22 Şubat 2012 Çarşamba

ALWAYS NUMBER ONE!

 

Haberlerime elbette benim için en önemli haberle başlamak istiyorum. KAT-TUN un 6. albümü CHAIN  ilk gününde 50.031 adet satarak 1 numarada yer almayı başardı. Aslında bu rakam beni gerçekten çok şaşırttı. Çünkü albümün No More Pain (N.M.P) albümünden daha iyi olduğunu herkes konuşuyor. Albüm piyasaya çıkmadan önce ONE DAY şarkıları sayesinde iki gün boyunca Japon trendinden düşmedi. Herkes bu şarkıya bayıldı. Konserleri iki haftadır devam ediyor, statları binlerce kişi dolduruyor. Ben en azından 80-100 binlik bir satış bekliyordum açıkçası. Bu KAT-TUN un şimdiye kadarki en düşük ilk gün satışı. Albüm satışları elbette daha pahalı olduğu için milyonları bulmuyor belki ama KAT-TUN un bundan daha iyisini yapabileceğini de biliyorum. Neyse bakalım N.M.P nin haftalık satış rakamı olan 154,096 adetlik satış rakamını geçebilecekler mi göreceğiz. İnternet satışları gayet iyi durumda.


Şu anda kendinize bir kopya bulabilirseniz şanslısınız. AMAZON JP, TOWER RECORDS JP, SHINSEIDO, HMV JP, KINOKUNIYA & RAKUTEN Book, sitelerinin stokları tükenmiş durumda. Yesasia stoklarını en hızlı yenileyen site, bulursanız orada bulursunuz ancak. Zaten şu anda BEST SELLERS listesinde KAT-TUN CHAIN 1 numarada :)



Albümün detaylı değerlendirmesini her zamanki haftalık satış sonuçlarıyla birlikte diğer blogda vereceğim efem takipte kalın. KAT-TUN CHAIN konserleri İshikawa ile devam etti. Bu konser serisinden düşen sevimlilikleri paylaşayım. Yarın Kame'nin doğum günü. Ondan sonraki iki gün Oita konserleri başlayacak.  Çok yoğunlar anlayacağınız.


* MC partta Kame Junno'nun hayranlarına takılmış. " Onunla evlenmek ister misiniz? " diye sormuş. Hepsi evet deyince de " Lütfen yapmayın. Hayatınızı kısaltmayın. " demiş. :D

* Balon yarışı sırasında Ueda/Kame - Koki/Junno ikilisinin kaptanlığındaki trübünler yarışırken Kame Ueda'yla oynadığı için tribünlere sıkışan topu fark etmemiş, bu yüzden de diğer takımın balonu sahneye önce ulaşmış. Hayranlar " Kame! Kame! " diyerek onun dikkatini çektiklerinde beyimiz topun sıkıştığını fark etmiş, sahneden inip topu sıkıştığı yerden çıkartıp sahneye ulaştırmış, sonra da dizlerinin üzerine çökerek fanlardan özür dilemiş. Hediye olarak dağıtılan posterlerden birini özür niyetine kendi tarafındaki seyircilere vermesi için Koki'ye yalvarmış. Tabii ki kabul ettirmiş.

* Normalde MC partlarında pek konuşmayan Ueda bu kez bayağı konuşmalara katılmış ama ne zaman konuşmak istese hep üyelerden birinin omuzuna dokunup " Neee Neee beni dinleyin " diyerek onların dikkatini çekmeye çalışmış ve bunu yaptığı her seferde çok şekermiş. Tahmin edebiliyorum :D

* Ueda bir gün yemek yediği restoranda garsona tuvaletlerin yerini sorduğunu, tarifi alıp gittiğinde karşısında BAYANLAR tuvaletini bulduğunu anlatmış hahaha! Bunun üzerine Koki " Saçın uzunken bunun olmasını anlayabilirdim ama şimdi? " diyerek hayretini belirtmiş. Zaten Ueda pek çok kez kız sanılmıştır. Hatta Liseye giderken bir gün trende genç bir adam buna kız diye asılmış. Onun erkek üniforması giymiş bir kız olduğunu düşünmüş çünkü. :D Şimdiki zamanda kızlar bunu hep yapıyor ya. 


* Vampir Kame Nakamaru'yu ısırdıktan sonra fazlasıyla istekli olan Koki'yi de ısırmış ve hayranların stadı çığlıklarla inletmesine neden olmuş. Sonra Junno'nun QTP konserindeki gibi samuray kılıcını çalarak bütün üyeleri kılıçtan geçirmiş. QTP de sadece Jin'i ve bazı Junior'ları biçmişti hatırlarsanız. 

* Kame " Eğer Plastic Tears ı seçseydim eminim pek çok kişi mutlu olurdu. Ama ben risk almayı tercih ettim ve kendi zevkime göre bir şarkı seçtim. " demiş. Şimdi herkes solo partındaki şarkıyı çok seviyor. Kame'nin zevkine güvenimiz sonsuz. İsteseydi Plastic Tears'la herkese çığlık attırdı ama o vokal yeteneğini kullandığı bir parçayı tercih etti. Kame'nin 1582 ve Lost My Way dışında konserlerinde seçtiği bütün parçalar aslında romantik ve söylemesi eğlenceli hafif parçalar dikkat ederseniz. ;)

* Koki çıkmamış albümlerindeki 1. lik için şimdiden hayranlara teşekkür etmiş. Nasıl da biliyor kereta. :D


KAT-TUN üyeleri Japon NTV sindeki çok sevilen bir araştırma/macera programına katılmış. Bu program için Koki, Junno ve Maru değişik ülkelere giderek hazineleri incelemişler. Junno Yunanistan'a, Maru Çin'e gitmiş. Kame ve Ueda ise robot teknolojilerinin sergilendiği bir parta katılmışlar. Hemen her gazete ve televizyona haber oldular denilebilir. Bayağı ünlü bir programcıymış bu adam sanırsam. Hirunandesu'nun ropu yine çok komik. Kame ve Koki'nin eş güdümlü olarak Maru'nun şaşkınlık reaksiyonunu taklit ettikleri yerde koptum ben vallahi :D Partlar halinde yayınlanacak, merakla bekliyorum.



Kame sonunda en büyük rüyalarından birine kavuştu. Dragons isimli beysbol takımının alt takımına katıldı. Aslında ona çok iş düşmeyecek, sadece kulübün tanıtım toplantı ve maçlarına katılıp, kamplarında GOING için çekim yapacak ama bu bile ona yetmiş. Sevincinden uçuyor deyim yerindeyse. Ama bu adam ne zaman uyumaya, ne zaman yemek yemeye fırsat bulacak merak ediyorum açıkçası.


Jin sayesinde Johnnys tarihinin en büyük depremlerinden birini yaşıyor. Pek çok sponsora karşı güveni zedelenen şirketin reklam anlaşmalarını kaybetmesi gündemde. Ayrıca Johnny den sonra şirketin başına geçmek için kıyasına mücadele eden CEO lar arasında da bir savaş başlamış durumda. Bir kısmı Jin'e her zamankinden çok iş vererek onun şirketin imajını düzeltmesi için çalıştırmayı isterken bir kısmı tamamen şirketten çıkartma taraftarı. Bir kısmı ise sular durulana kadar bekleme, albümü piyasaya çıktıktan sonra karar verme taraftarı. Ne olursa olsun her şey bundan sonra Jin'in atacağı adımlara, yaşayacağı hayata ve kariyerine göstereceği özene bağlı. Bütün yaptıklarından sonra sorumsuz davranışlarına devam ederse o zaman yolun sonu hiç de iyi gözükmüyor.

Daha çok iş verme Japonya'ya dönmesini ve Amerika rüyasına tamamen elveda demesini gerektirecek çok ciddi bir karar. Her ne kadar Warner ile sözleşmesi olsa da single + albüm sonrasında ne gibi anlaşmaları olduğu bilinmiyor. Hala şirketin albümün sonuçlarını beklediğini iddia edenler var. Zira eğer Warner'in şu resmi sitesini incelerseniz Jin HALA kendilerinin artist listelerinde görünmüyor.

http://www.warnerbrosrecords.com/#/artists/all


Johnny de boş durmuyor geçenlerde Sexy Zone konserine gittiğinde çocuklara Akanishi Jin'i örnek almamalarını öğütlemiş basının önünde. Ayrıca ne sevindirici ki evlenmek için çok küçükler demiş. Jin konusunda hala düşündüğünü de sözlerine eklemiş. Siz sormadan ben söylim yukarıdaki resimdeki kişi gerçekten de Jackie Chan kendisi, Johnny'nin yakın dostlarından oluyor. Jackie'nin yanındaki Tackey ve onun yanındaki gözlüklü garip görünüşlü amca da Johnny :D Johnny Jin hakkında da şunları söylemiş,

“I guess I have to accept it in a way though, it’s in his nature to do things by himself. But now he has think about someone else. He needs to understand he’s responsible for her career too. She has a job to do too, they can’t do things that would cause trouble for the other person. I’m the one who has to take full responsibility if he does anything wrong, so I do need to think of something. "

Ayrıca artık yeteneğinin Jin'in mazereti olamayağını da söyleyen Johnny'nin yanında bulunan Tackey de, " It was his decision, and it’s something to celebrate. I hope it’ll motivate him to work harder now. I hope both of them can stay true to each other," demiş. Johnny bunun üzerine ona dönüp " Tackey, if this happens to you, I hope you can talk to me about it beforehand. " demiş hehhehe :D Anlaşılan Tackey -ki kendisi Jin'e destek olan tek sempaisiydi- Jin'e çok kızgınmış. Şimdi sempai yok, arkadaşları yok, şirketinde kimse onu sevmiyor, Jin'e üzülmemek elde değil. Ne demişler ne ekersen onu biçersin.

Meisa'nın singleı beklendiği gibi büyük bir hayal kırıklığı ile haftayı 5,862 adet satarak 18. sırada tamamladı. Böylelikle Meisa'nın kariyerinin en azından şarkıcılık bazında noktalanmış olduğu belli oldu. Ancak ben yine de Jin'in durumunun Meisa'dan daha iyi olduğunu düşünüyorum. Çünkü RESELLERS dışında kendisini desteklemeye devam etme kararı alan çok hayranı var. RESELLERS de ne diye soracak olursanız bu vatandaşlar ex jin hayranları diye açıklayım. Evlilik haberinden sonra Jin'in fandomunu terk etmekle kalmayıp ona ateş püsküren, onunla ilgili aldıkları bütün eşyaları satışa çıkaran kişiler. Bu yüzden onlara RESELLERS yani yenidensatıcılar lakabı takılmış diğer fanları tarafından.


Albümü öncesi turunun hazırlıklarına başladı ve birkaç dergide ropu çıktı. Elinden sigarası düşmüyor ya gıcık oluyorum. Ne bu ya bütün dünya insanları sigaradan kurtarmaya çalışıyor bu bey ha bire sigarayla poz veriyor. Tamam Japonya'da sigara kullanan erkek olgun erkek olarak kabul ediliyor ama ben hoşlanmıyorum açıkçası. Eski dansçı grubundan kimler bu turuna dahil olacak henüz kimse bilmiyor. Lizzy ve Dominic'in orada olup olmayacakları merak konusu. Zira Lizzy ve Jin arasında bir aşk dedikodusu çıkmıştı. Dominic de Jin'in Seasons'u elinden alması yüzünden ona bayağı bozulmuştu. Bakalım fan raporlarını merakla bekliyoruz. Anlaşılan California, L.A ve New York dışında hiçbir şehirde promo çalışmaları yapılmıyormuş. Sanırım japon fanların bir şekilde gaipten konserlerden haberdar olup geleceklerini düşünüyor Warner yetkilileri. İnternet de olmasa...

Bu kadar sıkıntının içinde güzel bir haber de vereyim. Kanada'lı bir şarkıcı Jin den kendisine bir şarkı yapmasını istemiş ve Jin de kabul etmiş. Bence Jin söz yazarlığı olarak daha iyi bir isim yapabilir Amerika'da. İlk adımı olsun bu. ;)


Bir skandal da AKB48 grubunda koptu. Erkek arkadaşlarıyla ravdevuda yakalanan iki kız gruptan anında atıldılar. Yukarıdaki resim yüzünden işlerinden olan Hirajima Natsumi ve Yonezawa Rumi göz yaşları içinde hayranlarına veda ederek gruplarından ayrıldılar. AKB48 grupları içinde kesinlikle bir erkek arkadaşa sahip olmak yasak, onunla toplum içinde açık bir şekilde randevulaşmak yasak, hele böyle resimlerin de düşerse anında gruptan atılıyorsun. Bir de insanlar kalkmış aman Jin evlenmişse ne olmuş diyor. Orası bambaşka bir memleket ve bambaşka kuralları var önce bunu anlamak gerek.

Tam bu skandal atlatılıyordu ki bu kez de kaptanlardan Takahashi Minami nin annesi oğlunun 15 yaşındaki sınıf arkadaşına cinsel tacizde bulunmaktan tutuklandı. Zor günler geçiren AKB kızlarının yine de çıkardıkları single ilk gün 966.529 adet ve toplamda 1.287.217 adet satmayı başardı. Bravo diyelim kızlara!

Haberlerimi Kame'nin CHAIN shop resimleriyle bitiriyorum. Saçları yine uzasın da böyle toplasın ya...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder