4 Şubat 2016 Perşembe

SMAP'a Boyun Eğriden Johnnys!!!


Merhabalarrr~ Yepyeni bir güncellemeye hazır mısınız? Bakalım son birkaç haftada SMAP ve Johnnys cephelerinde ne gibi gelişmeler meydana gelmiş? SMAP skandalı sonrasında sadece Japonya da değil dünyanın saygın pek çok yayın kuruluşunda olayları anlatan ve eleştiren haberler yapıldı. Tabii ki ben sizlere her şeyi kronolojik olarak güzelce açıklayacağım ve sizler de olan bitenlere en az benim kadar şaşıracaksınızdır eminim. SMAP ın kopardığı bu tantana sonrasında Japonya eğlence sektörüne yönelen mercekler, Johnnys şirketinin halk nazarında kaybettiği prestij derken çok önemli gelişmeler meydana geldi.

Öncelikle haberlerin kopmasından sonra herkes Johnnys'den gelecek açıklamalara yönelmişti biliyorsunuz. Yapılan tek açıklama ayrılmak isteyen üyelerle görüşmelerin devam ettiğiydi. Birkaç gün içinde önemli gelişmeler meydana geldi. Mary Kitagawa 8 sayfalık bir rop verdi ve kendi ağzıyla SMAP ın Tanabe Ajans'a geçmeyi planladığını, her şeyin sorunsuz bir şekilde gerçekleşmesine karar verildiğini ancak nedenini açıklamadığı bir şekilde son anda kararını değiştirerek grubun ayrılma planlarını bizzat kendisinin basına sızdırdığını itiraf etti. İnanılmaz değil mi? Yani kadın o kadar aklını kaçırmış durumda ki SMAP ın yoluna taş koymak için haberleri kendisinin sızdırdığını dahi itiraf edebiliyor. Bu haberden sonra basında Mary Kitagawa ve kızı Julie'ye karşı eleştirel tepkiler yükselince birkaç gün sonra başka bir gazete tarafından söyleşinin yalan ve uydurma olduğu, aslında Mary'nin böyle bir rop vermediği öne sürüldü. Basını elinde kukla gibi oynattığı alenen ortaya çıkan Mary Kitagawa yüzünden insanların okudukları haberlere güveni kalmadı. Olaylardaki karmaşa devam ederken SMAPxSMAP programında canlı bir bölüm olacağı ve grup üyelerinin özür dileyecekleri açıklanınca gözler SMAP ın programına çevrildi.


İzlemesi işkence gibi gelen bu özür sırasında dikkatinizi çekmek istediğim detaylar var. Nakai grubun lideri olarak genellikle merkezde konumlanırken bu kez merkezde yer alan ve konuşmayı yöneten kişi Kimura Takuya idi. Shingo neredeyse ağlamanın eşiğindeydi ve kısa bir süre söyleyecek söz bulamayarak durakladı. Kendilerine uzatılan tablolardan okuma yaptıkları açık bir şekilde belliydi. Nakai grubun lideri olmasına rağmen en düşük pozisyona konumlandırılması yetmemiş gibi 4. olarak söz verilen kişi oldu. Kimura dışında diğer tüm üyeler siyah kravatlar takmıştı. Nakai'nin hem diğerleri konuşurken hem de kendi konuşması sırasında avucunu yumrukladığı veya avuç içini çimdiklediği görüldü. Bütün üyeler özür için eğildiklerinde sadece Nakai 90 derece eğilmedi. Aslında Nakai'nin söylemesi gereken sözleri o ret ettiği için bir başka üye söylemek zorunda kaldı. Nakai sadece özür diledi, spesifik hiçbir şey söylemedi. Tsuyoshi ise Kimura'nın yarattığı imkan sayesinde Johnnys-san dan özür dileyebildiklerini söyledi. Kimura haricinde hepsi gergin ve yüzlerinden düşen bin parça halindeydiler.



Aşağıdaki videoda görevlilerin özellikle Nakai için en düşük pozisyona geçeceğini söylediğine bizzat şahit oluyoruz. Kimura neden topallıyor derseniz filminin çekiminde ayağı yaralanmış bu yüzden çekimlere de ara vermek zorunda kaldı.




SMAP ın özrü sırasında neredeyse bütün Japonya nefesini tutmuş halde onları izliyordu ve kısa bir süre sonra Twitter SMAP yüzünden bir anda atılan 15 Milyon tweet yüzünden çöktü. Aynı şekilde Yahoo Japan ve 2ch gibi Japonya için önemli olan sitelerde de kısa süreli çökmeler meydana geldi. SMAP x SMAP programı Kanto 31.2%, Kansai 29.7% reyting elde etti. Programın en yüksek reytingi grup üyelerinin topluca eğildikleri zamanda geldi, 37.2%. Ertesi gün gazeteler ön sayfalarında beti benzi atmış Nakai'nin veya eğilmiş grubun resimlerini kullanarak durumlarını " toplum önünde yapılan infaz " a benzettiler. Bu o kadar küçük düşürücü ve üzüntü verici bir durumdu ki ertesi gün Johnnys şirketinin tarihinde ilk kez bir grubun fanları şirket önünde toplanarak hem şirketi hem de Mary Kitagawa'yı protesto ettiler. SMAP'a daha fazla acı çektirmeye devam ederlerse bundan sonra hiçbir Johnnys yeteneğinin yer aldığı reklam ürünlerini kullanmayacaklarını deklare ettiler. Böyle bir şey şirket tarihinde ilk kez meydana geldiği için boykot tehditi geniş yankı uyandırdı. 

Özrün ertesinde bütün haber kanalları ve gazeteler SMAP ın dağılmayacağını ve şirkette kalmaya karar verdiklerini haber yaptılar. Oysa ki grubun özrü sırasında bu konuda hiçbir açıklama yapılmamıştı.  Grup üyeleri sadece " özür dilediler " gelecekteki planlarıyla alakalı " açıklama yapmadılar " ancak Mary'nin kuklası gazetelere göre grup artık şirkette kalmaya karar vermiş gibi haberler yapıldı hatta sahte fanlarla düzmece röportajlar yapılarak sözde insanların grubun dağılmayacak olmasından ve şirkette kalmalarından ne kadar mutlu oldukları gösterilmeye çalışıldı. Ancak dikkatli izleyiciler tarafından aynı fanlarla daha önce de defalarca rop yapıldığı ortaya çıkarılınca kanalların oyunları kursaklarında kaldı. Anlaşılan Johnnys şimdilerde darmadağın hale gelmiş olan imajını toparlamaya çalışmakla meşgul, bunu da ancak SMAP üzerinden yapabileceğini fark etmiş olacak ki bu tarz denemelerde bulunuyorlar. 

Özürden sonra SMAP fanları gruba olan desteklerini göstermek için eski yayınlarından almaya karar vermişler ve amaçları da özellikle Sekai ni Hitotsu dake no Hana singleına odaklanıyorlar. Bu kampanyalarının başlamasından bu yana SMAP ın satış grafikleri şu şekilde,


Kampanyanın başladığı ilk hafta müzik mağazalarının da stok bakımından hazırlıksız olmalarındna dolayı fanlar ne bulduysa almışlar gibi bir durum oluşmuş. Ama bu haldeyken bile sonuçlar fena değil. Albüm kategorisinde,


#56 SMAP - Smap Vest : 1.141 Toplam Satış : 1.786.637

#91 SMAP - Mr.S : 695 Toplam Satış : 226.409


Single kategorisinde ilk 10 a yeniden giriş yaptılar,


#10 SMAP - Otherside / Ai ga Tomaru Made wa : 3.533 - Toplam Rakam : 173.194

#47 SMAP - Karei Naru Gyakushuu / Humor Shichau yo : 1.005 Toplam Rakam : 185.301

#65 SMAP - Top Of The World / Amazing Discovery : 705 Toplam Rakam : 167.506

#75 SMAP - Sekai ni Hitotsu Dake no Hana : 624 Toplam Rakam : 2.582.939

#85 SMAP - Shareotsu / Hello : 560 Toplam Rakam : 251.176

#94 SMAP - Yes we are / Koko Kara : 490 Toplam Satış : 168.303



İlk hafta toplamda 1.836 adet albüm ve 6.917 adet single satmayı başaran grubun 2. haftasında kampanya daha iyi bir netice elde etmiş. Hatta öyle ki grubun 2003 yılında çıkardığı single olan Sekai ni Hitotsu Dake no Hana aradan geçen 13 yıldan sonra yeniden Oricon da ilk üç içerisine girmeyi başararak kampanyayı da bir bakıma başarıya ulaştırmış oldu. O hafta single çıkarmış olan NEWS grubunu bile günlük sıralamada aşağı indirip 1. sıraya çıkacak kadar hem de. 


Albüm Sıralaması

#17 SMAP - Smap Vest : 5.012 Toplam Satış : 1.791.649


Single sıralaması


#3  SMAP - Sekai ni Hitotsu Dake no Hana : 46.856 Toplam Satış : 2.629.795

#16 SMAP - Otherside / Ai ga Tomaru Made wa : 3.294 Toplam Satış : 176.488

#35 SMAP - Karei Naru Gyakushuu / Humor Shichau yo : 1.213 Toplam Satış : 186.514

#59 SMAP - Top Of The World / Amazing Discovery : 663 Toplam Satış : 168.169

#77 SMAP - Shareotsu / Hello : 494 Toplam Satış : 251.670

#89 SMAP - Yes we are / Koko Kara : 414 Toplam Satış : 168.717


Kampanyanın 2. haftasında 5.012 adet albüm ve 52.934 adet de single satmayı başaran grubun " Sekai ni Hitotsu Dake no Hana " singleı elde ettiği bu yüksek satışla birlikte Japonya'nın Gelmiş Geçmiş En Çok Satan Single listesinde bir yukarı sıraya çıkmayı başardı. Bu kampanya başlamadan önce SMAP ın bu singleı 9. sırada yer alıyordu. Bu kampanya ile birlikte 8. sırada toplam 2,587,000 adetlik satışıyla yer alan Tokyo Love Story'nin them parçası " Love Story wa Totsuzen ni - Oda Kazumasa " yı geçerek 8. sıraya yükselmeyi başardılar. Sadece bu bile kampanya adına büyük bir başarı bence. Böylesine önemli bir listede singlea basamak attırmak dikkat çekmesin de ne çeksin?^^


Kampanyaya başlamalarının 3. haftasındaki sonuçlara da bakalım,



Albüm Sıralaması

#48 SMAP - Smap Vest : 1.860 Toplam Satış : 1.793.509


Single sıralaması


#3  SMAP - Sekai ni Hitotsu Dake no Hana : 13.673 Toplam Satış : 2.643.468

#74 "shake"  : 987 Toplam Satış : 877.097

#77 SMAP - Otherside / Ai ga Tomaru Made wa : 917 Toplam Satış : 177.405

#87 ???  : 796 Toplam Satış : 1.621.506

#92 ??? : 690 Toplam Satış : 1.564.115


3. haftada da toplam satışa hatırı sayılır bir katlı yapmayı başardıklarını görebilirsiniz. SMAP fanlarının sıradaki hedefi 7. sıradaki Wakamono Subete'nin them parçası olan Tomorrow Never Knows - Mr. Children, bu single toplamda 2.766.000 kopya satmış. Eğer fanlar kampanyaya devam ederlerse ve gerçekten singleı 3 Milyon kopyaya ulaştırmayı başarırlarsa bu SMAP ı bu önemli listede 3. sıraya oturtacak. Bu kadar yükseğe çıkamasalar bile SMAP ı sıralamada ne kadar yükseğe taşırlarsa bence o kadar iyi olacaktır. Gambatte SMAP fanları!


SMAP sadece kendi ülkesinde bu kadar konuşulmadı tabii ki başta diğer Asya ülkeleri olmak üzere BBC gibi haber alma sitelerinde de haberleri yapıldı. Makalelere dikkat edildiğinde özellikle Asya kültüründeki şirketlerin anlaşma yaptıkları idoller üzerindeki aşırı kontrollerine, köle kontratlarına, insan haklarına aykırı kurallarına ve şirketlerin sahip oldukları karanlık güçlere değindiklerini görüyoruz. AKB48 grubunun kafasını kazıyan üyesi Minegishi ile başlayan bu farkındalık SMAP ile birlikte doruğa çıkmış durumda. Zaten Kore'deki şirketlerin de hiç aşağı kalmadıklarını özellikle SM olaylarından biliyoruz. Ne yazık ki bunlar gerçek, idollerin her santiminden kazanç elde ederek onları köpek gibi çalıştıran bu şirketler onlara tapulu mallarıymış gibi davranmayı kendilerinde hak görüyorlar. BBC tarafından Johnnys'e ulaşılmaya bile çalışılmış hatta ama şirket yorumda bulunmayacağını söylemiş. 


SMAP HABER

HABER

Smap hakkında açıklama ve tartışmaların yapıldığı TV programlarından bazıları

VİDEO

VİDEO

VİDEO

VİDEO


Bütün bu korkunç olaylardan sonra ne oldu bilin bakalım? Matchy tarafından SMAP için bir " Hoşgeldin Partisi " düzenlendi. Bir nevi şirkete geri dönmeye karar verdiklerini doğrulamak için yapılmış sözde kutlama ve tabii ki bunu Mary'in kuklası ve favorisi olan Matchy'den başkasından beklemek hata olurdu. Çin restoranında verilen bu özel yemeğe TOKIO, V6, Arashi ve Higashiyama katıldılar. Bu partiye Arashi'den sonra debut yapan gruplar davet edilmemiş. Kinki Kids çekimleri olması dolayısıyla gelemezken partiye katılan tek bağımsız isim Kazuya Kamenashi oldu. Aslında Kame bu organizasyona davetli değildi ancak bizzat Kimura Takuya tarafından aranarak davet edilen Kame Yamaneko'nun çekimleri bitince partiye biraz geç de olsa katılarak farkını ortaya koymuş oldu.^^ Zaten Matcy'nin de favorisi bu adamın favorisi olmadığı sempai var mı yav^^ Şimdilerde Johnnys SMAP ile aralarında hiçbir problemin kalmadığı imajını yaratmaya çalışıyor gibi görünmekte.


Johnnys imaj düzeltmeye uğraşa dursun haklarında yazılıp çizilen komplo teorileri ve iddialar gittikçe absürdleşmeye ve garipleşmeye başladı. İddialardan biri Johnny Kitagawa'nın aslında öldüğü ve son durumlar yüzünden ölümünün açıklanamadığı ve gizlendiği yönünde. Johnny'i fiziksel olarak uzun süredir gören veya resmini çekebilen yok. Ayrıca Tackey'in müzikalinin basın toplantısına yıllardır ilk kez katılmadı. SMAP olayıyla ilgili adına tek bir kelime açıklama gelmedi. Bütün bunlar bir araya gelince insanda şüphe uyandırdığı bir gerçek. Adam geçen sene 3 gün asansörde mahsur kalmış kimsenin haberi olmamıştı hatırlarsanız. Söz konusu Johnnys olduğunda olamaz diyemiyor insan.

Bir başka iddia Mary Kitagawa'nın paranoya hastalığına yakalandığı ve çevresindeki herkesi kendisine düşman olarak gördüğü, kimseye güvenemediği, bu yüzden de sanrılara kapılarak saçma, birbirini tutmayan kararlar verdiği yönünde. Özet geçmek gerekirse her şey Mary'nin kızına layık görmediği için kocasından boşanmasına neden olmasından sonra başladı. Kızı ve kocası arasında bir sorun yokken damadı para harcıyor diye aralarındaki ilişkiyi bozan ve boşanmalarını sağlayan Mary, Julie ile o zamanlar 1 numaraları favorisi olan Noriyuki Higashiyama'yı evlendirmeyi planlıyor. İkili gerçekten de bir süre çıkıyorlar hatta bu durum magazin gazetelerine de yansıyor. Mary'nin amacı kendisi ve Johnny öldükten sonra şirketi bırakabileceği bir erkek varis elde edebilmek. Çünkü Julie'nin de sadece kız çocuğu var. Julie'nin kendisi gibi girişken ve iyi bir yönetici olmadığını düşünen Mary şirket içinde yetişmiş ve bu işlere aşina, hem de güvenebileceği birine şirketi bırakma derdine düşüyor.

Sonracığıma hatırlarsanız geçtiğimiz senelerde Johnny kardeşlerin çok yakın arkadaşı olan ünlü sosyetik bir kadının ölümünden ve yeteneklerin onun cenazesine katılmasından bahsetmiştim. İşte o kadın aslında çocuğu olmadığı için mal varlığını Johnnys'e yeni yetenekler yetiştirmesi için bırakacağını söylemiş Mary'e ancak öldükten sonra vasiyeti açıklandığında mal varlığının büyük bir kısmını çok sevdiği yetenek olan Higashiyama'ya bıraktığı ortaya çıkmış. Mary buna içerleyip kendisini ihanete uğramış hissettikten sonra Higashiyama ile kızının ayrılmalarını sağlamış. Sonrasında Higashiyama Julie'den on kat daha güzel ve kendisinden de 10 yaş daha genç bir aktris ile evlenince hepten sinirden köpürmüş ve onu 1 numaralı favorisi olmaktan çıkararak Matchy'e yönelmiş. Bu kez de Matchy ile Julie'yi evlendirmeye çalışan Mary yine başarısız olmuş çünkü Matchy sözde kız kardeşi gibi gördüğü biriyle evlenemeyeceğini söylemişmiş. XD Yaptığı bütün planlar elinde patlayan Mary hala da Matchy ve Julie'yi evlendirme hayallerinden vazgeçmiş değilmiş, üstelik adam evli olduğu halde. Bu yüzden şu anda şirketteki en güvendiği isim Matchy imiş. SMAP olayındaki ani fikir değişmelerinin nedeni de bu güvensizlik histerisi yüzünden Iijima'nın eninde sonunda kızının elinden şirketi alacağından korkması yüzünden başlayan olaylar silsilesiymiş efenim.

Sizin anlayacağınız bu olay daha çoook konuşulacak. Şimdi fanlar SMAP'ın 25. yıl dönümü albümü ve konser turunun beklentisi içine girmiş durumda. Bakalım şirket söylentilerde olduğu gibi bu projeleri iptal edecek mi? SMAP x SMAP programının da iptal olacağı söylentileri de var. Bu kadar tepkiden sonra planları varsa da hemen uygulamaya koyacaklarını sanmıyorum. Bekleyip göreceğiz. Sizlerin de konu hakkındaki teorilerini merak ediyorum^^


Kame'nin yeni dizisi Kaito Yamaneko harika reytinglerle açılışı yaptı. 1. Bölüm 14.3% reyting alan ( 16.4% Hokkaido ) dizi 2. bölümünde 13.6% ve 3. bölümünde de 11.1% reyting elde etmeyi başardı. Şu anda yayınlanan bütün diziler içerisinde reyting bakımından 4. sırada yer alıyor. Bem'den beridir bu kadar yüksek reytingler elde edememişti Kame. Üstelik de bu dizi Cumartesi gibi insanların genellikle dışarıya çıkmayı tercih ettikleri bir günde yayınlanıyor olmasına rağmen^^ Kame'nin dizide sergilediği birbirinden komik mimikler ve sesler trend oldu. Hatta çocuklar ve gençler arasında onun kıyafetini cosplay yapanlar da bayağı çok. Zaten bir dizinin ne kadar tuttuğunu bunlarla daha kolay anlayabilirsin. İyi ve yetenekli yardımcı oyuncu kadrosuyla birlikte umarım dizi aynı bu standartta yayınlanmaya devam eder ve başarısını korur.^^ Bölümleri sadece orijinal dilinde izlemek isterseniz,

1. BÖLÜM

2. BÖLÜM

ALTERNATİF


Kame Yamaneko'nun tanıtım turları kapsamında Arashi üyelerinin programlarına konuk oldu. İlk olarak Aiba'nın da sunucularından olduğu ve genellikle hayvanlarla ilgili bilgilerin yayınlandığı  Shimura dobutsuen programına konuk oldu. Burada Aiba ile ilginç bir rekabete tutuştular. Yavru köpekler en çok kimi sevecekler diye XD Aiba'nın aslında yavru köpeklerle arası iyidir ama nedense bu programda hayvanlar deyim yerindeyse adamın yüzüne bile bakmadılar. Yavruyu yaklaştırıyor böyle yüzüne hayvan yüzünü çeviriyor ya yok böyle bir şey hehehe XD Yere yattılar mesela yavrular Kame'nin etrafında pervane olup onu yalamak için birbiriyle yarışırken Aiba'nın kulaklarını ısırdılar XD En üstteki resimde de Kame'nin kendisinin köpeciklerini görüyorsunuz. Ailesine yeni bir üye daha katılmış. Sağ baştaki köpeği Jin'le birlikte aldıkları Ran-chan, üst kısımda yer alan Jelly ve sol baştaki de yeni köpeği Chibikuro. ♥ Üç farklı cins minik köpeği var artık. Ran-chan onunla neredeyse 10 yıldır beraber. İnşallah daha uzun zaman da yaşamaya devam eder^^ Ne yazık ki programın videoları silinmiş. :/


Kame'nin bir sonraki durağı Arashi ni Shiyagare oldu. Kame daha önce bir kez Music Station'da da Arashi'yle birlikte şarkı söylemek istediğini belirtmişti. Burada bir kere daha söyleyince eh hadi bakalım deyip grubun meşhur şarkısı " Arashi " yi söylemeye karar verdiler. Kame Sho'nun partlarını üstlenince Sho gruptan çıkarılmış oldu. Kame partlarını kısa bir süre çalışırken Aiba'nın onu izlemesine çok güldüm. Zaten Matsujun da " Sen izleme zaten Arashi değil misin? " diyerek adamın önüne geçmeye çalıştı. XD Sonunda hep birlikte performans sundular. Sadece Kame'nin mikrofonu açıktı, diğerleri dans ettiler Kame karaoke yaptı diyebiliriz ve harikaydı. Sesi gerçekten de çok uyumluydu ve dans kısımlarında bile hiç şaşırmadı. Sonucunda da Sho'nun yüz ifadesi yukarıdaki gibi oldu tabe XD

Bu programda Matsujun'un This is MJ bölümü var. Geçenlerde Ikuta Toma ile kapışmıştı hatırlarsanız. Bu kez kapıştığı kişi Kame XD Matsujun'la rol icabı çekişmelerine koptum. Kame babalandı babalandı çekim bitince özür dilerim ağabey moduna girdi. XD Matsujun bile bu kez gerçekten dişli bir rakipla karşı karşıya olduğunu itiraf etti. 3 ayrı yarışmada yarışacaklardı ve bunların arasında da kısa bölümler yayınladılar. İşte sodanın kapağını daha cool açma, yatağa daha cool girme, ceketi daha cool giyme gibi XD Kame'nin bu partlarda Matsujun'a şeker bir sevimlilikle " sempai " dediği yerlere bayıldım. Zaten Matsujun da " kawaii " diyerek bizlere katıldı. :D Kameraman da Gokusen 1 de Matsujun'un, Gokusen 2 de Kame'nin rol aldığını hatırlatarak Gokusen buluşması yaşandığını söylemesi güzeldi aslında^^


Yarışmalarının ilki yemek üzerineydi ve bildiğiniz üzere Kame bu konuda oldukça iyidir efenim^^ Ülkelerine özgü bir omleti gösterildiği gibi hızlı bir şekilde ve istenildiği gibi yapmaları gerekiyordu. Kame işe yumurtaları tek elle kırmakla başladı. İki eliyle yumurta kıran Matsujun bunu fark eder etmez o da tek ele geçince izleyen stüdyo gülmekten kırıldı. XD Aşçıbaşı ikisinin de bu konuda çok iyi olduğunu söyledi. Ancak Kame kısa sürede istenildiği gibi omleti hazırlarken ne yazık ki Matsujun altını yakarak istenilen hızda hazırlamayı başaramadı. Kazanan Kame oldu^^

Bir sonraki yarışmaları kısa bir samuray çarpışması sergilemeleri olacaktı. Kame her zaman tarihi bir dramada rol almak istediğini söyledi. Umarım bu isteği bir gün gerçek olur çünkü gerçekten benim de arzuladığım bir şey bu, onu tarihi bir dizide samuray olarak izlemek pfgphfgphgfh ♥ Gerçek bir profesyonelden sergileyecekleri kısa dövüşün ezberini yaptılar ve kısa bir süre üzerinde çalıştılar. Kame'nin çekiminde ne yazık ki ilk denemesinde kılıcını çekmeyi başaramayarak çekimi durdurmak zorunda kaldı. Daha o anda Matsujun kazandığını ilan etmiş gibi oldu zaten. Ama Kame pes etmeyerek çekimini tamamladı. Dövüş sahnelerinde tek kelimeyle muhteşemdi ama gelin görün ki saçma sapan " I'm Samurai " si ve en sonra kılıcını bakmadan kınına bir türlü sokamayarak yüzündeki ciddiyeti kaybedip sırıtmaya başlaması yüzünden kaybetti. XD Matsujun çekimini bir kerede tamamladı. Tamamen otomatik hareketlerle dövüşmesi Kame'nin yanına bile yaklaşamazdı aslında ama işte Kame'nin şanssızlığı ve biraz da şapşallığı kaybetmesine neden oldu. Hatta kameraman bile Matsujun'un kazandığı açıklanınca " Gerçekten mi? " diye sordu. Hocaları da Kame'nin 2. çekimi yapması ve hataları yüzünden kaybettiğini söyledi. 

Son yarışmaları bilin bakalım neydi? Resim çizmek XD Usta bir karikatüristten aldıkları tiyolarla aynı kadının resmini yaptılar ve inanılmaz bir şekilde Kame yine bir çizim yarışmasını kazandı! Matsujun gerçekçi çizmeye uğraşırken Kame'nin hocalarının verdiği tiyoları kullanmış olması nedeniyle hem çizim yarışmasının hem de genel olarak " En kakkoi " yarışmasının galibi olmuş oldu.^^ 


Kame'nin katıldığı Arashi programlarının aldığı reytingler, 


1/16 Shimura dobutsuen 16.1%

 1/16 Arashi ni shiyagare 15.1% 

şeklinde gerçekleşti. Özellikle de Arashi ni Shiyagare'nin genellikle 9-10 arası reyting aldığı düşünülürse Kame etkisi açık^^


KAT-TUN SC Premium Show'un bu ayki konukları NEWS grubuydu. Yeni singlelarının tanıtım turları kapsamında programa konuk olan NEWS sadece performans sergilemedi ayrıca KAT-TUN grubuyla birlikte bir de yarışma yaptılar. İnanılmaz derecede eğlenceli geçen yarışmalar boyunca inanın gülmekten yanaklarım acıdı. Ueda'nın belki de en iyi geçindiği tek başka Johnnys olan Koyama ile etkileşimi, onu görünce sarılması, şakalaşması çok tatlıydı. Ayakları bağlı bir şekilde adım yürüme, un içinde ağızlarıyla ödül arama, balon patlatma, voleybol ve top atma yarışmaları yaptılar. Hepsi birbirinden eğlenceliydi. Ton ton ton diye yürümelerine mi gülsem Koyama'nın Ueda topa hamle yapınca korkup kaçmasına mı gülsem bilemedim. Top atma yarışmasında diğerleri topları atmaya çalışırken Tegoshi'nin sadece Kame'yi toplarla vurması, Kame'nin turnuk turnuk kaçmaya çalışması, bu arada ikisinin de gülmekten kırılması beni de ekran başında gülmekten yardı. XD Johnnys içinde kesinlikle kimyaları en iyi tutan grup NEWS ve KAT-TUN. Bu programdan sonra bundan bir kere daha emin oldum. Yapmacıklık hissetmiyorsunuz ilişkilerinde anlatabiliyor muyum? Gerçekten iyi anlaşıyorlar.


Program içinde ayrıca KAT-TUN un parodi yaptığı bir bölüm de vardı. Burada sorulan sorulara en cool cevapları vermeye çalıştılar. Her biri grupta onları temsil eden renklerde hakamalar giymişlerdi (evet Kame'nin rengi pembe XD ) Salak salak yanıtlar verip durdular hele Kame XD Ueda'nın bir kızın etrafında pervane olmayı göstermek istediğinde Kame'yi yardım için çağırması ve Kame'nin kız rolünü oynamasına da koptum. XD NEWS grubu yeni singlelarının çıkış parçalarını seslendirirken KAT-TUN da hem yeni singlelarının çıkış parçası olan TRADEGY nin ilk kez performansını sundular hem de başka bir medley. Ballad şarkılarından oluşan medley de kullanılan her bir dekora öldüm bittim. Sadece bir program için bile adamlar ne kadar profesyonel ve özene bezene çalışıyorlar bir kere daha hayran kaldım vallahi. Junno gruptan ayrılmadan izleyebileceğimiz son birkaç medleyden biri bu. Keyfini çıkarmaya bakalım^^


TRAGEDY~ Performans

Premium Show Medley- SWEET CHAIN~YOU~Hodoukyou


FULL PERFORMANSLAR





FULL PROGRAM





Tragedy bildiğiniz üzere bir animenin açılış parçası olarak seçilmişti. Performansı izledikten sonra gerçekten de güzel bir anime parçası olduğu daha iyi anlaşılıyor. Animenin açılışı ve Tragedy'nin ne kadar uyduğunu da görmek isterseniz,

NEWS grubundan bahsetmişken grubun haberlerine geçelim. Yeni singleları TOUCH un tanıtımı kapsamında ard arda 2 kez Music Station'a konuk olan grubun ayrıca metro istasyonlarına tam boyutlarında maketleri asılmış. Fanları maketlerle resimler çekilebiliyorlar. Eğlenceli bir şeye benziyor değil mi orada olsam ben de çekilirdim yalan yok. ~\(^.^)/~ Single ilk haftasında 148.221 adet satarak Oricon'u 1. sırada tamamlamayı başardı. Böylelikle NEWS grubu Kinki Kids ve KAT-TUN un ardından hala kuruluşlarından beri 1 numarada kalma başarısını gösteren 3. grup olma statüsünü devam ettirmeyi de başarmış oldu.^^ 

【NEWS】  ヒカリ(3 チュム(3 かぐや(3 ONE(4  WQ(4 チャンカパ(9 
━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━
火      *85,825 *74,332 *81,495 *96,805 *50,926 121,097
水      *24,239 *23,517 *27,958 *27,186 *22,724 *50,632
木      *18,294 *11,527 *12,297 *11,839 *10,182 *24,613
金      **6,671 **5,132 **6,703 **6,942 **7,746 *16,712
土      **6,228 **4,361 **5,237 *32,306 *30,412 *11,630
日      **4,866 **3,264 **3,705 **4,423 **3,374 **8,317
━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━
推定売上 146,123 122,133 137,395 179,501 125,364 233,001
週間枚数 148,221 124,088 140,144 182,772 130,899 244,710


Single 2. haftasında 9.192 adet satarak toplam satışını 157.413 adete çıkarmayı başardı. Bu arada gruptan müjdeli bir haber daha var. Konser turlarını ilan ettiklerinden beri albüm haberi beklentisi içindeki hayranları sonunda yeni albümlerine kavuşuyorlar. QUARTETTO ismindeki albümleri Mart ayının 9 unda piyasada olacak. Bu grubun 9. albümü olacak. Ekstralarla birlikte toplamda 16 parçanın yer alacağı albümün listesi şu şekilde,


Limited Edition

-Theme of "QUARTETTO"
-QUARTETTO
-Chumu Chumu
-Yonjuushi
-ANTHEM
-Hikari no Shizuku
-Touch
-Shiriusu
-Raifu
-Departure
-NEWSKOOL
-Wonder
DVD
- "Theme of ‘QUARTETTO’" Music Video & Making

Normal Edition

-Theme of "QUARTETTO"
-QUARTETTO
-Chumu Chumu
-Yonjuushi
-ANTHEM
-Hikari no Shizuku
-Touch
-Shiriusu
-Raifu
-Departure
-NEWSKOOL
-Wonder
- Koyama solo
- Kato solo
- Masuda solo
- Tegoshi solo


Yamapi tarafına karar kıldıktan sonra uzun zamandır uzak olduğu müzik piyasasına da geri döndü. Hayranlarından o kadar uzun zamandır uzak olmasına rağmen diziler ve filmler sayesinde kendisini unutturmayan Yamapi'nin yeni albümü bir önceki albümünden az biraz daha çok satmayı başardı. Yamapi toplamda 49.898 adet satarak Oricon'u 1. sırada tamamlamayı başardı. Bu albümün gelecek müzik projelerinin habercisi olmasını umut ediyoruz.^^ Geçen gün Yamapi ve yeni biten dizisindeki rol arkadaşı Ishihara Satomi birlikte Back Number konserini izlemeye gitmişler. Yamapi son zamanlarda evlenmek ve baba olmakla alakalı fazla demeç vermeye başladı. Hayırlısı bakalım^^ 

Dreamer parçası aynı zamanda Itoshi no Muco isimli bir animenin de them parçası olarak seçilmiş^^

DREAMER PV


山下】  YAMA-P(3  YOU(4   遊(2  NUDE(4  エロ(4 SUPER(2
━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━
火      *28,711 *28,554 *15,096 *34,547 *42,842 *44,274
水      *10,571 **7,925 **4,406 *13,474 *15,083 *23,653
木      **3,660 **3,026 **2,302 ***,*** **8,267 *11,048
金      **2,142 **2,320 ***,*** ***,*** **4,166 **7,840
土       (4位) **1,707 ***,*** ***,*** **3,447 **6,419
日       (5位)  (4位) ***,*** ***,*** **3,672 **5,018
━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━
推定売上 *45,084 *43,532 *21,804 *48,021 *77,477 *98,252
週間枚数 *49,898 *45,624 *25,151 *63,486 *80,648 101,792


Kis-My-Ft2 grubundan da güzel haberlerim var. Grubun geçen haftalarda çıkan konser DVD leri gayet iyi bir satış rakamına ulaşarak Oricon'u 1 sırada tamamlamayı başardı.


2015 CONCERT TOUR KIS-MY-WORLD

162,454 DVD
*67,015 BD
………………
229,469 Toplam


Grubun yeni single müjdesi de geldi. Fujigaya'nın yeni dizisi " MARS "ın them parçası olan Gravity'nin çıkış parçası olacağı single aynı adla  Mart ayının 16 sında piyasada olacak. Grubun 16. singleı olacak ve 4 versiyon halinde yayınlanacak. 


Kpop'un sevilen gruplarından Big Bang albümlerinin Japonya'daki tanıtımları kapsamında  yarın Music Station'da olacak. Hayranlarına duyrulur. ;)

Büyük bir skandalla mükemmel kariyerinin dibine kibrit çakan Becky öncelikle devamlı sunucularından olduğu 5 programdan (3 NTV, 1 TV Tokyo, 1 Kansai TV) ardından bütün programlardan yani 7 si altın prime time da yayınlanan 9 programdan çıkarıldı. Tek tek reklam anlaşmalarını da kaybeden Becky şu anda kariyerinin en kötü günlerini yaşamakta. Bir anda istenmeyen kadın ilan edilen Becky bir süre inzivaya çekilerek hakkındaki söylentilerin durulmasını bekleyecekmiş gibi görünüyor. Yazık oldu o güzelim kariyere... Değer miydi evli bir piç uğruna bunları yaşamak? O kadar da akıllı cin gibi bir kadına benziyor halbuki. Becky'nin ajansı şimdiye dek 4 milyon dolardan fazla kayba uğramış durumda bu skandal yüzünden ve kayıp devam ediyor.


Johnnys Subaru ve Arashi konser turlarıyla yepyeni bir kontrol sistemine geçiyor. Yüz okuma sistemi ve kimlik kartı kontrolüyle birlikte Johnnys yeniden satışların önüne geçmeyi planlıyor. Böylece kimlik sahipleri ile biletlerin üzerindeki adın tutup tutmadığını kontrol ederek gerçek bilet sahiplerinin konserlere girmelerini sağlayacaklar. Bazı biletlerin yarım milyon yene kadar çıkan absürd rakamları, yeniden satışla elde edilen bu gelirin dudak uçuklatacak rakamlara ulaşmış olması şirketin bu yönde karar almasına yol açtığı söyleniyor. Ancak bu ne kadar uygulanabilir bir yöntem olacak göreceğiz. 55.000 koltuk kapasiteli Tokyo Dome da nasıl uygulanacak bu kontrol yöntemi? Milleti sabahtan almaya başlamaları lazım. XD İşin kötü yanı yeniden satışla bir şekilde konser izleme fırsatı bulan yabancı fanlar için artık konserlere gitmenin neredeyse imkansız hale gelecek olması. :/ Bakalım bunun altından kalkmayı başarabilecekler mi? Umarım yapamazlar. En azından yabancı fanlar için bunu diliyorum.

Soundcan artık belki haftalık sonuçları yayınlamayacak ancak her sene sonunda yıllık verileri yayınlayacağını açıkladı. 2015 yılının verilerine göre Oricon'un aksine Arashi 1. sırada yer almayı başaramamış görünüyor. Aslında toplam satış baz alındığında Arashi her şekilde birinci ancak Soundscan sadece 1 versiyonun ne kadar sattığını listelediği için listedeki sıralaması da bölünmüş oluyor. Yoksa Japonism toplamda 1.045.393 adetlik bir satış rakamına ulaşmış görünüyor. Listeler şu şekilde,


Top 10 Japanese Albums


1. DREAMS COME TRUE – DREAMS COME TRUE THE BEST! Watashi no Dorikamu (3CD only): 795,382

2. Arashi – Japonism (CD+DVD / Limited Edition): 552,904

3. Sandaime J Soul Brothers – PLANET SEVEN (CD+2DVD): 429,943

4. Mr.Children – REFLECTION (CD+DVD / {Drip} Limited Edition): 342,061

5. Southern All Stars – Budou (CD only / Regular Edition): 340,802

6. SEKAI NO OWARI – Tree (CD only / Regular Edition): 309,981

7. Arashi – Japonism (2CD / Limited Edition): 292,507

8. SEKAI NO OWARI – Tree (CD + DVD / Limited Edition): 242,164

9. Arashi – Japonism (2CD / Regular Edition): 199,982

10. B’z – EPIC DAY (CD+DVD / Limited Edition): 176,457


Single listesini ise tamamen Arashi ele geçirmiş durumda. ABK kızlarından ise eser yok LOL! Düşünün hiç bir versiyonları 130 binlik sınıra bile ulaşamamış. XD


Top 10 Singles


1. Arashi – Sakura (CD+DVD / Limited Edition): 442,068

2. Arashi – Aozora no Shita, Kimi no Tonari (CD + DVD / Limited Edition): 411,821

3. Arashi – Ai wo Sakebe (CD+DVD / Limited Edition): 410,739

4. Arashi – Aozora no Shita, Kimi no Tonari (CD only / Regular Edition): 192,632

5. B’z – Uchouten (CD+DVD / Limited Edition): 164,804

6. Arashi – Ai wo Sakebe (CD only / Regular Edition): 149,790

7. Kanjani8 – Maemuki Scream! (CD+DVD / Limited Press Edition): 140,984

8. mu’s / Hoshizora Rin, Nishikino Maki, Koizumi Hanayo – Angelic Angel / Hello, Hoshi WO Kazoete (CD only): 137,482

9. Arashi – Sakura (CD only / Regular Edition): 136,017

10. B’z – RED (CD+DVD / Limited Edition): 130,948


Senenin en çok kazanan grupları ise şu şekilde,

1. Arashi: 6.075 billion yen

2. Sandaime J Soul Brothers: 5.036 billion yen

3. AKB48: 3.429 billion yen

4. Mr.Children: 3.193 billion yen

5. DREAMS COME TRUE: 2.805 billion yen

6. SEKAI NO OWARI: 2.622 billion yen

7. Southern All Stars: 2.397 billion yen

8. B’z: 2.316 billion yen

9. Kanjani8: 2,278 billion yen

10. Masaharu Fukuyama: 1.964 billion yen


Arashi grubunun 48. singleı üyelerden Ohno'nun yeni dizisinin them parçasının çıkış parçası olmasıyla Şubat ayının 24 ünde piyasada olacak. Single 2 versiyon halinde piyasada olacak. 

Şimdilik haberlerim bu kadarrrr~ Gıybetle dolu bir güncellemenin daha sonuna gelmiş bulunmaktayız. XD Bir sonraki güncelleme de TRAGEDY nin satış sonuçlarını elde etmiş olacağız. O zamana kadar sağlıcakla kalın efenimmmm~


PS ÖNEMLİ NOT: Bildiğiniz üzere bu ay Kame'nin doğum günü var. Her zamanki gibi diğer blogumda bir doğum günü postu hazırlayacağım. O zamana kadar Kame hakkında merak ettiğiniz bir şey varsa bana burada yorum kısmında sorabilirsiniz. O postta bütün soruları derleyerek Kame hakkında merak edilenlere cevap vermeye çalışacağım.^^


Her zamanki salaklığıyla twitterde kazayla sahte Ueda Tatsuya hesabının attığı bir tweeti beğenip geri alan ama gizleyemeyen Jin. *facepalm*


Matsujun'a sonuna kadar katılıyoruz efenim^^ ♥ 


Aşağıdaki resimden de anlaşılacağı üzere aslında Yamapi'nin yeni albümü Iijima'nın son işlerinden biri. Hiç de Julie'nin etkisiyle olmuş bir şeyler yok yani. 


Yazık lan AKB kızına bir sahnede taciz edilmedikleri kalmıştı o da oldu hem de bir maskot tarafından. O.o Kız gülerek kaçmaya çalışıyor ama nafile, rezillik resmen.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder