29 Eylül 2011 Perşembe

Uzakdoğu Postası - 16




Koreli şarkıcı/oyuncu Jang Geun Suk'un japonya'da düzenleyeceği tur olan " Jang Geun Suk in JAPAN ALWAYS CLOSE TO TOU " nun 60.000 adet bileti sadece 5 dakika içinde tükenmiş. Jang Nagoya, Osaka ve Tokyo'yu kapsayan üç şehirlik turunda hayranlarıyla Japonya'de edindiği deneyimleri paylaşacak ve onlara güzel sesiyle şarkılar söyleyecek. Show bir çeşit konser/müzikal karışımı bir şey olacakmış. İlk partta Jang bir rol alıp müzikal oynayacak, ikinci partta Japonya'da çok tutulan singleı " Let Me Cry " ın tanımını yapan bir konser verecekmiş.





Japonya'nın önde gelen müzik ve eğlence şirketi Johnnys Ent. in sahibi Johnny Kitagawa Guinnes rekorlar kitabına girdi. Sahip olduğu şirketin başarıları sayesinde 1974-2010 yılları arasındaki en fazla NO 1 single satışı yapan yapımcı olması, milyonluk satışlar yapan grupları piyasa sürmesiyle, müzikalleri yıllardır başarıyla sahnelemesiyle, tüm Asya'yı ve son zamanlara Amerika'yı da kapsayan konserler zincirlerine el atmasıyla bu başarıyı hak etmişti.


***** 2PM in üyelerinden Taecyeon Fuji Tv de yayınlanacak bir dramada yardımcı rol alacak. Aynı zamanda bir başka koreli oyuncu olan Kim Tae Hee'nin ve japon aktör Nishijima Hidetoshi'nin başrolde olacakları dramanın konusu koreli bir süperstarın japon bodyguardına aşık olmasıymış. Aman ne orjinal :P





SMAP grubunun geçtiğimiz ay Çin de verdiği ve 40.000 kişinin katıldığı konserler Çin'de ve japonya'da epey ses getirdi. Bunun üzerine bazı japon tv programları Çin'de popüler olan Japon sanatçıların listesini yapmış.. Listedeki sıralama şöyle,


1) Akanishi Jin
2) Yamashita Tomoshisa
3) Kamenashi Kazuya
4) AKB48
5) Yamada Ryosuke
6) Hamasaki Ayumi
7) w-inds
8 Arashi
9) Horikita Maki
10) YUI


***** MTV Europe Music Awards 2011 için adaylar açıklandı. Bizi ilgilendiren kısım ise " World Wide Act Asia Pacific Nominees " elbette. Big Bang ve EXILE hayranlarını 23 Ekim'de oylamaya açılacak gruplarına destek olmaya davet ediyoruz. Detaylı bilgi ve diğer katogorilerdeki adayları ŞURADAN öğrenebilirsiniz.


***** İkiye bölünen grup DBSK nın ağırlıklı olarak japonya'da faaliyet gösteren tarafı olan Homin ikilisi yeni albümleri " TONE " ile Oricon'a ilk gün 105,484 adet satış yaparak 1 numaradan giriş yaptılar. Üstelik aynı gün kendileri kadar popüler olan bir başka grup olan FT Island'ın yeni singlelarına müthiş bir fark atarak. FT Island ilk gün sadece 15. 075 adet satarak 3. sırada kaldı.







Akanishi Jin ülkesi Japonya'dayken Johnny'in kıdemli üyelerinden ve yakın arkadaşı olan Tackey'in programına katılmıştı. O L.A. e döndü ama daha programın ilk partı yeni yayınlandı. Tackey Jin solo kariyerine başlarken ona desteğini gösteren Johnnys üyesi Yamapi ve Ryo'dan sonra üçüncü arkadaşı. Zaten Johnnys içindeki başka kimse de Jin'e destek olmuyor. Ancak Tackey iyi biri, gözlerini sadece tek bir tarafa açan biri değil, Kame'yi de Jin'i de sever ama o AKAME yi daha çok sever. Kendisi Kanjani8 in Yu'suyla birlikte AKAME adının yaratıcılarındandır. Kame ve Jin'in ilişkilerine değer verir ve korumaya çalışır. Jin'in konserine konuk olmuş, Jin onun konserine konuk olduğunda Kame'nin Jin'e taktığı lakap olan JinJin lafıyla takılmış biridir. Yazıya devam etmeden önce programı seyretmek isteyenleri şuraya alalım.


TACKEY Channel - Akanishi Jin





Programda dikkat edin Jin ve Tackey ne kadar yakın dost olurlarsa olsunlar konuşma boyunca ikisi de çok gerginlerdi. Yani elleri kolları hep bir taraflarını kaşıdı durdu, birbirlerine bakmakta zorlandılar ve Jin o kadar hiper durumdaydı ki yani mutlu görünmek için adeta kendini zorladı. O gülümsemesi neredeyse yanaklarını yırtacaktı eminim çok ağrımıştır sonradan yanakları. Olur olmaz saçma sapan laflara bile gülmeye çalıştı. Gülümsemek ona çok yakışıyor ama bana göre kimse Kame kadar iyi fake gülüş atamaz. Jin istese de bu konuda rol yapamıyor. Hayranları nasıl olup da o çok mutlu, çok rahat işte bakın aşmış diye düşünebiliyorlar hiç anlamıyorum. Adam mutlu görünebilmek için kasıyor adeta kendini yahu!

Ben Tackey'i severim aklı başında, olgun ve arkadaşlarını da iyi seçen, onları koruyan biridir. Johnny içindeki yerini hak ederek aldı, onun kadar çok juniorlarla uğraşan biri yok, böylesine önemli bir sempai olmayı hak ediyor. Bu yüzden Jin'i KAT-TUN hakkında sorguya çekebilecek biri varsa o da Tackey'den başkası olamazdı. Eğer sıradan bir gazeteci olsaydı Jin yorum yok, ben elimden gelenin en iyisini yapıyorum vs gibi şeylerle geçiştirirdi daha önce yaptığı gibi ama Tackey karşısında bunu yapamadı. Çünkü adam hem ondan kıdemli hem de iliğini kemiğini biliyor.

Tackey Jin'i daha konuşmanın başında şimdiye dek kimsenin yapmadığı gibi KAT-TUN hakkında sorgulamaya çalıştı. Jin Tackey karşısında öldü öldü dirildi desek yeridir. Tamam arkadaşı, onu seviyor da ama Tackey onu pohpohlayacak biri değil. Bunu daha sohpetin başında konuyu KAT-TUN a getirme çabasından anlıyoruz. Jin'i ciddi olmaya ve konuşmaya adeta zorladı desek doğrudur. Jin masaya koyduğu kahvesini yudumlayamadan apar topar KAT-TUN konusuyla yüzleşeceğini anlayınca konuyu değiştirebilmek için epeyce çabaladı doğrusu. Ancak Tackey pes etmedi ve iki soru sonrasında tekrar KAT-TUN konusuna geri döndü.





Güzel sorular sordu, güzel cevaplar aldı. Kısaca Jin KAT-TUN da geçirdiği zamanın çok değerli zamanlar olduğunu ve çok deneyim kazandığını, bir grubun parçası olduğunda hatalarını arkadaşlarının örtebildiğini ama solo olduğunda bütün sorumluluğun kendisinde olduğunu söyledi. " KAT-TUN dan onlardan nefret ettiği için ayrılmadım. Ayrıldım çünkü onların istediği ve benim istediğim şeyler farklıydı. " dedi. " Eğer KAT-TUN da kalsaydım... " burada uzun bir duraklama " ileride yapmak isteyeceğim şeyler büyük problemlere neden olacaktı. " diyerek durumu düşünmüş olduğunu göstermeye çalıştı.

Yanlız çok önemli bir detay varki Kame ve Jin arasında bir kavga ve konuşmamazlık olduğu bu rop sırasında doğrulandı. Zira Tackey konuşmayan iki arkadaştan bahsederken Kame'nin adını telaffuz etmekten kaçındığı anda bu resmiyet kazandı bize göre. Hala fark etmeyeniniz varsa sohbetin bir yerinde Tackey Kame'den de bahsetti. " Jin and another person " diyerek bahsettiği kişi Kame. Aralarında bir kavga ve ayrılık olmasaydı Tackey Kame'nin adını Jin'in karşısında telaffuz etmekten kaçınmazdı. Resmen Kame'den üstü kapalı bahsedip Jin'e neler olup bittiğini biliyorum mesajı verdi. Belki de tekrar arabuluculuk yapabileceğini ima etmiş bile olabilir. Dikkat ederseniz Tackey'in bahsettiği kişinin Kame olduğunu çaktığı anda Jin " Soooodaaaa " diyor ve elleriyle alnını tutuyor bayağı telaşlanmış ve endişelenmiş bir halde. Zaten konuşacak bir şeyde bulamıyor soda soda deyip duruyor hemen konuyu değiştiriyor. Tackey'in ahanda seni yakaladım bakışları süper yanlız ehehe.

Kame ve Jin bir kavga sonrası neredeyse altı ay boyunca birbirleriyle konuşmuyorlar. Ve bir gün Tackey bunların ikisini de evinde buluşturup " hadi konuşun " deyince yeninden konuşmaya başlıyorlar sanki hiç kavga etmemişler gibi. Bunu daha önceden Kame ve Jin'in yıllar önce verdikleri dergi roplarından biliyoruz. Dikkat ederseniz Jin KAT-TUN la olan ilişkisini hemen Tackey'in Tsubasa ile olan ilişkisiyle kıyaslama yaparak eski grubuna verdiği değeri göstermeye çalıştı. Ama en güzeli neydi biliyor musunuz? Şimdi gruba ne sormak isterdin deyince Jin " İyi misiniz? " gibi abidik bir cevap verince Tackey " Muhtemelen iyiler. " diye cevabı yapıştırdı ya bayıldım vallahi :D





Jin şimdi L.A e döndü ve Amerika albümünün hazırlıklarına son sürat devam ediyor. Ama umarım albümünün çıkışını gerçekten de 47 Ronin filminin gösterime girmesine kadar ertelemez. Tea 1 yıl var yahu! Bir yıl ona çok şey kaybettirecektir aslında bu 6 ay bile onun için bayağı bir kayba neden oldu. Jin son dergi ropunda yine büyük bir zeka örneği göstererek karakteri hakkında spoiler verdi. Kendisinin sette bol bol at binme ve duello sahnelerine çalıştığını ama bu kadar çalışmanın bile hayatını kurtarmaya yetmediğini söyleyerek karakterinin öldüğünü söyleyiverdi. A be gülüm sanki bütün millet 47 Ronin'in ilk versiyonunu seyretmiş gibi davranarak ne diye spoiler verirsin? Benim en nefret ettiğim şeydir. Neyse ki sen oynuyorsun vallahi de izlemezdim ben bu filmi ha! :D





KAT-TUN cephesinde ise biiiir sürü gelişme yaşanıyor. İlk haberimiz grubumuzun sessiz ve içne kapanık üyesi Ueda'dan geliyor. Neredeyse dört yıldır kullandığı ve açıkçası bıktırdığı saç stiline bir veda etti pir veda etti. Saçlarını iki numaraya vurarak hayranlarının şok geçirmelerine neden oldu.






Peki neden saçlarını birden böyle kazıttı diye soracak olursanız Ueda yeni bir dizide rol kapmış efem, dizi de hapisten kaçan birini canlandıracağı için de saçlarını kazıtmış. Adı Runaway - Aisuru Kimi no Tame ni. Kendisinin konu hakkındaki yorumu şöyle " Dizi hapisten kaçmış dört mahkum değil de hapisten kaçmış dört traşlı adam olarak anılacak bu şekilde devam ederse. " hahaha şu Ueda bazen bayağı komik oluyor.

Nakamaru'nun yeni dizisi de ilk bölümüyle start aldı. Nakamaru Jin'in ayrılışından sonra Kame ile birlikte ön plana çıkarılan üye olmuş durumda, Kame'nin de üzerine düşmesiyle iyice parlayan Nakamaru şarkıcılık hayatının en popüler günlerini yaşamakta. Bunun da elbette getirileri olacaktır. Eğlence programındaki yardımcı sunuculuğun ardından şimdi de bir dizi de yardımcı rol kaptı. Afferim ona. " Last Money " isimli dizisiyle ekranlarda, Dream Boys'da Kame'nin yanında, eğlence programında sokaklarda daha ne yapsın?





Dream Boys'un final yapmasına sadece bir hafta kaldı. Bu arada Kame yorgunluktan ölmezse iyidir. O kadar yoğun bir programa sahip ki Dream Boys'un MC bölümünde Kame normalde günlük programını saat saat planladığını ama bu ay yoğunluğu dolayısıyla neredeyse her anının dakika dakika, saniye saniye planlandığını söylemiş. " İşte diş fırçan, işte kıyafetlerin " şeklinde kendisine yardımcı olacak kişilerle çalıştığını söylemiş, Koki bunu duyduğunda epey şaşırmış " Nasıl yani kendin giyinemiyor musun? " deyince Kame de " o kadar yoruluyorum ki bardağı uzanıp alacak gücü bile bulamıyorum " diyerek cevap vermiş.





MC talk bölümlerinden çok komik şeyler düşüyor fanraporlarında birkaçını paylaşmadan edemeyeceğim. Bir MC de Koki poposunun dönük olduğu taraftaki seyircilere dönerek özür dilemiş, Kame hemen lafa karışıp kendisinin popo tarafındaki seyircilerden özür dilemeyeceğini çünkü poposunun cute (evet ingilizce aynen bu kelimeyi kullanmış) olduuğunu söylemiş. Koki Kame'nin poposuna iltifat ederken Maru " Ya benim popom? " diye sormuş. Herkeste büyük bir sessizlik olunca Maru poposunu sahne tarafına vererek yüzünü tamamen seyircilere dönmüş. :D




Bir MC de Koki aynı müzikalde rol alan ve Johnnys üyesi olan kardeşiyle on yıl sonra nasıl bir konuşma yapıyor olacaklarını düşündüklerini ve muhtemelen Juri'nin ona " Naber abi son zamanlarda CD çıkardın mı? " diye soracağını söyleyince Maru hemen " Nasıl yani? On yıl sonra solo artist olacağını ve bizim CD çıkarmayacağımızı mı düşünüyorsun? " diye sormuş. Kame de büyük bir şevkle " Bunun olmasına izin vermeyeceğim. Bunu yapacağımızdan emin olacağım! " demiş. Böylelikle KAT-TUN un dağılma ihtimali konusunda teoriler üretenlere de güzelce mesajını göndermiş oluyor, afferim Kame'ye.

Konuklara gelince bir kez Junno konuk olmuş, soyunma odasına geldiğinde Kame tam da duştan çıkıyormuş, Junno neşeli bir halde selam verdiğinde Kame ona cevap vermeyerek giyinmeye devam etmiş. Junno bir süre tedirginlikle sessizce oturup diğerlerine baktıktan sonra " Cheesburger yemeğe gitmeye ne dersiniz? " diye sormuş. Ancak bu kez herkesten önce heyecanla atılan Kame olmuş. " Bu harika olur! " diyerek. Junno o zaman Kame'nin sabahtan beri bir şey yemeden çalıştığını ve büyük ihtimalle çok fazla yorgun olduğunu anlayarak durumu kötüye yormamış. Tatlı adam şu Junno ya :D Bir diğer konukta Kame'nin rol aldığı hemen her Dream Boys'a gelerek ona destek olan Yamapi.





Yamapi'nin geçenlerde Ryo ve Shige'yle buluşacağı yemek randevusunu ekerek Kame'yle buluşması dergilere konu olmuştu. Ryo söylenen bir ifadeyle " O gün bizi ekip Kame'yle buluştun değil mi? " diye sorduğunda Yamapi " Kame'nin programında aniden bir boşluk oluşunca bunu kaçırmak istemedim. Özür dilerim." diyerek durumu açıklamış. Jin ve Kame arasında olan bitenlere rağmen Pi'nin kendini Kame'den çekmemesi gerçekten çok güzel bir davranış. Fanraporunda yazdığına göre Pi'nin sahnedeki anlatımıyla Yamapi Dream Boys soyunma odasına geldiğinde Kame önce onu tanıyamayarak " Kim bu yakışıklı? " demişmiş. :D Kame sahnede Yamapi'ye " Akira " diye seslenmiş. Bilmeyenler için bu Kame ve Jin'in birlikte rol aldıkları dizi olan " Nobuta Wo Produce " ta Yamapi'nin canlandırdığı karakterin adıdır. ;)


Dream Boys da öne çıkan performanslar Koki'nin Anarchist parçası, Nakamaru'nun Kame'nin slow şarkısı olan Aishiteru Kara'yı pop versiyonda söylediği parçası ve Kamenin hem Lost My Way'in Dream Boys versiyonu hem de yeni solosu Bad Dream. Bu performanslarda üyelerin her birinin kendilerini performanslara verdikleri ve harika oldukları söyleniyor. O kadar övdükten sonra Kame'nin Bad Dream performansı hakkında ufak da olsa bir bilgi sahibi olabileceğiniz fan çekimi bir video koyacağım. Ahh siyah çok yakışıyor bu adama bembeyaz kolları nasıl da meydana çıkıyor.





Kamenashi Kazuya - BAD DREAM






Şangay dramalarından biri bir cenaze sahnesinde Kame'nin resimlerinden birini kullanmış. Ama Çinli hayranlar hemen bunun farkına varınca kanalı telefon yağmuruna tutmuşlar. Direktör resmi, kişinin Kamenashi Kazuya olduğunu bilmeyerek kullandığını söylemiş. Vay be hayranlar hemen nasıl fark etmişler üstelik resim bayağı bayağı eski resimlerinden biri (Pololo 07.2008) Zaten ancak Kame fanları fark edebilirdi. Ben hemen tanıdım mesela :D Resmin tanınmasından sonra bir çok kızgın Kame hayranı stüdyoyu arayarak direktörden özür dilemesini istemişler ama direktör bir tesadüf olduğunda ısrar ederek özür dilemeyi ret etmiş.

Ancak durmak bilmeyen telefonlar ve kızgın hayranlar sonrasında stüdyo direktörü özür mektubu yayınlama mecbur bırakmış. Adam mektubunda sektörde yeni olduğunu, bu sahnede bir resme ihtiyaç duyduğunda internetten tesadüfen bulduğu bu resmi kullandığını ve bu kişinin Japonya'nın büyük idollerinden biri olan Kamenashi Kazuya'ya ait olduğunu kesinlikle bilmediğini, zaten resmi kullanırken burundan yukarısını bulandırarak kullandığını söylemiş. Hayranların böylesine güçlü bir çıkış yapacaklarını hiç tahmin etmediğini, sıkıntı ve üzüntüden yemek yiyemeyecek hale geldiğini ekleyerek içtenlikle özür dilemiş. Hatasının tamamen sektörde yeni olmasından kaynaklandığını, Kame'den kesinlikle nefret ya da hoşlanmama gibi duyguları yüzünden resmini cenaze sahnesinde kullanmadığını açıklamaya çalışmış. En sonunda da bu hatanın bağışlanamaz olduğu düşünülüyorsa istekler üzerine istifa edebileceğini açıklamış.

Wahahah diyorum sadece! Kame'nin hayranlarının gücüdür bu arkadaşlar. Sadece bir resim işte ne olacak demeyin, altında olmadık şeyler olabileceği gibi resmin kullanıldığı kişi hakkında en ufak bir bilginin bulunmaması zaten hayranların kızmaları için yeterli bir sebepti. Daha önce de bir başka tv kanalı Kame'nin sahneden aşağı düştüğü ve daha sonra Jin'in gözetiminde yürüdüğü sahneleri bir showda kullanmış, ardından yine çinli hayranların güçlü tepkisi nedeniyle tv kanalı gazetelere özür mektubu yayınlatmak zorunda kalmıştı.





Kame'nin yeni draması " Yokai Ningen Bem " Ekim ayında start alacak ama şimdiden programlara konu olmaya başladı. Tanıtım promoları çekildi ve gazetelerde sayfa sayfa haberleri yayınlandı. Kame dizinin adında geçen ve hayranlar arasında da diziyi anlatırken kullanılan " Bem " karakterini canlandırıyor. Dizinin çoğunluğunun CG teknolojisiyle çekildiği söyleniyor. Kame'nin canavar gözlü ve alnında boynuzlarla resmi pek ilginç, bana daha çok vampirleri anımsattı ki kendisi uzun zamandır hayranları tarafından Vampire Knigth animesinin Kaname'si olması yönünde isteklere maruz kalıyor. Şahsen ben de bu role cuk olduğunu düşünmekteyim.








BEM interwiew


Son olarak sanırım en güzel haber Kame'nin yeni dramasıyla birlikte KAT-TUN un yeni singleının da satışa çıkacak olması. BEM dramasının them parçası olacak ve aynı zamanda da singleın adını taşıyacak olan parça " BIRTH " ve single da bulunacağı söylenen " Glow World " adlı parça merakla beklenmekte. Bu singleı takiben de KAT-TUN un albümünün piyasaya sürüleceği söyleniyor hadi bakalım hayırlısı.

Haberlerimi her zamanki gibi derleme Kame resimleriyle noktalıyorum. By-by-cyle!!!










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder