30 Mayıs 2012 Çarşamba

AKB Kızları Rekora Doymuyor!


AKB48 kızları yepyeni rekorlarla döndüler. " Manatsu no Sounds good! " ilk gün 1.171.000 kopya satarak ilk gün satış rakamını kırdı ki zaten bir önceki rekor da onlara aitti. Bir hafta sonunda da toplamda 1,616,795 kopya satarak haftalık satış rekorunu kırarak yine müthiş bir başarıya imza attılar. Bu liderlerden Maeda Atsuko'nun beklenmedik mezuniyetinden önce son kez bir singleda bulunması. Bundan sonra solo olarak kariyerine devam edecek. Bu ayrılışın etkilerini de sanırım bir sonraki single da göreceğiz ama sanırım çok fazla bir etki olmayacaktır. Zira rakamın bu kadar yüksek olmasındaki en büyük etken yeni üye seçimleri için oylama kartlarını barındıran cdlerin piyasaya sürülmesi. Yani gruba katılacak yeni üyelerin seçiminde oy sahibi olabilmek için yapılması gereken bir cd almak. Ne kadar çok cd o kadar çok oy. Eğer bir sonraki singlelarıyla yine 1 milyon satış rakamını aşarlarsa ardı ardına 8. kez 1 milyon satış rakamını aşmış olacaklar ve böylece Mr. Children'i sıralamadaki yerlerinden edip ikinci sıraya çıkacaklar. Şimdiye dek sadece B'Z ard arda 13 adet 1 milyonluk, Mr. Children de 8 adet 1 milyonluk singlea sahip. 

Şarkılarının performansını koyayım bakalım bir de siz dinleyin :) AKB48 - Manatsu No Sounds Good




Mr. Children 3. haftasında da Oricon Album Chartı 1 numarada tamamlamayı başardı. " Mr.Children 2005-2010 <macro>  " 74,000 kopya satarak toplam satış rakamını 986,000 adete çıkarırken " Mr.Children 2001-2005 <micro> " 67,000 kopya satarak 954,000 adete yükseldi. Eğer satışlar böyle devam ederse haftaya grubun her iki albümünün de 1 milyon rakamını aşacağı tahmin ediliyor.




Yamapi Japon dramalarını takip edenlerin hemen tanıyacağı, etmeyenlerin de onu Hana Yori Dango'dan hatırlayacağı Inoue Mao'yla birlikte yeni bir reklam kampanyasını üstlendi. Reklamlarda ikisi birlikte rol alıyorlar ve inanılmaz şekerler. Ben bir kadını Yamapi'nin yanına yakıştırmakta genelde zorlanırım. Kitagawa Keiko ve Maki dışında yanına yakıştırdığım kadın pek yoktur. Ama meğersem Inoue ile ne harika bir kimyaları varmış. Keşke diyorum bir dizide oynasalar harika olur. Reklamlar çok salakça ama olsun şirinlikleri yeter. :) Japonlar zaten çok seviyorlar böyle aşırı abartılı mimiklerle dolu reklamlar çekmeyi :)

MAKING

INTRO

VERSION 1

VERSION 2


Arashi'nin beklenen DVD si piyasaya çıktı. "Arashi - ARASHI LIVE TOUR Beautiful World " adını taşıyan DVD Oricon Chartı toplamda 572.052 adet satmayı başararak 1 numarada tamamladı. Bu satışla birlikte toplam DVD satış rakamı 6.144.000 e ulaştı. Bu bir rekor. Oricon'da DVD klasmanında 6 Milyon satış rakamını aşan ilk sanatçı oldular.



KAT-TUN un yeni singleları hakkındaki detaylar da sonunda açıklandı. Track List şu şekilde,



Regular Edition

1 TO THE LIMIT
2 Sorezore no Sora
3 SPIRIT
4 TO THE LIMIT (Original Karaoke)
5 Sorezore no Sora (Original Karaoke)
6 SPIRIT (Original Karaoke)

Limited Edition

1 TO THE LIMIT
2 Walking in the Light
3 Walking in the Light (Original Karaoke)
[DVD] TO THE LIMIT PV and Making
Ben Regular Editionu sipariş verdim. KAT-TUN un işi bu kez gerçekten zor çünkü aynı gün Girl Generation'un da yeni singleı piyasaya çıkacak. Japonya'da şu anda kız gruplarının trendi yüksek ve satışları da gayet iyi. Kara ve Girls Generation da Japonya'da en iyi satan kız gruplarından ikisi. Bakalım KAT-TUN 18. singleında da 1. sırada yer almayı başarabilecek mi? Online satış sitelerinde şu anda 1. sırada ama Haziranın 27 sine daha çok var.




KAT-TUN üyelerinin bizler için hazırladıkları süprizler de birer birer ortaya çıkmaya başladı. Tatsuya Ueda CHAIN konser turunda yılın kalan yarısında onu meşgul edecek bir şeyle ilgileneceğini çıtlatmıştı. Bunun yeni bir drama olduğu ortaya çıktı. Tv Asashi'de yayınlanacak " Boys on the Run " adlı dramada bir boksörü canlandıracak ancak baş rolde değil yardımcı rollerden birince. Kanjani8 üyelerinden Maruyama Ryuhei dizide başrolü üstleniyor. Böylelikle Kame, Yamapi, Matsumoto'dan sonra Kanjani8 in de bir üyesi boksörü canlandırmış olacak.

Hanazawa Kengo'nun popüler mangasından uyarlanacak dizinin konusu ise şöyle, Sevdiği kızın aşkını kazanabilmek için pısırık halinden kurtulup bir erkeğe dönüşmeye çalışan bir adamı konu ediniyor. Bu yüzden boksör olarak kendine güvenini ve duruşunu sağlamlaştırmaya çalışıyor.


Ayrıca Nakamaru Yuichi de Fuji Tv de Temmuz ayında yayınlanmaya başlayacak olan yeni bir dramada baş rolü üstlenmeye hazırlanıyor. Henüz bir söylenti de olsa haberi bile hayranları heyecanlandırdı. Bu Nakamaru'nun Rescue'den bu yana ilk kez başrolü üstleneceği drama olacak ve ondan farklı olarak ilk kez romantik dramada rol almış olacak. Omoni naitemasu (Mostly Crying) adını taşıyacak drama da Nakamaru'ya sevilen aktristlerden Nanao eşlik edecekmiş.

Dizinin konusuna gelince Tokio üniversitesinde sanat okulunda okuyan Akamatsu Keisuke (Nakamaru) kendisinden derslerine yardımcı olmasını isteyen isteyen güzel öğrenci Konno Izumi (Nanao) yle vakit geçirirken ona yavaş yavaş aşık olmaya başlar. Ancak Keisuke kızın güzelliğinden korkar ve ona gay olduğunu söyler.

Hahaha tam da Nakamaru'ya göre bir rol. Kızdan korkma kısmı yani ama nasıl gay olacak onu hayal dahi edemiyorum ve diziyi meraktan çatlayarak bekliyorum.


KAT-TUN bir manganın daha sayfalarına konuk oldu. Omo ni naitemasu mangasında görüldüler. Ayrıca birkaç mangada daha adlarıyla yer aldılar bu ay.


Kame son yayınlanan AnAn dergisinde değişik bir oylamada birinci oldu. " Gelinliğinizi seçmenize yardımcı olmasını istediğiniz en fashionable erkek " Okuyunca epey güldüm. Yani genelde damat adayları listelerinde birinci olur ya ondan :D Sonra baktım kızların nedenleri neymiş diye, genel neden şuymuş sıradan bir erkek gelinliğe baktığında " Herhangi biri bence senin için uygun " diye yorumlayabilirken Kame " Bence bunun deseni sana daha çok yakıştı. " diye yorumda bulunduktan sonra mutlaka " Ancak bence hepsi senin üzerinde harika duracaktır. " diye iltifat edermiş. Vallah bence de :D


F.T. ISLAND ın Japonya etkinlikleri son hız devam ediyor. Popülariteleri de çıkardıkları her singlela birlikte yükselmekte. Önceden ilk ona girmekte bile zorlanırken şimdi kesin ilk beş içinde yer alıyorlar. Henüz 1 numaradan giriş yaptıkları bir single olmadı ama böyle giderse bu amaçlarına ulaşacaklarına inanıyorum. Son olarak  " Space Shower TV " için özel bir yayın yaptılar. Akustik bir ortamda adeta sesleriyle gövde gösterisi yaptılar denebilir. Ne kadar yetenekli olduklarını sanırım bir kere daha dinleyicilere kanıtladılar. Boşuna en sevdiğim Kore'li gruplardan biri değil. Açık ve gözlerinizi kapatıp bu müzik keyfinin tadını çıkarın. ;)







Haberlerimi Kame'nin son dergi pozlarıyla bitiriyorum efemmm haftaya görüşürüz. KAT-TUN un singleını sipariş vermeyi unutmayın HYPHEN ler.


6 yorum:

  1. Bu çocuğun resimlerine bakıyorum bakıyorum ve düşünüyorum bir erkeğin bu kadar güzel olması haksızlık...Haberler için sağol özellikle Inoue Mao hakkındakine kendisini çok severim son halini görmek çok sevindirici oldu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kame'de garip bir şey var. Mesela kadın kılığına girdiğinde de güzel oluyor ama hiç feminen görünmüyor. Oysa normal haliyle bir kadından hayli hayli güzel görünüyor ve daha feminen duruyor. Çok aceyip bir adam azizim bir fanı olarak ben bile çözemedim valla :D

      Inoue'yi HYD den beri severim. Keşke daha çok dramada rol alsa :)

      Sil
  2. KAT-TUN <3 Allahım bayılıyorum şu an :))
    Onun hakkında şimdiye kadar hiç bu kadar uzun ve güzel bir yazı okumamıştım gerçekten ellerinize sağlık çok güzel olmuş :)))
    Sondan 2. resim çok hoş :) ve hayranlarına HYPHEN mi diyorlar ben mi yanlış anladım? :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yeni yeni KAT-TUN hayranlarını burada görmekten ben de çok mutluyum :) Ve evet KAT-TUN hayranlarına HYPHEN deniliyor yani KAT ve TUN u birbirine bağlayan tire bizleriz. Biz de adlarının içinde varız ;)

      Sil
  3. spariş işi tamam :) çoktan vermiştim arashı yide arkadaşım için istedim ,makino yu görmeyeli çokmu güzelleşmiş, yamapi nin yanına da yakışmış dediğin gibi,nakamaru nun dizisini bende merak ettim şimdi nete düşer düşmez çevrilmesini istiycem,
    senden küçük bir ricam olcak M.I.B korean grup dinledinmi bilmiyorum içlerinden biri japon namekawa yoshua(kangnam),ben araştırdım fazla bir şey yok olurda duyarsan,görürsen paylaşırmısın şu ara çok ilgi çekiyor ve benden hakkında bilgi isteyenler var:)şimdiden teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de verdim siparişimi umarım faydası olur bir puan bile fark yaratabilir. Geleneklerinin bozulmamasını ve yine 1 numarada yer almalarını çok istiyorum :)

      Inoue o zaman da güzeldi ama olgunlaştıkça daha bir güzel olmuş bence de. M.I.B grubunu duymadım ama bu konuda da kulaklarımı açarım ve haber düşerse eklerim elbette ;)

      Sil