12 Mart 2011 Cumartesi

Uzakdoğu Postası - 2

Aslında bir süre güncelleme yapmak istemiyordum ama Japonya'da yaşanan felaket sonrası bir güncelleme yapmak istedim. Annemin rahatsızlığı nedeniyle belirsiz bir süre güncelleme yapamayabilirim arkadaşlar şimdiden bilginiz olsun. Onun yanında refakatteyken haberlerde izlediğimde şok oldum. Çok büyük ve çok acı bir felaket. Bizim ülkemizde olsa milyonlarca kişinin can verebileceği bir felakette sözü geçen rakamlar binlerle ifade edilse de yine de bu acı verici olmadığı anlamına gelmez. Boşuna dememişler ateş düştüğü yeri yakar diye. Kalplerimiz japonya'yla birlikte.

Peki idollerimizin durumu ne diye merak edenler varsa hemen hepsinin durumlarının iyi olduğunu ve güvende olduklarını söyleyeyim. Ancak o bölgede evleri olan Ueda Tatsuya (KAT-TUN) - Go Morita (V6) ve Yamapi' nin evleri hasar görmüş veya yıkılmış. Ancak görünen o ki Yamapi gerçekten de ölümün kıyısından dönmüş. Kaçarken araba kazası geçiren Yamapi iyiymiş ancak köpeği bir hayvan hastanesine yatırılmış. Hey!Say!JUMP üyesi Hikaru Yaotome'nin ise evi tamamen yıkılmış.






KAT-TUN dan başlayarak haberlere başlıyorum efem. Bilindiği üzere şu sıra KAT-TUN adından fazlasıyla söz ettirmeye başladı. Önce kozmetik markasının reklamlarında parçaları " White " kullanıldı. Ardından Kame'nin Aoki reklamlarında başka bir parçaları olan " Perfect " kullanıldı. Şimdi de çok yakında Kame'nin sunuculuğunu üstleneceği NTV Beysboll oyunlarının resmi şarkısı olarak KAT-TUN un yeni parçalarından " DIAMOND " un seçildiği açıklandı. Burnuma albüm kokuları mı geliyor neeee :D





Yep Kame ikinci kez AOKİ için kamera karşısına geçti. KAT-TUN un yeni şarkısı PERFECT in them olarak kullanıldığı reklamda Kame ehemmmm *kötü günler için o görüntüleri hafızasına kazımıştır*


KAME AOKI

AOKI MAKING





Bunların haricinde Kame çok yakında NTV beysboll oyunlarının spikerliğini üstlenecek. Uluslararası kanallarda da yayınlanacak olan oyunlarda hem katılımcı hem de spiker olacak olan Kame birkaç gün önce bir basın toplantısında elinde besybol sopasıyla poz vererek duyuruya katıldı. Aynı zamanda bu oyunların resmi şarkısı olarak da KAT-TUN un yeni şarkılarından DIAMOND un seçildiği açıklandı. Böylece KAT-UN grubunun aldığu en yeni üç işin ikisi Kame sayesinde alınmış oldu.

KAT-TUN da yeni projelerde adı geçen sadece Kame değil. Junno da yeni bir dramada doktoru canlandıracak. Üstelik bu dramada bir diğer rolü de NEWS in Nishikido Ryo'su canlandıracakmış.







Geçen postumu editleyerek Jin hakkındaki haberleri verememiştim ama hemen onun singleının gidişatı hakkında da bilgi vereyim. Muhteşem ilk gün satışından sonra Akanishi Jin tabiri caizse çakıldı. İlk gün 161.387 adet satan Jin ikinci gün 24.011 adet satarak herkesi şoke etti. Şimdiye dek hiçbir KAT-TUN albümünde ikinci gün satışları ve sonraki günler de bu şekilde bir düşüş yaşanmamıştı. Bunun iki nedeni olduğu ortaya çıktı. Birincisi elbetteki Johnny'nin keskin ticaret zekasının ürünü olan promosyonlar. Her dört versiyona da dört ayrı postcard serisi seçeneği sununca, bu serilerin hepsine sahip olmak isteyen hayranlar aynı cdden dört adet almak zorunda kalmışlar. Bu yöntemi daha önce KAT-TUN un One Drop snigleı için de uygulamıştı. Ayrıca Jin'in bazı fanatik hayranlarının destek olacağız derken ne derece zapıttıklarını da ancak şu resimler anlatır diye düşünüyorum.







Artık ne yapacaksa bu kadar cdyi :D Şaka değil tam 1000 adet var sanırsam. Ekmek niyetine dağıtsın. :D Promosyon ve çılgın hayranlarının gazıyla ilk gün satışı patlayan Jin ikinci gün de başka türlü patlamış oldu böylece. Tüm haftaya yayılan satış grafiği aşağıda. Yine de pozitif olmak gerekirse son iki yıldır ilk haftada 200 bin satış rakamını aşan ilk solo artist olmuş tebrik edelim. Bir hafta sonunda toplam satış rakamı 217.000 civarında gerçekleşti.


1st Day : 161.387
2nd Day: 24.011
3rd Day: 10.850
4th Day: 7.408
5th Day : 5.761
6th Day : 4.263
7th Day : 2.569





Yamapi'den haberler yok mu? Olmaz mııııı :D Daha önceki haberde bahsettiğim düetin pvsi yayınlandı. Şarkı çok kötü, Pi ile hatun sadece dans etmişler zaten. Bir kere dinledim, pvyi seyrettim sonra unuttum. :D


Amuro Namie – UNUSUAL feat. Yamashita Tomohisa


Bunun haricinde Yamapi'nin Kore'deki ziyaretinin hemen ardından satışa çıkan albümü JPOP kategorisinde 1 numaraya oturmuş. Tebrik ederiz efem.





Bunların haricinde iyi mi kötü mü olduğuna karar veremediğim bir haber daha var. Kore'li bir yapımcı şirket HANA KİMİ yi yazın yayınlanması planlanan bir diziye uyarlama kararı almış. Şimdiye dek 17 milyon kopyadan fazla satmış olan aynı adlı mangadan uyarlanmış olan Japon versiyonu hepimizin gönlünde 1 numara biliyorsunuz. Kimse, üstüne basarak söylüyorum kimse, Ikuta Toma'nın Nakatsu performansını geçemez. Bu yüzden öyle aman aman hevesle bekleyeceğim bir proje olmayacak.

10 yorum:

  1. Bütün dualarım vede kalbim Japon'yayla inanılmaz derecede üzüldüm en kısa zamanda bu felaketi atlatmalarını umut ediyorum :(

    Verdiğin haberler için çok teşekkürler, Pi için çok endişe ediyordum ucuz atlatmış Allah onu korumuş canım benim <3

    Annen için geçmiş olsun. en kısa zamanda seni ogüzel yazılarınla tekrar görürüm çok özlettirme kendini sende olmasan Japon'yayla ilgili haberleri nerden alırdım çok teşekkürler :))

    YanıtlaSil
  2. Anneye cok gecmis olsun, kisa surede iyi haberlerle donersin umarim.

    Japonya icin ne soylesek hava da kaliyor, cok buyuk bir felaket yasadilar ama en az zararla atlatiyorlar, nukleer santral olayini da insallah kazasiz belasiz hallederler.

    Bu arada birinci yasiniz hayirli ugurlu olsun, nice senelere efendim. Yeni yazilarinizda Japon sinemasi ile ilgili daha cok yazi/haber bekliyoruz desem ayip mi etmis olurum :)

    YanıtlaSil
  3. annen için çok geçmiş olsun cnm inş kısa zamanda iyi haberlerini duyarız .acil şifalar diliyorum .
    japonya için herkes gibi üzüldüm.böyle felaketler hiç olmaz inş.yine haberler sende hana kimi 'nin yeni versiyonunu ben çok merak ediyorum.çekilirse izlerim .nakatsu ayrı ama değişik yapımlarda ilgi çekiyor.kendini özletme :)

    YanıtlaSil
  4. Sağol canım ;) Umarım ben de güzel haberlerle aranıza geri dönerim. Ameliyat için gün sayıyoruz.

    YanıtlaSil
  5. Sağol canım ben de güzel haberlerle dönmek istiyorum. ;)

    Japonlar büyük bir badire atlattılar ama büyük de bir insanlık dersi verdiler. Tek bir yağmanın, tek bir suçun işlenmediği bir felaketi izliyorum da milletimden utanıyorum.

    YanıtlaSil
  6. Teşekkürler ;) Doğa bize işaretlerini veriyor ama biz anlayabiliyor muyuz orası mechul. Hana Kimi konusunda Nakatsu'yu kimse aşamayacağı için ben hiç heyecanlı değilim. Ama proje konusundaki haberleri iletmeye devam edeceğim ;)

    YanıtlaSil
  7. Harika bir sayfa olmuş ellerine emeğine sağlık. Uzun zamandır Kat-tun hakkında haberleri takip edebileceğim bir site arıyordum ve kırpık kırpık haberlerle yetinmekten sıkılmaya başlamıştım. sayende en çok merak ettiğim japon grubunu daha yakından tanımış oldum.Kame ile başlayan Kattun hayranlığın Jin ile devam etti ve şimdi tüm kat tun üyelerini çok seviyorum. Son albümde neden Jin yok bu beni biraz üzdü. Son dönemde çok sevdiğim gruplar (ss501-dbsk) ya dağılıyorlar ya solo çalışıyorlar. Kattun dada böyle bir durum mu var? bazı yerlerde böyle şeyler okudum ve çok üzüldüm.

    YanıtlaSil
  8. Hana Kimi benim içinde özellikle nakatsusuyla çok özel bir dizidir. Kore versiyonunu Kore müzik piyasasının en güçlü şirketi olan SM şirketi popüler sanatçılarıyla çekecek. Oyunculuklarından çok şarkıcılıkları ön planda olan kişiler oynuyacak bu dizide (shinee super junior homin snsd) bu yüzden benimde acaba hana tadında bir dizi olucak mı gibi endişelerim yok desem yalan olur. ama şundanda eminim SM çok akıllı bir şirket ortaya çıkarıcağı dizide en popüler sanatçılarını oynatıyor şuanda riske atıcak bir şey yapmaz.:) Nakatsu karakterini Kim Heechul oynuyacak aslında tam Nakatsu karakterne uygun biri ... inşallah güzel olur

    YanıtlaSil
  9. Teşekkürler blogu beğenmene sevindim. Sadece KAT-TUN değil birçok jpop ve kpop grubu hakkında güncel haberleri burada bulabilirsin ;) Evet Akanishi Jin KAT-TUN grubundan ayrıldı ve kendi solo kariyerine başladı. İlk solo singlelı çıktı ve ilk ingilizce albümü de Temmuz ayında çıkacak. Ama bu demek değildir ki Jin'in ayrılmasıyla KAT-TUN dağıldı. KAT-TUN tüm gücü ve yeteneğiyle hala yoluna devam ediyor. Öncekinden daha inançlı ve güçlü olarak ;)

    YanıtlaSil
  10. Kim Heechul'dan Nakatsu olmaz ancak soytarı olur. Kendisini çooook sevsem de Nakatsu karakterini canlandıracak yetenek yok onda. Belki, sadece belki eğer You're Beautiful^daki karakterine benzediği için Lee Hong Gi Nakatsu'yu canlandırabilirdi bence.

    YanıtlaSil