10 Ekim 2013 Perşembe

TANAKA KOKİ KAT-TUN dan AYRILDI!!!


Aslında normal düzende haber postumu atmam gerekiyordu şu günlerde ama gelen şok haber yüzünden bu düzeni bir kenara bırakmak zorunda kaldım. Dün öğle saatlerinde düşen bomba haberden beri kendime gelebilmiş değilim. Normalde böyle büyük bir haber düşer düşmez güncellemeyi yapmam gerekiyordu ancak düşüncelerim ve duygularım o kadar karmakarışık bir hal almıştı ki yapamadım.

Habere gelince KAT-TUN grubunun sevilen üyelerinden ve rapperi olarak bilinen Tanaka Koki hem KAT-TUN dan hem de Johnny's Ent.'den atıldığı açıklandı. Elbette atıldı ibareleri kullanılmasa da ortaya çıkan netice bunu gösteriyor. Hem grupla hem de şirketle olan kontratı iptal edilerek şirketten atılmış. Nedenlerini sıralamamış olsalar da spekülasyonlar sizlere önceki postumda bahsettiğim olaylar etrafında gelişiyor. Nedenleri şöyle maddeler halinde yazıp değerlendireyim sizler için,

1 ) Dövme Yaptırmak : Koki çok küçük yaşlardan itibaren dövmeye ilgi duyan biriydi, bu yeni bir gelişme değil. Geçici ve kalıcı dövmeleri var. Geçici dövmeleri bazen konserler esnasında kullanıyordu. Kalıcı dövmeleri ise poposunda ve genital bölgesinde mevcut. Eh Koki'de kalkıp photosoohtlarda poposunu açlıp dövmelerini sergileyen biri olmadığı için aslında bunlar o kadar da büyük sorunlar değiller bence. Sonuçta kıyafetleri her daim üzerinde ve bu dövmelerin varlığını onun salakça resimlerini çekmesi neticesinde öğrenildiğini belirtmeliyim.

2 ) Johnny's dışında iş sahibi olmak - Bar Açmak ve özel partilerde DJ lik yaparak para kazanmak :  Aslında barı açan Koki değil onun erkek kardeşi. Sizlere bu konudan daha önce bahsetmiştim. Koki sadece kardeşine barı açması için para yardımında bulunmuş. Barın yöneticisi erkek kardeşi ancak Koki'nin sık sık bu bara gittiği ve orada fanlarla etkileşime girdiği söylentisi mevcut. DJ lik yaparak para kazanması konusunda bir uyarı aldığı söylentisi de mevcut. Şöyle de bir durum var Johnny's diğer şirketler gibi değil. Yeteneklerini tamamen kendine bağımlı hale getirmek için onların şirket dışında iş sahibi olmalarına izin vermiyor. Ancak her üye bir Kame, Akanishi, Matsumoto, Ikuta veya diğer ünlü yetenekler gibi değil. Her grupta pastanın büyük dilimlerini alıp diğerlerine küçük dilimleri bırakanlar var. Bu yüzden de küçük dilimlerde kalanlar büyük dilimdekilerden daha az para kazanıyorlar. Bu da ortaya büyük bir haksızlık ortaya çıkarıyor. Kore'de veya dünyanın diğer ülkelerinde ünlülerin kendi işlerine sahip olmalarına izin veriliyor. Pek çok ünlünün restoran veya butik zincirleri olduğunu biliyoruz. Neden bu insanlara biraz daha fazla özgürlük verip onların legal ve saygın işlerle kendi paralarını kazanmalarına izin vermiyorlar? Johnnys'in en büyük korkusu bu küçük dilimlerdeki üyelerin açacakları bu işlerin çok fazla tutması neticesinde şirketi terk etmeye karar vermeleri. Böylece pastadaki dinamiklerin karman çorman olması. İşte bu yüzden büyüğünden küçüğüne herkese aynı yasağı koyuyor. Koki de ekstra para kazanmaya çalıştığı için uyarı alan kişilerden biri olmuş.

3 )  Kadınlarla Yaşadığı Sorunlar :  Koki Johnny'sin en çapkın üyelerinden biri. Bu hep böyle oldu. Ama sorun onun ilişki yaşayacağı kişileri seçmekteki probleminde yatıyor. Koki genellikle AV yani porno sektöründe faaliyet gösteren aktristlerle ilişkilere girerek imajını büyük ölçüde bad boya çevirip zedeledi. Üstelik bu aktristlerden biri yazdığı kitabında onun yataktaki becerilerini övdüğünde bu sektörde ufak çaplı bir efsaneye dönüştü.

4 ) Çıplak Resimlerinin Basına Sızması - Uyuşturucu Söylentisi :  Geçen postlarda paylaştığım resimler haricinde Koki'nin bizzat kendisi tarafından seks oyuncakları takılmış penisinin resmini çekip bir fana göndermesi meydana gelen son skandal olarak geçiyor. Bu habere yer veren tabloit gazetedeki resimlerin %100 Koki'ye ait olduğunu hiç kimse iddia edemez ancak bu kovulma olayının bu son patlak veren skandaldan sonra gerçekleşmiş olması haberi doğrular nitelikte. Özellikle de Koki'nin bu resimleri bir FANA göndermiş olması ya onun gerçekten çok aptal ya da çok dikkatsiz veya o anda kafasının çok kıyak olduğu anlamına geliyor. Bu da bizi diğer resimlere getiriyor elinde uyuşturucu olduğu iddia edilen sigara görüntülerinin olduğu resimlere. Yukarıdaki resimlerin KAT-TUN un birlikte son performanslarını sergiledikleri zaman diliminden olduğu çok açık. Koki'nin saçlarından bu belli. Zaten hemen o zamandan sonra ortadan kaybolmuşlardı. Bu da resimlerin ajansın elinde o zaman diliminde geçtiği ve hemen KAT-TUN un konserlerini ve çıkarılması planlanan singleı/albüm iptal ettiğini gösteriyor, KAT-TUN grup olarak aktivitelerden men edilirken Koki'nin ise bütün aktivitelerin dışında bırakılmasının nedenini de açıklamış oluyor.

Johnny's in basına çektiği fax


Koki'nin mesajı,


KAT-TUN un grup olarak gönderdikleri mesaj,


Johnnys daha önceden de bir çok grubu veya üyeyi çeşitli nedenlerden aktivitelerden aldı. İlk defa bir üye sadece gruptan değil şirketten de atılıyor. Bu Koki'nin devamlı olarak aldığı uyarılara rağmen aynı hataları tekrarladığı ve sonunda artık şirketin bunları kabul edemeyeceği noktaya geldiği anlamına geliyor. Ancak bence verdikleri karar gerçekten çok yanlış bir karar. Şu anda pek çok kişi Jin ve Koki'nin KAT-TUN dan ayrılmasını karşılaştırıyor ancak ikisinin durumu gerçekten çok farklı. İlk olarak evet Jin de tam bir sorun yuvası olmasına rağmen birincisi Jin artık KAT-TUN da çalışmak istemiyordu ve solo çalışmaları için gruptan ayrıldı, ikincisi Jin'in arkasında güçlü bir fanbasesi mevcuttu. Koki ise sorun yuvası biri olmasına rağmen grubunu seviyor ve ayrılmak istemiyordu ayrıca arkasında da çok güçlü bir hayran kitlesi yok. Evet sevilen bir üyeydi ama kişisel bazda fan kitlesine vurulduğunda sanırım en az fana sahip olan kişi durumunda olması gerek. Hem Jin ayrılığının mesajlarını uzun süredir veriyordu. Ayrılacağı açıklandığında herkes üzüldü, kızdı ama bir yerde zaten kabullenmiş durumdaydılar. Ancak Koki ajans tarafından gruptan atıldığında hem kimse buna hazırlıklı değildi hem de fanlar onun kendi isteği dışında gruptan uzaklaştırıldığının bilincinde oldukları için şu anda daha fazla acı çekiyorlar.

Üyelerin mesajları,


To everyone who has supported KAT-TUN,

This time, a certain member Tanaka Koki has withdrawn.

I think we have brought great shock and sadness to all of you and we’re extremely sorry.

Even for someone like me, who has worked with him for such a long time,
I’m shocked, confused and filled with sadness,
but I’ve concluded that I have to accept this and continue our path as four.

Once everything settles down, I hope we get to talk a little bit about this in front of you all.

Please continue to suport the unchanging KAT-TUN from now on too.

Nakamaru Yuichi


To all our fans,

This time Tanaka Koki’s withdrawal has brought a lot of uncertainty. I would like to apologize for causing so much worry to all of our fans.

It’s very dreadful that things have turned out this way for partners who have worked together for more than 10 years.

During our last meeting as five, each of us felt the need to take responsibility for our actions,

we all decided to continue working firmly and earnestly with all the four of us can do.

I’d be really happy if all of you continued to cheer and show your support to us and Tanaka Koki, with all your warm voices.

Ueda Tatsuya



We are really sorry for making an announcement under this situation and through this time.

I’ve been remembering the times we shared together as members of the same group for more than 10 years.

The time we spent on radio shows and working in music together, the shock is so big I can’t bring myself to conceal it.

Nevertheless, as a member of KAT-TUN, I’d like to correspond to the love you all gave to all of our members until now and work hard to deserve it from this moment forth.

Please continue supporting us!
We’ll do our best to correspond it!
Please take care of us!

Taguchi Junnosuke


To all our fans,

This time, for how things turned out, for all the emotions we caused you, we would like to apologize. We’re truly sorry.

As one of the members, I’m filled with feelings of regret and frustration.

We had a talk as five for one last time.

We intend to follow our own path and take responsibility for our actions.

Now, as things turned out, we’d like to accept this situation and move forward.

I think it’s best for us to do what each of us can do and share it with everybody.

Please continue supporting us for a long time.

Kamenashi Kazuya


Hiç kimse mükemmel değildir. Johnny's bunu iyice anlamalı. Verdikleri kararın çok ama çok yanlış olduğunu düşünüyorum. Eğer Koki'nin hatalarından dolayı KAT-TUN un aktivitelerinin belirsiz bir süre askıya alındığı açıklansaydı eminim fanlar bunu kabullenebilirdi sonuçta grubun geri döneceğini bilirdik. Ama sevilen üstelikte hayranlara fazlasıyla sahip çıkan birinin böyle söküp atılmasını kimse kabullenemniyor şu anda. Yukarıdaki nedenler dolayısıyla sizlere belki Koki kötü bir insanmış gibi gelebilir ama o böyle biri değil.

Koki her zaman kendinden küçük juniorlara yardım eden biri olmuştur. Kis-My-Ft2 grubu üyelerinden Fujigaya çok değil daha bir kaç ay önce tamamen şirketten ayrılmayı düşündüğünde ve bunalıma girdiğinde onun yanında olan, desteğiyle onu kalmaya ikna eden kişi Koki'ydi. Üstelik bunu Jwebinden gönderdiği bir mesajla desteklemişti. " Biraz daha dayan olur mu? " mesajını eminim Kis-My-Ft2 fandomuyla ilgilenenleriniz varsa biliyordur. Ayrıca Koki bütün grupların fanları tarafından da sevilen bir üye olduğu için şu anda NEWS başta olmak üzere diğer fandomlardan destek mesajları geliyor. Koki zengin bir ailede dünyaya gelmedi. Kendisi haricinde 5 erkek kardeşe daha sahip ve bunların ikisi üvey, annesi boşanıp ikinci evliliğini yapmış biri. Koki kazandığı paralarla önce ailesine sonra da kendisine birer ev almıştır o derece düşünceli biri. Tsunami felaketi sırasında o bölgeyi kişisel olarak ziyaret edip insanlarla ilgilenen birkaç Johnny's üyesinden biri olmasının yanı sıra ajansın kurallarına aykırı olmasına rağmen o insanlara moral olması için resim çektirmelerine izin veren biri. Koki her zaman grup içindeki diğer üyelere en fazla değer veren kişi oldu. Jin'in ayrıldığı sıralarda Kame'nin en büyük desteği olduğu kulislerde her zaman konuşuldu. Jin ayrıldıktan sonra verdikleri ilk konser olan No More Pain konser serisinde ilk defa " Hyphens " ismini zikredip official olarak fanbasenin ismini onaylayan kişi oldu. Neşesi ve esprileriyle her zaman PV makinglerine enerji kattı, izlenebilir kıldı. 

