.^^

KAT-TUN ROAR


KAT-TUN grubu ilk kez Youtube üzerinden bir şarkıları için Lyric video yayınladı ancak Japonca. :))) Madem daha çok fana ulaşmak istiyorsun, neden İngilizce çeviri de eklemiyorsun a akılsızlarım benim.

KAT-TUN - Flashback


Recording Industry Association of Japan (RIAJ) 35. Japan Gold Disc Awards sonuçlarını açıkladı. Arashi grubu " Artist Of the Year " ödülünü 7. kez kazandı. New Artist Of The Year ödülünü de SixTones grubu kazandı. BTS grubu Best Asian Artist ödülünü kazandı. Kazananlar,


ARTIST OF THE YEAR : Arashi (Japanese) - Queen (Western)


BEST ASIAN ARTIST : BTS


NEW ARTIST OF THE YEAR : SixTONES (Japanese) - Jawsh 685 (Western) - TOMORROW X TOGETHER (Asia)


ALBUM OF THE YEAR

"STRAY SHEEP" - Yonezu Kenshi (Japanese)
"Chromatica" - Lady Gaga (Western)
"MAP OF THE SOUL : 7 ~THE JOURNEY~" - BTS (Asia)


SINGLE OF THE YEAR

"Imitation Rain / D.D." - SixTONES vs Snow Man
"D.D. / Imitation Rain" - Snow Man vs SixTONES


MUSIC VIDEO OF THE YEAR

"ARASHI Anniversary Tour 5×20" Arashi (Japanese)
"Steel Wheels Live" - The Rolling Stones (Western)
"BTS WORLD TOUR 'LOVE YOURSELF: SPEAK YOURSELF' -JAPAN EDITION" - BTS


SONG OF THE YEAR BY DOWNLOAD

"I LOVE..." - Official HIGE DANdism (Japanese)
"Closer (Tokyo Remix) (feat. Arata Mackenyu)" - Ed Sheeran & Justin Beiber (Western)
"Dynamite" - BTS (Asia)


SONG OF THE YEAR BY STREAMING

"I LOVE..." - Official HIGE DANdism (Japanese)
"Closer (Tokyo Remix) (feat. Arata Mackenyu)" - Ed Sheeran & Justin Beiber (Western)
"Dynamite" - BTS (Asia)




Johnny's gruplarının haberleriyle devam edelim.^^ 


Sexy Zone grubu üyesi Nakajima Kento 2022 yılında Netflix'te yayınlanması planlanan bir filmde baş rol oynayacak. " Sakura no you na boku no koibito " isimli film Uyama Keisuke'nin kitabından uyarlanacak. Konusunda gelince tanışıp birbirine aşık olan çiftten kız olanına 10 kat daha hızlı yaşlanmasına neden olan bir hastalığın teşhisinin konulmasından sonra yaşananları anlatacak. 


Sexy Zone ayrıca bu sene dönümlerini kutlayacak bir diğer Johnnys grubu. 10. yıl dönümü kutlamaları çerçevesinde fanlarına değişik sürprizler hazırladıkları söyleniyor. Öncelikle 10. yıla özel best  albüm yayınladılar. " SZ10TH " ismiyle yayınlanan albümde tamamen İngilizce bir de şarkıları bulunuyor. " Rigth Next To You " isimli şarkı ayrıca ana promosyon şarkısı olarak seçilmiş. İlginç olan detay Johnnys bir kez daha BTS'nin şirketi Big Hit için çalışan birileriyle iş birliği yapmış. Daha önce de HSJ grubunun " BANGER " isimli şarkıları için BTS'nin koreografıyla çalışmışlardı. Ayrıca Big Hit Japan HSJ'nin konserine çiçek çelengi de göndermişti. Belki sahada rakipler ama arka planda değişik işbirlikleri yapacaklar anlaşılan.^^ Zexy Zone grubunun şirketi TOP J Records resmi Youtube kanalı açtı! Her cuma günü grubun müzik videolarını bu kanalda yayınlamaya başlayacaklar. Takip etmek isteyenlere duyurulur~ 


SZ10TH albümü ilk haftasında toplamda 185.781 adet satarak Oricon'u 1. sırada tamamlamayı başardı. Albüm sonraki hafta satışlarıyla 200 bin sınırını aşmayı başardı. Şu anki satış rakamı 200.665

Sexy Zone「SZ10TH」

129,970
25,876
10,169
8,754
6,612
4,400
--------------
185,781



Johnnys West grubunun yeni albümü " RainboW " ilk haftasında 245.799 adet satarak Oricon'u 1. sırada tamamlamayı başardı. Grup ayrıca 5 Mayıs'ta " Something New " isimli yeni singlelarını yayınlayacak. Singelın çıkış parçasını ise Japonya'nın popüler solo sanatçılarından Aimyon hazırlayacakmış. Aimyon grup için daha önce de şarkı sözü yazarlığı yapmıştı. 


192,607
27,724
10,072
5,867
5,514
4,015
-------------
245,799


Snow Man grubunun video albüm DVD'si ilk haftasında 406,457 satmayı başararak Asyalı boy grupları içerisinde en iyi ilk video albüm olmayı başardı. Johnny grupları içerisinde ise en çok satılan BD+DVD listesine 2. sıradan girmeyi başarmış. King&Prince grubunun üçüncü konser DVD'si " CONCERT TOUR 2020 〜L&〜" ilk haftasında 289.648 adet satmayı başararak Orcion'u birinci sırada tamamladı.


BDDVD first week

915,507 Arashi Anniv. Tour 5x20
406,457 Snow Man
289,648 King&Prince Tour2020
254,559 SixTONES TrackONE
141,668 Kis-My-Ft2 TOUR2020
112,074 Kinki Kids TOUR2019-20
95,279 NEWS TOUR2019
92,803 Sexy Zone TOUR2020
80,020 V6 25th anniv.


NEWS grubu üyelerinden Kato Shigeaki " Alternate " isimli kitabıyla 42. " Eiji Yoshikawa Literature Newcomer Award " ı kazandı. Johnnys yetenekleri içerisinde bu ödülü kazanan ilk kişi oldu. Tebrikler. Yazarlık konusunda emin adımlarla ilerliyor. Tebrikler~


Johnny's West grubu üyelerinden Kotaki Nozomu " The Yomiuri Theater Awards " da sahne oyunu " Elephant Man " de canlandırdığı John Merrick karakteriyle " Sugimura Haruko " ödülünü kazandı. Tebrikler~


Eski SMAP grubu üyelerinden Kusanagi Tsuyoshi 44th Japan Academy Ödülleri'nde En İyi Erkek Oyuncu ödülünü zamandı. Bir transseksüeli canlandırdığı filmi Midnight Swan'da gösterdiği harika oyunculuğu ile ilk defa bu ödülü kazandı. Midnight Swan ayrıca En İyi Film ödülünü de kazandı. Tebrikler~


Eski SMAP üyesi Masahiro Nakai ve Shingo Katori, Ayumi Hamsaki ve AAA grubu üyesi Takahiro Nishijima Japon hükümeti tarafından çeşitli yardım organizasyonlarına katıldıkları ve Japon toplumuna finansal olarak destek gösterdikleri için Dark Blue Ribbon madalyasıyla ödüllendirildiler. Nakai ve Shingo bağış organizasyonlarına katılırken Ayumi ve Nishijima salgınla mücadele organizasyonlarına 10 milyoner yen bağışta bulunmuşlar.


SMAP grubunun efsanevi " Sekai ni Hitotsu Dake no Hana " şarkısının 18. yıl dönümünü kutlayan hayranları yaptıkları alımlarla singleın bir kez daha Oricon'un haftalık 200 listesine girmesini sağladılar. Böylece " Sekai ni Hitotsu Dake no Hana " 311. kez bu listede yer almayı başararak Japon tarihinde en uzun süre bu listeye girerek satış yapan sanatçı olarak kendi rekorunu geliştirmiş oldu. Tebrikler~


Kis-My-Ft2 grubu üyesi Fujigaya Taisuke " Soshite boku wa tohou ni kureru " isimli filmde yer alacak. Fujigaya daha önce 2018 yılında filmin sahne oyununda da rol almıştı. Filmin 2022 yılında gösterime girmesi bekleniyor.


