25 Ocak 2012 Çarşamba

Amerika Yollarında Bi Maceracı Japon...


Haberlerimize bu kez AKB48 grubu ile başlamak istiyorum çünkü beni bile şaşırttılar artık. Son singleları için 18 üye birer enstrüman çalmayı öğrendiler ve performanslarını canlı olarak sunarak şarkılarını tanıtmaya başladılar. Bu singleın imajında sadece şarkı söyleyen değil aynı zamanda çalan bir band olduklarını göstermeye çalışıyorlar. Merak edenler için seyircilerin neredeyse tamamının erkeklerden oluştuğu canlı performansta " Give me Five " 



Arashi yeni singleını 7 Martta piyasaya sürecek. Lider parça Matsumoto Jun'un hali hazırda devam etmekte olan dizisi Lucky Seven ın them parçası olacak. Zaten dizi parçaları her zaman daha fazla satar.

Kis-MJy-Ft2 grubu da 3. singllelarıyla birlikte ilk albümlerini de piyasaya çıkarmaya hazırlanıyor. Ayrıca ülke genelinde bir tur da planlar dahilinde görünüyor. Albüm için biraz erken gibi sanki ama neyse hazır ne kadar kazanabilirsek kazanalım modundalarken çıkarsınlar bakalım.

KAT-TUN um sempaileri ve zamanında backdancerları olarak görev yaptıkları grup Kinki Kids'in son singleı 123.475 adet satarak Oricon'u haftanın birincisi olarak tamamlamayı başardı. Böylelikle kendilerine ait olan ve Guninnes Rekorlar Kitabına da girmiş debutlarından itibaren kesintisiz 31 adet NO 1 single çıkarma rekorunu da 32 adete genişletmiş oldular. En yakın rakipleri olan KAT-TUN la da aralarındaki farkı 17 ye çıkarmış oldular.


DBSK dan koparak ağırlıklı olarak Japonya'da faaliyet göstermeye başlayan ve Tohoshinki adını kullanan grubumuz da yeni singllearını çıkarmaya hazırlanıyorlar. Japonya'daki " TUNE " turları oldukça başarılı geçmişti. Bu kez singleda yeni parçalar bulunacağı için bir öncekinden daha fazla satacağını düşünüyorum. Ayrıca bu hafta DBSK nın yeniden birleşme olasılığı hakkında bir haber pörtledi. Ancak Avex'in JYJ ye yaptığı o kadar şeyden sonra grubun yeniden bir araya gelmesi şu anda mucize olarak görülmeye devam ediyor. Zaten her iki taraf da birbirleri hakkında çok az açıklama yapmakta.


Johnny's in Çin de en fazla faaliyet gösteren grubu SMAP promosyonlarına devam ediyor. Son olarak Çin'de Dragon Tv de bir programa katılarak birkaç şarkılarının Çince versiyonlarını söylediler. Hepsinin Çincesi iyi ama özellikle Kimitaku'nunki gerçekten iyiydi.


Koreli kız gruplarından T-ara da Japonya'ya transfer olan gruplardan biri olmuştu. Çok geçmedi ki en sevilen parçalarından biri olan Roly-Poly nin japonca versiyonunu yaptılar ve kliplerini de çektiler bile. :) Her zamanki gibi hatta bütün kız gruplarınınki gibi şeker bombası bir klip :D



Kore'de en sevdiğim müzik gruplarından biri olan BIGBANG bir süredir Japonya'da çıkış arıyordu. Sonunda G. Dragon'un skandalları yüzünden ertelenen albümleri piyasaya çıktı. Maalesef beklenenin çok altında bir satış gerçekleşti. İlk gün birinci sırada yer alsalar da ikinci gün aynı ülkeden bir başka grup olan KARA tarafından ikinciliğe itildiler ve maalesef haftayı da bu şekilde tamamladılar. Üstelik KARA nın albümlerinin 3. haftasıydı. Albümlerinin promosyonu için sevilen müzik programı Music Station'a katıldılar. Yarı playback yarı canlı söylediler ama hiç de Jin gibi batırmadılar vallahi bravo. Bi de her performansta böyle bir tane gitarı hacamat ediyorlarsa yazık yahu! :D



Geçen sene Jin'in birkaç dalda birincilik kazandığı için hayranlarına teşekkür mesajı yayınladığı JPOPASIA AWARDS ya da bilinen adıyla JIMA nın 2011 yılı sonuçları açıklandı. Toplamda 595.825 adet oyun kullanıldığı oylamada sonuçlar hemen herkesi şaşırttı. Zira pek dikkatleri çekmeyen ancak son iki yıldır yükselişe geçerek fan desteğini arttıran tamamı kızlardan oluşmuş, pop/rock söyleyen SCANDAL fanlarının müthiş organize olarak yaptıkları destek sonucu pek çok dalda birinciliği almıştı. Hatta hemen her dalda KAT-TUN la kafa kafaya sonuçlar elde etmişlerdi. Hayranlarını tebrik ederiz. Herkesi şaşırtan ikinci şey Jin'in geçen sene elde ettiği birincilikleri kaybetmiş olmasıydı. Üçüncüsü de elbette Arashi veya AKB48 in hiçbir dalda birinciliği alamamış olması. Arashi fanlarına göre bunun nedeni onları bu tür oylamalara katılmayı uygun bulmamaları. Buna inanırım çünkü ne zaman bir yerde oylama olsa Arashi fanları hemen burun kıvırıp oradan uzaklaşırlar. :D Sonuçlar şöyle gerçekleşti,


Favorite Artist/Band : 1 ) Scandal - 2 ) KAT-TUN - 3 ) YUI

Best Male Solo : 1 ) Jin Akanishi - 2 ) Kamenashi Kazuya 3 ) GACKT

Best Female Solo : YUI

Best MV of 2011 : KAT-TUN - Run For You

Best Single 2011 : 1) SCANDAL - Love Survive - 2) KAT-TUN - BIRTH 3) GACKT - Episode.0

Best Album of 2011 : SCANDAL - Baby Action


Best Boyband : KAT-TUN

Best Girlband : SCANDAL

Most Promising Artist/Band : 1 ) SCANDAL - 2) KAT-TUN 3 ) YUI


Best Musical Ability : 1 ) YUI - 2) Kamenashi Kazuya - 3 ) Akanishi Jin

Best Use of Social Media : Jin Akanishi

New Artist Band of 2011 : Sexy Zone

Sexiest Female Singer : YUI


Sexiest Male Singer : Kamenashi Kazuya

Most Want To Be Girlfriend/Boyfriend : Kamenashi Kazuya, YUI


Ayrıca bu sene hayranların çabası sonucu X-JAPAN da BEST ROCK BAND seçilmeyi başardı. En azından güçlü rakipleri arasından bir tane birincilik alabilmesi de güzel.

Source : http://www.jpopasia.com/awards/


YesAsia sitesi kendi bünyesinde 2011 in en çok satanlarını açıkladı. Kore'de en fazla satışı yapan bayan grup Girls' Generation olurken erkek gruplarda Super Junior birinciliği en yakın rakibi Big Bang'e kaptırmadı. Ama işin en güzeli Avex tarafından ban yiyen, her işlerine balta vurulan JYJ nin her şeye rağmen 3. sırada kendilerine yer bulmuş olması. Bu da ne kadar güçlü olursan ol, gücünü zalimlik için kullanırsan kullan sevginin bir çıkış yolu bulacağının en güzel kanıtı bence. 

Japonların sonuçlarına gelince Girl's Generations'un liderliği kimselere bırakmadığını görüyoruz. Bu sene albüm çıkarmayan ama listede White ve BIRTH singlelarıyla kendine yer bulan KAT-TUN BEST SELLING ARTIST sıralamasında kendine 4. sırada yer bulmuş. Jpop sıralamalarını bile kpop artistleri basmışlar gördüğünüz üzere :D  

Yamapi'nin beklenen programı " Route 66 " nın ilk iki bölümü yayınlandı. Bizimki helikopterleri falan etrafına pervane etmiş, arabasında ve çevresinde bir sürü kameraman var, üstelik bir de İngilizcesi iyi olmadığı için yanında terciman da taşıyor ve programın sloganı ne? Yamashita Amerika'da YALNIZ! Hahaha :D Abi madem ingilizcene o kadar güvenmiyorsun ne işin var oralarda? Hadi gittin, o zaman bizi salak yerine koyup konuştuğu insanlar japoncayı o da ingilizceyi çok süper biliyorlarmış gibi hava yaratmasalar harika olacak. :D Mesela Pi bir çiftle konuşuyor, sorularını japonca soruyor elbette, o arada bizim göremediğimiz tercüman soruyu çeviriyor çift de Pi ye İngilizce cevap veriyor. Pi de çevrildikten sonra anladığı olaya tepki veriyor. Ama tercümanın kısımlarını kestikleri için olay aynen yukarıda bahsettiğim gibi gerçekleşiyor. :D


Bir de bir şeyi fark ettim izlerken bu Pi ye uzun saç ne kadar yakışıyormuş yahu!!! Beni fena çarptı sizi bilemeyeceğim artık neler yapar. :D Adam Kame ve Jin'den sonra Johnnys'in en güzel adamı bundan emin oldum artık. Pi'nin ingilizcesi zayıf ya ne zaman bir restorana girse -ki program boyunca devamlı tıkınıp duruyor herhalde Amerika'yı restoranlarından keşfedecek- menüleri anlayamadığı için " I can eat anything " deyip işin içinden sıyrılıyor, pası garsona atıyor. Kötü bir yemek gelirse de garsonun, iyi de gelirse garsonun suçlu olacak :D Ama birkaç şey dışında silip süpürmediği yemek olmadı şimdiye dek. Hele bir kahvaltı etti ki izlerken benim karnım acıktı vallahi. Tavayı bile son lokmasına kadar bir güzel temizledi o kadar yani! Bir de zavallının eline tutuşturmuşlar ingilizce dialoglardan oluşan şeyler, bir restorana gidildiğinde nasıl sipariş verilir falan diye gül gül ölürsünüz. :D Pi de bunları bir ciddiyetle inceliyor ki hahaha! Bu arada Pi bu unutabilir diye altına not düşmüşler sakın bahşiş vermeyi unutma diye :D Yamapi'ye genel olarak Pi veya Yamapi diye hitap edilse de yakın bazı arkadaşları ve ailesinin ona Toma dediğini biliyoruz. Burada da kendini pek çok kez Toma olarak tanıtıyor. Ben ancak birinci bölümün videosunu buldum hemen silinmiş. Umarım siz izleyene kadar bu dayanabilir.

ROUTE 66 1. BÖLÜM : http://www.tudou.com/programs/view/GTibPDrDQLI/


Tıkınırken yemeğin tadını almaya çalışan Pi
Yaşlı çiftin anlattıkları karşısında gözleri dolan duygusal Pi (numaracı seniiiii)
Gece hayatına akan Pi :)


Jin'in albümü için geri sayım başladı ama bu arada Koda Kumi'nin yeni singleı " Japonesque " ve Jin'in albümü " Japonicana " nın isim benzerliği nette bazı karışıklıklara neden oluyormuş. :D Beklenen singleı " Sun Burns Down " sonunda çıktı. Öncelikle klipten bahsetmek istiyorum, bence şarkının taşıdığı havayı yansıtamamış. Abi  " hadi benimle güneş batarken seviş " dediği bir şarkıyla hırsızlığın ne akalası var Allah aşkına biri bana açıklasın? " Test Drive " da tema Sixty Seconds filminden esinlenilmişti bu klipte de Mission İmpossible filminden esinlenmişler. Merak ediyorum acaba Jin'in bütün klipleri böyle film kopyaları mı olacak?


Jin'in acil olarak yeni bir stiliste, yeni bir reklam uzmanına bir de koreografa ihtiyacı var. Ne o öyle beş yaşında çocuklar gibi geçirmiş ayağına ışıklı spor ayakkabıları, beyaz tişörtünün üzerine kabanı bir de dans edecek? Çocuk dans etmeyi de unutmuş sanki? Açıkçası Jin ne zaman robotik dansa geçti zaten o zamandan beri hoşuma gitmiyor dansı ama bu kliptekinden çoook daha iyi dans edebileceğini biliyorum. Zaten o klibindeki hatun Jin'den daha büyük bir ilgi toplamış durumda şu anda bu da çok ilginç. Meğersem o da çıkış arayan yeni şarkıcılardanmış.

Sun Burns Down tahmin edildiği gibi bugün İtunes Dance Chartta 1 numara oldu. Top Album sıralamasında ise 13 üncü sıradaydı. Genel sıralamayı elbette ki bir hafta sonraki Çarşamba yine benden öğreneceksiniz ;)



Ne yapmak istediğini bi anlasam...


Klibi ve Making off bölümünü official youtube kanalından seyredebilirsiniz.



Bu arada müthiş dedikodu tam da Sun Burns Down'un piyasaya çıktığı gün patlayıverdi. Akanishi Jin ve Japonya'nın sevilen melez güzellerinden aktris ve şarkıcı Meisa Kuroki çıkmaya başlamışlar. Önceden de birbirlerini tanıyan ikili söylenenlere göre yeni yıl zamanlarında bir araya gelip ilişkilerini romantik alanlara taşımışlar. Bu söylenti sadece onları Japonya'daki Disneyland'da gören fanlar tarafından değil magazin gazete ve dergileri tarafından da yazıldı. Johnnys anında tepki vererek ilişkiyi ret etti, üstelik Meisa'nın ajansını da suskun kalmakla suçladı. Ancak bu tür ret etme olaylarına pek girişmeyen Johnnys'in bu çıkışı şüpheyle karşılanmıştı ki olayın gerçek olduğu Jin ve Meisa eğlenirken çekilmiş bir resimle kanıtlandı. İkisi birbirine pek yakışmışlar maşallah. Birinde İtalyan ezgileri diğerinde Latin ezgileri çok uyuşmuşlar. Meisa'yı One Pound Gospel dizisinden de hatırlayabilirsiniz. Bence gayet güzel ve düzeyli bir kadın. Hatta Jin'e fazla diyenlerin yorumlarına katılıcam neredeyse :D Ama belki de Jin'e çeki düzen verip adam eder yahu bırakın adam bir tane de düzgün ilişki yaşasın. :D Gerçi elbette bu ilişkinin reklam ilişkisi olma olasılığı %95,5 gibi bir şey ama olsun.


Jin hakkındaki güzel haberlerden sonra son olarak KAT-TUN hakkındaki haberlere gelelim. 6. albümleri olacak " CHAIN " in track listi açıklandı. Entag reklamları sonrası herkes " Smile For You " nun lider şarkı olacağını sanıyordu ama KAT-TUN bizi ters köşeye yatırdı. LOCK ON albümün lider parçası olacak, SMILE FOR YOU Entag reklamlarının parçası olacak ve ONE DAY da Suzuki Solio reklamlarında kullanılacak. Yep Suzuki KAT-TUN la bir şarkılık daha anlaştı. Black an White serisinden 26binden fazla araba satmayı başarmış olmalarının da bunda etkisi var elbette. Entag oyun sitesi de KAT-TUN hayranlarının sitelerine gösterdikleri ilgiden hayli memnunlar. Bununla ilgili bir teşekkür yazısı bile yayınladılar. KAT-TUN un anime serisine sadece ülkeleri Japonya'dan değil tüm Asya'yla birlikte deniz aşırı ülkelerden, Avrupa ve Amerika'dan da girişler olması onları mutlu etmiş anlaşılan. KAT-TUN 2011 de Japonya'da reklamlarda en etkili isimler sıralamasında 17. sırada yer aldı.

1. LOCK ON
2. ONE DAY
3. BIRTH
4. ULTIMATE WHEELS
5. FINALE (Junnosuke Taguchi Solo)
6. STEP BY STEP (Yuichi Nakamaru Solo)
7. RUN FOR YOU
8. Ano Hi No You Ni
9. Zutto (Kazuya Kamenashi Solo)
10. SMILE FOR YOU
11. Hakanai Yubisaki
12. ~again (Tatsuya Ueda Solo)
13. CHANGE UR WORLD
14. DANGEROUS CAT ~MAKE ME WET~ (Koki Tanaka Solo)
15. Hodoukyou
16. WHITE
17. SOLDIER

Herkesi şaşırtan şey Kame'nin albümde olması beklenen şarkılarından " Bad Dream " veya " Plastic Tears " ın albümde yer almıyor oluşuydu. Onun yerine Kame " Zutto " isimli bir şarkı koymuş, genel kanı bunun romans bir parça olduğu yönünde ama bekleyelim bakalım. Bir diğeri de Koki'nin Make Me Wet serisine bir şarkı daha eklemiş olmasıydı. Bu daha kaç capter devam edecek bakalım. :) Ama Nakamaru'dan Step By Step i bekliyorduk zaten  kendisi de albümde bu şarkısının yer alacağını aylar önce söylemişti. Junno ve Ueda'nın da beni hayal kırıklığına uğratacaklarını sanmıyorum.

LOCK ON demişken hemen bu parçadan da bahsetmeliyim çünkü dün düşen radyo kaydı hayranları müthiş heyecanlandırdı. Biz Rock beklerken Smile For You sayesinde Popish bir albüm geleceğini düşünmeye başlamıştık. Ama LOCK ON bir düştü, pir düştü. ROCKISH KAT-TUN IS BACK!!! Bu kadar yane :D BIRTH mesela cazzrock bir parça olarak çok iyiydi ve hala sıkılmadan keyifle dinliyorum. Ama bu parça saf Rock yani hele elektrogitar sololarına bittim! Bu parçaya hayranların tek bir beklentisi var eyelinerli bir Kame. Kim bu isteğe katılmaz ki? *Lips!Lips!Lips!* Düşük kalitede bir kayıtta olsa şarkıyı dinlemek isteyenler için,



Haberlerimi yine Kame'ciğimle noktalıyorum by by :)


Bu da KAT-TUN un TV programının yeni yıl özel çekiminden. Tanrım neden bu kadar acımasızsın yaaaa! Böyle bir yaratığı yarat sonra da insandan aklına mukayyet olmasını bekle :)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder