13 Eylül 2011 Salı

Uzakdoğu Postası - 15





Haberlerimize küçük bir hikayeyle başlıyorum. Japonya'daki deprem/tsunami felaketi sonrasında öyle hikayeler okuyorum ki... Bunu yazmadan edemedim. Kurtarma ekipleri bir binada kurtarma çalışmaları yaparken bir kadın tespit ediyorlar. Kadın oldukça garip bir şekilde ikiye bükülmüş şekildeymiş ama yine de yaşıyor olabileceğini düşünerek kadını çıkarmışlar. Ancak daha dokunur dokunmaz vefat etmiş olduğunu anlamışlar. Kurtarma ve sağlık ekipleri olay mahalinden uzaklaşmak üzereyken kadını sedyeye taşıyan görevlilerden biri kadının ikiye bükülerek kapanmış kucağında bir şey olduğunu fark etmiş ve o anda ufak battaniyeden sarkan küçük eli görmüş. Battaniyede henüz birkaç aylık olan bir bebek varmış ve sapasağlam bir şekilde olan bitenden habersizce uyuyormuş. Battaniye kadının kucağından zorlukla alındığında içine sıkıştırılmış bir cep telefonu bulunmuş, kayıtlı bir de mesaj varmış,


" Eğer kurtulabilirsen asla unutma seni çok seviyorum... "







Kis-My-Ft2 grubu Tokıo Dome konserinden alnının akıyla çıkmayı başardı. Geçmişten günümüze grubun seslendirdiği şarkılardan oluşan yaklaşık 40 küsurluk bir listeyle sahnedeydiler. Hayranlarıyla bu buluşmayı uzun zamandır bekliyorlardı ve bu başarıyı hak ettiler. Bu arada albümleri çıkışlarından üç hafta sonra 400 bin sınırı geçmeyi başardı. Hala beşyüzbin sınırına çok var ama belki yıl sonuna kadar bunu da geçebilirler, ben dizilerinin de getirisiyle başarabileceklerine inanıyorum. Ayrıca bir başka güzel haber de 2012 nin ilk yarısında bir Asya turu yapmayı planlıyorlar. Kore, Taiwan, Hong Kong, Thailand ve Singapur'u kapsayacak bir tur olacakmış.


Grubun önde gelen iki üyeleri olan Tamamori Yuta ve Fujigaya Taisuke'nin başrollerinde olduğu Ikemen Desu Ne dizisi için de sonunda soundtrack gündeme geldi ve promosyonları başladı. Kore versiyondaki şarkıların japonca versiyonlarından oluşacak albüm bence epey satacak. Dizinin japonya'daki popülaritesi düşük olsa da şarkıları çok seviliyor. Bir de siz bakın bakalım Kore versiyonu mu güzel japon versiyonu mu?

PS: O hatun ne biçim kendini eğip büküyor yahu çalıyormuş gibi görüneceğim diye bir gün düğüm olacak :D

ANJELL - PROMİSE JAPAN VERS

ANJELL - AS IF JAPAN VERS







Dizinin Kore versiyonunda başrolde oynayan ve Japonya'da çıkardığı müzik singleyla da önemli bir çıkış yakalayan Jang Geun Suk'da dizinin son yayınlanan bölümünde jest yaparak konuk oyuncu oldu. Bu durumda da bana artık bu diziyi izlemek farz oldu. Annem eve geldikten sonra izleme listemin tepesine aldım bu diziyi, çok merakımdan değil, bir Kore versiyonu vs japon versiyonu yazısı yazmak istediğimden. Hana Yori Dango vs Boys Over Flowers yazısı gayet beğenilmişti. Böyle bir kıyaslama bu iki dizi için de yapılabilir sanırım.





***** Yaklaşık beş aydır 47 Ronin filminin çekimleriyle meşgul olan Jin çekimler biter bitmez ülkesine dönmüştü. İki haftalık tatilin ardından Amerika'daki çıkışının hazırlıklarını yapmak için tekrar L.A ye döndü. Twitleriyle de milleti eğlendirmeye devam ediyor. Geçenlerde kendisini takip edenler hakkında gönderdiği istatistik twit herkesi güldürdü. :D Nedeni de Jin'in yanlış hesaplama yapmış olması. Ya sarhoştu ya da matematiği cidden kötü. :D





Jin 47 Ronin filminde rol alınca İMDB sayfasınaki profiline bir resim eklenmiş efem pek güzel, pek yakışıklı görünüyor.


Akanishi Jin - İMDB


Neyse ki Jin'i uzun zamandır dergilerden ve magazin haberlerinden takip edemeyen hayranları sonunda biraz rahatladılar. Jin'in son dergi ropunda verdiği ilginç pozlar çok konuşuldu. Jin naaaaaapmış o güzelim pırıl pırıl saçlarına yahu? Perma mı? Akanishi Jin permalı mı? Bu korkunç bir kabus olmalı...














***** Pek çok konserini iptal eden ama bir çoğunu da vermeyi başaran Arashi grubu 70.000 kişinin katıldığı son konserleriyle turlarını tamamladılar. " ARASHI LIVE TOUR Beautiful World " adıyla verdikleri turlarında yaklaşık 525.000 kişiye konser verdiler. Konserlerinde %70 daha az enerji kullanan Arashi grubunun bu tura ait DVD si de yakında piyasaya çıkar. Yanlız yıllar geçti Arashi'nin o berbat kostümleri hala değişmedi ya pessss :D


ARASHİ TOUR


***** Shinee grubunun Juliette Japon versiyonu ilk hafta 55.000 küsur satarak haftalık sıralamada 6. sırada kaldılar. Bu arada grubun üyelerinden MinHo japon gruplar içinde en sevdikleri olarak KAT-TUN ve Arashi'nin ismini vermiş.





***** Arashi'nin sevilen üyesi Matsumoto Jun'un dizisi " Kimi Wa Petto (You Are My Pet) " in Jang Geun Suk ve Kim Ha-nuel in başrollerinde oldukları bir sinema filmine uyarlandı. Filmin merakla beklenen traileri yayınlanmış durumda. Bakalım Jang Matsumoto'nun performansını geçebilecek mi? :)


Kimi Wa Petto Trailer


Bu arada Jang'ın japonya macerası da devam ediyor. Japonya'nın sevilen müzik grubu AKB48 in en popüler iki üyesiyle birlikte bir reklam filminde rol aldı.


Jang reklam





***** 2PM grubu inanılmaz bi şeye imza attılar. Japonya'nın çok sevilen bir kız grubu olan Perfume'un sunucularında olduğu Music Japan programına katılan 2PM elemanları grupla sohbet ederken birden bire Taecyeon ayağa kalkıp ceketini çıkardı ve kızlarımızdan Omoto Ayano'nun kısacık şortundan sergilenen bacaklarını örtüverdi. Kızların suratlarındaki nooluyoruz yaa bakışları görülmeye değerdi. Ardından arkadaşlarını da fişekleyince ikisi daha ceketlerini çıkarıp diğer kızların bacaklarını örttüler. Neymiş efendim kızların karşılarında rahat oturamadıklarını hissetmiş de ondan yapmışmış :P Kızlar çok şaşırdılar ama bozuntuya vermeyip bir de teşekkür ettiler bunlara centilmenlik yaptıkları için :P

***** Kanjani8 grubunun üyelerinden Ohkura Tadayoshi (26) de AnAn dergisine çıplak poz veren Johnnys üyeleri kervanına katıldı. Son iki yıldır Kanjani8 kuruluşundan bu yanaki en popüler zamanlarını yaşıyor, albümleri her zamankinden fazla satıyor. Bunun getirisi olarak da AnAn'ın üyelerine kanca atacağı belliydi zaten. :D Resimlerden bazıları aşağıda, özellikle ilk sıradaki resim çok tartışıldı. Çünkü iddialara göre resimde Ohkura'nın altındaki manken bir kadın değil erkek.

DİKKAT 17 YAŞ ALTI İÇİN UYGUN DEĞİLDİR!


Resim 1

Resim 2

Resim 3

Resim 4

Resim 5



**** AKB48 grubunun son single ı " Flying Get " toplamda 1,354,000 adet satarak bundan önce yine kendi singleları olan " Everyday, Kachusha " nın kırmış olduğu (1,334,000) Tüm Zamanlar Satış rekorunu kırdı.








Gelelim benim favori grubuma :) KAT-TUN grubu hakkında da inanılmaz bir haberim var! Dualarımız gerçek oldu! Kame'nin GOING programının, aynı zamanda da yeni başlayacak dizisinin yayınlanacağı kanal olan NTV kanalında Ekim ayının 18 inde grubun yeni bir showa başlayacağı duyruldu! Showun adı " KAT-TUN no Zettai Manetaku Naru TV " olacak anlamı " you will want to imitate " vay vayyy :D Her salı saat 11 civarında yayınlanacak olan showda her üye kendisine hitap eden alanlarda bölümler hazırlayacakmış. Mesela Kame yemek ve spor, Nakamaru günlük yaşam, Koki müzik gibi. Ayrıca her programa üç konuk katılacakmış ve bu konuklarla yarışmalar düzenlenecekmiş.





Anlaşılan NTV Kame'nin gösterdiği performanstan epey memnun, ard arda onunla ilgili projeleri kabul ettiklerine göre :) Cartoon KAT-TUN un bütün bölümlerini defalarca izlemiş biri olarak nasıl sevindim bilemezsiniz. Özlemiştim onları bir grup olarak ekranda görmeyi, üstelik şimdi ortada bozuk maydonoz yemiş gibi oturan Jin'de olmayacak ohh kebap! :D Bu arada KAT-TUN un son singleının isim parçası Run For You'nun sözlerine gizlenmiş bir mesaj olduğu ortaya çıktı. Gizli mesaj sözler yukarıdan aşağıya okunduğunda ortaya çıkıyor anlamı da : 頑張れ日本 yani " Do your best Japan! "





Kame, Nakamaru ve Koki'nin başrollerinde olduğu Dream Boys müzikali de start aldı. Öncelikle müzikalin biletlerinin satışa çıktığı gün tükendiği bilgisini vereyim. Basının büyük ilgi gösterdiği toplantı ve ilk gösteri sonrasında üçüne de büyük övgüler aldı. Özellikle de Kame'nin gösteride yaptığı akrobatik hareketler dillerden düşmüyor. Kame bunları yapabilmek için Çin'den özel olarak gelen akrobat ustalarıyla çalışmış. Normalde ancak 4 ay gibi bir sürede uzmanlaşılacak hareketlerde 20 gün içinde uzmanlaşmış. Ancak çalışmalara başladığında 64 kilo olan Kame 20 günün sonunda 59.2 kiloya düşerek 20 günde 5 kilo vermiş. Ay bitene kadar herhalde iğne ipliğe dönecek bu adam.







Bu arada yaptığı hareketler oldukça tehlikeli. Havada 360 derece spin atıyor bildiğiniz ve üstelik bu adamın yükseklik korkusu var. Uzun zaman önce çabalayarak bunu yenmiş olmasına rağmen bu hareketleri yapmadan önce ve sonra yüzünde müthiş bir konsartrasyon ifadesi oluşuyor. Birkaç kere adımları sopa üzerinden kayınca milletin ödü kopmuş, hemen Kame sahnede düştü dedikoduları patlak vermiş, hayranları da korku almış ama neyse ki iyi. Ancak ağır bir griple boğuştuğu için serum yediği yönündeki iddialar doğru olabilir. Müzikalin sonunda KAT-TUN un şarkılarından örneklerle birlikte kendi sololarından da birer şarkı söylüyorlar. Sadece Kame iki solo birden söylüyor, çok sevilen solosu 1582 ve yeeepyeni şarkısı " Bad Dream " bu müzikal dışında daha hiçbir yerde duyulmadı.

Aşağıdaki videoda Dream Boys müzikalinden, Kame'den ve hareketlerinden bahsediliyor. Yanlız sunucu hatun Kame'nin özel bir hayranı oluyor. KAT-TUN la ilgili haberleri hiç kaçırmadan verir, burada da tam haberini sunarken ekrana Kame'nin yarı çıplak görüldüğü sahneler gelince kadın resmen duruyor, ne söyleyeceğini unutuyor ve Kame'yi seyretmeye başlıyor. :D Sonra utanarak toparlanmaya çalışıyor ama beceremiyor. Ben japonların kızarabildiklerini sanmazdım ama meğersem kızarabiliyorlarmış!!!


Dream Boys video





Bir de büyük haber var Johnny-san bizzat kendisinin yazdığı bu oyunu gelecek yıl Amerika'da sergileme kararı almış. Ancak bu yıl Kame'nin Dream Boys sahnelerindeki son yılı, aynı rolü dördüncü keredir üstleniyor ve artık devam etmek istemiyormuş. Peki yurt dışındaki gösterimlerde baş rol kimin olacak tartışmaları şimdiden başladı. Kimilerine göre Johnny Amerika'daki performansı tamamen ingilizce planlıyor bu yüzden de zaten Amerika'da çıkış arayan Akanishgi Jin'i başrole getirecek. Kimilerine göre ise Jin'den sonra Yamapi'yi de bu piyasaya sokmayı isteyen Johnny rolü altın çocuğu Pi'ye verecek. Bazıları da yurt dışı söz konusu olduğunda Kame'nin kararını bir kere daha gözden geçirip 5. kez başrolü alabileceğini düşünüyor. Gelecek neler olacağını gösterecek.

Ayrıca Koki'nin erkek kardeşi Juri de oyunda yer alıyormuş bundan da bahsediliyor. KAT-TUN grubu içinde sadece Koki'nin bir erkek kardeşi o da Juri Johnnys'te faaliyet gösteriyor. Bu arada hemen açıklık getirelim zaten Ueda, Junno ve Nakamaru'nun sadece ablaları ve kız kardeşleri var. Koki ve Kame'nin ise erkek kardeşleri.





Kız kardeşler demişken Ueda'nın kış aylarında evlenen kız kardeşinin (zaten 2 kardeşler) düğün fotoğrafları nete düştü. Yüzleri puslu da olsa düğünün epey lüks olduğu belli. Ueda'nın aileden gelen bir zenginliğinin olduğundan daha önce bahsetmiştim, klas bir düğün yaptıkları ortada. Neyse darısı Ueda'nın başına diyelim. Bütün bu koşturmaca durulduğu anda TV showları başlayacak. O zamana kadar umarım sağlıklarına dikkat ederler, müzikaldeki tehlikeli hareketleri yaparken de dikkatli olurlar. Bir postumu daha artık gelenekselleşen bir Kamenashi Kazuya galerisi ile sonlandırıyorum. Kendisinin Dream Boys için çektirdiği resimlerden seçmeler, yanlız aman ha direkt bakmayın çarpabilir. :D












Hiç yorum yok:

Yorum Gönder