8 Ekim 2011 Cumartesi

Kahin Miyim Neyim?




Aylardır sizlere sunduğum Uzak Doğu Postaları'nda Yamapi'yle ilgili çok ilginç dedikodulara yer vermiştim hatırlarsanız. Geçtiğimiz ay gazete ve dergilere yansıyan Worner'in Ceosu ve Johnny-sanla yediği yemekten çok önce Yamapi'nin NEWS grubundan ayrılmayı planladığına dair söylentiler olduğundan bahsediyordum. Sonunda dün herşey resmileşti. NEWS grubunun önde gelen seslerinden Yamashita Tomoshisa (Yamapi) ve Nishikido Ryo aynı gün ve zamanda gruptan ayrıldıklarını açıkladılar.

Herkes az çok Yamapi'den böyle bir açıklama gelebileceğini tahmin ediyordu ama Ryo'nun verdiği karar tam bir sürpriz oldu. Bu da uzun zamandır Ryo ve diğer üyeler arasında büyük anlaşmazlıklar olduğu, Ryo'nun sadece Pi grupta olduğu için NEWS'te durduğunu, özellikle Tego'yla büyük bir kavga ettiklerine dair forumlarda fısıldanan dedikodular acaba gerçek mi diye düşündürdü. Yamapi'nin açıklaması şu şekilde,





Tomohisa Yamashita:

“One of my biggest achievements has been to be able to work in a group called NEWS, and to have had so many fans support us. Going solo will be a challenge. I know that it’ll feel different and I’ll go through hard times unlike anything I’ve ever experienced, but I want to use the skills that I’ve learned in NEWS to each and every job I do from now on. I’ll do my best and stay focused so I hope I can stay good rivals with the other five guys.”



Ancak bu açıklama hayranlar tarafından hiç beğenilmedi. Fazlasıyla Jin'in verdiği ayrılma kararı mesajını anımsatsa da onunkinden daha soğuk olması nedeniyle ve hayranlarından " özür dilememesi " yüzünden daha şimdiden Yamapi kendisine tepkili olarak sırtını dönen yüzlerce exhayran edinmiş durumda. Jin de LA konserinin hemen öncesine kadar KAT-TUN dan ayrılmayı düşünmediğine dair mesajlar veriyordu, Yamapi de daha geçenlerde NEWS'ten ayrılmayacağını, hayranlarının rahat olmasını söylüyordu. Ama ne oldu? İkisi de yalancı durumuna düşerek hayranlarının aldatılmış hissetmelerine neden oldukları için birçok hayran kaybettiler. Ancak Jin'in durumu biraz daha belirgindi, özellikle son bir yılda KAT-TUN un yanındaki buzdolabı duruşuyla hayranlarını bu beklentiye itmişti. Oysa Yamapi'de böyle bir durum olmadığı için hayranları ona inanmışlar ve ayrılık kararıyla kendilerini aldatılmış hissetmişlerdi. İşte bu yüzden Jin affedilirken Yamapi aforoz edilmeyle karşı karşıya kaldı.

Gruptan ayrılan bir diğer üye Ryo'nun açıklaması ise şöyle,

Ryo Nishikido:

“It has been an amazing experience to have been given the chance to work in both NEWS and Kanjani8, and I want to say a huge thank you to all of my fans who supported the Nishikido in NEWS. Being part of two groups, there were scheduling conflicts that couldn’t be resolved no matter how hard I tried. I felt bad because it was getting very difficult to plan CD releases and concert tours on both sides, which ultimately lead to this decision. I wish Koyama, Kato, Masuda, and Tegoshi all the best in delivering a new NEWS.”





Açık konuşayım ben Ryo'yu hiç sevmem. (bkz yukarıya) Teaaaa junior zamanlarından beri sevmem. Bana her zaman iki yüzlü bir insan izlenimi verdi ve yaptığı, söylediği pek çok şey de kendisinden nefret etmeme yetti. Bu yüzden ona karşı pek de objektif olamayacağım hayranlarından şimdiden özür dilerim. Pek çok hayran Ryo'nun verdiği kararı doğru bulsa da bunun sadece mazeret olduğu gayet açık. 8 yıldır hem NEWS hem de Kanjani8 grubunun üyeleğini yapıp, en yoğun dönemlerinde sorunsuzca iki grubun da aktivitelerine katılabilirken, bir yıldır hiçbir aktibivite yapmamış, single çıkarmamış NEWS grubuyla " şimdi " sorun yaşaması garip değil midir sizce? Arkadaş nerde problem yaşıyor olabilirsin ki şu anda? Mazeretin daniskası ama hayranlarının bir kısmı öne sürdüğü gerekçeyi kabullenmiş görünüyor. Bize de Ryo'ya başarılar demek düşer.

Johnnys'in resmi sayfası ışık hızıyla güncellenerek bundan sonra 4 kişi olarak devam edecek NEWS grubunun sayfası düzenlendi. BURADAN da sayfayı inceleyebilirsiniz. Kalan üyelerin yaptığı açıklamalar ise şöyle,


Keiichiro Koyama:

“We talked over and over again until we reached this decision. We might be working separately now, but the four of us will carry on what we have all done for the past 8 years. We promise to work harder than we ever have, and we will move forward. I hope you will continue to support us.”

Shigeaki Kato:

“I want to take this decision in up front, and work as hard as I can to build a new NEWS. I hope that you will continue to support the two and four of us from now on like you always have.”

Takahisa Masuda:

“I love the NEWS we have built together, and all these guys will still be my best friends. And to all of the fans who have supported the group that I love, you’re still my best friends too. These two will be working separately from us now, but I promise to work as hard as I can so that you’ll continue to support us.”

Yuya Tegoshi:

“I want to say I’m sorry to all of the NEWS fans who have waited so long for us to get together again. But I want to think positively about this move, and work hard to be able to make great music because it’s for you, the fans who I love, and who have always supported us. We’ll be different, but I hope we can still love one another. I hope you will continue to support us.”



Aslında ben grubun tamamen dağılacağını düşünüyordum. Çünkü gerçekten Tego ve Massu kurdukları Tegomass grubuyla gayet başarılı bir şekilde kendilerine bir yer edinmişlerdi bile. Ben Koyoma ve Shige'ye üzülüyordum şimdi ne yapacaklar diye? Ama beklentilerimin aksine grup olarak devam edeceklerini öğrendiğimde sevindim. Çünkü Shige ve Koyoma gerçekten yetenekli şarkıcılar. Tipsiz olsalar da sesleri de gayet güzeldir. Nette yapılan tepkileri şöyle bir incelediğimde pek çok hayranın hatta NEWS grubunun hayranı olmayan kişilerin bile bundan sonra gruba destek vermeye devam edeceklerini söylediklerini görünce de sevindim. Evet satışlar büyük ihtimalle bir miktar düşecektir, tıpkı KAT-TUN daki gibi ama KAT-TUN gibi onlar da ayakta kalmayı başaracaklardır, ben buna inanıyorum.

Lafı gelmişken bir yorumu çok beğendim diyor ki " KAT-TUN Jin'in ayrılmasıyla yıkılmadı çünkü, hadi gerçeklerle yüzleşelim, Akanishi Jin KAT-TUN'un temel taşı değildi. Kuruldukları andan beri dramalarda rol alan sadece o değildi, grupta öne çıkan tek kişi de o değildi, fangirllerin deli oldukları tek üye de değildi. Akanishi Jin KAT-TUN demek değildi. İşte bu yüzden KAT-TUN yıkılmadı. Ama NEWS demek YAMAPİ demek, Koyoma'nın da dediği gibi NEWS Yamapi'siz bir hiç. Ancak bundan sonra grubun yapması gereken şey " Bir şey " olabilmek. " Gerçekten güzel, ben şahsen bu yoruma kelimesi kelimesine katılıyorum.





İlginç olan şey Yamapi'nin ayrılık kararından sonra pek çok kişinin tutup durumla hiç ilgisi olmayan Akanishi Jin'i suçlaması. Tamam hem Ryo hem de Pi'yle yakın arkadaş olabilir ama kararları veren Jin değil. Onu suçlamak çok saçma. Ancak geçenlerde sizlere yayınladığım dergi haberinde Yamapi ve Jin arasında doğan ve ilişkilerini bozmaya başlayan rekabet dedikoduları hayranları bunu düşünmeye itmiş olabilir. Yamapi'nin Jin'in Amerika'da şimdiye dek gayet iyi idare etmesi karşısında kendisi de Amerika'da şansını denemeyi düşünüyor sanırım. Zira Çin forumlarında oldukla ilginç dedikodular okumaya başladım. Korkutuyor beni bu forumlar ya ne dedikodusu düşse haklı çıkıyorlar, haber ağı müthiş. Bunları değerlendirip sizlere taşımak da bana düşüyor. :) Akanishi Jin hakkında düşen eeen son dedikodular şok edici ama bunlara bu postta yer vermeyceğim, zira onunla ilgili bir haber içinde değiliz, ama gelecek Uzak Doğu Postası'nı kaçırmamanızı tavsiye ederim. ;)

Yeri gelmişken söz verdiğim gibi tıpkı Akanishi'nin ayrılışının ardından başarı durumunu değerlendirdiğim ŞU POSTTAKİ gibi Yamapi'nin de başarı durumunu değerlendireyim. Göreceğiniz üzere Jin için ne öngörmüşsem hepsi gerçekleşmiş. Kahin miyim neyim yahu! :D Bakalım Yamapi için söylediklerim de gerçekleşecek mi? Başlayalım...





Pozitif 1 : Yamapi gerçekten yakışıklı, karizmatik, elmacık kemikleri ve büyük gözleriyle ilgi toplayan yakışıklı bir adam. Bu da kızları kendisine çekmeye yeter.

Negatif 1 : Ancak pek çok kişi Yamapi'nin soğuk duruşunu, duygusuz bakışlarını beğenmiyor. Bu arada belirtmeden geçemeyeceğim Yamapi'ya kimileri tarafından takılan lakap şudur: Mr. Dead fish eyes

Pozitif 2 : Yamapi Johnnys'in Golden Boy'u olarak uzun yıllardır müzik piyasasının içinde ve kendine kemikleşmiş bir hayran kitlesi edinmiş durumda. Sadece Asya'da değil tüm dünyada bilinen en ünlü JPOP sanatçılarından biridir. Benim bile Japonya'yla ilgili hiçbir şey bilmediğim zamanda bildiğim tek bir isim vardı, Yamapi. Oynadığı dramalarla denizaşırı ülkelerden de kendine oldukça fazla hayran edindi.

Negatif 2 : Şimdi eği oturalım doğru konuşalım Yamapi iyi bir şarkıcı değil, sesi yeterince güçlü değil, boğuk ve hayranlarından eleştri alan en büyük dezavantajı bu yüzden albümlerini daha çok audotune tarzında çıkarması. Maskelenmiş sesini beğenmeyen hayranları zaten kendisini eleştriyorlardı ama Amerika'da bu tarzla tutunabileceğini hiç sanmıyorum. Ayrıca Yamapi'nin dans edişini de pek şok kişi beğenmiyor. Onu izlerken bir robotu izliyormuşuz gibi hissediyoruz diyen kişi hiç de az değil. 2009 dan bu yana hiçbir dramada rol almadı. Kendisine teklif gelmediğine dair dedikoduları hepiniz hatırlıyorsunuzdur. Deprem felaketindeki skandal sonrasında popüleritesi de iyice düşmüştü.

Pozitif 3 : Şu anda Yamapi'nin en büyük avantajı yakın arkadaşı Jin. Önceleri Yamapi Jin'e kol kanat gerip destek oldu. Bakalım arkadaşı Jin ona Amerika macerasında destek olacak mı? Birbirlerine destek olurlarsa elde edecekleri fırsatlar da artabilir diye düşünüyorum. Ayrıca birbirlerine destek olmaları demek, hayranlarının da çaprazlama olarak diğerini desteklemesi ve böylece desteği arttırma şansını elde etmeleri de demek.

Negatif 3 : Ancak sanmasın ki Pi Amerika'ya gidince birdenbire yıldız olacak. Jin'in ingilizcesi eğer anlaşılmaz ise Yamapi'nin ingilizcesi için ancak öğütülmüş diyebilirim. Yamapi'nin bu yolda daha çook fırın ekmek yemesi gerek. Ayrıca Yamapi soğuk duruşu, hayranlarına karşı mesafeli hareketleri, konuşma konusundaki çekimserliğiyle Amerika'da tutunabilecek biri değil. Üstelik Yamapi'nin bir "tarzı" yok. Yani Jin'e bakıyorsunuz yapmak istediği bir müzik var, bir amacı var ve beğendiği tarzı yaptığı şarkılara yansıtabiliyor. Oysa Yamapi kendi şarkılarını yapmıyor, bir tarzı yok, bir amacı da yok. Jin kadar yetenekli bir ses sanatçısı da değil. İyisi mi o hiç kendini Jin'le mukayese edip Amerika rüyasına kapılmasın.

SONUÇ : Yamapi'nin Amerika’da başarılı olma şansını % 20 olarak gösteriyorum. % 10 YAKIŞIKLILIĞINA VE ÜNÜNÜNE, % 10 FAN DESTEĞİNE. Yamapi'ciğim iyisi mi sen hiç bavullarını toplama. Bence senin için en iyi yer yuvan. Bir an önce toparlan, hakkında çıkan haberler sonraki paramparça ettiğin imajını düzelt ve iyi bir adam ol. Kusura bakmasın ama eğer Jin gibi bad boy havalarında takılmayı düşünüyorsa havasını alır, Jin'de bunu kaldıracak potansiyel var ama Yamapi sarhoş bir pislik gibi davranırsa kariyerine by by der o kadar. Hadi sağlıcakla kalın.

2 yorum:

  1. Bekliyordum...bekliyordum diyip kendimi rahatlatmaya çalıştım haberi aldığımda. Yamapi ah Yamapi hiç mi adam olmayacaksın sen ya. Gözümde bir numaraydın ama çooookkk uzun zaman oldu bu yeri kaptıralı ama gene de üzülüyor işte insan. Bu kadar skandalın, dedikodunun ortasında sen imajını düzeltmeye çalışacağın yerde olacak iş mi bu? Ryo şaşırdım, hiç beklemiyordum severim Ryo'yu.Yamapi'yi yerden yere vurmuşsun desem yalan olmaz hani darkangel, hani bir yerde haklısında yamapi gözümdeki değerini kazanamadı yıllardır bir düştü pir düştü ama bazı başarıları da var oyunculukta iyi derler mesela, rolüne hazırlanıp geldiği söylenirdi. Ama ses konusunda kesinlikle sana katılıyorum sesi garip bir ses tonuna sahip bence ama kullanışlı bir sesi yok, bitiyor bir yerde ses yükselemiyor vs. kısaca grup da sesi örtülüyordu, batmıyordu ama soloda bunu yapamayacak. Yamapi Japonya'da kalsa bile Amerika şıkkını hiç söylemiyorum bile, düşüş yaşayacağını düşünüyorum. Hiç birşey eskisi gibi olmiycak new NEWS için de Yamapi için de.
    son olarak kehanetlerinin gerçekleşebilitesine katılıyorum. :))

    YanıtlaSil
  2. Yamapi'yi severim ben aslında sevmesem Ryo gibi hiç yer vermem kendisine ama onun hem tanıtımını yaptım hem de haberleri düştükçe paylaşıyorum. İlk hayran olduğum japondur. Ama artık eski düzgünlüğü kalmadı. Birşeyler oldu bu çocuğa bozuldu yafz. Oyunculuğunu da sadece kendini salarak doğaçlama oynadığı Akira rolünde beğenmiştim. Diğer bütün rolleri aynı kalıptan çıkmış gibi. Yolu açık olsun diyeceğiz ne yapalım. NEWS de KAT-TUN gibi tutunmayı başarır umarım.

    YanıtlaSil