14 Aralık 2011 Çarşamba

Jin'in Ayak İzlerinde Yamapi...



Haberlerimize güzel bir haberle başlayalım diyorum ne dersiniz? Jpop'un sevilen divalarından Koda Kumi resmi sitesinde evleneceğini açıkladı. 29 yaşındaki genç şarkıcı kariyerine büyük başarılar sığdırmış durumda. Yakında 50. singleını (evet yanlış okumadınız) çıkaracak olan sanatçı haberin ardından hamile olduğu yönündeki iddiaları da ret etti ama evlendikten sonra bir aileye sahip olmayı çok istediğini belirtti. Evleneceği adam da BACK-ON adlı rock grubunun vokalist ve gitaristi Kenjio3 müş. Hayırlı olsun diyelim şimdiden.



Arashi fanlarının Fuji TV ye oldukça sert tepkiler göstermesine neden olan, oldukça zor durumda kaldığı bir programa katıldı. 2011 Music Special adlı programda performans sunan gruplardan biri de Arashi'ydi. Ancak diğer grupların aksine Arashi şarkılarına başladıklarında mikrofonları doğru düzgün çalışmadı, senkronizasyon sorunu yaşandı, bir şarkıdan sonra üyeler de tedirgin olarak hatta utanarak birbirlerine ve ekrana bakmaya başladılar. Arashi'nin ne kadar yetenekli ve hiç zorlanmadan canlı performans sunabildiğini bilen hayranları Fuji TV yi Koreli grupların propaganlarını yapabilmek için Arashi'yi küçük düşürmeye çalışmakla suçladılar. Koreli gruplar sadece playback yaparken Arashi ünlü müzisyenlerle canlı performans sunmak istemişti ve fanlara göre kanal bunu sabotaj etmeye çalıştı. Ben izledim çocuklar gerçekten de sorun olduğunu anlamalarına rağmen performanslarını tamamlamaya çalışıyorlar. Yüzlerinden sorunu anlayıp ne kadar utandıkları belli oluyor ama Arashi'nin canlı konserlerinden en az birini seyretmiş birinin bu performanlardaki hatanın gruptan kaynaklanmadığını anlayabilir. Söz konusu performans şu,





Japonya'nın popüler ve uluslararası konuklar da ağırlayan müzik programı Music Staion'un geleneksel yeni yıl konserinde sahne alacak isimler açıklandı. Wuaaaa bu program kesinlikle kaçmazzzzz izleyebilenler varsa ayın 23 ünde yayınlacak bilginiz olsun. konser verecekler. Sahne alacakların % 30 unun Johnnys üyesi olması sanırım şaşılacak bir durum değil. Arashi, KAT-TUN, Kis-My-Ft2, Hey! Say! Jump!, V6, Kinki Kids, TOKIO ve SMAP Johnnys üyesi gruplar. Ben Lady Gaga sadece bir şakı söyleyip ayrılacak mı yoksa tüm showa katılacak mı onu merak ediyorum bakalım. Bu program yine şahane olacak. KAT-TUN da söylentilere göre ilk kez STAR RIDER ı canlı olarak bu programda seslendirecekmiş. İkinci olarak da BIRTH gelecek. İşte liste,

Lady Gaga
Ayaka
SMAP
Arashi
Fukuyama Masaharu
AKB48
EXILE
Shoujo Jidai
Nishino Kana
Perfume
Kinki Kids
Yuzu
Ikimonogakari
aiko
JUJU
Porno Graffitti
Kimura Kaela
V6
YUI
KAT-TUN
Kuraki Mai
Tohoshinki
KARA
Kanjani 8
TOKIO
Koda Kumi
Saito Kazuyoshi
L’Arc~en~Ciel
Hey! Say! JUMP
Kis-My-Ft2







Yamapi'den de değişik haberler gelmeye başladı yavaş yavaş sessizliğini bozacak sanırım. Yeni dizisinin basın toplantısında grubundan ayrılmasıyla alakalı olarak " grupla renklerimiz farklıydı " falan demiş ya çok güldüm. Bunca sene sen grubun lideri olarak adeta tek bir renk olup grubu taşı sonra renklerimiz farklıydı de. Geçiniz efem bahaneciler arka sıraya... Neyse bunun dışında Pi tıpkı yakın arkadaşı Jin gibi Amerika'daki ilk faaliyetine de başlıyor. NTV için çektiği belgesel/eğlence kıvamında bir gezi programı için Amerika'da tura çıkıyormuş efem. Sonunda onu orada burada gördüklerini iddia eden Amerikalı hayranlarının gerçekleri söyledikleri ortaya çıkmış oldu. Ocak ayının 2 sinde yayınlanmaya başlayacak programda Pi kendi doğduğu yıl olan 1985 yapımı Chevy marka kamyonetiyle tura başlayacakmış. Bu sadece Amerika'yı değil " kendini keşif " gezisi de olacakmış. Chicago, Illinois, Santa Monica ve California gezilerini kasım ayında gerçekleştirmiş. Yamapi kendi kendine yemek yapıp kendine bakmış ve söylenenlere göre olgunlaşmış! HAHA!



Bir de kalkmış basın toplantısında Jin'den tavsiye almadığını, onunla iş konusunda hiç konuşmadığını söylemişti.  Bence basbayağı Jin'den aldığı tavsiyeleri yerine getiriyor ne dersiniz?

1) Grubu bırak
2) Amerika'ya git.
3) Saçını uzat.
4) Yüzünün yarısını kaplayan kocaman gözlükler tak. :P



Akanishi Jin'in ilk mini albümü ülkesinde maalesef beklemediği kadar düşük bir satışla haftayı tamamladı. Toplamda 108.602 adet satarak haftayı kıl payı 1. olarak tamamladı. (Yokatta!) Eğer online satışlar eklenmeseydi Jin'i 2. sırada görecektik. Albümün çıkışından sonra sadece 1. gün 1. sırada yer aldı sonra iki gün 2 sırada yer aldıktan sonra, bir gün 3. sonra 5. ve 6. sıraya kadar geriledi maalesef. Bence bu sonucun birkaç nedeni birden var. Birincisi şarkıların çoğunun zaten daha önceden piyasaya çıkardığı Yellow Gold DVDsi sayesinde bilinmesi, çoktan dinlenmiş ve eskitilmiş olması. İkincisi de Jin'in bu albümünü tanıtmak için hiç efor sarfetmemiş olması yani ne bir müzik programına katıldı, ne kendini gösterdi. Zero promosyonla ancak bu kadar sattı, bu da çok şaşılacak bir durum değil. Aslında bu alkışlanacak bir olay bence, sıfır tanıtımla 100 binden fazla satabilmek her yiğidin harcı değildir. Jin'in tanıtımını hayranlarından başka kimse yapmıyor. Ne Worner, ne Johnnys hatta Jin'in kendisi bile ama hayranları sağolsun ona sahip çıkmaya çalışıyorlar. Bu Jin'e her şeyi şöhretinin sırtına dayamaması gerektiğini öğretmiştir umalım da bari gelecek singleı için yeterince promosyon yapsın.

Biri üşenmemiş gitmiş Jin'i aratmış Amerikan sitelerinde bakalım sonuçlar neymiş,





Kahrol Worner  iyi mi? Bu mudur tanıtım yapmak? Anlamıyorum ben bu şirketi cidden anlamıyorum. Neyse ki Seasons'un klibi şimdiden yayınlandı. Klipte Jin bekar bir babayı canlandırıyor. Ben baba olmayı çok yakıştırıyorum Jin'e, zaten kendisi de çocukları çok seviyor ve baba olmayı istiyor. Bu yüzden klibi seveceğimden hiç kuşku duymuyordum ama keşke bu şarkıyı ilk kez Jin'den dinleseydim demeden edemiyorum. Çünkü ilk versiyonu size daha önceden bahsettiğim Jin'in çıkış arayan backdancerı Dominic'ten dinlemiştik. Şimdi Jin'in versiyonunu sevip sevemeyeceğimi bilmiyordum. Ama ilk dinlediğim anda Dominic'in versiyonunun daha akıcı ve anlaşılır olduğuna karar verdim bile. Jin'in PV si çıktığında ikisini de yan yana koyup size dinlettirmek istiyordum amaaaa gelin görün ki Dominic'in youtube adresinden şarkı birdenbire uçuvermiş hayret hayret... Üstelik o zamanlarda söz yazarı olarak Jin değil Shirota Yu ve Dominic görünürken birden Seasons'un bütün sözlerinin yazarı olarak Jin gözükmüş bu da fanların kafasını fena halde karıştırdı. Video silinmiş olmasına rağmen birileri çoktan başka yerlere upload etmiş. Buyrun Jin'den önce isterseniz Dominic'i bir dinleyin. Bunu hak ediyor sanırım. Önce Dominic, ardından Jin.






Jin'in videosu bekletilerin aksine hayranları tarafından eleştri yağmuruna tutuldu. Birinci neden benim çok hoşuma gitmesine rağmen videosunda minik bir japon kız yerine sarışın bir kızı, kendi kızı olarak yansıtmasıydı. Bu Jin'in gelecekteki eşini Amerika'dan seçmek istediği yönünde yorumlanarak japon hayranları tarafından tepkiyle karşılandı. İkinci neden de Jin'in gerek olmadığı halde bu şarkıda audotune kullanmış olmasıydı evet yine o yankılardan bolca vardı. Ve üçüncüsü pek çoğu Jin'in şarkıdaki aksanını eleştirdiler. Kimi Jin'in japonca söylediğini ancak onbeşinci saniyeden sonra anlayabildiğini, kimi Jin'in önceden İngilizcesini japon aksanıyla konuşurken şimdi de japoncasını L.A ingilizcesi aksanıyla konuşmaya başladığını, bu yüzden şarkının eksenini kaybettiğini söyledi hatta bazıları Jin'in şarkıda Çince konuştuğunu bile iddia etti :P Ben şarkıyı beğendim ve yine 100 binin altında olmayacak bir satış bekliyorum Jin'den. Ama Dominic çıkarsaydı bu şarkıyı bence daha fazla tutardı. Ayrıca artık üst üste Ballad çıkarması hayranlarını sıkmaya başladı sanırım. İngilizce parçaları dışında ondan hareketli japonca şarkılar bekleyenler de çoğunlukta.

Ama bir başka güzel haber de Jin'in Amerika'daki albümüne kadar boş kalmayacağını gösteren ilk adımı atmış olması ve yeni singleı hakkında ilk haberleri düşmeye başlamış olması " Sun Burns Down " adını taşıyacak singleın aynı adlı parçasının videosu için Londra kaynaklı bir şirketle anlaşılmış ve Productor Brandon Bonfiglio eşliğinde çekilmiş bile. Şubat 2012 de piyasada olacak singleın bahsi geçen japonca single olmadığını düşünüyorum. O halde Şubat ayınca japonca single gelmeyecek mi herkes bunun merakında.




Bu arada KAT-TUN demişken güzel haberler devam ediyor. Öncelikle grup ikinci haftasında Oricon Chartta 8. sırada yer alıp 16.282 adet satarak 209.871 adeta ulaştılar böylece 200 bin barajını aşmayı başardılar. Ardından da konser turlarının açıklanmasıyla beklendiği gibi albümlerinin de bu turla birlikte yayınlanacağı açıklandı. 6. Albümleri olacak " CHAIN " Kame'nin doğum gününden bir gün önce yani 22 Şubatta satışa çıkacak. Albüm iki ayrı versiyonda piyasada olacak birinde kariyer DVD si olacakmış artık bununla ne kast ettiklerini anlamadım ama sanırım albümün çıkış parçasının yapım videosu kast ediliyor. Toplamda 17 parça olacak. CHANGE UR WORLD, ULTIMATE WHEELS, WHITE, RUN FOR YOU ve BIRTH singlea dahil edilmişler. Böylelikle 5 single çıkış parçası, 5 solo ve 7 adette yeni şarkının albümde yer alacağını söyleyebiliriz sanırım ama yine de kesin konuşmamalı. Detayları sabırsızlıkla bekliyorum özellikle de Kame'nin solo olarak " Plastic Tears " mı yoksa " Bad Dream " ı mı seçeceği büyük merak konusu. Hangisini seçerse on u konserlerinde söyleyecek demektir kyaaaaaa!!!




Ben konser logosunu aceeeyip beğendim. Tam adına uygun bir logo olmuş hem de grubun bağını gösteren güzel bir vurgusu var. Konser turu açıklandığından beri diğer ülkelerdeki hayranlarını da bir heyecan almış durumda. Henüz World tour olacak mı olmayacak mı belli olmamasına rağmen Singapur'lu hayranları KAT-TUN un Bangkok'ta konser vermesi için şimdiden internet üzerinden bir imza kampanyası başlatmışlar. Onların hemen ardından Malezya, Jakarta ve Filiphinler'de benzer kampanyalar başlattılar. Umarım seslerini duyurmayı başarırlar. KAT-TUN ne kadar çok ülkede konser verirse ben o kadar mutlu olurum.





Bunun haricinde Kame Ueda-San'ın sunduğu eğlence programına katıldı. Yanında Youkai Ningen Bem'deki rol arkadaşı küçük Fuku-kun ve Cartoon KAT-TUN un bir bölümünde " date " gerçekleştirdiği ünlü komedyen hatun Matsumoto-San vardı. Programı takip etmiş olanlar zaten hatunu gördükleri anda hemen tanıyacaklardır. O Kame'ye asılıp sarıldıkça stüdyodaki kızlar çığlık atmaktan bitap düştüler ayol! Kame'cim de nasıl minik kalıyor kadının yanında devasa bir çiçek buketi gibi maşallah :D Diğer konuklardan biri de Kame'nin üzerine bir şey attığında nasıl korkuyor yavrum resmen titriyor elleri. Zaten bu tür saldırılardan çok çekmiş zamanında, çok fena oluyor.


PART 1 : http://www.twitvid.com/Z1HDK

PART 2 : http://www.twitvid.com/YNJO4


Hahah Fuku-kunun bakışlar süper ama :D




Haberlerimi bu kez Jin'den resimlerle kapatmak istiyorum çünkü son dergi pozları bir şahane, sonunda yüzünü gözünü görebildik adamın ya! Bakın Kame'ye hakkında söylenebilecek her şeyi bilmesine rağmen çıkıp kız kılığına girebiliyor ama hayranlarından bir tekini bile kaybetmedi. Jin için biçilen " erkeksi " imaj onu böyle paketleyip saklamaksa varsın erkeksi olmasın. Biz onu efemine de seviyoruz. Güzelliği Allah vergisi, yarebbim özene bezene yaratmış, saklamasını hiç mi hiç istemiyorum. Amerika pazarı için Asya'lı olduğunu veya güzel olduğunu gizlemeye çalışıp Japonya pazarı için tam tersi davranması onun için hiç de iyi olmuyor.


Zayıflığa bakın. O omuzlar küçücük kalmış, boynu kopcak sanki. Kame'yi de bu kadar zayıfken sevmezdim şimdi Jin'e de çok üzülüyorum. Güzel olmasına güzel ama ben onun topicik güzelliğini özledim :(



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder