4 Mart 2024 Pazartesi

Kanjani8 Grubunun Yeni Adı Açıklandı : SUPER EIGHT


Merhabalarrrr~ Yeni bir güncellemeye daha hoşgeldiniz^^ Aslında çok fazla haber birikmedi ama Ramazan'a bırakmak istemedim yeni günceli. Bir sonraki güncel büyük ihtimalle bayramdan sonra olur diye düşünüyorum. Tabii eğer çok büyük bir gelişme olmazsa.^^


Starto grupları isimlerini değiştirmeye devam ediyor. İsim değişikliği, Johnny Kitagawa'nın cinsel istismar skandalı sonrasında STARTO ENTERTAINMENT'in yeniden markalaşma çabalarının bir parçası. İsmini son olarak değiştiren grup Kanjani8 oldu. Aslında fanları bunun çok gereksiz olduğunu düşünüyorlar çünkü grubun isminde eski şirketlerini hatırlatan hiçbir şey yoktu. Grubun yeni ismi SUPER EIGHT ( Süper Sekiz ) oldu. Duyuru bir hayran kulübü videosu aracılığıyla yapıldı. Grup şu anda 20. yıl dönümünü kutluyor ve 24 Ocak'ta Kanjani8 adı altında son teklileri " Anthropos "u yayınladılar. Single ilk haftasında toplamda 159.379 adetlik satışla Oricon'da birinci sırada yer almayı başardı. Sonraki haftalarda gelen satışlarla birlikte toplamda satışını 174.425 adete yükseltmiş durumdalar. Yeni isimlerini nasıl buldunuz?

113,150
16,066
10,969
7,069
7,150
4,975
TOPLAM : 159,379



Josei Seven, Kinki Kids grubu üyesi Domoto Tsuyoshi'nin (44) SMILE-UP'tan ayrılacağını haber yaptı. Haberin ardından Tsuyoshi, 31 Mart 2024'te ajanstan ayrılacağını duyurdu. " Kendi yolumda savaşmaya çalışırken ve bir sanatçı olarak çalışırken kendi bedenimle yüzleşmek zorunda kaldım ve bir sanatçı olarak devam etmek için çevremde büyük bir değişikliğe ihtiyacım olduğunu hissettim." şeklinde bir açıklama yapmış. Tsuyoshi grubun fanlarını da rahatlatmak adına " Duyurumdan sonra grup faaliyetlerimiz konusunda endişeleriniz olabilir ama dağılmayı düşünmüyoruz. " diyerek grup çalışmaları konusundaki görüşmelerin devam ettiğini ve ne olursa olsun ortak bir zeminde buluşmayı amaçladıklarını belirtmiş. Grup arkadaşları arasında tuhaf bir ilişki olduğunu herkes tarafından biliyor. Birbirlerine düşman olmasalar da yakın arkadaşlar diyebileceğimiz kişiler de değiller. Mesela konserlerde bile ayrı soyunma odalarındalar, hatta sahne arkasında bile birbirleriyle yalnızken konuşmuyorlar. TV programlarını kaydederken bile personel gruplara ayrılıyor. Sadece farklılıklarını kabul ediyorlar ve işlerini yapıyorlar.


Grubun dağılacağına dair söylentiler zaten son birkaç yıldır iyice yükselmeye başlamıştı. Özellikle de Tsuyoshi'nin duyma yetisi konusundaki rahatsızlığı nedeniyle bunu yapmak istediği söyleniyordu ki kendi sözlerine bakılırsa sağlığı böyle bir karar almasında oldukça etkili olmuş. Sanırım yeni evlendiği için şimdi özel hayatına da daha çok zaman ayırmak ve sağlığını korumak istiyor. Ama çalışmaya da devam edecek. Solo faaliyetlerine odaklanırken muhtemelen hayranlarıyla bağlantı kurabileceği ve istediği zaman geri dönebileceği bir yer olarak da Kinki'yi kullanmaya devam edecek. Tsuyoshi bu duyuruyla birlikte Instagram'daki tüm geçmiş paylaşımlarını sildi. Hesap Nisan 2021'de açıldı, dolayısıyla çok sayıda gönderi vardı ve bazıları viral olmuştu ancak hepsi silindi. Hayran kulübü de 22 Şubat itibariyle kapanacak ve Nisan'da tekrar açılacak, dolayısıyla faaliyetlerini tamamen yeniden düzenleyecekler gibi görünüyor. Hepsi bu kadar da değil. Duyurusunun hemen ardından Tsuyoshi, Yokohama'daki Pia Arena MM'de düzenlenecek " ENDRECHERI MIX AND YOU FES FUNK & FUNK " müzik festivalinde sahne alacağını ve sonraısnda aynı isimli bir solo konser turu düzenleyeceğini duyurdu.


