2 Mart 2011 Çarşamba

Uzakdoğu Postası - 1

Bundan sonra genel olarak verdiğim haberleri bu başlık altında toplayacağım. Böylece her seferinde ayrı ayrı başlık bulmama gerek kalmaz. :) Benim alanım Japonya biliyorsunuz. Zaten Kore'yle ilgili haberler taşıyan bir dolu yer var, burası biraz farklı olsun ama di mi? :) Başlayalım bakalım neler olmuş, neler olacak...

PS : Eğer videolar daha sonra kapanırsa aynı adla video sitelerinden aratıp izleyebilirsiniz.





KAT-TUN NEW SİNGLE?


KAT-TUN grubu haberini de yaptığım üzere henüz geçtiğimiz ay bir single çıkardı biliyorsunuz. Ultimate Wheels ilk haftasını 1 numarada kalmayı başararak tamamladı. Böylelikle KAT-TUN 14 singleı da haftayı 1 numarada tamamlayan ikinci grup oldu. KinkiKids 30 singlella bir numarada. İkinci haftalarının sonunda favori 20 şarkı listesinde 3 numaradaydılar ve bu gayet iyi bir sonuç. Daha bu singleın rüzgarları dinmemişti ki 15. singleın haberleri gelmeye başladı. Bir kozmetik markasının reklam themi için stüdyoya giren grup albümleri öncesi hayranlarına sürpriz yapıp bir single daha çıkaracak gibi görünüyor. Üstelik adı bile şimdiden belli. " WHITE "

Bu arada albümlerinin hazırlıkları da tam gaz devam ediyor. Bu sene Temmuz ayında KAT-TUN grubunun kuruşulunun 5. yıl dönümü kutlanacak ve bu kutlamalar çerçevesinde 5 büyük dome (stadyum) da konserler verecekler. Peki bunu nasıl başaracaklar? Bu yıl çok ilginçtir Temmuz ayında tam 5 cuma, 5 cumartesi ve 5 pazar olacak. Bu 823 yılda bir gerçekleşen çok nadir bir olay. KAT-TUN çok ballısınız vallahi :D

Veeeee KAME ilk defa JİN hakkında bir dergiye konuştu. Çok ufak bir detay ama ONE PIECE mangasından bahsederken durumlarını şöyle örnekledi,

“[One Piece] is about using the power to go straightforward and pass the barriers and this is the important message conveyed to me. Moreover, the aiming of the same destination, all crews traveling to the same direction, this connects to KAT-TUN members. When I face the hardest barriers in the group, the manga often helps me break away from that", Kamenashi-kun recited.

Like last year, when Akanishi began his solo, the manga really helped a lot. When I felt "wouldn't this look too separated?", "is it good being off this way ?", when I was distressed, it reminded me of the scenes when Luffy and Vivi having to go separately. In order to protect her own country, Princess Vivi, who had been fighting alongside Luffy's pirate gangs, although wanting to carry on going together, but she had to go back to serve her country. Luffy's gang wouldn't be able to stop sailing, just like the ship named "KAT-TUN" wouldn't either. For our goals, for our dreams together of people having been on the ship, although one having left, but our hearts remain connected to each other. I think our bond has never changed."



Bu sözleri bütün KAT-TUN hayranları sevdiler. Hatta Jin'in sorulduğunda bile grup ve üyeleri hakkında doğru dürüst birkaç kelam etmemesine karşılık Kame'nin kendiliğinden Jin hakkında böyle şeyler söylemiş olması fazlasıyla beğenildi.


Akanishi Jin - ETERNAL


Yeri gelmişken hemen Jin'le ilgili haberleri vermeye başlayalım. Öncelikle kendi ülkesindeki ilk singleı olan ETERNAL piyasaya çıktı. Ama bundan önce olan olaylar var ki önce bunlardan bahsetmek gerek. Pek çok hayrana göre Johnny-san Jin konusunda epey endişelendiği için single çıkmadan ekstra önlemler aldı. Öncelikle bir konser turu düzenlendi ve ne yazık ki bazı konserler beklenen ilgiyi görmedi ama genel olarak başarılı geçti. En çok eleştrilen nokta Jin'in konserlerinde sadece iki (Eternal ve Murasaki) japonca şarkı seslendirmiş olması. Seyircilerin çoğu söylediklerinden bir şey anlamadıklarını sadece o sahnede kendini yanlız hissetmesin diye ortama uyduklarını söylemiş.




Singleın ön siparişi tam bir buçuk ay önceden açılınca herkes şaşırmıştı. Ama sonra nedenler ortaya çıkmaya başladı. Bunun ardından singleın çıkmasına 2 hafta kala Jin özel bir tanıtım amacıyla Music Station'da sahne aldı. Aman tanrım... Herşeyiyle program berbattı. Sunucular onunla bir dakika bile sohbet etmediler, arka sırada oturan Tegomass suratına bile bakmadı hele Tegoshi'nin Jin konuşurken yüzünde öyle sert bir ifade vardı ki ben şok oldum resmen.




Bunlardan sonra Jin performansa çıktı. Bu benim şimdiye kadar Jin'den dinlediğim en kötü performanstı. Sonunda sesini kaybediyor dedikoduları iyice ayyuka çıkacak sanırım. Zaten Eternal'in cd versiyonunda da sesi bir garipmiş denilenlere göre. Bir iki yerde detone olduğu söyleniyor. Ama canlı performanta izlediğimde dondum kaldım resmen.

Zaten Jin öyle kötüydü ki şarkıya başladığında neredeyse sahnede ağlamaya başlayacaktı. Gözleri dolu dolu oldu böyle gözyaşlarını zorlukla bastırdı, sesi titredi, sesini gür çıkarmakta zorlandı, şarkının bittiğini kimse anlamadı, alkışlar gecikti, Jin devamlı öksürme güdüsü içindeydi, zaten şarkı esnasında bir kere bitişte de iki kere öksürdü. Ayrıca Eternal' e başlamadan önce dikkat edin dansçlılarından biri ona destek olmak istercesine omuzuna dokunup gidiyor. Off ya offf içim yandı bu çocuğu böyle görünce.

Bu performansın hemen ardından birkaç saat sonra Jin'in aslında hasta olduğuna dair bilgiler verildi. Ama arkadaşlarımla aramızda konuştuk bizce bu tamamen Jin'in gösterdiği berbat performansı örtebilmek için yapılmış bir kılıf. Dikkat ederseniz eğer MTV Iggy performansı sırasında da iki kere öksürmek için ağzını çevirip mikrofonu kapamıştı. Üstelik konserlerine giden uzak doğulu arkadaşlarım bunu konserlerinde de sık sık yaptığını söylüyorlar. Ayrıca konserlerinde playback destekli şarkı söylemiş ki büyük hayalkırıklığına uğramışlar. Jin sesini kaybediyor dedikodusunu uzun zamandır yapıyorduk ama hiç bu kadar güçlü ve çok sesli olmamıştı. Bu dedikodu teeeaa Break The Records zamanlarından beri fanlar tarafından tartışılan bir durum. O konser serisi esnasında pek çok kez Jin'in partları esnasında sesinin detone olduğunu, onun partlarının Maru veya Kame tarafından desteklendiğini, bir keresinde tamamen partını söylemeden es geçtiğini yazmışlardı. Eğer gerçekse çok yazık...


Akanishi Jin - ETERNAL MUSIC STATION PERFORMANS


ETERNAL singleında ayrıca Jin'in en sevilen konser sololarından biri olan Murasaki parçası da yer alıyor. Bu şarkı AKAME sevenler için çok özeldir bilindiği üzere. Bu yüzden bu single benim için de özel diyebilirim. İlk klip ETERNAL'e geldi, Murasaki'ye klip geleceğini sanmıyorum. Klibi orta karar beğendim. Nedeni de artık Jin'i o kapişonlu şeylerle görmekten gınalar gelmiş olması. Yahu ne güzel pırıl pırıl saçların var, yakışıklı bir yüzün var ne diye gölgelerle kapatıyorsun, depresyona girmişler gibi kendini salkıyorsun. Onu izleyince içim sıkılıyor bu yüzden.


Akanishi Jin - ETERNAL



Bunların haricinde Jin tarafında çooook önemli bir gelişme daha oldu. Jin'in temmuz ayında Amerika'da çıkaracağı albümü için Jason Derulo ile ile düet yapacak. Çoktan stüdyoya girdiler bile.


JİN & JASON


İşte bu Jin için gerçekten çok çok iyi bir gelişme. Dikkatleri üzerine çekebileceği bir çalışma olacak gibi görünüyor. GAMBATTE JİN-KUN! Sonuçta ETERNAL piyasaya çıktı ve tam da beklendiği gibi gayet güzel bir satış rakamı yakaladı. Bugün itibariyle ilk satış rakamı, 161.387.





Bu da şu anlama geliyor hafta sonuna kadar Jin kolayca 300 bin satış sınırına ulaşabilir. Bu mesajı haftalık satışlar açıklandığında editleyip tam rakamı ekleyeceğim. ;) Özel hayatına gelince şu sıralar dansçılarından biriyle kırıştırdığına dair dedikodular ayyuka çıktı. Sarışın olan Lizzy miydi neydi. Söylentilere göre ikisi önce bir barda eğlenmiş, sonra bir hotelde görülmüşler ve sabah birlikte ayrılmışlar. Zaten bir süredir Jin kız arkadaşım var, yok falan diye ağzında çelişkili bir şeyler geveliyordu, çıktı bakla sonunda. Ayrıca ayık bir fotosu daha nete düşmedi, bu konuda rekora doğru gidiyor. Son foto,








SUPER GOOD, SUPER BAD - Yamashita Tomoshisa (YAMAPİ)


En sona Yamapi'yi sakladım çünkü hakkında vereceğim o kadar çok haber var ki nereden başlasam bilemiyorum. İlk solo albümü olan Super Good Super Bad çıktığı ilk haftayı 101.792 satış rakamıyla birinci sırada tamamlamayı başardı. İlginçtir kendisi grubunun bazı albümlerinden çok daha iyi bir satış rakamı yakalamış görünüyor. Ancak yine de bu satış rakamını düşük buldum, bilmiyorum. Yamapi'nin bazı şarkılarının tamamen ingilizce oluşu, giderek daha solo takılmaya başlaması hayranlar arasında onun ikinci Akanishi Jin olacağı korkusu başlatmıştı. Şimdilik Pi bunu inkar etse de ingilizceye her zamankinden daha fazla ağırlık veren bir albüm çıkarması dedikodulara hiç de faydalı olmadı.

Konser turuna gelince Asya turunu büyük bir başarıyla devam ettiriyor diyebilirim. Hong Kong, Tayland ve Kore'de büyük ilgi gördü.


Tayland, amanın Pi resmen el üzerinde tutuldu. Ama ben özellikle bir programdan bahsedeceğim. Gül gül resmen karnıma ağrılar girdi. Nedenine gelince, bu elemanlar Yamapi'yi sözde ağırlıyorlar. Neler yapmadılar neler... Bir taiboks salağıyla Pi'ciğimize antrenman falan yaptırmalar, zorla yemek yedirmeler... Hele bir de çevirmen var ne çeviriyor acaba kendi de biliyor mu? :D Yamapi'ciğim ise mongol mongol etrafa bakınıp ne yapacağını tahmin etmeye çalışıyor zavallı. :D Hele o taiboksçuya bakarken gülmemek için kendini tutması falan, gerçekten geçirse elemanı iki seksen yere sereceğinden bir saniye bile şüphe etmiyorum :D Çok takdir ettim Pi'yi soğukkanlılığını ilk defa çok sevdim. :)


YAMAPİ TAYLAND


Tayland'da özellikle bir olay pek konuşuldu. Basın tanıtımı sırasında Pi onca insanın önünde ahanda şunu yaptı... :D





Hong Kong'a konser için gittiğinde bu kez korumalar hazırdı ve ezilmedi. Sevindirici hatta bayağı bayağı hava attı bizimki. Bunlar konserlerinden ve oralardaki geliş gidişlerinden resimler.












Kore'de her zamanki gibi büyük bir ilgiyle karşılandı ancak bu kez geçen sefer gittiğinde olduğu gibi ezilme tehlikesi geçirmedi. Kore macerası diğerlerine oranla daha çok konuşuldu. Bunun bir nedeni de Yamapi'nin yaptığı ilginç bir açıklama. Kore'den çıkıp bütün Asya'da ve dünyada büyük bir fan kitlesi edinen, ancak daha sonradan dağılan grup olan DBSK nın üyelerinden JaeJoong (Hero) ile tanıştığını ve arkadaş olduğunu, bir gün onunla Korece bir single çıkarmak istediğini söyleyince ortalık karıştı haliyle. Millet coştu. Pi Korece mi öğreniyor, single ne zaman çıkar artık haftalarca konuşurlar. Bu da Yamapi'nin Kore'de çıktığı Music Station benzeri bir program olan MCountdown'daki performansı.

Maalesef kendisini hiç beğenmedim, playback yapması bir tarafa şarkı da o kadar güzel değildi kanımca. Zaten herkes salakça falan demiş sözlerine :D Kendisi de bir kasıldı bir kasıldı, dans bile etmedi ya da etmek istemedi.


Yamashita Tomohisa - MCountdown - Party Don't Stop


Bu da son klibi ben beğendim ama şarkı, bilmiyorum beğenmekle beğenmemek arasında kaldığım bir parça oldu. Kendini dinlettiriyor ama kısa zamanda sıkıyor.

YAMAPİ - Hadakanbo


Bunun haricinde Pi'nin hayranlarına bir de sürprizi vardı. Mart ayında piyasaya çıkacak bir başka albümde Amuro Naie isimli bir başka bayan japon şarkıcıyla süet yapmıştı. Bunu da dinlemek isterseniz linki aşağıda ancak şunu söylemeliyim Akanishi/Cyristal Key - Wonder'i hala tek geçerim.


Amuro Namie - UNUSUAL feat. Yamashita Tomohisa





Kis-My-Ft2 - DEBUT


7 yıl aradan sonra nihayet grubun debut haberi geldi. Aslında kendilerinin bile haberi yoktu. Konserleri esnasında onlara bir zarf verildi, açıp okudular ve kelimenin tam anlamıyla havalara uçtular. Bir cd anlaşması yaptıkları zaman deput olmuş oluyorlar. Sahnede birbirlerine sarılıp ağladılar. Grubu KAT-TUN'un backdancer özelliğinden dolayı biliyorum ve seviyorum. Ama bir tek isimlerine gıcık kapıyorum. Abi ne biçim bir grup ismi bu böyle. Bazen kaptırıyorum " ayağımı öp " şeklinde okuyorum. :D





Üyeler

Hiromitsu Kitayama ( Seviyorum ama en kendini beğenmişi, Kame'ye fena hayran, aynı sahnedelerse gözü hep onu takip eder.)
Kyohei Iida
Kento Senga
Toshiya Miyata
Wataru Yokoo
Taisuke Fujigaya
Yuta Tamamori ( Favorim, Gokusen Movie'den hatırlarsınız, Kame'yle oynamıştı.)
Takashi Nikaido


ÖZEL ONE PIECE AYI


Japonya'da bu ay bütün dergiler ONE PIECE mangası için özel çekimler yaptılar. Tabii ki bu manganın bilinen en büyük hayranlarıyla yapmayı tercih ettiler. Şöyle bir bakalım,

Smap'ın Kimura'sı. Kalıp süper de çok suratsız bu karakter için, bir de kart kalmış elbette :D KAT-TUN grubu ve Kame harikalar, ama maalesef Kame'de çok güzel kaçmış karaktere :D Ikuta Toma ve Yamapi'de eksik kalırlar mı? Ikuta çok şeker olmuş bence role de yakıştırdım ama hepsi de yaşlı kalıyorlar yahu :D








8 yorum:

  1. Verdiğin haberler için çok teşekkürler özellikle YamaPi hakkında

    güzel haberler vermişsin açıkçası ben yeni şarkısını sevdim albümün diğer şarkılarınıda çok merak ediyorum .. YamaPi yeni bir dizide oynayacakmı?

    Dergi için yapılan çekimler çok güzel hepsini beyendim özellikle YamaPi çok hoş olmuş kendimde bir manga tutkunu olarak ayrıca hoşumada gitti. bu dergiler Türkiyede satılsa ne güzel olurdu .....

    YanıtlaSil
  2. Bir sonraki postada filminin kazandığı başarılardan bahsedeceğim. Biraz vizyon sonuçları gelsin diye bekliyorum. Şu anda bir dizi veya film projesi açıklanmadı ama bir takım söylentiler var. Onlar netleşirse ilk buradan öğreneceksiniz. ;) Yeni klipleri gelirse onları veririm. Bazı Avrupa ülkelerinde Fransa, İspanya, İngiltere, Rusya, Almanya gibi bu tür dergileri alabileceğiniz Japon satış noktaları oluyor ama henüz ülkemizde böyle bir şey açılmadı maalesef.

    YanıtlaSil
  3. yaşasın darkangel yine döktürmüş!!!!!!!!!!! ellerine sağlık!

    yahu ben bu yamapinin karakterini bir türlü çözemiyorum! bazen melek, bazen yardımsever, bazen kendini beğenmiş, bazen garip hareketler yapıyor vs. vs. liste bööyyle uzar... ya nasıl bir insansın yamapi offffff!

    YanıtlaSil
  4. Thanks canım :) Yamapi severlerin de burayı takip ettiğini ffark ettikten sonra onun haberlerini daha yakından takip eder oldum ki Türkiye'deki hayranlarına haberler taşıyabileyim. Ama zaten kendisini pek severim *bazen* :D

    YanıtlaSil
  5. Blog'unda dolaşırken YamaPi'nin o hareketini yeni gördüm oysaki fotolara çok dikkatlice bakmıştım. canım sen herkesin içinde bu hareketi yap yok artık. bence istemeden olmuştur:D

    Dip not: YamaPi ne yaparsa kabulümdür :P

    YanıtlaSil
  6. Eh deri pantolonu giyerse olacağı budur ders olsun ehehe :D

    YanıtlaSil
  7. jonny'i anlamıyorum. ürettiğin teorilerin hepsini okudum. jin'e abd piyasasına sokacak kadar güveniyorsa neden arkasında durmuyor, neden promosyonlar yapılmadı, neden dışlanmış gibi davranılıyor... gördüğüm kadarıyla akanishi büyük bir çöküntünün içinde. kattun'da hatalarını örtbas eden ona destek olan insanların içindeydi. şimdi ise etrafında onu merdiven olarak kullanan pek çok çakal var. umarım bir an önce durumun farkına varır toparlanır ve başarıya odaklanır. 42 ronin'in gişe başarısı onu biraz rahatlatacaktır ama onun da yayınlanmasına uzun zaman var...toparlan baka....

    YanıtlaSil
  8. Pek çok hayranı bu şekilde düşünüyor. Johnny etiketi altında olsa da şu anda Jin tam anlamıyla Johnny'nin desteğini görmüş değil. Yani Kore'li grupların menajerleri ve yapımcılarının Amerika'da ne kadar başarılı çalışmalar yaptığını biliyoruz. Ya Johnny bunun için yeterli değil ya da bunu bilerek yapmıyor. Jin'in en büyük zaafı insanlara kolay ve yürekten güvenen bir insan olması. Bu yüzden etrafındakilerin onu basamak olarak kullandıklarını değil de onun yardımıyla kendi kanatlarını çırpmaya çalıştıklarını düşünüp seviniyor bile. Öyle saf kalpli biri. Ah JinJin ah bir de herkesin senin gibi olmadığını bir anlasan... Bakalım Yamapi'nın Amerika macerasında Johhny'nin desteği nasıl olacak. İşte o zaman Jin'e yapılanın bir tepki olup olmadığını anlarız. Zira Yamapi Johnny'nin altın çocuğu gibi bir şey.

    YanıtlaSil