16 Ocak 2016 Cumartesi

SMAP & Michi Iijima Johnnys'ten Ayrılıyor!!! SMAP Dağılacak Mı?


Merhabalarrrrr~ Gündem öylesine yoğun ki arkadaşlar yani 2016 yılına girdiğimiz günden beri skandallar ardı ardına patlıyor, sürpriz açıklamalar birbirini kovalıyor. Durum böyle olunca güncellemeyi hazırlamak da kolay olmuyor. (^O^☆ Her bir skandalın öncesini ve sonrasını öğrenmeden sizlerle paylaşmıyorum biliyorsunuz. Bu sayede her zaman en detaylı haberleri sizlere sunabildim.^^

Birkaç aydır SMAP ın Johnnys'ten ayrılmasıyla ilgili dedikoduları sizlerle paylaşıyordum biliyorsunuz ve daha önce olduğu gibi bir kere daha haklı çıktım. Demek ki takip ettiğim kaynaklardan boşuna dumanlar yükselmiyormuş. En güzeli de sizlerin karşısında güvenirliğimi kanıtlayabilmiş olmak sanırım.^^ Birkaç gün önce Japonya gündemine bomba gibi düşen haberle birlikte sadece Japonya değil bütün Asya ve Johnnys gruplarını takip eden dünya üzerindeki fanları şoke olmuş durumda. Evet söylentiler doğru çıktı, Michi Iijima beraberinde SMAP grubunun 4 üyesiyle birlikte ( Goro, Tsuyoshi, Shingo and Nakai) Johnnys şirketinden ayrılıyor. Şirkette kalan tek üye Kimura Takuya. Tabii bütün bu olayların öncesi ve sonrası var ki sizlerle her şeyin üzerinden geçerek bu haberi işleyeceğim.


2015 yılı ilk baharında Johnnys eş başkanı, Johnny Kitagawa'nın kız kardeşi Mary Kitagawa'nın gazetecilerle yaptığı röportajla başladı her şey. Ama aslında Johnny's ve SMAP arasındaki bağlar çok önceden kopmaya başlamıştı. SMAP grubunun satışlarının düştüğü bir dönemde Johnny's grubun menajerliğini henüz bir asistan seviyesindeki çaylak bir görevli olan Michi Iijima'ya teslim ederek gruptan vazgeçtikleri mesajını açık seçik verdi. Ondan sonra kaderin çarkı hızla yön değiştirdi. Henüz genç bir yönetici olmasına rağmen Iijima hırslı ve yetenekliydi. Sadece SMAP grubunun değil belki de Asya'nın en popüler isimlerinden biri olan Kimura Takuya'nın henüz 27 yaşındayken evlenip çocuk sahibi olması zamanında ortamlara bomba gibi düşmüştü. O zamanlarda da grubun yanında olan kişi Iijima dan başkası değildi. Kimura her ne kadar evlenip çocuk sahibi bile olsa ününü bu olaylardan zarar almadan kurtulmayı başarmıştı ve hala top idollerden biriydi.

Iijima hızla bağlantılarını geliştirdi, güçlendirdi, SMAP ın imajını değiştirdi ve sonunda Sekai ni Hitotsu Dake no Hana singleı büyük bir hit olarak 2,5 milyon adetten fazla satmayı başardı, SMAP grubunu yeniden zirveye taşıdı. İşte o anlardan sonra SMAP her geçen gün güçlenerek büyümeye devam etti. 2000 li yılların başından beri zaten SMAP diğer gruplardan ayrıydı. Farklı bir kulvarda gibiydiler. SMAP güçlü bir grup, Nakai ve Kimura şirketin en fazla işe sahip yeteneklerinin başında geliyorlar. SMAP güçlendikten sonra ilk baş kaldırısını yaptı ve şirketin adaletsiz ödeme sistemine karşı çıkarak yenilenen anlaşmalarında sadece onlara özel şartlar ile ödeme almaya başladılar. Tabii bu da diğer yeteneklerini tek bir çan eğrisine bağlamış olan Johnny's in hiç hoşuna gitmedi. Çünkü eninde sonunda şirketin göz bebeği gibi görülen Arashi başta olmak üzere diğer gruplardan da hoşnutsuzluklar gelmeye başlayacaktı.

SMAP kendi kayıt şirketlerinin altında iken Iijima da boş durmadı. Johnnys'in ilgilenmediği hani deyim yerindeyse hurdaya çıkardığı bütün yetenekler bu kadının avuçlarına bırakıldı. Yamapi, Akanishi Jin, ABC-Z, Sexy Zone ve Kis-My-Ft2 Iijima yönetiminde derlenip toparlandılar. ABC-Z grubu ilk konser DVD sini onun yönetimi altındayken çıkarmayı başararak geleceklerine yönelik ilk adımları attılar. Jin şirketten ayrılmayı seçerken Yamapi yine Iijima yönetiminde birbirinden güzel dizilerde ve çok ses getirmiş filmlerde rol almayı başardı. Kisumai zaten Johnnys'in en çok kazanan 2. grubu statüsüne yükseldi. Iijima başarılarına başarı eklerken hem bağlantıları güçlendi hem de sahip olduğu güç büyümeye başladı o kadar ki sonunda şirketin liderleri olan iki kadının, Mary ve kızı Julie'nin rakibi olarak görülmeye başlandı. Bu da Johnnys grupları arasında bölünmeye yol açtı. Iijima yönetimindeki hiçbir yetenek Julie yönetimindeki grupların programlarına katılamıyor, yan yana gelemiyor, adlarını dahi anamıyorlardı. Bu durumdan kimse memnun değildi ve sonunda Mary Kitagawa büyük restini çekmeye karar verdi.

Gazetecilerin önünde aşağıladığı, kovmaktan beter ettiği Iijima'ya " SMAP ı da al git! " diyecek kadar ileri gittiğinden beri zaten herkes diken üzerindeydi. Bir Japon'u bu şekilde yerin dibine soktuktan sonra karşılık beklememek hata olurdu. Yavaş yavaş Julie Iijima'yı güçsüzleştirmek için elindeki grupları almaya başladığında uyarı çanları çalmaya başlamıştı. Bütün bu gelişmeleri sizlere güncellemelerimde hep anlatmıştım biliyorsunuz. En son bir güncelleme önce Yamapi cephesindeki gelişmelerle birlikte onun da seçim yapma aşamasına geldiğini söyleyen iddiaları aktarmıştım. Artık zurnanın zırt dediği yere geldiğimiz belliydi. Peki neydi o son adımın atılmasına neden olan?


Iijima SMAP grubunun bu seneki Kouhaku'nun sunucusu olması için görüşmeler yapmış ve kabul de edilmiş. Yetkililer olumlu baktıkları bu teklif için ajansı aradıklarında aldıkları cevap neymiş dersiniz? " Elbette neden olmasın ama o zaman diğer bütün gruplarımızı programdan çekeriz." Yanlış okumadınız. Böyle bir cevap sonrasında yılın en büyük olaylarından biri olan bu programa kabul edilemeyen SMAP, menajerleri ve şirket arasındaki ipler inanılmaz derece geriliyor. Çünkü bu kez şirket Arashi'yi pek çok kez iteklediği bu programa SMAP ın katılmaması için engel koymuş oluyordu. SMAP katılmadı ama ne oldu? Arashi özel bir show yaptı Kouhaku'da. 

Sonunda Iijima istifa etmeye karar verdi. İddialara göre de altı aydan fazla süren iç görüşmelerde SMAP grubuna kendisiyle beraber gelmemelerini ve şirkette kalmalarını istemiş. Ancak grup üyelerinden dördü menajerleriyle birlikte şirketten ayrılmaya karar vermişler. Yamapi ise belli ki uzun tartışmalar ve pazarlıklar sonunda Johnnys'de kalmaya karar verdi zira Countdown konserlerinden sadece 3 gün önce konserlere katılacağı kendisine bildirilmiş. Johnnys basına gönderdiği faksla kısa bir açıklama yaptı. Michi'nin istifasını doğrulayan şirket SMAP grubu konusunun henüz kesinleşmediğini ve görüşmelerin devam ettiğini iletmiş. Yani kesin olarak SMAP şirketten ayrıldı diyemiyoruz şu anda. Kimura uzun zamandır şirketten ayrılmayı isteyen kişiyken ve Nakai her zaman şirkete bağlı olan biriyken farklı kararlar vermiş olmaları da çok ilginç. Kimura'nın grubuyla birlikte şirketten ayrılmamasının nedenleri şu şekilde sıralanabilir,

1) Üyelerin gruplarının haricinde bireysel olarak yaptıkları sözleşmeler de var ve Kimura'nın sözleşmesi henüz bitmedi. 

SMAP grubunun sözleşmesinin normalde Ekim ayında bitmesi gerekiyormuş. O zamana kadar 25. yıl konserleri ve Best Album çıkarma planları mevcutmuş. Yani eğer Kouhaku olayı olmasaydı belki de SMAP 2016 nın sonlarına kadar sabretmeye çalışacaktı. Ancak şu anda ortada ne 25. yıl dönümü albümü ne de konserler hakkında hiçbir bilgi yok.

2) Kimura'nın üstlendiği ve şirketi bazında anlaşma yaptığı pek çok reklam anlaşması mevcut. Yüklü bir tazminatın altında kalabileceği için şu anda şirketten ayrılabilecek durumda değil.

SMAP grubunun ve üyelerinin bireysel olarak üstlendikleri işlerin toplam miktarının 20 billion yen  yani 170 milyon dolar civarında bir para ettiği söyleniyor. SMAP ı kaybetmek hem Johnnys'e hem de iş verenlere 20 billion yene mal olacak. Ayrıca görünen o ki iş verenler SMAP şirkette olsun olmasın anlaşmalarından cayma taraftarı değil gibi görünüyorlar. Olimpiyatlardan sorumlu devlet yetkililerinden biri SMAP ın yarışmaları desteklemeye devam etmelerini istediğini açıklaması ve grubun Japonya'nın ulusal değerlerinden biri olduğunu söylemesi bile çok olumlu bir gelişme bence. Belki de grup anlaşma süreleri bitene kadar şirkette kalmayı seçebilir beklentisi mevcut bu yüzden.

3) Kimura'nın şirkette kalması aslında Iijima ve SMAP ın yaptıkları planın bir parçası. 

İçerideki olaylardan haber alabilmek ve planlarını öğrenebilmek için bir süreliğine de olsa içeride bir elemanlarını bırakmaya karar verdiler. Iijima ve diğerleri gerekli hazırlıkları tamamladığında Kimura da şirketten ayrılacak ve SMAP yeniden bir grup olacak. Bu düşüncede olan kişiler de oldukça fazla özellikle de daha bugün Kimura radyo programında henüz konuşabilecek durumda olmadığını ama her şey kesinleştiğinde kendi cümleleriyle olan bitenleri anlatacağını söylemesi, programında " Bizim SMAP " söylemiyle grubunun şarkılarını çalması fanlarına böyle düşündürdü.


Eğer SMAP ın şirketten ayrılacağı kesinleşirse neler olur? Sizlere Johnnys'den daha güçlü olduğu söylenen Burning isimli bir yetenek şirketinden bahsetmiştim. Burning'i Johnnys'den daha güçlü yapan etken ne diye merak edenler için söylentilere göre şirketin bağlantıda olduğu yakuza grubu Johnnys'in bağlantılı olduğu gruptan daha büyük ve güçlüymüş hatta şirket yakuza bağlantılarını kabul bile ediyormuş. Bu yüzden öyle Johnnys'in elini kolunu sallayarak engel olabileceği bir şirket değil. Iijima belki de bu kadar yakuza yeter deyip kendi şirketini de kurabilir hatta SMAP üyeleriyle birlikte kurulacak yepyeni bir yetenek ajansı da açabilir. Kadında o potansiyel var ama Johnnys'in engellemeleriyle karşılaşacaklarından adım gibi eminim. Bir başka söylenti de Iijima +4SMAP ın Tamori'nin ajansı da olan Tanabe Ajans'a katılacakları yönünde. Bu ajansın belki Johnnys veya Burning kadar güçlü değil ama bünyesinde saygın isimleri barındıran iyi bir ajans olduğu söyleniyor.

Bir diğer iddia Johhny Kitagawa'nın Iijima'ya adeta yalvararak " Lütfen en azından SMAP ı beraberinde götürme. " dediği yönünde. Ancak o günden beri henüz Johnny'den bir açıklama alabilmiş değiliz. Onun yerine çatlak kız kardeşi Mary Kitagawa şirket binasının önünde toplanmış gazetecilere " Evet SMAP ın dağılacağını ve şirketten ayrılacaklarını yazabilirsiniz. " deme kabalığını yapmış durumda ki şirketi basına henüz hiç bir şey kesin değil diye açıklama yapmışken. Üstelik Kimura'nın şirkette kalmasının nedeni olarak da evlendiği zaman Mary'nin basına karşı onu koruyup kolladığı ve bu yüzden Kimura'nın eşinin ona karşı minnettarlık hissetmesinden dolayı Kimura'ya kalması yönünde baskı yapmasıymış. Yersen... Hayır Kimura evlendiğinde şirketin yaptığı salaklıkları bilmesek yutucaz. Üstelik Japonya gibi erkek egemen bir toplumda Kimura gibi baskın bir adamın tutup da karısının baskıyla şirkette kalacağına kim inanır? Hadi Jin deseniz anlarım adam kolay manipule olabilen biri ama Kimura? Daha inandırıcı bir şeyler bulsaydınız keşke ya yazık size de. XD Dileyen youtube da yapacağı kısa bir araştırma ile Kimura'nın evliliğini açıkladığı o basın toplantısının videolarını bulabilir. Yanında hiçbir yetkili, hiçbir şirket görevliği olmadan tek başına dikilen ve resmen basın tarafından bombardımana tutulan Kimura'yı açıkça göreceksiniz. O zaman içeride Iijima ağlarken Nakai Kimura'nın annesinin elini tutuyor ve onu ne pahasına olursa olsun koruyacağına söz veriyordu. Bu günler o kadar kolay unutulmaz.

Bir başka iddia da SMAP ın orijinal ayrılma planı aslında 25. yıl dönümü ve konserleri sonrasında Ekim ayındaydı ancak bu planlardan haberdar olan Julie ve Mary o günler gelmeden önce harekete geçtiler. Önce Iijima elindeki grupları aldılar sonra da SMAP ın haberini gazetelere sızdırarak bu skandalın kopmasını sağladılar. Böylelikle Iijima ve SMAP şirketten ayrılsa bile en fazla zararla ayrılacak duruma geleceklerdi. Şeytana pabucunu ters giydirecek bu planlar karşısında gazetelerin iki taraf arasındaki savaşı Japon imparatorunun 2. dünya savaşında yenildiklerini açıkladığı, " Japonya'nın En Uzun Günü " denilen o  güne gönderme yaparak " SMAP ın En Uzun Günü" benzeri başlıklar atması hiç de şaşırtıcı değil tabii ki. SMAP ın önünde duran en büyük engel gruplarının isim hakkı konusunda yaşayacakları sıkıntı. Avukatlara göre grup isim hakkını güncel kanunlardan çok önce aldığı için konserlerinde veya çıkaracakları single/albümlerde SMAP adını kullanmalarında bir sakınca olmayacak ama konser ürünlerinde kullanamayacaklar ki bu büyük sorun teşkil edecek.

Johnnys üzerindeki kara bulutlar aslında neredeyse Jin'in ayrılmasına kadar uzanıyor. Ondan sonra Yamapi ve Ryo'nun NEWS den ayrılması, Koki'nin atılması, Junno'nun ayrılmaya karar vermesi derken iş geldi SMAP ın da ayrılmasına. Sadece bunlar da değil son zamanlarda gerçekten ünlü sayılabilecek pek çok junior da şirketten ayrılıyor. Debut imkanı bulamayan ve yaşları da ilerleyen üstelik biraz da şöhret sahibi olan bu gençler artık Johnnys'te kalmaya eskisi kadar hevesli değiller. Onları kapmak isteyen ajanslar zaten pusuda. Johnny's kan kaybediyor. Bu artık açık seçik görülmekte. Üstelik bu söylentilerin ardı arkası da kesilecek gibi görünmüyor çünkü bu kez ayrılacak kişi olarak Kanjani8 in Subaru'sunun ismi geçmeye başladı. Uzun zamandır artık solo çalışmak isteyen ve 2016 da solo albümle birlikte solo tura da çıkacak olan Subaru ayrılık sinyallerini vermeye mi başladı tartışmaları gırla gidiyor. Johnnys tam bir kaynayan kazana dönmüş durumda yani. Zaman onların ne yapmayı seçeceklerini gösterecek sanırım. Son söylentiler Nakai'nin de evlenmeye hazırlandığı yönünde ki bu adam para kazanmaktan başka bir şeyle uzun zamandır ilgilenmiyordu. Ama AKB kızlarından biriyle ciddi bir ilişkide olduğu söyleniyor. Şu anda her kafadan bir ses çıkıyor desek doğrudur.^^


HABERLER



Yukarıdaki olaylardan sonra aslında bu seneki countdown konserinin adeta bir gövde gösterisine dönmesini daha iyi anlıyoruz. Çünkü bu seneki konserde bölünmeler yoktu. Kisumai, Sexy Zone, ABC-Z ve Yamapi oradaydı. Hatta Yamapi'nin katılacağı sadece 3 gün önce kesinleşmişti. Büyük bir aile imajı içerisinde gruplar birbirlerinin şarkılarını söylemekle yetinmediler. Johnnys günler öncesinden bir anket açtı, konserde kimlerin düet yapmasını istiyorsunuz diye. Bu anketin sonucuna göre Tackey ve Subaru 1. oldular. Ama ilk 5 içerisindeki bütün ikililer sahne alarak şarkı söylediler. Benim tahminime göre aslında Kame ve Yamapi'nin Seishun Amigo'su oldukça büyük bir oy almasına rağmen sahne almayacaklardı ve hatta listelerde bile görünmeyeceklerdi. Ama Yamapi durumu netleştikten sonra şirket bu çok sevilen ikiliyi tam 6 yıl sonra ilk kez aynı sahnede buluşturmaya karar verdi. Zaten Matsujun ve Kawai düeti ile birlikte en çok ses getiren düet Shuji & Akira - Seishun Amigo düeti oldu. Ama bunun olmasındaki kesinlikle Kame'nin Yamapi'ye verdiği içten kucaklamanın etkisi büyük.

Kame yeniden Yamapi'yle aynı sahnede olmaktan son derce memnundu. Adamın gözlerinden anlaşılıyordu bu durum. Durmadan gülümsüyordu, adete kendine engel olamıyormuş gibiydi, gözlerinin içi bile gülüyordu yav. Yamapi'ye her baktığında yüzünde bir gülümseme beliriyordu ve performanslarının sonunda Yamapi bitiş hareketini yaptığı sırada bizimki artık dayanamıyormuş gibi ona arkasından kocaman sarıldı. Şaşıran Yamapi de elini Kame'nin ellerinin üzerine koyarken yüzünde sıcak ve mutlu bir gülümseme belirdi. Bence Kame ile o sahnede olması bunca yıldan sonra geri dönen Yamapi'nin başına gelebilecek en iyi şeydi. Performansın başında mikrofonu sorun çıkaran ve demoralize olan Yamapi yanındaki rahat, sevimli bir şekilde gülümseyerek ona destek olan, sonuna da koca bir kucakla hoş geldin diyen bir Kame sayesinde o sahneden mutlu ayrıldı. Bundan son derece eminim. Biliyorsunuz bu Kame'nin ilk kez Yamapi'ye sürpriz yaparak destek oluşu değil. Daha önce bir kere de Yamapi Music Station da Daite Seniorita'yı seslendirirken pat diye sahneye fırlayıp onu şaşırtmış ve sevindirmişti.^^

SHUJI to AKİRA - SEISHUN AMİGO

ALTERNATİF
KAT-TUN countdown konserlerinde kısa bir 10. yıl medleyi sundu ve sahnede Kame tarafından yapılan kısa bir konuşmayla hayranlarına teşekkür ettiler. Yavaş yavaş sanki vedalaşıyor gibiler. Bu da beni üzüyor yani sonunda Junno'nun gidişinin ardından KAT-TUN grubu dağılacakmış gibi bir izlenim güçlü bir şekilde oluşmaya başladı ama bakalım. Umarım böyle bir şey olmaz. Konserden sonra herkes aynı şeyi söylüyordu, uzun yıllardır izlediğimiz en eğlenceli countdown konseri oldu bu diye. Ben de onlara katılıyorum. Bölünmeler olmadan bence şirket çok daha başarılı olacaktır. Tabii SMAP ın gidişinden sonra diğer grupların hepsine eşit derecede eğilmeleri gerekiyor. Eğer sen tutup sadece Arashi, HSJ ve Kanjani8 e yüklenip eşek yüzü satan Kisumai'yi dışlarsan daha çoook grubu kaybedersin benden söylemesi.^^

HABER

Countdown konserini halen izlemediyseniz,

KAT-TUN MEDLEY

PART 1

PART 2

PART 3 

PART 4

FULL


KAT-TUN un 25. single detayları ve kapakları açıklandı. Şubat ayının 10 unda piyasada olacak single 3 versiyonda çıkacak. Kapakları şahsen çok beğendim. Suçlu pozu gibi bir sağa bir sola bir de öne baktıkları kapaklardan çok daha iyi olduğu gerçek. Özellikle yukarıdaki kapağa hasta oldum tam böyle KAT-TUN un rock singleları için kullanılabilecek bir kapak aslında. ♥ Daha 25. single çıkmadan şimdiden 26. singleın da müjdesi geldi. Kame'nin yeni dizisi Yamaneko'nun them parçası da olacak UNLOCK adıyla çıkacak olan singleın detayları henüz belli değil. Junno'nun son singleı olacağı için de fanlar açısından da özel bir anlamı var. Single haberleri ardı ardına gele dursun halen KAT-TUN un vereceği söylenen konser turlarının tarihleri ve bilgileri açıklanmış değil. Gerçi şirket şu anda büyük bir kaos içinde ama yine de bu tür şeylerin aksatılmaması gerek diye düşünüyorum.


Muhabirler Junno'nun neden şirketten ayrılmak istediği konusunun peşini bırakmayacak gibi görünüyorlar. Geçenlerde Tame Tabi'nin çekimlerinden dönen grubu hava alanında yakalayan bir grup magazin muhabiri ardı ardına neden ayrılığı yönünde sorular sormaya başladıkları Junno'yu sıkıştırdıklarında Ueda yardımına yetişmiş. Magazinciler ve Junno arasına giren Ueda " Kesin artık. " diye kısaca konuştuktan sonra bir koruma edasıyla arkadaşının yanında yürüyerek gazetecilerin ona ulaşmalarına engel olmuş. Junno ve Ueda'nın arkasından da Kame ve Nakamaru geliyorlarmış. Yani sizin anlayacağınız başlarına bu kadar dert ve sıkıntı getirmesine rağmen son ana kadar grubu Junno'nun yanında yer almaya ve onu korumaya devam edecek. ♥ Bence işte bu sözde bağlılıklardan çok daha önemli.^^


Kame'nin yeni dizisi Yamaneko'nun ilk bölümü yarın yayınlanacak. Dolayısıyla Kame bugün NTV kanalının neredeyse bütün programlarına rol arkadaşları Narimiya ve Suzu ile birlikte katıldı. Karakterinin zıpçıktı ve neşeli olması dolayısıyla Kame kendini bir salmış ki sormayın resmen adamdan sevimlilik fışkırıyor. Bu öyle ağır başlı bir şekilde oturup ciddiyetle soruları yanıtladığı tarzda bir tanıtım olmayacak belli ki. Sevimli sevimli tavırlar, milleti kırıp geçiren espriler, komiklikler, şebeklikler derken programları izlerken gülmekten yanaklarım ağrıdı yeminle^^ Rol arkadaşlarıyla da iyi anlaşıyor belli ki. Suzu birazcık küçük olmasından dolayı olsa gerek oldukça çekingen ve yanlış bir şeyler söyleyip yapmaktan korkan bir tipi var. Ama Kame'nin yanında oldukça rahat göründüğünü söyleyebilirim.


Promolar boyunca Kame'yi böyle binbir sürat ifadesiyle izleme şansını bulabildik ♥


 Rol arkadaşı manken Nanao ile yan yana gelince tıfıl kalan Kame'nin nafile boy uzatma çabası. XD


Parmak uçlarında yükselse ancak kadınla aynı boya gelebiliyor. XD Kötü talihini kabul etsen iyi olur Kame'cim yapcek bi şey yok XD Birbirinden eğlenceli tanıtım programlarını sizler için derledim silinmeden izlemeniz tavsiye olunur.^^

PROMO 1

PROMO 2

PROMO 3

PROMO 4

PROMO 5

PROMO 6

PROMO 7

PROMO 8

PROMO 9

PROMO 10 PART 1

PART 2

ALTERNATİF


Arashi grubu cephesinde ise her şey güllük gülistanlık^^  Grubun son albümü Japonism sonunda hedefine ulaşmayı başardı ve toplam satışını 1.000.582 adete yükseltti. Grubun Japonism albümünden önce de 2 albümleri 1 milyon satış rakamına ulaşmayı başarmıştı. Önce 2009 yılında çıkardıkları best album "All the BEST! 1999-2009 " 1,961,000 adet, sonrasında 2010 yılında çıkardıkları " Boku no Miteiru Fuukei " 1,132,000 adet satmayı başarmıştı. Grubun Ocak başında çıkan Arashi Blast in Miyagi konser DVD si de 2 haftada DVD + Blue Ray olarak toplamda 500.610 adet satmayı başararak Oricon'u 1. sırada tamamlamayı başardı. 

Arashi ni Shiyagare'nin son konuğu ünlü model Miranda Kerr idi. Güzel mankenden Sho Arashi üyelerinin resimlerini göstererek yaşlarını tahmin etmesini istedi. Miranda genellikle yakın yaşlar tahmin ederken Ohno'nun yaşı konusunda büyük şok yaşadı. 25 tahmin ettiği yaş 35 çıkınca hatunun yüzü yukarıdaki gibi oldu. XD Kutunun içinde ne var tahmin oyunu oynadılar. Daha sonrasında da Sho ile bir selfie çekildiler ne yazık ki bunu sadece Arashi programında gördük Miranda hiç bir yere post edemeyecek XD Ne yazık ki programın bütün videoları silinmiş. :/

Kısa bir Özet


Dedikodu dergilerinin iddialarına göre Hey Say Jump grubu büyük patlamasına hızla yaklaşıyor. Geçtiğimiz iki sene boyunca iteklenmeye başlayan ve bu sene itişin güçleneceği grubun 2017 yılında 10. kuruluş yıl dönümleriyle birlikte büyük patlamalarını da gerçekleştirecekmiş. Johnnys'in HSJ grubunu yeni Arashi yapma konusunda son derece kararlı olduğu söyleniyor. Makale de en popüler üyelerden ve grubun birbiriyle ne kadar iyi anlaştığından bahsedilmiş. Artık dergiler bile HSJ nin yeni Arashi olma planları konusunda yazmaya başladıysa tamamdır arkadaşlar.^^ 


Biraz da güzel haberler verelim değil mi?^^ Bir süre önce sizlere evlenme niyetinde oldukları söylentisi çıktığından bahsettiğim Kitagawa Keiko ve DAIGO gerçekten de evlendiler! 37 yaşındaki DAIGO ve 29 yaşındaki Keiko birlikte düzenledikleri basın toplantısıyla bu güzel müjdeli haberi herkesle paylaştılar. Pamuk şekeri kıvamında geçen basın toplantısı uzun zamandır izlediğim en rahat ve keyifli ortamda geçen evlilik haberi toplantısıydı. Bunda DAIGO nun sempatik ve bir o kadar da rahat kişiliğinin de etkisi var diye düşünüyorum. Üstelik yeni gelini hakkında o kadar güzel şeyler söyledi ki herkesler çok beğendi. Aralarında 8 yaş olmasına rağmen birbirlerine ne kadar da yakışıyorlar değil mi? DAIGO yaşını zaten kesinlikle göstermiyor. Söylentilerdeki gibi Keiko'ya 24 Hours maratonunu bitirdikten sonra evlenme teklif etmiş. Üstelik basın mensuplarını bir ayara getirip onlardan sürprizini bozmamalarını rica edecek kadar da ileri gitmiş ve gerçekten de Keiko'ya büyük bir sürpriz olmuş. Söylentiler çıktığı zaman DAIGO evlilik olursa haberini onların ağızlarında alacaklarına dair hayranlarına söz vermişti ve sözünde de durdu. Mutluluklar diliyoruz efenimmm~


Basın Toplantısından

VİDEO 2

Bir mutlu haber de geçtiğimiz sene evlenen Higashide Masahiro ve Ken Watanabe'nin kızı Anne (Youkai Ningen Bem dizisinin Bella'sı) den geldi. Çiftin ikiz bebek bekledikleri müjdelendi.^^ Ken Watanabe kızının evlenmesinden sonra büyük baba olacağına dair haberin geleceğini zaten bekliyormuş ama onu şaşırtan ikiz bebekler olacağı haberi olmuş. Gerçekten çok mutlu bir haber, inşallah sağlıklı bir şekilde dünyaya gelirler.^^


Japonya'daki eğlence programlarının vazgeçilmez isimlerinden Becky ilk büyük skandalına imza atmış durumda. Şimdiye dek herkes tarafından çok sevilen ki buna ben de dahilim, melez Japon Becky ve Gesu no Kiwami Otome grubunun solisti Kawatani Enon arasında bir ilişki olduğu ortaya çıkmış. Ama skandal olarak nitelendirilmesi bundan değil, adamın evli olmasından ve bunu daha önce Becky dahil kimseyle paylaşmamış olmasından kaynaklanıyor. O.O Bu adam gizlice evlenmiş ve kariyeri sekteye uğramasın diye kimseye söylememiş. Ancak programlardan birinde Becky'le tanışınca ondan etkileniyor ve bu karşılıklı bir hal aldığında bile hatuna evli olduğuna dair hiçbir şey söylemiyor. İlişkileri ilerliyor ve artık kadının kendinden kopmayacağından emin olduktan sonra Becky'e söylüyor. Becky de adam boşanana kadar onu beklemeye söz veriyor. Bütün bu detayları adamın cep telefonundan Becky ile yapmış olduğu LINE görüşmeleri ortaya çıkarmış. İkilinin otel odasında bizzat kendileri tarafından çekilmiş resimlerle birlikte hem de. Resimleri ve görüşmeleri sızdıranın da adamın karısı olduğu iddia ediliyor. Becky ve Kawatani boşanma evraklarını kendi aralarında " tezimin imzalanmasını bekliyorum " şeklinde şifreleyerek konuşuyorlarmış. O.o

Skandal patlak verdikten sonra Becky apar topar bir basın toplantısı düzenleyerek Kawatani ile sadece arkadaş olduklarını söyledi ama bütün bu deliller ışığında bunun kocaman bir yalan olduğu ortaya çıkmış durumda. Daha şimdiden Becky ile anlaşmalı olan iki kuruluş reklam anlaşmalarını iptal etti. Birisi süresiz beklemeye aldı. Diğerleri de olayların gidişatına göre sözleşmelerini yenilememe kararı alabileceklermiş gibi görünüyor. Bütün bu olayların ardından büyük ihtimalle Kawatani boşanır boşanmaz Becky ile evlenecek. Yoksa işleri çok zor. Hadi adam öküzün teki ve böyle aşağılık bir şey yaptı, e be kızım sana ne oluyor da hala evli olduğunu bile bile bu adamla görüşmeye devam ediyorsun? Valla bence ikisinde de suç var. Bu yüzden işlerini kaybetmelerine pek de üzülmüyorum açıkçası.


Uzun bir süre önce dağılan ve belirsiz bir geleceğe sürüklenen SS501 grubundan müjdeli bir haber var!!! Bütün grup olmasa da grubun 3 üyesi Kim Hyung Joon, Heo Young Saeng ve Kim Kyu Jong SS301 adıyla bir yan grup kurarak geri dönüş yapmaya hazırlanıyorlar. Kim Hyun Joong ve Park Jung Min halen askerdeler. Ama uzun bir süredir grubun geri döneceğine dair umutlarını yitirmeyen sadık fanlarına bir nebze de olsa teselli olacaktır bu diye düşünüyorum. Zaten Kim Hyun Joong askerde olmasa dahi gruba dönmesini istemezdim. Babalık testi sonucunda %99.9 çocuğun babası olduğu ortaya çıkmış durumda. Kendisiyle birlikte grubu da skandallara çekebilirdi yok yere. 

Bu müjdeli haberin ardından bir de üzücü haber vereceğim, 9 yıllık kariyerlerinden sonra Kpop'un sevilen kız gruplarından KARA resmen dağılıyor. Ajansları da bu durumu doğrulamış durumda. Japonya dahil pek çok Asya ülkesinde popüler olan grubun dağılma aşamasına gelmiş olması üzücü elbette. Dağılma haberleri vermekten hiç hoşlanmıyorum. :/


Japonya yakınlarında batan Ertuğrul Fırkateyni'ni konu edinen " Ertuğrul 1890 " filmi ülkemizde de gösterime girmiş bulunmakta. Japonya ve Türkiye ilişkilerinde tarihi bir öneme sahip olan bu acı ama tarih sayfalarında unutulmazlar arasında yer almış olayı konu edinen filmin hem Japonya da hem de Türkiye de galası yapıldı. Gelen yorumlara bakılırsa filmin Japonya da geçen ilk yarısı güzel iken ikinci yarısı ortalamanın altında kalıyormuş. Filmi izlediyseniz değerlendirmenizi beklerim^^


Haberlerim şimdilik bu kadarrrr~  Eğer 2016 başladığı gibi devam ederse bu sayfaları daha çoooook skandallar süsleyecekmiş gibi görünüyor^^ Kame'nin yeni dizisi ve promosyon için katılacağı programlar daha bitmedi. Arashi programlarına dahi katılacak^^ SMAP konusundaki gelişmeleri de sizlerle paylaşmaya devam edeceğim. 2016 yılının ilk güncellemesi tatlı acı bir sürü haberin karması şeklinde gerçekleşti. Bundan sonrakilerde güzel haberler verme dileğiyle byssss~


Oguri Shun ve minnak tatlı kızı ♥  Ayyyyy anne ve babasının karışımı adeta yaaaa~


Anneleri birlikte takılıyor, kızları birlikte takılıyor, eee babaların da birlikte takılmaları normal tabe. Akanishi Jin ve Oguri Shun birlikte takılmaya başlamışlar. XD


Kame'nin dizisi Yamaneko için hazırlanmış promosyonlar bir şahane! Resmen reklam nasıl yapılır adamlar ders veriyorlar. Her yere Yamaneko karakterinin aranıyor afişleri asılmış. XD

Kame'nin kapağında yer aldığı dergilerde sözde hırsız karakter Yamaneko tarafından dergilerin logoları çalınmış. XD Hatta kanalın İnternet sayfasında dahi aynı şekilde logodan harf çalınmış görünüyor. Muhteşem taktikler değil mi?^^


Countdown konserlerinden sonra Johnnys grupları ve üyeleri geleneksel olarak aynı tapınağa giderek dua ediyorlar. Bu sene de bu gelenek bozulmadı. Ancak Junno yoktu, Yamapi de 5 sene sonra ilk kez katıldı. Kame her zamanki gibi yine pek şık ♥ 


12 yorum:

  1. Ertuğrul 1890 25 Aralık'ta gösterime girdi. Ben ise 14 Ocak'ta gitme fırsatı buldum. Spoiler vermeden anlatayım. Filmde iki konu işlenmiş. Biri Erruğrul Fırkateyni biri de 1985'te Tahran'daki Japonların kurtarılması. Ortak yön ikisinde de başrol oyuncular değişmiyor. Bu iki olayla da hem Japonya hem de Türkiye birbirine yardım eden iki dost ülkedir ve umarım hep böyle devam eder mesajı veriliyor. Kısacası ben beğendim. Duygusal olduğumdan acık göz yaşı döktüm. Saati bana uygun olsaydı dublajlısına gitmezdim ama olsun yine de çok güzeldi.

    Keiko ile DAIGO da gerçekten yakışmışlar. Haberi Facebook'ta Keiko'nun sayfasında gördüğümde çok sevinmiştim. Umarım mutlu olurlar. Zaten mutlular da neyse lafın gelişi söylüyorum ben Allah bozmasın.

    Oguri Shun ve Yamada Yu'nun bebelerini ilk kez gördüm. Gözleri direk babaya benzettim. Maşallah...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler film hakkındaki yorumlarını bizimle paylaştığın için^^ Sanırım ben filmin malum ortamlara düşmesini bekleyeceğim zira izleyen herkesten ikinci yarı konusunda eleştiriler geliyor. Keiko ve Daigo hakkındaki ilk haberden beri ben de bu çifti destekliyordum zaten cidden yakışıyorlar bence de^^ Bebicik anne ve babanın karışımı gibi ya çok şeker maşallah ♥

      Sil
  2. HSJ konusunda neden bu kadar sert olduğunuzu anlamıyorum. Negatif bir yorum olarak algılamayın. Haberlerinizi her zaman takip ediyor ve güvenilir olduğu için çok beğeniyorum. Ama yeni grupları azıcık fazla itelesinler ne olacak. Zaten şirketin azıcık bir ömrü kalmış gibi duruyor. Bırakalım yeni yetenekler biraz daha hayran kitlesi kazansın ki ileride arkalarında Johnny's şirketi kalmadığında da işlerini yapamaya devam etsinler.
    Ki ben bu grubu cidden seviyorum. Ya aslında ben bütün grupları çok seviyorum. CD konserlerini tam bir fangirl olarak izledim. Bütün şarkıları ezbere biliyorum. Ama şirketin taktiklerini bizim eleştirmemiz bir işe yaramayacak. Japonya'daki hayranlarının da aynen. Onlar yine bildiğini okuyacak.
    Kitagawa Johnny öldüğünde çok fena olacaklar. Mary yakacak şirketin başını. Halbuki kızına akıl hocalığı yapmasa belki de daha dışa açık bir grup olacaklar. Ama kadın takniş Matchy'ye. CD konserine çıkarmadı. Geçen sene aldığı tepkiler yüzünden küsmüüüüş yazıııık dedim :P

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. HSJ konusunda sert değilim ki sadece magazin haberlerinde ve dedikodu kulislerinde ne konuşuluyorsa bunu yansıtıyorum sizlere. Benim eleştirdiğim nokta HSJ ye yapılan itekleme değil, bu iteklemenin diğer gruplara yapılmaması ve favorizm yüzünden mağdur edilmeleri. Bkz Sexy Zone neden bu kadar iteklenmiyor? Kisumai şirketin en çok satan 2. grubu neden bu kadar iteklenmiyor? Favorizm yüzünden Arashi ve diğer gruplar arasındaki uçurumdan zaten rahatsızız bir de bunu HSJ ye yapmaları ne kadar doğru? Benim kızdığım nokta bu yoksa gruba karşı anti duygular beslemiyorum^^ Bir işe yaramayacak diye eleştirilerimi kendime saklayacak değilim çünkü burası zaten haberlerle birlikte kendi düşüncelerimi de paylaştığım bi blog ;)

      Sil
  3. Açıkcası geçen sene SMAP ın ayrılması ihtimalini belirten post attığınızdan beri bu anı bekliordum :D Haber çıkınca bu güncellemeyi bekledim :D
    Valla SMAP ın ayrılması gayet akıllıca. JE gittikçe sinirimi bozuyor.KAT TUN a sahip çıkmadı başarılarını gödğ derken SMAP a gözünü dikti. Oh iyi olmuş SMAP gittikten sonra nolcak bakalım. Bu ders olsun Aile şirketi kurar içine de kaknem hırslı gudubet akrabayı koyarsan al sana yaprak dökümü.
    Beni en çok şaşırtan şey SMAP ın ayrılması haberlerinin altına Johnny Kitagawa'nın + 18 skandallarının atılması. Okudukça şok oldum yemin ediyorum. SMAP iyiki kurtuldu yazmışlar -wtf?- peki ya genç stajjerler?
    Kimura takuyanın kalma nedenlerinden biri olarak karısının gösterilmesi çok komedi ya. Kadın güya "kızlarımızın geleceğini düşün " diyerek KimuTakuyu ikna etmiş:D Kimura takuya da iyi tamam kalıyım o zaman demiş kalmış ashdkashdkj dediğiniz gibi muhtemelen sözleşme nedeniyle kalmıştır.Çünkü kendisi memnun değildi zaten yönetimden.
    Korede SMAP ı dağılması (!) haberi çıkmış netizenler " Bir kez daha Shinhwa Eric'in ne kadar harika bir adam olduğunu görüyoruz, SM'in teklifini reddedip tüm üyelerini alıp şirketten ayrıldı ㅋㅋ" diye yorum yapmışlar ne kadar saçma :D ama en iyi yorum bence "Beş üyeyi de teker teker SM, YG, JYP, FNC ve Loen seviyesinde düşünün, o zaman seviyelerini anlarsınız" dı. Yani korelilerin her şeyde karşılaştırma yapmaları komedi.
    Becky meselesi neresinden tutsan elinde kalıyor.Adam evli evli kızla ilişkiye başlıyor geçen sene ekimde 1 ay sonra kıza söylüyor evliyim diye.Bide ne kadar kurnaz kızı kendine bağlayıp sonra itiraf etmiş rezil.Becky'nin basın toplantısı çok saçma olmuş.Hani madem imajını korumak için bir yalan atıcaksın karşı tarafın bi ne bildiğini öğren. Siz bir programda tanışmış yazmışsınız ki bende öyle okudum bi yerden. Becky konserine gittim gala da konuştuk kontakt kurdum. Yazmış.Bide beni en şaşırtan şey "bi kaç kez yemek yedik ailesinin evine gittim . İlişkimiz yok ama platonik takılıyoruz " demesi. Yani adamın karısı bunları okuyunca nasıl üzülmüştür zavallı kadın.Bide boşanacaksan niye evlendin kadınla?Kendi karısına bunu yapan adam Becky ye de aynısını yaparsa peki? . Bide Adamın ailesini ziyaret ettiğinde nasıl kendini tanıttı bilemiyorum. Becky bu adamsa ne buldu bilmiyorum adamın eski tweetlerini ortaya çıkarmışlar Miwa diye bir kadın şarkıcıya hakaret falan etmiş. Yazık oldu Becky e uğruna reklam anlaşmalarını kaybettiği adam.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. SMAP ın gidip gitmeyeceği henüz kesin değil ama sanırım giderlerse herkes bunu olumlu karşılayacak. Şu an için hiçbir şey kesin değil. Johnny Kitagawa hakkındaki iddialar da henüz kanıtlanmış değil bu yüzden konu hakkında herhangi bir yorum yapamıyorum. Ancak ne demişler, ateş olmayan yerden duman çıkmaz. Belki de adam öldükten sonra skandalları bir bir ortaya çıkar.

      Kimura'nın karısı konusu gerçekten de komedi bence de adamın stratejik planları veya kontratı olmasa bu şekilde kalmaya karar vermezdi. Koreli netizenler de bir tuhaf. Kendi idolleri hakkında yaptıkları saçma sapan yorumlar yetmemiş bir de Japonlar hakkında konuşuyorlar :/

      Becky benim gerçekten de eğlence programlarında izlemekten keyif aldığım biriydi. Çok pozitif ve eğlenceli bir kadın. Ama böyle bir skandala karışması onun hakkındaki bütün düşünceleri ve pozitifliği yaraladı. Eğer SMAP ın skandalı tam zamanında kopup bunların üzerindeki baskı ve ilgiyi dağıtmasaydı çok daha zor durumda olacaklardı bu kesin.

      Sil
  4. Yılbaşı gecesi sevindirik olduk Kame-Yamapi ikilisini görünce sonra hoop Smap olayı tabi o zaman taşlar oturdu yerine.Smap fanı değilim sadece bir kaç üyesini oyuncu olarak izlemeyi severim.Şirketten ayrıldığına ne hikmetse üzülmedim hoş Pi ayrılsa da sanki üzülmezdim gibi geliyor,yazılanları(yapılanları) görünce,neyse grup olarak dağılmaları üzüldüm şaşırdım tabi ki,her ne kadar şarkılarını dinlemesem de ^^ emekli olmak değilde direk dağılma ayrılık olayı insanda biraz farklı etki bırakıyır ya da bu şirket nereye gidiyor böyle de olmuş olabilirim.İnsan tedirgin oluyor ekranda görmek istediği yüzler olunca şirkette ne olacak sonları falan diye...Bu haberi ilk duyduğum da ee Nakai yerine kim MC olucak şimdi :)) ne zaman görsem Nakai eline mikrofon bir şeyler sunuyor hep^^(hangi programlar tam bilmiyorum ya da kim kimin için çalışıyor olaylarını,bu durum nasıl etkiler sen daha iyi bilirsin tabi,)

    Gelelim bizim Akira&Shuji ikilisine*-* ne diyim ki daha nasıl sevindirik olduk anlatamam,onlar orada şapşal şapşal gülerken bizde ekranda onlardan farksız değildik:))

    Kamenin dizisi de çevrilir de izleriz inş.^^Hiroki nin zaten çevrili dizisini bulmak zor belki Kamenin hatrına çevrilir de onu da aradan çıkartmış olurum:))

    Ohno 35 o_O ve sevgilisi oldu mu skandal oluyor he.

    Ertuğrul 1890 filmine gittim.Kimileri hayal kırıklığı diyor kimileri siyaseti alet edip gitmiyor ki neyse(aslında dile getirmezdim de cidden çok saçma geldi ilk öyle bir şey olduğunu öğrenince,yahu film yani film tarihimizi anlatmaya çalışan bir film altıüstü) Ben çok büyük beklenti içinde gitmedim ama çok da düşük tutmadım.Gösterimden 1 hafta sonra gidince sağdan soldan ister istemez yorumlara maruz kalıyorsun.Eksikleri olsa da beni tatmin eden bir film oldu özellikle gemi batma sahnesi zaten en alıcı yer ve burada ki plato da çekilmiş olması da ayrı bi gurur verici bi olay.Ve perde de Japon tanıdık yüzler görünce de ayrı bi hoş oldum be^^Sonda ki hikaye evet belki olmasa olur imiş.Yapılan iyiliğe karşılık olarak düşünülmüş ya da kuzenlerimin yorumu ile aynı başroller olmasa imiş^^ neyse bence gayet güzeldi bende saatten ötürü dublajlı ya gittim maalesef Allah'tan çok tırmalamadı. Temmuz güzel özetlemiş ben fazla gevezelik ettim sanırım:)

    Keiko&DAIGO mutluluklar ,yakışıyorlar^^

    URMAN'in dönüşünü merakla bekleyenlerden biri de ben^^

    Oguri'nin kızını gördükten sonra anladım ki Karı-Koca birbirine benziyor.İlk gördüm Sanki Oguri yok yok biraz anası gibi harbi tam karışım olmuş:)

    Jin, Oguri sonra Takayuki Yamada ile takılıp duruyor ve benim de aklıma Pi'nin TerraFormars filmi geliyor:))

    Bu arada valla artık senden korkulur ne yazdıysan çıkıyor kaynakların harbi çok sağlammış^^

    Eemeğine sağlık;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yamapi ve Kame'yi bir kere daha aynı sahnede izleyebildiğim için ben de gerçekten çok sevindim. Okuduklarıma göre Nakai üzerinde de inanılmaz bir baskı varmış çünkü dediğin gibi adam bir çok programın sunucu ve TV patronları onu kaybetmek istemiyorlarmış. Adam reyting kaynağı ama eğer Johnnys ten ayrılırsa şirket onu programlardan çıkarmak için kesinlikle baskı kuracaktır bunu istemiyorlar. SMAP konusunda şu anda herşey kapalı kapılar ardında bir karara bağlanma çalışılıyor.

      Ertuğrul filmi konusundaki yorumun için de teşekkürler. Ben filmin nete düşmesini beklemeye karar verdim yorumlar gerçekten de ikinci yarı konusunda çok olumsuz.

      Bebecik tam bir anne baba karışımı ya çok şeker ♥ Jin'in çevresi genişliyor aslında Oguri gibi birini arkadaş edinmesi onun için iyi olur, şöyle bağlantılarını güçlendirsin azcık. Şirketten ayrılalı kaç sene oldu daha TV ye çıkamıyor.

      Güncellemeleri hazırlamak aslında o kadar da kolay değil. Bütün siteleri tek tek kontrol ediyorum şöyle dişe dokunur ve çeşitli şekillerde desteklenen söylentiler var mı diye. Bu zamana kadar haklı çıktıysam doğru yoldayım demektir^^ Umarım SMAP dağılmaz. Bakalım bir sonraki güncellemeye kadar kararları kesinleşecek mi göreceğiz.^^

      Sil
  5. Admin yine dolu dolu bir içerik hazırlamışsın ve zevkle okunuyor. Teşekkür ederim emeklerin için. Mary teyze 80 yaşın üstünde, iyice huysuz biri olmuş. Abisinin kurduğu şirkete çöreklenmiş ana-kız. Kızının bir şey beceremediğini biliyor, ondan böyle sinir küpü şeklinde dolanıyor. Julie nin sadece arashi ye ve bir iki geuba daha odaklanmasının nedeni belki de kadının bu işleri becerememesindendir. Yetmiyor bu kadın, kapasitesi yok. Iijima daha pro, tüm yetenekleri güzelce değerlendiriyor, hepsini de parlatmasını biliyor, yamapi Iijima sonrasında julie ye kalırsa bence pişman olur. Julie değerlendiremez onu. Kadın arashi den başka bir şey bilmiyor. Risk almıyor, vizyon sıfır. Johnny amca nın da sesi kalmamış belli ki şirkette. Akrabayı karıştırmayacaktı işe, aldı başına belayı, adam ölmeden şirkette bölünme yaşattılar. Mary teyze şirketi değil kendi ve kızını düşünüyor. Şirketi düşünse kim işini iyi yapıyorsa onu şirkette tutmaya çalışırdı. Iijima şirkete o kadar emek vermiş, para kazandırmış, mary teyze Iijima sayesinde gelirini arttırmış, yaptığına bak. Smap sanki rakip şirkete aitmiş gibi konuşuyor. Johnny amca hiç mi köşeye çekip napıyorsun sen dememiş ya. Böyle saçma iş olur mu? Mirasyediden beter bu ana-kız. İdollerin kız arkadaşı olması gibi insani duygular "skandal" diye haber olurken, şirketin yakuzayla çalışması skandal olmuyor, normal karşılanıyor. Böyle trajikomik şey yok ya. Smap o kadar para kazandırıyor ama maaşları ona göre düşük. Gariban News üyeleri kimbilir ne kadar az alıyorlar. Emek istismarı yapılıyor, biri de yok mu dava etsin ya. Japonya falan diyoruz ama yakuza gibi illegal oluşumlar adaletin önünü kesmiş, cehennem gibi yer bence işçi ve kadın hakları açısından. Arashi üyeleri de smap in maaşlarını duyunca hemen seslerini mi yükseltmişler öyle bir şey okudum. Sho amca ve Jun kesin karşı çıkmışlardır. Sho amca özellikle en yüksek maaşı bana vereceksiniz dediyse bile şaşırmam. Adam sinir küpü şeklinde dolaşıyor. En son konserde hayranları azarladı. Ben hala en çok arashi ye yatırım yapıldığını düşünüyorum. Yeni yıla doğru neredeyse tüm dergi kapaklarında arashi vardı, neredeyse reklamların çoğunu kapatmışlar, her gün mutlaka tv deler. Sho amca olimpiyatlar için kulis yapıyordur şimdi vızır vızır. Arada gariban çalışanlara kızıyordur. Iijima nın çıkması iyi oldu, onuruyla başka yerde çalışsın, onun değerini mutlaka bilen çıkar. Saçma bullyinglere katlanmak zorunda değil. İyi oldu. Smap hatta kesin ayrılmaya karar verirlerse julie ve mary e nanik yapsınlar ahahaha. Johnny's şirketinin tv kanallarına baskısı hiç hoş değil. Tehdide neden boyun eğiyorlar? Madem öyle çıkmasın gruplarınız desinler. Tüm kanallar 2 ay protesto etsin şitürketi. Söke söke johhny's terbiye edilir öyle. Tv ye çıkmayacak da nereye çıkacaklar? İnternete hala öcü diyen şirket sonuçta. Medyanın daha güçlü olmasınj beklerdim. Japonya da çok çatlak var sistemde. Böyle de sürecek sanırım. Halkın neyi skandal neyi normal karşılayacağı bile şaşmış. Anormal normal olmuş. Ohno'nun suçu neydi? Acaba yakuzanın bir dediğini yapmadı mı? Yoksa arkadaş sandığı biri arkasından iş mi çevirdi? Junno'nun çıkmasını da bir nebze anlıyorum, kolay değil öyle karanlık şirkette çalışmak. Görünmeyen yüzü var, kimbilir neler oluyor şirkette. Şöyle bir itirafçı olsa da dinlesek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne demek ben teşekkür ederim her seferinde benimle fikirlerini paylaşarak bu bloga ayırdığım zamanın boşa gitmediğini gösterdiğiniz için^^

      SMAP olayından sonra zaten Mary ve Julie eleştiri bombardımanına tutuldu belki bu birazcık akıllarını başlarına almalarını sağlar. Johnnys TV kanalları üzerinde saçma bir baskı politikası yürütüyor dediğin gibi eğer kanallar ciddi bir protestoya gitseler pes eden Johnnys olacaktır. Ama ne yazık kı ne AKB kızları ne de Exile erkekleri Johnnys yetenekleri kadar reyting toplayamıyor. En az onlar kadar izlenen bir rakip olsa TV şirketlerinin izleyecekleri yol da farklı olurdu bence de.

      Şirkette özellikle de son birkaç senedir Johnny'nin elini ayağını iyice şirketten çekmesinden sonra tam bir karmaşa hakim. Kadın kavgasına dönüştü her şey. Aslında Tv showlarında sorun çıkaranların bayan menajer ve bayan yönetici olduğu özellikle vurgulanıyor. Ne kadar kötü değil mi? Japonya gibi ata erkil bir toplum zaten bayanların çalışmasına olumlu bakmazken şimdi bu tür skandallar sanki erkekler haklıymış gibi sunuluyor. Julie, Mary ve Iijima ne yaparlarsa yapsınlar yarattıkları bu kötü imaj yaptıkları en kötü şey oldu. Arashi'ye yöneltebileceğim hiçbir eleştiri yok, şirket yöneticileri arasındaki savaş ve favorizm onların suçu değil.

      Sil
  6. paylaşımın için teşekkürler senin sayende herşeyi daha ayrıntılı anlıyoruz mümkünse bir şey soracaktım japon yetenek backy ne yaptı da bütün reklam verenler çekiliyor bunu da söylersen sevinirim teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Becky'nin evli bir adamla ilişkisi olduğu ortaya çıktı, bu da dolayısıyla onun cici kız imajına ciddi bir zarar verdi. Reklam anlaşmaları birer birer iptal oluyor şu sıralarda. :/

      Sil