Ünlü bir japon bloger ki kendisi geçmişte bir paparazzi olarak görev yapmış hala da bu konuda uğraşan biri olan Bubka lakaplı bloger tarafından yazılmış destek yazısı oldukça ilgi gördü. Bubka " Ajansın aksine ben size Tanaka Koki'nin sevilebilir yanlarını göstereceğim " diye başladığı yazsına bir gün ajansının onu Koki'yi izlemekle görevlendirdiğini anlatmakla başlıyor. Uzun bir süre Koki'yi arkadaşlarıyla takip ettikten sonra bayan elemanlarından biri Koki tarafından fark edilerek yakalanıyor. Bubka onun sett imajından dolayı kadını tartaklayacağını veya onlara kızacağını düşünürken Koki " Bunca zaman boyunca beni takip etmek oldukça meşakatli bir iş olmalı. Nedenlerinizi ve bunun işiniz olduğunu anlıyorum ama lütfen kendinizi benim yerime koyun ve bunu yapmayın. " diyerek oradan uzaklaşıyor. Onun gösterdiği bu nezaketten sonra Bubka KAT-TUN un takipçisi haline geliyor hatta konserlerine gidiyor. Koki'nin konserlerde erkek fanlarla da ilgilendiğini, onlara el salladığını ve gülümsediği belirtiyor. Ayrıca beraber olduğu kadınlar AV aktristi olsa bile Koki'nin onlara her zaman çok nazik davrandığını bu yüzden kadınların arkasından asla kötü konuşmadığını, ilişkilerinin bitmesinden sonra pek çoğuyla hala arkadaşlık ilişkisini devam ettirdiğinin altını çiziyor. 

Koki'nin durumunun açıklanmasından sonra 24 saatten fazla bir süre boyunda Koki Japonya trendinde 1 numarada yer aldı. Ayrıca Yahoo Japan da en fazla aranan ve konuşulan konunun adı " Tanaka Koki " idi. Koki'nin ayrılmasıyla ilgili bazı haber bültenlerine de yere vereyim, son videoda Kyon-kanın KAT-TUN özellikle de Kame'nin hayranı olan muhabiri ile yapılan telefon görüşmesi gerçekten önemli mesajlar içeriyor. Kadın verilen cezanın çok ağır olduğundan bahsederek Koki'yi savunuyor. Pek çok değerlendirmede Koki'nin cezasının çok ağır olduğunun söylenmesi aslında güzel bir durum. 











Koki'nin hala Johnny's üyesi olan küçük erkek kardeşi Juri ise yayınladığı mesajında üstü kapalı olarak ağabeyine sahip çıktı. " İnsanlar saygı duyduğum birinin kötü olduğunu söyleseler bile o kişiye saygı duymaya devam edeceğim. " diyerek gerekli mesajı vermiş oldu. Ayrıca Koki'nin bir diğer kardeşi Tanaka Hyouga'da twitter hesabından kendisine yönelen tonlarca soru ve istek karşısında " Lütfen bana bilmediğim konularda sorular sormayın. Eminim ağabeyim sahnesini değiştirse bile parlamaya devam edecektir. Lütfen ailemi incitecek mesajlar atmayı durdurun. " şeklinde bir mesaj yayınladı. Kendini bilmek insanların atabilecekleri mesajları az çok tahmin ediyorsunuzdur sanırım. Tabii çok geçmeden Koki'nin twitterde fake bir hesabı da açıldı. Lütfen bu hesaba itibar etmeyin. Çünkü hala Koki twitter dünyasına resmen adım atmış değil.

Ayrıca SPIN adıyla bilinen şarkı sözü yazarı da Koki'ye destek mesajı atmış,

If we consider from musical aspect, Tanaka Koki-kun has surpassed the musicality of Johnnys greatly. I think his rap in REAL FACE has left a name in the history of pop music in Japan. KAT-TUN including Akanishi-kun is the 6 persons who has side by side created a miracle and the memory that they have made on both stages and music in front of everyone full heartedly. Looking forward everyone and good luck.

Johnny'sin neden üye bazlı değil de grup bazlı bir askıya alma tercih etti bunun da nedeni çok açık çünkü bu üyelerin içinde Kame gibi ajansın en çok reklam anlaşmasına sahip ve en çok sevilen üyelerinden birine sahip olması yüzünden böyle bir yola girmek zorunda kaldılar. Kame'ye de bu noktada değinmek istiyorum, onun kötü bir oyuncu olduğunu düşünenler varsa eminim bütün bu olaylardan sonra kararlarını değiştireceklerdir. Çünkü bütün bu olumsuz ve kötü olaylara, yakında açıklanacak olan şok edici gelişmeleri biliyor olmasına rağmen Kame her şey normalmiş gibi davranmaya devam etmiş. Dergi çekimlerini tamamlamış, reklam çekimlerini kusursuz bir şekilde yerine getirmiş, dramasının singleını kaydedip promolarına başlamış hatta fanları rahatlatabilmek için grubun dağılmayacağına dair güvence bile vermiş. Nihayetinde haklı çıktı KAT-TUN un dağılmayacağı ve bundan sonra 4 kişilik bir grup olarak faliyetlerine devam edeceği açıklandı. Yine ve her zamanki gibi bütün riski, acıyı ve basının baskısını omuzlayacak kişi Kame olacak. Yarından itibaren neredeyse bütün tv programlarında dizisinin promosyonu için konuk olacak. Elbette katıldığı programlarda ona yönelebilecek soruları az çok tahmin edebiliyoruz. Grubun ön plandaki kişisi olarak Jin ayrıldığında da en büyük darbeleri yiyerek dalgaları sakinleştiren o olmuştu şimdi de o olacak. Peki bunların onun üzerinde yaratacağı baskıyı, acıyı, yaşadığı hayal kırıklıklarını hayal edebiliyor musunuz? Jin'den sonra varıyla yoğuyla grubu ayakta tuttu, grup üyelerinden de aynı fedakarlığı beklemekte sanırım haksız değildi. Şimdi olanlar yüzünden yaşadığı stresi ve üzüntüyü hayal dahi edemiyorum.


Elbette Koki'nin ayrılmasından sonra temsil ettiği " T " harfini şimdi kim temsil edecek tartışması başladı. Bazı TV programları harfi Taguchi'nin temsil edeceğini iddia etseler de fanlara göre harfi temsil edecek kişi Ueda olacak. Adından dolayı bence de en uygun aday o şöyle ki,

KAmenashi Kazuya - Taguchi Junnosuke - Tatsuya Ueda - Nakamaru Yuichi


Peki bundan sonra neler olacak? Bounce Girl şarkısına asla CD olarak kavuşamayacağımız resmi olarak netleşti. Çünkü ajans daha açıklamayı takip eden birkaç saat içinde Koki'nin resimlerini ve adını sitelerindeki her yerden kaldırdı. Ayrıca bundan sonra Koki'nin rap partlarının seslendirilemeyecek olma ihtimali de var çünkü Koki bu partları bizzat yazdığı için telif hakkına tabii olacak bu saatten sonra. Özellikle de Real Face, Perfect, Fumetsu No Scrum ve bunlar gibi çıkış parçalarının çoğunda rap partları bulunan şarkılarını nasıl seslendirecekler? Bundan böyle rap partları gruptan başka biri mi üstlenecek? Telif haklarını geçtim haydi Koki anlaştı diyelim KAT-TUN içinde rap yeteneği olan başka biri yok ki O_o CHAIN konserlerinde Junno'nun rap partlarda Koki'ye eşlik etmesi yüzünden şu anda bazıları onun bu görevi üstleneceğini söylüyor ama bilemiyorum ne kadar iyi olacaktır. Ayrıca ben dahil pek çok hayran bunu kabullenebilecek ruh halinde değil şu anda. Jin'siz KAT-TUN iyi bir sesi kaybetmişti ama şimdi KAT-TUN u oluşturan gerçek bir ruhu kaybetti. KAT-TUN u farklı kılan bir özelliğini kaybetti. Bu yüzden açığı kapatmaları Jin'deki gibi kolay olmayacaktır ki o konuyla baş edebilmek için bile 2 sene uğraşmışlardı. Şimdi bence KAT-TUN en azından 2014 yılına kadar aktivitelerden uzak tutulacak ve solo projelere yoğunlaşılacak. Benim tahmin ettiğim gibi Ueda'nın sahne showunun başlayacağı zaman diliminde de yeni singlelarını çıkaracaklar.

Pek çok hayran KAT-TUN a destek olmaya devam edeceğini söyledi ancak ben dahil pek çok kişi bundan sonra en azında bir süre KAT-TUN un veya Johnny's üyesi olan her hangi bir grubun çıkardığı single, albüm veya DVD yi almama kararı almış bulunmakta. Şu anda kesinlikle paramın benim sevdiğim ve değer verdiğim insanları bozuk para gibi harcayabilen bu şirkete gitmesini istemiyorum. Mental olarak her zaman KAT-TUN u desteklemeye devam edeceğim, onlar ve Kame hakkında haberlere de yer vermeye devam edeceğim ama bundan sonra paramı onlar için harcamayacağım. Kimse kusura bakmasın ama bence yapılması gereken protesyo bu olmalı. Johnny's biz ne yaparsak yapalım fanlar nasıl olsa satın almaya devam edecek mantığıyla hareket ediyor. Oysa 150-200 bin adetlik satış rakamı kapasitesi olan bir grubun hayranları topluca satın almayı keserek protestoya giderlerse ilk etapta grup etkilenir ama sonuçta zarar görecek olan şirkettir. Grubu bizlere karşı silah olarak kullanmalarına izin verirsek onların bu sevdiğimiz insanlar üzerinde baskı kurmalarına da izin vermiş oluruz. En kötü ne olur KAT-TUN dağılır zaten şu durumda dağılmış gibi bir psikoloji içerisindeyiz çok da koymaz yani. Ama belki de şirketten ayrılıp başka bir ajansla anlaşıp tekrar eski hallerine dönebilirler. Belki de ajans geri adım atar. Biliyorum fazla uçuk ve uzak bir hayal ancak bunun tek nedeni fan olarak kapasitemizi küçümsememizden ileri geliyor. Fanların endişesi grup dağılıp sadece Kame ile anlaşma yaparlarsa bu olmaza dayanıyor oysa ki bilmeleri gereken tek şey 3 kişi bile kalsalar Kame hala KAT-TUN da kalmaya devam edecektir. Unutmamak gerekir ki KAT-TUN Kame'nin sahip olduğu tek şey. Bu yüzden en azından ben duygularım dinginleşene kadar böyle yapmaya karar verdim.

Bu inanılmaz üzücü postu neşeli, tatlı mı tatlı, sevimli Koki'ciğimizle kapatalım :( Onun Junno'ya attığı tekmeleri, Kame'nin etrafında pervane olmasını, makinglerde etraftaki eşyaları döndürmeye çalışmasını, makinglere neşe katan kişi olmasını, şarkılara kattığı farklılığı özleyeceğiz. :(



Would you be always hyphen? Then, I will be always KAT-TUN.



27 yorum:

  1. şu anda çok kötüyüm ilk defa senin yazından nefret ettim diyebilirim.yıkıldım,Olamaz sonunda düşmanları başta jin olmak üzere kendilerine güldürdüler,Sorsam hata ayıklama moduyla grubu dağıtıp durdu.jinin gitmesiyle sinirim bozulmuştu fakat grubun onsuz iyi olacağını biliyordum .Anlamsız iki fotorafla emeklerini çöpe attılar .Kame sinirinden kendini işe verdi yerinde olsam tüm grupla çıkararkadaşlarımla özgürce şarkı söylerdim.Kan emici resmen adam.Kokiye yaptığını yarın kameye yapacak .Biraz yorulduğunda çünkü yani çok kötüyüm bu adam dünyanın son patronu değil. Kattun insanca başka bir ajansla çalışabilir .Bulunmaz hint kumaşımı ya bi dur denmeli

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu durumda gülünecek bir şey yok. Aksine KAT-TUN un hayranı olan olmayan fandomlar dahil çok üzgünler. Sorun sadece KAT-TUN un bir üye kaybetmesi değil Koki gibi çok sevilen bir üyenin hem gruptan hem de şirketten böyle ani ve kötü bir şekilde atılmadında. Jin duruma gülüyor mudur ağlıyor mudur bilemeyiz, bilmediğimiz şeyler yüzünden de adamı suçlayacak değilim. Burada suçlanması gereken 3 kişi var. Sorumluluklarınu yerine getirmeyen Koki ve menajerliklerinin hakkını veremeyen Marry & Julie Kitagawa o kadar.

      Sil
    2. bukadar disipline önem veriyordun bu fofoları çekilirken menejerler nerdeydi evet büyük bir soru haklısın.onu fotolarıyla yargıladılar fakat oda kame gibi çok kaliteli işini yapabilen karakterde daha güçlü olacak .Ben kedi adıma jinin hoşuna gitmiştir diyorum çünkü koki kame ye destek olup grubu yükseltmesinde yardımcı oldu .Ama kamenin jin olayının aksine koki yle sık sık görüşüp destek olmasını istiyorum yapmazsa bende kameyi sevmekten vaz geçicem.

      Sil
    3. Menajerleri her gittikleri yerde adamları takip edemezler ki ancak bence Julie yerine Iijama olsaydı Yamapi'ye yaptığı gibi adamın peşine onu devamlı takip edip beladan uzak tutacak birini takardı bundan eminim XD Jin adına değerlendirmelerde bulunamam ama onun bütün elemanlardan veya grup olarak KAT-TUN dan nefret ettiğine inanmıyorum. Belki Kame ile kişisel problemleri vardı ama diğer üyelerle çok iyi anlaşırdı. Bu yüzden ben onun sevindiğini düşünemiyorum, düşünmek istemiyorum. Kame zaten Jin olayının aksine bugün TV programlarına çıkıp hem KAT-TUN a hem de Koki'ye destek olunmasını istedi ;)

      Sil
  2. Koki'yle ilgili tüm duygularına katılıyorum. Ben de çok şaşırdım, üzüldüm. Fotoğrafları görmüştüm, ceza alacağını düşünmüştüm ama yine de tokat gibiydi bu haber.

    Şirkete bir kez daha delicesine öfkelendim. Protesto düşünceniz uçuk değil, çok mantıklı bence. Umarım çoğu hayran bunu uygular. Bu olursa onları çok takdir ederim.

    20. yaş gününde Koki, Fujigaya'dan "ayrılmayı düşünüyorum" diye bi mesaj almış ve onun yanında olmuş. Ama yakın zamanlarda bu durumun tekrarlandığını duymadım. Acaba bir karışıklık mı var yoksa ben mi atladım bu son haberi? Böyle bir şey varsa, bilmek benim için çok önemli. Beni haberin kaynaklarına götürebilirsen çok minnettar olurum.

    Herkese çok geçmiş olsun. Koki'ye eskisinden daha mutlu olacağı bir hayat dilerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olay patlak verdiğinde pek çok Kis-My-Ft2 fanının twitterde paylaştıkları jweblerden öğrendim ben de olayı. Onlar Koki'ye Fujigaya'ya verdiği destek yüzünden destek olmak istemişlerdi. Zamanı konusunda emin değilim ben Kisumai fandomunu takip etmiyorum ancak oradaki konuşmalarda son zamanlardaki desteklerinden bahsedilmişti. Olayın detaylarını biliyorsan benimle de paylaşır mısın çünkü gerçekten çok merak ediyorum, neden Fujigaya böyle bir depresyona girdi ve neler oldu?

      Sil
    2. Kisumai'ın çıkış zamanı Koki jwebinde Kisumai'dan bahsetmiş. Aklımda kalanı aktaracak olursam, orada şöyle bir şeyler söylemişti;

      "Kisumai için çok mutluyum. Çok uzun zaman bizim arka dansçılığımızı yapmakla yetinmek zorunda kaldılar.

      Hiç unutmuyorum, 20. yaş günüme girdiğimde ilk mesaj Fujigaya'dan gelmişti. Ne tatlı bir kouhai diye düşündüm ve mesajı açtım.

      'Sanırım ayrılacağım'...

      Diğerlerinin attığı kutlama mesajlarını okuyacağıma oturdum ona cevap yazdım. 'Biraz daha bekle. Sınırına geldiğine emin misin?' Ona bu sözleri söylediğim için çok memnunum.
      Fujigaya hayranları, bana minnettar olmalısınız. Ben olmasam bu adam ayrılmış olabilirdi.

      Nikaido da ördek yavrusu gibi peşimde gezerdi. Beni korkutucu bulurlar hep, bu yüzden bu ikisinin onca senpai içinden beni seçmiş olması beni çok mutlu ediyor. Onlar sayesinde gerçek bi senpai olabildim ben."

      Koki bu ikisine, "arkamızda falan kalmayın. Bizi bi basamak olarak kullanıp kendinizi gösterin" gibi sözler söylemiş hatta. Bu bana "Gerçekten iyi kalpli bi çocuk Koki" diye düşündürüyor.

      Fujigaya ise bu sene bu aynı konudan bahsetti. Çocuk yaşta annesi götürmüş şirkete Taisuke'yi. O istemiyormuş. Ama sonra eğlenmeye başlamış, sevmiş. Ailesi akrabalarının olduğu yere taşınacakken, Taisuke "sevdim, devam edeceğim" dedi diye Tokyo'dan ev tutmuşlar. Ama sonra şirket Taisuke'yi çağırmayı neredeyse 2 yıl bırakmış. İşimize lazım değil diye düşünmüşler, hiçbir şey söylemeden çağrı yollamayı bırakmışlar. Sonra tekrar çağırmışlar. Çağırıyorlar ama sana bir gelecek verecekler mi vermeyecekler mi belli değil. Sonrasını bilirsin; arka dansçılık, arka dansçılık.... Ve belli belirsiz bi şekilde Kisumai kuruluyor... O sıra, bir telefon reklamı için Kisumai'ı oluşturan 4 kişiden sadece Fujigaya'yı dışarda bırakmışlar. Kendini çok kötü hissetmiş. Şöyle şeyler söylemişti o da;



      "Can yakıcı oluyor böyle şeyler. O zaman kendimi çok kötü hissettim ve hep bir ağabey gibi gördüğüm Koki'ye mesaj attım; 'Sanırım ayrılacağım'

      Bana gerçekten uzun bir cevap yazdı. 'Emin ol, bir gün sana ihtiyaç duyacaklar.' demişti.
      Sonra o günün onun doğum günü olduğunu farkettim ve özür diledim. Gülüp 'İlk mesajım senden geldi ama açtım baktım konu ciddi' dedi bana"

      Demek ki aynı habermiş. İkinci bir haber olmadığına çok sevindim. Fujigaya da, diğerleri gibi çok zorluklar yaşıyor. Ama o da diğerleri gibi bunu bize fazla iletmemeye çalışıyor. Şikayetlerini saklı tutma çabasına rağmen böyle bi durum bu dönemde haber olmuş olsaydı, durumlar çok çok ciddi demek olmuş olacaktı. Çok üzülürdüm.

      Fujigaya başka zamanlarda da Koki'den bahsediyordu, seviyordu onu cidden. Sanırım bu bende de Koki'ye ekstradan destek olmak isteği uyandırıyor.

      Sil
    3. Tamam o zaman aynı konu, Fujigaya Koki'ye olan sevgi ve minnettarlığını ara sıra yeniden dile getirdiği için bu durum sıcaklığını hiç kaybetmemiş demektir. Koki sadece kendinden küçük üyelere değil 24 Hours programında yardımcı olduğu sakat çocuğa hala ama hala yardım ediyor ve bunu hiç kimse bilmiyor. Kame de Fujigaya gibi çok büyük zorluklar çekmesine rağmen dışarıya vurmamaya çalışıyor ama hepsi insan, Kame bile birkaç kere işini bırakıp ayrılmayı düşünmüş. Özellikle de Koki gibi dıştan gangster içten sıcacık bir kalbe sahip birinin böylesine koparılmasını insan kabullenemiyor işte. Sadece Hyphenler değil diğer fandomların da desteklerinin yığın yığın gelmesinin nedeni bu. :(

      Sil
    4. Allah Kame'ye nasıl bir peygamber sabrı vermiş, nasıl katlanıyor anlamıyorum zaten. Programının doluluğu burada beni streslendiriyor ama o hala sabrediyor. Allah sabrını eksiltmesin,yükünü hafifletsin.

      Koki'nin öyle bir çocuğa yardım ettiğini ben de bilmiyordum. Koki'nin bu halleri benim de hoşuma giden haller değil ama bunlar bi insanı asla kötü yapmaz. Koki'ye antipati duyamıyorum ben. Ayrıca "Av yıldızlarıyla birlikte oluyor ama hepsine çok kibar davrandığı için..." yazmışsın. Bence bu kibarlık her şeyden önemli işte. İnşallah mutlu olur Koki.

      Özelden konuşuyor olsak başka şeylere de değinirdim ama boş verdim böyle olunca.

      Sil
  3. Açıkçası grupta en az sevdiğim eleman Koki' ydi. Buna rağmen -ilk şoku atlattıktan sonra- çok üzüldüm. Bu ayrılışın Jin ile kıyaslanması da çok saçma, senin de dediğin gibi farklı şartlarda gelişen olaylar ikisi de. Daha önce bu tarz bir olay NEWS'de olmuştu değil mi? Yanılmıyorsam gene benzer sebepler vardı o zamanda...
    Gerçekten çok üzülmeme rağmen Koki'ye de suç buluyorum açıkçası keşke biraz daha sorumluluk sahibi olabilseydi.
    Umarım grubun geri kalanı bu darbeyi en kısa zamanda atlatır. Koki ise bu olaydan sonra nasıl ayakta kalır merak ediyorum açıkçası...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. NEWS'teki olay Uchi ve Kusano'nun yaşları tutmamasına rağmen alkol ve uyuşturucu kullanmalarıydı. Ancak şirketten atılmamış seviyeleri düşürülmüştü. Kusona ise sonra kendi ayrıldı diye biliyorum. Uchi ise hala ajansta. Koki ile benzer tek tarafı şu uyuşturucu adı geçmesi olabilir. Ama aslında çok farklı. Koki diğerleri gibi ergenlik çağlarında değildi. Koskoca adam, daha sorumlu davransaydı keşke. Ama hatalı da olsa bedelinin bu kadar ağır olmasını istemezdim. Ben de severdim Koki'yi. Şok oldum resmen. Atmak yerine bir süre askıya falan alabilirlerdi. Johnny's den bir kez daha nefret ettim. Gruplardan değil tabi ki. İşleyiş sisteminden nefret ettim. Yazıda da dendiği gibi idoller gerçekten sömürülüyorlar ne yazık ki! İnsan onlar ya, insan. Umarım şirketin başındaki o kapitalist zihniyetli kişiler biraz olsun oturup ne yaptıklarını sorgulayabilir bir gün...

      Sil
    2. @ Alin : Koki benim grupta çok sevdiğim bir elemandır hatta birkaç kez post sonlarını onun resimleriyle kapatmıştım. Bu yüzden gerçekten çok üzüldüm. Jin'le kıyaslanması da gerçekten saçma ama bir yerde favorizmin olaylar üzerindeki etkisini de kabullenmek gerek diye düşünüyorum. Geçmişte Jin iki kere bakın bastırarak söylüyorum 2 kere aktivitelerden alındı ilkinde 6 ay, ikincisinde 1,5 yıl. Ama ne oldu geri döndü ve hiçbir şey olmamış gibi işine gücüne devam etti. Neden Koki hataları yüzünden askıya alınmak yerine atıldı? Çünkü yazıda da dediğim gibi o pastanın büyük dilimi değil. İşte fanların Jin olayı ve Koki olayını kıyaslamaktaki nedenleri bunlar ;) Ama dediğin gibi Koki de sorumluluklarının farkında olmalıydı.

      Sil
    3. @ Rin : NEWS 8 üyeyle başlamıştı. Önce Uchi ve Kusano ayrıldı. 6 üyeye düştüler. Sonra da Yamapi ve Ryo ayrıldı ve böylece 4 üyeye düştüler. Tıpkı KAT-TUN gibi ama onların kayıpları çok daha ağırdı yine de ayakta kalmayı başardılar. Umarım KAT-TUN da bunu başarabilir. Dediğin gibi Johnny's in sahip olduğu bu yeteneklerin insanlar olduğunu ve pek çoğunun popüler elemanlardan daha az kazandıkları ve ailelerine bakmak zorunda oldukları için daha fazla kazanmaya ihtiyaç duyduklarını fark etmesi gerekiyor. Johnny belki de verdiği en yanlış kararı verdi diye düşünüyorum. Şirketin imajı Koki'den daha çok sarsıldı bence.

      Sil
    4. Haklısın. Kaybeden ajans olacak. Bunu söylemek doğru mu olur yanlış mı bilmiyorum ama Koki en azından bu esaretten kurtuldu. Bu saatten sonra KAT-TUN'un da Koki'nin de kendi yollarında yıkılmadan durabilmesini diliyorum. >_<

      (bu arada ben Haru. adımı değiştirdim de tanıdınız mı bilmiyorum ^^")

      Sil
    5. :))) İyi ki söyledin tanıyamamıştım :) Umarım Koki gerçekten güzel bir yolda ilerler. Jin'in aksine çok büyük bir fan kitlesi yok ama KAT-TUN fanları onu hala çok seviyorlar.

      Sil
  4. Jin gittiğinde çok ağlamıştım -gideceğini bilmeme rağmen- bir daha aynısını yaşamayız demiştim kendi kendime.Ama şimdi benim çirkin ördek yavrumda gitti.Hatalarını onaylamıyorum, ceza alması gerektiğinide kabul ediyorum ama böyle bir şey değil...Çok çok üzücü gerçekten.Koki :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten öyle en kötüsü de aslında KAT-TUN da kalmayı en çok isteyen kişilerden biri olduğunu bilmek :( Biz böylesyek o şu anda kim bilir nasıldır :(

      Sil
  5. Johnny Kitagawa-san! ne yaptin?? KAT-TUN'un lokomotifini cikarip attin! Oldu mu simdi? HAYIR!
    Olmadi. Ya grubu dagitacaktin ya da dagitacaktin. Cunku, KOKI'siz KAT-TUN olmaz. Iste bu kadar. Olmaz diyorum olmaz iste! Cunku Koki'nin masculine imaji grubun daha feminine uyeleriyle cok onemli bir denge olusturuyordu. Sen bu dengeyi bozdun Johnny-san. Ayrica kalan dortluyu sonuna kadar kullanarak INSANDAN ONCE PARA oncelikli dusunceni ortaya cikardi. Koki ne yaparsa yapsin affederdik. Ama sen,dahi olduguna inandigim ve yapiciligina hayran oldugum Johnny Kitagawa'nin imajini katlettin! Ticari ilgilerin ne olursa olsun heves ve yaratici dehayla kurdugun bu imaj "benim zihnimdeki deger yargilari yuksekJaponya" imajini MAHVETTI! Evet Johnny-san sen hayatta tutunmak isteyen insanlari sevmiyorsun. O zaman bir an once terket sahneyi.

    narkiz

    YanıtlaSil
  6. Johnny Kitagawa-san! Lutfen bu yazdiklarimi anlamaya calis. Eminim JE'den birisi okuyor bu satirlari. Sunu anlamani cok istiyorum. Sen firmayi kurdugunda hissettigin ruh hali ne idi Johnny-san?
    Genc bir adamin delikanlik gunlerine olan ozlem ve o kiymetli zamana tutunma istegiydi degil mi. Grasu no Shounen. Sen bir erkegin en guzel hayat donemini, delikanliliginin guzelligini, dinamizmini, duygusal kirilganligini, heyecan ve tutkularini tum dunyaya gostermek istedin. Mesajini en basta erkeklerle baris yapmak isteyen biz kadinlar algiladik.
    Sen de yuzlerce genc delikanlinin hayat ozunu paraya cevirdin. Ama onlar sana paradan daha kiymetli bir sey verdi . Hayatin gecici guzelligini. Onlara cok sey borclusun ve cok sanslisin Johnny-san. Ama eger icinde bir parca Japonluk varsa (ki bu gaijin bile olan bitene bu kadar KY degil) tepe tepe kulandigin bu hayatlara saygi gosterir, paradan daha kiymetli olan seylerin bir Japon degeri oldugunu tum dunyaya ilan ederdin. Dunyaya insan hayatinin kiymetinin parayla karsilastirilamayacagi mesajini verirdin. Bu cocuklara yaptiklarini gordukce bunun imkansiz oldugunu anliyorum. Beni hayal kirikliginina ugrattin. Seni o iflah olmaz herseyi satan vahsi kapitalist para delisi imajinla basbasa birakiyorum.

    A VERY P****D OFF KAT-TUN FAN

    narkiz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Narkiz'cım keşke suç Johnny'de olsa. O bu olayda sanırım en etkisiz insan konumunda. KAT-TUN bu sene başlarında Julie Kitagawa'nın menajerliğine geçti. Yani başkanlık adaylığında bir seçim yaptı. Ya Iijima'yı seçeceklerdi ya da Julie'yi. Onlar Julie'yi seçtiler. İşte ne olduysa ondan sonra olmaya başladı. PV leri salak saçma çekilmeye başlandı, promo tanıtımları azaldı, Julie Kame'ye iyi davranırken KAT-TUN u boşlamaya başladı. Ona göre Kame tek başına gerçekten çok başarılıymış ve KAT-TUN un varlığına gerek yokmuş. Sonra elinde Koki'yi devirme şansını geçirince de gözünün yaşına bakmadı. Ama Kame en başından beri KAT-TUN da kalma konusunda direndiği ve buna şiddetle karşı çıktığı için KAT-TUN u yine dağıtamadı çünkü Kame içinde olduğu sürece KAT-TUN varlığını devam ettirecektir. Eminim ki Kame 3 kişi bile kalsalar KAT-TUN a sahip çıkmaya devam edecektir her zaman yaptığı gibi.

      Söylediklerinde o kadar haklısın ki, Koki'nin KAT-TUN un hayat damarlarından olması ve masculen yapısıyla gruba getirdiği ayar konusunda. Onun neşesini, eğlenceli kişiliğini, Kame'ye gözü gibi bakmasını öyle çok özleyeceğiz ki... Acımız çok taze :(

      Sil
  7. Admin CD leri hangi siteden alıyorsun? Kargo kaç günde geliyor? Teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya kardesim herseyin bir yeri var, burada neye yorum yapiyoruz bir baksana? Bir havayi koklasana herkesin ruh hali nasil, hepimiz kederlenmisiz, bunu paylasacagina bu soruyu neden sorarsin. Milletim neden bu kadar kopuk ve anlayissiz.

      Sil
    2. Ben sizi şu yazıya alayım sorularınızın cevaplarını buradan alabilirsiniz ;)

      http://darkangelhome.wordpress.com/2012/02/08/yesasiadan-nasil-alisveris-yapilir/

      Sil
  8. Çok teşekkürler admin tekrardan. Blogunuzu yeni keşfettim. Dijital dergi gibi dolu dolu bir blog. Üzerinde emek verilmiş, bol fotoğraflı, dinamik ve güzel bir türkçe kullanılan bir blog beni sevindirdi. Hem sahibi kibar. Kame yi ve Koki yi ben dramalardan tanıyorum ve Koki my boss my hero ve tatta hitotsu da çok başarılıydı. Hayranlardan özür dilerim. Mobilden yazmıştım. Üzücü bir durum kesinlikle. Allah yolunu açık etsin Koki nin. Ben de morning musume, akb48, c-ute ve smileage seviyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Önemli değil eğer cevabı biliyorsam sorularınıza cevap vermeye çalışırım ;) Blogum hakkındaki övgüleriniz için teşekkürler. Elimden geldiğince sık güncelliyorum ve benim ilgi alanlarım dışındaki gruplarla ilgilenenler varsa belirtmelerini de özellikle rica ediyorum. Takipçilerin sadece benim ilgilendiklerimle yetinmesini istemem elbette. AKB48 hakkında ara sıra haberlere yer veriyordum takipçileri var ama C-ute veya Smilage hayranları olduğunu bilmiyordum. İsteklere ve önerilere tamamen açığım umarım burada keyifli zamanlar geçirirsiniz. Böyle tatsız ve üzücü bir posta denk gelmiş olmak da biraz talihsizlik olmuş çünkü şu anda bütün Hyphenler çok hasas ;)

      Sil
  9. Ölüyorum sinirimden desem inanırmısınız.Yani kabullenemiyorum bu durumu.Yazık etdiler kòle gibi geçirdiği zamanlara acıyorum.Kokinin kullanılan gençliği ne olacak jhny in suçu patronsa bir kelimesi yeterdi işine öyle geldi.Kame resmi dille koki yerine soy adıyla seslenmesi de beni kırdı.Kame senin çekinecek bir durumunun olmaması lazımdı.Caesurca konuşabilmeliydin.hata üstüne hata bir bizmiyiz ayrılmaması gerektiğini düşünen oy çok doluyum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kame zaten genel olarak " Koki " diye hitap etti ondan bahsederken ama diğerlerine bahsettiği kişi söylerken " Tanaka " ifadesini kullandı. Hitap farklılığı diyelim ama Kame samimiyetlerini vurgulaması gerektiği noktalarda hep Koki dedi. ;) Ayrıca Kame'nin de açıklamaya izni olduğu şeyler var olmadığı şeyler var. Bu kurallar Koki gibi onu da bağlıyor. Ama o olabildiğince açık ve cesur konuşmaya çalıştı. Bütün suçu Koki'nin üzerine atmadı mesela ama şirketini de şiddetle savunmadı. ;) Kame'nin konuşmasını değerlendireceğim postu yakında atacağım birlikte katılacakları programı bekliyorum.

      Sil