4 Mayıs 2012 Cuma

Kamenashi Kazuya in Ore Ore Movie


Kame hakkında o kadar çok haber ve dedikodum var ki hangisinden başlayacağımı bilemiyorum. Öncelikle tabloid gazetelerinde çıkan bazı haberlerden bahsedeyim.

Tabloid gazetesinin haberine göre Kame ileride bir makyaj hileleri kitabı çıkarmayı planlıyormuş. Pek çok idol sahnelerden ayrıldığında para kazanmak için yemek yapan programlara, gezi programlarına veya fashion programlarına yardımcı sunuculuk yapmaya, bu konularla ilgili kitaplar yayınlamaya başlar. Gazetenin iddiasına göre Kame de ileride kendisinin çok iyi olduğunu düşündüğü makyaj sanatıyla ilgili bir kitap çıkararak ev kadınlarına ve onun karizmasına heveslenen gençlere satış yapmayı planlıyormuş.

İddiaya göre Kame makyaj yapmakta gerçekten çok iyiymiş. Hatta bir keresinde kendisinin sahne makyajını yapmak için bekleyen makyöz Kame'nin ondan çok daha yetenekli olduğunu ve daha iyi bir şekilde kendi makyajını yaptığını görünce kendine olan güvenini kaybederek istifa etmiş. Söylenene göre Kame yaptığı makyaj hilelerinin asistanlar tarafından öğrenilmesine asla izin vermiyormuş. Eğer yapılan makyajı beğenmez ise makyözü uzaklaştırıp kendi makyajını kendi yapıyor ve tekniğinin öğrenilmesine fırsat vermiyormuş. Gazete göre bazı zamanlarda Kame crossdress giyinip makyaj yapıyormuş. Hatta bazen kadın kıyafetleri de giyiyormuş. Böylelikle makyaja daha hakim olmuş.

Tahmin edersiniz ki bu haber Kame'nin KIRIN basın toplantısında " Kadın olsaydım etek giyip şehri gezmek isterdim. " lafı sonrasında yayınlandı. Neredeyse 2,5 yıldır (Yani Jin gruptan ayrılıp Akame skandallarının düşmesinin durmasından beri) Kame hakkında skandal yazamamış gazetelere gün doğmuş anlayacağınız. Artık bu laf üzerine neler inşaa edecekler merakla bekliyorum.

Bununla da kalmıyor bu haberi takiben bir başka tabloid gazetesi de Kame'nin haricinde Kanjani8 üyesi Yokoyama Yu'nun da crossdress giyinmekten çok hoşlandığını, ikisinin birlikte Johnnys içinde bundan hoşlananlar için bir club kurmaya karar verdiklerini yazmış. Yani biri atmış kuyuya öbürleri takip etmiş :D


Bu dedikodulardan sonra şimdi gerçek haberlere geçelim. Kame 15th Nikkan Sports Drama Grand Prix ödüllerinde Youkai Ningen Bem dizisinde canlandırdığı BEM rolüyle EN İYİ AKTÖR ödülü yapılan oylamalar sonucunda aldı. Oylama üç aşamalı gerçekleşiyor. İzleyicilerin oyları, gazetecilerin oyları ve jurinin oyu. Kame izleyici ve gazetecelerin oylarında 1., jurinin oylamasında 4. sırada ve ortalamada 1. sırada yer alarak oy çokluğuna ulaşarak 1.liği kazandı.

Ödülü alırken dizinin teklifini kabul ettiğinde herkesin karşı çıkmasının, bu imkansız şeklinde yorumlarda bulunmasının onu daha fazla motive ettiğini söylemiş. BEM i canlandırırken canavara dönüşme sahnelerini gerçekçi kılabilmek için kendi köpeklerinin kızdıklarında nasıl bir surat ifadesine büründüklerini incelemiş. " Sahnede kolumun bir kısmı bile görünüyor olsa karakterimi en iyi şekilde yansıtmaya çalıştım. " demiş.

Aynı ödüllerde ayrıca Fuku-kun ve Anne de EN İYİ YARDIMCI OYUNCU dallarında ödülleri kazandılar. Tebrik ediyoruz Youkai Ningen Bem castını, çalışanlarını ve yönetmenini. *CLAPS* Ufak bir de not düşelim YNB dizisi yayınlandığı zaman en yüksek reytingleri deprem bölgesinden almış. Bu da insani duygulara önem veren bu dizinin o bölgede neden çok sevildiğini açıklıyor sanırım.


Bu ödülün hemen arkasından Kame bize harika bir sürpriz patlattı. Kame Tomoyuki Hoshino'nun çok satan ve ödüllü romanı " Ore Ore " ingilizce çevirimiyle " It's Me, It's Me " nin film uyarlamasında başrolde oynaması için seçilmiş. Bu Kame'nin ilk solo filmi olacak. Daha önce sadece Gokusen 2 de yardımcı başrolde yer almıştı. Filmin yönetmeni olan Miki Satoshi olacak. Az ama öz yapımlara imza atan oldukça beğenilen ve takip edilen bir yönetmen olduğunu belirtmeliyim.

Aslında bütün film boyunca Kame'yi göreceğiz çünkü Kame yaklaşık 25 farklı karakteri birden filmde canlandıracak. Bunun nedenini sanırım filmin konusunu anlattığımda anlayacaksınız. Kame filmde orta yaşlı ve yaşlı insanları tanıdıkları ama hatırlayamadıkları insanların kimliklerini kopyalayarak dolandıran bir dolandırıcıyı canlandırıyor. Önce insanlarla yakınlık kurup sonra aniden paraya ihtiyacı olduğunu söyleyip onlardan para alıp ortadan kayboluyor. Ancak bir gün fark ediyor ki bir başkası da onun kimliğini çalmış.


Konusu bana oldukça ilginç geldi. Üstelik Kame'yi kötü rolde izleyeceğiz. Aslında eğer Yamapi'nin " Kurosagi " dizisini izlemiş olanınız varsa az çok nasıl bir filmle karşı karşıya olacağımızı anlayabilir. Kame filmde askerden polise, vücudu tamamen dövmeli bir serseriden öğretmene, lise öğrencisinden büyük göğüslü seksi bir kadına kadar envai çeşit kılığa girecek ve karakter canlandıracak. Evet evet yanlış okumadınız kadın kılığına da girecek. Desenize Kame'nin etek dileği gerçek oluyor hahaha :D Gerçi Kame önceden Yamanade dizisinde de iki kere kadın kılığına girmişti bu onun için hiç de zor bir şey değil. Altından kalkabileceğine eminim.

Kame seçmelere çağrıldığında bir masaya oturup üç farklı karakteri birden canlandırmış. Üstelik yönetmen Miki onun işini zorlaştırmak için dialog scriptlerini seçmeye geldiğinde ona verdiği halde Kame dialogları oldukça çabuk bir şekilde ezberlemiş. Ondan sonra makyajı yapılıp üç farklı kadın karakteri canlandırmış. Bu arada " Südyenlerden şimdiden sıkıldım. " diye dert yanmaktan da kaçınmamış. :D Yönetmen sonuçtan o kadar memnun kalmış ki başka birini seçmeye almamış. Miki " Bu rolü Kamenashi'den başkasının canlandırabileceğini düşünemiyorum. Onun bir ritmi var. " demiş. Zaten bu rol için önce Kame'yi seçmeye almasının nedeni de BEM rolünde izleyip çok beğenmiş olmasıymış.


Ore Ore filminin 2013 baharında Nisan ayında gösterime girmesi planlanıyor. Ayrıca daha şimdiden, tek bir kare çekilmediği halde Cannes başta olmak üzere seçtin bazı festivallerin gösterim listelerine girmeye başlamış bile. Özellikle Cannes için kulis çalışması yapılacağı söyleniyor. Arrggg düşünebiliyor musunuz? Kame Cannes'ın kırmızı halısının üzerinde... *hayal etmeye bile dayanamaz*

Kame televizyon kanalları için çektiği videoda role çok sıkı çalışacağını ve göz altı torbalarının oluşmaması için artık daha fazla uyuyacağını söyledi. Zaten işten başka hiçbir şey Kame'yi 2 saatten daha fazla uyutamazdı. :D İş için uykusuz kalır, iş için uyur, tibik Kame :D





Kame'nin güzel haberlerinden sonra KAT-TUN un güzel haberlerine geldi. KAT-TUN LIVE TOUR CHAIN Sendai konserleriyle birlikte son buldu. KAT-TUN böylelikle deprem bölgesinde konser veren ilk Johnnys grubu oldu. Konserlerin detaylarına geçmeden önce Japon hayranların turun bitimini kutlamak için başlattıkları " WE ARE KAT-TUN " başlıklı twitter trendinden bahsetmek istiyorum. Bir anda verilmiş bir karardı ama hızla HYPHEN ler arasında yayıldı ve katılımın artmasıyla Japonya trendinde 1 numara olmayı başardık, hem grubumuzun başarısını kutladık hem de birbirimizi. Çok güzel bir trend oldu eminim eğer haberli bir organizasyon olsaydı worldwide bile yapılabilirdi. Gerçi twitterin - işaretini algılayamaması yüzünden WE ARE KAT çıkmış sadece ama olsun yine de ben katılımcı olarak çok eğlendiğimi söylemeliyim. Bir kere daha KAT-TUN u tebrik edelim ve sendai konserlerinin detaylarına geçelimmm.


* Sendai konserlerinde Kame çok ön plana çıkmış. Çünkü her iki günkü konserde de yüzünde çok nazik bir gülümsemeyle hayranlarını selamlamış. İlk günkü konuşmasında ağlamanın eşiğinden dönmüş. İkinci ve aynı zamanda CHAIN konserlerinin sonuncusunda ise konserin başından sonuna kadar gözyaşları gözlerinin kenarında dolaştığı söyleniyor.

* İlk günkü konserde Kame hayranlara teşekkür ederken " Buradaki, tüm dünya üzerindeki ve artık aramızda olmayan HYPHEN ler... Teşekkür ederim. " demiş ve bunu derken başını kaldırıp gökyüzüne bakmış. İkinci günkü konuşmasının sonunda da yine gökyüzüne bakarak hafifçe " Teşekkür ederim. " diye fısıldamış.

* MC esnasında Kame neredeyse hiç konuşmamış. Bunun üzerine hayranlar " Ka~Me~ " diye ona seslenmişler. Ancak Kame'nin suskunluğu devam edince diğer üyeler onun için endişelenmişler ve neşelendirmeye çalışmışlar. Koki Kame'nin kasıklarına vurmaya çalışınca Kame gülerek kaçmış. Nakamaru Kame'nin elini tutup sahne kenarına kadar götürdükten sonra orada sabah genellikle Japon okullarında öğrencileri canlandırmak ve güne hazırlamak için yapılan jimnastik hareketlerinden yaptırmış. Junno ve Ueda sürekli Kame'ye soru sorarak onu konuşmalarına katmaya çalışmılar ve bir süre sonra Kame en küçük üye olarak diğerlerinin onun için böyle endişelenmelerinden etkilenerek gülümsemeye başlamış. Yavrusuuuu... Ağabeyleri onun için endişelenince pek sevinmişşşşş.


* Konserde Nakamaru ve Koki'nin işaret ettiği bir adam dikkatleri üzerine toplamış. Çünkü adamın elindeki uchiwada KAT-TUN üyelerinin değil bir kadının adı yazıyormuş. Koki ve Maru onun kaybettiği bir yakınının adını yazdığını anlayarak adama el sallamışlar hatta havlularını da ona doğru fırlatmışlar. Sonradan öğrenilmiş ki adamın yazdığı isim karısına aitmiş. Eşi KAT-TUN un hayranıymış ve konser biletlerini de o almış. Ancak aniden rahatsızlanıp ölmüş. Adam konser biletleri konusunda çok düşünmüş. Önce başkasına vermek istemiş ancak sonra eşini anmak için konsere gelmeye karar vermiş. Üyelerin kendisine gösterdikleri ilgilen ve dikkatten çok etkilendiğini ve çok mutlu olduğunu söylemiş. Karısının ölümünden sonra yüzüne gülümseme getirdikleri için KAT-TUN a teşekkür etmiş.

* Ueda yine oldukça hyper takılmış, arenayı üç kere baştan aşağı koştuğu söyleniyor ki bu tür şeyleri genelde Junno yapar. Ama ben onun konserlere böyle heyecanlı katılımlarda bulunmasından, seyirciyi coşturmaya çalışmasından gayet hoşnudum. Artık daha fazla katılım göstermeye başladı konserlere.

* Ueda saçlarını biraz kısaltmayı planladığından bahsedince bütün seyircilerden itiraz sesleri yükselmiş hatta bazı hayranlar ağlamaya bile başlamış. :D

* Üyeler Koki'nin bebek gibi konuşmaya zorlamışlar. Koki önce reddettiyse de sonunda ufak bir kuple yapmış. Sonrasında da " İyi ki bugün DVD ya alınmıyor. Yoksa MC Kame'yle birlikte KAT-TUN tarihinin en karanlık anlarından biri olurdu. " deyince Kame " Oiiiii~ " diyerek teessüf etmiş. :D



* Kame ilk gün ileride ünlü bir beysbolcu olma ihtimaline karşılık içinde yıldız olan bir imza çalışmasına başladığından bahsetmiş. İlk denemesini de konserde hediye verecekleri poster üzerinde yapmış. Ancak yıldızı kondurduğu noktaya dikkat çekmesiyle birlikte stat kyaaalarla inlemiş.

* Maru beş yaşlarındayken sınıfında çok popüler olduğundan bahsetmiş. Kame " Nakamaru'nun öyle şeyler söylemesinden hiç hoşlanmıyorum. " deyince Maru " O zamanlar sınıfımdaki bütün kızlardan çikolata alırdım. " demiş. Ueda da " Ben beş yaşındayken tek yaptığım kızların eteklerini havalandırmaya çalışmaktı. " diyerek hepsini güldürmüş. :D Bu arada elindeki posterle bir kızın eteğini kaldırıyormuş gibi davranınca Koki hemen onu durdurmuş :D


KAT-TUN un TOKIO DOME konserlerinin sahne arkasına bir göz atmak ister misiniz? Maru'nun yardımcı sunucu olarak görev yaptığı programı Shuuchi'den bir ekip konser öncesi ve sırasında çekimler yapmış. Maru eşliğinde sahne arkalarını geziyoruz, bu arada büyük bir KAT-TUN hayranı olan Gideo da iyice bir fanboya dönüşüyor hahah :D Bütün üyeler konser esnasında domedaki 55.000 seyirciye shuuuchi hareketi yaptırıyorlar. Sahneye çıkmadan önce grup ve sahne çalışanları Kame'nin liderliğinde motive oluyorlar. Ama en fenası Kame'nin o mikrofana verdiği öpücük aman amannnnnnnnnn... Birkaç link birden vereceğim ama kesin silinirler siz en iyisi mi çabucak izleyin ;)


Bir de Wink Up magazindeki bir soruya verdikleri yanıtlar ben kopardı bundan bahsetmeden geçemeyeceğim. Tamamiyle üyelerin karakterlerine çok uygun cevaplar gelmiş. 

Soru şu eğer evinizde hamamböceği görürseniz ne yaparsınız?

Kame : Önce arkadaş olmayı denerim. (güler) Eğer durumlar kötüye giderken bir materyalle alıp dışarı atarım.

Junno :  Öldürmem ama dışarı atarım.

Koki :  Silindir haline getirdiğim gazeteyle üzerine vururum, ardından bir de zehirli sprey sıktıktan sonra tuvalete atar sifonu çekerim. ( HAHAHA Koki öldüğünden emin olmak için daha neler yapabilirsin ki zaten) 

Ueda ve Maru :  Başka bir yere taşınmayı düşünürüm. 


Akanishi Jin cephesinden ise iki kötü haberim var. İlki Jin'in 47 Ronin filminin gösterimin 2013 Şubatına ertelendiğinden bahsetmiştim. Ancak 3D olarak gösterime girecek filmin görsel efekt çalışmaları ve yeniden çekimler nedeniyle gösterim tarihi 2013 Mayıs ayına ertelenmiş bulunmakta. Yani anlayacağınız Nisan'da Kame'nin filmi gösterime girecek, bir ay sonra Jin'inki.

Bir diğer kötü haber ise Jin'in Johnnys içindeki fan clubü You&J kapatıldı. Aslında önceden bütün fanclubler bir havuz içindeydiler. Yani KAT-TUN, NEWS, Kanjani8, Hey Say Jump, Kis-My-Ft2, You&J hepsi bir aradaydı. Bu haldeyken bir grubun konserleri olduğunda diğer grupların hayranlarına da duyurular gidiyordu ve çoğunluk bundan rahatsızdı.Yapılan şey bütün grupların fanclublerini ayırmaktı. Artık hayranlar sadece kendi gruplarının haberlerini alacaklar. Ancaaaaaaaak... Yamapi bir solo sanatçı olarak kendi solo fanclubüne kavuşurken Jin'in kapatılan You&J clubü tekrar açılmayacakmış. Neden olarak da ayrılmalar yüzünden geriye sayısal olarak çok az hayranın kalmış olması gösterilmiş.

Bütün bu kötü haberler ard arda gelirken Jin ise şu anda Okinawa'da eşi ve onun ailesiyle vakit geçiriyor. Bir söylentiye göre eşi ve kayınvalidesiyle yemekte görülmüşler ve hesabı kayınvalide ödemiş.



Japonya'nın sevilen jazz/pop sanatçılarından JUJU New York'un Time Square meydanında bulunan MTV Unplugged stüdyosunda bir performans sunmuş. JUJU bunu yapan ilk bayan Japon sanatçı oldu. Daha önce Ken Hirai 10 yıl önce bir performans sunmuştu. Kırk kadar fan orada performansı izleyerek JUJU ya destek olmuşlar.

Son olarak önümüzdeki hafta Arashi'nin piyasaya çıkacak olan singleı FACE DOWN un ilk performansını Music Station da yaptı bile. Bu performansı yerleştireceğim ama kısa sürede silinecektir. Aynı anda aratıp yeni yüklemeleri izlemenizi tavsiye ederim. Ben şarkıyı 50/50 beğendim. Çünkü bence Arashi'ye bu tarz müzik pek gitmiyor. Ayrıca dikkatimden kaçmayan bir şey de üyelerin hemen hepsinin Kore'li starlar gibi saçlarını kestirmiş olması. Hele MatsuJun'u bir an Junno sandım yahu :D


18 yorum:

  1. D-sama sanırım seninle telepati yaptık. :D Aynı şeyi yazını okumadan 1 dk önce (ya da 2) blogumda paylaştım. (Music Station'da ki saç modelleri) seninde gözünden kaçmamış demek ki :D :D

    YanıtlaSil
  2. Nasıl kaçsın ki çok bariz bir şekilde Ohno dışında hepsi Korecanlara dönüşmüş gibiydiler. Mesela KAT-TUN da bunu Junno dışında kimse kaldıramazdı ve zaten o saç şeklini denemeye de o cesaret etmişti, gerçekten de yakışmıştı. Ha Matsujun'a yakışmamış mı? Bence yakışmış.

    Bu arada bazı yazılarına benden alıntı yaptığını eklemeyi atladığını fark ettim (Bazı Yamapi yazılarında), bunlara dikkat edersen sevinirim, bir de sadece Darkangel veya Uzakdoğu Postası yazma istersen yazıyı linkli etiketle ki kaynak linkli bir şekilde görünsün oki ;) Yamapi severlerle tanışınca seviniyorum ben aslında, ne kadar eleştirsem de onu gerçekten severim ;)

    YanıtlaSil
  3. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  4. Özür dilerim. Çokta dikkat ederim aslında. Hangi yazım eğer linkini verirsen düzeltirim :D Yazılarımı da kontrol ettim ama bulamadım. :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alıntı yapman sorun değil sadece kaynak vermen yeterli ;) Dediğim gibi ben Yamapi etiketli yazılarında bazı paragrafları benden alıntıladığını fark ettim ama kaynak yoktu. Onları düzenlemen yeterlidir ;)

      Sil
    2. Fark ettikçe düzenlerim. Emin olun bilerek yaptığım bir şey değil. Kuvvetle muhtemel aklımda kalmıştır. Her hafta yazılarınızı takip ediyorum :D Tek takip ettiğim bloggersınız. Yalakalık olarak algılamayın ama blogger camiasında saydığım tek kişisiniz :)

      Sil
    3. Teşekkürler :) Ben henüz yeni fark ettim blogunu. Japonlara da korecanlar kadar değer verenleri görünce seviniyorum :)

      Aslında alıntı yaptıkların kolay fark ediliyor zira yazı stilleri farklı, copy paste yaptığın için ;) Hemen diğer paragraflar içinden seçilebiliyor. Ben de böyle fark ettim. ;)

      Sil
  5. Onların altına yazmamışmıyım :O "..." içinde değilse çok özür dilerim :D Dediğim gibi fark ettikçe düzenlerim. Dün baktım biraz ama 378 yazının arasında bulamadım. Fark ettiğim anda düzelteceğim alıntı derken "çalıntı" olmasın :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bulursun bulursun dert etme nasıl olsa ben sadece japonlarla ilgili yazıyorum o yazılarını tararsın ;) Ben de Korecanları severim ama gönlüm daha çok Japon'lara kayıyor kaplumbağalarından ötürü :D

      Sil
    2. http://ifeelgoodman.blogspot.com/2012/02/johnnys-kankalar-kustuler-mi-kucuk.html şu olsa gerek yazı ama bunda var. Ben böyle şeyleri çok önemserim, emeğini çalmış gibi olmak istemem. Zamanını ayırıp baksan gerçekten rahatsız etti beni de bu durum. :(

      Açıkçası KAT-TUN hakkında öğrendiklerimin %70'i bu blogtan :D Hala üyelerinin adlarını karıştırdığım olur :P Ama Kame'yi bu kadar sevmekte yerden göğe kadar haklısın.Sırf sesi için dahi sevilecek türden bence :D

      Sil
    3. Sanırsam şunda link yok,

      Yamapi-Bakanishi-MatsuJun #1 - Küçük Filozof'un Kocaman Eleştirileri 21


      diğerlerinde benden bahsettiğin yerlerde sadece isim olarak geçiyor, linkli değil. ;) Yani ben burada filozof deyip geçsem kimse kimden bahsettiğimi anlamaz değil mi? Bu yüzden isimleri ve blogları linkli verirsen daha iyi olur ;)

      İnsan okuyarak, izleyerek öğrenir, önyargılı olmamak lazım. Aman kaşa bak göze bak diyerek önemsemediğin bir insan nasıl cevherler barındıracağını bilemezsin. Bence Kame de böyle, Yamapi de mesafeli duruşu yüzünden hep aynı kefeye koyulan biri. Ama tanıdıkça onların hiç de göründükleri gibi olmadıklarını ve bir sürü farklı özelliğe farklı olduklarını öğreniyorsunuz ;)

      Sil
    4. kesinlikle, 20.00 sularında düzelmiş olarak bulursunuz. Linkleri de önceden vermiyordum düzeltirim. Merak etmeyin :)

      Sil
    5. http://ifeelgoodman.blogspot.com/2012/01/yamapi-bakanishi-matsujum-kucuk.html (RA benim) mavili olan yerler mi? Çünkü onları başka bir sayfadan bulmuştum. Başka bir yerde varsa onları hemen düzelteyim (yazı içinde ya da başka yazılarda) :D

      Sil
    6. " Arkadaşı Toma ile birlikte " ile başlayan ve alttaki beş paragraf benim Yamapi ile ilgili yazdığım yazıdan kelimesi kelimesine alıntılanmıştır. Belli ki unutmuşsun link eklemeyi ;)

      Sil
    7. Olabilir. O zamanlar daha toydum. Hatırlamyorumda ne yaptığımı. Düzelteyim hemen :D

      Sil
    8. Düzelttim. Gerçekten özür dilerim :P Benim aptallığım :D

      Sil
    9. Hiç sorun değil önemli olan çözümlenmiş olması ;)

      Sil
  6. Kesinlikle, o kadar azız ki "kore severler" le kıyaslandığında. Gerçi ben her ikisiyim :)

    YanıtlaSil