24 Nisan 2011 Pazar

Uzakdoğu Postası - 6

Haberlerimize önce japon halkının felaketten sonra sergiledikleri örnek davranışlardan bahsederek başlamak istiyorum. Bilindiği üzere inanılmaz bir felaketin ardından insanlar tek bir vücut gibi hareket ettiler. Bir tek taşkınlık, yağma girişimi olmadı. Gencinden yaşlısına, hastasından sağlamına kadar herkes kendisine dağıtılanla yetindi. (Bir ekmek, bir domates) Marketlerde kimse bir kerede bütün bir rafı boşaltmadı, herkes o anda ihtiyacı olan kadarını aldı ki kendisinden sonra gelen de birşeyler alabilsin. Elektrikler kesildiğinde marketin içinde olan insanlar aldıklarını raflara geri bırakıp marketten çıktılar. Sahillere vuran binlerce değerli eşya, mücevher veya madeni paralara kimse dokunmadı, bulanlar ise belirli noktala konulmuş kutulara buluntuları bıraktı. Kullanılabilir eşyaları kimse sırtına yükleyip götürmedi, herkes yetkililerin sırayla kendilerine birşey vermesine razı oldu. Şimdi bütün bunları kendi ülkemle kıyaslıyorum ve ne yazık ki eğer böyle bir felaket olursa ülkemin insanlarının japonlar gibi hareket etmeyeceğinden %100 emin oluyorum.

Felaketten sonra japonya halkı sığınmacılar için ellerinden gelen herşeyi yaptılar. Düzenlenen kampanyalardan toplanan paralar sayesinde şimdi kaldıkları spor salonlarında minnacık evlerinde oturuyorlar. Sahip oldukları azıcık eşyayı nasıl düzgün bir şekilde dizdiklerine, o durumda bile nasıl büyük bir düzene sahip olduklarına bir bakın. Okullarından olan öğrenciler de salonlarda kurulan geçici sınıflarda eğitimlerini sürdürüyorlar. Hiçbiri felaketin hayatlarını durdurmasına izin vermemiş.







Blogumu takip edenler japonca şarkı listemin 1 numarasına X-JAPAN grubunu koyduğumu biliyorlardır. İlk haberim grubun Hide'nin vefatından sonra en sevilen üye pozisyona rahatlıkla oturan Yoshiki'den geliyor. Yoshiki felaketlezedelere bağışlamak için neredeyse kariyerinin başından beri kullandığı kristal piyanosunu açık arttırmaya çıkardı. Bu öyle sıradan bir piyano değil adı üzerinde " Kristal Piyano " Yamaha tarafından sadece Yoshiki için üretilmiş bir piyano bu ve kristal olması yüzünden akort edilmesi de çalınması da çok zor. Yoshiki dünya üzerinde bu piyanoyu düzgün ve doğru notalarla çalabilen ender kişilerden biri. Anlayacağınız çok değerli bir parça. Zaten Yahoo sayfasındaki açık arttırma başladığı anda inanılmaz bir rekabete sahne oldu. Ancak fake teklifler yüzünden fiyat bir kaç günde 6 milyon yen (72 millon dolar) gibi inanılmaz bir rakama ulaşınca yahoo açık arrtırmayı durdurma kararı aldı. Teklif verenlerin araştırılmasının ardından fake teklifler çıkarıldı ve rakam 53 bin yen ( yaklaşık 650.000 dolar) a düşürüldü. Yakında arttırma tekrar açılacak. Ben de merakla sonucu bekliyorum ve sizlere de elbette bir sonraki haber listemizde bilgisini vereceğim.





Bu arada X Japan bu sene ilk kez Avrupa'da turneye çıkıyor. Londra'da temmuz 28, Paris'te Temmuz 1, Berlin de Temmuz 4 de konser verdikten sonra ülkelerine dönüp turneye oradan devam edecekler. Biletlerin satışa çıktığı gün tükenmesi sanırım nasıl bir hayretle beklendiklerini kanıyor. Arggg keşke Türkiye'ye de gelselerrrrrrr :(



Bir önceki haber postumuzda FT Island'ın yeni japonca singleının çıktığı haberini vermiştim. SATISFACTION adını taşıyan single japon hayranları tarafından pek beğenildi. Bu sayede grup 29 Temmuz da Nippon Budakan'da konser verecek ilk Güney Kore'li grup olmaya hak kazandılar.



Bir de başka bir Güney Kore'li gruptan başarılı haberler var. KARA çıkardıları Jet Coaster Love singleı ile Oricon Chartın açıklanmaya başladığı tarihten bu yana yani 43 yıldır ilk kez tamamen bayanlardan oluşan yabancı bir grup haftalık satışları 1 numarada tamamladı. Bu single aynı zamanda grubun en çok satış yapan singleı durumunda, şöyle ki ilk gün satışları bundan bir önceki singlelarından 55.000 adet fazlaydı.



GACKT'ın " SHOW YOUR HEART " kampanyasında da güzel gelişmeler var. Sanatçı dünya üzerindeki hayranlarından kampanyasını desteklemelerini ve bunu gösteren resimleri kendisine göndermelerini istemişti. En sonunda gelen resimlerden bir galeri oluşturmayı başarmış. Türkiye'deki hiçbir hayranının resminin olmaması garibime gitti çünkü ülkemizde bilinen ve gayet sevilen biri halbukisi. Eğer hala bu kampanyaya katılmak isterseniz yapmanız gereken kampanyayla ilgili hazırladığınız bir resmi " photo@showyourheart.net " adresine bulunduğunuz şehir ve ülkeyi not ederek göndermeniz.



Sıra geldi Yamapi hayranlarının merakla bekledikleri haberlere :) Yamapi Güney Kore'de ilk solo konserini verdi. Küçük bir hayran kitlesine (yaklaşık 4.000) konser veren Pi her zamanki gibi büyük bir ilgiyle karşılandı. Konserinden düşen en ilginç not sanırım Yamapi ne zaman ingilizce konuşmaya çalışsa hayranlarının buna tepki göstererek ondan japonca konuşmasını istemeleri. Kendisi de buna oldukça şaşırmış. Aşağıdaki videoda performanslarından kısa kısa görüntüler var. Ama açık konuşayım bu adamda eğlendirme potansiyeli çok düşük yani ne bileyim çok kasıyor kendini. Dansını rahat yapsa, kasıntı durmasa, şarkılarını içtenlikle söylese daha etkileyici olurdu. Ama bu haliyle ben konserine gitmiş olsan sıkıntıdan patlardım kesin. :D

VİDEO BURADA

Bunun haricinde özel hayatıyla ilgili düşen son dedikoduda Ikuta Toma ve Ogiru Shun'un eski nişanlısı olarak bilinen Yamada Ru adındaki bir modelle Okinawa'da görülmüş. Model ve Yamapi çok sarhoş olup birbirlerine oldukça açık saçık şakalar yapmışlar söylentilere göre.



Sıra geldi KAT-TUN un ex-memberi Akanishi Jin'den haberlereee... Evet sonunda official olarak 47 Ronin adlı filmin kadrosuna katıldığı doğrulandı. Hem Jin'în resmi Johnnys sitesinde hem de kendisinin twitter mesajlarında açıklandı. Demeci,

" The work of such an important theme to Japanese people to be brought to Hollywood's big screen, not to mention in 3D, I'm extremely excited. Being able to act together with Keanu and all the amazing casts, and creating a world-wide film with everyone, it gave me the feeling of fulfillment.

From now on I will examine in my own senses, being able to participate in both music and acting borderlessly world-wide, and extend my limits as I go."

şeklinde. Bu tabiki hayranları arasında büyük heyecan yarattı. Ben bu durum için şöyle bir değerlendirme yapmak istiyorum, şu anda Hollywood'da ciddi bir japon aktör sıkıntısı var. Yani Ken Watanabe'den bu yana Hollywood'a girebilmiş bir japon aktör çıkmadı. Hal böyle olunca genç yeteneklere daha fazla fırsat vermeye istekliler. Bence Jin bu durumu değerlendirmeli, elinden gelen en iyi performansı göstererek dikkatleri üzerine çekmeli. Böylelikle müzikal açıdan olamasa bile en azından bir aktör olarak orada kendine yer bulabilir. Ayrıca bence eğer yeterince dikkat çekerse aktörlüğünden kazanacağı ünün şarkıcılık kariyerine büyük katkısı olacağını da düşünüyorum.



Hayranları durum açıklandığından bu yana Jin'in bürüneceği kılığı tartışıyorlar. Eğer eski zaman samurayları gibi olacaksa kendisinin yukarıdaki gibi saçlarını kesmesi gerekecek. Ama görünen o ki bu tarzda yapmayacaklar. İyi ki de yapmayacaklar çünkü Jin'i böyle gördüğüm her sahnede gülmekten çatlardım sanırım. :D Seçmelerde at binme ve kılıç kullanma yeteneklerini sergilemiş. At binme için bir şey diyemeyeceğim çünkü kendisini Cartoon KAT-TUN da ata binemezken izledikten sonra bunu hayal edemiyorum. Ancak kılıç kullanmada bütün japonlar gibi doğal bir yeteneği var. Kaldı ki Johnnys'e katıldığından bu yana pek çok kez kılıçlı kareografilerde yer aldı. Bunda üstün başarı gösterdiğinden kuşku duymuyorum.







KAT-TUN un yeni singleı olan WHITE 18 Mayıs'ta satışa çıkacak. Singleın resimleri ve içeriği yayınlandıktan sonra hayranları da hemen harekete geçtiler elbette. 15 Mayısta ve albümün satışa çıktığı 18 Mayısta KAT-TUN adını dünyada trendleyecekler. KAT-TUN hayranlarını projeye katılmaya bekliyoruz.



Kame'de sonunda yardımcı spiker olduğu Dramatic Game oyunlarına katıldı. Hem ülke çapında hem de dünyadaki spor kanallarında yayınlanan oyunların resmi şarkısı KAT-TUN un Dıamond'u. İlk gün katılan bütün oyuncular ve kişilerin imzaladığı bir aişf hazırlandı ve bu felaketin olduğu bölgeye gönderildi. Kame'de bir mesaj yazmıştı. " All For One, One For All " yani hepimiz birimiz için, birimiz hepimiz için. Nasıl da gurur duyarak kaldırıyor panosunu :D





Kame'nin rol aldığı reklamda gösterime girdi. Ama önceden uyarmadı demeyin hem reklamın kendisi hem de making kalp krizi nedenidir...


PANASONIC LAMDASH REKLAM

REKLAM MAKING



JpopAsia Music Awards 2010 - THE RESULTS



Toplamda 623,990 bin oyun kullanıldığı en büyük internet anketlerinden biri daha sonuçlandı efemmm. Sonuçlar KAT-TUN ve JİN açısından gayet güzel sonuçlandı. Beklenmedik bir ismin, Agnes Monica'nın süpriz yaparak pek çok alanda birinciliği alması şaşkınlıkla karşılansa da yine de sonuçlar gayet iyi.


JPOPSİA SONUÇLAR


Q1. Favorite artist/band - Agnes Monica
2. Arashi 3. KAT-TUN

Q2. Best male solo - Akanishi Jin
2. GACKT 3. Yamapi

Q3. Best female solo - Agnes Monica

Q4. Best PV 2010 - Change Ur World KAT-TUN

Q5. Best single 2010 - Love Yourself KAT-TUN
2. Change Ur World KAT-TUN

Q6. Best album 2010 - No More Pain KAT-TUN

Q7. Best boyband - Arashi
2. KAT-TUN 3. Super Junior

Q8. Best girlband - SCANDAL

Q9. Most promising artist/band - Agnes Monica
2. Arashi 3. KAT-TUN

Q10. Best musical ability (vocal, instrumental, etc.) - Agnes Monica
2. YUI 3. Akanishi Jin

Q11. Best use of social media (facebook, twitter, etc.)- Agnes Monica

Q12. New artist/band of 2010 - Tokyo Girls’ Style

Q13. Sexiest male singer - Akanishi Jin
2. Yamapi 3. GACKT

Q14. Sexiest female singer - Agnes Monica

Q15. Most want-to-be girlfriend/boyfriend - Agnes Monica

Q16. Favorite artist/band - the GazettE

Q17. Best solo - Miyavi

Q18. Best rocking PV 2010 - SHIVER the GazettE

Q19. Best single 2010 - Pledge the GazettE

Q20. Best album 2010 - What’s my Name? Miyavi

Q21. Best rockband - the GazettE

Q22. Best rock act - the GazettE

Q23. Most promising artist/band - the GazettE

Q24. Best musical ability (vocal, instrumental, etc.) - Miyavi

Q25. New artist/rock band of 2010 - 9Goats Black Out

Q26. Sexiest rocker - Miyavi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder