29 Haziran 2012 Cuma

Haftanın Birincisi Acaba Hangi Grup Olacak?


Merakla beklenen Music Station performansları yayınlandı efemmm :) Öncelikle bununla haberlere başlamak istiyorum. İlk performans sunan KAT-TUN idi. Neden bilmiyorum ama Kame çok tutuktu bütün program boyunca ya prodüksüyonun LINKIN PARK ı öne çıkarmak için yırtınmasına veya başka bir şeye bozulmuştu, hiç gülümsemedi. Ve bu Kame için hiç normal bir durum değil. Ancak morali ne kadar bozuk olursa olsun performansa kendini tamamen verdi. Yine de Ueda, Junno ve Maru'nun Kame'ye attıkları kısa, meraklı bakışlar dikkatlerden kaçmadı.


Performansa gelince ilk baştaki çember duruşları o kadar mükemmeldi ki artık bir bütün haline gelmiş grup havasını gayet başarıyla verdiklerini söyleyebilirim. Mikrofonlar neredeyse bütün performanslarda olduğu gibi KAT-TUN da da sorun çıkardı ama yine de iyi idare ettiler. Şarkının hip hop tonuna uygun değişik dans koreografileri de beğenildi. Belki biraz daha hareketli bir dans yapabilirlerdi ama bu da idare eder.



KAT-TUN - TO THE LIMIT 1 : http://www.yinyuetai.com/video/443114

KAT-TUN - TO THE LIMIT 2 : http://www.dailymotion.com/video/xrox2u_ms-to-the-limit_webcam

KAT-TUN - TO THE LIMIT 3 : http://www.tudou.com/programs/view/octt8rrdm-o/

KAT-TUN - TO THE LIMIT 4 : http://www.twitvid.com/LZKIJ



Shodo Jidai (Girl's Generation) a gelince dansları yine uyumluydu ancak bu kez dans kareografilerini Mr. Taksi'deki kadar beğenmedim. Zaten başta canlı söylemedikleri için eksi puanı almışlardı, bu da eklenince şarkı etkisini kaybetti. Kamera hareketini tekrarlayıp durmaları da açıkçası sinir bozucuydu. Ama hepsi pek güzeldi, şirinlik yapmak için adeta birbirleriyle yarıştılar. Kıyafetleri de hoştu.

AKB48 den ayrılan kızımız oldukça sevimliydi ama şarkısı çok yavan, zaten EXILE ın karşısında ezim ezim ezildi. Dünyaca ünlü LINKIN PARK a gelince üyelerden birinin çığlık atan seyircilerin hareketlerinin mimiklemesi tepki aldı ve açıkçası benim de hoşuma gitmedi. Bunun dışında performansları sırasında mikrofonları büyük sorun çıkardı, solist sesini duyurabilmek için adeta gırtlağını yırttı desek yeridir. Zaten her nedense sanki şarkının yarısında playback yarısında canlı söylediler belki ses düzeni yüzünden böyle anlaşıldı bilmiyorum ama büyük ihtimalle playbackti. Sadece onların performansında seyircilerin olması diğer gruplara bence haksızlıktı. Onlar da seyirci ile performans sunsalardı bence çok daha iyi olacaktı, belki de Kame'nin bozulduğu şey budur çünkü o seyirciyle etkileşimli performansları sever.

GİRLS GENERATİON - PAPARAZZİhttp://www.dailymotion.com/video/xrozu5_120622-musicstation-snsd-paparazzi_music

LINKIN PARK - BURN IT DOWN


Konuşma bölümünde yemeklerden bahsederken Junno birden Shodo Jidai kızlarına dönerek Korece " Siz bu yemeği biliyor musunuz? " diye sorunca kızlar hem çok şaşırdılar hem de çok mutlu oldular. Junno 2010 daki konser turlarından beri Korece kursuna gidiyor ve öğrenebilmek için çok sıkı çalışıyor. Böylelikle grupta Nakamaru'dan sonra Korece öğrenen 2. üye oldu. Nakamaru ise şu sıralar Çince'ye çalışıyormuş maaaaşalllah! :) LINKIN PARK la iki kelime bile sohbet etmediler sadece hoşgeldiniz vs sonra hemen Koki'ye grubun hayranı olduğunu duyduklarını sordular. Koki grubu sevdiğini ve karaokeye her gittiğinde şarkılarını söylediğini anlattı kısaca, grup üyeleri de ona teşekkür ettiler. KAT-TUN performansı sırasında Japonya'da trendde bir numaraya çıktı. Sırasıyla performanslar birçok alternatif link vereceğim ki biri ölürse diğerinden seyredin. ;)

Music Station'dn sonra KAT-TUN yoğun çekim programları nedeniyle sadece Ichiban Song Show'da sahne aldı. Bu kez singleları için yeterince promosyon yapamadılar. Umarım birkaç programa daha çıkarlar. Dans kareografilerinde bayağı bir değişiklik vardı ve bu kez Kame'nin morali de yerindeydi zira tüm seksiliğini danslara katmaya çalıştı ama o saçlarına bir çözüm bulması gerek en kısa zamanda. Neredeyse 3 yıldır ayn ı saç stilinde dolanıp duruyor yani Jin gruptan ayrıldığından beri hiç saç şeklini değiştirmedi. Kesinlikle bir imaj değişikliğine ihtiyacı var. Ne bileyim saçlarını uzatsın veya kısaltsın ya da en azından rengini değiştirsin. İnsanları sıkmaya başladı bence bu saç şekli. Ona yakışsa da artık ben bile değiştir artık demeye başladım.


KAT-TUN - TO THE LIMIT - ICHIBAN SHOW :  http://www.youtube.com/watch?v=moddnOIE6ck&feature=youtu.be


Sıra geldi merakla beklenen ilk gün satışlarını açıklamayaaaa, KAT-TUN 60.649 adet satarak ilk günü birinci sırada tamamlamayı başardı. Bu sayı aynı zamanda KAT-TUN un şimdiye kadarki en düşük satış rakamı. Fanlara göre bunun nedeni B-Side da yer alan şarkıların her ikisinin de balad olması nedeniyle singleın zayıf olmasıymış. Ama bence her iki şarkı da gayet güzel şarkılar. Klip zaten  harika. Neyse bunun detaylı incelemesini haftalık satışlar açıklanıp sıralama belli olduğunda diğer sitede yayınlayacağım geleneksel inceleme yazısında okuyabilirsiniz ;) KAT-TUN un en büyük rakibi Girls Generation ise 42.525 adetle ikinci sırada yer aldı. Satışlarının düşük olmasını fanlar singleın B-Sidea sahip olmamasına bağladı. Yani sadece tek şarkılık bir single olduğu, Paparazzi'nin üç değişik versiyonuna yer verdiği için satışların düşük olduğu düşünülüyor. İkinci gün satışlarında ise KAT-TUN 24.741 adet satarak toplam satışlarını 85. 390 a çıkardı. Hafta bitiminde 100 bin sınırını aşacakları kesin. Girls Generation ise ikinci gün 19.250 adet satarak satışlarını 61.775 adete çıkardı. Anlaşılan internet satışları haftanın 1. sinin belirlenmesinde oldukça etkili olacak. Kusura bakmayın ama KAT-TUN fanı olarak onların birinci olmasını diliyorum elbette :D


JROCK un asi çocuğu GACKT kendisi gibi bir şarkıcı olan ICONIQ ile görüntülendi. Bir restoranda başbaşa yemek yedikten sonra mekandan el ele ayrıldılar. Ancak fanlara göre resimlerde ikilinin verdiği pozları oldukça yapmacık ve ilişkinin çıkar amaçlı düzenlendiği yönünde. Zaten geçenlerde grubu YELLOW FRIED CHICKENz ın disband olduğu haberiyle hayranlarını üzmüştü şimdi bir de bu ilişki onlara ikinci darbe oldu. GACKT bundan sonra sadece solo çalışmalar ve konserler verecek. İlişkinin sonucunu da merakla bekliyoruz bakalım.


Yamapi'nin hayranları merakla bekledikleri Toriko animesinden hayal kırıklığı ile ayrıldılar. Onların beklediği Yamapi'nin karakterinin anime içinde hikayeye dahil olan ufak bir yan karakter veya konuk karakter olmasıydı ama hiç de bekledikleri gibi bir şey çıkmadı. Yamapi'nin karakteri sadece animenin sonunda LOVE CHASE singleını tanıtmak için çıktığı bir programın mizanseninde göründü. Yani Yamapi animede de gerçekte yaptığından farklı bir şey yapmadı. Açıkçası ben de böyle bir şey beklemediğim için aynı şeyleri hissettiğimi söyleyebilirim. Ama en azından Yamapi'nin heyecanlı bir seslendirme çabasını dinleme şansı bulduk. :)

 

İstek üzerine NEWS hakkında da biraz bilgi vereyim sizlere. Yamapi ve Ryo nun aynı anda grubu bırakmasıyla 4 kişiye düşen grup toparlanarak geri döndü. Yaklaşık olarak 2,5 yıl aradan sonra ilk olarak NEWS BEST albümünü çıkardılar. En iyi şarkılarını yeniden yorumlayarak çıkardıkları albüm 109.000 adetlik satışla Oricon Chartı 1 numarada tamamlamayı başardı. Bu satış rakamı Yamapi'nin çıkardığı herhangi bir single veya albümün satış rakamıyla çok yakın bir rakam olduğu için hayranlar gerçekten sevindiler. Ayrıca sırada yeni singleları " Chankapaana " var. Bu ne anlama geliyor diye merak ediyorsanız Japonların sevdiklerine kullandıkları " Chan " ekiyle sevgili, sevilen anlamına gelen " kapaana " kelimesinin birleşmesiyle oluşmuş bir kelimeymiş. Yani kelime " My Beloved Girl " anlamına geliyor. Şarkı o kadar NEWS-ish ki insan gülümsemeden edemiyor. Johnny's in en hafif şarkılarını hala NEWS söylüyor :)



Haberler bakımından biraz kıt bir haftaydı ama benim açımdan KAT-TUN un sonucunu beklediğim için oldukça heyecanlı geçti diyebilirim. Oricon Chartın 1. si açıklandığında diğer sitede TO THE LIMIT in inceleme yazısını okuyabilirsiniz. ;)

Kame'nin saçlarından o kadar bahsettim sizlere en beğendiğim saç şekilleriyle resimlerini koymak istiyorum. Şahsen ben Kame'ye kızıl veya sarışınken gerçekten bayılıyorum. Ayrıca saçını topladığı zamanlarda beni mahvediyor. Uzun saç da yüzüne çok yakışıyor. SİZCE ona en yakışanı hangisi?



7 yorum:

  1. Ben Kame'nin en çok Shuuji hallerini seviyorum ^^ LINKIN PARK'a ayrıcalıklı davranılması çok rahatsız edici, Kame'nin yerinde olsam bende somurturdum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok ben Shuuji hallerini hiç sevmiyorum. Adam sadece 402 kilocuktu o zaman zavallı ne yemeğe ne uyumaya vakit bulamıyordu çalışmaktan. Ben en çok One Pound Gospel deki siyah saçlarını, Yamanade'deki uzun saçlarını ve BEM deki heeeeeeeeeerşeyini seviyorum :D

      Sil
  2. news haberleri için teşekkürler chankabana yı çok beğendim güzel şarkı,hemen sparişini verdim ve bana giriş müziği mama mıa yı anımsattı(müzikal şarkılarından birini),kameyi her haliyle beğenirim tabiki uzun saç daha çok yakışıyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. NEWS ib Chankapaana singleının sonuçlarını da vereceğim merak etmeyin ;) Ama bu hafta Yamapi'nin haftası bakalım Kim Hyoon karşısında kazanabilecek mi? KAT-TUN dan sonra merakla beklediğim ikinci sonuç bu. Ayrıca 7 temmuzda da Nakamaru'nun dizisi başlıyor, Them parçasının gelip gelmeyeceği de hala muallak, hepimiz meraklardayız bakalım.

      Sil
  3. ben en çok en alttaki halini sevdim :)

    YanıtlaSil
  4. yamapi ye haksızlık yapmıyım dinledikçe çok beğendim love chase i, video da bugün yayınlandı harika olmuş çok beğendim

    YanıtlaSil
  5. saçlarını toplayınca daha iyi bence de

    YanıtlaSil