7 Temmuz 2012 Cumartesi

Veeeeeeeeeeeee Kazanan KAT-TUN!!!


Merakla beklenen mücadelenin sonucu belli oldu efem. Bu hafta oldukça çetin bir 1. lik mücadelesine tanık olduk. KAT-TUN ilk dört gün ilk sırada yer almayı başardı ancak beşinci gün Girl's Generation yaklaşık 1000 adetlik bir satış farkıyla 1. sıraya çıktı, KAT-TUN 2. sıraya indi. Hafta henüz bitmemiş, daha iki gün satış var ve bu sadece bir günlük netice ama gelin görün ki bazı Koreli medya kuruluşları hemen manşetten vermişler haberi. SNSD KAT-TUN u yendi, Oricon'da 1. sırada yer aldı diye. Ama ne demiş atalarımız, dereyi görmeden paçaları sıvamamak lazım. Kpop blogları toplam satışlardaki onbinlerce satış farkını görmezden gelip bir günlük satış rakamıyla bayram yaparken 6. günün satış rakamlarının açıklanmasıyla birlikte kelimenin tam anlamıyla affedersiniz şapa oturdular. Zira altıncı gün satış rakamı olan 42.309 ile KAT-TUN yeniden 1. sıraya çıkarken SNSD 6. gün sadece 5.545 adet satarak 2.liğe geri düştü. Aradaki kat farkını yazmama gerek var mı? Kpop medyası kendini aşağıdaki gibi küçük düşürürken biz HYPHEN ler de ekranımızın karşısında sevinçle sırıttık elbette :)


Bi kısım Kpop medyasının zaçmalığı : http://enewsworld.mnet.com/enews/contents.asp?idx=8863


Bu inanılmaz farkın nedenini açıklamadan önce iki single arasındaki farklardan bahsetmek istiyorum. SNSD nin singleı Paparazzi de sadece tek bir şarkı bulunuyordu, aynı şarkının üç ayrı remiksi bir singledaydı ve ikisine klip geldi. Yani grup aynı şarkıya 2 klip çekerek promosyon yaptı. Ayrıca single üç versiyonda piyasaya sürüldü ve içlerinde photobook hediyesi vardı. Gelelim KAT-TUN a sadece 2 versiyon ve ayrıca Johnnys'in resmi satış mağazaları olan JStorm'da satılan Special Limited Edition yayınladı. Bu versiyonda KAT-TUN üyeleri tarafından CHAIN konser turu için hayranlara teşekkür amaçlı yazılmış ve seslendirilmiş " CHAIN " şarkısı ekstra bulunuyordu. Ayrıca sadece tek bir PV geldi, 2 müzik programı dışında programa da katılmadılar. Japonya'da yaşayan fanlardan gelen duyumlara göre mağazalarda albümün tanıtım afişleri bile asılı değilmiş. Sadece PV ve reklamlarda döner SUZUKİ SOLIO reklamları varmış. Bütün bu olumsuz koşullara rağmen KAT-TUN Oricon charttı 156.351 adet satarak 1 numarada tamamlamayı başardı. Böylece kuruluşlarından bu yana 1 numarada kalma geleneğini devam ettirdiler. 6. gün satışlara eklenen Special Limited Edition'un bu kadar fazla satacağını kimse beklemiyordu ancak bu satışların 6. gün eklenmesinin nedeni zaten çok sınırlı sayıda piyasaya sürülmüş bu versiyonun hepsinin tükenmiş olmasıydı. 40.000 adetin hepsi bittiği için satışlara eklendi ve KAT-TUN 1 numaraya geri döndü. Anlaşılan konserlerde güzel vakit geçiren hayranlar anılarını korumak için bu singleı alarak tükettiler iyi de ettiler. Böylelikle KAT-TUN haftayı 156.351 adetlik satışla 1. sırada bitirirken en yakın rakibi SNSD ise 92.576 adette kalarak 2. oldu. Singleın incelemesi diğer sitede gelecektir. ;)


Kamenashi Kazuya 2012 yılında bir kere daha Dream Boys müzikalinde baş rolü üstleniyor. Fanlar geçtiğimiz seneki Dream Boys'un Kame'nin son müzikali olacağını düşünmüşlerdi ancak bu seneki liderliği yine Kame devraldı. Söylenenlere göre Dream Boys kontratı bu sene bitiyormuş ama 2013 e kadar sürdüğünü söyleyenler de var. Yani bir sonraki Dream Boys programının açıklanmasını merakla bekleyeceğiz. Gelgelelim bu senenin kadrosuna, Kame dışındaki diğer önemli roller genellikle hemen  her sene değişiyor. Geçtiğimiz sene Kame'ye kendi grup arkadaşları Nakamaru Yuichi ve Tanaka Koki eşlik etmişti. Bu sene şampiyon rolünü Kis-My-Ft2 grubunun üyesi Yuta Tamamori üstleniyor. Diğer önemli rollerde ise yine Kis-My-Ft2 grubundan Miyata Toshiya ve Senga Kento ile birlikte geçtiğimiz sene İkemen Desu ne dizisiyle kendini sevdiren Hey! Say! Jump! üyesi Yaotome Hikaru'yu izleyeceğiz. 

Kame düzenlenen basın toplantısında ilk defa tamamı kendisinden küçük Johnny's üyeleriyle müzikalde rol alacağını söyledi. Diğerleri zaten Kame'ye hayranlar, onu bir ağabey gibi görüyorlar. Kame Hikaru'ya dönüp " Onu küçükken dans ederken dizlerinin üzerine düştüğünde ayağa kaldırdığım zamanları hatırlıyorum. Değil mi? " diye sorduğunda Hikaru " Evet. Benim için büyük ağabey gibiydi. " diyerek Kame'yi onaylaması gerçekten çok şekerdi. Kame'nin juniorlara yaklaşımının güzelliğinden her zaman bahsediliyor ve ben de böyle zamanlarda onunla gurur duyuyorum elbette :) Ayrıca Kis-My-Ft2 elemanları KAT-TUN un backdancerı olarak yıllarca çalıştıkları için onunla çalışmaya alışkınlar. Kulislerde bu kez yardımcı rolde Tamamori'nin olması gelecek sene artık Kame müzikalde yer almayacağı için bundan sonraki liderliğe hazırlık için bu sene rol aldığı söylentisi dolaşıyor. Kame de Tackey'den liderliği almadan önce iki sene Dream Boys'da yardımcı rolde yer almıştı. 

Dream Boys geçtiğimiz sene Guinnes Rekorlar kitabına da girdi. Şöyle istatiksel bilgiler vermem gerekirse Kame 2004 te bu müzikale dahil olduğundan beri her showa, yani toplamda 350 showa katılan tek kişi. Kame'nin müzikal boyunca geçirdiği süre ona rekor getirdi. Bir müzikalde en fazla havada zaman geçiren tek müzikal oyuncusu Kamenashi Kazuya. Bu sene yine akrobatik hareketler yapacak ve müzikal yetkilileri Kame'den fırsat bulduğu her boş anında gelip hareketleri çalışmasını istemişler, gece yarısında olsa bile. o_o Ayrıca bu sene müzikal sadece bir ay değil. Ağustos ayından itibaren başlayacak ve Tokio dahil birkaç değişik şehirde de performans sunulacak. Hatta Hong Kong gibi yerlere gitme olasılığı olduğu da söyleniyor ancak bu kesin değil.



Kame'nin prodüksiyon artisti olduğu Zoom Sata yine görev başında :) Burada grupla rop yapan Zoom Sata'nın spikeri Mocchi ile Kame arasındaki etkileşimlere özellikle dikkatinizi çekmek istiyorum. Kame ne zaman bir rop yapsalar kadına asılır felan burada da gelenek değişmiyor. Kadınlarda hoşlandıkları şeyleri tercih ederken Kame'nin Mocchi'nin oturuşunu tarif etmesi, bunun üzerine kadının gayet rahat bir şekilde teşekkür etmesi felan aceyip eğlenceli. Birbirlerine yazılıyorlar resmen yaaaaaaaaaaaa *kıskanır*


Dream Boys resmi sitesi : http://www.tohostage.com/dreamboys/

Kame'nin Ore Ore filminin çekimleri bitti hatta bu hafta itibariyle Youkai Ningen Bem'in çekimlerine başladı. Ore Ore de ona eşlik eden oyuncular da açıklandı. En fazla heyecan uyandıran isim deneyimli aktör Kase Ryo oldu. Kase Kame için " Onunla ilk kez çalıştım. O inanılmaz. Onun oynayamayacağı rol olmadığını düşünüyorum. " diyerek fanların heyecanlanmasına neden oldu. Kapanış partisinden sonra Kame bir kez daha BEM olarak kameranın karşısına geçti. Çekimlerin başlamasından önce yayınlanan Hang Out radyo programında Kame'ye hayranlardan bir sürü endişe dolu mail geldi. Ore Ore, YNB, Dream Boys vs derken sağlığına dikkat etmesini istediler. Kame sadece mutlu bir şekilde güldü ve hayranlardan onun yerine de uyumalarını istedi. Lütfen biri gidip bu adamı omuzlarından tutup sarsabilir mi? Kimsenin bir başkası yerine uyuyamayacağını ve yemek yiyemeyeceğini hatırlasın :D Kame ayrıca hayranlardan BEM  ve çekimle hakkında tweet atmamalarını istedi böylece sürprizler bozulmayacakmış. İşin güzeli hayranlar o günden sonra tak diye bırakıverdiler çekim raporları atmayı. Kame'nin ricasını hemen yerine getirdiler, inanılmaz.Ama ben merak ediyordum yaa :D


KAT-TUN un içine kapanık, sevimli ve utangaç üyesi Ueda merakla beklenen sırrını açıkladı. Tahmin edildiği gibi saçlarını yine sıfıra yakın bir dereceyle kısaltacakmış, yani veda edeceği şey saçlarıymış. Nedenine gelince Ueda 2013 te gösterime girecek bir filmde yardımcı rollerden birini kapmış efem. " Eien no Zero " adını taşıyan film Japonya savaş tarihine damga vurmuş kamikaze pilotlarıyla alakalı olacakmış. Filmin başrolünü ise yine bir Johnny's grubu olan V6 nın üyelerinden Okada Junichi oynayacak. Onlara bayan oyuncu olarak da sevilen oyunculardan Inoue Mao eşlik edecek. Film Japonya'da çok sevilen ve popüler, Yazarı Hyakuta Naoki olan bir kitap olan 永遠の0 (eien no zero): The Eternal Zero dan uyarlanıyor.


Eien no Zero resmi sitesi : http://www.eienno-zero.jp/index.html


Nakamaru Yuichi'nin dizisinin posterleri ve kısa reklamı yayınlandı. Omoni Naitemasu adındaki dizi 7 Temmuz da başlayacak. KAT-TUN un them parçasını seslendirip seslendirmediği henüz kesin değil. Herkes merakla dizinin yayınlanmasını bekliyor. Ama bu kadar kısa sürede bir şarkı yetiştirebilecekler mi bilemiyorum. Bunun düzenlemesi felanı filanı var yani. Bence şarkı gelmeyecek zira bir başka şarkıcının hazırladığı şarkının kullanılacağı söylenmeye başladı bile.



Sevilen müzik programı Music Station 1989 dan bu yana en fazla satan idol grupları listesini yayınladı. Bu listeye göre KAT-TUN 6.66 milyonluk satışla 10. sırada yer almayı başardı. Sıralamaya baktığımızda eğer AKB48 kızları şu anki performanslarını 2 yıl daha düşürmeden devam ettirirlerse 1. sırayı rahatlıkla alacaklarını anlayabiliyoruz. KAT-TUN un ise artık yılda sadece 1 veya 2 single çıkaran TOKIO yu geçmesi için biraz daha çalışması gerekecek. Sıralamanın tamamı şu şekilde,

1. SMAP → 22.18 Million copies
2. Arashi →17.49 Million copies
3. Kinki Kids →17.42 Million copies
4. AKB48 → 15.13 Million copies
5. Morning Musume →11.85 Million copies
6. SPEED →11.03 Million copies
7. V6 → 8.97 Million copies
8. Kahara Tomomi (1995) → 7.18 Million copies
9. TOKIO → 6.74 Million copies
10. KAT-TUN → 6.66 Million copies

11. Suzuki Ami (1998) → 5 Million copies
12. Kanjani 8 → 4.57 Million copies
13. MAX → 3.82 Million copies
14. NEWS → 3.55 Million copies
15. Shinohara Ryuko → 3.48 Million copies
16. SKE48 → 2.72 Million copies
17. W-İNDS → 2.63 Million copies
18. Hey! Say! Jump! → 2.41 Million copies
19. Mizuki Alisa → 2.32 Million copies

20. Uchida Yuki → 1.92 Million copies
21. Hirosue Ryoko →1.83 Million copies
22. Matsuura Aya → 1.62 Million copies
23. Tackey & Tsubasa → 1.51 Million copies
24. NMB48 → 1.4 Million copies
25. Takahashi Yumiko → 1.27 Million copies
26. CoCo → 1.2 Million copies
27.  Perfume →1.18 Million copies
28. Wat → 1.01 Million copies
29. KARA → 1 Million copies
30. Kis-My-Ft2  → 0.99 Million copies


Suzuki Solio da olmasa KAT-TUN un reklamlarını kim yapacak merak ediyorum. Yeni CM yayınlandı hem de yeni şarkının eşliğinde. KAT-TUN un TO THE LIMIT şarkısı Solio BANDIT için kullanılmıştı, bu reklamda da yeni şarkıları ve büyük ihtimalle de yeni singledaki parçaları " BRAND NEW DAY " kullanılmış.  Çok ferah ve aydınlık bir reklam, üyeleri doğada eğlenirken görüyoruz. Şarkı da fena değil hemen yakalıyor kulaklar. CM ve making :)

CM : http://www.youtube.com/watch?v=nqAc7zoG134&feature=player_embedded


Bu haftanın merakla beklenen mücadelesinde ilk roundu Kim Hyun Joong aldı. 4 Temmuz da piyasa sürülen ve sonucu merakla merakla beklenen iki idolün mücadelesi nefesleri kesti. ANCAK Kim Hyun açık ara bir farkla Yamapi'yi alt etti. Elbette daha önceden de bahsettiğim gibi çok pozitif bir çıkışı vardı Kim'in. Çıkış şarkısını Japonya'nın en sevilen gruplarından B'Z hazırlamıştı, 2 adet video klip yayınladı, bir CD sini alan herkesin konserlerine bedava girebileceğini vaat etti hatta öğrendiğime göre bazı müzik marketlerde cd normal fiyatın neredeyse yarısına satılmış.


Yamapi'nin bu kadar güçlü bir promosyonla baş edebilmesi mümkün değil. Ama bu kadar geride kalmasını da kimse beklemiyordu. Yine de 1. günden sonra toparlanarak diğer rakiplerinden daha iyi satışlar yaptı ancak bir sürpriz olmaz ise Kim 1. olacak aralarındaki fark öyle kolay kolay kapanacak bir fark değil. Kim daha ikinci günde 150 bini aştı. Yamapi 100 bini ancak aşacak. Ama şeye çok güldüm Kim'e Yamapi'nin Kore'deki şubesi, Kore'li Dead Fish Eyes demişler pek çok yerde :D Yamapi'nin Shounen clüpte sergilediği LOVE CHASE performansı ve LOVE CHASE PV efem :) PV işe yaramaz, şarkı fena değil, kulağa takılıyor ama PV gerçekten kötü yani MOLA ya çok benzer bir klip yerine daha farklı bir şeyler yapmasını beklerdim açıkçası.


Bu arada Yamapi'nin 2. solo albümü ERO nun da coverleri yayınlandı. Allah aşkına biri bu adama neler olduğunu açıklasın? Bunlar ne biçim coverler, FELAKET!!! Bilinçli olarak mi onu gay göstermeye çalışıyorlar yoksa grubundan ayrıldıktan sonra Pi'ye akıl verecek kimse kalmadı da o mu kendini böyle şekillere sokuyor bilemiyorum. Ama kapağa bir kapaklara bir kere bakınca hemen insanın aklına " gay " kelimesi geliyor. Yamapi'nin o erkeksi tavırları buhar oldu uçtu sanki çok efemine, çok eee nasıl desem ki bilemedim ben şimdi :D

Efenim bu da shop editionda verilecek olan BOXER miş. HAHAHHAHAHAAAAAAA! Abi bu ne böyle? Meğersem Yamapi'nin iç çamaşırlı resimleri değil bizzat iç çamaşırının kendisini vereceklermiş. Üzerinde P yazıyor ama daha ilk bakışta insana " neyi " çağrıştırdığını anladınız siz :D Zaten coverlerin üzerinde Japonca ERO yazısı " HO " ya benzediği için amma şakalar yaptılar bir de üzerine bu eklendi tam oldu :)




Haberleri doğum günü çocuğu Jin Akanishi ile noktalıyorum. 4 Temmuz da 28 yaşına giren Jin'i biz de tebrik ediyoruz. Ancak fanların aylardır hazırlandığı twetterde Jin'i kutlama etkinliği hüsranla sonuçlandı. Jin'in adı sadece Japonya'da Tokio şehrinde trend listesine girdi. Eski can ciğer olduğu, arkadaşlarım diye debelendiği, onun üzerinden binlerce takipçi kazanan eski dansçılarından kimse doğum gününü kutlamadı. Ne Aubrey ne Lizzy. En yakın arkadaşları Crystal Kay ve Shirota Yu bile mesaj atmadı sadece erkek kardeşi Reio twitterinden abisini kutladı o kadar. " Bring Jin Akanishi Back Movement " adı altında yürütülenm imza kampanyasına ise ne üzücüdür ki neredeyse 3 ay sonunda katılımcı sayısı 374 adete ancak ulaştı. Eğer siz de Jin hayranıysanız bu kampanyaya katılabilirsiniz ;) Happy Birthday Jin :)

Bring Jin Akanishi Back Movement :  http://www.ipetitions.com/petition/bring-jin-akanishi-back-movement/




4 yorum:

  1. yamapi 1.liği aldı,prensimin 2.klibide geldi sözleri fena klipteki kızı yakalasak yolcaz yani:),jin in doğumgününü kutlayanlardan biride benim vefasızmı çıktılar arkadaşları zaten haline üzülüyordum şimdi daha çok üzüldüm düşene de 1 tekmede benden misali olmuş ve inşallah önümüzde ki sene dream boys izlemek nasip olur bana diyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yamapi geçici olarak 1 liği aldı ama hafta neticesinde 2. olacağı kesin gibi aradaki fark kolaylıkla kapanabilecek gibi değil. Ama olsun bu ona belki daha çok çalışması gerektiğini öğretir ;) Umarım canım Kame'yi sahnede seyretme şansına erişirsin ahhhhh ah :)

      Sil
  2. Hakikaten Pi nin stilisti kim ya? Ai Texas ta tipini bozmaya başlamışlardı bu single coverlarıyla mahvetmişler. Hayır hakikaten felaket yani. KAT-TUN içinse Yay! diyorum sadece :)Eh Jin'e de Happy Birthday diyeyim bari :P

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya Pi'nin stilistinin başına güneş geçmiş ya da stilistini değiştirmiş. Çünkü bunlar gerçekten kötüler yani mazeret uydurulacak bir tarafları yok. Umarım en kısa sürede bu tarzdan kendini sıyırır ama bilemiyorum ERO adlı albüm kim bilir daha neler yapacak :)

      Sil