15 Mart 2012 Perşembe

PRAY FOR JAPAN...



Oricon Weekly - Albums (5/3/2012~11/3/2012)

*1 83,264 276,141 Ikimonogakari - NEWTRAL
*2 69,887 *69,887 JIN AKANISHI - JAPONICANA
*3 42,246 *42,246 SCANDAL - SCANDAL SHOW
*4 24,471 *24,471 HY - PARADE


Merakla beklenen haftalık sonuçlar açıklandı efem. Akanishi Jin'in albümü JAPONICANA ilk iki gün 1. sırada yer aldıktan sonra haftanın kalan günlerini beşincilik ile üçüncülük arasında dolanarak geçirdi. İkinci günden sonra satışların ikibinli sayılara kadar gerilemesiyle hayranlar umutlarını internet satışlarına bağlamışlardı. Ancak iyi bir katkı sağlasa da TWSS scandalından sonra o kadar çok sipariş iptali olmuştu ki sayı beklenenin çok altında gerçekleşti. Üstelik geçen haftayı 190 binden fazla satış yaparak 1. bitirmiş olan Japonya'nın sevilen üçlü pop gruplarından Ikimonogakari Jin'in aksine her gün satışını arttırarak toplamda  83,264 adet satarak 2. haftalarında da ORICON CHART ı 1. sırada tamamlamayı başardılar. Jin toplamda 69,887 adet satarak 2.likte kaldı.

Bu Ikimonogakari'nin ilk başarısı değil. Bundan önceki albümleri "Ikimonobakari ~Members Best Selection~" Kasım 2010 da piyasa sürülmüş olmasına rağmen hala ilk 30 ila 50 arasında dolanıyor. Yani 71 haftadır listede. Şimdiye dek 1.338.000 kopya sattı. Bu hayal kırıklığıyla Amerika turuna başlayan Jin kelimenin tek anlamıyla çökmüş görünüyor. Şimdiye dek L.A ve Vancover konserlerini verdi. İki konserden düşen notlara yer verelim,


* Vancover konserinde Meisa'nın da orada olduğu görülmüş. Oldukça sade giyinmiş haldeki yıldız hamile görünüyormuş. 

* Her iki konserinde de yaşanan bilet iptalleri nedeniyle boş koltuklar varmış. Ancak özellikle Vancover'da 1.800 bilet kapasiteli clubün 400 bileti satılmamış. Hala da diğer şehirlerdeki konserlerinin biletleri satışta, tükenmiş değil. 

* L.A konserinde bir kadın pembe bir sutyen takımı sahneye atmış ama iki şehirde de toplu bir gösteri olmamış.

* Jin için " super skınny " görünüyordu demişler. O kadar zayıfmış ki hayranları çok endişelenmişler. 

* Jin'in konserin genelinde gözlük takması çok eleştirilmiş ama bazı şarkılarda gözlüklerini çıkardığında gözlerinin şiş ve altlarının da mor halkalarla kaplı olduğu görülmüş.


* O kadar çok autotune kullanılmış ki hayranların bazıları inatla konseri canlı değil playback verdiğini söylüyor. Ama genellikle tıpkı Japonya'daki performanslarındaki gibi kayıt üzerine canlı okumaya çalışmış. Aynı taktiği 2010 konser turu Yellow Gold'da da yapmış ve çok eleştirilmişti hatırlarsanız. 

* Jin'den önce sahne alan Joseph Vincent maalesef ki Jin'den daha başarılı bulunmuş. Hatta bazı hayranların konserden döner dönmez onu nette araştırmaya başladıklarını okudum.

* Jin bir kez bise çıkmış, onda da Seasons'u söylemiş. Japonca seslendirdiği bu parça konserlerinin her ikisinde de en başarılı parça olarak gösteriliyor.


* Jin'in eski crewinin neden sesinin çıkmadığı anlaşıldı çünkü bu turda hiçbiri yok. Jin bu kez zenci ve Asyalı dansçılardan oluşan yeni dansçlılarıyla sahnedeymiş. Özellikle kabarık saçlı bir kadın pek beğenilmemiş, Jin için fazla yaşlı durduğu söylenmiş. Ayrıca Jin'in bu konser turunda hemen hemen hiç dans etmemesi çok dikkat çekmiş. Sahnedeyken sesini çıkarabilmek için o kadar konsantre oluyordu ki dans edemiyordu diyenleri görünce çok üzüldüm. Bu çocuk kendine ne yaptı?...

Hala da bazı hayranlarının çok uçak yolcuğu yüzünden böyleydi de, yok %70-80 doluluk oranı da iyiymiş de filan diye kendilerini avutmaya çalışmıyorlar mı onlar için de üzülmemek elde değil. Adam resmen çakılıyor yahu neresi alkışlanacak bunun? Hele Jin'in bir LJ topluluğu var You and Jin diye buranın adminleri resmen kafayı yemişler. Jin'in kendi ağzıyla verdiği ropörtajları baştan yazıp hayranların hoşuna gidecek tarza sokmadan tutun da, Marching J deki Japon kızların oluşturdukları, benim aşağıdaki habere koyduğum 2. resmi alıp Jin'in konserine girmek için bekleyen kızlar işte falan diye yansıtmaya çalışmaya kadar neler neler yapmıyorlar. Aman azıcık eleştir hemen mesajlarını silerler, seni topluluktan atarlar, orada sadece Jin'i övmen gerekiyor. :P Hani Jin'in topluluğu olmasa ben bile takip etmem, sırf gülmek için bakıyorum he :D


Johnny's Ent. in geçen sene deprem/tsunamizedeler için düzenlediği Marching J projesinden, başarısından ve toplanan bağışlardan bahsetmiştim. Geçen sene tam 10 milyon doların üzerinde bağış toplamayı başaran Johnnys felaketin 1. yıldönümünde yeniden bir Marcing J projesini daha hayata geçirdi. 55.000 koltuk kapasiteli Tokio Dome'u dönüşümlü olarak doldurup boşaltan ve 170 binden fazla hayranı bir günde ağırlayan organizasyonda Johnny's e bağlı pek çok yetenek sahnede hazır bulunmuştu. Smap, V6, Tackey&Tsubasa, KAT-TUN, Kis-My-Ft2, Hey Say Jump ve birçok alt grup oradaydı. Arashi ve Akanishi Jin ise konserleri dolayısıyla hazır bulunamadılar. Jin'in geçen seneki gibi videosu yayınlandı ama geçen senede zaten bu hayır toplantısında katkıda bulunamadığı, bu sene de olmadığı için söylentilere göre videosu pek ilgi görmedi. KAT-TUN da Koki, Ueda ve Junno toplantının başında orada hazır bulundular. Kame ve Nakamaru ise daha sonradan Going ve dizi çekimlerinden gelerek toplantıya katıldılar.


ALTERNATİF LİNK : http://www.youtube.com/watch?v=iVlO0iFt3yA&feature=youtu.be


Geçen sene hatırlarsanız Kame'nin GOING ile deprem bölgesini ziyaret edişinin, oradaki lisede okuyan çocuklarla beysbol oynayışının ve sonrasında çocukların dileklerini gerçekleştirerek onlara Tokio'da maç seyrettirmesinin haberlerini yapmıştım. Kame o çocuklardan birinin atışlarını karşılayamayarak kaybetmişti. Çocuklar daha sonra programa gönderdikleri teşekkür videolarının sonuna onu her zaman intikam için beklediklerini söylemişlerdi. Kame bu sözü unutmadı, depremin yıldönümünde yeniden deprem bölgesine gitti. Bu arada çocuklar yeni mezun olmuşlardı. Mezuniyetlerindeki hüzün öyle ağırdı ki ben bile ekranımın başına ağladım.


Çocuklarla yeniden buluşan Kame onlarla eğlenceli bir maç yaptı. Geçen sene saçlarını kazıttığı kafasını Kame'nin okşamasını isteyen çocuğu şimdi saçlı görünce epeyce şaşırdı ama yine de kafasını okşadı. Çocuklarla onları ciddiye alıp değer vererek oynadığı için de çocuklar çok mutlu oldular. Kame atıcı olarak kazandı ama vurucu olarak yine kaybetti. :D Çocuklarla birlikte bir hatıra ağacı diktiler. Eminim bu onların küçük dünyalarında unutamayacakları anlardan biri daha oldu.

GOINGhttp://www.youtube.com/watch?v=ZVqPh08u0f0&feature=youtu.be



KAT-TUN un 6. albümü CHAIN 3. haftasında 4.235 adet satarak satış rakamını 125.051 e yükseltti. Son singleları BIRTH ise hala ilk 200 içinde satmaya devam ediyor. Bu haftalık satışla birlikte 230kt sınırını geçmeyi başardılar. Toplam satışlarını 230.080 adete çıkardılar. Bu arada dünya sıralamaları açıklandığında KAT-TUN için bir güzel haber daha geldi. CHAIN Global sıralamada 4. sırada yer almayı başarmıştı. Whitney satışları olmasa üçüncü sırayı alırdı kesin. Böylelikle KAT-TUN un 6 albümü de global chartta ilk 5 te yer almayı başardı.

KAT-TUN un Endonezya'lı hayranları 6. kuruluş yıl dönümlerini hem de kendi cluplerinin 1. kuruluş yıldönümlerini kutlamak için bir fan buluşması düzenlediler. Bu o kadar geniş yankı buldu ki SINDO TV isimli bir kanal gelip bu konu hakkında haber bile yaptı. Üstelik haberde KAT-TUN şarkılarına yer verildi. Programın sonunda da STAR RIDER klibi yayınlandı program tarafından. Bunun hemen ardından bir dergi KAT-TUN u tanıtan oldukça geniş bir yazıya yeni sayısında yer verdi. Fanların çabalarını takdir ediyorum. Bu dikkat çekme ve kutlama etkinlikleri önümüzdeki günlerde Medan, Surabaya, Yogyakarta ve Jakarta'da düzenlenecekmiş. Kim bilir belki de gerçekten Johnny'sin dikkatini çekmeyi başarırlar. GANBATTE GIRLS!


Ayrıca bugün itibariyle ASYA turu söylentileri bir başladı ki sormayın. Nedeni de Kore'nin eğlence programlarından biri olan Mnetwide a KAT-TUN un bir mesaj videosunun yayınlanmasıydı. Asya turu planlamalarına başladıklarını ve 2012 bir tur düzenlemeyi çok istediklerini belirtmeleriyle birlikte bir heyecandır aldı gidiyor. Hey Say Jump'un Bangkok konserinin iptal edilmesi üzüntüsünün üzerine bu haber iyi geldi. Merakla gelişmeleri bekliyoruz.

KAT-TUN M WIDE : http://www.youtube.com/watch?v=aVBg83aVxPM&feature=youtu.be



Kame'nin olaylı Panasonic reklamı sonrası KIRIN içeçek grubuyla anlaştığı haberini vermiştim. Meisa'nın eski şirketi Kame'yi reklamlarına alarak birine mesaj vermeye mi çalışıyor bilemiyoruz ama reklamların çok ses getirdiğini söyleyebilirim. İlk reklam da yayınlandı. Kame reklamda yorgun ve yaşlı bir adamın kahve içtikten sonra yakışıklı bir adama dönüşmesini canlandırıyor. Çok sevimli kerata yaa hele makingdeki o pembe tokalı haline bittim hahaha :D Reklamın ve ürünün tanıtım toplantısında yine büyük bir ilgi vardı ama  bu kez toplantıya damgasını vuran sorulan bir soru ile dergi ve gazetelerden gelen fotoğraf ve kameramanların özel istekleri oldu.


Kame'ye sorulan soru " Dönüşmek isteseydi neye ve neden dönüşmek isterdi? " O da " Dönüşmek isteseydim bir kadına dönüşmek isterdim. Etek giyip şehirde dolaşmanın nasıl bir his olduğunu öğrenmek için. " dedi. :D Kadınların ruhundan çok iyi anlıyor bu adam. Kadınlarla arasında empati kuruyor, sizi anlamak istiyorum mesajı veriyor, hem de kadınlarda eteği beğendiğini söylüyor. Fena vallahi :D Diğer olay bundan daha fazla ses getirdi şöyle ki Kame tam ürünle poz verirken ön tarafa yığılmış fotoğrafçılar ondan elinde tuttuğu ürünle " seksi " pozlar vermesini istediler. Kame önce gerçekten bunu istediklerine inanamadı. " Maji de? " (Gerçekten mi?) diye sordu. Ama adamlar ısrar edince o da kutuyu dudaklarına götürüp öptü. Ama bir utandı bir utandı! Sanırsınız ki daha önce hiç seksi poz vermemiş. Zaten gülmekten yapamadı ama yaptığı kadarı adamlara yetti sanırım ona bol bol teşekkür ettiler. Verdiği pozu çok sevmiş olacaklar ki birden fazla kez aynı pozu vermek zorunda kaldı adam. Onları da anlamak lazım bu resimlerden para kazanacaklar ne kadar seksi poz o kadar para :D


KIRIN RESMİ SİTESİ : http://www.beverage.co.jp/gogo/ad_gallery/espresso_cm1/

VİDEO 1 : http://www.youtube.com/watch?v=SPCj8AAs2qA

VİDEO 2 : http://www.youtube.com/watch?v=H0gGdqVX8HA

VİDEO 3 : http://www.youtube.com/watch?v=fy_0Uw6qhQM&feature=youtu.be

Kame'nin değişik programlar için verdiği özel roplar. Ama 1.yi mutlaka izleyin. Kame bunda doğum günü pastasını stüdyodakilerden tahmin etmelerini istiyor. Bulmakta epeyce zorlanıyorlar ama en süperi adamın tahminlerinden biri. Ne mi diyor? : Akanishi-Kun? HAHAHAHA!!! Öldüm gülmekten Akame millete ne biçim işlemiş! Meğerse KAT-TUN üyeleri Kame'yi bir restorana götürüp ışıkları kapatıyorlar ve şarkıyı söylemeye başlıyorlar. Kame'nin tek görebildiği maytaplarmış. Ama ışıklar bir açılmış görmüş ki doğum günü pastası kocaman bir BALIK! Balığın ağzına yerleştirilmiş maytaplar hala yanıyormuş hahaha :D İlahi T-TUN yahu!!! KA yı bayağı şaşırtmışlar.

VİDEO 1 : http://www.youtube.com/watch?v=3LkFL7GsMgo&feature=youtu.be

VİDEO 2 : http://www.youtube.com/watch?v=Rqs2d6PKA1k&feature=youtu.be

VİDEO 3 : http://www.youtube.com/watch?v=JYl_kI_ACcw&feature=youtu.be

VİDEO 4 : http://www.youtube.com/watch?v=N9WU2b4M6-Y

VİDEO 5 : http://www.youtube.com/watch?v=72OOWHZMFfU

Hana Yori Dango'nun Hanazawai Rui'si olarak gönüllere taht kurmuş sevilen aktör Oguri Shun aktres/model Yamada Yu ile 12 Martta dünya evine girdi. Tam ikisinin ayrıldığı yönünde dedikodular dolanırken bir bakmışız evlenivermişler. Oguri'nin çekimleri dolayısıyla katılamadığı basın toplantısında Yamada Yu aslında geçen sene Temmuz ayında evlenmeyi planladıklarını ama felaket nedeniyle erteleme kararı aldıklarını anlatmış. 2008 den beri çıkan çift yine bir Mart ayında çıkmaya başladıkları için Oguri çıkma tarihlerinde evlenmelerini istemiş. Bu yüzden de ayın başında teklifini yapmış ve elbette kabul edilmiş. Ama Yamada nasıl bir teklif geldiğini açıklamamış çünkü bunun sadece kendi anılarında kalmasını istiyormuş. Bir yakışıklı daha semalardan kayarken darısı diğerlerinin başına DEMİYORUZ elbette :D


Fake olup olmadığı anlaşılamayan ama büyük ihtimalle öyle olan Taeyang adına açılmış bir twitter hesabından atılmış ve hemen ardından da silinmiş bir mesaj yüzünden nette bir karşıklık yaşandı. Binlerce kez retwitlenen, rebloglanan mesaj yukarıdaki gifte gerçekleşen olaya gönderme yapıyordu. Taeyang'ın tekrar aşka yelken açıp açmadığını ilerleyen günler gösterecek. Bu arada BING BANG ın Fantastic Baby şarkısının Japonca versiyonunun da klibi yayınlandı. Açıkçası Kore'ce versiyonunu daha çok beğenmiştim. Hayır bence her iki klip de berbat ama şarkı en azından Kore'cede daha oturaklı.


BIG BANG FANTASTİC BABY JAPONCA VERSİYONU : http://www.youtube.com/watch?v=Da5E3UbRPd4&feature=player_embedded


Hey Say Jump un bu hafta çıkan konser DVD ları haftayı bir numarada tamamladı. Bunun şerefine bence konserdeki en başarılı performans olan Beat Line'ın videosunu koyayım. Bu peformansı izledikten sonra kimse kapıma Kpop diye geleceğini sanmıyorum :D Bu muhteşem performansla birlikte haberlerimi de kapatıyorum efem haftaya görüşürüz. :)



Hey Say Jump - Beat Line : http://www.tudou.com/programs/view/rQ9qH2vr7ME/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder