27 Nisan 2012 Cuma

KAT-TUN LIVE TOUR CHAIN




KAT-TUN un CHAIN LIVE TOUR u Tokio Dome konserleriyle devam etti. 3 gün sonunda 165.000 fana ulaşan grup diğer 10 şehirdeki konserleriyle birlikte 466.000 seyirciye ulaşmış bulunmakta. Geriye sadece tsunami bölgesi olan Sendai de verecekleri konserleri kaldı. Böylelikle 500.000 seyirci sınırını aşarak 12 şehirde yarım milyon hayrana konser vermiş olacaklar. En sona bu şehri bırakmalarının nedeni konser turunun vermek istediği " CHAIN " mesajını pekiştirmek. En uzun konser raporlarına hazır mısınız? Başlayalım o halde...

* Tokio Dome konserlerinde şimdiye dek hiçbir Johnnys grubunun kullanmadığı 25 metre genişliğinde hareket eden pist kullanıldı. Aynı zamanda çok özel FLASH TREE denilen ışık/lazer gösterileri de ilk kez KAT-TUN un konserlerinde kullanıldı.


* Konserlerde birbirlerine 400 metrelik devasa zincirlerle bağlı balonlarda takılı kafeslerde şarkılarını söylediler. Bu şekilde birkaç kez konser alanını turladılar. Kame hayranlara öpücük göndermek isterken neredeyse kafesinden düşecekmiş, son anda dengesini bulmuş ve kafese şok bir ifadeyle sıkı sıkı tutunmuş.

* Konserlerde double encore dahil toplamda 31 şarkı seslendirdiler.

* Tokio Dome konserleri DVD olarak 6 ay içinde piyasaya sürülecek. YAY!!!


* Birinci gün Kame yüzünde bir gülümseme ile Maru'nun arkasından yaklaşıp poposunu -hani hep yaparlar ya- dürtmüş :D Maru'dan öyle şiddetli bir tepki de gelmemiş. Sadece " Ooiiiii~" demiş sonra da " görürsün " dercesine baktıktan sonra her yerde Kame'yi takip etmiş. :D Kame bu arada aklına geldikçe su şişesiyle poposunu korumuş :D Ama Kame'nin korumayı unuttuğu bir anı yakalayan Maru poposunu oldukça şiddetli bir şekilde dürtmüş! O kadar ki neredeyse Kame düşecekmiş. Kame'deki tepki O-O şeklindeymiş hahaha :D " Yuichiii~ Ben seni hafifçe dürtmüştüm sen neden beni bu kadar sert dürttün? " diye tepki göstermiş. Maru sadece gülmüş. Sonrasında hep beraber ana sahneye yürürlerken Kame aniden " Ahhh~! " diye bağırmış. Diğerleri " Ne oldu? " diye sorduklarında Kame " Sandım ki biri beni dürttü. " demiş. Üyeler gülerek kimse seni dürtmedi dediklerinde Kame " Ölümcül bir vuruşu hissettim ama. " diyerek Maru'ya anlamlı anlamlı bakmış. Anlaşılan Kame hafif bir travma geçirmiş hehehe :D

* Birinci gün konsere Kame'nin Youkai Ningen Bem dizisindeki rol arkadaşı küçük oyuncu Suzuki Fuku da gelmiş. Fuku her iki elinde de birer Kame uchiwasıyla konser boyunca yerinde hoplayıp zıplayıp eğlenmiş. En sonda " We Are KAT-TUN " bölümünde koşarak gelip Kame'nin elini tutarak onlarla birlikte bu ana katılmış.

* Konserlerde Kame zaman zaman BEM i taklit etmiş, o zaman ya Ueda ya da Maru Bela olmuşlar. :D


* Birinci gün poster çekilişini Kame yapmış ve poster elinde Kame'nin uchiwası olan küçük bir çocuğa çıkmış. Kame sahneden inerek çocukla konuşmuş. Çocuğun elindeki uchiwa KAT-TUN 2010 yılı konserlerindeki uchiwalardanmış ve Kame çocuğa " Annene söyle sana yeni bir uchiwa alsın. " demiş. Hemen lafa giren Koki " Annene söyle Tanaka'nın da uchiwasını alsın. " diye kendini araya sıkıştırıvermiş. Onları izleyen Ueda da hemen peşlerinden " Annene söyle bana da telefon numarasını versin. " diye olaya girince  Kame " Bundan emin misin? Bu çocuğun bir de babası olması gerek. O zaman başın büyük belaya girecektir." deyince Ueda " Ah~" diyerek hemen sahneye geri kaçmış. :D

* İkinci gün poster çekilini Junno yapmış, çekilişten önce " Kazanan kişi lütfen benimle evlen! " diye bağırarak çekilişi yapmış. Poster bir fanboya çıkınca herkes çok gülmüş.

* İkinci gün konsere Matsumoto Jun ve bazı Güney Kore'li idoller gelmişler. Üçüncü gün ise NEWS grubu üyelerinden Massu VIP kısmından konseri seyretmiş ve bizimkilere el sallamış. Massu büyük ihtimalle DVD de görünecek. Ayrıca her şeye bir kulp bulup puan kıran tanınmış bir eleştirmenin konser sonrasında blogunda Ueda ve Maru'nun uchiwalarıyla poz verdiği bir resmi koyup konseri övmesi epey dikkat çekmiş. Tanınmış pek çok oyuncu, spor adamı, yönetmen ve sahne arkasında tanınan isimler de konserlere gelmişler.


* Üyelere en son kime sarıldınız? şeklinde gelen soruya Kame " Üyelere sarıldım ama konserden önce. Asla konserden sonra sarılmam çünkü hepimiz çok terli oluyoruz. " demiş. Maru köpeklerine sarıldığını ama onların da çabucak kollarından kaçtığını söylerken Koki battaniyeye, Ueda ve Junno'da yastıklarına sarıldıklarını söylemişler.

* Üyeler Junno'nun gevezelikleriyle teke tek baş edemediklerinden dem vurduklarında Junno " Son kez Ueda ile yalnız kaldığımda gayet iyiydi. " diye cevap vermiş. Ueda da " Eğer Junno ile birlikteysem güzel çünkü benim konuşmama gerek kalmıyor. " demiş, sonra ikisi high 5 yapmışlar hahah tencere yuvarlanmış kapağını bulmuş diye buna denir sanırım :D

* Junno'nun solosunda bütün seyirciler Sexy Ladyy~ bölümüne eşlik etmişler. Anlaşılan sadece Kame değil seyirciler de şarkının bu bölümünü çok seviyorlar.


* Maru birkaç kere kolunu Kame'nin omuzlarına dolamış ve her seferinde seyircilerden güçlü kyaaaalar kazanmışlar.

* Koki bir hayranın elini sıkarken hayranın ona " Lütfen Taguchi-kun'a iyi bak. " dediğini söylemiş. " Bunu benden neden istiyor anlamadım ki? " deyince Kame " Siz çıkmıyor muydunuz? " diye ona takılmış. Koki anında ret etmiş ama Ueda üzerine gitmeye devam etmiş.

Kame edepsizlik yaparkene :D

* Maru asansörde sırtı dönük olduğu orta yaşlı bir çiftin onu gösterip " O Arashi'de Arashi'de " diye birbirlerine fısıldadıklarını söylemiş. Kame de bunun üzerine " Arashi'ye bir mektup yazıp özür dilemelisin. " demiş. O zaman Koki " Geçenlerde de bir grup genç beni gösterip " Aaa~O NEWS grubundaydı değil mi? " diye kendi aralarında tartıştıklarını söylemiş. Kame yine " O zaman senin de NEWS e bir mektup yazıp özür dilemen gerek. " demiş. Ardından da " Aslında Massu burada ondan bizzat özür dileyebilirsin. " deyince Massu oturduğu VIP alanında görünüp onlara el sallamış.

Anlattığım pek çok olayı ve Massu'nun konsere dahil oluşunu izleyebileceğiniz bir fancam ;)




* Tokio Dome konserleriyle birlikte KAT-TUN un merakla beklenen basın toplantısı da yapıldı. Basının yoğun ilgi gösterdiği basın tanıtımına beklendiği üzere eski üye Akanishi Jin'le ilgili sorular damgasını vurdu. Gelen sorulara Kame ve Koki yanıt verirken, Junno da ufak bir katılım gösterdi ancak Ueda ve Maru herhangi bir beyanda bulunmadılar. Açıklamalar şöyle,

Koki: We really didn’t know about it (when asked about Akanishi's hasty marriage)

Kamenashi: We weren’t surprised about it. His decision to study abroad back in 2006 came as the biggest shock. As ex-members, frankly speaking without any sort of contact from him, it is really difficult to give out any comments. But I suppose we are the 5 of the most unshaken people in the world.

Koki: “Oh! so, now this?” was how we simply accepted it

Kamenashi: But a celebratory thing is a celebratory thing. It is a marriage. Now that you have a partner, I hope you’ll be able to take care of her, and be even more responsible for your actions, even more so than before. This is a comment not so much as to an ex-member but more as a comment to a MAN.

Koki: As for us as KAT-TUN, we are looking forward as a group of five, and as we feel our fans following us, each time we organize a concert having the headlines go “KAT-TUN speaks about Akanishi etc...” or “Akanishi’s ~” is just not… what we have in mind. Nor am I saying that we find it an inconvenience. So, please be responsible for your actions and please be happy. There’s a child on the way, and your wife, it is no longer just your problem solely.

Kamenashi: I hope you’ll be able to firm up in that aspect even more so than us.

Taguchi: I believe that our job is to bring strength and courage to the audiences through our music and dance, so I hope you’ll be able to work hard on “making smiles”



Gördüğünüz gibi Kame minimum cümlelerle yine maksimum etki yaratmayı becermiş. Zaten söylenecek bir şey yok, pek şaşırmadık diyorlar, bu tam da Jin'den beklenebilecek bir hareket, yani sorumsuzca, düşüncesizce, beklenmedik ve geleceği hiç hesaba katmadan. Her seferinde olayın dönüp dolaşıp KAT-TUN a batması beni de diğer hayranlar gibi huzursuz ediyor. Ne zaman Jin başarılı bir iş yapsa Akanishi Jin başardı oluyor ama ne zaman -ki bu sık sık oluyor- kötü ve beklenmedik bir şey yapsa o zaman hemencecik ex-member KAT-TUN haline geliveriyor ve KAT-TUN dan onun pisliğini temizlemesi bekleniyor. Ama ben hiç Jin'in düzenlediği bir basın toplantısında " Hey Jin KAT-TUN 6. albümleriyle bir rekor daha kırmış ne düşünüyorsun? " tarzı bir soru geldiğini görmedim. Sizce de ortada haksız olan bir durum yok mu?

Jin'in kişiliği hakkında gelen ilginç bir soruya ise Koki'nin verdiği şahane yanıt.


Koki said: "When he left the group it was not in stages, and when he went to America they only got contacted to be informed. Not being able to express himself well, it's his personality. From here on there will be more responsibilities as an adult, a thing he's worst at. But as a person in the society he should stay by this minimum rule of being responsible since it's no longer a one-person problem." (Though I'm not sure whether they quote the right person anymore cuz from the video you can see Koki said something but in the article they say it's Kame) 


Gazeteciler bunun üzerine Jin'in konserlerinin iptal edildiğini ve dramadan da çıkarıldığını söylediklerinde Kame sadece " Oh Sounan da? (Oh gerçekten mi?) " diyor ama Koki yine güzel bir cevapla konuyu kapatıyor.

"As KAT-TUN we want to face forward. I feel that to comment on someone who used to be KAT-TUN is kind of wrong."


KAT-TUN CHAIN turu ve basın toplantısında Jin'le ilgili yapılan açıklamalar konusunda basında ve tvde yer alan programlar,




BU videoda MC esnasında edebsizlik yapan üyeleri teker teker kollarından tutup geri çeken Koki'ye çok güldüm ya. Çocuklarını zapt etmeye çalışan anneler gibi :D




Arashi ard arda iki yeni single piyasaya sürecek. Önce " Face Down " singleları sonra da Haziran ayında yayınlanacak singleları " Your Eyes ". Her iki şarkı da Aiba'nın yeni draması " Mikeneko Holmes no Suiri " de kullanılacak.


Akanishi Jin'den kötü haberler bitmek bilmiyor. Merakla beklenen filmi 47 Ronin 2012 Kasım'ın da gösterime girecekti. Ancak bazı sahnelerin yeniden çekilmesi ve yeniden düzenlenmesi gerektiğine karar verilerek filmin gösterim tarihi Şubat 2013 e ertelendi.


Big Bang'in sevilen üyesi T.O.P un bir şarkısı İspanyol bir şarkıcı tarafından bayağı bayağı araklanmış. İspanyol rapçı ALABAMA tarafından T.O.P un sololarından " Turn It Up " olduğu gibi sadece sözleri değiştirilerek aynen araklanmış. Çok ufak oynamalarla şarkıyı piyasaya sürünce gelen tepkilerle neye uğradığını şaşırmış. Sanırım G.Kore'i bir şarkıcının şarkısını araklayınca fark edilmeyeceğini sandı safım. Hadi bakalım bir de siz izleyip dinleyip kıyaslayın, fikrinizi merak ediyorum.

T.O.P - TURN IT UP 


ALABAMA - EL PATRON



Haberlerimi şöyle Kame'ciğimle bitireyim istedim. Kame'nin ardı ardına gelen reklamlarına biri daha eklendi. Panasonic serisinden beklenen traş makinesi reklamı yayınlandı. Fazla söze gerek yok. Kame ve muhteşemliği...


MAKİNG


2 yorum:

  1. gazeteciler de illaki akame yakalayacak ya her fırsatta jin ile ilgili sıkıştırmasalar olmaz. yine de iyi toparlıyor bizimkiler. şimdiye kadar hiç kimsenin ağzına lafvermeden götürdüler işi. bravo.

    TOP meselesine gelince, salak sen git en tanınan kpop grubunun en sevilen üyesini seç... neyse videonun altına fransızca birşeyler eklemiş.müzik TOP'nin tekelinde değil, ırkçılık yaptınız, eziğim kolombiyalıyım ama bununla gurur duyuyorum. bana ettiğiniz hakaretler içn ve tükürdüğünüz için özür dilemek zorunda değilsiniz falan diye ajitasyon yapmış biraz. translate bu kadarını çevirdi. ^^ her neyse videonun başına TOP turn it up remix yazmış ^^ vipler biraz fazla yüklendi sanırım. hiç alakası olmadığı halde GD için florida'nın şarkısını çaldın intihar et diyen insanlar buna sadece tükürmüşler mi. :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten hem Kame'nin hem de KAT-TUN grubunun bu konudaki özenini çok takdir ediyorum. Hele Kame'nin yukarıdaki profesyonel tavrı sadece sponsoru değil hayranı olan olmayan herkesin beğenisini kazandı. Panasonic Kame'yi yere göğe sığdıramadı bu olaydan sonra, marka değeri arttı Kame'nin bunu söyleyebilirim. Jin'den çekilen bütün projelerin daha profesyonel olduğu gerekçesiyle Kame'ye götürülmesi bence bazı şeyleri gösteriyor. Keşke Jin de işinde ve özel hayatında böyle profesyonel olabilse.

      Jin her zaman gazetelerin ve paparazzilerin yazdığı gibi biri değilim der. Ancak şu da bir gerçek ki onlar olmayan bir şeyi çekmiyorlar, yapmadığı bir şeyi göstermiyorlar. İçtin ni? İçtin. Kızlarla o bar snein bu bar benim fink attın mı? Attın. Bu kadar yani. :))) Jin'in durumda olay bad boy imajı meselesini aşmış durumda bunlar Jin'in gerçekten olduğu karakteri yani adam 28 ine geldi ve değişmedi, farklı bir yanını göstermedi. Hala göründüğü gibi değilim derse ben affedersiniz gülerim yani :)))

      Sil