Bu haberle birlikte genel Starto haberlerimize geçebiliriz. Yeni isimleriyle grupların yer aldığı ilk Fan kulip güncel tablosu^^ Yukarıdaki tabloyu incelerseniz SUPER EIGHT grubunun sonunda 800 bin üyeye ulaşmış olduğunu görebilirsiniz. Snow Man grubunun ise üye sayısının 1.3 milyona ulaştığı görülüyor.


STARTO ENTERTAINMENT, 10 Nisan'da Tokyo Dome'da, 29 ve 30 Mayıs'ta Kyocera Dome Osaka'da "WE ARE! Let's get the party STARTO!!" isimli bir etkinlik düzenleyecek. Bu etkinlik, yeni şirket ismi " STARTO ENTERTAINMENT Co., Ltd. " yi kutlamak için yapılacakmış. Nisan ayında şirketin resmi olarak lansmanı yapılacak. Kutlama konserlerinde NEWS, SUPER EIGHT, KAT-TUN, Hey! Say! JUMP, Kis-My-Ft2, A.B.C-Z, WEST., King & Prince, SixTONES, SnowMan, Naniwa Danshi, Travis Japan ve diğerleri sahne alacak.


Kis-My-Ft2 grubu yaz başında yeni bir albüm yayınlanacağını ve ardından bu yaz Higashi-Meihan dome turnesinin yapılacağını duyurdu.


KAT-TUN grubu üyesi Tatsuya Ueda " GRST! " başlıklı ilk solo Dijital EP'sini duyurdu! " GRST! " başlık şarkısıyla başlıyor ve ardından " Hikari Sasu Hou He " isimli parça geliyor. Rock öğeleriyle dolu her iki şarkı da Ueda'nın her zaman tercih ettiği stilini sergiliyor. Hayranlar için özel bir not olarak, bu parçalar ARASHI'den Sakurai Sho ve Ueda tarafından ortaklaşa yazılmış ve ortak yapımcılığını üstlenmiş.


Travis Japan grubu 「T.G.I. Friday Night」isimli 4. digital teklilerini 18 Mart'ta yayınlayacak. Grup ayrıca America's Got Talent'a geri döndü. Eski yeteneklerin davet edildiği özel programda " Just Dance " performanslarından bir klip yayınlandı. Bu sefer Simon Cowell şarkıyı beğendi ancak Howie Mandel hala grubun büyük bir hayran değil. Performanslarını BURADAN izleyebilirsiniz.


Naniwa Danshi grubunun " Naniwa Danshi LIVE TOUR 2023 'POPMALL " isimli konser DVDlerinin satış sonuçları,

DVD : 82,981
Blu-ray : 148,286

DVD+BD : 231,267


Snow Man grubunun「LOVE TRIGGER / We'll go together」isimli double A yeni teklisi ilk haftasında 1.192.951 adetlik satışla Oricon'da birinci sırada yer almayı başardı.


Snow Man「LOVE TRIGGER / We'll go together」


902,987
129,608
56,497
59,609
25,917
18,333

TOPLAM : 1,192,951


NHK kanalı yeni müzik programı " New Gene! " in Mart ayında sona ereceğini duyurdu. Gösteri Ocak ayında " The Shonen Club " ın yerini alacak şekilde gösterime girmişti. Haber, Medya Genel Müdürü Yamana Hiroo tarafından düzenli olarak düzenlenen basın toplantısında duyuruldu. Ayrıca NHK BS, E TV ve Radyo 1'de STARTO yeteneklerinin yer aldığı sekiz programın daha sona ereceğini açıkladı. Bitecek showlar şunlar,


Value No Shinjitsu ( hosted by SixTONES)

Kotoba Ni Dekinai, Sonna Yoru ( (hosted by WEST Akito Kiriyama)

Tomadoi Shakaijin No Biz Word Koza ( (hosted by King & Prince Ren Nagase)

Sekai Sunrise Tour ( (hosted by WEST Junta Nakama)

New Gene! Pure Mise! ( (hosted by King & Prince)

Study! Bokutachi To Minna No Radio Radirer Saturday ( hosted by A.B.C-Z)

New York (hosted by A.B.C-Z Fumito Kawai)


İçinde bulunan Starto yetenekleri değişecek olan showlar ise,


The Covers (ft. Domoto Koichi)
Minyo Damashii (ft. Joshima Shigeru)
Minna No Shuwa (ft. Sakuma Daisuke)



17 Ocak'ta düzenlenen olağan basın toplantısında NHK başkanı Inaba Nobuo, NHK'nin STARTO Entertainment'tan gelen yeteneklerle yeni sözleşmeleri askıya alma politikasını sürdüreceğini söylemişti ve bunda kararlı görünüyorlar. Öte yandan Spor Hochi haberine göre Fuji TV, mağdur tazminatları ilerledikçe STARTO yeteneklerini yeni programlarında kullanmaya açık olduğunu belirtmiş. Şu anda yeni şirket STARTO ENTERTAINMENT'in resmi olarak Nisan ayında faaliyete geçmesini bekliyorlarmış.
 

KAT-TUN grubu üyesi Nakamaru Yuichi, yeni açmış olduğu Youtube kanalına beklenmedik bir ismi konuk olarak aldı, şirketin yeni CEO'su olan Fukada Atsushi. Söyleşilerini kısaca özetlemek gerekirse (çünkü alt yazı yok) bu sene ve gelecekte şirketin hedeflerinden bahsetmişler. Bu yılın nisan ayına gelindiğinde geçen nisan ayına kadar sahip oldukları yetenek faaliyeti seviyesine geri dönmeyi hedefliyorlarmış. Bundan kısa bir süre sonra SNS üzerinde çalışacaklar, müziğin kalitesini iyileştirecekler ve küresel genişlemeye başlayacaklarmış. Youtube izlenme sayısına bakıldığında Filipinler (yüksek izlenme sayısı), Endonezya, Malezya (büyük bir pazara sahip) ve Güney Amerika en popüler olanlar olarak öne çıkıyorlarmış. Ayrıca Fransa ve Almanya gibi Avrupa ülkeleri de Japon kültürüne uzun zamandır aşina oldukları için odaklanmak istedikleri ülkeler arasındalar. Plan olarak önce Asya'ya, sonra da Güney Amerika'ya bakacaklarmış. Yani yakında Starto gruplarının Asya turneleri hakkında haberler gelmeye başlarsa şaşırmayacağız.^^


SixTones grubu üyesi Taiga Kyomoto bu Nisan ayında romantik komedi draması " Omukae Shibuyakun! " da başrolde yer alacak.. Makoto Mitsuno'nun mangasından uyarlanan hikaye, popüler bir aktör (Kyomoto) ile bir anaokulu öğretmeni arasındaki beceriksiz aşkı konu alacakmış.



Nikkei Entertainment Mart 2024 sayısında erkek grupları ve bireysel üyelerinin sıralamasını yayınladı. Yayın, genel kamuoyuna yönelik olağan anketini yapmak yerine, erkek gruplarının hayranları arasında yapmış anketini. Buna göre,

GRUPLAR


1) Snow Man: 52.3
2 ) SixTONES: 25.8
3 ) Naniwa Danshi: 21.9

4 ) BTS: 20.7
5 ) Arashi: 16.0
6 ) King & Prince: 14.7
7 ) SEVENTEEN: 11.9
8 ) Stray Kids: 11.8
9 ) Number_i: 10.7
10 ) WEST.: 10.1


SOLO


1) Sho Hirano (Number_i): 13.5
2 ) Ren Meguro (Snow Man): 7.4
4 ) Kazunari Ninomiya (Arashi): 4.9

5 ) Ryosuke Yamada (Hey! Say! JUMP): 3.9
6 ) Yuta Kishi (Number_i): 3.3
7 ) Sho Sakurai (Arashi): 2.8
8 ) Shunsuke Michieda (Naniwa Danshi): 2.8
9 ) Ren Nagase (King & Prince): 2.6
10 ) Kento Nakajima (Sexy Zone)- Shota Watanabe (Snow Man): 2.2


Nikkei Entertainment: Top 30 Number of Fans of Entertainment Brands Ranking (Women)

① Jujutsu Kaisen
② Kusuriya no Hitorigoto
③ SPY×FAMILY
④ SnowMan
⑤ YouTube
⑥ Chiikawa
⑦ Sousou no Frieren
⑧ Kimetsu no Yaiba
⑨ Korean Drama
⑩ Detective Conan
⑪ ONE PIECE
⑫ BTS
⑬ Kinou Nani Tabeta?
⑭ Pokemon
⑮ SixTONES
⑯ Ichiban Sukina Hana
⑰ Instagram
⑱ Disney
⑲ Gekokujo Kyuji
⑳ Naniwa Danshi


Josei Seven, eski Sexy Zone üyesi Nakajima Kento (29) ve eski E-girls üyesi Washio Reina'nın (29) çıktıklarını bildirdi. Yıllar önce bir programda tanışmışlar ve görünüşe göre kıza yaklaşan Kento olmuş. 3 yıl önce çıkmaya başlamışlar. Her ikisi de seyahat etmeyi çok seviyorlarmış ve hem yurt içinde hem de yurt dışında birçok yere seyahat etmişler. Geçen yılki Golden Week öncesinde her ikisi de beş gün üç gece Vatikan Şehri ve İtalya'ya yaptıkları seyahatin tadını çıkarmışlar. STARTO ENTERTAIMENT habere yanıt vererek Washio'nun Nakajima'nın saygı duyduğu arkadaşlarından biri olduğunu söyledi.


Sponchi haberine göre, Hey! Say! JUMP grubu üyelerinden Inoo Kei (33) ve gravür idolü Yukihira Risa (29) yaklaşık iki yıldır çıkıyorlar. Makaleye göre çift birkaç yıl önce bir tanıdıkları aracılığıyla tanışmış ve dostlukları aşka dönüşmüş. Yalnız fanlardan oldukça negatif geri dönüş aldı bu ilişki haberdi. Zaten konu AV (porno starları) veya gravür idolü (bikini veya iç çamaşırlı görüntüleri gazetelere, dergilere vb. satılıp para kazanılan mankenler) olunca fanlar ilişkiye olumlu yaklaşmıyor.


NEWS grubu üyelerinden Kato Shigeaki evlendiğini duyurdu. Eşinin ünlü olmadığı belirtilmiş. Shige zaten artık bir idolden ziyade bir yazar olarak adını duyurmaya başlamış birisi. Kitapları beyaz perdeye dahi uyarlanmaya başladı. Shige grubundan evlenen ilk üye oldu. Grubun diğer üyeleri da arkadaşlarını tebrik ettiler. Ayrıca eski grup arkadaşı Yamapi de resmi Twitter hesabından tebriklerini paylaştı. Paylaşılanlara göre henüz bir düğün resepsiyonu planlamıyorlar ve kadın hamile değil. Bunun altının çizilmesi de her zaman gözlerimi devirmeme neden oluyor. Bu yılki evlilik duyuruları arasında 11 Ocak'ta Momoiro Clover Z'den Kanako Hyakuta ile evlendiğini açıklayan "KinKi Kids" grubundan Tsuyoshi Domoto ve aynı ayın 16'sında Yeni Yıl Nippon Televizyonu spikeri Rina Sasazaki ile evlendiğini açıklayan KAT-TUN'dan Yuichi Nakamaru yer alıyor. Bu, aynı ajanstan bir yeteneğin iki ay içinde üçüncü kez evlendiğini duyurması oldu; bu şimdiye kadarki en yüksek rakam.


Biraz da eski yeteneklerden haberler verelim~ Fuji TV, eski SMAP üyesi Nakai'nin sunuculuğunu yaptığı " Someone to Nakakai " programına bundan sonra Ninomiya Kazunari'nin de katılacağını açıkladı. Program her Pazar günü yayınlanıyor ve Nino bundan sonra Nakai ile birlikte programın daimi sunucularından olacak. Nakai programı komedi grubu Downtown'dan Hitoshi Matsumoto ile birlikte sunuyordu. Böylece üçü birlikte sunacaklar. Mary'nin oralarda bir yerlerde kudurduğunu hayal edebiliyorum jskjs


Beklenen Insta yayını gerçekleşti ve Kame ile Yamapi uzun zamandan sonra yeniden birlikte görüldüler. *yayyyy* Beklediğimiz gibi iptal edilen projelerini yeniden gündeme alacaklarını açıklamadılar ne yazık ki. *sniff* Öncelikle bu projelerinin iptali konusunda birlikte bu kadar geç özür diledikleri için eğilerek özür dilediler. Bildiğiniz gibi Yamapi, aldatılarak (kız sahne kimlik kullanmıştı) birlikte olduğu manken kızın 17 yaşında olduğu ortaya çıkınca apar topar şirketten ayrılmış, Kame'yle çıkarmak üzere oldukları single da iptal edilmişti. Bunun için bir araya gelip bir açıklama yapamamışlardı ama o zamandan bu yana arkadaşlıklarını perde arkasında devam ettirdiklerinin ipuçlarını alıyorduk. Kame ve Yamapi bu yayında yeni projelerinden bahsettiler. Kame ona bir sürü soru sordu. Birbirlerini nasıl 25 yıldır tanıdıklarını ve bu dostluğu bu kadar uzun süre sürdürebildikleri için ne kadar minnettar olduklarını söylediler.


Yamapi, Kame'nin doğum gününün yaklaştığını hatırlayınca Kame çok mutlu görünüyordu. Kame, Yamapi'nin " No. B " isimli, doğum gününde canlı yayınlanacak etkinliğe Yamapi'nin de katılacağını duyurdu ve Yamapi de ona bir hediye getireceğini söyledi. Uzun bir aradan sonra ilk kez ekranda birlikte olacaklarını ve bunun özel olmasını umduklarını belirttiler. Kame bu yıl İngilizcesi üzerinde daha çok çalışacağını söyleyerek Pi'nin ona öğretmesini istedi. Sonra her ikisinin de gelecek sezon yayınlanacak dizilerinden kısaca bahsettiler.


Yamapi bir ara Kame'nin Youtube programına konuk olabileceğini söyledi! Kamera karşısında "hala devam eden arkadaşlığın için teşekkürler" diyerek "el sıkıştılar" Kame hedefinin bir gün birlikte uluslararası bir projede yer alabilmek olduğunu söyleyince Pi, birlikte çalıştığı insanlara " Japonya'da tanıdığı harika bir adam " hakkında bilgi vereceğini söyledi. Bye Bicyle yaparak yayını bitirdiler. Yamapi söz verdiği gibi Kame'nin doğum günü yayınına katıldı. Kame yayın boyunca çok mutlu görünüyordu, Yamapi'ye en yakın arkadaşım dedi ve birlikte Seishun Amigo şarkısını söylediler.


Kamenashi Kazuya, Keigo Higashino'nun uluslararası çok satan kitabı " The Name of the Name is a Kidnapping "in Haziran ayındaki yeni drama uyarlamasında baş rolde oynayacak. Dizi hedefin kızının yardımıyla intikam planları yapan gözden düşmüş bir reklamcının (Kamenashi) hikayesini konu alıyormuş. Kame dönem dizisinin tanıtımları için program program gezerken diğer yandan da Youtube kanalına içerik üretiyor. Şimdilik diğer Starto yetenekleriyle birlikte çektiği videolar var. Bu arada Kame hayranlara videolarına alt yazı ekledikleri için teşekkür etti. Japon fanların çoğu alt yazıyı şirket çalışanları eklediğini sanıyormuş. Kame böylece bu karışıklığı da temizleyerek fanlara hak ettikleri teşekkürü vermiş oldu. ♥


Eski yetenek demişken Akanishi Jin'den bahsetmemek de olmaz. Oguri Shun'un (41) ve Akanishi Jin'in (39) bir Netflix orijinal dizisinde başrol olacağı söyleniyor. Bu söylenti doğrulanırsa, Oguri'nin Netflix dizisinde ilk kez yer alması ve Akanishi'nin 17 yıl sonra ilk kez Japon dizisine geri dönmesi olacak.


Bir diğer eski yetenek Nishikido Ryo da Akaso Eiji'nin başrol oynadığı Fuji TV bahar dizisi " Re:Revenge "e yan rollerden biri olarak katıldı. Tendo Memorial Hastanesi'ne yeni atanan bir kalp ve damar cerrahını canlandıracak ve kahraman ondan şüphelenmeye başlayacakmış. Dizi 11 Nisan'da başlayacak.


King&Prince grubundan ayrılıp TOBE'ye katılarak Number_i grubuna katılan Hirano Sho ilk alkol reklam anlaşmasını yaparak reklam dünyasına hızlı bir geri dönüş yapmıştı. Suntory Gin'in 'SUI' isimli birasının satışları, Number_i'den Hirano Sho'nun reklamda görünmesinin ardından iki kattan fazla artmış. 5 Şubat'tan 18 Şubat'a kadar olan iki haftada sevkiyat sayısı önceki yıla kıyasla yaklaşık %230 oranında daha güçlüymüş. Hiromitsu Kitayama da 23 Şubat'ta yeni dijital single'ı "BET"i yayınladı. 5 Nisan'da şarkının "BET / THE BEAST" CD teklisi yeniden yayınlanacak.

IFPI (International Federation of the Phonographic Industry) 2023 yılının sonuçlarını açıkladı. Yukarıdaki tablolarda da göreceğiniz üzere, Yılın sanatçısı Taylor Swift olurken, yılın en çok satan albümü SEVENTEEN grubunun FML isimli albümü oldu. Geçtiğimiz yılların aksine bu sene hiçbir Starto grubu albüm listesine girememiş. Bakalım 2024 yılı sonuçlarında bu durum değişecek mi göreceğiz. Zaten tek bir adayları var o da Snow Man grubu. Ancak King&Prince grubu Global Recording Chart'ta ilk 20 içerisinde 20. sırada yer almayı başarmış. Taylor Swift bu listede iki yıl üst üste zirveye yerleşmeyi başardı, tabii bunda BTS'nin son iki yıldır albüm yayınlamamış olmasının da etkisi var diyebiliriz. Single listesinde ise zirvede Flowers isimli şarkısıyla Miley Cyrus yer aldı. Listedeki tek Koreli sanatçı ise BTS grubu üyelerinden Jungkook oldu. Seven isimli şarkısyla 6 aylık izlemeye rağmen ilk 10 içerisinde kendine yer bulmayı başarmış. Single listesindeki tek Japon sanatçı ise IDOL isimli viral şarkıları ile ilk 20 içerisinde 19. sırada yer almayı başaran YOASOBI olmuş. Tebrikler~


Global Top 10 Singles Chart 2023:


1 ) Miley Cyrus - Flowers. 2.70 milyon - (full year tracking)
2 ) Rema, Selena Gomez - Calm Down. 1.89 milyon - (full year tracking)
3 ) SZA - Kill Bill. 1.84 milyon - (full year tracking)
4 ) The Weeknd, Ariana Grande - Die For You. 1.78 milyon - (full year tracking)
5 ) Harry Styles - As It Was. 1.46 milyon - (full year tracking)
6 ) Yng Lvcas, Peso Pluma - La Bebe. 1.45 milyon ( 11 mionth tracking)
7 ) Taylor Swift - Cruel Summer. 1.39 milyon (full year tracking)
8 ) Morgan Wallen - Last Night. 1.37 milyon - (full year tracking)
9 ) Taylor Swift - Anti-Hero 1.31 milyon - (full year tracking)
10 ) Jungkook - Seven 1.24 milyon - (6 month tracking)

11. David Guetta, Bebe Rexha – I’m Good (Blue) Global subscription streams equivalent: 1.23 billion
12. Metro Boomin, The Weeknd, 21 Savage – Creepin’ ( 1.20 billion )
13. The Weeknd – Save Your Tears ( 1.19 billion )
15. Karol G, Shakira – TQG ( 1.18 billion )
16. Sam Smith, Kim Petras – Unholy ( 1.17 billion )
17. SZA – Snooze ( 1.06 billion )
18. Tom Odell – Another Love ( 1.01 billion )
19. YOASOBI – Idol ( 1.01 billion )
20. The Weeknd – Starboy ( 1.00 billion )



DAIGO (BREAKERZ) ve Kitagawa Keiko ikinci çocuklarının dünyaya geldiğini duyurdular. Erkek bebeğin ve annenin durumları iyiymiş. DAIGO ve Kitagawa 2016 yılında evlenmişler ve 2020 Eylül ayında ilk çocukları olan kızlarını kucaklarına almışlardı. Tebrikler~ Keiko halen kariyerinde oldukça iyi durumda. Japonya'da birçok bayan sanatçı evlenip çoluk çocuğa karıştıktan sonra iş hayatından uzaklaşıyor. Çalışan anneler açıdan Kitagawa çok iyi bir örnek. Mesela son yayınlanan anketlerde bile zirvede olması popülaritesini kanıtlıyor.


The Most Beautiful Women in Japan Ranking ( Değişik yaşlarda 7.090 erkek tarafından verilen oylarla)


① Kitagawa Keiko
② Ayase Haruka
③ Fukada Kyoko
④ Nozomi Sasaki
⑤ Hamabe Minami
⑥ Hirose Suzu
⑦ Aragaki Yui
⑧ Arimura Kasumi
⑨ Yoshioka Riho
⑩ Shiraishi Mai



Stray Kids grubunun 2. Dünya Turu " MANIAC” ENCORE in JAPAN LIVE " Blu-ray konser DVDsi, ilk haftasında 68.509 kopya satarak tüm Oricon Weekly Blu-ray listelerinde 1. sırada yer almayı başardı.


Mrs. GREEN APPLE grubundan Ohmori Motoki (27), grubun resmi web sitesinde kendisine ani işitme kaybı teşhisi konulduğunu duyurdu. Sol kulağında duymakta zorluk çekmeye başlamış ve doktoru tarafından ani işitme kaybı teşhisi koyulmuş. Doktordan uygun tedaviyi alacak ve faaliyetlerine devam edecekmiş. Son zamanlarda özellikle Asyalı sanatçılarda bu tarz haberlerin gelmesi ne kadar çok olmaya başladı değil mi yoksa bana mı öyle geliyor?


YOASOBI'nin " IDOL " şarkısı, anime yayın hizmetinin hayranları tarafından oylanan " Crunchyroll Anime Ödülleri "nde " En İyi Anime Şarkısı " ödülüne layık görüldü. Ayrıca 2 Mart'ta Tokyo'da düzenlenen ödül töreninde LISA "En İyi Orijinal Anime" ödülünün sunumunu yaptı.  YOASOBI'nin ABD'deki ilk solo konserlerinin biletleri 23 Şubat'ta satışa çıktığı andan itibaren 30 dakika içinde tükendi. İkili, Nisan ayında Los Angeles ve San Francisco'da sahne alacak.


Avex ve Güney Koreli şirket YG Entertainment "küresel sanatçı adaylarını keşfetmek" için ortak bir seçme düzenliyor. Başvuru sahiplerinin 11 ila 21 yaşları arasında (Nisan ayı itibariyle) erkek veya kadın olması gerekmekteymiş. Herhangi bir uyruk veya ikamet şartı bulunmamaktaymış.


Solo sanatçı Ado'nun Asya, Avrupa ve ABD'deki 14 şehirde gerçekleştireceği ilk dünya turnesi için satışa sunulan 70.000 biletin tamamı tükendi ve ayrıca Chicago konseri iki kat daha büyük bir mekana taşındı. Konser turu 4 Şubat'ta Bangkok'ta başlıyor. Şimdiye dek kimliğini gizlemeyi başaran sanatçının nasıl konser vereceğini açıkçası ben de merak ediyorum. Çünkü şarkılarını genellikle bir paravan arkasında gölge şeklinde seslendiriyor. Sadece gölge izlemek için konsere gidecek olan hayranlara şaşırdım.


AKB48 grubunun son popüler üyelerinden biri olan Hitomi Honda mezun oldu. Son kez sahne alarak gruba veda eden Hitomi'nin yeniden Güney Kore'ye dönerek başka bir kız grubunda bir kez daha çıkış yapacağına dair söylentiler mevcut. Hitomi bundan önce IZ*ONE ile çıkış yapmıştı. Hitomi veda konuşmasını Korece ve Çince olarak da tekrar ederek söylentilere bir nevi onay çaktı da diyebiliriz. Sakura'nın Lesserafim ile her geçen gün kariyerinde biraz daha büyümesi AKB48 kızlarının yeni hedefler belirmesine neden oluyor sanırım. Sakura hakkındaki en ufak gelişme Japon magazin programlarına ve haberlere konu oluyor. Mesela grubunun bu sene büyük bir müzik festivali olan Coachella'da sahne alacağının duyurusu bütün haberlerde yer aldı.


AKB48 demişken, grup Güney Kore'nin başkenti Seul'de 20 Nisan'da CTS Sanat Salonu'nda düzenlenecek Fanmeeting'i duyurdu! Bu AKB48'in Güney Kore'deki ilk fan buluşması olacak. Buluşmaya katılacak olan kızların Akiyama Yuna, Omori Maho, Oguri Yui, Kashiwagi Yuki, Kuranoo Narumi, Sato Airi, Shitao Miu, Taguchi Manaka, Chiba Erii, Nagatomo Ayami, Hirata Yuki, Mizushima Miyuu, Mukaichi Mion, Murayama Yuiri, Yagi Azuki, Yamauchi Mizuki, Narita Kohina olacağı açıklandı. Bu etkinlik AKB48'in Japonya dışındaki ilk Single Tanıtım Etkinliği olacak Etkinlik konuşma süresini, mini oyunları, performansları, çevrimdışı hayran imza oturumunu, veda partisini ve çok daha fazlasını içerecekmiş. Japonya'daki herhangi bir AKB48 etkinliğine katılmakta zorluk çeken tüm hayranlar Güney Kore'deki etkinliğe katılmaya teşvik ediliyor.


Ayrıca AKB48'in HYBE'ın popüler uygulaması WEVERSE SHOP'a katılımıyla birlikte, 63. teklileri " Karakon Wink " de dahil olmak üzere gelecek tüm yayınlar, diğer KPOP grupları ve sanatçılarıyla birlikte Güney Kore'nin Circle Chart'ına da yansıyacak. Bu single ayrıca en eski üyelerden biri olan Kashiwagi Yuki’nin mezuniyet teklisi.


Japonya'daki çıkışlarından bu yana geçen on yıllık yolculuğu kutlayan BTS grubu ikonik Japon parçaları " FOR YOU "nun benzersiz 12 inçlik analog versiyonunun 19 Haziran 2024'te dünya çapında yayınlanacağını duyurdu. İlk olarak 2015 yılında piyasaya sürülen " FOR YOU ", BTS'in ilk Japonca single'ı oldu ve Oricon single listesinde zirveye yerleşti. Vinil baskının A tarafında " FOR YOU " yazısı bulunurken, B tarafında " Let Me Know " isimli şarkılarının Japonca versiyonu eşlik ediyor; her ikisi de gelişmiş bir işitsel deneyim için dijital olarak yeniden düzenlendi. Geleneksel siyah vinilden ayrılan bu sürüm, analog prodüksiyonun özünü yansıtan farklı bir "saf" renk sergiliyormuş. Grubun üyelerinden Suga'nın Japonya'da verdiği konserlerden derlenen DVD'si " Agust D TOUR 'D-DAY' in JAPAN " ilk haftasında 14,469 kopya satarak Oricon DVD listesinin zirvesine yerleşmeyi başardı.


Üyeleri askeri görevleri yerine getirse de BTS hayranlarına yeni materyaller sunmaya devam ediyor. Bu sene bazı üyelerin solo albüm yayınlamaya devam edecekleri bilgisini vermiştim, ilk solo çalışmalar açıklandı bile. Bu yılın Ekim ayında askerden terhis olacak olan J-Hope ikinci solo albümünü (bir de mixtape albümünü sayarsak üçüncü) 29 Mart'ta yayınlayacak. " J-Hope ‘HOPE ON THE STREET VOL.1" isimli albüm için bir de Documantary yayınlanacak. Mini albümde bulunan parçaların neredeyse hepsi collab. Listesi,


1. On the street (solo ver)
2. I wonder... (with Jungkook )
3. lock/unlock (with benny blanco, Nile Rodgers)
4. I don't know (with Huh Yunjin of LE SSERAFIM)
5. What if... (dance mix with JINBO the SuperFreak)
6. NEURON (with Gaeko, yoonmirae)


Bir diğer üye V (Kim Taehyung) ise yine Mart ayında bir single yayınlayacağını duyurdu. Sözleri tamamen İngilizce olacak olan " FRI(END)S " isimli single 15 Mart'ta yayınlanacak. Normalde iki üyeyi aynı aya sıkıştırmamaları gerek ama HYBE planlama konusunda her zaman çok kötü olmuştur. Belki de sırada başka projeler olduğu için bu şekilde yapılıyor da olabilir. Çünkü RM ve Jimin'in de askere gitmeden önce albümlerini hazırladıkları söyleniyor. En büyük üye Kim Seokjin Haziran ayı itibariyle terhis olacak. Hatta bugün itibariyle tam 100 günü kaldı. Büyük ihtimalle o da döndükten sonra solo çalışmalar yapacaktır ve J-Hope'un albümünün adı Volum 1 olduğuna göre ikincisi de gelecek gibi. Büyük ihtimalle askerden döndüğünde yayınlayacak ve sonrasında belki bir solo konser turu yapacaktır.


Haberlerim şimdilik bu kadarrrr~ Bir sonraki güncelde görüşmek üzere ♥


Snow Man grubu üyelerinden Meguro Ren, İtalyan moda evi Fendi'nin yeni Japonya moda elçisi oldu. Duyuru Tokyo bulunan Palazzo Fendi Omotesando'da düzenlenen bir basın toplantısında yapıldı. Ren, markanın Japonya'daki elçisi olarak görev yapan ilk Japon adam oldu. Ocak ayı içerisinde Ren, Fendi'nin Sonbahar/Kış 2024 erkek koleksiyonunun defilesi için Milano'ya gitti.

Ren birçok ünlüyle etkileşime girdi, bunlardan biri de ünlü Koreli aktör Lee Min Ho'ydu.


Marka Elçisi toplantısından


Bu moda haftasına grup arkadaşlarından RAUL da katıldı. RAUL hem marka temsilcisi, hem de manken olarak görev yaptı. Temsilcisi olduğu marka hem TWICE grubu üyelerinden Jihyo, hem de Koreli aktör Choi Woo Shik tarafından da temsil ediliyor.


Raul buradan döner dönmez Tokyo'da düzenlenen Tokyo Girls Collection moda gösterisinde sahne aldı.


Ne demişler, ateş olmayan yerden duman çıkmaz... Bu resim Raul'la ilgili haberlerde yer almış, Tackey'in onun moda gösterilerine bile gittiğini kanıtlıyor, üstelik Tackey şirketten ayrıldıktan sonra düzenlenen bir moda gösterisi bu.


Naniwa Danshi grubu üyelerinden Shunsuke Michieda ve SEVENTEEN grubu üyelerinden Jeonghan,  MEN'S NON-NO dergisinin kapağında birlikte yer almışlar. Birileri lütfen Michi'ye bu acı çeken boş balık yüz ifadesinden vazgeçmeyi öğretsin lütfen.


Moda hastasında bir araya gelen Japon ve Koreli idoller bitmedi. Sırada yine SEVENTEEN grubundan Mingyu ve Yamapi var.^^


Japon aktör Sakaguchi Kentaro ve Aespa grubu üyelerinden Prada'nın moda gösterisine katılmışlar.


Yamapi'nin ve Kame'nin yeni dizilerinin tanıtım resimleri,


Ve son olarak bebiklerimmmm♥



9 yorum:

  1. raul ile tackey arasında bir şey mi var? Sevgili gibi mesela

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabii ki kesin olarak bilmiyoruz ama bu konuda çooook uzun zamandır söylentiler var. Daha Raul gruba girmeden önce bile Tackey'in " favorisi " olduğuna dair söylentiler çıkmıştı. Böyle gizli gizli onu moda defilelerinde bile takip ediyor oluşu cidden çok ilginç bence.

      Sil
  2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuz çok güzeldi, ben cevap veremeden önce silmenize çok üzüldüm. Yine de güzel iltifatlarınız için teşekkür ederim. Aslında gerçekten o kadar zaman vererek hazırladığın bir şey için birkaç cümle de olsa geri dönüş alamamak insanı üzüyor. Ama bu durum biraz da blogspotun yorum yapma mekanizmasının aylar boyunca hata vermesinden kaynaklıydı sanırım. :(

      Sil
  3. Kanjani8 'nin yeni adını sevemedim,piyes adı gibi hissettiriyor.
    Neden böyle bir değişime gittiklerini de anlamış değilim.
    Yazınız için teşekkürler 💫

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de beğenmedim açıkçası, animelerdeki savgaşan grup isimlerine benziyor jskjsk Hiç değiştirmelerine gerek yoktu bence.

      Sil
  4. Ya kame yamapi ikilisine bayılıyorum inşallah ilerde güzel projelerde görürüz ikisini birlikte

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler yorumun için^^ Belki bir müzik projesi değil ama etkileşimlerine bakarsak bir dizi veya film projesinde oynamak istiyor gibi görünüyorlar. Umarım onları değişik projelerde görmeye devam ederiz.^^

      Sil
  5. Umarım akanishi ve ogurinin dizisi haberi doğrudur. Ellerinize sağlık haberler için ♡

    YanıtlaSil