TOKIO grubu üyelerinden Taichi Twitter hesabı açtı! mavi tıkı almış olmasına rağmen insanların sahte hesap olduğundan şüphelenmelerinden korkmasını söylemesi fanları epey eğlendirmiş. Şimdiden 340 bin takipçiye ulaşan hesabı tabip etmek sterseniz BURADA


Arashi grubu üyesi Ninomiya Kazunari (37) ve eşi Ito Ayako (40) ilk çocuklarını kucaklarına aldı! 4 yıl çıktıktan sonra 2019 yılında evlenen çiftin bir kız çocuklarının dünyaya geldiği ve anneyle bebeğin sağlığının iyi durumda olduğu açıklandı. Tebrikler~


Shunkan Bunshun haberine göre Kanjani8 grubu üyesi Yokoyama You (39), NMB48 grubu üyesi Sumire Yokono (20) ile yakalanmış. Yokono'nun daha önceden de Johnnys'in henüz debut yapmamış gruplarından biri olan Ae! grubu üyesi Fukumoto Taisei ile de çıktığı söylentileri var ki ilginç olan Yokoyama bu grubun bir süredir arka planda yapımcısı gibi çalışıyordu. Birlikte bir gösteri izleyen çift ardından ayı ayrı arabalarla lüks bir otele gitmişler. Bu otelin özellikle Johnny's yeteneklerinin kaçamakları için kullanıldığını belirten Bunshun'a göre en üst katlardaki odalar en pahalı olanlarmış ve geceliği 70 bin yen tutarındaymış. Ertesi günde geceki kıyafetleriyle otelden ayrıldıklarını görüntülemişler. Yokono ayrıca birkaç kez de Yokohama'nın kendi apartmanına girip çıkarken görüntülenmiş. Uzun zamandır Yokoyama hakkında bu tarz bir ilişki haberi gelmemişti. En son 2015 yılında NTV spikeri Asami Miura ile görüntülenmişti. Dedikodulara göre Yokona yakın arkadaşlarına yükselmek için motivasyonu olmadığını, hayranların onu yeterince ilginç bulmadığını, grubundan erken mezun olmak ve evlenmek istediğini söylüyormuş. Bakarsınız yakında bir evlilik haberi daha alırız. Gerçi aralarındaki yaş farkına bakarsanız neredeyse 20 yaş fark olması can sıkıcı bir durum.


Yukarıda güncel Johnnys fan kulüp üye listesini görüyorsunuz. Listeye göre Snow Man grubu NEWS grubunu da geride bırakarak Kisumai'nin arkasına yerleşmiş. Böyle giderse sanırım bu yıl bitmeden onları da geride bırakacaklar. Six Tones grubu da KAT-TUN'u geride bırakmış ve 300 bin üyeye ulaşmayı başarmış. KAT-TUN ise uzun zamandır ilk defa belirgin bir kazanım alarak 250 bin üyeyi aşmış.


Shunkan Bunshun'un haberine göre Snow Man grubu satışlarda King & Prince grubunu geride bıraktı. Johnnys her iki gruba da %100 yatırım yapıyor olsa da Snow Man grubunun Tackey'in favorisi olduğunu, kollandığı ve hatta özel olarak ilgilenildiğini herkes biliyor. Bu da üyelerin dizilerde, filmlerde veya showlarda daha fazla yer almasını sağlıyor, bu da üyelerin daha çok tanınmasını sağlıyor elbette. Oysa Snow Man'ın rakibi olarak lanse edilen Six Tones grubuna benzer güzelliklerin pek yapılmadığı gözlemleniyormuş.


Yukarıdaki listede Johnnys gruplarının 2021 yılı başından beri kazandıkları satışları görebilirsiniz. Snow Man grubunun " Grandeur " isimli singleı 900 bin satış rakamını aştı. King & Prince grubunun " I Promise " isimli singleı 600 bin satış rakamını aştı. Six Tones grubunun " New Era " isimli singleı 500 bin satış rakamını aştı. Six Tones grubunun " 1ST " isimli albümü 500 bin satış rakamını aştı. Şu anda 2021 yılı için Johnny grupları arasında en çok satan albüm konumunda.



Johnny'sten ayrılan yetenekler kervanına katılan Yamashita Tomohisa ilk büyük reklam anlaşmasını kaptı. Solo kariyerine adım atan Yamashita Tomohisa İtalyan mücevher markası Bulgari'nin marka yüzü olarak seçildi. Yamapi ayrıca fan kulübünün de açılışını yaptı. " Club 9 " adıyla açılan fan kulübe üyelikler şimdilik sadece Japonya'dan kabul ediliyor ama anlaşılan uluslararası olarak düzenlenecek. Yamapi'nin çalışmaları için de bir Twitter hesabı açılmış ancak sanırım kişisel olarak kullanmayacak. Çünkü " tomosfam " adıyla açılan hesap görevliler tarafından yönetildiğini açıkça belirtmiş. Yine de takip etmek isterseniz, Hesap


Yahoo Japan haberine göre Yamapi 2019 yılında anlaşma imzaladığı Will Smith'in ajansı Westbrook'tan ayrılmış. Nedeni de annesi ve kız kardeşiymiş. Makalenin iddiası, görünüşe göre Yamapi Johnnys'ten ayrılmasından sonra annesi ve kız kardeşi onu yönetmeye başlamış. Yamapi şirketten ayrıldıktan sonra kendisini temsil etmesi için iki şirket kurmuş ve annesi iki şirketin de denetçisi olarak listelenmiş. Johnnys'ten ayrıldıktan sonra kullanılıp kenara atılan idoller gibi olmasını istemeyen annesi kontrolü ele almış. Yamapi bazen iş konusunda annesiyle çatışsa da genelde iyi anlaşıyorlarmış. Westbrook ile olan sözleşmesi Mart ayında bitecekmiş ve solo kazanımlarından gelen paranın bu şirketle paylaşılmasını istemeyen annesiyle kız kardeşi anlaşmayı yenilemesine izin vermemişler. Yamapi " Kurduğum özel ofiste deneyimli personel yok. Gerekli yerli ve yabancı eğlence yönetimi tecrübesine sahip, anneme ve kız kardeşime ayak uydurabilecek insan kaynağını güvence altına alacağım. Kolay olmayacak." demiş.



Shunkan Bunshun'un haberine göre Yamapi, Ryo ve Jin arasındaki arkadaşlığın açılma nedeni telefon skandalından sonra Yamapi arkadaşlarının ondan özür dilemesini beklemiş ancak hiçbir şey almamış. Çünkü Yamapi'ye göre telefonu çalıp kaçmasının ve sonra tuvalete atmasının nedeni kadının arkadaşlarını izinsiz olarak çekmesiymiş ve bunu onlar için yapmış. O zamanlar Jin'in yanında olan yabancı arkadaşları A-kun (burada açıkça Josh'tan bahsediyor) şimdi Yamapi'nin yanındaymış. Bu sülükten ne beklenir ki? Baktı Jin solup gidiyor kendini Yamapi'ye yamadı.


Bunshun'a göre 2019 yılında ne olduysa A-kun (josh) Jin'le ilgili sosyal medya hesaplarında bulunan her şeyi silmiş. Önceden Kamenashi Kazuya'ya karşı düşmanca tavırlar gösteren A-kun şimdilerde sadece Yamapi'nin değil, Kamenashi'nin de tarafındaymış. Bak bak seeen~ Kame'den sana ekmek çıkmaz yiğidim, o senin sülük gibi yapışıp sömüremeyeceğin kadar akıllı biri.


Jin ve Ryo da zaten kendilerini iyice Youtube kanallarına verdiler. Bu arada ikili ve aralarında Sato Takeru gibi epey ünlü bir oyuncu olan yakın arkadaşlarının katılıyla çektikleri videoları yayınladıkları Youtube kanalı " No Good TV " 700 bin üyeyi geçti. Resmi tık almadıkları için para kazanıp kazanamadıklarını bilmiyorum ama umarım kısa zamanda bunu alırlar ve biraz olsun para kazanırlar. 


Bu arada Nishikido Ryo'da Lily Franky, Ciaran Hinds ve Jessie Buckley daha önceden Oscar'a aday olmuş yapımcı Gabrielle Tana'nın " Cottontail " isimli filminde rol alacakları açıklandı. Ryo'nun ilk uluslararası filmi olacak. Tebrikler~


Official Hige Dandism grubunun yeni şarkısı " Cry Baby " 10 Nisan'da yayınlanmaya başlayacak " Tokyo Revengers " isimli animeni açılış them parçası olarak seçildi.


İlk sezonun galipleri olan JO1 grubu artık biraz olsun oturaklı bir kariyere sahip oldukları ve iyi de satmaya devam ettikleri için olsa gerek " PRODUCE 101 JAPAN SEASON2 " açıklandı. Bir öncekinde olduğu gibi 101 idol adayının katılacağı yarışmada eğitmen olarak Thelma Aoyama, KEN THE 390, Sugai Hidenori, DA PUMP KENZO ve Nakasone Rino yer alacak. Meraklısına duyrulur.^^


The International Federation of the Phonographic Industry ( IFPI ) 2020 yılının en çok satan albüm ve singlelarını açıkladı. Albümler için iki değişik liste yayınladılar. Biri IFPI Global Albüm Tüm Format Tablosu ve diğeri de IFPI Global Albüm Satış Tablosu. İkisi arasındaki fark, IFPI Global Albüm Tüm Format Tablosu fiziksel satışları, dijital indirmeleri ve stream sayarken, IFPI Global Albüm Satış Tablosu streami saymıyor. 2019 yılında global olarak en iyi satış gerçekleştirerek birinci sırada yer alarak bir rekora imza atan grup Arashi bu sene " This Is Arashi " albümüyle 9. sırada yer almayı başarmış. 2020 yılında Japonya'nın en çok satan albümü olan Yonezu Kenshi'nin " STRAY SHEEP " albümü ise 3. sırada yer almayı başarmış. Her iki listenin zirvesinde ilk kez yer almayı başaran grup ise Güney Kore'li grup BTS oldu. BTS ayrıca ilk İngilizce singleları " Dynamite " ise de single listesinde 10. sırada yer almayı başararak bir ilke daha imza attı. Tebrikler~



48 müzik profesyoneli 2000-2020 yılları arasında yayınlanmış. en iyi Jpop şarkılarını seçmiş. Listenin zirvesinde Official HIGE DANdism grubunun 2019 yılındaki hit şarkısı " Predenter " yer alıyor. İkinci sırada ise bir Johnny's efsanesi olan SMAP grubunun 2003 yılında yayınlamış olduğu " Sekai ni Hitotsu Dake no Hana " şarkısı yer almış. SMAP grubu listede yer alan tek Johnny's grubu olmuş. İki şarkıyla listeye giren grubun diğer şarkısı da 21. sırada yer almayı başaran " Lion Heart " olmuş. Üçüncü sırada MISIA'nın 2000 yılında yayınlamış olduğu " Everything " isimli şarkısı yer almış. Listenin tamamı,


1 ) Pretender (2019) / Official HIGE DANdism
2 ) Sekai ni Hitotsu Dake no Hana (2003) / SMAP
3 ) Everything (2000) / MISIA
4 ) Tentai Kansoku (2001) / BUMP OF CHICKEN
5 ) Hakujitsu (2019) / King Gnu
6 ) TSUNAMI (2000) / Southern All Stars
7 ) Paprika (2018) / Foorin
8 ) Yoru ni Kakeru (2019) / YOASOBI
9 ) Sakura solo ver. (2003) / Naotaro Moriyama
10 ) Jupiter (2003) / Ayaka Hirahara
11 ) Koi Suru Fortune Cookie (2013) / AKB48
12 ) Gips (2000) / Shiina Ringo
13 ) Yuki No Hana (2003) / Mika Nakashima
14 ) Polyrhythm (2007) / Perfume
15 ) Hitomi wo Tojite (2004) / Ken Hirai
16 ) Aliens (2000) / KIRINJI
17 ) Lemon (2018) / Kenshi Yonezu
18 ) Konayuki (2005) / Remioromen
19 ) Marigold (2018) / Aimyon
20 ) traveling (2001) / Hikaru Utada
21 ) Lion heart (2000) / SMAP
22 ) Watashi Igai Watashi Janai No (2015) / Gesu no Kiwami Otome
23 ) Koi (2016) / Hoshino Gen
24 ) Shin Takarajima (2015) / Sakanaction
25 ) Wadatsumi No Ki (2002) / Chitose Hajime
26 ) Ai wo Komete Hanataba wo (2008) / Superfly
27 ) Nada So So (2001) / Rimi Natsukawa
28 ) HERO (2002) / Mr.Children
29 ) PPAP (2016) / Piko Taro
30 ) ultra soul (2001) / B’z



Amuse ajansının en büyük yetenekleri ONE OK ROCK, Sato Takeru ve Kamiki Ryunosuke ajanstan ayrılacaklarını açıkladılar. ONE OK ROCK grubu " 10969 " adıyla kendi ajanslarını kurarak uluslararası çalışmalara odaklanırken Sato ve Kamiki Co-LaVo ajansına katılacaklar. Aslında bu ajans aynı zamanda Amuse'nin de yatırım yaptığı şirketlerden biri. ONE OK ROCK'un ise fan kulüp ve fan ürünleri gibi işlerini yine Amuse'de olduklarında işlerini yürüten menajerleri üstlenecek. Yani Amuse'den ayrıldılar ama bağları kopmadı aslında. Hala Amuse'nin şemsiyesi altındalar. Genel kanı pandeminin getirdiği etkiler nedeniyle vergiden kaçınmak için yeteneklerini taşımış gibi görünüyorlar.



Miyavi ve eşi Melody 3. çocuklarını kucaklarına aldılar! Yayy~ İki kız çocuğundan sonra oğlan bulmayı başaran çift oğullarına Skyler adını vermişler. 25 Şubat'ta dünyaya gelen bebek tam da annesinin doğum gününden bir gün sonra dünyaya gelmiş oldu. Tebrikler~



Bir başka bebek haberi de Becky'den geldi. 2019 yılında beysbol koçu Goto Terumoto ile evlenen Becky (37) ikinci çocuğuna hamile olduğunu açıkladı. Çiftin 2020 Mart ayında ilk çocukları dünyaya gelmişti. Tebrikler~


Geçtiğimiz ayın Güney Kore'de en çok konuşulan ilişki haberi ise Dispatch'ten geldi. Blackpink grubu üyesi Jenny ile Big Bang grubu üyesi G Dragon'un yaklaşık 1 yıldır çıktıkları haberini yaptılar. Aralarındaki ilişki görünen o ki fanlardan pek pozitif tepki almamış. Kimilerine göre G Dragon'un reklamı için yapılmış bir PR ilişkisi. İkilinin aynı şirketin sanatçısı olduklarını, birbirlerini çaylaklık dönemlerinden beri tanıdıklarını hatta Jenny'nin G Dragon'un bir müzik videosunda rol aldığını da belirteyim. Ayrıca G Dragon hem grubu içerisinde hem de Kpop idolleri içerisinde en zengin idollerden biri ama Jenny de ondan az kalır değil. Hem aileden gelen bir zenginliği var, hem de kendisi oldukça iyi kazanıyor. Bakalım bu ilişki nereye varacak?^^


BTS grubunun ilk Grammy adaylığı hüsranla sonuçlandı. " Best pop duo/group Perfomance " dalında Grammy'e aday olan grup ödülü Ariana Grande ve Lady Gaga'nın " Rain On Me " şarkısına kaptırdı. Ancak hem ödülü vermeyen hem de grubu ödül töreninin en sonunda çıkararak reyting kazanmaya çalışan Grammy eleştiri oklarının hedefi oldu. Ayrıca geçtiğimiz senenin en iyi sanatçıları arasında yer alan The Weeknd'in sıfır adaylık çekmesi de başka bir eleştiri konusu oldu. Grup üyeleri bir sonraki sene şanslarını bir kez daha denemek istediklerini belirttiler. Grup Grammy ödül töreni için pandemi seyahat yasakları nedeniyle Los Angeles'e gidip çekimlere katılamadı ancak gecenin en iyileri arasında gösterilen oldukça iyi bir " Dynamite " performansı çekip göndermişler. Bakalım üçüncü de şansları dönecek mi?^^


BTS grubu " BTS, THE BEST " ismiyle Japonya'da yayınladıkları hit şarkılarından oluşan derleme albüm çıkaracak. Aslında grup bu şarkıları önce birer single, ardından mini albüm olarak yayınlamıştı. Teknik olarak aynı şarkıları 3. kez satmış olacaklar. İlginç detay genelde Japonya'da bildiğiniz üzere gruplar veya sanatçılar sembolik yıl dönümlerinde derleme albümlerini yayınlarlar. 10. veya 20. yıl dönümü gibi. Oysa BTS 7. yıl dönümünde yayınlamış olacak ki grup için 7. yıl dönümü sembolik bir önem taşıyor. Genelde Kpop grupları ilk kontratlarını 7 yıllık imzalıyormuş. Geçtiğimiz sene grubun 7. yıl dönümüydü. Halen de bu 7 sembolik olayını devam ettiriyorlar gibi.


Albüm 7 versiyonda yayınlanacak ve çıkış parçası olarak 1 yeni parça bulunacak. " Film Out " isimli parça Sakaguchi Kentaro, Kitamura Kazuki ve Kichise Michiko'nun baş rollerinde oynadığı ve daha önce dizi olarak yayınlanan Signal isimli dizinin film versiyonu " Gekijouban Signal Chouki Mikaiketsu Jiken Sousahan " ın them parçası olacak. BTS grubu şarkı için Japonya'nın sevilen gruplarından Back Number işe işbirliği yapmış. Japonya'da son dönemlerin akımı diziyi yayınlıyorlar ardından film versiyonunu çekiyorlar. Son derece saçma aslında, konu aynı, oyuncular aynı ve zaten dizi olarak yayınlanmış. Filmini yapmaya ne gerek var?


Haberlerim bu kadarrrrr~ Bir sonraki güncelde görülmek üzere.^^


Aşağıdaki kişi Japonya'nın ilk " Yalnızlık Bakanı " Evet, yanlış okumadınız. Japonya, COVID-19 pandemisinin nedeniyle iyice artan intihar oranının üstesinden gelmek için bir " Yalnızlık Bakanı " atadı. Ancak bu vatandaş gerçekten ne yapacak bilmiyorum. Kapı kapı dolaşıp arkadaş olmayı mı teklif edecek? 


KAT-TUN geri döndü ya birbirinden güzel kapaklarda yer aldılar. Yirim ♥ Özellikle motorlu olana bayıldım ♥


Kame'nin doğum günü için fanlar Fukuoka Kulesi'ni aydınlatmışlar ♥


Jin yanlışlıkla çocuklarının resimlerini paylaştı fark edince de sildi. Aşağıda kızı Theia ve hala ismini bilmediğimiz oğlunu görüyorsunuz.^^ Kızı küçükken ona daha çok benziyordu şimdi sanki annesine dönmeye başlamış.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder