11 Nisan 2011 Pazartesi

Uzakdoğu Postası - 5

Gelen gidenden ancak güncelleme yapmaya vakit bulabildim arkadaşlar. Şöööööyle güzel, son güncellemeden bu yana neler olmuş bir bakalım.











Johnny's Ent. in başlattığı projeden bahsetmiştim. " Marching J " büyük başarıyla tamamlandı. Nisan ayının 1-2-3 ünde düzenlenen fan buluşmasına ilk gün 101.000, ikinci gün 127.000 ve üçüncü gün 160.000 kişi katıldı. Toplamda küsuratları da ekleyince 389,000 kişiye ulaşmayı başardılar. Giderek artan fan katılımıyla çok güzel bir bağış topladıklarını söyleyebilirim. KAT-TUN grubu buluşmaların üçüne de katıldılar. İkinci gün " PERFECT " şarkılarını sadece Nakamaru'nun beatboxu eşliğinde seslendirerek kalabalığı coşturdular. Aşağıdaki videoda maalesef on saniyelik versiyonu izleyebilirsiniz. Diğer videoda da çok kısa Kanjani8 in üyelerinin her zamanki şebeklikleriyle teşekkür edişleri var. Seviyorum bu çocukları ya :D Akanishi Jin ise toplantıya bir video ile katıldı ve ailesinin Tokyo'da yaşadığını, durum için üzgün olduğunu ve işleri nedeniyle katılamadığını bildirdi.

KAT-TUN - PERFECT (acapella vers.)

KANJANİ8










Sempaileri olarak bu buluşmalara liderlik eden SMAP grubu da her buluşmada bütün üyeleriyle hazır bulundu. Ayrıca kendi tv programlarına da destek veren Johnnys üyelerini ( Kinki Kids, Hey Say Jump, KAT-TUN, Kis-My-Ft2 ) ağırlayarak onlarla birlikte şarkı söylediler. KAT-TUN grubundan Kame ve Koki orada hazır bulundular. Ayrıca bununla da kalmadılar SMAP grubunun üyesi Nakai 7 nisanda barınakları gizlice ziyaret ederek orada kalan insanlara moral destek verdi. Ayrıca yanında getirdiği yardım eşyalarını dağıttı.

SMAP & OTHERS

SMAP NAKAI


Ayrıca Johnny's bünyesindeki sanatçıların cd ve dvd leri yavaşlatılmıştı. Yani fabrikaların enerjilerini düşürmeleri neticesinde yeni albümler de piyasaya aralıklı olarak çıkacaklar. İlk çıkacak albüm 25 Nisan'da SMAP grubunun " you are not alone " mesajıyla piyasaya süreceği Marching J albümü. Satılan her CD den 100 yen direk bağış kutusuna gidecek.





Bir de bu bağış günlerinden birinde Kimura'nın giydiği kıyafet olay oldu. Millet feci dalgasını geçti. Ben ilk gördüğümde birazdan buz pistine çıkıp dans edecek gibi görünüyor diye düşünmüştüm ama millet neler demiş neler... Birkaç örnek vereyim,

İlk önce Kame'yi fark edemedim çünkü yanındaki şey çok parlıyordu.

Aaa Kame'nin yanında biri mi varmış ben onun gökyüzünün bir parçası olduğunu sanıyordum.

Kame why so pretty? Ve o yanındaki şey ne?

Bu kıyafete 37. 000 yen ödemiş bir de kalkmış yardım organizasyonuna gelmiş. Pijamayla gelip parayı bağışlasaydı daha iyi olurdu.

Büyük ihtimalle stilisti kendisinden nefret ediyor olmalı.



Sadece Johnny's değil. UFA grubunun yetenekleri de birleşerek bir CD çıkaracaklar. Yanlız şarkı beğenilmesine beğenildi de izleyicilerden fazla hareketli bir şarkı olduğu yönünde eleştriler aldı. Oysa Taiwan'lı sanatçıların çıkardığı " Smile & Belive " çok beğenilmişti. Siz de bir dinleyin bakalım.


NİPPON VİDEO


Bir de Kore'li olup artık Japon'ya da daha fazla single çıkaran bir grup olan F.T Island'dan haberler var. Yeni singlaları çıkıyor ve bu albümün çıkış parçası One Piece animesinde de kullanılan parçaları " Satisfaction " oldu. Pv de hemen çıkmış ama KAT-TUN un slow motion olayından sonra pek hoşuma gittiğini söyleyemeyeceğim. Yine de Hong Gi'nin yeni saçları güzel olmuş. Şarkı da fena değil.


F.T. Island - Satisfaction


Bunun haricinde ufak bir haber, özel hayatının gizliliğiyle ün salmış Ikuta Toma'nın küçük erkek kardeşi de Fuji TV de spiker olarak işe başlamış.







Yamapi'den haber bekleyenlere de hemen bekledikleri haberleri verelim. Ashita no Joe 11 Şubatta önce kendi ülkesinde sonra aynı anda Hong Kong,Taiwan, Fransa, Malezya, Singapur, Thailand, Brunei'de gösterime girdi. İlk gün 2 billion yen (24 million dolar) hasılat elde etti. Ancak sonra bilinen nedenlerden seyirci sayısının düştüğünü söyleyebilirim. Yine de yurt dışından iyi bir hasılat elde edeceğini düşünüyorum.


Bu film için Yamapi sıkı bir diyete girmiş ve bir zaman sonra hayranlarını ve en yakın arkadaşı Ryo'yu bile korkutmuştu. Normalde vermesi gereken kiloyu verdikten sonra bile kilo vermeye devam edince diyetisyenleri duruma müdahele edip bu kez de biraz kilo alması için yeni bir program hazırlamışlardı. Vücudundaki yağ oranını büyük ölçüde kaybetmişti. Sanırım aşağıdaki resim farkı gösteriyor.





Yamapi'nin özel hayatıyla ilgili de süper haberler düştü. Kendisi ingilizce konuşan bir uzakdoğulu kızla birkaç kez orda burda yakalandı. Kitagawa Keiko'dan ayrıldıktan sonra ilk kez aynı kızla birden fazla yakalanması ilişkinin ciddi olabileceğini düşündürüyor. Ancak kızın ingilizce konuşması ve Yamapi'nin de onun yanındayken ingilizceyi tercih etmesi yerli bir uzak doğulu olmadığı yönünde dedikodulara yol açtı.







JpopAsia International Music Awards 2010


İnternet üzerinden yapılan en büyük oylamaya siz de katılın, sevdiğiniz grup ve sanatçılara oy verin. Böylece onları ödül törenince yüceltmiş olacaksınız. MTV den canlı olarak yayınlacak ödül töreninde onları görmek istiyorsanız hadi parmaklar klavyelere! Hem explorerden hem de Google chromedan ayrı ayrı twitter ve facebook hesaplarınızla giriş yapıp günde dört oy atma şansınız var. Şimdiden yaklaşık 500.000 oy atılmış durumda ve oylama bittiğinde sayının 1 milyonu aşacağına kesin gözüyle bakılıyor. Geriye oy kullanabileceğiniz sadece 5 gün kaldı. KAT-TUN severleri oy kullanmaya çağırıyorum şimdiden ;)



JpopAsia International Music Awards 2010






Sıra geldi KAT-TUN aaaa :D İlk haber sevgili şebeğimiz Junno'dan, News grubunun üyesi olan Ryo ile birlikte rol aldığı drama yayınlanmaya başladı. Junno bir doktoru canlandırıyor. Böylelikte KAT-TUN grubunda Kame'den sonra doktoru canlandıran ikini üye oldu.





KAT-TUN un yeni singleı " WHITE " ın 18 Mayıs'ta satışa çıkacağı duyuruldu. PV nin de PERFECT e değil " White " a geleceği açıklandı. Böylece neden PERFECT i bu kadar erken programlarda seslendirmeye başladıkları da açıklık kazanmış oldu. Böylece her iki şarkılarının da popülaritesini yükseltmiş olacaklar. Ayrıca Japonya dışındaki hayranları büyük bir kampanya içine girmiş durumda. KAT-TUN un live journal ve bloglar üzerinden iletişime geçen uluslarası hayranları grubun 15. CD sini yine Oricon Chart'ta bir numaraya taşımayı planlıyor. Japonya'nın alım gücü zaten son satışlarda da kendini gösterdiği üzere düştü. Üstelik KAT-TUN un bu yeni singlelının çıkacağı hafta AKB48, SNSD, Arashi gibi grupların da albümleri listede olacak gibi görünüyor. Büyük bir rekabet yaşanacak. Eğer KAT-TUN a destek olmak isterseniz yapacağınız şey çok basit Amazon, Yessesia gibi internet üzerinden satış yapan sitelerden cdyi alacaksınız.

Kame'den de heyecan verici bir haber geldi. Geçen sene rol aldığı Panasonic Beauty reklamlarının bir ikincisi yolda. Çok yakında tvde yayınlanmaya başlayacak. Bu blogu takip edenlerin bildiği gibi Kame'nin geçen seneki reklam kampanyası çok başarılı geçmiş, traş makinalarının satış rakamı kısa sürede 1 milyon adeti aşmıştı. Bu yüzden firma ikinci reklam serisi için yine Kame'yle anlaştı. Resimler şimdiden fanları çarpmış görünüyor. Önceden uyarayım offff ki offffffff... Sizi bu resimlerle baş başa bırakıp çekiliyorum.








8 yorum:

  1. Yine her zamanki gibi en fes haberlerle gelmişsin yazın harika olmuş ellerine sağlık, sende olmassan nerden alacağız bu haberleri:))

    Ben oyumu kullandım çokta heyecanlıyım ilk kez oy kullandım benimde katkım olsun. o geceyi heyecanla bekliyorum :D

    Bende KAT-TUN Prfect şarkısını çok sevdim klip ona gelseydi çok güzel olurdu:( yanlız Kame'nin fotoları yakıyorrrr :D YamaPi'nin klio kaybı beni çok endişelendiriyor umarım en kısa zamanda toparlar kendini canım benim kıyamam :( bende Ashita no Joe'nin türkçe altyazılısının çıkmasını bekliyorum merak ettiğim bir flim ....

    o yakalandığı kızla çiddi olduğunu sanmıyorum en azından öyle düşünmek istiyorum acelenmi var Piii kız
    arkadaşın olmayı versin :P

    son birşey hakikaten o kıyafette ne feciii birşey :D

    YanıtlaSil
  2. Bu yazı serisinin takipçileri olduğu sürece ben de sizlere haberleri iletmeye devam edeceğim. Umarım sessiz çoğunluk da yavaş yavaş yorumlarıyla fikirlerini paylaşmaya başlar ;)

    Her gün hem Chromedan hem de explorerdan ayrı ayrı ikişer oy atabbilirsin, ne kadar çok oy o kadar katkı ;)

    Perfeck çok güzel bir şarkı ama White'i dinlemeden kararlarının doğru olup olmadığını söyleyemem. Bekleyeceğiz bakalım.

    Yamapi çok genç ve ayrıca idol yani istese de erkenden evlenmesine izin vermez o johnny amca :D

    eheuehe di mi ya felaket :D

    YanıtlaSil
  3. Gerçekten bu kadarmı etkili johnny ? bazı arkadaşlarımın yorumlarına denk geldin Jin böyle devam ederse johnny-san kapıya koyar diyorlar!

    Ben geçen yıldan beri jpop'la ilgiliyim bu konularda çok az bilgi sahibiyim bu johnny muhabbetleri dönüyor adam neymiş böyle herkes ondan korkuyor gerçekten çok merak ettim kendisini :D

    YanıtlaSil
  4. Johnny japon müzik piyasasının en etkili isimlerinden biri. Gerçekten korkunç bir gücü var. Medya üzerinde, anlaşmalı olduğu gruplar üzerinde felaket baskı uyguluyor. Yer altı örgütleriyle çalıştığı da dilden dile dolaşıyor. Ondan habersiz grupları veya sanatçılarıyla ilgili tek bir satır yazamazlar, resimlerini yayınlayamazlar. Olur da yayınlanırsa bunu hem gazeteci hem de resimlerdeki kişi fena öder. Mesela Kusano gibi.

    YanıtlaSil
  5. Vayyyy çok güçlüymüş darkangel,seni sorularımla sıktım ama bu J-pop hakkında bilgisizliğimdendir Kusano'ya ne oldu?

    YanıtlaSil
  6. Kusano uyuşturucu ve alkolle sarhoş olmuş halde yakalandı ve ardından hemen grubu NEWS ten çıkarıldı, ardından Johnnys bünyesinden de çıkarıldı. Ne başka bir gruba katılabildi, ne tek başına bir şirketle anlaşabildi, ne bir yapımda rol kapabildi, söndü gitti. Kendini Amerika'ya attı orada iyice sapıttı. Ama hala Yamapi, Ryo ve Jin'le görüşmeye, içip sapıtmaya devam ediyor. :P

    YanıtlaSil
  7. Ya üzüldümde ama hakketmiş bu Yamapi, Ryo ve Jin'i kendine benzetecek :((

    YanıtlaSil
  8. Hep diyorum ya al birini vur ötekine :D

    YanıtlaSil