2 Nisan 2011 Cumartesi

Uzakdoğu Postası - 4

Önce annemin durumuyla ilgili haberlerle yazıya başlamak istiyorum arkadaşlar. Annemin beynindeki tümör üç saatlik bir ameliyat sonrasında alındı. Bir gece yoğun bakımda kaldıktan sonra durumu gayet stabil olduğu için ertesi gün odaya alındı, iki gün sonra da taburcu oldu. Doktorları durumunun gayet iyi olduğunu ve oldukça çabuk toparlandığını söylediler. Moralim gerçekten çok iyi. Şimdi geriye sadece patoloji sonuçlarını beklemek kaldı. Yani artık bir aksilik olmazsa, inşallah daha sık güncelleme yapacağım. ;)








Hemen Japonya'daki son durumla ilgili haberleri vereyim. Johnnys çabuk bir toparlanmayla yardım atağında sivrildi. Öncelikle yardım projeleri " Marching J " hayata geçirildi. Bu proje ilk etapta Johnnys ajansına bağlı yeteneklerin yardım toplamasını amaçlıyor. Şöyleki, yardım kutuları var, ünlü idoller bu kutuların ardında duruyor ve insanlar kutuların önünden geçerken hem onları görüyorlar hem de bağış yapıyorlar. İlk yardım gününde Masahiko Kondo, TOKIO, Arashi, KAT-TUN, KinKi Kids, NEWS ve Hey Say Jump hazır bulundular. İlk gün bağış kampanyasına gelen fan sayısının 101.000 in üzerinde olduğu söyleniyor. Bu Nisan'ın 2 ve 3 ünde de düzenlenecek. Ardından henüz hangi grupların yer alacağını bilmediğimiz bir de cd çıkma durumu var. Bu cdnin satışından gelen gelirin tamamı felaketzedelere gönderilecek. Arashi'nin bulunması büyük ihtimal zira şu anda Japonya'nın tartışmasız en sevilen grubu Arashi. Diğer gruplardan kimler katılabilir bilmiyorum ama eğer KAT-TUN bu projeye dahil olursa o albüm kaç milyon satar tahmin bile edemiyorum. Birbirlerine hep rakip gösterilmiş Arashi ve KAT-TUN bir albümde, aman aman. :D

İlk gün toplantısının haberleri ve kuyruklar,


MARCHING J - 1





Japon Rock sektörü denilince ilk akla gelen isimlerden biri GACKT olur. O da felaketzedeler için tek başına bir kampanyaya başladı. " SHOW YOUR HEART " isimli kampanyaya bizzat katılan GACKT tren istasyonlarının bulunduğu 130 noktada bağış toplayacak. İnsanların en fazla kullandıkları alanları tercih etmesi çok akıllıca.

MTV de büyük bir girişimde bulunuyor. MTV Video Music Awards Japan bu sene 25 Haziran'da MTV Japan, MTV Korea, MTV China ve MTV Southeast Asia'da aynı anda yayınlanacak. Böylelikle 30 milyondan fazla eve canlı bağlantı yapılmış olacak. Ancak bundan önce MTV VIDEO MUSIC AID JAPAN adı altında yarım saatlik özel bir yayın yapılacak ve bu MTV nin yayınlandığı, 34 farklı dilin konuşulduğu, 550 milyondan fazla evde aynı anda izlenebilecek. MTV nin amacı insanların dikkatini Japonya'da insanların hala yardıma ihtiyacı olduğuna dikkat çekmek. AKB48 ve birçok grubun canlı performanslarının da yayınlanacağı söyleniyor.





Sıradaki haberimiz albümleri Japonya'da pek sevilen Kore'li bayan müzik grubuna ait. Bilindiği üzere Kore'li sanatçılar belki kendi ülkelerinde çok popüler olabilirler ama asıl büyük balık olarak gördükleri ülke Japonya. Çünkü japonlar emeğe saygıyı ilke edinmiş bir toplum olarak albüm ve DVD alımında gerçekten önde bir ulus. Dolayısıyla çuvalla para kazabiliyorlar. KARA grubunun da 31 Mart itibariyle 5 albümünün (Mister - Jumping - Girl’s Talk - Best Clips - KARA Best 2007-2010) toplam satış rakamı 1,080,000 kopyayı bulmuş. Bu Japonya'nın kendi müzik grupları için şaşılacak bir rakam değil elbette. Arashi bazen 1 veya 2 singlela bu rakama kolaylıkla ulaşabiliyor. Ama tamamen kızlardan oluşan KARA nın da bu satış rakamına ulaşmış olması Kore'li sanatçıları daha fazla bu pazara çekecek gibi görünüyor.





Akanishi Jin'den haberler yok mu? Elbette var. Kendisi Johnnys içinde bir ilke imza atarak Twitter'den bir hesap aldı ve bunu kullanmaya başladı. İlk gün 2 saat içinde 6000 in üzerinde kişi kendisini eklemişti. Ancak twitter hesabının gerçek olduğu bilinen Boa ve JaeJong gibi ünlüler de gelip mesaj bıraksa da hala hayranları arasında bir inanamamazlık var. Bunun bir nedeni de mesajların fazlasıyla teen bir kız tarafından atılmış hissi vermesi. Jin yakında kendi resmini twitlerse eminim herkes derin bir nefes alacaktır. Belki Johnnys içinde bu tür yasaklar var ama unutmamalı Jin artık hem Johnny's hem de Warner'in bir üyesi. Bu yüzden diğerlerinden daha serbest davranabilir.


JİN TWİTTER


Bunun haricinde Jin tarafında büyük sayılabilecek bir haber var. Kendisinin adı 47 Ronin adlı bir filmin kadrosuna eklenmiş. Filmin İMDB sayfasında başrolde Keanu Reeves'in olduğu görünüyor. Daha çok uzak doğulu oyuncuların yer alacağı bir filme benziyor gördüğüm kadarıyla zaten samuraylarla ilgili olduğu için bunu normal görüyorum. Ne olursa olsun Jin bu projede dikkat çekecek bir rol kaparsa süper olur. Ayrıca kendisini samuray olarak görmek phfhhefejahlbhgflkegfka....


47 Ronin


Twitter demişken Jaejong twitterinde Yamapi'nin Kore'den ayrılmasının hemen ardından arkadaşlıklarını doğrulayan aşağıdaki resmi yayınladı. Hepsi sarhoş bunların ya :D Al birini vur ötekine :D








Veee sonunda KAT-TUN a geldi sıra. Onları en sona saklıyorum ama ne yapayım onlar benim için özeller :D Mart ayının 22 sinda KAT-TUN un kuruluşlarının 5. yıl dönümğ kutlandı. Dolayısıyla bütün Hyphenler (KAT-TUN grubunun fanlarına verilmiş unoficial isim) twitterde harekete geçtiler ve KAT-TUN u dünyada trendlediler. Zaten Mayıs gibi büyük ihtimalle dünya turları start alacak. Çok yoğun ve özel bir sene geçiriyorlar.






Geçtiğimiz hafta Johnnys kamyonlarına eşlik eden kişi Koki olmuş efem. Felaketzedelerin kaldıkları kapalı stadyumları ve alanları ziyaret eden Koki onlarla konuşmuş, getirdiklerinin dağıtılmasına yardım etmiş. Ama sanırım en önemlisi ajansının bütün yasaklarına rağmen hayranlarıyla kişisel resim çektirmiş ve onların istedikleri herşeyi imzalayarak onları mutlu etmiş. Herkez KAT-TUN içinde hırçın bir görüntü çizen Koki'nin ne kadar nazik, esprili ve sıcak bir insan olduğuyla ilgili yorumlar geçmişler.




Nakamaru da uzun süredir NEWS üyesi Koyama ile birlikte yürüttüğü Shouen Club sunuculuğundan ayrıldı. Aslında Koyama'yla ikisi ayrıldılar desem daha doğru. İkisinin uyumunu ben gerçekten beğeniyordum. Her ikisi de gruplarının çirkin kralları gibi bir şey. Konuşkan ve esprililer. Onlar ayrılırken juniorların bazılarının ağladığı dikkatimden kaçmadı. Hem çok nazik hem de sevecen insanlar ikisi de. Özleyeceğiz onları. İkisinin de gruplarının en yoğun dönemleri başlıyor bu karar üzücü de olsa doğru bir karar.





KAT-TUN dan beklenen haber de geldi. Belki albüm değil ama albüm öncesi 15. single yolda. " WHITE " adını taşıyan singleda White ve Perfect şarkıları yer alacak. Dıamond (Dramatic Game) ise büyük ihtimalle ya albümde ya da bir başka sürpriz singleda yer alacak gibi görünüyor. 18 Nisanda piyasaya çıkacak albümü şimdiden sabırsızlıkla bekliyorum.

PERFECT benim oldukça beğendiğim bir parça oldu. Gerçi biraz NEWS-ish bir parça olmuş ama neyse :D (NEWS Yamapi'nin liderliğini yaptığı, Johnnys içinde la la la parçaları yani genellikle hafif parçalar söyleyen bir grup.) KAT-TUN un alışkın olduğumuz sert tarzından uzak bir single olacağa benziyor. Zaten genellikle iki sert albümden sonra iki üç hafif single çıkarmayı adet edindi KAT-TUN. Yazın çıkaracakları albümde daha fazla KAT-TUN-ish işler görmeyi bekliyoruz.





PERFECT in ilk canlı performansını Music Station'un felaketzedeler için en sevilen müzik gruplarını bir araya getidiği 1 Nisan da yayınlanan programında sergilediler. Hem çok mutlu hem de çok uyumlu görünüyorlardı. İzleyenler şarkıyı oldukça beğenmişler her ne kadar NEWS-ish bir parça olsa da. Danslarına ve özellikle Koki'nin rap bölümüne bayıldığımı söylemeliyim. Birkaç link birden veriyorum çünkü silinebilirler. Hiçbiri çalışmazsa aynı isimden video sitelerinden aratıp bulabilir ve izleyebilirsiniz. ;)


KAT-TUN - PERFECT



KAT-TUN - PERFECT + Talk Part


KAT-TUN - PERFECT

5 yorum:

  1. Öncelikle tekrar geçmiş olsun Annenle ilgili güzel haber alırsın :) güzel haberlerle gelmişsin Johnnys yardım kampanyasını bende izledim one kalabalıktı öyle taktir ettim doğrusu çokta sevindim starlarını hepsinin yardım etmesi çok hoşuma gitti :D

    darkangel YamaPi'nin yeni albümü vede konserleri hakkında pek bilgiye raslamadım bu konuda bilgilendirirsen çok mutlu olurum :))

    KPOP grupları vede şarkıcılarının bu kadar japonya'ya açılma meraklarını anlayamıyorum vede neden JPOP şarkıcıları Korede albüm çıkarmıyorlar?

    Akanishi Jin'in twitter hesabını alabilirmiyim? adam hep Amerikadamı kalacak Jin'in Amerika sevdasını anlamakta güçlük çekiyorum :P

    hahaha katılmıyorum News'un güzel şarkılarıda var :D

    YanıtlaSil
  2. Yamapi'nin konserleri felaket yüzünden ertelendi, bunu geçen yazıda yazmıştım, bu yüzden bir bilgi yok bu güncellemede ;)

    Kpop şarkıcılarının sevdası konusunda bir yazı yazmayı düşünüyorum zaten. JPOP şarkıcılarından çok azı orada albüm çıkarabiliyor mesela Yamapi ve KAT-TUN gibiler dışında pek atak yok.

    Akanishi'nin hesabının linki de yazıda mevcut ;)

    YanıtlaSil
  3. Çok teşekkürler senin sayende Jpop hakkında günceli takip ediyorum :D haha yazının okısmını kaçırmışım kusura bakma :(

    YanıtlaSil
  4. Öncelikle annen için çok çok geçmiş olsun diyorum, umarım en kısa sürede toparladır:)
    Bu uzakdoğu postası işini çok sevdim ben yaa, bir potta bir süür haber alıyorum, ellerine sağlık dostum ;)
    Jin'de tiwiter'a gelmiş ha, ergen kız gibi twit atma nedeni ingilizcesinden kaynaklanıyor olabiler (tamam jin hayranları dövmeyin beni haha) Ama dediğin gibi bir özel resimle her şeyi halledebilir.
    Özel resim demişken Jaejong'da bildiğin tüm özel hayatını döküyor twitterda, şikayetçimiyiz tabiki değiliz :D
    Bu resimde baya tanıdık isim var yalnız, Yamapi grup halinde mi geziyor hep böyle:P

    YanıtlaSil
  5. Sağol canım taburcu oldu evde şimdi, inşallah daha iyi olacak. ;)

    Yep Jin şöyle bir resmini göndersin zaten haberi hemen burada olacak. Aslında biliyorsun bir türlü ad bulamadığımız o blogda ben böyle bir şey yapmak istiyordum. Uzakdoğu Postası adını önermiştim ama pek sevilmemişti. Ben de bari blog yok ben de bu adla haberleri buradan vereyim dedim. Takipçileri oluştuğu için gerçekten mutluyum. ;)

    Yamapi LOL! Aynen öyle kimi tutarsa kolundan beraberinde sürüklüyor. Jin, Ryo, Kusano, JaeJong :D

    YanıtlaSil