15 Kasım 2011 Salı

Uzak Doğu Postası - 18





Haberlere bu kez sevdiğim grupla başlayacağım. KAT-TUN un 30 Kasımda yayınlayacağı singleı " BIRTH " un cover ve track listi sonunda yayınlandı. İmaj falan çok ilginç bu herhalde " BIRTH " haricinde çıkış için kullanılacak diğer parça Star Rider'la alakalı olsa gerek. Bu single iki ayrı şarkıya iki ayrı klip gelecek. Tıpkı D-Motion ve Love Yourself'in aynı singleda çıkış için kullanılması gibi. Bu yüzden umarım satışlar biraz artar. Gönül isterdi ki üç kopyayı da sipariş verebilelim ama yasaklardan sonra biraz zor bu yüzden ben de sadece regular versiyonu sipariş verdim. Ben Yesasia'dan sipariş veriyorum çünkü bu siteden alınan cdler ilk gün satış rakamına ekleniyor. Bilginiz olsun ;)




[CD]
01 BIRTH
[DVD] BIRTH ( Video Clip making ) / Special Photo




[CD]
01 BIRTH
02 STAR RIDER
[DVD] STAR RIDER Video Clip making





regular [CD]
01 BIRTH
02 STAR RIDER
03 ACT ON EMOTION
04 BABY B MINE
05 BIRTH Original Karaoke
06 STAR RIDER Original Karaoke
07 ACT ON EMOTION Original Karaoke
08 BABY B MINEOriginal Karaoke






Kame'nin yeni dizisi Youkai Ningen Bem (İnsansı Canavarlar gibi bir anlama geliyor sanırım) müthiş bir reytingle start aldı.

Air Date || EP. #: average episode rating ||

11.22.11 || EP. 01: 18.9% ||

Yokai Ningen Bem reached an amazing average audience rating of 18.9% and managed to peak with a 22.9% rating during the first episode.

Bu reyting YNB dizisinin Oricon kayıtlarına Japon tv tarihinin en iyi reytingle açılış yapan 4. dizisi olarak geçmesini sağladı. İkinci, üçüncü bölümlerde reytingin biraz düşeceğini herkes tahmin ediyordu zaten hep öyle olur ama beklentilerin aksine ikinci bölüm reytingi 17.1%, 3. bölüm ratingi 15.8% oldu, genele vurulduğunda bu daha da yüksek elbette. Şu anda seyirci kitlesi oturmuş durumda. Umarım reyting daha fazla düşmez. Biraz daha aksiyon, daha az ağlaklık olsa daha iyi olur gibime geliyor. Bu dizi Kame'nin şimdiye kadarki en yüksek reyting alan dizisi konumunda şu anda. Kame de inanılmaz bir mutluluk içinde elbette. İlk bölüm reytingleri açıklandığında teşekkür mesajı yayınladı. İlk başta Kame'yi bu rolde görmek istemeyen hayranları bile onun en doğru kararı vermiş olduğunu düşünüyorlar şu anda. Çünkü BEM gibi hem duyguları olan hem de içinde bir canavar barındıran birini sanırım Kame'den daha iyi oynayabilecek bir Johnnys üyesi daha yoktur. Dizi henüz Türkçe olarak çevrilmedi ama ingilizce alt yazılı olarak Dramacrazy'den seyredebilirsiniz.





Dizinin şimdiye dek yayınlanmış en güzel sahnesi buydu bence çünkü dizinin ana konusunu sadece bu sahneyle anlayabilirsiniz. Benim de şu sıralar fena halde bir şemsiye, bir çikolata ve yağmur altında amaçsızca dolaşmak gibi bir isteğim var!


Kame YNB


Spoilerden korkmayanlar için BEM den birkaç görüntü


Youkai Ningen Bem


Daha önceden bahsettiğim üzere Panasonic Kame ile olan reklam anlaşmasını genişletmişti. Bunun nedeni de ortaya çıktı. Kame'nin geçen sene üstlendiği traş makinesi reklamlarını hatırlıyorsunuzdur. İşte bu traş makinasının 1 milyonu aşan satış rakamı Guinnes rekorlar kitabına girmeye hak kazanmış. Panasonic bununla ilgili Kame'ye bir teşekkür videosu bile çektirdi. Boşuna anlaşma kapsamlarını genişletmiyorlar adamlar.




Geçen ay biten Dream Boys'tan fancamlar gelmeye devam ediyor. Ben gerçekten de bu senenin dvdsinin çıkmasını isterdim. Kame'nin kendini tamamen verdiği ve muhteşem olduğu söylenen " Lost My Way " performansından kısa bir fancam ve korku içinde havada atlayışları yaptığı bölümden bir fancam var.


Lost My Way

Akrobasi


NTV Kame'yi gerçekten seviyor sanırım. Üst üste onun projelerini yayınlamaya başladılar. Önce GOING!, ardından KAT-TUN tv, sonra Youkai Ningen Bem. Baktılar ki bu çocukta iş var şimdi de onun eski projelerine el atmış durumdalar. Kame'nin benim ŞU YAZIMDA tanıttığım ve çok da sevdiğim dizisi olan Nobuta Wo Produce yeniden yayınlanmaya başladı. İlk bölüm baş karakterlerden Shuuji'nin 23. yaş gününe denk gelen bir günde ekrana geldi ve ilk yayınlandığı zamandan bile yüksek reyting aldı : 16.9%! Bu yeni sezonda bile bu reytinge ulaşabilmiş çok az dizi olduğunu söyleyebilirim. Bu da dizinin hala japonların gönlündeki yerini koruduğunu gösteriyor. Kesin Shuuji to Akira grubunun Seishun Amigo'sunun da satışlarında artış olacaktır. :)


Bütün bu güzel gelişmeler devam ederken japonların eeeen çok rağbet gören ama daha çok hayattan bulamadıklarının hıncını çıkarmak isteyen öfke dolu insanları barındıran, milyonlarca üyesi olan ünlü dedikodu sitesi 2CH de patlak veren bir olay kısa sürede tüm blog, LJ ve twitter aleminde konuşuldu, hatta youtube ve bilimum video sitelerine bile sıçradı, tartışıldı ve dalgası geçildi. Hemencecik dedikodu havasına girip paylaşayım, efendim hatunun teki çıkıp Kame'nin eski kız arkadaşı olduğunu ve onun en derin sırlarını bildiğini iddia ederek mesajlarına başlıyor. Ardından Kame'nin yeni dizisinde canlandırdığı canavarın aslında ona çok uyduğunu söylüyor. Çünkü aslında Kame insan formunda bir uzaylıymış, bu yüzden bu kadar mükemmelmiş, sahneye çıktığında özel güçlerini kullanarak insanları etkiliyormuş falan filan... Neler allahım neler :D Bir de o kadar iddialı ki sormayın gitsin. Gelen tepki ve cevaplardan derleme yaptım sizlere :D





I haven't read anything as funny as this in quite a while.

I think I'm gonna die from laughter rn. srsly.

Seriously, this girl needs medical treatment.

bless whoever it was that decided to grace us all with KamET's presence then.

Haters just don't like how YNB drama got great rating.

Next thing she'll be writing rumors about how Kame's costume in Bem is his true form or sth. ^^??

I knew there was a reason behind his perfection!! But then again I always knew Kame was out of this world ♥

I don't care if he's a Yokai or not, I WANT HIM!

Com'ere, you alien hottie... My body is READY.

yep, of course it's true. has nobody noticed how he's completely not human? i mean, just look at that perfection.

I think she got mixed up with the dates. IT'S HALLOWE'EN NOT APRIL FOOL.

I'm scared for Kame's life. The girl is craaaazy.

if Kame is like ET... then I dont want to know wt the other members of KAT-TUN are.




Eeee tabe yukarıdaki mükemmellik bazılarının kafasına vurabilir böyle işte :D Bu Kame hakkında çılgınca iddialarda bulunan ilk kız değil elbette. Fandomda iz bırakmış bir diğeri de daha KAT-TUN un debut yapmadığı zamanlarda kızın birinin Kame'den hamile kaldığını ve onun çocuğunu dünyaya getirdiğini iddia etmesiydi. Tabii ortada bir çocuk olmadığı ve kızın bayağı bayağı hayal dünyasında yaşadığı anlaşıldı elbette. Bunun gibi olaylar bir çok sanatçının başına geliyor. GACKT ın da vampir olduğunu iddia edenler vardı ve hala da var. Arashi de bunlardan nasibini aldı ama onlarınkinde olay gerçekten ciddiye binmişti. Kızın biri Arashi'yle ilgili bütün LJ hesaplarına, bloglara, facebook sayfalarına girip kendisini Arashi'nin menajeri olarak tanıtmaya başlıyor. Önceleri pek kimse sallamasa da, onun hevesli yazışmaları sonrasonda bazılarını kendine inandırıyor. Ardından kafaladığı insanlardan üyelerle özel buluşmalar veya özel konser biletleri ayarlayacağını söyleyerek para almaya başladığında polis devreye giriyor, kız tutuklanıyor ve aynı zamanda psikolojik tedavi görmekle cezalandırılıyor. Bu yüzden çılgın hayranlar bizim gibi Kame'ye değer veren fanlarını gerçekten endişelendiriyor açıkçası.

Arashi'lere bela olan kızın LJ hesabı da bu incelerseniz delilik sınırlarını çoktan aştığını göreceksiniz :D


Crazy girl


Arashi demişken onlarla devam edelim o halde. Önce Matsumoto Jun yeni bir dramaya hazırlanıyor efendim. Fuji tv de Ocak ayında pazartesi günleri yayınlanacak dizinin adı " Lucky Seven " Konusu üç erkek ve dört kadının oluşturduğu dedektiflik acentasında meydana gelen olayların hikayesiymiş. Matsumoto'ya Eita ve Oizumi Yo eşlik edecekmiş.

Arashi'nin yeni sigleı " Meikyu Love Song " ilk haftasında 530,469 adet satarak bir numarada yer aldı. Ama Arashi'nin kan kaybettiği gözlerden kaçmadı. Önceden bir haftada bir milyon rakamına ulaşabilen veya yaklaşan grup şimdi ancak yarısı kadar satabiliyor. Ancak hala en fazla satış yapan male grup Arashi. Bu arada deprem/tsunamizedeler için verdikleri konserler ve cd satışlarından elde ettikleri 300 milyon yeni (yaklaşık 3,841,229 dolar) bağışladılar. Bravo!





***** AKB48 grubu bir rekora daha imza attı. İlk gün 1.045.937 adet satan grup ilk haftasında 1,300,482 adetlik satışla sadece kendi ülkesinde değil " United World Chart " ta da 1 numara yer almayı başardı. Bu sinlglela birlikte AKB48 in satış rakamı 10.034.000 e ulaştı.


JAPONYA EN FAZLA SATIŞ LİSTESİ


1. AKB48 / Flying Get (2011/08/24): 1.354.000 copies
2. AKB48 / Everyday, Kachuusha (2011/05/25): 1.334.000 copies
3. AKB48 / Kaze wa Fuiteiru (2011/11/26): 1.300.000 copies
4. Mr.Children / Namonaki Uta (1996/02/05): 1.208.000 copies
5. Utada Hikaru / Addicted To You (1999/11/10): 1.068.000 copie



****** Yamapi grubu NEWS den ayrıldıktan sonraki ilk projesine başlıyor. Uzun zamandır bir dramada rol almayan Pi TBS de yayınlanacak " Saikou no Jinsei no Owarikata ~ Ending Planner " isimli dizide polisle çalışan bir cenaze evi sahibini canlandıracakmış. Hahaha artık onun değişmeyen facia ifadesini izleriz. (bkz Mr. Dead fish eyes) Aralıkta çekimlerine başlanacak, ocak ayında Perşembe günleri ekrana gelecek dizideki diğer oyuncular henüz belli değil ama çaylak bir kadın polisle romantizm yaşayacağı söyleniyor.







***** NEWS grubundan ayrılan bir diğer üye Nishikido Ryo ise bir skandala karıştı. Birlikte olduğu bir kız tarafından yatakta uyurken resimleri çekilip dergilere satılan Ryo şu günlerde zor zamanlar geçiriyor. Tipe bakın tipeeeee :D






****** Johnny's bir başka debuta daha hazırlanıyor. Gelecek yıl A.B.C-Z sonunda cd debutlarını yapacaklar. Önce bir konser turu ardından da cd çalışmalarının geleceği söyleniyor. Haberi grup üyeleri 26,000 kişinin katıldığı bir konserlerinde duyurmuş.


***** Super Junior'un popüler şarkısı " Mr Simple " ın japonca versiyonunun PV si yayınlandı. Orjinal Kore versiyondan hemen hemen hiçbir farkı olmamasına rağmen bence kore versiyonu şarkıya daha çok yakışıyor. Kendi şarkılarını japoncaya uydurmaya çalışmak yerine japonca bir şarkıyla çıkış aramalarını tercih ederdim açıkçası.


SUJU - MR SIMPLE


****** Amuro Namie de şu sıralar zor günler geçiren ünlüler kervanında. Önce boğaz rahatsızlığı nedeniyle konserlerinden birkaçını iptal etmek zorunda kaldı. Sonra da son çıkan singleının çıkış parçası " Sit! Stay! Wait! Down!" un Big Bang grubunun lideri G-Dragon'un solo şarkısı "Heartbreaker" den çalıntı olduğu iddialarıyla karşı karşıya kaldı. Bu Namie'nin ilk suçlanması da değil. Daha önce de "Black Diamond" isimli şarkısının Janet Jackson'un "Feedback" parçasıyla benzeştiği ileri sürülmüştü. Kıyaslamayı size bırakıyorum.


Naime - Sit Stay Down


G-Dragon - Heartbreaker





Akanihi Jin'in “Test Drive featuring Jason Derulo” singleı digital olarak US piyasalarına çıktı. İlk günün ardından Jin iTunes Dance Album Chartta 1 numaraya otururken genel klasmanda 24. sırada yer aldı. İkinci gün de sıralamasını korurken 3,4 ve 5. günlerde 2. sırada yer aldı. Genel sıralamada ise ikinci gün bir ara onunculuğa kadar çıktıktan sonra 26. sırada, üçüncü gün de 48. sırada, üçüncü gün 68. sırada, dördüncü gün 57. sırada, beşinci gün de 41. sırada yer aldı. Şimdi önemli olan Bilboard charttaki sıralaması. Açıklandığında mesajı editleyip ekleyeceğim. Aşağıdaki tepki Jin'in Dance Album sıralamasında 1 numarada olduğunu öğrendiği andır efem. Ne sevimli değil mi?




Jason Derulo ve 47 Ronin filminin direktörü Carl twitterlerinden Jin'e tebrik mesajları gönderdiler.







Yaklaşık 300 hayranıyla Beverly Center'da buluştuğu bir fan meetingden bu görüntü. Yanlız beni irrite eden bir durum var Jin her ne kadar rahatmış gibi görünse de bu kadarcık bir fan grubu karşısında bile ne kadar kasıntı duruyor yahu. Kendini gizlemiş o salaksaçma kıyafetlerin içine gerçekten de " süperstar " havasında geziniyor. Eski Jin'in böyle havalanmaları yoktu ya ne oldu bu çocuğa, kimler böyle davranması için direktifler veriyor bilmiyorum. Ama kendisi böyle davranıyorsa o zaman biz şu ana kadar gerçek Jin'i hiç görmemiş, tanımamışız demektir. Jin'in sorulara cevap vermek için bu kadar uzun süre duraklaması, İngilizceyi çok iyi bilen birinin yapmaması gereken hataları yapması ve kendine güvensiz bir görüntü çizmesi benim onun hakkındaki endişelerimi de arttıyor.


PART 1

PART 2


Jin Dance Chartta iki gün bir numarada kalmasının ardından hayranlarına bir teşekkür mesajı yayınladı ve bu mesajda ülkesinde şubat ayında bir single çıkaracağı müjdesini de verdi. Bu çıkış öncesinde iki yerde kendisini gördük. Önce Collaboration'a katıldı. Ancak burada hiç beklemediği bir tepkiyle karşılaştı. Tam kırmızı halıda ropörtajını verirken staflardan biri gelerek oldukça kaba bir şekilde hatta Jin'i biraz da ittirerek süresinin dolduğunu söyledi. Hem Jin hem de spiker bu tavır karşısında oldukça şaşırdılar ve cümlelerini tamamlamaya çalıştılar. Ama ne mümkün daha iki kelime etmemişlerdi ki adam tekrar gelerek Jin'i sert bir şekilde uyarınca konuşmayı kesmek zorunda kaldılar. Çocuğun yüzü öyle kötü oldu ki o gözlerindeki koca gözlükler bile bozulduğunu gizleyemedi. Spikerden birkaç kere özür diledi. Ama tavırlara rağmen cool görünme çabasını çok takdir ettim. Aslında öyle kötüydü ki 47 Ronin filminin gösterim tarihini bile 2012 değil 2013 olarak söyledi.


Jin - Collaboration


Bir de premierde gördük kendisini. En azından normal gözlükler takmıştı da gözlerini görebildik. Burada çok daha rahattı ve güzel konuştu. Ama spikerin kızlar hakkındaki sorusuna " I like it! I love girls! OMG yeah! " şeklinde cevap verdi ya koptum ben vallahi. Teyit ettiğin için teşekkür ederiz JinJin biz de gerçekten merak ediyorduk vacaba Jin kızları seviyor mu diye :D Ne kadar da inandırıcıydın sen öyle boyun büküp ince ince kızları seviyorum derken ehehehhe :D





Jin loves Girls


Klibe gelince zaten kötü bir şey bekliyordum ama bu tam bir hayalkırıklığı oldu doğrusu. Şarkı zaten remix, klip de 60 Seconds filminden esinlenilerek çekilmiş, Jin de kendisi kapişonlar ve koca kara gözlükler arkasına saklamış, dans etmiyor, yüzü doğru düzgün görünmüyor, Jason ondan daha fazla görünmekle kalmıyor bir de dans ediyor kendi kendine. Jin de yapmacık bir şekilde kızın tekinin bacağına dokunuyor ki klibin en ucuz sahnesi bu bence. Jin'in " kızlardan hoşlandığını " daha nasıl gözümüze sokacaklarını bilememişler anlaşılan. :D


Jin Akanishi - Test Drive ft. Jason Derulo


Abi sen KAT-TUN dan niye ayrıldın? Kendi müziğini, stilini dünyaya göstermek için değil mi? Bunu nasıl yapacaksın? Kendi şarkıların yerine başkalarının şarkılarıyla çıkış arayarak mı? Yakışıklılığını, sevimliliğini ve seksiliğini gizleyerek mi? Sesini sergileyemediğin şarkılar, dans yeteneğini gösteremediğin klipler, gizlediğin çekiciliğinle mi dikkat çekeceksin? İnsanlar diyor ki Jin klipte yüzünü gizledi çünkü Asyalı olduğunu insanların fark etmemesini istemedi. İşte böyle suçlamalarla boğuşur durursun sonra.

Saçmalık. Gerçekten saçmalık. Adam afiş afiş Japonya'nın pop starı olarak kendini lanse ettikten sonra neden Asyalı olduğunu gizlemeye çalışsın ki? Diyorlar ki yüzünü gizledi çünkü yakışıklılığının değil yeteneğinin fark edilmesini istedi. Bu da bir başka saçmalık. Bu adamın Amerika pazarında kazanmasını sağlayabilecek tek şey fiziksel özellikleridir. Bunun altına imzamı atarım. Yeteneği falan s..ir edin. " Gimmmiieeeaaa teeşşşhht drivee " diyerek kimseyi etkileyemez. İngilizcesi süper değil, kendine güvensiz, soru sorulduğunda iki lafı bir araya getiremiyor, kendini gizliyor çünkü şu anda sırtını dayayabileceği bir Kame, lafı bırakabileceği bir Nakamaru yok. İşte aslında gerçek Jin bu. Kimileri onun utangaç olduğu için konuşamadığını söylüyorlar ama Allah aşkına adam 27 yaşında! Ne utangaçlığı yahu!?

Bilindiği üzere geçenlerde bir canlı chat programına katıldı. Bu program da tam bir fiyaskoydu. Bir sürü hayranı Jin'e öfke kusmakla kalmadı artık Jin'in hayranı olmayı bıraktığını söyleyenler bile oldu. Peki bu tepkilerin nedenleri neydi? Önce Jin'in sesi çıkmadı, mikrofonu bozuktu, bunda onun hiçbir suçu yoktu. Ama sonradan mikrofonu değiştikten sonra bile sesini alçak tutarak söylediklerinin anlaşılmasını güçleştirdi. Yine şapkası ve o kara gözlükleriyle gelmişti. Hem programdakilerin ricasına hem de hayranlarının kendisinden onları çıkarmasını isteyen mesajlarına rağmen Jin onları çıkarmadı. Bunun nedenini de daha fashionable görünmek istemesi olarak açıkladı. WTF? Jin bu bir espriydi değil mi?





Eğer birileri bu adama bostan korkuluğu gibi giyindiğinde fashionable olacağını söylediyse ve bu baka da inandıysa vay haline! Daha ne kadar kapanacak merak ediyorum? Onu yeni bir Michael Jackson'a mı çevirmeye çalışıyorlar nedir? Jin sana bunları her kim yediriyorsa bir an önce kendini kurtarsan iyi olur. Zira Jin'in official Youtube kanalında yayınlanan klibi beklemediği kadar çok eleştri aldı. Herkesin ortak olduğu konu ise Jin'in bir an önce şapkalardan ve gözlüklerden kurtulması gerektiğiydi. Sevenlerine kulak verir umarım ve o klibin sonundaki sahne bundan sonra şapkalara ve gözlüklere elveda anlamına geliyordur. Ama nedense bu konuda ümitli değilim.

Sonra programda Jin'e gelen soruların çoğunluğunun Kame, KAT-TUN ve AKAME yle ilgili olması da ona sorun çıkardı. Neden Akame diyecek olursanız hemen kısaca özet geçeyim, Jin'in singleını çıkardığı tarih aynı zamanda onun, Kame'nin ve Nakamaru'nun Johnny's ENT. e girdikleri gün, yani Jin ve Kame'nin tanıştıkları gün olduğu için hayranlar tarafından bu tarih yıl dönümleri olarak kabul ediliyor. Hayranlar bu yüzden Jin'i kutlamak istediler. Ama Jin bu soruların ve tebriklerin hiçbirine cevap vermedi. Ayrıca işte ben şu ülkedenim, bu ülkede çok hayranın var lütfen gel şeklindeki mesajların çoğuna " That's cool " şeklinde basit ve yavan cevaplar vermesi hayranlarını üzdü. O saatlere kadar uykusuz bekleyip işinden okulundan olan hayranları Jin'in birazcık bile ilgi göstermemesi karşısında şok oldular. Zira beyefendi meğersem program sonrası singleıyla ilgili bir partiye katılacakmış da bu yüzden bir an önce bitse de gitsem şeklinde oturuyormuş. İşte böyle... Jin den haberler devam edecek.

Her zamanki gibi postumu Kame'ciğimden pozlarla bitiriyorum. By-by-Clye!












6 yorum:

  1. Seviyorum senin bu uzakdoğu postalarını ya;) Hele de yazını Kame'ciğimin resimleriyle dolduruyosun ya ayrı bi seviyorum, sayende bol bol sevaba giriyorum:D

    YanıtlaSil
  2. Sağol canım :) Japon pazarı konusundaki eksikliği kapatabildiğim için mutlu ve gururluyum :) Kame eheemmm bi kerem o benim :D Hepimizin idolü diyelim bare :D

    YanıtlaSil
  3. youkai ningen bem'i çevirmeye başladılar türkçe olarak. 2 gün içinde de çıkıyor altyazısı.

    http://www.sarangni.info/sub/22139/yokai-ningen-bem.html

    YanıtlaSil
  4. Bilgi için teşekkürler ben ingilizce alt yazılısından takip ediyorum ama bir sonraki haberlere eklerim ;)

    YanıtlaSil
  5. ben de japoncasından takip ediyorum ama çevrilmedi dedin diye dedim :P

    YanıtlaSil
  6. Ben haberleri hazırladığım dönemde kimse çevirmediği için bu şekilde kalmış. Çeviri bilgisini bir sonraki haberlerde duyuracağım dediğim gibi ;)

    YanıtlaSil